Ex-Ajacied bezorgt PSV oefennederlaag in aanloop naar eerste test

Dinsdag, 18 juli 2017 om 20:51Demen Bulbul • Laatste update: 21:11

PSV is aanloop naar zijn eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League van volgende week tegen een oefennederlaag aangelopen. Het elftal van Phillip Cocu, waar veel vaste basisspelers nog ontbraken, verloor dinsdagavond zijn laatste vriendschappelijke wedstrijd tijdens zijn trainingskamp in Zwitserland van Grasshoppers Zürich: 3-1. PSV keert woensdag terug naar Eindhoven.

Grasshoppers eindigde het afgelopen seizoen op een vijfde plaats in de Zwitserse competitie en nam na ruim een half uur spelen de leiding via ex-Ajacied Lucas Andersen. PSV kwam kort na de onderbreking nog wel langszij via Gastón Pereiro, maar door doelpunten van opnieuw Andersen en Ridge Munsy trokken de Eindhovenaren uiteindelijk toch aan het kortste eind.

Marco van Ginkel maakte bij een jeugdig PSV zijn eerste speelminuten in de voorbereiding, nadat de middenvelder onlangs opnieuw op huurbasis door Chelsea werd gestald bij de Eredivisionist. Volgende week donderdag staat de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor de ploeg van Cocu; PSV neemt dan op tegen de winnaar van de wedstrijd NK Osijek - FC Luzern.


Poll

Denk jij dat PSV klaar is voor de start van het nieuwe seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door veldmannetje)

Slechte wedstrijd aan de kant van PSV. Gudmonsson had een paar leuke acties in huis, maar daar is ook alles mee gezegd...

18 juli 2017 om 21:39

Je hebt de opstelling toch ook gezien? Datwas wel heel veel jeugd en tweede keus.

Hoezo kansloos? Titel bedacht n.a.v. de uitslag?

18 juli 2017 om 21:11

Haha denk ik ook ja, speelden bij vlagen best aardig en ze de deden echt niet heel veel onder voor Grashoppers. Alleen achterin oogde het heel onrustig, wat ok niet zo heel vreemd is al je kijkt wie er stonden

18 juli 2017 om 21:38

Maar de achterhoede is ook het grootste probleem aankomend seizoen! Veel beter wordt het niet!

18 juli 2017 om 21:47

Ga toch weg man de Wijs en Paal zullen komen seizoen geen minuut spelen achterin. Met Isimat, Schwaab, Brenet en Arias er bij is een totaal andere verdediging. Tegen Monaco hielden we ook prima stand daarmee!

18 juli 2017 om 21:51

PSV had samen met Ajax het minste tegen goals van de eredivisie afgelopen seizoen. Het ontbrak, zeker in de eerste seizoenshelft, aan goals. Je mag verwijten dat dat komend seizoen met een fitte Locadia, van Ginkel en Lozano toch wel een stuk beter wordt.

Uiteraard is Moreno nu vertrokken en die ga je missen, maar toch denk ik dat ook die positie best prima ingevuld kan worden.
De verdediging die er uiteindelijk zal staan is totaal anders kan die van vandaag, er zal sowieso nog een nieuwe linksback komen en de Wijs en Luckassen zijn back ups geen eerste keus.

De verdediging was waardeloos. Brands mag wel een paar verdedigers aantrekken. Ik zag vandaag ook weer geen lijn in het spel van PSV....net als de afgelopen seizoenen. Cocu zal weer angsthazen voetbal gaan spelen tijdens het seizoen.

18 juli 2017 om 21:10

Dit was natuurlijk ook alles behalve de normale verdediging, Paal notabene linksback.

18 juli 2017 om 21:36

@treblex:

"de verdediging was waardeloos"

De verdediging bestond uit 1 basisspeler (arias), 1 nieuweling die net 8 dagen bij PSV zit (luckassen) en twee talenten die respectievelijk 1 en 0 minuten in PSV 1 hebben gespeeld (De Wijs en Paal). waarvan er bovendien eentje (paal) eigenlijk een middenvelder is. Laten we dus nog even geen conclusies trekken op basis van deze wedstrijd.

"ik zag vandaag ook weer geen lijn in het spel van Psv"

Met Koopmans, Paal, Lundqvist, Rigo, Lammers en Gudmondsson had PSV vandaag zes spelers in de basis staan die nog geen noemenswaardige eredivisie-ervaring hebben. Vind je het dan heel gek dat er geen lijn zat in het spel?

19 juli 2017 om 08:27

Een typisch kenmerk van een 'angsthaas' is om een angstig en overhaaste opmerking te maken over het "slecht" verdedigen van PSV en een paniekerig en overhaast aan te geven om een paar nieuwe verdedigers aan te trekken, alles op basis van één wedstrijd.

Zo leuk voor Andersen. Altijd wel gecharmeerd geweest van hem, maar veel te flegmatisch. Speelde laatst ook al puik tegen Tsjechie U21. Zou mooi zijn als hij zich doorontwikkeld.

19 juli 2017 om 10:25

Het talent is er!

Opstelling Psv: Koopmans; Arias, Luckassen (80', Van Bruggen), De Wijs, Paal; Lundqvist (66', Maher), Rigo (66', Rosario), Van Ginkel; Pereiro, Lammers, Gudmundsson (80', Gakpo)

Het is meer jong psv dan psv

18 juli 2017 om 21:21

Dat verklaart al een hoop want hoewel het een oefenwedstrijd was en je daar nauwelijks conclusies aan kan en mag verbinden qua uitslag, mag PSV nooit van grasshoppers verliezen. Daarvoor is het kwaliteitsverschil te groot en is Grasshoppers echt te slecht.

18 juli 2017 om 21:36

Hoe was die Rigo? Vind hem in de jeugdwedstrijden die ik via het kanaal van Ajax zie altijd een erg goede indruk maken.

18 juli 2017 om 21:55

Voetballend prima dat is ook zijn kwaliteit, in verdedigend opzicht kan het soms nog wel beter maar al met al speelde hij een prima wedstrijd.

18 juli 2017 om 23:24

Rigo had nogal wat fouten, maar gaf aan de andere kant ook veel aardige passes. Als hij die wisselvalligheid er uit kan krijgen kan psv er zeker plezier aan beleven. Is ook zeker nog jong en speelde in een geïmproviseerd team terwijl je zeker als middenvelder vaste patronen nodig hebt om echt uit de verf te komen. Verder speelt Grasshoppers over 5 dagen zijn eerste competitiewedstrijd en speelden ze met hun sterkste 11, dus het is sowieso lastig om een fatsoenlijk oordeel te vellen over zijn niveau aan de hand van deze wedstrijd.

Ik krijg het gevoel dat Cocu gewoon weer op dezelfde voet doorgaat als vorig seizoen. Het is hopen op individuele acties bij Psv anders gebeurd er niet veel. Er lijkt totaal geen lijn in het spel te zitten. Ik vraag me al een tijdje af wat nou eigenlijk de tactiek is.

18 juli 2017 om 21:16

Dat concludeer je op basis van deze wedstrijd? Waar PSV met een totaal geïmproviseerd team speelt?

18 juli 2017 om 21:20

Dat vragen de meeste al een paar seizoenen zich af. Cocu heeft totaal tactiek en ook geen plan B. Ook zie ik geen enkele spelers beter worden onder Cocu.

18 juli 2017 om 21:23

Geen tactiek? Waar baseer je dat op? Zijn ploeg speelt al een paar jaar op ongeveer dezelfde manier in een 4-3-3 opstelling en met de punt naar achteren...

18 juli 2017 om 21:25

Ondanks dat je met een geïmproviseerd team speelt wil toch niet zeggen dat er totaal geen lijn in hoeft te zitten. Dat er misverstanden voorkomen door dat er een ander elftal staat begrijp ik volkomen, maar dit lijkt toch helemaal nergens naar.

18 juli 2017 om 21:27

Vooral achterin warme veel misverstanden. En dat vind ik niet zo gek als je met Luckassen die er pas een week is en Paal die helemaal een linksback is speelt.

18 juli 2017 om 21:50

En dat begrijp ik, maar vanaf het middenveld en voorin heb ik tot nu toe in de voorbereiding te weinig voetballend vermogen gezien. Dan kunnen we zeggen het was vandaag niet de beoogde basis elf , maar van deze spelers zitten de meeste toch wel bij de eerste 18 selectiespelers lijkt me. Zal het wel aan mij liggen, maar daar verwacht ik dan meer van dan 2 of 3 leuke aanvallen.

19 juli 2017 om 08:35

@TrebleX 4-3-3, 3-4-3 en 5-3-2 zie ik ze regelmatig spelen. Spelers die beter spelen onder Cocu: Zoet, Brenet, Bruma, Hendrixs, Locadia en Bergwijn. Er zitten vast nog wel een aantal bij die ik vergeten ben.

18 juli 2017 om 21:18

Geeft Cocu een keer de jeugd de kans is het weer niet goed haha. De tweede helft was echt dramatisch. Alles wat jong PSV was kwam tekort, uitzondering als Rigo daar gelaten. Verdediging was abominabel slecht, maar ook niets van de vaste basis en dat is maar goed ook. Luckassen valt me ook niet mee zeg.

18 juli 2017 om 21:19

Heb je ook gezien wat de opstelling was of lees je alleen de uitslag? Hoe wil je met zo'n opstelling een lijn aanbrengen? Dit was zo ongeveer jong PSV met enkele A spelers.

18 juli 2017 om 21:26

De mensen die er na de wedstrijd tegen Monaco als de kippen bij waren om te zeggen dat de uitslag niks zei omdat het oefenwedstrijd was, zijn er nu ook weer als de kippen bij om conclusies te trekken. Want deze uitslag zegt blijkbaar wel iets.

18 juli 2017 om 21:26

Ik heb het duel bekeken en kijk ook niet zo zeer naar de uitslag. ik heb alleen totaal niks gezien waarvan ik zeg ja dat lijken me patronen waarop getraind wordt.

psv speelde meer met jong dan psv1. ik denk voor cocu een test voor die jonge jongens. t zou mij nietverbazen als cocu naar aanleiding van deze wedstrijd al zijn conclusie trekt en op t zelfde voet verder als vorig jaar. weinig kansen voor de jeugd.

18 juli 2017 om 21:21

Je moet toch ook de conclusie trekken dat er op rigo en Rosario op dit moment weinig bij zit. Moet cocu dan maar de jeugd de kans geven? Als het er niet is, is het er niet. Bovendien wordt door PSV minder bijgekocht om de jeugd nu bij de selectie te houden in plaats van breedte aankopen. Al hoop ik dat Luckassen dat wel is.

18 juli 2017 om 21:23

De meeste jeugdspelers deden het wel nog aardig. Rigo was prima, Gudmunsson had een aantal aardige momenten. Vooral achterin was het slecht, Luckassen te onrustig en Koopmans ook niet sterk.

18 juli 2017 om 21:29

Misschien lijkt het een beetje dat ik klaag, omdat ze vandaag verloren hebben. Maar tegen Sion, Rkc en Monaco leek het mij precies hetzelfde als vandaag, alleen was de uitslag in het voordeel.

18 juli 2017 om 21:34

Vreemd dat je het verschil niet ziet met die wedstrijden. Waar in de vorige wedstrijden tegen wat sterkere tegenstanders de verdediging nog prima stond was het nu niets. Doordat de verdediging vorige keer redelijk stond kwam er vanzelf meer lijn in het spel. Nu was er alleen maar onzekerheid te bespeuren. Te weinig kwaliteit achterin en in de goal vandaag.

18 juli 2017 om 21:44

Ik heb het ook niet zozeer over de verdediging die onwennig was, want daar ging het pas echt mis toen van Bruggen en van Vlerken erin kwamen. Vanaf het middenveld en voorin heb ik de afgelopen 4 duels gewoon veel te weinig voetballend vermogen gezien. Je kunt toch niet zeggen dat aan de hand van de afgelopen 4 wedstrijden dat dit het voetbal is waarmee je het seizoen in wil gaan. Als er een andere tactiek gehanteerd werd met wat feller druk zetten en dat loopt nog niet helemaal dan kan ik daar in meegaan, maar in mijn optiek lijkt de intentie er niet eens.

18 juli 2017 om 22:17

De afgelopen wedstrijden hebben de vaste waarden nog niet echt samen gespeeld. Bovendien missen we Lozano nog die broodnodig is. De verdediging moet echt nog wat bij komen. Wat betreft het druk zetten doet PSV dat altijd in vlagen. Zo kan het zijn dat PSV dat 10 minuten niet doet, totdat het sein door Luuk de jong wordt gegeven om de tegenstander vast te zetten. Als je goed kijkt naar het spel van PSV hebt gekeken de laatste jaren zie je dit. Met zoveel jong PSV spelers ging dit nu vaak mis.

iedere club loopt wel eens tegen een matig oefenresultaat aan:

Ajax: verlies tegen Werder Bremen(ten tijde van het ongeval stond het 2-1)
Zwolle: 0-0 tegen amateurs(vvog uit Harderwijk)
Roda: verlies tegen Eupen(5-0!!)
enz, enz.

m.a.w. 1 wedstrijd zegt nog niks

Het centrale duo kan echt niet. De Wijs - Luckassen is niet goed genoeg als je strijdt om de titel (of tenminste pretendeert mee te strijden). En daarachter hebben we met Schwaab en Isimat geen bijzondere spelers. Er moet zeker nog een ervaren linker centrale verdediger bij komen voor een directe kwaliteitsimpuls. Ondanks het feit dat Paal het niet slecht deed als linksback is ook hier directe versterking gewenst.

En wat doet PSV als Zoet geblesseerd raakt bijvoorbeeld? Koopmans is bij lange na niet goed genoeg voor de basis. Hoe hij Andersen zo simpel liet inkoppen of de manier waarop hij Luckassen inspeelde die daardoor in de problemen kwam spreekt ook boekdelen. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat hij de potentie heeft om PSV 1 te halen.

Ik wil niet te veel als een azijnzeiker overkomen. Er waren ook zeker goede aanknopingspunten. Zoals ik al aangaf deed Paal het redelijk. Ook Gudmundsson viel in positieve zin op met een aantal goede individuele acties. En de kwaliteiten van Dante zijn ontegenzeggelijk aanwezig. Maar goed, het was ook een redelijke B/C-elftal afgezien van Pereiro en Van Ginkel.

18 juli 2017 om 21:24

Er komt ook gewoon een nieuwe linksback heeft Brands al aangeven. Ik denk eigenlijk dat ze voor een speler gaan die zowel linksback als links centraal kan spelen.

18 juli 2017 om 21:25

Er is niets azijnzeikerig aan je verhaal hoor. De verdediging kon echt niet, met name de tweede helft en Koopmans inderdaad, dat zag er niet goed uit. Notabene Andersen die binnen kan knikken binnen de 5 meter na een voorzet die lang onderweg was.

De Jeugd kreeg vandaag de kans om zich in de kijker te spelen .. Conclusie ; het is niet gelukt ! Luckassen debuteerd in de basis op z'n favoriete positie maar gaat gewoon veder met waar mee hij bezig was bij AZ. De Wijs wilt de positie van Moreno overnemen .. maar euhm dat gaat hem niet worden man man wat is die jongen traag zeg ! Rigo , Paal en bij vlaggen Gudmonsson speelde goed. Ohja en Koopmans ? dat is geen psv matriaal. Ik hoop dat Brands nog 1 a 2 verdedigers haalt.

Cocu kan niemand beter maken, klinkt gek maar hij heeft nooit iemand beter gemaakt. Weer een mislukt seizoen met Philip aan het roer

18 juli 2017 om 21:56

"cocu kan niemand beter maken"

2013-2014, Cocu's eerste seizoen:
PSV wordt 4e met 59 punten en een doelsaldo van +15.

2014-2015, Cocu's tweede seizoen:
De enige nieuwe aanwinsten zijn een bij Borussia Monchengladbach en Newcastle United hopeloos mislukte spits (De Jong), een bankzitter van Bayer Leverkusen (guardado), de keeper van Heracles (pasveer) en een bankzitter van Monaco (isimat).
PSV wordt 1e met 88 punten en een doelsaldo van +61.

Leg even uit hoe dit kan met een trainer die niemand beter maakt...

18 juli 2017 om 22:42

Is sowieso onzin, kijk bijvoorbeeld naar Brenet die heeft echt enorme stappen gezet sinds zijn debuut. Op Depay anders voorbeeld, onder Cocu gedebuteerd, onder Cocu basisspeler geworden en seizoen erop onder Cocu topscorer geworden.

he Lundqvist is hersteld van zijn blessure, of ben ik de enige die dat opmerkt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
95 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren