‘Ik ben degene geweest die scoorde tegen Ajax en kreeg veel over me heen’

Dinsdag, 1 augustus 2017 om 08:47Dominic Mostert • Laatste update: 09:41

Bryan Smeets speelt sinds een week voor SC Cambuur, maar hoopte eigenlijk naar het buitenland te gaan. De middenvelder was na het aflopen van zijn contract bij De Graafschap dicht bij een overstap naar League One-club Blackpool. In de onderhandelingen kwamen beide partijen er niet uit en dus bleef Smeets actief in Nederland.

"Het was wachten, wachten, wachten. Dan ben ik wel een type dat zegt: Tot hier en niet verder", legt de 24-jarige Maastrichtenaar uit in de Leeuwarder Courant. Hij benadrukt dat een transfer pas rond is als de handtekeningen zijn gezet. "Tot die tijd kan alles nog zo mooi zijn en ik had er ook absoluut zin in, maar het liep uit op een teleurstelling."

Toen de transferperikelen rond Smeets speelden, werd hij veelal getypeerd als 'de beul van Ajax'. Hij wordt nog vaak herinnerd aan zijn doelpunt tegen Ajax in mei 2016 en verwacht daar geen verandering in. "Weet je, dat zal altijd blijven. Ik ben degene geweest die daar scoorde en kreeg veel over me heen. Je naam wordt groter, maar ik wil vooral gezien worden als Bryan Smeets."


Poll

Was Bryan Smeets goed genoeg voor een club als Blackpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door vastreke)

Gewoon dan niet continu over beginnen.. dat pikt de media het ook weer op! En als journalist er iets over vraagt, Kun je altijd nog zeggen ; die tijd is geweest!

1 augustus 2017 om 10:15

Het is de media zelf geweest die 'm constant 'de beul van Ajax' noemden, zonder dat hij daar zelf aanleiding voor gaf. Ook op voetbalzone zelf, en dan in dit artikel schrijven 'toen de transferperikelen rond Smeets speelden, werd hij veelal getypeerd als 'de beul van Ajax'. Ik snap het wel, clicks en zo, maar het staat wel vreemd.

Het kan 't beter gewoon als iets positiefs zien, want het lijkt er niet op alsof de media die benaming nog gaan aanpassen. Een buitenlandse transfer zou daar wat in kunnen veranderen, dus ik begrijp wel dat hij dat liever had gehad. De kans is daar groter dat hij weer Bryan Smeets wordt dan hier.

Wees er maar gewoon trots op. Ook bij Ajax wordt je er niet minder om gerespecteerd. Alleen de leeghoofden denk daar misschien anders over. Jammer dat je transfer is afgeketst.

1 augustus 2017 om 09:48

Nou idd, omdat hij een goaltje heeft gemaakt en daarbij roet in Ajax zijn plannen heeft gegooit.

Komaan zeg, hoort bij de sport. Je wint er paar en verliest een paar. Moet iedereen dan maar op de grond gaan liggen tegen Ajax en zeggen van "toe maar"? ..

Zal het die gasten eens uitleggen: Het is voetbal en je speelt vanaf de aftrap 11 tegen 11. Elke speler daar doet zijn uiterste best om met zijn team tegen het andere te winnen. Daar gebruiken ze verschillende methoden en tactieken voor. Soms hebben die succes en soms loop je tegen de lamp en moet je door de zure appel heen bijten.

In dit geval hebben de 11 van Ajax zelf verzaakt. Dus hou eens op met dat gedroeftoeter en laat die Bryan Smeets met rust. Hij heeft gewoon zijn sport beoefend op het beste van zijn kunnen en was toevallig die dag succesvol. Tsja, dat Ajax er zelf geen 10 maakt...

Allemaal familie van meneer Swart zeker haha, deed gewoon zijn werk en niet meer niets minder. Ajax had het die dag alleen maar aan zichzelf te danken.

1 augustus 2017 om 10:43

Inderdaad, dat vind ik ook, Ajax moet naar zichzelf kijken.

1 augustus 2017 om 11:07

@fron010: Helemaal eens hoor. De pers herinnert Smeets er vooral aan, dat doet hij zelf helemaal niet. En als hij dat wel zelf zou doen, neem ik het hem ook niet kwalijk. Als hem dat helpt als voetballer, moet hij dat vooral doen. En ik als Ajacied kan onmogelijk iets over de 'kampioenschapswedstrijd' negatief tegenover hem voelen. Hij staat daar toch in het veld om zoveel mogelijk punten te pakken? Wij hadden het inderdaad daar zelf af moeten maken destijds, alleen onze eigen schuld.

OT: jammer voor hem dat zijn transfer naar Blackpool is afgeketst!

Achja ik neem hem niks kwalijk, we mogen de hand in eigen boezem steken! We liepen als tietjes over het veld, en Smeets deed niets meer dan zijn werk.

Ik heb dit geen dag verweten aan de Graafschap en al helemaal niet aan die Smeets. Milik mistte die wedstrijd een kans vanaf 50 cm. Het moest gewoon zo zijn die dag. Is alweer lang geleden dus die naam is niet meer van deze tijd.

Hoe klote ik het ook als Ajacied vind dat we dat jaar het kampioenschap uit handen gaven lag het aan ons zelf. Smeets deed gewoon zijn werk en hem valt dan ook niets te verwijten.

Als je bij De Graafschap speelt is het je sportieve plicht om te strijden voor een zo goed mogelijk resultaat voor je club. Tja, nu was het Smeets die de trekker overhaalde maar voor hetzelfde geld was het iemand anders geweest. We hadden die wedstrijd voor rust al lang beslist moeten hebben en hebben dat nagelaten.

Vind het erg vervelend dat hij zoveel gedoe ermee heeft gehad, het wordt onderhand tijd om het te laten rusten. Over een jaar of 8 een keer een aflevering van andere tijden sport over maken en dan weer laten rusten. Hij heeft nog een jaar of 10 profvoetbal te spelen, het zou een beetje zonde zijn als we de focus op het heden door het verleden gaan missen.

Smeets verwijt ik ook helemaal niets, de verwijten liggen op het bordje van Bjorn Kuipers die de buitenspelgoal van De Graafschap wel goedkeurde en de goal van Ajax afkeurde.
Het was met name aan de inzet van het hele team van De Graafschap te danken dat het Ajax twee punten ontnam, iets waar Swart van zei dat ze beter hun energie konden bewaren voor de play-offs. Swart had gelijk, want De Graafschap had hun kruit verschoten en degradeerde naar de Jupiler league, boontje komt om zijn loontje.
Natuurlijk ging Ajax ook niet helemaal vrijuit, het speelde dramatisch slecht en de wissel van Frank de Boer om topscorer Milik naar de kant te halen was ook niet erg slim.

leuk toch als dit herinnerd wordt
als het maar op een nette manier is
jou wordt echt niks kwalijk genomen volgens mij
je deed gewoon je sportieve plicht
jammer dat je transfer niet meer door is gegaan
veel succes bij Cambuur en misschien volgend jaar alsnog naar het buitenland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller143
T. BoereAanvaller123
S. StevensKeeper140
A. BanguraVerdediger133
T. KissAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

12 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren