Van den Brom zegt viertal de wacht aan: ‘Hun perspectief is minder’

Woensdag, 19 juli 2017 om 23:26Robin Bruggeman • Laatste update: 07:45

AZ reisde onlangs af naar Griekenland voor een trainingskamp, maar Ben Rienstra, Illias Bel Hassani, Muamer Tankovic en Jop van der Linden zijn niet van de partij in Zuid-Europa. De vier hebben van trainer John van den Brom te horen gekregen dat zijn uit mogen kijken naar een andere club.

“Daar hebben we gisteren (dinsdag, red.) mee gesproken. We hebben een grote groep. Het heeft geen zin om zoveel mensen naar Griekenland mee te nemen. We hebben aan de jongens uitgelegd dat hun perspectief in de toekomst minder is”, legt hij zijn keuze uit in gesprek met FOX Sports.

Van den Brom heeft het viertal verteld dat er uitgekeken mag worden naar een andere club: “Uiteindelijk moet je werken met een groep die trainbaar is, wat aantallen betreft. Als je dan geen perspectief hebt, wordt het lastig om ze te motiveren. Daar was verder geen aanleiding voor, want ze hebben een goede voorbereiding gedraaid. Maar er zijn jongens die zich ook ontwikkelen.”

Als Rienstra, Bel Hassani, Tankovic en Van der Linden daadwerkelijk vertrekken uit het AFAS Stadion, gaan zij Ridgeciano Haps, Derrick Luckassen, Mattias Johansson, Fernando Lewis en de inmiddels bij Newcastle United teruggekeerde Tim Krul achterna. AZ verwelkomde tot nu toe doelman Marco Bizot en de van Feyenoord gehuurde Marko Vejinovic als nieuwe aanwinsten.


Poll

Welke van de vier spelers die mogen vertrekken dicht jij de meeste potentie toe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door az-tifoso)

Rienstra heeft al gesprekken met PAOK

Rienstra en Vd linden ben ik het mee eens. Bij zowel Tankovic als bel hassani heb ik het idee dat het er wel in zit, maar gewoon niet uitkwam afgelopen jaar. Vooral bel hassani vind ik zonde want die was bij Heracles top. Doodzonde om die te laten gaan als je het mij vraagt.

19 juli 2017 om 23:46

Bel Hassani is echt wel een groot talent inderdaad, bij Heracles erg goed gespeeld. Wie moet hij nou allemaal voor hem dulden op zijn positie waardoor AZ zo weinig perspectief voor hem ziet?

20 juli 2017 om 08:29

Mooi dat Bel Hassani ook mag vertrekken. Soms een leuke actie, maar kijkt altijd chagrijnig en is in mijn ogen veel te egoïstisch. Viert ook zelden een goal van een ander mee; hij had hem willen scoren.

20 juli 2017 om 09:44

Ik denk dat van Overeem voor hem staat op zijn plek...

20 juli 2017 om 00:23

Eens, geef die jongen asjeblieft wat meer tijd. Wat is het voor policy om jongens één seizoen te geven om zich te laten zien? Henriksen was ook ruk in z'n eerste seizoen, Altidore raakte geen pepernoot en ook het eerste seizoen van El Hamdaoui was niet fantastisch. Te snel.

20 juli 2017 om 06:51

Tankovic komt er al 3 jaar niet uit

Rienstra en vd Linden kan ik begrijpen, Illias ook wel een beetje ondanks dat hij pas kort bij AZ is, maar Tanko had ik toch vaker in de basis willen zien. Er gaat wel een gerucht dat AZ een nieuwe middenvelder wilt halen in de plaats van illias en ben, daar ben ik wel erg benieuwd naar.

19 juli 2017 om 23:21

Misschien heeft Illias een andere omgeving nodig, lijkt me een temperamentvol mannetje die strakke doelen en leiding nodig heeft.

20 juli 2017 om 00:33

Strakke leiding krijg je niet onder VD Brom.. Die interviews alleen al, tenenkrommend. 'Z'n jongens' hebben het altijd fantastisch gedaan en in het gesprek lijkt hij regelmatig al van mening te veranderen door vragen van de journalist..

Van Bel Hassani schrik ik een beetje. Bij ons een zeer goede speler en bovendien een heel aardig ventje. Kan zijn dat V/d Brom hem niet zo goed kan raken, want in Almelo liet hij altijd een goede arbeidsethos zien.

20 juli 2017 om 06:48

Duarte zelfde verhaal, een stap hogerop kon hij ook niet bijbenen.

20 juli 2017 om 10:17

@verpatopspits: Dat ben ik het niet met je eens. Op een of andere manier zit Duarte niet zo goed in zijn vel.

Duarte speelde in het begin prima wedstrijden voor Ajax, onder andere tegen Barcelona. Toentertijd had hij meer defensieve taken en behoorde hij in plaats van Serero in de basis te staan. Na zijn eerste blessure heeft hij zijn ideale spel nooit meer opgepakt, met als gevolg mislukte avonturen bij Ajax, Heerenveen en Nac.

Zo, Illias Bel Hassani, daar is het echt even snel bergafwaarts meegegaan. Ik denk niet dat het aan hem ligt, maar man, wat is dit zonde.

Ik hoop dat een sc Heerenveen hem wil oppikken, of een FC Groningen, want deze jongen kan echt heel erg goed voetballen. Zonde dat het geen match is tussen hem en AZ, of zal ik zeggen: tussen hem en Van den Brom!

20 juli 2017 om 00:43

Eens, waz bij Heracles echt een leuke voetballer waarvan iedereen denk ik wel had verwacht dat hij een belangrijke speler bij AZ zou worden. Begon ook aardig dacht ik, maar in het spel van AZ kan zo'n speler zich gewoon niet laten zien. Als van den Brom het spel wat meer op hem zou afstemmen, met iets meer aanvallender intenties dan kan het een ontzettend goede speler zijn. Als Groningen, Heerenveen of Utrecht opletten dan halen ze hem op.. misschien zelfs wel wat voor Twente, al weet ik zo niet hoe die financieel en qua middenvelders zitten.

Tankovic en vd linden kan ik begrijpen. Rienstra vind ik een zeer nuttige speler en zeker een meerwaarde voor AZ. Vind hem echt niet onderdoen voor andere die AZ heeft rondlopen. Ilias ben ik niet over uit. Welke spelers heeft AZ nog meer op deze posities dat ze deze spelers overbodig achten?

Allen logisch behalve Hassani. Overgangsjaartje gehad en dit jaar moest hij het laten zien. Met zin creativiteit en dribbels kon hij wat moois laten zien op de '10' positie, ik denk dat hij nog wel ergens opbloeit en AZ zich achter de oren gaat krabben🤔

20 juli 2017 om 00:12

AZ wil Hassani het liefst voor 1 jaar verhuren

20 juli 2017 om 00:26

Jammer, verwacht niet dat hij door nog meer onzekerheid opeens opbloeit. Liep er laatst wel als een zak aardappelen bij tijdens een oefenwedstrijd, wellicht motivatie problemen.. zonde want wel een echt talent.

20 juli 2017 om 00:21

AZ wil met de punt naar achter gaan spelen op het middenveld dit seizoen. Daar past Bel Hassani schijnbaar niet zo goed in. Het is dan alleen niet heel sterk beleid rond het eerste elftal.

20 juli 2017 om 02:25

Kan hij niet als spelmaker vanaf de flank spelen? Zou misschien wel wat voor hem kunnen zijn. Maar inderdaad vrij apart dit, na 1 seizoen is toch vrij snel

20 juli 2017 om 09:46

Dat is van Overeem ook al.

Wat een dramacoach is het toch ook. Tankovic en Bel Hassani zijn twee van zijn meest creatieve spelers maar komen in het armzalige spel dat Az onder deze prutser speelt totaal niet tot hun recht. Zelfs tegen ploegen als Roda en Excelsior laten ze de tegenstander het spel maken. Met dit soort jongens kun je tegen zulke ploegen ook gewoon dominant proberen te spelen maar daar houdt deze coach niet zo van. Ik blijf van mening dat Az er verstandig aan had gedaan wanneer ze afscheid hadden genomen van deze zeer zwakke coach.

Ik heb trouwens sowieso het idee dat er bij Az geen enkele visie is waar ze met het eerste elftal naartoe willen. Het zal mij dan ook niet verbazen wanneer er bij Az dit seizoen bij het tweede meer te genieten valt dan bij het eerste.

20 juli 2017 om 06:55

Volledig met je eens, AZ gaat hier echt spijt van krijgen. Hoe kun je nou je twee meest creatieve spelers aan de kant schuiven? Nu hebben we echt alleen maar simpele voetballers. Ik vrees serieus het ergste dit seizoen onder van den Brom. Ik snap ook totaal niet hoe de directie tevreden kan zijn met deze kluns. Ik heb me seizoenskaart in ieder geval nog niet verlengd en ik moet nog maar zien of dat nog gaat gebeuren.

20 juli 2017 om 10:10

Dat zou wel schrijnend zijn. Straks zit er iemand anders op je plek, wordt vd Brom ontslagen en komt Adriaanse terug...

20 juli 2017 om 17:03

Het raakt toch niet uitverkocht, ik heb bijna elk jaar een andere omdat we er nog niet uit zijn welke plek nou de mooiste is haha.

20 juli 2017 om 08:47

Hebben jullie het over dezelfde Tankovic die al jaren niets laat zien???

20 juli 2017 om 10:09

Dat was het enige puntje idd waar ik het niet mee eens was

Van den Brom moet zelf ook eens even kijken of hijzelf wel mee moest reizen. Dit zijn toch wel spelers met potentie en ik zie nou niet in de selectie of die anderen ook beter zijn. Als ik Twente of Groningen was had ik wel ff gebeld met AZ.

Typisch dat VD Brom een ploeg met het materiaal dat AZ heeft niet weet te voetballen naar haar mogelijkheden. Daarnaast heeft vd Brom in het tweeluik tegen Lyon bewezen een absolute onbenul te zijn op tactisch en motivatie wel gebied en wordt Bel Hassani nu opeens de wacht aangezegd? Verklaar het maar want die jongen heeft talent en met de juiste begeleiding komt dat er wel uit. Echt bizarre, maar goed ploegen als Willem II, NAC, Heerenveen, Groningen kunnen hem gebruiken metname Groningen lijkt me een goede omgeving voor hem kan ie lekker spelen met Mimoun (zijn naam ben ik vaak kwijt) komt dan wel goed met hem

20 juli 2017 om 06:51

De eerste helft in Alkmaar heeft Lyon toch niets te vertellen gehad?

20 juli 2017 om 08:43

Klopt inderdaad

Zou top zyn als PEC 2 a 3 van deze spelers op zou kunnen halen. Ben R kende een hele goede tyd by PEC, Tanko en Bel Has zouden ook hele goede aankopen zyn gok !k.

20 juli 2017 om 02:29

Rienstra schijnt in onderhandeling te zijn met PAOK, Zeker geen verkeerde club voor Rienstra. Maar wat je zegt zouden alle 3 mooie versterkingen zijn voor Zwolle

jop, kom maar terug naar Deventer jongen! we moeten nog een centrale en jij kan er wel weer 10 vrije trappen in knallen in de juup! zat er dik in datie het niet zou redden bij az, ik hoop maar datie nu een mooie nieuwe club kan vinden, gun het hem enorm!

Beetje jammer van AZ om Bel Hassani zo al naar 1 seizoen al af te schrijven zou een goeie zijn voor clubs als Groningen/Vitesse/Fc Utrecht/Heereveen. Job en Rienstra zou geen verkeerde zijn voor NAC Breda voor al JOB zou er passen. MUAMER kan beter naar het buitenland gaan cashen want daar kom toch niks van terecht hier in NL die heeft het te hoog in zen bol.

Hij moet de eer aan zichzelf houden. Nu heeft Rienstra opeens geen perspectief? Zijn vriendje, de man die ondanks zijn wanprestaties zelfs aanvoerder werd, de man die in Utrecht de ondergang nog inleidde, mag nu opeens weg. Daarnaast is Tankovic van alle opties op links veruit de beste en Bel Hassani heeft nauwelijks een serieuze kans gehad op zijn positie. Dos Santos, Friday, García, daar moet je afscheid van nemen.

Goed idee! Nu garcia er nog bij en dan 2 echte versterkingen halen of top talenten. Van Drongelen en Mahi

20 juli 2017 om 06:57

Vind jij Tankovic niet de beste linksbuiten die wij hebben? Het is toch belachelijk dat we nu weer een heel seizoen naar Dos Santos moeten gaan kijken.. Ik krijg al vermoeide ogen als ik er aan denk.

20 juli 2017 om 07:01

Persoonlijk vind ik dit stuk voor stuk logische keuzes. AZ is toe aan vernieuwing en in het interview geeft Van de Brom aan dat er talenten zijn die het dusdanig goed doen dat die bovenstaande jongens al voorbij zijn. Je kunt onmogelijk iedereen tevreden houden. Met de absolute topjeugd van AZ verwacht ik 'gewoon' top 7 dit seizoen. Daarnaast 1 a 2 gerichte aankopen en ik krijg er nog echt 110% vertrouwen in ook.

20 juli 2017 om 07:21

Ik ben wellicht de grootse verdediger van tankovic in de eerste 2 jaar. Maar na 3 jaar nog niet presteren moet het een keer over zijn. Helemaal omdat meneer lastig aan hey worden is. Dos santos als backup kan wel, valt beter in dan wanneer hij start. Zelf zou ik Mahi halen of Koreniuk doorschuiven. En voor achterin is van drongelen een concurrent van Wuytens en potentiële rots in de branding

20 juli 2017 om 07:26

Ik vind dat Tankovic gewoon het vertrouwen moet krijgen over langere tijd. Elk seizoen wanneer hij een paar wedstrijden achter elkaar speelt komt hij in vorm maar verdwijnt hij ook opeens. Wanneer er een andere linksbuiten gehaald wordt, mag Tankovic van mij inderdaad wel vertrekken. Dos Santos kan prima banken, met daarachter dan nog Stengs of Garcia.

20 juli 2017 om 08:49

Ik heb Tankovic zelden in vorm gezien. Bedoel je niet bij het 2e?

20 juli 2017 om 08:57

Hij had Tankovic inderdaad al lang een keer een serieuze kans moeten geven. Als ik Tankovic was zou ik trouwens ook heel lastig worden wanneer ik zelf nauwelijks de kans krijg om mij waar te maken en zie dat Dos Santos keer op keer mag falen. Persoonlijk ben ik altijd wel gecharmeerd geweest van het talent van Dos Santos maar die zie ik zich al twee jaar totaal niet ontwikkelen en als Az zijnde zou ik er heel hard over nadenken om afscheid te nemen van die jongen. Persoonlijk vind ik hem ook met afstand de zwakste optie voor de positie links voorin.

20 juli 2017 om 09:56

Ik heb altijd het Idee dat Tank qua speelstijl veel beter tot zijn recht zou komen op 10 dan op Linksbuiten. Alleen Brom stelt hem daar nooit op.

20 juli 2017 om 10:16

'Gewoon' impliceert dat het niet gewoon is, maar als AZ de top 7 niet haalt is dat een absolute wanprestatie. De directie lijkt het kwijt te zijn, vorig jaar zei Max nog dat als Janssen zou blijven dat we mee gingen doen om het kampioenschap, sindsdien heeft hij niet één echte versterking gehaald, Weghorst misschien uitgezonderd..

Jop zou ik houden voor de breedte en hij kan in de Jupiler league de leider zijn van de jonge honden daar. Rienstra, tankovic en bel hassani hebben alle 3 verschillende verhalen en spelen niet even lang bij AZ. Maar hun houding is even slecht. Logisch dat AZ na een slecht jaar (5-6 is slecht voor AZ) door selecteert. Van Drongelen, Midtsjo en een vleugelaanvaller erbij.

Prima. Soms moet je even een bezem door de selectie halen. Ook al kunnen het individueel best aardige spelers zijn. Zoals Bel Hassani en Rienstra, als het niet klikt met een team of speelwijze of trainer dan moet je afscheid van elkaar nemen. Anders wordt de selectie te groot en krijg je te veel spelers op de Bank die daar eigenlijk te goed voor zijn en dat kan heel demotiverend op het groepsproces werken . Dan maar liever vertrekken dan ze "houden voor de breedte":

Klasse John... Rienstra is een dragende en dienende speler. Hij is uit vorm geweest vorig jaar. Maar geef hem vertrouwen en je hebt die dynamische middenvelder terug die hij is. Voor spelers als illias ga je naar het stadion. Zelfde als stengs. Maar ik vrees een dos Santos verhaal... talentvol, onbevangen en creatief. Maar met John aan het roer moeten ze in een strak keurslijf spelen. Tankovic krijgt 3 wedstrijden het vertrouwen en mag weer op de bank zitten. Job was geen goede aankoop. Goed linkerbeen maar verdedigend komt hij gewoon tekort.

AZ had van de Brom vorig jaar gewoon weg moeten sturen. Pa en zoon van der Haar hadden het veel beter gedaan als vdb. Was een matige voetballer en blijkt een nog matigere coach te zijn. Laat Bel Hassani maar terug gaan naar Sparta, daar krijgt Pastoor hem wel weer aan het voetballen. Als je creatieve voetballers contracteert, dan moet je ook de speelwijze hierop aanpassen. Anders heeft het weinig nut deze spelers te contracteren. Hieruit blijkt dus dat TD en trainer niet op een lijn zitten.

Voetbal is geen stilstaande sport.. hiermee doel ik op Bel Hassani en Tankovic. Voetballers met heel veel (straatvoeetbal)skills, maar maken te weinig meeverdedigende meters helaas. Zonde want ze kunnen heel goed voetballen. Tankovic heeft 3 jaar de tijd gehad.

Bel Hassani zou ik zeker nog niet van de hand doen. Al heeft AZ meerdere opties op de 10 positie, jongens die wel de nodige meters maken.

Onbegrijpelijke keuzes als je het mij vraagt. Vooral van Bel Hassani. Die kan bij elke sub topper een basisplaats krijgen. Volgens mij moet AZ ook aardig wat geld hebben. Vorig jaar hebben ze Janssen voor schandalig veel geld verkocht en dit jaar hebben ze ook al flink verdiend aan Haps en Luckassen. Ze geven over het algemeen weinig geld uit en gaan nu ook nog vier spelers weg doen. Ik begrijp dat ze vertrouwen hebben in de jeugd , maar je hebt ook ervaren jongens nodig. Ik heb het gevoel dat een echte trainer veel meer uit dit elftal kan halen...

Bel Hassani ? Kom op Hans, leuke speler voor de Fc Grunn.

Goh, dat heb ik nog nooit gezien bij Az; dat er na 1 jaar al afscheid wordt genomen van een speler zoals bij Bel Hassani. Daar moet iets achter zitten. Geen klik, ruzie, gedragsproblemen, gebrekkige instelling, zoiets. Gelet op de kwaliteiten en het talent van Bel Hassani, leek het veel logischer hem nog wat tijd te gunnen. Zoals bijv. Henriksen ook tijd kreeg. Was in eerste jaar ook matig en onzichtbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2815
M. BoaduAanvaller2712
J. KarlssonAanvaller279
M. BizotKeeper280
F. MidtsjøMiddenvelder262
C. StengsAanvaller256
Z. AboukhlalAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

33 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren