FC Groningen sluit opvallende deal met Man City: ‘Treden gezamenlijk op’

Dinsdag, 8 augustus 2017 om 16:14Robin Bruggeman • Laatste update: 16:26

FC Groningen heeft Uriel Antuna binnengehaald, zo meldt de club dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De Mexicaanse rechtsbuiten wordt voor twee seizoenen gehuurd van Manchester City. Opvallend detail: Groningen heeft een doorverkooppercentage bedongen, dus mocht Antuna in de toekomst een transfer maken, dan verdient de Eredivisionist ook aan de deal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede deal voor FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door il-capitano)

Kijk,dit begint er op te lijken. In een dergelijke constructie verdient een club als Groningen een soort van opleidingsvergoeding van die gestalde talenten.

8 augustus 2017 om 16:26

Denk dat dit tegenwoordig standaard is bij Manchester City, in ieder geval is een soortgelijke constructie ook onderdeel van de samenwerking tussen NAC en MC.

8 augustus 2017 om 16:44

Inderdaad. Nu dit gebeurt kan ik ophouden te roeptoeteren. Vond die huurconstructies weinig toegevoegde waarde hebben voor clubs in de eredivisie. Vooral financieel niet.

Ik vind dit een positieve ontwikkeling. Absoluut. Nu hebben we er financieel en sportief baat bij. Als een speler veel waard wordt verdienen we ook nog wat. Alleen maar goed.

Kijk naar die Traore. Heeft zich een jaartje in de kijker gespeeld en ging voor miljoenen weg bij Ajax. En Ajax zijn eigen spelers (cerny bv) staakten in ontwikkeling. Zoveel vond ik Traore nou ook weer niet toevoegen. Dan vind ik een "gratis" huurspeler echt weinig voorstellen; En de financiele baten ook zeer beperkt.

Dit is echt een stuk beter.

Ben benieuwd naar deze jongen, iemand die wat meer over hem weet?

2 jaar huren en een doorverkoop percentage klinkt niet slecht. speelt hij straks de sterren van de hemel (geval Unal) hebben we hem 2 jaar en mits hij een transfer maakt naar een leuke ploeg cashen we ook nog eens.

Krijg nu al zin in komend seizoen mede door de prima aankopen die we hebben gedaan! Mahi en Padt vooralsnog nog behouden dus dat maakt het alleen maar mooier

Padt
Kane
Ter Wierik
Reijnen/lars
Warmerdam
Doan
Bacuna
Yenssen
Drost/Idriss
Mahi
Veldwijk
8 augustus 2017 om 16:37

Zeer goed gedaan door de leiding van Groningen!

Bijzonder en crearief gedaan. Toch raar want Hans Nijland zei dat hij geen spelers meer wou huren.

8 augustus 2017 om 16:43

Voor twee jaar maakt het niet uit. Goede spelers blijven doorgaans toch niet langer bij een club als Groningen. Dit geldt uiteraard voor alle clubs in de eredivisie, met uitzondering van de top drie.

Ongelooflijk irritant dat er elke dag een nieuwe speler van Manchester City wordt gehuurd door een eredivisieclub. Hoef zo'n knul en al zijn teamgenootjes van Man City u23 niet te zien.

8 augustus 2017 om 16:30

Dan is volleyballen wellicht meer je sport want deze ontwikkeling gaan we (helaas) niet meer terugdraaien vrees ik.
Ben benieuwd hoe de constructie er precies uitziet want dit klinkt wel erg leuk maar een procentje van een mogelijke transfersom schiet natuurlijk niet op.
Kan over deze speler weinig zeggen maar hoop dat ie snel wat toevoegt. Dat hij voor 2 jaar komt vind ik dan wel weer een goede ontwikkeling.

8 augustus 2017 om 17:27

Inderdaad. Ik walg van die club. Zullen we het straks de city competitie noemen? Ik vind dat elke club een x aantal spelers mag hebben. City is een handels huis van spelers en maken alles kapot. Dan hebben ze nog minimaal 6 sataliet clubs waar ze een berg spelers stallen . Waarom word hier niks aan gedaan?

8 augustus 2017 om 17:57

Dit is juist de bedoeling - de FA wil graag dat de topclubs meer doen aan opleiding, en hoe beter de opleiding, hoe meer jonge spelers er doorkomen die ergens aan speeltijd moeten komen. De Engelse U23 league is leuk maar lang niet zo goed voor de ontwikkeling van talenten als ervaring bij een echte club.

Laat er aub een keer een limiet komen op het aantal spelers wat een club mag verhuren. Chelsea en City vergallen het hele voetbal zo.

Normaal gesproken ben ik tegen huurdeals, maar hoe de fc dit heeft aangepakt kan mij dan wel bekoren. Verder ken ik deze speler niet goed, maar een vleugelspeler met diepte was nog wel nodig in deze selectie. Mahi, Idrissi en Doan, die ik als opties zie aan de buitenkant, zijn toch allemaal spelers die het liefste de bal in de voeten willen hebben.

Blijft van de zotte natuurlijk al doet Groningen t op t oog beter dan Twente en NAC.
Lijkt me tijd dat er een maximum komt voor aantal contractspelers, eerste selectie, verhuur, jeugdcategorien etc. Straks spelen we hier Chelsea 4 tegen ManCity 5 en week later tegen ManCity 6. Ook een max aantal huurlingen zou goed zijn (is dat er al?) ook vanuit een club lijkt me. Lijkt me ook drama voor NL jeugd.. toppers naar t buitenland, subtop probeert t beetje, late doorbrekers krijgen weinig kans door dit soort praktijken.
Voor niveau zal t weinig uitmaken: Europees stelt t al niks meer voor uitgezonderd paar uitschieters

8 augustus 2017 om 17:14

Tja, jeugdopleidingen van de kleinere Nederlandse clubs worden stelselmatig beroofd van de grotere talenten. Ze zien daar niets of nauwelijks wat voor terug en blijven dan voornamelijk zitten met de talenten die het niet in zich hebben.

Zo kunnen ze nauwelijks eens een fatsoenlijke klappe op de transfermarkt maken. De inkomsten blijven laag, zelf spelers halen vaak een onbegonnen werk en dan is het huren van grotere talenten van kapitaalkrachtige clubs nu eenmaal een relatief goedkope methode om je selectie op peil te brengen.

8 augustus 2017 om 18:37

Op het oog beter dan NAC? Waarschijnlijk betaalt Groningen gewoon (een deel van) zijn salaris. NAC betaalt en geen salaris, en krijgt bij een eventuele verkoop een doorverkooppercentage.

8 augustus 2017 om 20:07

Op het oog ja.. "waarschijnlijk betaald groningen gewoon (een deel van) zijn salaris"
Dat is een aanname en dat weet je dus niet zeker. Daarom lijkt Groningen het op het oog beter te doen dan NAC

9 augustus 2017 om 09:13

De 2 jarige deal is beter inderdaad maar mede daardoor verwacht ik niet dat City hem voor niets laat vertrekken en ook nog eens zijn gehele salaris op zich blijft nemen. De deal is goed en wat ik hoor is het ook echt wel een leuke speler. Maar op het oog beter dan NAC lijkt me wat overdreven daar wij alleen huisvesting, auto van de club en premies betalen en ook een vergoeding/percentage krijgen bij verkoop of debuut in City 1.

Toch wel grappig dat er nu meer positieve reacties zijn dan als NAC een speler huurt van city terwijl NAC ook een geldsom krijgt als een huurling wordt verkocht door city. Nou zijn het er misschien bij NAC wat meer maar toch hoor je vaak genoeg ook het argument van korte termijn visie wat dus niet waar is.

8 augustus 2017 om 17:04

Wellicht dat het feit dat het hier om een tweejarige deal gaat enig verschil maakt? Weet niet hoe dat bbij de huurlingen van Nac geregeld is hoor dus misschien is het een kul argument.
Daarnaast denk ik dat inderdaad het aantal ook wel een verschil maakt. Maar goed ik blijf het zorgelijk vinden dat steeds meer clubs spelers huren. In dit geval dus ook men eigen club hoewel deze constructie wel degelijk klinkt.

8 augustus 2017 om 17:24

Dat heb ik echter nog nooit gelezen bij Nac, zou een goede zaak iig.
Grote verschil is natuurlijk dat Groningen 1 speler heeft gehuurd van City en Nac 1 elftal ongeveer..

8 augustus 2017 om 18:10

Als NAC 1 speler had gehuurd had je ook veel positieve reacties gelezen hoor.
Maar NAC wordt een veredeld Manchester City C, daar zit hem het verschil in.

8 augustus 2017 om 19:39

NAC bestond ook bijna niet meer en er is qua geld helemaal niks. Alles staat nog steeds op scherp en er moet heel slim gehandeld worden. Deze deal met city is noodzakelijk om weer terug te kunnen keren. Het combineert talentvolle spelers huren (waarvan sommige nu al aan het tweede jaar beginnen) waar NAC een doorverkoopclausule krijgt en omdat dit gratis is (geen loon, alleen een onderkomen en vervoer) kan NAC het gehele budget is eigen spelers steken zodat het ook aan de lange termijn kan denken. Dus zowel korte termijn als langetermijnplanning visie. Daardoor kon het vorig seizoen ook een contract aan dessers aanbieden, die eigenlijk boven NAC'S kunnen was. Het is maar hoe je het bekijkt. Jullie zien het negatief als een city u23 en de NAC-fans zien het een genoodzaakt goed om weer omhoog te klimmen. Dat we liever ook minder huurlingen zien, klopt helemaal, maar we snappen het idee er achter ook. Zeker na de afgelopen paar jaren waar NAC het lastig heeft gehad.

Zeer gevaarlijke snelle speler. Als de FC Padt en Mahi weten te behouden hebben ze een dun maar goede selectie voor het niveau Groningen. Acht de kans trouwens klein dat ze boven plek 8 gaan eindigen. Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, Vitesse, Utrecht en toch ook wel Heerenveen hebben een sterke selectie, die soma veel breder is dan Groningen.

En nu niet op de bank laten zitten maar meteen in de basis. Ik ben benieuwd wat het nieuwe seizoen gaat worden.. aan het nieuwe tenue zal het niet liggen .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren