Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Update: Tien Chinese clubs na dreigementen plotseling schuldenvrij

Laatste update:

Voor dertien Chinese clubs hangt de deelname aan de Super League voor komend seizoen aan een zijden draadje. Ze worden ervan beschuldigd financiële afspraken met spelers niet te zijn nagekomen. De betalingsproblemen moeten voor 15 augustus zijn opgelost en de Chinese voetbalbond (CFA) moet daar bewijs van ontvangen, anders wordt de clubs de toegang tot de competitie mogelijk ontzegd.

De clubs worden genoemd in correspondentie tussen de CFA en de Aziatische bond AFC. Het gaat onder meer om landskampioen Guangzhou Evergrande en het kapitaalkrachtige Shanghai SIPG, dat onder meer Hulk, Ricardo Carvalho en Óscar in de gelederen heeft. Ook Shanghai Shenhua, de werkgever van 's werelds bestbetaalde speler Carlos Tévez, zou niet voldoen aan bepaalde betalingsafspraken met spelers. Bovendien moeten vijf clubs uit de tweede divisie en één club van het derde niveau vrezen voor hun deelname.

Op het hoogste niveau gaat het om Shanghai Shenhua, Shanghai SIPG, Beijing Guoan, Changchun Yatai, Chongqing Dangdai Lifan, Hebei China Fortune, Guangzhou Evergrande, Guangzhou R&F, Jiangsu Suning, Liaoning Whowin, Shandong Luneng Taishan, Tianjin Quanjian en Tianjin TEDA. Bij laatstgenoemde club staat Nemanja Gudelj sinds een halfjaar onder contract. Alleen Yanbian Fude, Henan Jianye and Guizhou Hengfeng hebben voldaan aan de betalingsafspraken en hoeven niet te vrezen voor sancties.

Zes maanden geleden sprak de Chinese regering zich uit tegen excessieve transferuitgaven. Het ministerie van Sport beschuldigde clubs van het 'verbranden van geld' om buitenlandse spelers binnen te halen, in plaats van het geld te steken in de ontwikkeling van jeugdspelers. Een woordvoerder van het ministerie stelde plannen in werking om een limiet te stellen aan de uitgaven voor spelers, om 'onredelijke investeringen' tegen te gaan. Daarmee moeten zowel 'tekenbonussen, zogenaamde schaduwcontracten en andere schendingen' als 'clubs, spelers en zaakwaarnemers die tekenbonussen eisen' worden bestreden.

Update 26 juli 14:26 uur - Tien Chinese clubs na dreigementen plotseling schuldenvrij
Tien voetbalclubs uit de hoogste Chinese voetbaldivisie zeggen woensdag dat ze hun schulden hebben afgelost en geen achterstallige betalingen meer hebben. De Chinese voetbalbond had dertien van de zestien clubs uit de Super League gedreigd met uitsluiting als ze hun financiën niet heel snel op orde zouden brengen. De Aziatische voetbalfederatie had de Chinese bond aangezet in actie te komen en geëist dat de clubs vóór 31 augustus hun uitstaande schulden zouden betalen. Anders mochten Chinese clubs niet meedoen aan de Aziatische Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja dit is het gevolg van wanneer je als politiek, die een redelijk totalitaire macht heeft ineenkeer de regels radicaal gaat veranderen. Ik denk nu toch dat bedrijven wat meer oppassen wanneee ze investeren. Net als dat ik denk dat spelers minder snel naar China zullen gaan.

25 juli 2017 om 12:05

Die gestimuleerd zijn door de overheid. In Nederland zal het jaren duren voordat zulke regelingen eindelijk zijn bepaald. In China kan de regering dit doodleuk ineens beslissen. Deze genoemde politieke stabiliteit vormt vaak genoeg een obstakel voor bedrijven.

26 juli 2017 om 17:51

Op zich heb je een goed punt, maar ook onze politieke stabiliteit staat onder druk omdat sommige handelingen veel te veel tijd in beslag nemen of volledig genegeerd worden. In feite kun je dus alles wel op de stimulatie van de overheid afschuiven.

Dit hadden ze al moeten zien aankomen omdat ze zulke grote bedragen voor spelers neertelden. Vind het een beetje flauwe kul.

Bizar gewoon, clubs als Guangzhou, Tianjin, Guoan en de clubs uit Shanghai kunnen hun salarissen niet betalen, of weigeren dat te doen, dat is toch iets wat je niet vaak ziet.

Lekker ook, ga je voor het geld naar China, krijg je dat geld niet...

25 juli 2017 om 12:01

het is meer machtsvertoon dan niet kunnen betalen.al die clubs zijn in handen van miljardairs en super grote multinationals.zowiezo in azie zijn ze niet snel met uitbetalen maar als ze iets moeten ontvangen dan krijg je stortlading aan brieven en mannetjes die even langskomen.woon al 20 jaar in verschillende landen en plaatsen in azie dus niet racitisch bedoeld gewoon een constantering.

25 juli 2017 om 13:44

Leuk verhaal maar ik geloof er niets van. Bedrijven onderling zullen de rekeningen voor geleverde diensten of goederen misschien voor zich uitschuiven maar het gaat hier om het uitbetalen van salarissen. Machtsvertoon door het standaard te laat of helemaal niet betalen van salarissen heeft m.i. helemaal niets te maken met machtsvertoon maar is compleet uit je duim gezogen.

25 juli 2017 om 14:44

ik heb 12 jaar in china gewoont in shanghai en shengzen,het is hier heel gewoon dat bedrijven veel ste laat salarissen uitbetalen.als je geen weet heb van hoe het in azie gaat moet je niet antwoorden.

26 juli 2017 om 14:28

kaassie waar ben je?je wist toch hoe het ging in azie? ik zei het toch al dat het meer ging om machtsvertoon van clubs naar spelers toe als niet kunnen betalen.. een dag nadat de bond zich ermee bemoeid zijn de problemen alweer opgelost..ging het maar altijd volgends de regels net als in nederland hier in azie.

26 juli 2017 om 15:09

Zo iets is toch algemeen bekend? In Azie betalen ze gewoon heel erg laat. Mensen wachten soms 6 maanden voordat de salarissen betaald worden.

Het was te mooi om waar te zijn. Haha

Plop.... Daar gaat de luchtbel al. Die markt gaat ook weer inzakken.

25 juli 2017 om 13:29

Eerst zien dan geloven.

25 juli 2017 om 16:54

Denk dat de rijke eigenaren en de premier league met zijn tv gelden ook een deel van de luchtbel zijn. Zou het persoonlijk heel jammer vinden als het nu al inzakt. Had goede hoop dat Ajax en wellicht ook andere clubs goed zouden beuren volgend jaar. 2 of 3 transfers die het huidige Nederlandse record breken zou toch fantastisch zijn voor onze competitie!

Ik ben benieuwd of dit waar is en geen idee welke invloed de overheid heeft of enkele superrijke eigenaars van diverse Chinese clubs maar het verbaasd me niet dat ook een grote pot geld leeg kan raken. Als je voor 1 speler al 120 miljoen over moet maken op jaarbasis dan kost een dergelijke competitie ofwel de overheid ofwel een aantal miljardairs gezamenlijk miljarden. Lijkt me niet, hoe rijk je ook bent, dat je dat eeuwig kan blijven volhouden. Bovendien wil het niet zeggen dat als je goed bent voor een vermogen van 5 miljard, je dan ook daadwerkelijk 5 miljard kan overmaken vanaf je betaalrekening.kortom misschien een bubbel die gaat barsten? Of toch genoeg inkomsten vanuit de verkoop van seizoenskaarten, shirts etc. Zal mij benieuwen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren