‘Ik weeg momenteel 102 kilo, daar mag misschien wel een beetje af’

Dinsdag, 1 augustus 2017 om 00:15Daniel Cabot Kerkdijk

Obbi Oularé maakte afgelopen vrijdag zijn rentree op de Belgische velden. De aanvaller van Watford speelt dit seizoen op huurbasis voor Antwerp FC en kwam in de seizoensouverture tegen Anderlecht (0-0) bijna zeventig minuten in actie. Na afloop bleek Antwerp-coach Laszlo Böloni de naam van zijn nieuwe spits nog niet helemaal te kennen.

"Hij is nog maar 48 uur hier", verdedigde Böloni zich op dat moment. "We hebben zelfs nog geen tijd gehad om hem te wegen, maar ik heb met mijn eigen ogen gezien dat de weegschaal zal afzien." Oularé, 1 meter 96, reageerde maandag in het voetbalpraatprogramma Extra Time op de uitspraak van zijn trainer. "Ik heb intussen op de weegschaal gestaan: ik weeg momenteel 102 kilo. Daar mag misschien wel een beetje af", was hij eerlijk.

"Bölöni heeft er vanmiddag op training over gesproken met mij. Hij zei dat het naar beneden moet, en daar heeft hij gelijk in. Een kilo of twee mag er zeker af." Na de suggestie dat hij moeite zou hebben met fysieke oefeningen, antwoordde hij: "Ik loop zonder al te veel moeite te doen 19 kilometer per uur." Oularé, 21 jaar, speelde vorig seizoen tijdelijk voor Willem II en kwam in elf Eredivisie-duels tot drie treffers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door geert vs)

Zo veel geld verdienen en dan je vak niet serieus nemen, het gaat er bij mij niet in. Maar ja in de voetballerij wordt wangedrag niet bestraft en daar zijn talloze voorbeelden van (denk aan Balotelli)

1 augustus 2017 om 01:08

Hoezo neem je je vak niet serieus als je veel weegt? Sommige spelers kunnen er niets aan doen, terwijl sommige spelers juist veel wegen vanwege hun spiermassa(weegt immers zwaarder dan vet).

Ik vind niet dat jij in de positie bent om hem te veroordelen op zijn gewicht als hij wel gewoon presteert. Pas wanneer blijkt dat zijn prestaties niet voldoende zijn kun je zeggen dat hij eventueel zou moeten afvallen. Bovendien je laatstezin, wangedrag wat niet bestraft wordt(?), wat vind jij wangedrag? Het laatste 'probleem' met Balo wat ik mij kan heugen was in zijn City tijd en dat is inmiddels alweer een eeuw geleden.

1 augustus 2017 om 01:19

Balotelli zou gewoon de beste spits ter wereld zijn als hij wat serieus voor zijn vak leefde. Dat je gelooft dat hij dit doet sedert hij weg is bij City vind ik wel erg vreemd.

En je kan in het voetbal ook serieus voor je vak leven door elke dag 2 flessen wodka te drinken, tot een half uur voor de training in een discotheek hangen, om het half uur coke snuiven, 4 pakken sigaretten per dag roken en elke dag frieten en hamburgers eten. Zolang je maar 2 uur per dag erg hard werkt is er helemaal niets aan de hand.

Ik heb al veel wereldspelers en slechte voetballers bezig gezien naast het veld, dus ik weet waarover ik spreek.

1 augustus 2017 om 01:36

Obbi heeft een BMI van 26,55 kg/m², dat lijkt me inderdaad onprofessioneel voor een topsporter.

1 augustus 2017 om 01:45

BMI is een achterhaalde term die dateert van het jaar 1800. Als je wat spieren hebt zit je met een erg laag vetpercentage makkelijk aan een BMI van 28.

1 augustus 2017 om 07:21

Lukaku woog evenveel in zijn laatste seizoen in Belgie en die is 5 cm kleiner. Spieren wegen meer dan vet en BMI is dan gewoon een waardeloze indicator.

1 augustus 2017 om 07:22

@Cyberize7x, wat een onzin allemaal wat jij schrijft. Spieren zijn idd iets zwaarder dan vet maar als de trainer van een afstand ziet dat de weegschaal het zwaar gaat hebben en hij het zelf toegeeft dan is hij gewoon te zwaar. Daar komt bij dat de meeste voetballers minder wegen dan hun gewicht min 100 en hij flink meer. Al met al is hij gewoon flink te zwaar voor een prof en dat kan maar op 1 manier. Je neemt meer tot je dan je verbruikt en dat heb je helemaal zelf in de hand, ongeacht je stofwisseling. Kort samengevat.... niet professioneel!!!

1 augustus 2017 om 09:34

Drinken, roken en snuiven en dan serieus voor je vak leven. Hahaha wat een lachertje. Je lichaam moet ook top kunnen presteren en moet uitgerust zijn om top te kunnen presteren. Met al die dingen die jij opnoemt kun je nooit top presteren.

1 augustus 2017 om 09:44

@ Fiodor Eindelijk iemand die het begrijpt. Zit zelf op 28.25 bij 2.00m met 9 vet. Afhankelijk van de positie kan het uiteindelijk wel een belemmering zijn wat betreft wendbaarheid.

1 augustus 2017 om 09:49

Geert VS zo grappig hoeveel mensen nog BMI gebruiken. Daarnaast guikstra spieren zijn niet iets zwaarder dan vet maar veel zwaarder. Zoek voor de grap eens het verschil op in omvang tussen 5kg vet en 5 kg spieren

1 augustus 2017 om 10:01

@qbtank 9 procent vet. Echt wel een hele prestatie dit. Goed bezig

1 augustus 2017 om 10:42

Hier gaat het duidelijk om overgewicht... de trainer zegt het en hij zelf ook. En zijn prestaties zijn ook niet geweldig geweest de afgelopen seizoenen. Dit zijn jongens die als ze hun vak serieus namen veel beter zouden kunnen presenteren. En dat is ook wat hij bedoeld!

1 augustus 2017 om 13:00

Ik ben geen expert op dit gebied. Jullie hebben vast gelijk!

1 augustus 2017 om 15:47

Dus je wil zeggen dat drank, drugs, roken en slaaptekort, geen invloed hebben op prestaties van een topsporter. Ik denk dat zels een normaal persoon niet eens een simpele baan zou volhouden.

1 augustus 2017 om 01:10

Lol. 1,96m en een hoop spieren zit makkelijk een heel stuk boven de 102 kilo.

1 augustus 2017 om 09:11

Een afgetrainde kolos als Lukaku wel, Oulare is gewoon te zwaar en dat zien Boloni, jij en ik van afstand. Dan is er wat mis.

Vrijdag heeft hij ook constant gewandeld en dan nog maakt hij de 90 minuten niet vol, net zoals in zijn club brugge tijd. Toen was hij nog een talent uit de jeugd, ondertussen is dit zij 5de club en mag het doordringen dat zijn mentaliteit beter moet, ik ben niet iemand die spelers snel afschrijft maar bij Oulare lijkt het echt niet door te dringen.

1 augustus 2017 om 09:58

Ik denk ook dat Oulare te zwaar is, maar daar gaat de discussie niet over. De discussie ging gewoon over dat 102kg altijd te zwaar is voor iemand van 1,96m. Als hij PL wil spelen zal hij ongeveer naar 106kg spieren moeten gaan volgens mij.

Sommige mensen zijn totaal niet serieus te nemen. Lachwekkend doen over het gewicht terwijl 102 kg gewoon netjes is voor een man van 1,96 en al helemaal voor een speler met zo veel spiermassa als deze Hulk.

1 augustus 2017 om 02:05

Ben ik helemaal met je eens onze Braziliaanse vriend hulk zal ook wel in de buurt van de 95 Ofzo wegen als je zijn postuur ziet , maar dat zegt nog niks over zijn voetbal kwaliteiten , alsje er goed gebruik van maakt werkt het zelfs in je voordeel , kijk maar naar spelers Als Adriano in de tijden van inter of Ronaldo bij Madrid dit zijn mischien wel uitzonderlijke talenten mAar voetbal is niet alleen maar met je voeten je moet je hersens ook gebruiken , deze speler zou een ideale kopper kunnen worden met zo'n postuur ben je vaak in staat om luchtduels te kunnen winnen

1 augustus 2017 om 07:49

102 is inderdaad niet zo heel veel. Ik denk dat als er een paar kilo af is dat hij gewoon topfit is. Kijk naar Lukaku. Die is 5 cm kleiner, maar weegt ook zo rond de 95kg.

1 augustus 2017 om 07:58

1,91m en 95 kg lijkt me te weinig voor de PL. Lukaku zal wel meer wegen.

1 augustus 2017 om 08:01

Volgens Espn weegt hij dit seizoen 100,2kg. Dat lijkt me correct met een 1,91m in de PL. 95 was gewoon te weinig om veel duels te kunnen winnen.

Geloof me voor t salaris van een voetballer zou ik zooo abnormaal afgetraind zijn. Je wilt toch die inkomende cash flow niet in gevaar brengen. Tenzij je natuurlijk een hersencel deficit hebt en je niet de gevolgen van je handelingen kunt overzien.

1 augustus 2017 om 10:22

Je moet echter niet vergeten dat geld went. Er is onderzoek gedaan waaruit (geloof ik) is gebleken dat een nieuw, hoger salaris na 3 maanden normaal voor je is. Dan zie je de "gevaren" ook minder in natuurlijk.

Zolang niemand zijn vetpercentage weet, Is het allemaal onzin. BMI is extreem ouderwets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MbokaniAanvaller248
B. NsimbaAanvaller50
J. ButezKeeper180
T. ChevaughnKeeper00
O. De WolfKeeper50
D. MatijašKeeper00
A. BeiranvandKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Antwerp FC.

1 fan
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren