FC Utrecht wint in Waalwijk en komt ronde verder in Europa League

Donderdag, 20 juli 2017 om 21:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:20

FC Utrecht heeft zich donderdagavond voor de derde voorronde van de Europa League geplaatst. Een week na het doelpuntloze gelijkspel op Malta was het team van Erik ten Hag te sterk voor Valletta FC. In Waalwijk, dat het strijdtoneel was vanwege het EK Vrouwenvoetbal dat in Utrecht wordt gehouden, zorgden Sean Klaiber, Willem Janssen en Zakaria Labyad er mede voor dat het weerzien in een 3-1 overwinning eindigde.

FC Utrecht was in de eerste helft veel beter dan Valletta en de ruststand van 1-0 was dan ook verdiend maar tegelijkertijd aan de magere kant. Het team van Ten Hag was in de openingsfase meteen dreigend. Een knal van Klaiber ging naast en Simon Makienok schoot het leer recht op Henry Bonello af. In de achttiende minuut was het alsnog raak: de doelman had geen antwoord op de heerlijke knal van Klaiber.

Makienok had luttele minuten later voor de 2-0 kunnen zorgen, maar Bonello redde uitstekend. Een inzet van Janssen uit de daaropvolgende hoekschop ging over. Dat het niet de wedstrijd van Makienok was, bleek wel in de 37e minuut. De aanvaller kreeg het leer fraai mee van Klaiber, maar mikte de bal net naast. Zodoende mocht Valletta na het horen van het rustsignaal zich gelukkig prijzen met de minimale achterstand.

Ook na de onderbreking maakte FC Utrecht het zichzelf onnodig moeilijk. Het bezoek uit Malta kroop meer uit zijn schulp en zette David Jensen zowaar meer aan het werk. Toch bleef de ploeg van Ten Hag uitzicht hebben op een verdubbeling van de voordelige marge. Een overtreding op Makienok had een strafschop moeten betekenen, Labyad schoot naast en invaller Cyriel Dessers stuitte op Bonello.

In het laatste kwartier slaagde FC Utrecht erin om de voorsprong alsnog uit te breiden. Janssen kopte uit een corner de 2-0 binnen en Labyad zorgde op prachtige wijze voor het slotakkoord. De middenvelder ramde het leer op schitterende wijze in de verre hoek: 3-0. Santiago Malano bepaalde de eindstand.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door juweel)

Mooi! Levert dit al coëfficiënt punten op?

20 juli 2017 om 21:23

Jazeker, maar niet veel aangezien Utrecht ook gelijk had gespeeld.

20 juli 2017 om 21:24

Ja ze hebben 0.3 punt verdiend voor het Nlse voetbal over deze twee wedtrijden

20 juli 2017 om 21:26

Zoals ik het op de Uefa site lees heel weinig.

Uefa Europa League points system
First qualifying round elimination – 0.25 points
Second qualifying round elimination – 0.5 points
Third qualifying round elimination – 1 point
Play-off elimination – 1.5 points
Group stage win – 2 points
Group stage draw – 1 point

Ze zijn een ronde verder dus hebben 0.5 extra verdiend mochten ze nu worden uitgeschakeld. Gelijkspelen of winnen maakt dus niet uit. Alleen doorgaan telt.

20 juli 2017 om 21:29

Lol ja ik snap je wel maar ik denk dat het gaat om het behalen van de "elimination" of het winnen ervan.

20 juli 2017 om 22:04

Klopt dus ze hebben eigenlijk al een punt verdient, al wordt dit nog gedeeld door het aantal deelnemers van nederland.

20 juli 2017 om 21:27

Ja, maar aangezien het voorrondewedstrijden zijn tellen ze maar voor de helft. Een gelijkspel en een overwinning is normaal gesproken 3 punten, maar dat moet je nu dus delen door 2 en dan heeft Utrecht 1,5 punten opgehaald, die dan ook nog gedeeld moeten worden door het aantal Nederlandse clubs dat meedoet in Europa (5). Met andere woorden, deze tweeluik heeft Nederland 0,3 punten opgeleverd.

20 juli 2017 om 21:35

Klopt. Maar het is afg jaren vaak geweest dat een team op 0 of 0.5 bleef staan wat het gemiddelde flink omlaag trok. Nu hopen dat psv hun plicht doen in de voorrondes, hopen dat Ajax de CL voorronde overleefd en anders moeten ze de punten maar weer in de Europa league pakken.
Ik ga er van uit dat Vitesse in ieder geval punten gaat pakken in de poule, of ze doorgaan is een tweede. En hopen dat Feyenoord natuurlijk wat presteert

20 juli 2017 om 23:19

Eigenlijk hoop je dus dat alle ploegen in europa punten pakken

20 juli 2017 om 21:26

Dat staat erin, 3-1. Malano speelt namelijk niet voor Utrecht.

Goed dat ze door zijn naar de volgende ronde, met bij vlagen ook heel aardig spel. Ben alleen niet zo onder de indruk van die lange slungel in de spits, en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Buiten ballen doorkoppen kan hij vrij weinig. Lichtpunt natuurlijk Labyad, die een fantastische aanwinst is voor Utrecht.

20 juli 2017 om 21:28

Hahaha, serieus? Ik vind Makienok echt een geweldige spits. Daar gaan we onwijs veel plezier aan beleven.

21 juli 2017 om 01:57

Ik ga er maar van uit dat je sarcastisch bent...

20 juli 2017 om 21:29

Dat is volgens mij ook de beoogde 2e spits. Utrecht heeft die jongen van Nac gehaald, Dessers. Die heeft volgens mij pas 2x meegetraind na een blessure en daarom zat die op de bank.

20 juli 2017 om 21:36

Makienok is gehaald als vervanger voor Haller dus gewoon eerste spits werd ook niet gewisseld Kerk en Dessers zullen moeten strijden om de plek naast hem

20 juli 2017 om 21:45

Helemaal niet. Dessers is een zekerheidje en Kerk en Makienok moeten om die andere plek strijden. Niet dingen gaan roepen die niet waar zijn. Kerk zou in eerste instantie op de bank belanden.

20 juli 2017 om 21:54

Nope. Makienok zal spelen en Dessers en Kerk gaan vechten voor de andere plek.

Ik hoop en ga ervan uit dat Dessers die strijd gaat winnen trouwens.

20 juli 2017 om 22:09

Jullie zijn slecht ingelicht jongens..

20 juli 2017 om 22:13

Misschien anders eens wat Utrechtnieuws volgen, of een training bezoeken....

20 juli 2017 om 23:01

Rugnummer 9 en dus als eerste spits gekomen. (tenzij Makie nog wat potjes de 0 weet te houden natuurlijk )

20 juli 2017 om 23:21

Dus Haller was ook een tribune speler? (Rugnummer 22). Dessers is gehaald om Haller te vervangen en Makienok is een extraatje omdat zivko weg ging. Kerk stond nooit op de nominatie om basis te worden. En die trainingen zijn logisch aangezien dessers geblesseerd was. Je moet toch minimaal een spits hebben om te trainen..

20 juli 2017 om 23:29

Makienok is vervanger van Haller en Dessers die van Zivkovic.. Dat ziet een blinde nog.

Verder trainde we ook zo toen Dessers nog niet geblesseerd was, is dit bij de presentatie al zo bekend gemaakt en zie je door de wissels ook dat Dessers en Kerk moeten gaan uitmaken wie naast Makienok in de spits komt te spelen.

Hoppa ronde verder voor Utrecht! Gefeliciteerd!

YESS, het liefst zo veel mogelijk Nederlandse teams in Europa

Goed voor het Nederlands voetbal!

Goeie pot van Utrecht. T is dat makienok 3 enorme kansen om zeel helpt anders stond t al 4-0 bij rust. Verder nog een kant- en klare penalty niet gegeven en toch nog 3-1 winnen. Maar snel Dumic en Janssen achterin wat vd maarel stond weer te stuntelen wat bijna de 1[ betekende. Al met al blij met deze prestatie, goed gespeeld en het jezelf moeilijk gemaakt door veel kansen te verpesten. Op naar Polen, Forza Utreg!

20 juli 2017 om 21:25

Zeep*
1-1*

20 juli 2017 om 21:26

Nou nou, geeft ook een corner weg voor niks en daaruit volgt de tegengoal. Staat nooit open gedraaid wanneer die een bal krijgt aangespeeld dus veelal terug naar Jensen.

20 juli 2017 om 21:31

Kan ook nog Noorwegen worden hè.. de wedstrijd duurt nog een kwartier daar

Goed gedaan van Utrecht, ik denk dat ze weer een goed seizoen in de eredivisie gaan draaien. Jammer dat je zo vroeg in het seizoen al van die belangrijke wedstrijden moet spelen. Dit was een zwak team maar vanaf nu gaan de tegenstanders alleen maar lastiger worden.

Lekker hoor. Goed voor het Nederlandse voetbal! Nou de verdere loting afwachten. Goed van Utrecht dat ze dit ook zonder bijv Haller en Amrabat kunnen ze hebben best belangrijke spelers verloren. Mooi resulaat in ieder geval!

20 juli 2017 om 21:32

Ze mogen waarschijnlijk tegen Lech Poznan

Mooi dat ze door zijn. Maar het is wel te hopen dat Utrecht nog snel wat versterkingen binnen haalt want het is nog niet veel, dit team. Ik betwijfel of ze de groepsfase halen zonder een paar gerichte kwaliteitsimpulsen.

20 juli 2017 om 21:30

Niet veel? hahaha, en nog meer versterkingen? moeten we een selectie van 30 spelers krijgen ofzo?

Voor niveau Utrecht is dit gewoon een hele goede selectie en gerichte aankopen waardoor we favoriet zijn voor de laatste ronde is niet te doen.

20 juli 2017 om 21:55

De aanval vind ik nog het meest zwak. Ze hebben die Deen gehaald waarvan ik me afvraag in hoeverre dat een echte versterking is. De statistieken zijn in ieder geval niet zo geweldig. En wie gaan de voorzetten geven ? Labyad als die blijft. Verder is de aanval naar mijn mening behoorlijk droevig

20 juli 2017 om 22:16

In ons systeem moeten de backs de voorzet geven, maar normaliter gaat het via de as van het veld en dat loopt prima.

Makienok heeft geloof ik 95% van zijn duels gewonnen en is dus super belangrijk voor ons systeem. Had pech in de afronding, maar verder top.

Kerk of Dessers (waarvan ik denk dat de laatste de strijd gaat winnen) is voor Utrechtbegrippen gewoon goed. Met Kerk werden we trouwens gewoon 4de...

Met deze selectie moet je gewoon top-9 eindigen (wat qua begroting onze plek is), maar plek-6 zal met deze selectie gewoon normaal zijn wat mij betreft.

Utrecht gewoon gedaan wat het moest doen. Prima. Goed voor het Nederlandse voetbal.

Top voor het Nederlands voetbal
Hoop dat zowel Utrecht als PSV het gaan halen
En ajax hopelijk de cl en anders ook de Europa league
Alles voor het Nederlands voetbal

Nou lekker dan, Utrechtje weer een ronde verder, maar zou ook absoluut moeten.
Mooizo FC Utrecht, lekker door blijven gaan, laten we er een mooi Europees jaar van maken met z'n allen.

Mijn verwachting kwam uit, had het bij live mee praten al voorspeld (geluk natuurlijk). Gefeliciteerd Utrecht fans! Ook goed voor het Nederlands voetbal, zo sprokkelen we toch stiekem weer flink wat punten binnen voor ons kikkerlandje!

20 juli 2017 om 21:48

@grasveld7

Al voorspelt? Utrecht is gezien zijn status verplicht om zo'n club op te rollen, blijkbaar lukte dat niet de eerste wedstrijd (geen kansen gecreëerd). Utrecht heeft een miljoenenomzet en ik verwacht dat Valletta nog niet eens in de buurt van een miljoen komt. Valleta wist ook met minimale cijfers van een club uit San Marino te winnen.

Dat ik verschillende mensen hier dan ook op hun borst zie slaan snap ik dan ook niet. Volgens mij moet je zo'n wedstrijd gauw vergeten en dankbaar wezen dat je een ronde verder bent.

20 juli 2017 om 22:09

Neem nog een flesje azijn. Utrecht zit aan het begin van de voorbereiding en moet veel nieuwe spelers inpassen. Die eerste wedstrijd was ook nog eens op een knollen veld en met 37 graden. Ga er maar aan. Utrecht heeft er gewoon heel professioneel voor gekozen om het thuis af te maken. En dat is gewoon gelukt. En dan erkennen ze ook nog eens dat ze nog lang niet op t gewenste niveau zitten. Waar ben je in godsnaam zo negatief over?

20 juli 2017 om 22:38

@crisis1648

Volgens mij reageer ik toch duidelijk op grasveld7 die schrijft dat hij voorspelt had dat Utrecht het af zou maken. Ik schrijf enkel dat dit een waardeloze voorspelling is gezien de status van beide clubs. Het is dan nogal makkelijk om mijn reactie als negatief of wat dan ook te bestempelen want zo'n rare stelling doe ik toch niet?

Daarbij blijf ik erbij zo'n wedstrijd moet je in de eerste wedstrijd beslissen wat de omstandigheden ook zijn. Je suggereert dat de 0-0 een tactische keuze was vanwaar de negatieve reacties van o.a. de coach na de wedstrijd dan? Utrecht heeft het zichzelf lastig gemaakt en uiteindelijk goed afgesloten maar geen reden om jezelf op de borst te slaan.

Dit geschreven te hebben, tegen Differdange was jij waarschijnlijk zo'n type die dat toeschreef aan de matige selectie. Dat terwijl Differdange alleen maar semi-profs in dienst had (mensen die niet fulltime voetballer zijn maar ook een beroep ernaast hebben).

20 juli 2017 om 22:40

Wow, wat ik met mijn reactie bedoelde te zeggen was dat ik de 3-1 had voorspeld in het begin van de wedstrijd.. had het misschien wat duidelijker kunnen formuleren. Oke, tuurlijk moet Utrecht dit winnen en dat hebben ze toch ook gedaan? Het is goed voor het Nederlands voetbal, welke tegenstander het dan ook is.

20 juli 2017 om 22:55

@grasveld7

Haha oké dan

Las de reacties die er tot zover waren en die waren allemaal een beetje in deze strekking. Verder schrijf ik hieronder inderdaad ook dat het mooi is dat ze een ronde verder zijn.

Hoewel je dit in de eerste wedstrijd al had moeten beslissen toch mooi dat ze een ronde verder zijn.

Wel jammer dat ze niet de nul konden houden tegen zo'n club..

Is troupee voorbij gestreefd door vd maarel?

20 juli 2017 om 21:45

Was geblesseerd. Zat wel weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie, zal dus fit genoeg zijn voor de start van de competitie.

Goed bezig Utrecht. Hoop dat ze mazzel hebben met de loting!
Een keer het maximale aantal deelnemers zou top zijn.

20 juli 2017 om 21:51

Mogelijke tegenstanders staan al vast

Ik heb de wedstrijd maar half/half gezien , niet echt onder de indruk van Utrecht . Maar wat me echt opviel is het aantal toeschouwers . Tegen AZ thuis gingen 25.000 man uit hun dak om het behalen van Europees voetbal . Waalwijk is 50/60 km van Utrecht ?? En er zitten nog geen 3.000 toeschouwers .

20 juli 2017 om 22:18

Was gewoon uitverkocht..

20 juli 2017 om 22:23

Gewoon uitverkocht huh ?? Er kunnen 7.500 toeschouwers in het stadion , het stadion was half leeg man .

20 juli 2017 om 23:03

Stadion was gewoon uitverkocht. Uitvak was inderdaad vrij leeg, maar verder zat het gewoon vol.

21 juli 2017 om 00:02

Euhh het was helemaal uitverkocht. Maar omdat die staamvakken van de UEFA niet verkocht mochten worden leek het leeg. Maar alle plekken doe verkocht mochten worden (6000) waren verkocht

21 juli 2017 om 07:31

je vergeet even dat de wedstrijd al vroeg was, half acht, dus voor mensen die tot zes uur moeten werken is dat nog best lastig, ook omdat de gemiddelde supporter toch al gauw 60 km moest rijden om er te komen vanuit utrecht, het in utrecht al 2 weken vakantie is en veel mensen al in de zon liggen te bakken in het buitenland, nee met die opkomst zit het wel goed hoor, ik heb bus nummer 36 voorbij zien komen toen we terugreden dus al met al best een aardige opkomst voor deze "thuis" wedstrijd!
het leek misschien leeg omdat er deels sta tribunes zijn en die op last van de uefa leeg moeten blijven en het uitvak met heel weinig mensen gevuld was.
Waalwijk bedankt! en op naar polen!

Wat een goal van Labyad zeg, daar druipt de technische klasse van af.

Prima gedaan, doen wat je aan je stand verplicht bent. Vorige week nog een matige prestatie op Malta neergezet, maar nu het karwei afgemaakt. Dat zie je trouwens vaker bij Nederlandse clubs, dat ze buiten eigen huis zelfs met tegenstanders die vele malen zwakker zijn een relatief matig resultaat boeken. De 1-0 en 3-0 waren zeer fraaie treffers, echt prachtige goals.

Nu hopen dat FC Utrecht een serieuze prestatie kan neerzetten tegen Lech Pozan, een club waar het waarschijnlijk een heel stuk lastiger tegen gaat worden. Toch heb ik er vertrouwen in dat FC Utrecht ook deze tegenstander kan hebben.

21 juli 2017 om 09:34

Niet te vergeten dat de omstandigheden vorige week verre van optimaal waren. 37 graden, een knollenveld. Paar spelers die meer met gedachte bij Nouri waren(waar die dag naar buiten kwam dat hij hersenschade heeft opgelopen).

Mentaal heeft dat ook een enorme impact gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. RamselaarMiddenvelder156
A. DouvikasAanvaller154
M. SyllaAanvaller134
M. MahiAanvaller101
M. MallahiAanvaller41
E. MaddyAanvaller00
M. PaesKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

55 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 2 0 0 0
2020/2021 Ajax 22 5 0 0
2019/2020 Ajax 2 1 0 0
2018/2019 Ajax 12 1 1 0
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
Laatste voetbalnieuws

Dossier-Zakaria Labyad krijgt volgende week donderdag nieuw hoofdstuk

Het dossier-Zakaria Labyad krijgt een nieuw hoofdstuk. Volgens het Algemeen Dagblad wil de aannemer die aangifte heeft gedaan van mishandeling een kort geding aanspannen om de beelden in handen krijgen die...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren