Ajax ziet Deense middenvelder definitief vertrekken: ‘Blij dat ik terug ben’

Dinsdag, 8 augustus 2017 om 11:11Chris Meijer

Viborg FF heeft Markus Bay verlost uit zijn uitzichtloze situatie bij Ajax. De twintigjarige middenvelder moest het vorig seizoen stellen met een reserverol bij de beloften van de Amsterdammers en had zijn zinnen gezet op een vertrek. Afgelopen weken trainde bij al mee bij de Deense club, waar hij nu een eenjarig contract heeft ondertekend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had jij meer van Markus Bay verwacht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fc_delft)

Als je bij Ajax op je 20ste nog niet vast in de beloften speelt dan ben je gewoon niet goed genoeg. Hij heeft pech met de huidige toplichting op het middenveld (de Jong-vd Beek-Eiting en tot een paar weken terug ook Nouri natuurlijk) veel succes bij je nieuwe club.

8 augustus 2017 om 11:19

Hij heeft ook pech met zijn blessure (langdurig) gehad. Niet dat het anders een topper was geweest, maar hij heeft wel een essentieel deel gemist.

Toen hij kwam had ik hoge verwachtingen. Aan de andere kant weet je dat als er 10 talenten worden gehaald, er met wat geluk 1 of 2 ook echt doorbreken. Helaas voor Ajax en voor Bay is de verwachting niet uitgekomen. Ik wens hem veel succes bij Viborg!

8 augustus 2017 om 11:57

Alles wat uit de koker van Steen Olsen komt, brengt hoge verwachtingen met zich mee. Helaas is niet alles een voltreffer. Zelfs voor zijn blessure vond ik hem niet heel erg overtuigend.

En die Engelse top clubs halen maar al die talenten weg in het buiteland en geven ze geen kans in het eerste! Laat ze lekker met eigen jeugd het doen en niet in het buiteland de jeugd weg halen.

Oww wacht.... Dit is Nederland...

8 augustus 2017 om 11:31

Is dit grappig bedoeld? Ik neem aan dat je snapt dat als je talenten haalt, niet iedereen de top kan halen.

En talenten krijgen bij Ajax meer dan genoeg kansen in het 1e als je maar goed genoeg bent. Helaas voor Bay en voor Ajax lag dat niet voor hem in het verschiet. Een 100 procent hitratio bij talenten bestaat niet (helaas).

8 augustus 2017 om 11:44

Het is gewoon bedoeld zoals het er staat.. Al die Engelse clubs halen grote talenten bij ons weg, maar dat is vanuit Scandinavie naar Nederland natuurlijk net zo.. Het gaat niet om het wel of niet slagen van een talent.

8 augustus 2017 om 11:47

Volgens mij mist hij dan een essentieel punt (waarvan ik verwacht dat hij dat ook echt wel weet als ex-moderator). Bij ons krijgen talenten wel een kans om door te stromen naar het 1e (als je goed genoeg bent), in Engeland gebeurt dat maar heel erg sporadisch. En zoals hij het opschrijft, zit daar gewoon een provocerende toon in. Daar houd ik niet zo van.

8 augustus 2017 om 11:58

@$ever4ajax:
Dat krijg je bij Celsea en dergelijke ook!

Maar zoals je aangeeft als je maar goed genoeg bent inderdaad! Enige verschil is dta het niveau hier veel lager is dus je eeder speelt. Maar wij halenhier minder talenten in het buiteland en de echtegrote worden door de grotere gehaald weer.

En wat is er provoceren aan dan wat ik schrijf waar jij niet va nhoud haha.. Zoals Mgvv zegt het is bedoeld zoals het daar staat!

8 augustus 2017 om 12:04

En dat is wat ik al langer roep. Als talent krijg je kansen bij Ajax, als je maar goed genoeg bent en dat geldt voor elke club. Het is dus onzin om te stellen dat je bij Ajax meer kansen krijgt als jonge speler. Hangt er gewoon vanaf hoe goed je bent en ben je niet goed genoeg dan ben je niet in beeld.

8 augustus 2017 om 12:10

@capis @kohaku: daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Maar als je een Eden Hazard bijvoorbeeld in je team hebt zitten, weet je dat er geen enkel talent dan door gaat breken, omdat dat niveau niet te halen is als talent. Als een speler als Hazard dan ook nog lang blijft, is het kansloos. Bij Ajax weet je dat er altijd kansen komen, omdat de echt goede spelers nooit langer dan 2/3 jaar bij Ajax blijven. En dus daarom krijg je een kans als je zo goed bent.

8 augustus 2017 om 12:27

Capis, 'name one' zou ik zeggen. Zelfs een Zouma krijgt dat niet. Onder Mourinho gebeurde het al niet, maar bij Conte al helemaal niet. Hoogstens in een oefenduel in de 87e minuut. Maar goed, je zou zelf ook wel moeten kunnen bedenken dat het m om de insteek gaat. Ajax haalt ze voor het 1e, Chelsea als handelswaar.

8 augustus 2017 om 12:47

@arsneal:

Chelsea Chelsea Chelsea, want hebben gelezend at die 30 huur spelers hebben. Engeland is groter dan Chelsea.

Zouma heeft in het begin vaak gespeeld gewoon, maar door blesures kwam hij niet meer in de basis.

Er zijn zat jeugd spelers daa die het wel maken! En het mooie is als je het daar niet haalt zie Ake bijv en Depay, dan doe je een stapje terug. Maar dat stapje terug zijn de zelfde clubs als het stapje omhoog vanaf hier. Dus wat is het verschil?

Klaassen, gaat van Ajax naar Everton. Spelers die bij Chelsea niet slagen gaan ook naar Everton.....

8 augustus 2017 om 13:04

Jij zei dat spelers bij Chelsea dat ook krijgen, wordt dan ook niet boos als ik daarop inga. Verschil blijft nog altijd: Klaassen speelde altijd bij Ajax. Iemand als Ake speelde niet bij Chelsea. Hij werd groot bij Bournemouth. Dat is dan ook wat ik bedoel: handelswaar. En alweer, wie redt het dan wel? Ik kan er geen 1 benoemen. Ook raar dat je United benoemd, want bijna alle kritiek komt op Chelsea en City

8 augustus 2017 om 13:16

@mgmv

Dan kan de beste man het alsnog wel anders verwoorden. Nu gebruikt hij heel cynisch een uitspraak die door Ajacieden vaak wordt aangevoerd om hun onvrede aan te kaarten over de Engelse handelswijze om te laten zien dat dit in Nederland volgens hem net zo gebeurt. Iedereen die wel eens een reactie van hem heeft gelezen weet hoe het bedoeld is en dat is niet om het zo helder mogelijk uit te leggen hoe het volgens hem in elkaar steekt, maar om zo snel mogelijk een stapel Ajacieden op de kast te jagen om vervolgens te verkondigen dat het absoluut niet provocerend is bedoeld.

In Engeland is het businessmodel primair, beter worden als team secundair. Rond talenten wordt een hype gecreëerd, elke topclub wil 'm hebben want de fear of missing out regeert (je gaat er op achteruit als een andere topclub er op vooruit gaat). Dit is niet hetzelfde groepje als waar Ajax, Feyenoord of PSV scout. Je zou kunnen zeggen dat een Eredivisietopclub ervoor zorgt dat een speler een hype kan worden, dat gebeurt niet bij spelers van kleine Scandinavische clubs. In Nederland is het primair om als team beter te worden en secundair als businessmodel. Daarom is de vergelijking niet juist als je zegt dat het hetzelfde is.

8 augustus 2017 om 13:41

@spandoek haha..

Dat jij je als Ajacied gelijk aangevallen voelt kan ik niks aan doen. Staat duidelijk in Nederland. Dat jij niet kan lezen of je zelf gelijk in het verdom hoekje voelt zitten kan ik niks aan doen!

Laatst bij die Feyenoorder van 16 die weg werd gehaald, vertel ik het zelfde. Maar dan hoor of zie ik je niet.

Verder is er ook niet een Ajacied die zich aangevallen behalve jij dan!

Dan de Eredivisie die talenten niethaalt is omdat ze z enietkunnen halen. Niet omdat ze ze niet willen halen.... Nee een PSV of Ajax wil geen Gabriel Jesus halen.. Nee een Ajax wilde niet ook Odegaard halen... Wij moeten lager scouten omdat die ander onhaal baar zijn. Niet omdat we dat graag willen...

En zowel hier als daar gaat het uit eindelijk om geld verdienen!

8 augustus 2017 om 14:43

Ik lijk wel gek dat ik weer met jou in discussie ga, maar hopelijk valt het verstand je een keer als donderslag bij heldere hemel binnen.

In mijn reactie leg ik prima uit waarom jouw opmerking provocerend is. Dat je daar zonder argumenten behalve 'jij kan niet lezen' of 'jij voelt je aangevallen' niet op in kunt gaan zegt alweer genoeg.

Ik neem aan dat je Zirkzee bedoelt? In artikelen over hem is geen reactie (meer) van jou te vinden die hier iets mee te maken heeft, dus dat weet ik niet. Ik lees ook niet elk artikel hè, laat staan alle reacties.

Ik lees hierboven meerdere Ajacieden die er net zo over denken als ik, dus die stelling die jij poneert dat ik de enige zou zijn klopt (alweer) niet.

Natuurlijk zouden topclubs in de Eredivisie graag de grootste talenten binnenhalen (ik begrijp niet zo goed waar dit stukje van jou vandaan komt, is het überhaupt aan mij gericht?), dat ontken ik ook nergens. Het gaat er om dat de beweegredenen anders zijn in Engeland dan in Nederland. En ja het gaat overal om geld verdienen, maar het gaat om de prioriteiten die ze daarbij stellen. Ik heb het geprobeerd uit te leggen, meer kan ik er niet van maken.

8 augustus 2017 om 16:01

Wat erg om even laten weten dat je ex moderator bent geweest. Wat wil je daar mee zeggen ? Wil je haar daarmee even laten weten tegen wie ze het heeft? Dit vind ik meer provocerend.

Zoals capis het zegt staat het er zeer duidelijk en daar is niks provocerends aan.
Ik hoef je niet uitleggen dat het niet provocerend is maar lekker suggestief. Maar dat begrijp je als ex moderator natuurlijk als de beste.

En laten we wel wezen, wij klagen natuurlijk het hardst als er weer een toptalent zien vertekken naar de BPL maar vergeten dat wij al decennia's lang Scandinaviërs opleiden.

Het grote verschil is tussen NL en Uk is dat 7 van de 10 moeten slagen en in Engeland is het net anders om vanwege de financiële draagkracht.

8 augustus 2017 om 16:17

@djoowey: Als je goed leest, zeg ik dat Capis ex-moderator is geweest, ik ben nooit moderator geweest. Ik vind het niet leuk als er een talent naar Engeland gaat, maar mij hoor je niet klagen dat het niet mag. Natuurlijk mag dat, maar ik begrijp het sportieve aspect van een talent niet die daarvoor kiest. Zoals al door meerdere mensen is gevraagd aan Capis, kan hij geen voorbeeld noemen van een talent die door is gebroken bij Chelsea.

Mij ging het alleen maar erom dat talenten hier meer kans hebben op doorbreken in het 1e. Daarvan heeft Capis mij verre van kunnen overtuigen (en veel met mij gezien de reacties) bij gebrek aan goede onderbouwing (met namen).

8 augustus 2017 om 16:41

@4everajax:
Dus als je hier doorbreekt in het eerste heb je het gemaakt?

Nee zoals ik al aangeef als je hier doorbreekt maak je een stap omhoof naar de subtop van Engeland. Als je daar bij de top niet slaagt ga je alnsognaar die subtop..

Dat je hier in het eerste speelt wil niet direct beter voor je ontwikkeling zijn. Heeft alleen er mee te maken dat hier het niveau veel lager is.

In jouw stelling kunnen ze dus beter in hun eigen land blijven want daar spelen ze nog eerder in het eerste.

8 augustus 2017 om 16:55

@capis: Ik zeg nergens dat je het hebt gemaakt als je hier doorbreekt. En je trekt voor mij nogal wat conclusies die ik nergens heb geschreven.

Als je opleiding in bijvoorbeeld Denemarken heel goed is, kan je zeker ervoor kiezen om daar te blijven. Als je maar rond je 18 a 20e de stap naar het 1e kan maken om zo in je ontwikkeling een hele sprong te maken.

Maar als we even terugkomen op jouw eigen stelling in het begin: jij beweerde op een sarcastische manier dat talent in Nederland geen kans krijgt. Je hebt op vragen van meerdere mensen nog geen enkele naam kunnen noemen van een talent dat naar Chelsea is gegaan en daar definitief is doorgebroken. Iets wat je daarvoor wel beweerde. Zou je dat alsnog even kunnen doen?

En anders wil ik graag wel een hele rits namen weten die in de subtop van Engeland speelt. De meeste talenten die bij o.a. Chelsea en City hebben gespeeld eindigen na een heel hoop uitleenbeurten in de krochten van de Championship, League 1 en League 2. Nu kunnen daar ook niet 100 van slagen, dat begrijp ik ook. Maar er zijn maar zo weinig namen van mensen die de echte subtop of top alsnog bereiken na hun overgang naar Engeland.

8 augustus 2017 om 11:35

Wauw, wat wil je duidelijk maken met je reactie? Is het onderwerp nog niet helemaal uitgemolken de afgelopen maanden/jaren?

8 augustus 2017 om 11:38

En het grootste verschil, op het moment dat een speler, in dit geval Bay, het niet red bij Ajax. Laat Ajax hem zonder moeite vertrekken om het ergens anders te proberen. In tegenstelling tot eindeloos verhuren en contract verlengen totdat iemand met een zakje geld komt.

8 augustus 2017 om 11:59

@fc_delft:

Er komt nu toch ook iemand met een zak geld bij Ajax?

Alleen het is geen flinke zak geld omdat het geen groot talent is. Maar nog steeds komt er iemand die hem met geld weg haalt..

8 augustus 2017 om 14:32

Verlengen van een contract gebeurt toch echt alleen als de speler het wil. Voetballers hebben in de huidige markt gigantisch veel macht. Als ze contracten laten aflopen lopen hun clubs tientallen miljoenen kapitaal weg. Als jij een talent van Chelsea bent wil Chelsea in eerste instantie dat jij de beste voetballer ter wereld wordt, zoals elke club.

8 augustus 2017 om 20:49

Zover ik weet vertrekt hij transfervrij vanaf Ajax ondanks een doorlopend contract.

8 augustus 2017 om 20:55

Uiteraard moet een speler er mee akkoord gaan, maar bij Van Ginkel lijkt het bijvoorbeeld wel zo dat wanneer hij verhuurd wordt hij eerst ook een jaar moet bijtekenen bij Chelsea. Maar dat is een vermoeden, dat weet ik niet zeker.

8 augustus 2017 om 11:41

Deze jongen is een aantal keer flink geblesseerd geraakt. Daarom is het niet gelukt.

8 augustus 2017 om 11:45

En dan nog weet je het niet natuurlijk of hij het had gehaald. Helaas komt er niet uit elk talent een basisspeler, part of the game.

8 augustus 2017 om 11:58

Wat een kinderachtige reactie Capis, als je niet het verschil ziet tussen wat de Nederlandse clubs doen en de wat de Engelse clubs doen dan wil je dat niet zien. Of ben je gewoon aan het provoceren? Nederlandse clubs halen talenten waarvan ze echt denken dat ze kunnen slagen en Engelse teams halen talloze talenten zonder enige gedachte of plan er achter. Tenminste het plan is om 20 talenten te halen in de hoop dat er wellicht eentje doorbreekt en 5 andere kunnen verkopen om zo geld te verdienen. Nu slaagt er eentje niet bij Ajax, zo zijn er wel meer. Maar heb jij iets gehoord van de 32 huurlingen van Chelsea vorig jaar? Geen enkele is doorgebroken, een paar zoals Ake en Traore verkocht. Ze halen zelfs spelers die niet en waarschijnlijk nooit een vergunning krijgen in Engeland (zoals de jongen die nu naar Venlo gaat). Wat een zwakke reactie zeg.

8 augustus 2017 om 12:04

@surreal:
Pfff als je het ergens niet mee eens bent is het niet direct provoceren. Ik ben het niet met jou stelling eens wil dat zeggend at jij aan het provoceren bent?

Nederland haalt ook weet ikw el niet hoeveel talenten bij de subtop en uit het buiteland. En isniks tegen ajax ofzo want PSV en Feyenoord doen dit ook bijv. En het zijn talenten dus je verwachta ltijd dat ze het gaan halen, anders haal je ze niet.

Die engelse teams zitten ook alleen achter onze grootste talenten aan niet de middelmaat.

Engelse clubs halen totaal niet zomaar iedereen luk raak, maar als je dat gelooft moet je dat blijven geloven. Maar jij bewijst mijn punt, als wij in Nederlandh et doen is het allemaal goed en mag het. Maar als Engelse clubs het doen is het niet toegestaan..

8 augustus 2017 om 12:09

Engelse clubs halen niet zomaar spelers, die hopen wel degelijk dat er potentiele kandidaten voor het eerste bijzitten. Het niveau in de PL is echter hoger en dan is het lastiger door te breken. En denk vooral niet dat elke jeugdspeler in Nederland een uitgewerkt plan heeft, dat zijn ook alleen maar de toppers want het merendeel is gewoon als elftalvulling gehaald. Nederland is niet heiliger dan de rest op dat gebied.

8 augustus 2017 om 12:35

Het is dan ook wel weer kansloos om te denken dat Engelse clubs maar lukraak spelers halen voor hun jeugdelftallen. Die halen ze simpelweg omdat ze op dat moment een enorme potentie tonen en ze er wel degelijk een toekomstig topspeler in zien.

Ik vind het ook wel komisch dat je roept dat er geen enkel plan achter zit, terwijl juist al de talenten die daar heen gaan juist aangeven dat ze daar juist wel een duidelijk plan voorgeschoteld krijgen. De meesten geven zelfs aan dat ze juist vertrekken omdat hier in Nederland juist geen duidelijk plan klaar lag.

Als een speler niet door weet te breken bij bijvoorbeeld Chelsea, wat gezien het niveau vrij logisch is, maar alsnog gewoon prima terecht komt in een topcompetitie, dan is daar toch helemaal niets mee? Men doet net alsof het einde verhaal is als ze het niet direct op dat niveau weet te redden.

8 augustus 2017 om 16:09

Ik wou hier toch wat opzeggen de top drie huurt weer spelers van onder andere London. Maar kijk hoeveel er in totaal gehuurde spelers er in de hele eredivisie tegen een balletje aan trappen. Wij houden get mede in stand door te huren kijk wat mijn clubje doet die ik support. Alweer Marco van Ginkel huren als PSV en andere clubs hier mee stoppen kopen de Engelse clubs ook niet meer eindeloos spelers. Dus wij moeten als Nederlanders ook niet zeuren en hun wat verwijten want de mensen die het anders zien kan je eindeloos mee dicuseren tot je een ons weegt als hier soms de opmerkingen leest op voetbalzone.

8 augustus 2017 om 12:46

@ Capis

Ik had even een deja-vu, en ja hoor bji het vorige artikel over deze Bay had je ook al een dergelijke cynische opmerking ('dit zal zeker door die jongen zelf komen.
Kan niet dat het aan ons hier in NL ligt wij zijn zo goed in opleiden!'. Ik snap nog steeds je hele punt niet van deze opmerkingen. Niemand ontkent toch dat Ajax en PSV jonge talenten haalt uit het buitenland? Dat is toch ook prima, want NL clubs halen talenten uit nog mindere competities dan de Nederlandse, die daardoor kunnen groeien. Daarnaast staan de NL jeugdopleidingen vaak beter bekend dan pak en beet de Noorse.

En het is toch heel normaal dat er spelers bij zitten die het niet halen? Vorige keer zat je ook al zo te zeuren dat NL clubs dus precies hetzelfde doen als de Engelse clubs, en dat de NL clubs dus niet meer mogen klagen dat hun talenten worden weggekocht, maar doen ze dat dan? Elke NL clubs snapt dat als Chelsea of Arsenal op de stoep staat met een mooi contract en vooruitzicht voor een 16 jarig ventje, ze hem niet tegen kunnen houden. NL clubs passen zich daar netjes op aan, door zelf verder te kijken naar talenten in andere landen.
Het is daarnaast gewoon een feit dat in Nederland talenten eerder een kans krijgen, omdat het niveau lager ligt, het is een opleidingscompetitie en geen eindstation. Je kunt het van allerlei kanten bekijken, maar uiteindelijk koopt een Chelsea natuurlijk wel op een heel andere schaal en met een iets andere bedoeling in. Ajax of PSV schieten niet met hagel en gaan geen 30 spelers inkopen en verhuren om te hopen dat er eentje bij zit die goed genoeg is om op hun 23ste een keer basisspeler te worden. Is geen kritiek, want in de PL draait het om veel meer geld en als je de keuze hebt tussen een talent waarvan je niet weet of hij gaat presteren, of je kan zonder probleem 30 mln neerleggen voor een meer ervaren speler die zich al heeft bewezen, dan kies je als PL club voor het laatste, logisch. Maar de Eredivisie is nou juist een plek waar je talenten een kans kan geven, en dat krijgen ze dus ook meer. Dat er zo nu en dan een talent wordt gehaald dat helemaal niet slaagt (dus ook niet bij andere ED clubs), dat kan toch goed? Hoe dan ook haalt maar een klein percentage van de jeugspelders het profvoetbal.

8 augustus 2017 om 13:05

@jm87

Laat deze kerel alsjeblieft. Er is geen discussie mee te voeren, de drogredenen vliegen je om de oren en er is er maar 1 die de waarheid in pacht heeft en dat is Capis. Je kan nog zo je best doen om het uit te leggen maar het heeft toch geen zin.

Ben het verder helemaal met je eens. Bovendien is de Nederlandse competitie gebleken als beste om je opleiding te volgen als aankomend profvoetballer die nog niet gedebuteerd heeft. Daarnaast, van alle talenten die tussen 1988 en 2012 vanuit Nederland vertrokken naar het buitenland (met name Engeland) en hun profdebuut nog niet had gemaakt brak er slechts 1 door, Tim Krul. Nu zal er de afgelopen jaren ongetwijfeld het een en ander zijn veranderd maar de tendens is absoluut ongewijzigd. In Engeland is het primair een businessmodel (fear of missing out, daarom is hype rond talenten zo gevaarlijk want elke topclub is bang dat een ander beter wordt door het aantrekken van deze speler en daardoor zelf achteruit gaat), secundair om als ploeg een beter elftal te worden en in Nederland andersom. En je kan het sommigen nog zo vaak vertellen, soms komt het gewoon niet binnen.

8 augustus 2017 om 14:18

Ok jij hebt ook weer je moment of fame gehad met je Ajax bashing.

Natuurlijk erg selectief om deze speler als voorbeeld te gebruiken aangezien er genoeg jonge buitenlandse voetballers zijn bij Ajax welke wel enorm veel profijt hebben gehad doordat ze door Ajax gehaald waren.

8 augustus 2017 om 14:29

Wat is er Ajax bashing aan dan....?
Die wel slagen is veel selectiever dan de jongens te gaan benoemen die het niet halen...

8 augustus 2017 om 15:04

het is ajax bashing omdat je een voorbeeld aanhaalt wat eerder een uitzondering is dan de norm: deze jongen speelde zelden terwijl de meeste buitenlandse jongelingen bij ajax juist wel spelen en van toegevoegde waarde zijn.

En natuurlijk is het niet veel selectiever om de jongens te benoemen die 'het wel halen', en wat is trouwens de graadmeter daavoor: spelen jong ajax, ajax 1 of verhuurd worden??? Het is selectief omdat er veel meer voorbeelden zijn van buitenlandse jongelingen bij ajax voor wie de stap naar ajax een goede stap is geweest, alleen al de voetbalopleiding. En uiteindelijk heeft deze speller uiteindelijk ook een prof contract verdient.

Gevalletje de een slaagt wel, de ander niet. Voor zowel Bay als Ajax is deze transfer een goede zaak. Wie weet, laat hij het in Denemarken wel zien....

Jammer, ik had gehoopt dat Groningen deze speler zou aantrekken. Toch een groot talent die het voetballen niet direct verleerd zal zijn. Mede door de gigantische concurrentie op zijn positie ook niet echt een kans gehad imo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Viborg FF

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. GrønningAanvaller176
A. JattaAanvaller120
M. AndersenKeeper60
C. DursunKeeper00
C. HaugeKeeper00
L. PedersenKeeper110
D. AnyembeVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Viborg FF.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Viborg FF.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
West Ham United ziet Nathan Aké als opvolger van Angelo Ogbonna, die vanwege een blessure de rest van het seizoen lijkt te missen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren