Van den Brom: ‘Ajax heeft zestien jeugdspelers van AZ benaderd’

Woensdag, 19 juli 2017 om 08:25Daniel Cabot Kerkdijk

De opleiding van AZ is een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. De club uit Alkmaar ondervindt daar echter soms ook het nadeel van. Tal van talenten worden door andere clubs benaderd. Zo vertrokken Robin Schouten en Teun Bijleveld, beiden in het bezit van een aflopende verbintenis, naar de jeugdopleiding van streekgenoot Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Wat zou het toch mooi zijn als de fifa de regel veranderd ten aan zien van "eigen jeugd" (bijv dat je voor je 16de bij de club moet spelen) en dat elke club 8 eigen(jeugd)spelers moet opstellen. dan wel heel streng zijn op het aantrekken via vage constructies onder de 16.

iedereen een fijne dag,ik droom even verder.

19 juli 2017 om 09:09

Niet mee eens. Moet een speler tot zijn 16e bij fc bal op het dak blijven spelen, waar hij veel minder mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen als voetballer puur omdat het niet eerlijk zou zijn naar de club toe?! Dat je clubs kan verplichten om met talenten uit eigen land te werken is iets anders, maar ook daarmee zullen de grotere clubs altijd spelers van de kleinere clubs proberen weg te halen.

19 juli 2017 om 09:32

Nee want er zijn nog 3 plekken vrij in de selectie . plus ik heb het puur over het opstellen van de spelers. je mag nog steeds wisselen van club,maar je mag maar 3 spelers van 'buiten af" opstellen. je kan dan de leeftijd omhoog gooien maar dan worden alle jeugdspelers weg gehaald.

19 juli 2017 om 11:13

De vraag is voor welke clubs loont een jeugdopleiding en voor welke niet. En hoe optimaliseer je de prikkels ten gunste van het Nederlandse voetbal. Er zijn clubs die besloten nauwelijks iets in jeugd te investeren (bijv. Roda). Dat is natuurlijk funest voor NL elftal.

19 juli 2017 om 09:09

Niet mee eens. Moet een speler tot zijn 16e bij fc bal op het dak blijven spelen, waar hij veel minder mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen als voetballer puur omdat het niet eerlijk zou zijn naar de club toe?! Dat je clubs kan verplichten om met talenten uit eigen land te werken is iets anders, maar ook daarmee zullen de grotere clubs altijd spelers van de kleinere clubs proberen weg te halen.

19 juli 2017 om 11:29

Je hebt er duidelijk geen verstand van, pun intended. Het risico van het nemen van een ironische nickname

De Europese Unie heeft regels opgesteld t.a.v. arbeid. Er is een zgn vrij verkeerd van arbeid tussen de lidstaten, en clubs uit de Europese Unie zijn als werkgever daaraan gebonden; daar heeft de Fifa dus helemaal niets mee te maken.

Sowieso gaan de Knvb en de Uefa daar wat Nederland betreft eerder over dan de Fifa.

Overigens zegt v/d Brom er niet te moeilijk over te doen, maar hij moet het wel even kwijt, want het tegenovergestelde impliceert...

19 juli 2017 om 14:51

Hij impliceert hiermee helemaal niet het tegenovergestelde. Hij geeft duidelijk aan dat het feit dat Ajax zoveel jeugdspelers benadert als compliment wordt gezien in Alkmaar. En daar ben ik het mee eens. Wanneer grotere clubs je talenten wil overnemen, maar ze kiezen ervoor te blijven, kan je dit alleen maar zien als compliment. Zowel van de grotere clubs als de talenten.

Ach, dit gebeurt overal. Je gaat me niet vertellen dat Feyenoord geen pogingen doet om Spartanen over te nemen. Toch hoop ik zelf dat Ajax wat gaat minderen wat betreft connecties met AZ. De laatste jaren veel geld heen gestuurd maar in mijn ogen weinig rendement. Moisander was even goed en Viergever nu dan...

19 juli 2017 om 09:10

Wat heeft feyenoord er nu weer mee te maken?

Wat hij verteld lijkt me vrij duidelijk en over hoe het gaat in het voetbal en met betrekking op jeugd.
Zo gaat het eenmaal in de voetballerij.

19 juli 2017 om 09:51

Ik vind dat jij hier een beetje onnodig de moraalridder aan het uithangen bent. Hij gebruikt Feyenoord als voorbeeld dat dit ook bij andere clubs gebeurd. Hij had ook Chelsea of elk andere club kunnen noemen, maar aangezien hij voor Ajax is snap ik dat hij als eerste aan de rivaal Feyenoord denkt.

19 juli 2017 om 09:52

Ik denk dat jullie hetzelfde punt maken. Zo gaat het nou eenmaal. Hij geeft Feyenoord als voorbeeld maar had ook PSV en Eindhoven kunnen gebruiken.

19 juli 2017 om 10:30

Dus dan heeft AZ nog steeds 60 miljoen winst op de andere 12 jeugdspelers? Vetpot voor AZ dan ... Elke club probeert zijn opleoding te versterken met jeugd als dat moet en/of kan. Az is de minder club uit de streek, dus veel spelers daar zullen al voor Ajax zijn, + wonen dan meestal al dichtbij amsterdam. Dan is het toch logisch dat ajax eerder bij az kijken dan limburg of het buitenland? En als een jeugdspeler uit bv denemarken kome is het niet goed want buitenland en nederlandse spelers meer kansen geven etc. Dus wees blij dat Ajax voor talent eerst in eigen land scout. En Ajax heeft daarbij het geluk dat zowel az echt wel top 5 in nederland qua opleiding is, en Ajax als beste opleiding in Nederland en een van de beste ter wereld dan nogsteeds een betere opleiding kan bieden voor talenten van AZ. Van az naar psv zou bijv een stap achteruit zijn qua opleiding én qua kansen. Alleen vooruit in geld.

19 juli 2017 om 22:24

@iseldiroed,

Ik heb een vriend die die hard Ajax fan is, en die is vanuit de amateur club waar hij trianer is door AZ uitgenodigd voor een rondleiding. Hij heeft mij verteld dat qua opleiding en techniek van de jeugd, die van Ajax in het niet valt.

Nu wil ik niet meteen pretenderen dat AZ beter is qua jeugdopleiding, maar hierboven beschreven komt van een dia hard Ajax fan.

19 juli 2017 om 09:51

Sparta heeft ook al jaren een van de beste jeugdopleidingen, maar wordt idd ook steeds leeggehaald. Wijnaldum naar Feyenoord, dat ook nog Strootman en Duarte op jonge leeftijd probeerde over te halen, en Willems naar PSV om maar een paar voorbeelden te noemen. Helaas is er altijd wel een grotere en vermogendere club die een beter aanbod kan doen.

19 juli 2017 om 11:22

Met Sparta heb ik gewoon medelijden. Die club heeft gewoon een aardig lijstje met leuke spelers die allemaal al weg zijn gekaapt voordat ze goed en wel door konden breken.

Willems was dan al wel enigszins doorgebroken, maar spelers als Wijnaldum, Depay El Ghazi, van Beek en Hahn werden allemaal al weggehaald voordat Sparta zelf kon loon naar werken kreeg en die jongens in hun eerste elftal op konden gaan stellen.

19 juli 2017 om 11:41

Tja zo gaat dat en bij bijvoorbeeld Memphis vonden ze het niet zo erg dat hij weg ging heer, was redelijk onhandelbaar toen.

Dat verbaast mij niets. De jeugdopleiding van AZ heeft die van Ajax wat betreft technologie en technieken ingehaald de afgelopen jaren. Maar ze hebben natuurlijk bij lange na niet het geld dat Ajax beschikbaar kan zetten. Het is een compliment naar de AZ opleiding dat Ajax onze spelers wilt hebben.

19 juli 2017 om 09:04

En zijn die jongens in de kantine van AZ geboren? Zo gaat dat.. van kleinere clubs naar grotere.. Degene die die stap kunnen en durven te maken , nemen die.. Wil wel ff duidelijk maken, voordat mensen op hun lange tenen gestapt voelen, AZ heeft gewoon een super 'school' en kids voelen zich er op hun gemak. Doen ze goed. Maar vd Brom , zit een beetje te brommen over hoe geweldig en ' AjAx wilde 16 spelers van ons.. Ja... en 30 van fc dit zus zo, en andere clubs, zoals grote jongens in t buitenland, onze talenten in Nederland ook op de voet volgen.. Ach goed.. zal vraag en antwoord zijn geweest

19 juli 2017 om 09:12

Is dat zo? Op welke wijze is AZ op het gebied van technologie en techniek voorbij gestreefd? Ik zeg niet dat het niet zo is, ik vind je conclusie gewoon interessant en ben benieuwd waar je die op baseert.

19 juli 2017 om 10:57

Zie bovenstaand

19 juli 2017 om 22:26

@afca_yiddo,

Ik heb een vriend die die hard Ajax fan is, en die is vanuit de amateur club waar hij trianer is door AZ uitgenodigd voor een rondleiding. Hij heeft mij verteld dat qua opleiding en techniek van de jeugd, die van Ajax in het niet valt.

Nu wil ik niet meteen pretenderen dat AZ beter is qua jeugdopleiding, maar hierboven beschreven komt van een dia hard Ajax fan.

19 juli 2017 om 09:13

Waar haal je dat vandaan dat Az verder is technologie en technieken?heb jij daar kijk op of kan je dat ergens checken? dit is geen kritische vraag maar uit pure nieuwsgierigheid

19 juli 2017 om 10:57

Eindelijk iemand die niet meteen in de aanval gaat, maar daadwerkelijk nieuwsgierig is.
AZ kwam tot de conclusie dat ze op geld gebied gewoonweg niet konden concurreren met grotere clubs, dus moesten andere manieren worden gevonden. AZ heeft toen tech-bedrijven benaderd met verschillende vragen en ideeën over hoe technologie kon worden gebruikt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat de spelers van AZ de hele wedstrijd een monitor bij zich dragen (dat zwarte ding onder hun shirt). Deze houdt accuraat bij wat de speler doet wanneer hij wel en wanneer hij niet aan de bal is. Deze technologie wordt ook al bij jongere kinderen gebruikt om zo hun bewegingen zo vroeg mogelijk te kunnen bestuderen. Veel van wat ze doen is natuurlijk geheim, maar het was zo vooruitstrevend dat vorig jaar een delegatie van Real Madrid trainers en technici naar de Zaanstreek ging om er over te leren. Technologische vooruitgang is het succes voor de jeugdopleiding van AZ.

19 juli 2017 om 12:50

Die techniek die je nu beschrijft heeft Ajax ook.

19 juli 2017 om 15:21

Waagplein, zoals Muithol al zegt; 'Die techniek die je nu beschrijft heeft Ajax ook.' die hebben ze al enkele jaren, is zeker het juiste om te doen maar is niet anders dan bij Ajax momenteel word gedaan. Sterker nog, bij Ajax gaat er een veel hoger bedrag in om puur technologiewijs, dit is een van de redenen waarom enkel de jeugdopleiding al meer kosten heeft dan de gemiddelde JL ploeg. Het verschil tussen Ajax en AZ hierin is is dat AZ dit duidelijk heeft gecommuniceerd terwijl Ajax het enkel vanuit spelers die ermee werken hebben laten tonen (muv van een losse vlog "Meten is weten" was daar de naam van meen ik) ik weet bijvoorbeeld dat ook Vitesse enorm vooruitstrevend is het vlak van Data analyse. Ik zeg het al zo'n 2 jaar, op vlak van Technologische vooruitgang lopen Ajax en AZ momenteel gewoon voor op de rest, vind het een zware uitspraak die van AZ obv technieken en technologie hoger aan te schrijven, zeker met oog op het gigantische verschil in de kostenpost. Er gaat miljoenen per jaar naar de jeugdopleiding om alles wat er staat de dag dat het beter kan te vervangen.

19 juli 2017 om 15:35

Ik vraag het me ook af of ze technologisch ajax voorbij zijn. Ook hiervoor heb je namelijk geld nodig en uit zijn voorbeeld weten we alleen dat ajax hetzelfde heeft als az. Alleen had az eigenlijk niet eens het geld voor het nieuwe jeugdcomplex in zaanstad. Het meeste van dat complex is door de gemeente zaanstad betaald zodat zij op die manier die jeugdopleiding naar de gemeente konden halen... maar als dat al het geval is vraag ik me af of ze wel het geld hebben om de technologie bij te houden.

19 juli 2017 om 18:30

Het jeugdcomplex is voornamelijk door AZ betaald. Ze houden namelijk niet van gemeenschapsgeld. Het is betaald van een potje dat daarvoor is gemaakt een kleine 12 jaar geleden voor de val van DSB. Scheringa zag namelijk in dat het niet houdbaar was om continue geld in de club te pompen zonder er geld aan te verdienen. De systemen die Vitesse nu ook heeft, heeft AZ al een paar jaar. Maar zoals ik zei, dit is slechts één van de technieken die AZ gebruikt, het hele nieuwe jeugdcomplex staat stijf van de technologie wat AZ uiteindelijk een sterke edge gaat geven in de toekomst.

19 juli 2017 om 09:28

Vind eigenlijk dat er te weinig doorbreekt bij AZ. Heb het idee dat er altijd heel veel spelers van AZ in de vertegenwoordigende jeugdelftallen als U16 en U17 spelen en dat erg hoog opgegeven wordt over hoe goed de jeugdopleiding wel niet is.

Maar heb het idee dat er heel veel het niet redden en het modale Eredivisievoetballers blijven als bijvoorbeeld Haye, Van Overeem, Dos Santos, Lam en Lewis.

Nu met Haps en Luckassen wel 2 spelers die de stap naar een topclub maken en er gaan genoeg dingen goed, dus hopen dat AZ dit kan doorzetten.

19 juli 2017 om 10:02

Toen AZ die prijzen voor beste jeugdopleiding won zaten de genoemde namen al bij het eerste. Ik denk dat je pas kan oordelen als we zien hoe het met Til, Stengs, Wijndal, Opdam, Koopmeinders, Helmer etc verloopt. Daarnaast ben ik het met je eens maar niet over Van Overeem, die jongen gaat nog grote stappen maken.

19 juli 2017 om 09:41

AZ heeft als 1 van de weinige clubs in Nederland alle statistieken van alle spelers in de Eredivisie en de Jupiler League Daar zijn ze veel clubs in voorbij gestreeft. Verder is dit jeugd complex voorzien van alle hedendaagse nieuwe ontwikkelingen dus daarin lopen zij voor op veel clubs.

19 juli 2017 om 10:26

Vitesse heeft die ook camiel...

19 juli 2017 om 09:59

Ik ben een enorme AZ fan en automatisch wat minder van Ajax, maar heb je de beelden van de Toekomst en de begeleiding daar gezien? AZ doet het fantastisch maar qua technologie zijn we daar nog niet hoor.

En dat is de voetballerij....az shopt weer bij de amateurclubs uit de regio. En Ajax spelers worden op hun 15/16e benaderd door Engelse grootmachten. Wil het niet relativeren...want we hebben het hier nota bene over kinderen....maar enkel strengere regelgeving kan hier iets aan veranderen.

19 juli 2017 om 09:33

@genieterr:
Maar wij klagen wel masaal als dit bij de top 3 gebeurd door die Engelse teams.
Maar zoals je inderdaad aangeeft doen die dat weer bij de kleiner clubs hier en het buiteland zelfs.

Zo werkt het nu eenmaal, maar laten we dan aub niet blijven klagen als er talenten naar Engeland gaan. Iedereen kiest voor zijn eigen weg en stappen die ze maken.

19 juli 2017 om 09:47

Met als verschil dat je bij een overstap binnen Nederland nog steeds kans krijgt om op jonge leeftijd speeltijd te krijgen, terwijl de buitenlandse clubs je halen als handelswaar. Als ieder groot talent dat naar Engeland ging eenzelfde scenario als Van Persie stond te wachten, hadden we er niet zoveel kritiek op gehad. Maar dat inpassen van jonge spelers gebeurt gewoon niet meer.

19 juli 2017 om 10:17

@siepie:
Ja bij bal op het dak 64 heb je nog meer kans op speeltijd.
We doen hier maar of het eerste halen heilig is. Ontwikkelen is belangrijker.

Bijv, Rekik, Bruma, Ake, van Ginkel zijn net zo ver gekomen uit eindelijk ook. Ja zijn verhuurd. Maar doen het nog steeds goed nu. Je kan je daar net zo ontwikkelen met verhuur of niet.

Gaat om waar je uit eindelijk staat rond je 25/26 bijv.

19 juli 2017 om 11:15

Van Ginkel had gewoon 111 gespeeld toen hij bij Vitesse vertrok, dus dat is eerder een voorbeeld van de opleiding die ik beter vind. Sterker nog, bij al die andere clubs die hij naderhand heeft gehad heeft hij slechts 74 wedstrijden in totaal gehad.

Rekik, Bruma en Ake waren de grootste talenten van dat moment. Dat zijn geen spelers die je in deze fase van hun carriere bij clubs als Hertha, Wolfsburg of Bournemouth zou verwachten. Als je dan bijvoorbeeld ziet dat spelers als De Vrij en Van Dijk die het geleidelijker hebben opgebouwd nu in de basis van oranje staan en door alle topclubs begeerd worden, blijf ik erbij dat deze geleidelijke opbouw beter is.

19 juli 2017 om 12:09

@siepie,

Voor die paar namen die je kan noemen die aardig ver zijn gekomen via de geleidelijke weg, zijn er ook honderden die nergens zijn gekomen via dezelfde geleidelijke weg. Je zet de beste voorbeelden van honderden die via Nederland door hebben geprobeerd te breken af tegen een klein aantal jongeren die vroeg de oversteek gewaagd hebben.

Pak voor de gein eens de selecties van een Nederlands elftal Onder .. jaar en kijk waar al die toptalenten terecht komen. Hoe realistisch zijn jouw verwachtingen dan als je stelt dat je op je 22ste spelen bij clubs als Hertha of Bournemouth eigenlijk niet best is. Op die leeftijd in een topcompetitie spelen is gewoon dikke prima.

Waar is Anass Anachbar momenteel? Of Ricardo van Rhijn? Die toptalenten kunnen momenteel alleen maar dromen van spelen in de Bundesliga of Premier League. Vilhena was ook een toptalent maar speelt op zijn 22ste nog bij Feyenoord. Kongolo speelde toen hij 22 was ook nog in Nederland. Op die leeftijd ieder week in een grote competitie tegen veel betere spelers spelen is dan toch beter dan in de Eredivisie spelen, ook al is het bij een topclub. Zeker als je ook nog eens veel beter betaald krijgt.

We hebben buiten Robben momenteel enkele spelers bij subtoppers rondlopen. Op basis van wat doen we dan alsof die jong vertrokken spelers via Nederland anders wel in de absolute top zouden spelen? We mogen gewoon blij zijn als we veel jongens in de sterkere competities rond hebben lopen, ook al is het bij de minder aansprekende clubs.

Op het afgelopen EK waren zat landen die met een hoop van dergelijke spelers acte de presence gaven en met spelers uit zelfs de Championship door de poulefase kwamen.

Precies wat hij zegt Ajax wordt ook beroofd van de beste talenten dus Ajax zal wel moeten anders ontstaan er flinke gaten. Hier valt bijna niet tegen op te leiden. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax helemaal niemand hoeft te kopen als iedereen is van elkaars talenten af blijft. Ik hoop dat er een keer een verbod komt op spelers kopen van onder de 18 ofzo.

19 juli 2017 om 09:13

Maar elke speler onder de zestien in opleiding bij een BVO is aan het einde van het seizoen vrij om te gaan als ze willen, je kan ze niet dwingen te blijven.
Na hun zestiende kunnen/mogen ze een contract tekenen en dan wordt het een ander verhaal.
Dus een verbod zal niet veel voeten in de aarde zetten.

19 juli 2017 om 09:32

Nou gewoon een verbod dat buitenlandse clubs geen spelers meer mogen kopen onder de 18 lijkt me helemaal niet zo onrealistisch. Al ben je ze dan alsnkg kwijt op hun 18e natuurlijk. Er moet toch een goede constructie te verzinnen zijn

19 juli 2017 om 12:18

Dat is gewoon onzin. Onze topclubs 'roven' al jaren de opleidingen van andere clubs leeg. Dat is niet alleen omdat ze zelf hun talenten kwijt raken aan nog grotere clubs.

Zo heeft Ajax vorig seizoen 10 spelers uit de jeugd van andere Nederlandse Bvo's gehaald. Daarbij ook nog een stuk of 5 jonge talenten uit het buitenland gehaald.

Voor komend seizoen hebben ze ook weer minimaal 6 spelers uit de Bvo's van andere Nederlandse clubs aangetrokken.

Het is gewoon een voedselketen en Nederlandse clubs staan niet meer aan de top. Daar is niets mis mee, maar beweren dat het allemaal komt doordat anderen het bij jou doen is gewoon pure onzin.

Goede realistische benadering van John. Geen gehuil over de grote clubs beroven de kleine clubs maar ziet duidelijk in hoe de piramide werkt en is trots op de jeugd opleiding. Ik ben wel bang dat Az een moeilijk seizoen te gemoed gaat of er moeten dus wat toppertjes doorstromen naar het eerste elftal.

19 juli 2017 om 09:00

AZ doet het al jaren fantastisch. Eindigen laatste 10 jaar 7 keer bij de eerste 6. En dat voor een relatief kleine club.

Dus al hebben ze een iets minder seizoen en worden ze 8e, dan doen ze het toch gewoon naar behoren.

19 juli 2017 om 10:18

AZ heeft aangegeven de top 3 te willen aanvallen, dan kan je niet spreken dat het top gaat momenteel.

Van den Brom is gepikeerd dat wel de jeugdspelers benaderd worden maar niet hijzelf.
Hij loert al zolang op een plekje bij Ajax

19 juli 2017 om 09:32

Ik had het niet beter kunnen zeggen.. begint nu inderdaad wel op te vallen.
Dat dan de trainer van Jong-Ajax gekozen wordt ipv hem steekt hem echt.

19 juli 2017 om 09:48

Ik vind hem ander niet erg gepikeerd overkomen. Integendeel, hij toont zich juist erg realistisch.

19 juli 2017 om 09:49

Jeron ,

Ik vond dit bericht nu niet echt een gepikeerde van der Brom.
Weet niet of je het gelezen heb.

Hij geeft gewoon aan dat AZ een goede opleiding heb en dat het logisch is dat er aan die spelers getrokken word door een Ajax.
Hij zegt ook dat het zo gaat en dat az weer bij andere clubs spelers haalt en dat bij de grote talenten buitenland komt.
Hij kwam totaal niet gepikeerd over.

Gaf gewoon aan hoe het werkte in de voetballerij

19 juli 2017 om 10:10

Meer lezen dan alleen de titel is blijkbaar een hele opgave......

19 juli 2017 om 11:43

Een 10 met een griffel voor je fantasie, denk dat jij een heel goede schrijver kan worden

Slimme zet van veel van die jongens om niet op de lokroep van Ajax in te gaan. Ik zag het voorgaande decennium geregeld spelers van Vitesse die door de top 3 benaderd werden omdat ze in een vertegenwoordigd jeugfelftal zaten en van al die talenten die uiteindelijk overstapten heeft geen enkele de echte top (En vaak zelfs de eredivisie niet eens) gehaald. Dat terwijl talenten die de lokroep weerstanden (o.a. Van Ginkel. Propper) uiteindelijk het wel gehaald hebben na bij ons doorgebroken te zijn. Het klinkt heel leuk, naar een topclub gaan, maar hoeveel jongens breken er daadwerkelijk daar door?

Zoals v.d Brom heel netjes verklaard. Buitenlandse clubs kopen vaak talenten weg bij Ajax, en wij zoeken dan bij andere Nederlandse clubs. Gebeurt ook heus wel dat spelers die in de Ajax jeugd niet slagen bij AZ terecht komen. Heus, AZ zoekt dan weer nieuw talent bij andere clubs in ons land. Als AZ fan zou ik het als een groot compliment zien dat Ajax zo graag jullie talenten wil.

Ik denk dat er tussen de jeugdopleidingen van AZ en Ajax inmiddels een vrij gezonde concurrentiestrijd gaande is waar beide clubs beter van worden. Niks mis mee.

Meeste jeugd spelers die overstapten hebben het uiteindelijk niet gehaald nadat zij naar Ajax of psv gingen. Gelukkig zijn boadu Koopmeiners wijndal en stengs wel verstandig en kiezen zij voorlopig de rustige weg

19 juli 2017 om 15:42

Meeste jeugdspelers die niet overstapten hebben het ook niet gehaald... ik vraag me regelmatig af of het niet een gebrek aan topsportmentaliteit is. Hoor niet onregelmatig dat spelers voor az kiezen omdat ze een beeld bij ajax hebben dat het daar heel streng is en dat ze liever zonder druk bij az spelen... ik vraag me af of dat de juiste mentaliteit is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger170
T. KoopmeinersMiddenvelder1711
F. MidtsjøMiddenvelder162
M. BizotKeeper160
M. BoaduAanvaller154
J. KarlssonAanvaller155
C. StengsAanvaller155
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

33 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- Racing Genk
2019-2020 FC Utrecht
2014-2019 AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Van den Brom kan ogen niet geloven: ‘Kom op, we zijn geen amateurs, hè’

KRC Genk onderneemt juridische stappen naar aanleiding van de verloren competitiewedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen. De club van trainer John van den Brom ging zaterdag met 2-0 onderuit en is niet...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren