Waterreus: ‘Zeg je zoiets voorzichtig over een mevrouw, ben je een seksist’

Woensdag, 2 augustus 2017 om 11:27Dominic Mostert • Laatste update: 11:38

Ronald Waterreus stoort zich aan de wijze waarop het vrouwenvoetbal in zijn ogen wordt voorgeschoteld. De oud-doelman hoopt weliswaar dat Oranje het EK wint, maar heeft het gevoel een 'marketingmachine door de strot geduwd' te krijgen. Waterreus is niet te spreken over het niveau van het vrouwenvoetbal en laat zich evenmin overtuigen door de volle tribunes tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

'Vrouwenvoetbal is geen topsport'


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door joopvisscher)

Het neersabelen heeft totaal geen toegevoegde waarde. Maar Waterreus wil gewoon graag van zich laten horen. Chapeau!

2 augustus 2017 om 11:37

Ach, vrouwen mogen van mij voetballen en ze mogen dat ook uitzenden en nieuws over brengen. Maar na 5 minuten had ik het wel gehad met dat niveau. En dat mag ik gerust zeggen. Ik ga in elk geval niet meer kijken, maar andere mensen mogen dat wel doen.

2 augustus 2017 om 11:58

Wil Waterreus zich laten horen of schrijft hij een column over een actueel onderwerp in een blad dat hem zelf gevraagd heeft om columns te schrijven?

2 augustus 2017 om 12:03

Ik ben zeker geen fan van Ronald Waterreus, maar waarom heeft dit verhaal geen toegevoegde waarde? Hij zegt alleen iets wat zo'n beetje alle voetballiefhebbers, -fans en -insiders al een paar weken zeggen, uitgezonderd de gebruikelijke, niet door enige voetbalkennis geremde carnavals kudde die bij interlands en dit soort toernooien uit allerlei hoeken en gaten en ineens in stadions gaat zitten.
Dit is, wederom, iemand úit de voetbalwereld. Vrouwenvoetbal in Nederland is nog in de groei, nog volop in ontwikkeling. I.p.v. derhalve massaal verontwaardigd te reageren op kritische noten uit de voetbalwereld, zouden de dames en heren die zich met vrouwenvoetbal bezig houden hier beter hun voordeel mee proberen te doen.
Ik bedoel er worden geen dames persoonlijk beledigd of belachelijk gemaakt, zoals bijv. Krajicek ooit deed over dames tennis. Er wordt alleen iets kritisch gezegd over het niveau van vrouwenvoetbal
Maar nee, top vrouwenvoetbal staat, zeker in Nederland nog in de kinderschoenen, maar, toevallig omdat er nu een EK in Nederland is, zijn we allemaal verplicht het mooi en geweldig te vinden.
Ik vrees dat het waarschijnlijk meer ervaren en slimmere/gehaaidere Engeland een brug te ver gaat zijn. Maar ook deze mening zal, om het in uw woorden te zeggen, geen toegevoegde waarde hebben. Alles moet in de Ratelband gedachte blijven.
Nou, ik kan u zeggen, ik hoop heus oprecht dat Nederland kampioen wordt, maar niemand verplicht mij en met mij, de al jarenlange voetballiefhebber om het niveau goed te vinden en het leuk om naar te kijken te vinden.

2 augustus 2017 om 12:17

Het heeft geen toegevoegde waarde meer omdat het de laatste weken al ontelbare keren is benoemd zoals je zelf aangeeft. Waterrreus wil er ook nog even graag zijn plasje overheen doen, ongeacht of het hem gevraagd wordt. Het is overduidelijk dat het niveau lager is. Niemand verplicht het je te kijken. Iedereen weet dat het in de kinderschoenen staat, allemaal bekend. Daarom dus overbodig en zero toegevoegde waarde. Dat het elke keer aangekaart moet worden dat het niveau laag is, roept vraagtekens op. Kijk het of kijk het niet, beleef de sfeer of beleef het niet. Maar niemand die je verplicht. Dat gevoel roep je waarschijnlijk over jezelf af.

@fioder
Natuurlijk mag je dat zeggen. Het neersabelen van het vrouwenvoetbal mag ook, maar niemand die er iets aan heeft. Het is allemaal bekend dat het niveau lager is. Waarom moet iedereen dat dan herhalen en ook met minder sjieke bewoording?

De hele vergelijking met de mannen moet niet gemaakt worden. Zelfs de allebeste voetbalster, zal nooit meekomen bij de mannen. Zo zal de snelste vrouw ook nooit winnen bij hardlopen mannen. Het is eenzelfde sport, waar niveau best te doen is. Zolang jehet niet vergelijkt met..

Ben het met sommige dingen ook absoluut eens, maar als je de vergelijking eruig haalt, is het gewoon topsport. Het beste wat vrouwen voetbal te bieden heeft in een bepaald sport.. dus topsport.

2 augustus 2017 om 11:37

Het niveau is absoluut niet hoog. Op een uitzondering daar.. de A1 van de lokale FC hier rolde tijd terug nog de dames van Japan op met 6-1
Dus laten we zeggen dat het Nederlands elftal net zo goed is als het 1e van een 4e klasser.

2 augustus 2017 om 11:46

Het niveau wat ze bij de KNVB nastreven voor het vrouwenvoetbal is hetzelfde niveau wat ze nastreven voor hun eigen B1. Dat zegt voor mij genoeg...

2 augustus 2017 om 11:57

Klopt. Oranje B moest laatst tegen een van de lagere elftallen uit de buurt van de B. Oranje B verloor heel dik.

2 augustus 2017 om 13:27

Het verschil tussen de mannen en vrouwen is ook niet te vergelijken. Ten eerste zitten mannen fysiek gewoon beter in elkaar, daar kan je niks aan doen of veranderen. Ten tweede wordt er in het mannenvoetbal abnormaal veel geld in geïnvesteerd, waar bij de vrouwen de profclubs in NL nog maar nauwelijks mee kunnen doen in de eredivisie vanwege financiën. Voor vrouwen voetbal is dit niveau nu eenmaal wel topsport. Ik denk dat het niveau nog zeker wel omhoog kan, mits er meer geld komt. Zo kan er o.a. beter en eerder gescout worden en betere trainers worden gehaald. Iets waar het mannen voetbal al druk mee bezig is, en de vrouwen dat niet kunnen

2 augustus 2017 om 15:42

Ik denk ook niet dat het fysiek moet vergelijken. Maar wat mij stoorde is dat in een keer alles door vrouwen gedaan moet worden. De trainers de verzorgers de scheidsrechters alles op een enkeling na. Ik vind dat vreemd en jammer maak juist gebruik van de kennis uit het mannenvoetbal. Dat het fysieke niet het zelfde kan worden is logisch maar ik vind het tactisch en technisch ook gewoon zwak. Maar daar kan juist op getraind worden. Daar kan het niveau juist wel hoger worden. De tijd zal het leren.

2 augustus 2017 om 15:52

Tja, maar PSV dan afgelopen week tegen die Kroatische ploeg.... Ik ben afgelopen donderdag geweest in Eindhoven. Maar ben na 70 minuten weg gelopen. Ten eerste was het spel niet om aan te zien. Ten tweede, en dat is nog veel erger, het tempo was zo ongelooflijk langzaam. PSV wilde er gewoon niet voor gaan. Een stelletje lamzakken op het veld was het. Een paar dagen later zit ik in Doetinchem bij Nederland Zweden. Het voetbal was van minder niveau. Dat is absoluut waar. Maar de inzet, de passie, het knokken voor iedere bal. Het verdedigen van iedere bal. Als ik dat donderdag had gezien, dan was ik absoluut blijven zitten. Want dit is de basis van het voetbal. Maar die volgevreten vedettes van Psv, die nog maar heel weinig hebben gewonnen, kunnen dat niet eens opbrengen. En dan die tweede goal van Nederland. Absolute schoonheid. Een niveau dat ik bij PSV veel te lang geleden heb gezien.

2 augustus 2017 om 11:38

Had daar laatst ook een discussie over met een persoon. Die zei dat ie het vrouwenvoetbal in vergelijking met mannenvoetbal helemaal niks vond. Maar je moet vrouwenvoetbal niet langs die lat leggen, want dan valt vrijwel iedere wedstrijd tegen. Al moet ik zeggen dat een paar kwartfinales echt om te huilen waren in tegenstelling tot een leuke openingswedstrijd.

2 augustus 2017 om 11:45

@kowalski: je moet het niet vergelijken? Dat is zon onzin. De sport is toch hetzelfde? Ik bben voetballiefhebber en zo kijk ik naar de sport. Ik kan niet even een 'andere bril' opzetten. Ook de reden waarom ik niet kijk naar een ek-17. Vind ik niets aan.

Bij andere vrouwen is het vergelijken geen probleem maar bij voetbal niet. Volleybal, hockey, allebei sporten waar ik prima naar de mannen- als de vrouwenvariant kan kijken omdat het kwalitatieve verschil (relatief) klein is. En bij mannen en vrouwen andere aspecten boeiend zijn. Dat is bij voetbal niet. Een kleiner veld zou echt veel beter zijn en zou het spectaculairder kunnen maken.

Maar het slaat wel gewoon door. Maar dat is niet zozeer vrouwenvoetbal maar elke vorm van ongelijkheid. Een mooi voorbeeld is het programma "help mijn man is klusser "als je het vrouwelijke equivalent "help mijn vrouw kan niet koken" zou maken dan zou de wereld te klein zijn maar bij de klus-variant hoor je niemand.

2 augustus 2017 om 11:55

Niet langs de lat leggen? In welk opzicht, voetbal is meer dan alleen fysiek. Er komt ook tactiek en spelinzicht bij kijken. En dat is in veel gevallen toch bar en boos. Dat een vrouw minder sterk en snel is dan een man is in te komen. Maar dat wil nog niet zeggen dat ballen maar blind naar voren gepompt moeten worden of dat ballen maar blind voor de pot geslingerd moeten worden. Zodra een van de dames het niet doet, vallen die ook meteen gigantisch op (en die lopen er echt wel tussen dames met spelinzicht en goede techniek).

Dus welke lat hebben we het eigenlijk over. Het is veelal slecht wat we voorgeschoteld krijgen en het wordt verkocht als super.

2 augustus 2017 om 11:57

Ach, niet teveel van aantrekken. Je hebt gelijk en je hoeft het niet eens te vergelijken om te zien dat het slecht is. Voetbal heeft een aantal essentiele aspecten die je moet beheersen om er goed in te zijn. En wat ik tot nu toe van het ek heb gezien heeft mij getoond dat die teams die meedoen vol met spelers zitten die niet zo goed zijn in die aspecten. Wel mooi voorbeeld op het einde trouwens. Dat vind ik altijd dat mooie aan feminisme. (Ben zelf helemaal voor gelijkheid) Ze willen alle voordelen die mannen hebben, maar als die gelijkheid negatief voor ze kan uitpakken is het opeens een probleem...

2 augustus 2017 om 12:47

Ik bedoelde meer, als je het gaat vergelijken is werkelijk iedere wedstrijd ontzettend vervelend om naar te kijken en waarom zou je het moeten willen vergelijken? Ik kijk voetbal om vermaakt te worden, maar dat ga je niet als je het gaat vergelijken. Voor de rest volledig met je eens.

2 augustus 2017 om 11:51

Goed excuus dit elke keer weer. Wordt elke keer gebruikt als iemand negatief over vrouwen voetbal praat, maar we vergelijken het niet. Je hoeft iets niet te vergelijken om het niveau te beoordelen. Ze zijn gewoon niet zo goed in de port die voetbal heeft. En dan vergelijk ik het niet en heb ik het ook niet over de fysieke aspecten. Ze komen tekort op techniek, inzicht, passing, schieten etc. Het niveau is gewoon laag.

2 augustus 2017 om 12:19

En als je de vergelijking tussen de profs en vierdeklasse voetbal eruit haalt is dat ook topsport. Het is dezelfde sport dus de vergelijking zal er altijd zijn. Het is logisch dat vrouwen dat niveau van de mannen nooit gaan halen en dat is oke, maar waarom zou je dan naar de vrouwen kijken terwijl je diezelfde sport ook kan bekijken op een veel hoger niveau en sneller tempo? Natuurlijk is die vergelijking er.

Als je nog nooit mannenvoetbal hebt gezien is dit volgens jouw waarneming misschien topsport. Maar eens je dat wel hebt is er geen weg meer terug en zal de vergelijking altijd blijven

De reactie van waterreus is wel erg overdreven.
Natuurlijk is het vrouwenvoetbal een stuk minder, maar om nou zo kleinerend te doen gaat me ook te ver.
Hoe kan hij nou weten wie de kijkers zijn? Ik ken genoeg voetballiefhebbers die naar het EK kijken en dan heb ik het over mannelijke kijkers.
Of ze kijken niet naar het voetbal, maar naar andere dingen haha. Dat kan ook! :-p

2 augustus 2017 om 11:53

Stuk minder?? Je bedoeld van een andere planeet. Toen ik in de jeugd bij Nec voetbalde, B-elftal, gaven wij eredivisie team 11-0, toen waren we niet eens serieus...
Kan zijn dat het niveau misschien een beetje is gestegen, maar vind/vond het niveau bedroevend. Verder mogen die meiden zeker voetballen, maar meningen zoals Waterreus hierboven vermeld mogen ook gezegd worden! We moeten niet ineens heilige boontjes spelen

2 augustus 2017 om 11:59

Waar Waterreus het gewoon over heeft is dat als het niveau je niet aanstaat en je dit ook uit, je gelijk wordt gezien als een zeikerd. Of als je zegt dat een vrouw voor een topsportster te veel overgewicht heeft, je een seksist wordt genoemd, terwijl dit bij mannen geen probleem is met de kritiek. Hij zegt ook gewoon dat het een sport in ontwikkeling is, en dus is het niveau logischerwijs nog niet zo hoog en daarom wellicht voor verschillende mensen niet interessant. Maar het positivisme wordt zo door je strot geduwd, waar ik het mee eens ben.

2 augustus 2017 om 13:35

Ik vind het niet overdreven, het is zelfs zo dat ik naar de Duitse televisie kijk i.p.v. dat over-feministische gelul van de Nos. Je doet de dames er gewoon te kort mee steeds te vergelijken met de kerels, maar dat snappen ze bij de NOS echt niet. Waarom is dit bij vrouwenvoetbal een dingetje terwijl bij Handbal/volleybal/hockey helemaal niet speelt? Ik erger me kapot aan de NOS (waar ik nog belasting voor betaal ook). Bij Jinek bijvoorbeeld zat Anna vd Breggen en ze moest gaan uitleggen waarom die vrouwelijk Giro niet werd uitgezonden op de nederlandse tv, echter ze had niet door dat de kerels ook niet werd uitgezonden. Die publieke tv-club weet van de voorkant niet wat er aan de achterkant speelt. Zeer, zeer ergerlijk, ik vond die focus van de NOS bij de olympische spelen op medailles net zo sneu en ze missen gewoon telkens de slag. Die giro (met Tommetje) had natuurlijk live te volgen moeten zijn, zo'n historische overwinning zie je waarschijnlijk niet snel meer.

Ach het is net zoals een U19 jeugd EK - als het hier in Nederland gespeeld wordt is er plotseling veel interesse, praat ineens heel Nederland over die jonge gasten maar het niveau van het voetbal is in die jeugdtoernooien bijzonder laag, en een paar maanden later volgt niemand het meer.

Eindelijk een beetje realisme. Vrouwenvoetbal is niet om aan te gluren.... iedereen buiten over elkaar heen om politiek correct te zeveren. Die mevrouw gisteren ook weer met haar kritiek dat vrouwentrainers beter zijn dan mannen... als je dat andersom zegt ben je een seksist...

Feit: het vrouwenvoetbal heeft het niveau van een gemiddelde derdeklasse wedstrijd op zondag. Het is pover en er zijn weinig tot geen lichtpuntjes. De enige die echt kan ballen is mevrouw Miedema.

2 augustus 2017 om 11:53

En dan noem je Miedema, en niet Martens. Prima dat je het niets vindt, maar wat mij juist opvalt is dat iedereen over elkaar heen buitelt om dat maar te benadrukken. In live meepraten, of elk ander onderwerp komt er wel weer eentje aan die zo nodig moet zeggen dat hij het niets vindt. Ik snap de toegevoegde waarde niet zo. Ik ben zelf dol op vrouwen, maar als anderen liever naar mannen kijken dan ga ik toch ook niet de hele tijd roepen dat ik niet naar mannen kan kijken, dat ik het niets vind? Ik volg heel veel wedstrijden niet omdat ik ze niet interessant vind, het laatste wat ik dan zou doen is de hele tijd naar onderwerpen surfen om daar aan iedereen te vertellen dat ik het niets vind. Ik snap dat gedrag niet zo, vind het heel gek eerlijk gezegd.

2 augustus 2017 om 12:02

Ik snap je punt en ben het deels ook wel met je eens, maar dat heeft denk ik juist te maken met die 'marketingmachine' waar Waterreus het dus over heeft. Het wordt zo opgedrongen als het ware in al die programma's en artikelen, je moet het leuk vinden en er moet meer aandacht voor komen en als je het niks vindt dan valt er een hele groep (voornamelijk) vrouwen over je heen, terwijl er eigenlijk niet zo veel mensen op zitten te wachten. Vandaar dat er dan een reactie daarop komt waarin mensen zeggen dat ze het gewoon niks vinden.

2 augustus 2017 om 12:11

Welke marketing machine? Elk sport evenement word groot uitgezonden. En dit is niets anders. Totaal onnodig om maar steeds te zeuren dat het niks is. Zoals hierboven al vermeld word. Het is onnodig om steeds te zeggen dat je het niks vind. Hou het lekker voor je en kijk wat anders.

2 augustus 2017 om 12:16

Maar er zitten op dit moment wel degelijk mensen op de wachten denk ik. Ruim twee miljoen kijken er, en dit topic is met een half uur al in de top vijf van topics met de meeste reacties vandaag. Wij kijken misschien liever Champions League, en het niveau in Engeland en Spanje bij de mannen is hoger dan op het vrouwen EK, maar de gemiddelde tv-kijker lijkt veel liever naar Oranje te kijken, ook al zijn het de vrouwen. Bedenk ook, bij een eindronde met Oranje bij de mannen kijken er heel veel mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn in clubs als Barcelona, Real of hoe ze ook allemaal moge heten. Die willen het nationale vlaggenschip zien winnen, en bedenk je dan ook dat daar een daadwerkelijke marketingmachine achter zit, waarbij vrijwel elk bedrijf een graantje probeert mee te pikken. Voor supermarkten alleen al scheelt het 50 miljoen euro als Oranje zich niet plaatst voor een eindronde.

2 augustus 2017 om 12:48

Dat vraag ik me ook wel is af van sommige gebruikers hier. Ik ben voor Ajax en mij boeit het nieuws over Feyenoord niks behalve als ik uit de titel kan halen dat het ook over Ajax gaat zal ik het lezen. Ik zie hier regelmatig mensen heel druk bezig zijn met reageren op artikelen van de concurent.( vrijwel altijd dezelfde figuren ) Mensen hebben een hekel aan Ajax of Feyenoord maar voelen zich toch geroepen om elke dag hier te reageren. Dat snap ik dus ook niet dit is ongeveer hetzelfde denk ik? Maargoed eetlijk gezegd vind ik het vrouwen voetbal ook lachwekkend. Ze gaan er wel voor dat moet ik ze nageven maar ik vind het voetbal gewoon geen gezicht met make up achter een balletje aan rennen. Om in de rust lekker bijgepraat te worden door Fatima de hockeyster?? Doe is normaal denk ik dan! Ze willen toch zo graag gelijkwaardig behandeld worden? Loop dan ook niet als een clown over dat veld

2 augustus 2017 om 13:37

Realisme? Dit is pure haat vanuit Waterreus zijn kant. Zeker omdat hijzelf totaal niks bereikt heeft. Hij is verbitterd.
Vrouwenvoetbal is erg verfrissend. Niet zo veel gejank als bij de mannen. Geen schwalbes. En noem maar op.
Vrouwenvoetbal is gewoon ook topsport. De haters moeten eens af van hun machogedrag en ook deze tak van sport gaan waarderen.
En Miedema kan a;s enige ballen? Miedema is een van de slechtere in het elftal. Martens, Groenen, dat zijn pas de kartrekkers in dit elftal

3 augustus 2017 om 15:44

Serieus die gasten kunnen amper een bal over 10 meter strak en in de voeten plaatsen, maar t maakt me niks uit, ik kijk gewoon niet. Verfrissend is ook gewoon gezwets. Het is pover, tactisch niet om aan te zien en technisch ook niet. En dat geklets over niet vergelijken met mannenvoetbal ook. Andersom mag wel toch, geen schwalbes etc.
Het heeft wat mij betreft niks te maken met machogedrag.
Daphne schippers das topsport, maar het vrouwenvoetbal heeft nog heel erg veel te doen alvorens het topsport is. Sorry maar ik ben absoluut geen seksist en weiger ook zo weggezet te worden door mensen die een bepaalde visie hebben.

Nederland is er als de kippem bij zodra we iets goed doen in de sport. Hoevaak doem we het nu goed op een voetbalEK de laatste jaren? Los van de discussie vrouwenvoetbal een hot item is waar men zich al ontzettend snel discriminerend bezig is, volgens sommigen. Hoeft het niveau toch niet uit te maken? Er zijn league one ploegen die meer kijkers krijgen dan de tegenstander van club brugge. Daar hoor je ook geen gezeik over het niveau. Als die mensen dat willen kijken, mij best. Om nu weer eindeloos door te zeuren dat het door je strot wordt geduwt is hypocriet omdat je zo alleen nog maar meer bezig bent met vrouwenvoetbal op de kaart te zetten. Laten we gewoon blij zijn met hoever de dames komen.

2 augustus 2017 om 11:48

Ja en als het EK afgelopen is, zit er bij de vrouwen eredvisie weer 100 man op de tribune. Waar zijn die 1.999.900 mensen dan heen?

2 augustus 2017 om 12:01

Dan kun je net zo goed de eredivisie cijfers vergelijken met kijkcijfers van het EK met Nederland... Laat die mensen lekker zelf beslissen wat ze kijken. Toch leuk voor die dames dat ze een keer 2 miljoen kijkers hebben?

Waterreus heeft gewoon gelijk, ik kan er ook niet naar kijken vrouwenvoetbal...

Heeft waterreus een goed punt. Als je wat over vrouwenvoetbal zegt ben je meteen een sexist. Zeg je iets over dat gender gebeuren dan ben je gelijk een soort homofoob en bij kritiek op een getint iemand ben je gelijk een racist. Helaas kunnen zulke groepen kritiek nooit nuanceren en zetten ze je gelijk weg als een bepaald stereotype. Helaas is dat maatschappij geworden. Als blanke hetero man ben je bij een vorm van goedbedoelde kritiek/je eigen mening gelijk dus die racist, sexist of homofoob. Ik heb laatst ook Nederland-Zweden gekeken en als je kijkt hoe die keeper onder de bal door ging in de laatste minuut of hoe die zweed in een 1 op 1 gewoon op goed geluk ramde lijkt het gewoon op kelderklasse niveau.

2 augustus 2017 om 11:50

Iets zeggen over het vrouwenvoetbal maakt je nog geen seksist. Het wordt pas seksistisch wanneer je iets over het vrouwenvoetbal gaat zeggen terwijl het niet speltechnisch is en je het gaat vergelijken met de mannelijke tak

2 augustus 2017 om 12:00

Tja zo voelt het voor mij een beetje. Vrouwen die schreeuwen bijvoorbeeld om de hoge banen van mannen (over vuilnismannen hoor je ze niet) en dat hun sporten niet de aandacht krijgen. Vervolgens krijgen ze die banen en de aandacht en krijgen ze kritiek die mannen ook al kregen (zie niveau Eredivisie of politiek) en dan massaal piepen dat het alleen is omdat ze vrouwen zijn en dan worden types als derksen weggezet als sexisten. Mannen hebben vroeger in de prehistorie nou eenmaal een betere/sterkere fysieke groei gecreëerd in de genen evanals leiderschapskwaliteiten. Tja daar kan de huidige man niks aan doen.

2 augustus 2017 om 12:24

Dat is niet helemaal waar. Je bent per definitie eigenlijk seksistisch als je de vergelijking niet maakt. Want dan maak je onderscheid tussen de geslachten. De vergelijking maken tussen mannen en vrouwen omdat het dezelfde sport betreft en puur naar het niveau en evt verschillen daarin kijken is eigenlijk het tegenovergestelde van seksisme want je benadert beide dan exact hetzelfde. Je vergelijkt het niveau als ware alle spelers hetzelfde (lees: van hetzelfde geslacht).

2 augustus 2017 om 12:32

Jep, maar 1 klein kritiekje en je bent een sexist helaas.

2 augustus 2017 om 12:37

@elpistolero16
Grappig dat je dan een argument begint met 'zo voelt het een beetje'.
Verder zie ik vrouwen helemaal niet massaal piepen. En verder hoor ik van Derksen niet alleen voetbalinhoudelijk kritiek. De toon die hij voert is seksistisch, de inhoud niet per se.
Maar vrouwenvoetbal en mannenvoetbal is iets anders. Het zijn twee werelden. Er is ook niemand die dat gaat ontkennen. Zelfs de vrouwenvoetballers zelf niet. Daarom is het zo zinloos om het te vergelijken.

2 augustus 2017 om 13:36

Eens feye88 en ik ken ook zat vrouwen die niet zo zijn (95 procent is niet zo), maar het zijn altijd van die misselijkmakende feministen die de aandacht krijgen via een column en dat lees je dan vooral.

2 augustus 2017 om 12:12

"Zulke groepen"... oh oh oh daar ga je flink de mist in. Je zet ze op deze manier juist weg als 'anders'. Maar verder begrijp ik je punt wel.

2 augustus 2017 om 12:33

Hahahahaha niet bewust trouwens, maar er moet altijd wat te zeiken zijn in Nederland .

Je moet niet zeuren over het niveau. Je vergelijkt de wedstrijden in de middenmoot eredivisie ook niet met El Classico. Het niveau in de eredivisie is ook vaak dramatisch vergeleken met de topwedstrijden in het buitenland maar dan kijkt iedereen naar de spanning in de wedstrijd. Als je het vergelijken loslaat zijn het soms echt wel leuke wedstrijden en daarbij komt dat het afgelopen EK in frankrijk niet veel beter was.

2 augustus 2017 om 11:52

Exact. Dan hoor je niemand maar nu is het ineens heel erg dat het niveau niet fantastisch is. Uiteindelijk maakt spanning en een leuke speelster (Martens) in mijn ogen best wat goed. Daarnaast is er weinig ander voetbal op dus ik ga zeker kijken. Valt het spel van mijn eigen clubje straks misschien alleen maar meer mee

2 augustus 2017 om 12:02

Nou dit klopt dus ff niet he. Ze vergelijken juist de wedstrijden in de eredivisie met het buitenland en een van de meest gebruikte zinnen over de eredivisie is, het niveau is dan wel lager, maar het is wel spannend.

Dus er wordt wel degelijk vergeleken. Zelfde met Dolberg, wordt niet gekeken wat hij goed doet, het is vooral hij moet toch dat meer gaan doen en dat moet beter en dat en dus wordt hij ook vergeleken en dan niet gewoon de rest van de talenten van zijn leeftijd, nee meteen met de grootste talenten die wereldwijd te vinden zijn.

Weet je hoe vaak er al gezeik is geweest over de klassieker en andere toppers in de eredivisie. Niet zo'n goed voetbal, niet zo'n hoog tempo en weet ik wat nog meer in vergelijking met de andere competities.

2 augustus 2017 om 12:11

Die wedstrijden in de eredivisie krijgen vaak al de stempel dat het geen niveau is. Kun je nagaan hoe die mensen tegen vrouwenvoetbal aan kijken. Dat is al helemaal geen niveau.

Maar ik vind het wel vermakelijk om naar te kijken. Het doet me altijd een beetje denken aan me eigen niveau, Dat ging ongeveer op een dezelfde tempo :D

ps. Ik weet zeker dat de meeste vrouwen van dit team overigens beter zijn dan meer dan de helft van de bezoekers van deze site.

De vrouwen zijn niet zo goed als de mannen. Dat ziet iedereen. Maar laat iedereen zelf bepalen of hij/zij er naar wil kijken. Het is al erg genoeg dat we zo nu en dan naar ene meneer Waterreus moeten luisteren als hij ergens weer wijs zit te doen. De pot verwijt de ketel...

Hij heeft wel gelijk in mijn ogen, maar wat schiet je ermee op? Als je het niet wil kijken, kijk je toch niet? Als je niet naar het stadion wilt, koop je toch geen kaartje? Blijkbaar zijn er wel genoeg mensen die naar de wedstrijd gaan en genoeg mensen die ernaar kijken.

Ik kijk geen 'gooische vrouwen'. Helemaal mijn keuze, maar genoeg mensen die het wel leuk vinden om te kijken. En dat is ook helemaal goed.

Kortom, laat wat mij betreft de dames lekker ballen en de mensen eromheen hun vreugde en vertier hebben. Wij kunnen over een weekje weer lekker van clubvoetbal genieten. Zo heeft ieder zijn ding.

Tja ik heb Denemarken Duitsland bijvoorbeeld gezien en wat die dames daar op de mat legden viel mij allerminst tegen. Veel mensen gaan ook met een volgens mij verkeerde mindset naar die wedstrijden kijken. Voetbal is er in de eerste plaats voor vermaak en daar voldoen al die wedstrijden voor mij aan. Dat het geen Messi en Ronaldo's zijn weet iedereen, maar is dat erg? Voor mij niet althans.

2 augustus 2017 om 13:41

Laatste EK bij de mannen was ook niet om aan te gluren. Gebeurde ook erg weinig in en was het ook meer achteruit voetbal dan wat anders, enkele wedstrijden daargelaten natuurlijk

Wat mij opvalt bij de wedstrijden welke ik (deels) gezien heb dat er weinig positiespel zit bij veel ploegen. Nederland probeert veelvuldig de vleugels te bereiken zodra dit niet meer lukt, is er van het hele spel van Nederland niets meer over. Hierdoor komen ze onder druk te staan en lopen ze alleen nog achteruit.
Een oud bondscoach van de dames stelt zelf dat het niveau van het vrouwenvoetbal achteruit gaat, behalve in Nederland. Dan mag er ineens wel kritiek gegeven worden. Maar als een man het doet dan isnhet niet goed. Ik vind het prima als avondvulling de wedstrijden van het Nederlands dames elftal. Maar ik begrijp ook heel goed dat het commercieel nog niet super interessant is voor bedrijven. De sport zal zich blijven ontwikkelen, de vrouwen zullen er zeker een goede belegde boterham mee kunnen verdienen in de grotere dames voetbal landen. Maar in Nederland is de markt te klein in mijn ogen. Neemt niet weg morgenavond halve finale hartstikke leuk en laten we hopen dat ze nog een ronde verder komen. Ongeacht het veldspel. Winnen is het belangrijkste!

Waarmee vergelijk je het niveau dan Ronald? Met het mannenvoetbal waarschijnlijk.. Je kan onmogelijk beweren dat het bij vrouwenvoetbal niet om topsport zou gaan, omdat het fysiek anders is dan mannenvoetbal.

Ik vraag mij af hoe de heer Waterreus zichzelf vergelijkt met een Edwin van de Sar in zijn dagen, actief in dezelfde tak van sport maar toch heel erg verschillend qua niveau. Liep Waterreus dartel over het veld en bedreef Edwin van der Sar topsport?

2 augustus 2017 om 12:05

Hoezo kun je dat niet beweren? Puur voetbaltechnisch komen ze bijna allemaal tekort om het niveau goed te noemen ongeacht of je het vergelijkt. De mate van balcontrole bijvoorbeeld. Dat kun je gewoon objectief beoordelen zonder het met iemand anders te vergelijken. Het zelfde geldt voor tactisch inzicht, passing, schotprecisie etc. Je hoeft het nergens mee te vergelijken om te zien dat het niveau laag is.

Het moet idd eens overgelopen zijn met die gender discussies! Laat iedereen gewoon hier lekker zijn mening over hebben!

Ik vind het zelf nu wel leuk om de knockoutfase te kijken, genoeg anderen kijken dat ook en er zijn ook genoeg die het niet kijken prima toch.

Ben een van de weinige die Game of Thrones zooi vind terwijl bijna heel internet er op geilt (daar wordt ik nou eens moe van), achja kan toch niets mis mee haha.

Toch hartstikke mooi voor de Nederlandse voetbalvrouwen om voor vol publiek te laten zien wat ze kunnen

Ben het zowaar een keer volledig eens met Ronald. Maar we leven dan ook in een tijd van extreme politieke correctheid. Bij elke opmerking die je maakt is er wel weer iemand die beledigd is.

Vrouwenvoetbal is helaas niet aan mij besteed, wel leuk dat het in opkomst is. Maar laten we niet doen alsof het van hoog niveau is.

2 augustus 2017 om 11:56

Maar volgens mij pretendeert helemaal niemand, maar dan ook echt niemand, dat het van een hoog niveau is? Wie heeft dit dan gezegd?

Volgens mij wordt er alleen maar continue gezegd dat het juist van een laag niveau is... En daarmee wordt er dus automatisch een discussie begonnen, is er een tegenstelling, terwijl niemand pretendeert dat vrouwenvoetbal van hoog niveau is....

2 augustus 2017 om 12:06

Men noemt het topsport...

2 augustus 2017 om 12:13

Het is ook topsport. Zie de reactie hieronder van @jeron.
Hij legt het naar mijn mening geweldig uit!

Het ligt er maar net aan in welke context je alles bekijkt. Natuurlijk zal het niveau van vrouwenvoetbal nooit het niveau van mannen halen. Maar dat is in de meeste sporten zo. Daarnaast moet je kijken in welke fase het vrouwenvoetbal zit, die zitten namelijk nog redelijk in de beginfase va ontwikkeling. 60 jaar geleden of langer zat het mannenvoetbal ook nog redelijk in de beginfase en was het vaak ook niet om aan te gluren. Maar werd het wel gezien al topsport.
Je moet het ook niet met elkaar vergelijken, dat heeft geen zin. De nummer 1 bij vrouwentennis verliest het ook van de nummer 700 van de heren. En toch wordt vrouwentennis als topsport gezien. Zo moet je het ook bekijken bij het voetbal. En vindt je het niks aan om naar te kijken dan kijk je gewoon niet en zeur er verder niet over, daar bereik je verder niks mee namelijk.
Wat hij zegt over het seksisme ben ik het wel met hem eens, we schieten daar veel te ver in door. Negatief praten over een man door vrouwen is nauwelijks een probleem, maar andersom dan staat de wereld bijna in brand. Of we accepteren het helemaal niet van beiden kanten, of je laten het van beiden kanten toe.

"zeg je zoiets voorzichtig over een Belgische mevrouw, dan ben je een seksist", aldus de PSV-prominent.

Is dit echt gebeurd of roept Waterreus hier maar wat? Ik heb dit gemist namelijk, dat de persoon die dit zei als seksist werd betiteld.

Verder word ik een beetje moe van deze discussie. Vrouwenvoetbal moet je, zoals hierboven ook al enkele keren is gezegd, niet vergelijken met mannenvoetbal.

Het is inderdaad van een lager niveau. Het klopt ook, goed punt Waterreus, dat het in ontwikkeling is en dat het tijd nodig heeft om op een hoger niveau komt.

Vrouwenvoetbal vinden de meeste onder ons best vermakelijk, zeker nu we het zo goed doen. We zijn stiekem toch wat nationalistischer dan we willen toegeven. Dit geldt overigens ook voor mij als ik vrouwen zie handballen of korfballen en ze doen het goed. Sterker nog, ik heb helemaal niks met korfbal, maar als ik de mannen een finale zie spelen en ik weet dat het op de NOS wordt uitgezonden, kijk ik toch even mee. Nationalisme, zoals ik al zei. Gold voor Youri van Gelder, voor de F1, tafeltennis, wielrennen, schaatsen... tja.

Ik denk dat we trots moeten zijn dat één van 's werelds beste vrouwenvoetbalster Nederlands is, Martens, en dat we het daarnaast goed doen op dit EK. Daar geniet ik erg van. En verder hoop ik dat het zich verder ontwikkeld. Gelijkwaardig zal het nier worden, dat hoeft ook helemaal niet, maar we hoeven ze ook niet af te kraken of uit te sluiten. It is a man's world; ik dacht dat we daar wel een beetje overheen waren ondertussen.

2 augustus 2017 om 12:19

Maar waarom denken jullie vrouwenvoetballiefhebbers altijd dat het vergeleken wordt met de mannen? Ik kijk gewoon objectief en zie dat bijna al die vrouwen gewoon basisaspecten van het voetbal missen of er echt heel slecht in zijn. Je hoeft niet te vergelijken om te zien of iemand goed kan passen, een goed schot heeft of dat iemand tactisch inzicht heeft. Dat kun je allemaal gewoon objectief beoordelen. En allemaal leuk en aardig dat nationalisme, maar ik heb daar helemaal niks mee en vind het persoonlijk zelfs bijzonder dom. Dus als ik of anderen dan gewoon objectief commentaar hebben slaat het nergens op dat we half nederland achter elkaar komen omdat we hier allemaal nationalistjes rond hebben lopen die er niet tegen kunnen dat men met kritiek komt op vrijwel alle deelnemers van het evenement waar nederland ook aan meedoet... ik word er ook wel een beetje moe van dat iedereen die commentaar heeft op het vrouwenvoetbal gelijk krijgt te horen je moet het niet vergelijken, terwijl daadwerkelijk vergelijken tussen de 2 amper voor komt. Als ik zeg het niveau van damesvoetbal is echt laag als ik dit ek als maatstaf mag nemen, dan vergelijk ik het nergens mee, maar krijg wel 13 nationalistjes op me dak die zeggen dat ik het niet moet vergelijken...

Ik zou dhr. Waterreurs weleens willen vragen wat hij onder de definitie topsport verstaat?

Is dat een bepaald niveau waar iedereen aan moet kunnen voldoen?
Is dat een bepaald inkomen wat je er mee moet verdienen?
...
...
...

Hoe zit dat dan met paralympics of special olympics?
Of Hockey vrouwen en hockey mannen..... Zit toch ook verschil in?

Na mijn idee is topsport:
Van de categorie waar je binnenvalt in de hoogste orde je sport beoefend.

Oplossing:
Jeugdteams afschaffen.
Vrouwenvoetbal afschaffen.
Nationale competitie reduceren tot de 4 beste clubs.

Scheelt tijd en scheelt ook dit onnodig gezeik van dit soort fossielen.

Mag hopen dat hij geen kinderen heeft die op een sport zitten. Wordt die helemaal gek.

Alleen al het feit dat de speelster weinig tot niet laten verleiden tot schwalbes en aanstellerigheden, het feit dat ze niet als gekken elke keer de scheidsrechters belagen bij elke beslissing, dat ze niet oeverloos de bal rondtikkenen dat ze vaak het idee geven 100% zich in te zetten maakt het voor mij al aangenaam om te kijken.

Hopelijk duurt het nog enige tijd voordat de vrouwen volwaardige, zeurende, aanstellende, besluiteloze lamzakken zijn op een hoog niveau.

Ongelooflijk al die domme hersenloze reacties hier. En die van Waterreus is nog de meest domme van allemaal. Hij weet blijkbaar niet wat topsport inhoud! Deze meiden moeten er zoveel meer voor laten dan de mannen! Deze meiden trainen en leven als een topsporter. Het is een fulltime job. Maar een deel van deze speelsters moet er ook nog bij werken om rond te kunnen komen. Met het hele kleine budget (nog geen procent van wat er in het mannenvoetbal omgaat) zulke prestaties neer kunnen zetten is gewoon heel knap. En toch worden prestaties met elkaar vergeleken. Dat het voetballende niveau achterblijft bij de mannen is logisch! Dit is in alle sporten zo. Heeft met fysieke vermogen te maken. Je moet kijken hoe de teams onderling presteren. En dan doet Nederland het gewoon naar behoren. Ze spelen tegen de Europese top en staan in de halve finale. Een hele goede prestatie. Een stuk beter dan de Nederlandse mannen de laatste jaren hebben laten zien.

2 augustus 2017 om 12:17

IK heb deze man nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen het zijn allemaal open deuren en volgens hem doen onze vrouwen niet aan topsport wie beweert dat dan het is een sport die in nederland nog lang het niveau niet heeft zoals de meeste landen die mee doen maar je moet toch ergens beginnen ?, wat een lapzwans die man geef het de tijd je ziet er best leuke speelster bij en de hebben een grote inzet en het is best amusant om naar te kijken je moet alleen niet de vergelijking maken met het mannen voetbal , iedereen heeft nu al commentaar gegeven , de Mos , van der Gijp en ga zo maar door alles is negatief ik heb een tip voor al die negatiefjes , kijk dan niet en ga lekker wat anders doen ik kijk wel en hoop dat de dames kampioen worden maar zelfs als dat gebeurt zijn de commentaren volgens mij nog steeds negatief .

2 augustus 2017 om 12:24

Ja want het niveau van alle teams dit ek is niet om over naar huis te schrijven. Doet het pijn als mensen kritiek hebben op iets waar jij blijkbaar van houdt ofzo? Het leukste is dat je hier komt zeiken dat die mensen zeiken en dat ze het dan maar niet moeten kijken, maar wat doe jij hier dan? Waarom lees je berichten van mensen die kritiek hebben op datgene waar jij van houdt? Beetje hypocriet niet?

2 augustus 2017 om 12:44

Ik geef gewoon mijn mening en of jij dat nu leuk vind of niet heb ik gewoon lak aan , en waarom moet je kritiek hebben op het vrouwen voetbal ik kijk omdat Nederland er aan mee doet en ik het knap vind dat ze in de halve finale staan en dan maakt mij het niveau niet zoveel uit want dat is inderdaad niet zo hoog .

Hoe kan Waterrreus nou beweren dat deze dames geen topsport bedrijven, 10 van de dames die het basiselftal vormen spelen in het buitenland en trainen doorgaans net zo vaak als de mannen en spelen zo'n 2 tot 3 keer in de week. Zeker in Engeland kunnen vrouwen helemaal volop met hun sport bezig zijn. Daarnaast verdienen goed en hebben geen bijbaantje meer nodig om rond te komen.

2 augustus 2017 om 12:25

Omdat het niveau objectief gezien zonder vergelijkingsmateriaal te nemen gewoon niet zo hoog ligt denk ik. Dan kun je er 24/7 mee bezig zijn, maar als het niveau niet zo hoog ligt zullen er mensen zijn die het geen topsport noemen.

2 augustus 2017 om 15:46

Welk vergelijkingsmateriaal wil je nemen dan. Het enige waarmee je dit kunt vergelijken is het vrouwenvoetbal zelf. Als je kijkt naar de laatste olympische finale, die bestond uit Duitsland en Zweden. Twee gerenommeerde landen in het vrouwenvoetbal. Het is absolute topsport wat die vrouwen bedrijven. Ze ontwikkelen zich nog steeds. Spel gaat naar een steeds hoger niveau toe. 8 jaar geleden behaalde Nederland ook de halve finale, maar was het vooral alles potdicht houden en gokken op een kansje. Tegenwoordig bepalen de Nederlandse dames (vooral in de eerste helft) het spel. Kijk alleen maar naar die laatste goal van Nederland tegen Zweden. Pure schoonheid. Die bal over de hele van Lieke Martens op van der Sanden, die legt hem panklaar voor de meegelopen Miedema en die schiet hem feilloos binnen. Maar zelden dat je in de Nederlandse ededivisie een doelpunt van zo'n hoog niveau ziet!

Het niveau tussen mannen en vrouwen ( top) sport is natuurlijk niet te vergelijken. Stellen dat vrouwenvoetbal op het hoogste niveau geen topsport is dom. Waarom? Omdat er een groot niveau verschil zit tussen mannen en vrouwen voetbal? Tussen mannen tennis en vrouwen tennis zit ook een groot verschil, is dames tennis ineens geen topsport meer? Ook bij hockey zwemmen en wielrennen is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Is vrouwen sport nooit topsport of geldt dit alleen voor vrouwenvoetbal?
De heisa om het toernooi heen is stukken minder dan bij de mannen. Hele straten worden oranje geschilderd als Nederland ooit weer eens een eindtoernooi haalt.
Waterreus heeft wel gelijk in het verschil in omgaan met kritiek maar worden niet alle vrouwen boos als je als man zegt dat een vrouw te zwaar is?😉

2 augustus 2017 om 12:33

Ik denk persoonlijk dat het meer ligt aan het objectieve niveau. Als ik bijvoorbeeld vrouwentennis zie dan zie ik over het algemeen vrouwen die de bal over het net kunnen slaan en binnen de lijnen. Dat is iets essentieels in de sport genaamd tennis. Als ik dan dit ek kijk en zie dat de meeste vrouwen een heleboel van de essentiele voetbalaspecten niet beheersen wordt het voor mij heel lastig positief te zijn. Misschien dat mensen die die sport dan op hoog niveau hebben gespeeld het geen topsport noemen. Ach ja ik neem het nooit zo serieus. Zijn ook een hoop die darten geen topsport noemen en die zullen zich ook wel onder de vrouwenvoetballiefhebbers bevinden...

2 augustus 2017 om 12:37

Natuurlijk zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen. De beste tennister van de wereld kan niet op tegen een top 200speler van de mannen (is ooit eens getest met de Williams zusjes tegen een Duitser, nr 203 vd wereld; werd 6-1 tegen Serena en 6-2 tegen Venus).

Echter zijn die vrouwen wel net zo professioneel bezig met hun sport als de heren. Vandaar dat iedereen dat ook accepteert als topsport. Zo is het binnen atletiek en heel veel mondiaal grote sporten.

Bij voetbal echter staat in veel landen het damesvoetbal nog in de kinderschoenen. Het is pas kort heel populair bij meisjes, en de begeleiding en professionaliteit staat echt nog in de kinderschoenen. Vrouwen hebben echt nog een heel klein vijvertje om in te vissen, dus de keuze is veel beperkter dan bij de heren.

Het niveau van het vrouwenvoetbal is dus niet alleen lager dan het mannenvoetbal omdat ze fysiek minder zijn dan mannen; maar ook omdat er nog een achterstand is in de ontwikkeling van de sport. Dit alles neemt niet weg dat de dames topprestaties kunnen neerzetten en dat het leuk kan zijn om naar te kijken.

Juist dit soort prestaties en sowieso dit toernooi zal de populariteit van vrouwenvoetbal alleen maar groter maken en daarmee wordt uiteindelijk het niveau ook hoger. Het vijvertje wordt alleen maar groter, en dat zorgt voor concurrentie en daar wordt iedereen beter van.

Persoonlijk vind ik de laatste zin van het stukje van Waterreus kant nog wal raken. Waarom is dit geen topsport? Voor de deelneemsters in kwestie is dit wel zeker topsport. Nl. het beoefenen van hun sport op het hoogste niveau. Zoals al door anderen aangegeven moet het ook niet vergeleken worden met het mannenvoetbal.

Volgens mij begint het al bij het woord vrouwenvoetbal. Die toevoeging gebruiken we bij tennis, waterpolo, hockey etc toch ook nooit...

2 augustus 2017 om 12:34

Niet? Welke zenders kijk jij? Of ben je vergeten dat het woord dames hetzelfde betekent als vrouwen?

Iedereen laat zich hier nu wel een beetje kennen. De reacties zijn niet allemaal even niet-seksistisch. Maar ik snap dat dit uit enthousiasme gebeurt en niet met foute bedoelingen.

Ja, maar beste Waterreus, dat broddelwerkje wat jij ons wekelijks voorschotelt is ook geen literatuur. Sterker, het vrouwenvoetbal is meer topsport dan zijn columns literatuur zijn. En toch wordt het week in week uit naar de redactie gestuurd, die leest en verandert het, stuurt het naar de pers en dan moeten armen bezorgers deze rommel op hun fietsje rondbrengen. In de regen dikwijls, met tegenwind, zorgen dan mensen de onzin van Waterreus kunnen lezen.
Nu denkt u misschien, maar Baardgrasmus, wat een simpele jij-bak, kan je niet met iets beters komen. En dan denk ik jawel, maar ik schrijf dit belangeloos, terwijl Waterreus nota bene wordt betaald om dit soort archaïsche en simplistische denkbeelden te spuien. Zodra ik ook betaald word en de marketingmachine achter me heb die Waterreus heeft kom ik met iets beters. Tot die tijd verdienen zijn schrijfseltjes niet beter. Ik vraag me ineens af, zouden er weleens 2,2 miljoen mensen naar Waterreus hebben gekeken? Nog geen 5% van het aantal kijkers van de Oranje leeuwinnen krijgt wekelijks die VI op de mat en dan nog vermoed ik dat het leeuwendeel die column overslaat.

Wel grappig dat men vindt dat het "door de strot geduwd wordt" terwijl alleen de wedstrijden van de nederlandse dames uitgezonden worden, in tegenstelling tot bij herenvoetbal waar zelfs niet aan te gluren oefenwedstrijden live worden uitgezonden. Wat wordt er dan door de strot gedrukt?

2 augustus 2017 om 13:46

weet niet of je het volgt, maar iedere wedstrijd was live te volgen. Kwartfinales waren sowieso allemaal te zien bij de Npo, en ook bij Eurosport werden de wedstrijden gewoon uitgezonden

2 augustus 2017 om 14:17

Van Eurosport wist ik, niet van de kwartfinales. Maar dan nog, kwart finales van het europees kampioenschap tegenover een oefenwedstrijd, nogal een verschil.

Ik vind Waterreus een cynisch ouwe man die alleen naar mannenvoetbal wilt kijken met een zakje chips. Zet um op dames, ik vind het wel hartstikke leuk om naar jullie te kijken. Ook zie ik bij jullie weinig gejank bij de scheidsrechter waardoor het spelletje vlot hervat.

heel de vergelijking met de mannen heeft geen zin
het is keer mooi dat er voor hun nu ook zoveel tijd wordt gemaakt
alleen het is niet wat we gewent zijn
en daar kunnen we over door blijven gaan maar heeft toch geen zin

Mannenvoetbal is toch ook een en al marketing. Er wordt nu geroepen dat vrouwenvoetbal door de strot wordt geduwd maar ik zie t verschil niet rondom ek en WK's bij mannen, waar 9 vd 10 commercials over voetbal gaan en waar je geen winkel kunt binnenlopen zonder oranje attributen in je gezicht te krijgen. Een tak van sport waar miljarden in omgaan, absurde transfers plaatsvinden en waar een doorsnee fan elk jaar een nieuw shirt wordt geprobeerd aan te smeren. En dan afgeven op vrouwenvoetbal, gewoon omdat het niet het niveau heeft van mannen? Zielig.

Zomerstop duurt gewoon te lang voor sommige analisten. Zodra de competitie weer van start is zullen deze analisten het ook niet meer over vrouwenvoetbal hebbe. Snap het ergens ook wel dat ze nu van zich laten horen over vrouwenvoetbal, als analist moet je namelijk ook een beetje de spotlights opzoeken blijkbaar. Los van dat Waterreus wellicht een beetje gelijk heeft, laat alle mensen die het wel leuk vinden om er naar te kijken plezier beleven. Uiteindelijk dient een analist die zelf nota bene op topniveau heeft gespeeld het voetbal te promoten en niet alleen het mannenvoetbal. Kunnen ze anders ook mannenvoetbalanalist noemen of misschien zelfs antivrouwenvoetbalanalist maar dat zien ze zelf wss niet zo zitten, te negatief denk ik...

Eindelijk eens iets realistisch uit de mond van Waterreus.
Vrouwenvoetbal is gewoon een andere soort voetbal dan dat gespeeld hoort te worden.
Het is fysiek een stuk minder, tactisch komt het kog enigszins in de buurt maar ze missen handelingssnelheid en technisch is het soms zelfs lachwekkend.
Heeft dus nog wat jaren nodig om een degelijk niveau te halen

Wat een onzin... is voetballen bij Ajax/Feyenoord dan ook geen topsport? Als je deze clubs vergelijkt met Barca/Real stelt het ook niets voor. Waterreus is zelf dus ook nooit topsporter geweest? En vrouwen schaatsen, hardlopen, etc etc zijn ook geen topsporten omdat de mannen in alles betere scores neerzetten? Wat een onzinnig geouwehoer weer van deze gast...

Waterreus heeft het iq van een koe. Die snapt echt niet dat alles draait om fans. Het wordt niet de strot ingeduwd maar gevolgd om dat wij staan achter alles wat oranje vertegenwoordigt. Of het nou hockey is of darten. Het niveau is helemaal niet waar het om draait het draai om vaderlandse trots en als we winnen mag en wil iedereen meevoelen in de euforie. Een moment ervaren waarin je alle ellende is deze zieke wereld even vergeet. Vrouwenvoetbal wordt onze trots en we mogen er een voorbeeld van nemen hoe de fans dit ervaren en er van genieten en niet elkaars hersens inslaan. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Eindelijk eens wat zinnigs uit Waterreus zijn mond. Ja het is mooi dat de vrouwen zo'n aandacht krijgen en dat dit het vrouwenvoetbal een boost geeft. Echter ben ik helemaal klaar met die mensen die moeilijk gaan lopen doen en boos worden op vooral mannen die aangeven dat het niveau gewoon nog niet geweldig is. Het is gewoon nog slecht, 8 van de 10 eentweetjes gaan fout, de keepers maken elke wedstrijd wel een inschattingsfout en bij de verdediging slaat de paniekknop aan als de bal in de 16 komt. Waardoor de bal vooral slecht wordt weggewerkt. Het is best vermakelijk, maar dat komt vooral omdat het spannend is. Er is namelijk niet echt een pijl op te trekken wie welke fout een keer gaat afstraffen.

Kortom, mooi die aandacht. Nu hopen dat het niveau wat omhoog gaat.

2 augustus 2017 om 15:48

Een beetje het niveau van Ajax in de EL finale tegen Manchester dus. Daarin speelde Ajax ook een wedstrijd van een niveau wat om te huilen was. Toch heeft iedereen het over het behalen van de finale en hoe knap dit wel niet was voor een Nederlandse ploeg heden ten dage (en dit was het ook!). Maar als je dan de knullige finale als maatstaf neemt, dan vraag je je af wat Ajax er te zoeken had.

Is het zelfde volk wat naar de Nederlandse elftal wedstrijden gaan in de stadions , maakt ze geen fliker uit wat het niveau is, als het maar gezellig is..

Laat ze lekker zou ik zeggen.

Het niveau is idd slecht (het heeft zich aangepast aan het mannenvoetbal .). Slechte passing en positiespel. Zaken die ongeacht man of vrouw, gewoon goed te trainen zijn en dus ook goed uitgevoerd kunnen worden. Dat het fysiek minder is, is ook duidelijk, maar waarom vergelijken en dan dus zo'n negatief oordeel ? Maar wat is zijn definitie van topsport? Alleen zij die voor 222 miljoen worden verkocht doen aan topsport? Ik durf zelfs te beweren dat de Nederlandse dames op dit moment een betere tonen dan die de mannen due voor het Nederlands elftal uitkomen...

Heel het voetbal draait toch om marketing? Net of de CL geen grote marketingmachine is die je door je strot geduwd krijgt. Logisch toch dat er nou extra aandacht aan besteed word omdat het hier in Nederland is. Afgelopen EL finale heb ik ook veel meer nieuws over gelezen als normaal omdat er een Nederlandse club in stond. Mannetjes als waterreus vinden het gewoon erg dat de vrouwen meer media aandacht krijgen dan hijzelf.

Voetballiefhebbers, Reageer nu eens positief. Natuurlijk is het tactisch en technisch minder als bij de heren, maar geniet nu eens van het enthousiasme en de inzet die er van uitgaat. Of het nu de ned. hockeydames zijn, die met grote prijzen naar huis komen, nu weer een finale plaats voor het damesvoetbal, die meiden weten wat het betekend om er voor te gaan en wat er van ze wort verwacht.
Inzet, Inzet, Inzet, en als ik in Nederland naar de gemiddelde eredivisie wedstrijd kijk, waar flinke salarissen worden betaald dan vind ik dat niveau pas om te huilen. Het herenvoetbal wordt verpest door zakkenvullers die te veel verdienen, een enkeling daargelaten, maar hiervoor te weinig wekelijks constant presteren. Kijk alleen maar naar het volgevreten nederlands heren elftal, waarbij je van de meeste spelers het idee krijgt, ik ben hier nu maar eigenlijk had ik liever thuis gezeten, totaal geen speelplezier.
En dat zie ik bij de dames nu wel, omdat deze sportafdeling nog niet kapot is gemaakt door het grote geld.

Inderdaad , deze oude keeper is inderdaad een oude en cynische man. kijk svp naar dat PSV want volgens mij gaat het daar helemaal niet goed. Verdient meer aandacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. SpitseMiddenvelder910
D. van de DonkMiddenvelder98
S. van de SandenAanvaller71
R. JansenAanvaller50
L. MartensAanvaller42
J. SmitsAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren