Zwaar jaar Spurs verwacht: ‘Met Walker heeft het een concurrent versterkt’

Donderdag, 20 juli 2017 om

Jermaine Jenas denkt dat Tottenham Hotspur dit seizoen buiten de top vier van Engeland gaat vallen, ondanks dat de club de afgelopen twee jaar streed om de landstitel. De oud-middenvelder, die tussen 2005 en 2013 actief was voor the Spurs, is een groot fan van manager Mauricio Pochettino, maar laakt het gebrek aan aankopen tot dusver en is tevens van mening dat de houding van de club op de transfermarkt allerminst bevorderlijk is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Tottenham Hotspur komend seizoen in de top vier eindigt?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door geert vs)

Ik denk dat ze sowieso een zwaar jaar krijgen, omdat ze op Wembley spelen. Wembley bleek afgelopen jaar geen goede generale te zijn voor the Spurs. Voor Walker hebben ze Trippier als goede vervanger. Dat Trippier het nu goed doet bij Spurs zegt toch dat voor slechts 4 miljoen een top back kunt hebben. Het beleix van Tottenham wordt steeds beter. Paar jaar terug, toen ze oa Bale verkochten, gingen direct met geld smijten aan zinloze spelers. Dat is nu goed verbeterd bij the Spurs.

20 juli 2017 om 15:55

Wat zou kunnen is dat Trippier nu de kantjes er af gaat lopen nu hij geen directe concurrent meer heeft. Dan gaat bv de linksback dat ook nog eens doen en zo nemen ze elkaar mee. Ik geef maar een voorbeeld. Je moet nieuw bloed in je team gooien denk ik. Ben benieuwd wat ze gaan doen

Jenas verwoordt het perfect. Er moet doorgepakt worden i.p.v. optimistisch te zijn vanwege vorig jaar. Hopelijk wordt Cancelo gehaald als vervanger van Walker. Ook moet er een centrumverdediger bij en natuurlijk een spits want Janssen komt tekort als back-up voor Kane.

Het salarisplafond moet ook omhoog, anders vertrekken er ieder jaar spelers die meer willen en kunnen verdienen. Hoewel er een nieuw stadion gefinancierd moet worden verwacht ik dat Spurs genoeg geld heeft voor versterkingen en salarissen. Veel aankopen zijn niet nodig en de TV gelden zijn gigantisch.

20 juli 2017 om 13:44

Tja...en dan doe je het salarisplafond omhoog en blijf je zitten met aankopen die niet voldoen omdat ze nergens anders zoveel kunnen verdienen. Zo zit Arsenal nu opgescheept met een aantal spelers omdat ze ergens anders minder zullen krijgen dan bij Arsenal. Dus het werkt twee kanten op.. Zo heeft City ook genoeg spelers voor weinig moeten verkopen en geld mee moeten geven na hun eerste paar shopping sprees, omdat ze ergens anders minder kregen en daarvoor gecompenseerd wilden worden.

20 juli 2017 om 13:44

Ik zie Cancelo liever naar Man City vertrekken ipv Danilo. Maar het nadeel van Cancelo is wel dat hij verdedigend vrij zwak is volgens vele hier op VZ, en als back zijnde is verdedigen prioriteit 1. Joel Veltman lijkt me beter passen bij the Spurs als rechtsback. Hij heeft de killers mentaliteit die nodig is bij the Spurs. Ook kan Veltman, als het nodig is, op CV positie spelen.

20 juli 2017 om 13:55

Haha Veltman bij de Spurs? Die mag al blij zijn als ie een club kan vinden onder het niveau van de Spurs. Komt absoluut te kort voor de top.

20 juli 2017 om 13:55

Veltman??? Die wordt daar aan alle kanten voorbijgelopen man.

20 juli 2017 om 13:58

Hahaha, Veltman? Die niet goed genoeg is als RB van Ajax en half word uitgekotst, Moet Walker als de sneltrein opvolgen bij Tottenham Hotspur? Jij bent laat gaan slapen volgens mij. Maar je zegt ook elke keer dat Chelsea aankomend seizoen wel de CL even wint en dat de Zwitserse competitie sterker is dan de Eredivisie, Dus ben eigenlijk niet eens zo verbaasd.

20 juli 2017 om 14:01

Veltman is gewoon goed genoeg voor the Spurs als TWEEDE rechtsback! Nummer 1 zal Trippier gewoon blijven. Veltman kan goed gebruikt worden in League Cup en FA Cup tegen de derde divisionisten.

20 juli 2017 om 14:40

Dat is toch echt geen speler voor Spurs. Ook niet voor de back-up. Kunnen ze liever na Trippier voor een 'type Walker' gaan dat is Veltman echt niet.

20 juli 2017 om 15:56

Ik zou ook zeer blij zijn als Veltman kwam. Ideaal als backup wat mij betreft, maar aan de andere kant heb ik ook graag dat hij bij Ajax blijft gezien de hoeveelheid verdedigers die we nu hebben...

20 juli 2017 om 14:51

Het salarisplafond moet juist niet omhoog. Die hebben ze niet voor niks ingesteld. Een club moet creatief zijn, met de middelen die ze hebben en geduldig zijn.

20 juli 2017 om 15:28

Vervanger voor Walker? Walker was aan het einde van het seizoen 2e optie achter Trippier. Er moet inderdaad wel een goede centrale verdediger gekocht worden, want ik ben nou niet echt fan van Wimmer en Dier. En Janssen komt inderdaad veel te veel te kort, en nu N'jie nu ook weg is, mag er wel een spits bij.

21 juli 2017 om 00:59

Wimmer ben ik ook geen fan van, maar Dier is een belangrijke speler die zowel centraal achterin als controlerend op het middenveld goed speelt.

Ik hoop vooral dat Kovacic wordt aangetrokken ipv Barkley en daarnaast een centrale verdediger. Ook een rechtsback zou geen overbodige luxe zijn, tenzij Poche KWP als goed genoeg beschouwt natuurlijk.

Ach ja, nieuw stadion kost wat hé. Dan zie je toch dat het een flinke impact is op het transferbudget van Tottenham, want ze hebben kennelijk al wat spelers misgelopen omdat de andere ploeg een bedrag vroegen waar zij niet aan konden voldoen.

De kern is echter gewoon heel sterk en Trippier is een adequate vervanger van Walker.

Het is sowieso een kwestie van tijd. De concurrentie heeft meer financiele mogelijkheden en een club als Manchester United blijft niet eeuwig slecht presteren. De club zal geleidelijk aan stappen moeten maken en dus niet alles moeten gaan forceren. In dat opzicht zijn ze dus goed bezig. Een minder seizoen zou dus niet heel raar zijn.

Spurs heeft niet de aantrekkingskracht die de topclubs in Engeland wel hebben, daarvoor moeten ze eerst eens de PL winnen of een (halve) finale in de CL spelen. Voorlopig staan ze Europees nog bekend als subtop, ook al draaien ze nu vrij stabiel mee in de top...al zullen ze komende jaren een stapje terug doen verwacht ik met het nieuwe stadion.

20 juli 2017 om 14:12

Halve finale CL is ambitieus denk ik, dat is volgens mij de afgelopen 5 jaar 1 keer een engelse ploeg gelukt? Daar zit nog wel een gaatje. En je ziet dat Arsenal ook Ozil en Sanchez kon aanttrekken terwijl ze al jaren geen titel/noemenswaardig europese prestatie kunnen overleggen. Ik denk dat het wel moet kunnen hoor qua aantrekkingskracht, ik denk eerder dat het strakke salarisplafond van Spurs het probleem is.

20 juli 2017 om 14:19

Ozil en Sanchez hebben beiden aangegeven dat Wenger de doorslag gaf om naar Arsenal te komen tov andere topclubs. Zoiets kan Spurs niet bieden, buiten het feit dat ze niet de status van Arsenal hebben.

20 juli 2017 om 14:23

Wenger heeft inderdaad wel een streepje voor, dat klopt. Maar als Arsenal dit seizoen weer buiten de top 4 eindigt en geen CL speelt en Tottenham wel denk ik dat dit voor veel spelers het verschil wel kan maken. Je ziet nu toch ook wel dat een Sanchez uiteindelijk hoger wil mikken dan Arsenal.

Dan is een status van 15 jaar terug leuk en aardig maar dan gaat je wel opbreken dat je laatste titel in voetbaltermen al prehistorisch is en je al jaren in de CL niets anders kan dan breken als het er op aan komt.

City, Chelsea en PSG hadden die status 15 jaar geleden ook niet. Maar als je er maar genoeg geld tegenaan gooit komen die spelers wel. En dat is de voornaamste beperking bij Spurs net zoals het dat bij Arsenal was in de 'banter years' waarin ze het stadion afbetaalden.

20 juli 2017 om 14:39

Met je eens dat er teveel geleund wordt op die status en dat het echt weer tijd wordt voor een grote prijs en niet weer de FA Cup. Maar daarover gesproken, Spurs heeft deze eeuw maar 1 prijs gewonnen en dat was een League Cup. Dat draagt ook bij aan een status die je hebt. Dan zien spelers ook dat het zicht op een prijs bij Spurs wellicht nog kleiner is dan bij Arsenal.

Over die banter years, die gaan bij Spurs nu net beginnen. Dus zie ik het voorlopig nog niet gebeuren dat ze structureel bij de top gaan meedraaien.

20 juli 2017 om 14:50

Klopt, de strijd om top 4 in engeland lijkt steeds zwaarder te worden dus het wordt heel lastig voor Spurs om daar echt bij te gaan aanhaken. Al hebben engelse clubs nu wel veel meer geld dan eerst, dus het stadion betalen wordt makkelijker voor Spurs dan het voor Arsenal was.

Ik denk eigenlijk dat Spurs geen stabiele top 4 club gaat worden. Ze missen toch echt een stukje status inderdaad maar ook financiele slagkracht. Alhoewel ik wel denk dat ze nu een beter team hebben dan liverpool en Arsenal. En een beter ingespeeld team dan United.

20 juli 2017 om 14:28

Alleen maar overwinteren in de CL is denk ik al een heel mooie doelstelling.

20 juli 2017 om 14:35

Mooie doelstelling voor de club, dat zeker, maar zal weinig uithalen als je topspelers binnen wilt halen.

20 juli 2017 om 15:26

Daar hebben ze met het huidige materiaal nog minimaal 2 jaar voor nodig en moeten ze wel steeds beter worden waardoor de spelers in het project blijven geloven en zullen blijven. Meedoen in de pl voor landskampioen net zoals vorig jaar en overwinteren in de cl zou de volgende doelstelling moeten zijn.

20 juli 2017 om 15:33

De doelstelling wel, maar zorgt dat ervoor dat er toppers naar Spurs willen komen? Voorlopig hebben ze nog geen top 50 speler naar Spurs kunnen lokken.

20 juli 2017 om 15:43

Ach, je weet toch hoe het werkt, toppers komen voor twee dingen:
- geld
- kans op prijzen
Beide zijn bij Spurs niet heel ruim aanwezig tov de nationale en internationale concurrentie.

Wat op zich niet erg is - hun model werkt prima, goedkope spelers uit kleinere competities oppikken, en als alles in elkaar valt dan is er wat moois mogelijk. Als Leicester de PL kan winnen (en op een haartje na de halve finale CL haalde), en Wigan en Swansea de beker, kan Spurs dat ook als alles goed valt.

20 juli 2017 om 16:07

Maar dan benoem je ook meteen het nadeel, de spelers kunnen bij andere clubs prijzen winnen en meer verdienen. Bij Arsenal weten ze er alles van... Komende jaren zie ik dat eerder gebeuren dan dat ze een grote prijs winnen. Maar ik hoop voor Spurs zelf dat ze mij het tegendeel bewijzen.

Het is nog steeds ongelooflijk. Een opgefokte huis, tuin- en keukenback die voor 60 miljoen wordt verkocht. City was al niet serieus te nemen, maar dit slaat echt alles. Voor hoeveel zou Karsdorp verkocht worden als hij Engels zou zijn geweest? 120 miljoen?

20 juli 2017 om 14:28

Karsdorp is nog niet echt getest in een zware competitie, dat drukt de prijs uiteraard.

Overigens geldt voor Spurs het zelfde als voor de overige top clubs: in Engeland presteren maar in de CL het lulletje van de klas. Schandalig dat met zo veel geld geen ene Engelse clubs ook maar iets kan bereiken in de CL.

20 juli 2017 om 15:17

Ach het telkens aanhalen van dit argument word ook alleen gedaan door de lulletjes van de klas Je hebt nu eenmaal 7 vette en 7 magere jaren in de cl lijkt het wel, want Italië en Engeland waren het eerder en nu is het vooral spanje geweest in de afgelopen jaren. Voetbal ontwikkelt zich razendsnel en wie weet is het dadelijk Engeland weer en herpakken inter en ac milan zich weer. Lange termijn denken is vaak realistischer

20 juli 2017 om 16:47

Ja, en het is vooral begrijpelijk te noemen dat in die laatste 7 jaar waar je het over hebt de Engelse topclubs met geld smijten als nooit tevoren, en alsnog niet presteren in de CL 😘.

21 juli 2017 om 00:47

Dat is enerzijds een gevolg van de inkomsten van de clubs en anderszijds een kwestie van tijd dat dit zijn vruchten gaat afwerpen als je de veranderingen over de jaren heen bekijkt. De "7 jaren" hoort bij de uitdrukking en niet een nummer in dit argument...

Spurs hebben met Trippier toch al een prima opvolger in huis? Heeft dan ook pas bijgetekend. Ben het wel eens dat het opvallend stil is met inkomende transfers. Versterkingen zijn dan ook altijd welkom.

Als het al van een rechtsback afhangt of ze een goed seizoen draaien, dan ziet het er slecht uit. Misschien is het juist wel goed dat ze zich gedeisd houden en met een redelijk ingespeeld team de competitie in gaan.

Overdreven vrij domme reactie van Jenas, die op voetbal technisch wel vaak goede dingen uitlicht. Tottenham ontwikkelt zich vooral als team en walker was niet onmisbaar. Ze worden volgend seizoen gewoon beter in de pl zelfs al doen ze geen aankoop. Voor de cl hebben ze alleen meer kwaliteit in de breedte nodig als ze pech krijgen met blessures. Teams als psg, united en city zoekt het vaker in veel en grote aankopen, maar trainers als pochettino verbeterd het huidige team vooral en vult dit beetje bij beetje aan.

Word al 2 jaar geroepen en we werden 3e en 2e , elk jaar verbetering zien en jeugdspelers de kans geven heeft mijn voorkeur boven nodelloos spenderen . Kijk naar united ? Spenderen al 3 jaar en zijn in de competitie er op achteruitgegaan . In mindere mate arsenal en city ook . Spenderen is geen garantie op succes en pochetino heeft geen enkele spurs fan reden gegeven om hem niet te vertrouwen !ik vind het wel goed zo ! Onwards and upwards COYS

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hugo LlorisKeeper10
Benjamin DaviesVerdediger11
Toby AlderweireldVerdediger10
Jan VertonghenVerdediger10
Kyle Walker-PetersVerdediger10
Victor WanyamaMiddenvelder10
Moussa SissokoMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

55 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Tottenham Hotspur 5 2 2 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 29 3 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 38 25 5 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 34 21 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Barcelona wil pas volgend seizoen met Ivan Rakitic praten over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren