Miedema: ‘We zeiden al tegen elkaar: we kunnen er nu beter mee stoppen!'

Maandag, 7 augustus 2017 om 10:40Yanick Vos • Laatste update: 11:43

Vivianne Miedema kreeg in de groepsfase van het EK nog een hoop kritiek te verwerken, maar in de wedstrijden waar het er écht om ging stond ze op. Ook in de finale was ze weer belangrijk. De spits tekende voor de 1-1 en vlak voor tijd maakte zij de 4-2, waarna het feest los kwam in Enschede.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door edo)

Denk dat je nu toch wel een beetje bij de favoriete op het volgende EK behoort.

7 augustus 2017 om 06:54

In ieder geval het volgende WK. Als je daar faalt ben je niet meer favoriet voor het EK. Maar vrouwenvoetbal moet nog een hoop ontwikkeld worden. Zo'n speler als Martens is leuk om naar te kijken, maar de rest van zo'n team is wel echt behoorlijk matig hoor!

7 augustus 2017 om 08:14

Jacky Groenen,vivianne Miedema, Danielle van de Donk, van Veenendaal.... ja allemaal matig. Tuurlijk, jij hebt hooguit 2 wedstrijden gekeken merk ik wel. Zo'n successupporter die de tv eens aanzet als je leest dat Nederland het goed doet op het EK.

7 augustus 2017 om 09:33

Groenen, Miedema, Martens, vd Donk steken er bovenuit. Keepster kan ook aardig meekomen. De rest is niet veel bijzonders en de backs zijn zelfs tamelijk zwak.

7 augustus 2017 om 09:49

Kika van Es niet gezien in de halve finale? Zo sterk! Ongelooflijk.

7 augustus 2017 om 11:06

Van der Sande mag ook zeker genoemd worden, constant aanspeelbaar, erg snel, aantal doelpunten voorbereid met haar acties. Het liep vaak via haar.

Het is zeker niet een team dat afhankelijk is van een enkele topspeelster, het zat als geheel goed in elkaar.

7 augustus 2017 om 11:16

Vd Dansen kan een echte topper worden als ze haar handelingen leert controleren. Zit een enorme brommer op maar weinig controle over haar acties.

7 augustus 2017 om 11:24

Sorry hoor maar die V.d. Sande is echt een blind renpaard. Af en toe een goede voorzet (zoals gisteren bij de gelijkmaker). Maar zelfs een blind renpaard wint wel eeens een wedstrijd.

7 augustus 2017 om 11:27

@zwig
Ze maakte wel het winnend doeklpunt tegen Noorwegen, vooraf als een van de favoriten gezien.
Naar binnenkomend met haar hoofd.
Dus zo blind als jij bent is ze niet als je alleen maar het blind rennen ziet.

7 augustus 2017 om 11:28

Gelukkig kijk jij altijd alle wedstrijden. Oefen, kwalificatie etc etc etc en dat al jaren lang. Ziet er allemaal leuk uit, omdat ze er vol voor gaan en omdat het stadion vol zit, maar lijkt nog niet op topsport. Heb je 1 goede afstands knal gezien? of een keeper die eens echte een moeilijke bal pakt? Voornamelijk blunders of totaal niet reageren op een schot, zoals gisteren van beide kanten.

Gun het ze van harte, en was een leuke zomer hype, maar nu snel over naar het echte voetbal.

7 augustus 2017 om 11:58

Gingen ze er in het "echte" voetbal maar eens vol voor. Werd het leuker om naar te kijken. Hoezo aftasten in de finale? gewoon voetballen om te winnen.

7 augustus 2017 om 12:19

@zwig
Ik kij heel veel wedstrijden ja.
Dat is gekomen omdat (munsterman toendertijd) het vrouwen elftal van mijn clubje, Fctwente, op de been bracht.
Kijk wat er gekomen is!
Zonder die input had Nederland nu niet meegedaan met het Ek.
En ja.....ik heb wel eens een goal van afstand zien maken door de dames!
Het is geen topsport voor hun?
Ze zijn nog maar "net" aan het ontwikkelen.
Dan is Dames schaatsen voor jou zeker ook geen topsport want de beste tijd van hun doet nog niet eens mee met de slechste tijd van de heren.
Gek, toen Marc Overmars nog voetbalde, op exact dezelfde manier als van Santen nu doet, kreeg hij altijd vol lof! Of het nu bij Ajax, Barcelona of het Nederlands elftal was.
Of wil je zeggen dat je toen hem ook afkraakte!
Of was je toen nog niet geboren?

7 augustus 2017 om 13:47

Die was de eerste helft zwak. Penalty weggegeven en al t gevaar kwam van die kant.

7 augustus 2017 om 13:50

Overmars was wel 50 klassen beter. Die keek meestal als ie een bal gaf. En maakte veel doelpunten. Van der Sanden is bliksemsnel en valt daarom op bij t grote publiek. Maar haar rendement is bedroevend.

7 augustus 2017 om 15:26

Afstandsschoten waren inderdaad allemaal erg slecht. Keepers waren ook niet de uitblinkers.

We weten allemaal wel dat er nog een hoop te verbeteren is. Ik word er vooral heel verdrietig van dat er allemaal lui zijn die nu het moment vinden om te benadrukken wat er allemaal niet goed is. Ben benieuwd of er een wiskundige oplossing is voor het "glas-half-leeg-in-het-kwadraat".

De dames hebben niet zoals de heren hun hele carriere de kans om al hun tijd te wijden aan het voetbal. De faciliteiten zijn minder, de trainers zijn minder, en de tegenstanders zijn minder, zodat het ook lastig is om beter te worden. Dat is een evolutie waar tientallen jaren overheen gaat.

Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat ze gewonnen hebben, en daarmee hun ontwikkeling in een versnelling hebben gebracht. Het goede nieuws is ook dat de vrouwen nog niet gecorrumpeerd zijn door geld, status, media, gewenning, of andere giftige stoffen. Ze doen het nog omdat ze het leuk vinden, de wedstrijden zijn open, en ze gaan er allemaal voor 100% voor. Heerlijk toch? Niemand verplicht je om naar hun competitiewedstrijden te kijken of om ze te sponsoren. Zo'n EK komt gratis op je TV, en er is een mooie overwinning te zien. Een beetje als de Olympische Spelen, waar we ook opeens graag naar handboogschieten kijken als er toevallig een Nederland goed in is. Gaan we dan ook lopen zeuren wat er allemaal niet goed gaat?

Ik denk dat de wereldtop van het vrouwen voetbal nog ver weg zit, als ik soms wat hoogtepunten voorbij zie komen van de vrouwen hier in Amerika ligt dat niveau toch net nog hoger denk ik, maar absoluut er voor gaan. Als je een EK wint kan je zeker ook ergens komen op een WK!

7 augustus 2017 om 08:10

Ik weet het niet. Duitsland is wereldtop en die waren hier ook. Engeland en Frankrijk idem.

Is heel moeilijk te zeggen natuurlijk, vrouwenvoetbal is heel erg opkomend. Ambitie is sowieso de eerste stap naar succes dus dat zit goed in ieder geval. Maar ik denk dat als er in het vrouwenvoetbal meer en betere scouts komen, het niveau heel erg snel omhoog kan gaan. Verder gaan er de komende generaties nog veel meer goede voetbalsters komen omdat veel jonge meisjes nu opkijken naar deze dames. Al met al is de winst van dit EK erg belangrijk voor de vrouwen om te groeien en natuurlijk een geweldige prestatie van onze dames!

Ook belangrijk in dit succes is de bondscoach! Sarina Wiegman is aangesteld na twee teleurstellende bondscoaches. Na Vera Pauw zijn er twee bondscoaches aangesteld zonder ook maar enige noemenswaardige ervaring als trainer in het voetbal, laat staan in het vrouwenvoetbal. En die krijgen dan zo'n baan in de schoot geworpen. Arjen van der Laan en Roger Reijnders waren echt twee hele slechte trainers. Ongelooflijk dat die toentertijd zijn aangesteld door Bert van Oostveen. Zijn zoveelste miskleun! Hans van Breukelen heeft karrenvrachten met stront over zich heen gekregen, maar het ontslaan van Van der Laan, en de aanstelling van Wiegman is onder zijn bewind gedaan, en is een absolute basis geweest voor het succes van de dames! Mooi dat hij er gisteren dan ook was. Ik heb dit toernooi in ieder geval genoten!

7 augustus 2017 om 09:34

Van Oostveen stond zich gisteren ook alweer bij Wiegman op te dringen.

Je moet het vrouwenvoetbal gewoon niet vergelijken met het mannenvoetbal (iets wat analytici en praatprogramma's nog te vaak doen) maar als je dat loslaat is het gewoon hartstikke knap wat de nederlandse dames heeft laten zien! gewoon de beste van Europa! hier mogen ze enorm trots op zijn.

7 augustus 2017 om 13:54

Zo'n toernooi is altijd leuk, vooral als oranje ver komt. Niveau maakt dan wat minder uit, zeker omdat er bij de wedstrijden van Nederland vaak veel gebeurde en t spannend is omdat er wat op t spel staat.

Haal je dat weg dan blijft er nog te weinig over om groot publiek te trekken.

Beetje hetzelfde als met handbal op olympische spelen. Dan kijken er ook veel mensen en daarna niemand meer.

7 augustus 2017 om 15:31

Helemaal mee eens, Nijmegen.

Ik ben wel heel benieuwd waar het nu heen gaat. Vergelijken heeft geen zin, en doen ze zelf ook niet. Maar vergelijk het met tennis: vrouwentennis is verhoudingsgewijs een stuk verder dan vrouwenvoetbal. En voorzover ik weet ook gelijk prijzengeld, ook al spelen de vrouwen 3 sets in plaats van 5. Daar vergelijken ze dus zeer zeker wel. Het blijft lastig, op principiã«le gronden wil je gelijk trekken, maar als je gewoon kijkt wat er gebeurt, dan heeft gelijk trekken geen enkele zin. Ik ben benieuwd hoe het voetbal daar mee om zal gaan. De eerste stap zal van sponsoren moeten komen, denk ik. Die zien dat er 5 miljoen mensen naar de finale hebben gekeken, en gaan dan rekenen om te zien of sponsoring lucratief is. Dat is de eerstvolgende stap naar een hoger niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden

Nederland
9 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren