Update: Ayoub op weg naar Bursaspor: ‘Ik hoop dat de clubs eruit komen’

Dinsdag, 18 juli 2017 om

FC Utrecht dreigt Yassin Ayoub te verliezen. Vorige maand schreven Turkse media al over de belangstelling van Bursaspor en die interesse wordt dinsdag bevestigt door Voetbal International. De middenvelder zou persoonlijk al rond zijn met de Süper Lig-club.

Ayoub kan in Turkije 'een veelvoud' verdienen van zijn salaris in Utrecht. Eerder schreef nieuwssite Bursa al dat hij inzet op een jaarloon van 800.000 euro. Wel moet Bursaspor zijn tot medio 2018 lopende contract afkopen. Naar verluidt vraagt de Eredivisionist 1,2 miljoen euro voor Ayoub, die afgelopen seizoen goed was voor 4 doelpunten en 9 assists in 32 competitieduels.

Mocht hij vertrekken, dan is Ayoub alweer de achtste speler die de Domstad achter zich laat. Behalve de vertrokken huurling Richairo Zivkovic vertrokken ook Sébastien Haller, Robbin Ruiter, Nacer Barazite, Kevin Conboy, Andreas Ludwig en Sofyan Amrabat. Daartegenover stond de komst van Nick Marsman, Bilal Ould-Chikh, Chris David, Dario Dumic, Cyriel Dessers, Sander van de Streek, Simon Makienok en Urby Emanuelson.

Naar verluidt heeft Utrecht al een opvolger van Ayoub op het oog. Bij een vertrek van de linkspoot richt de club zich op Joey Veerman, die al met Utrecht zou hebben gesproken. Die interesse is niet nieuw: technisch directeur Misha Salden van Volendam liet vorige maand al weten dat Utrecht in een 'ver verleden' informeerde naar de inmiddels achttienjarige middenvelder. "Ze hebben aangegeven hem een interessante speler te vinden, maar ik ben niet met FC Utrecht in gesprek over de verkoop van Joey", voegde hij toe.

Update 18.15 uur - Ayoub op weg naar Bursaspor: ‘Ik hoop dat de clubs eruit komen’
FC Utrecht dreigt Yassin Ayoub kwijt te raken. De 23-jarige middenvelder is namelijk dicht bij een overgang naar Bursaspor. De Marokkaan heeft zelf al gesproken met de Turkse club: "Ik hoop dat de clubs eruit komen", laat hij weten aan FOX Sports. Ayoub heeft tot nu toe vijf seizoenen gespeeld in de Domstad en kwam tot 132 wedstrijden en 15 treffers.


Poll

Joey Veerman is een goede opvolger van Yassin Ayoub


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door feye88)

Utrecht wordt aardig leeggekocht. Dit hoort bij een goed seizoen van een subtopper. Donderdag Europa league. Ik verwacht wel dat Utrecht wint. Anders is ze ook niks kwalijk te nemen. Ze zijn leeggekocht en hebben echt geprobeerd zichzelf te versterken. Mocht het dan niet lukken, is dit helaas het lot van een subtopper die goed presteert en daarom Europa in mag. Dit zal elke subtopper alsdan overkomen.

18 juli 2017 om 12:39

Sorry hoor, maar de nummer vier van Malta moet met gemak opzij gezet kunnen worden. Het is een wanprestatie als Utrecht de volgende ronde niet haalt.

18 juli 2017 om 12:41

Waarom? Wij als Nederlanders moeten niet denken dat onze competitie zo sterk is. Over de grenzen stellen we niks voor. Ok; Ajax deed het dit jaar leuk, maar elke Jupiler league club kan van een subtopper in de eredivisie winnen.

18 juli 2017 om 12:45

Heb je dat veld en de accomodatie gezien? En stellen niks voor? Europa League-finale gemist? Is natuurlijk een uitzondering, maar om te stellen dat we niks voorstellen over de grens (ook als je gaat kijken naar uitgaande transfers) vind ik vrij ver gaan.

18 juli 2017 om 12:45

Grapjurk, in 95 van de 100 wedstrijden zal een subtopper (Utrecht, AZ, Vitesse) gewoon van elke willekeurige jupilerclub winnen. Ik ben het met je eens als je zou zeggen dat de degradatiekandidaten (Roda, NAC, Sparta, ADO, Excelsior) moeite hebben tegen trams uit de Jupiter. Dat zag je wel bij MVV-roda. Maar verder?

18 juli 2017 om 12:52

Daarom! Nederland staat 11e op de UEFA ranking voor competities, niet geweldig, zeker niet dramatisch. Malta daarentegen staat 46e van de 55, nog onder landen als Moldavië, Azerbeidzjan en zelfs Liechtenstein. Utrecht moet hier gewoon ten alle tijden winnen, simple as that..

18 juli 2017 om 12:56

Ten opzichte van de absolute top stellen we inderdaad niks voor. Maar het linker rijtje in de eredivisie moet toch nog wel kunnen winnen van de kampioen van Malta! Kom op zeg. Malta. Dat heeft nog niet eens 10000 voetballers recreatief. Malta is de absolute kelder van het Europese voetbal!

18 juli 2017 om 13:07

Ja; dat is ook wel weer zo. Misschien moet ik mijn mening wat bijstellen en deze kopiëren plakken bij een wedstrijd in de vierde voorronde van de Europa league.

18 juli 2017 om 13:43

Het is nog niet eens de kampioen van Malta, kwamen in het toernooi omdat de nummer drie niet voldoet aan de eisen van de UEFA voor Europees voetbal. (Ben benieuwd hoe belabberd het er uitgezien heeft.)

18 juli 2017 om 18:20

Forzajoost mooie grappenmaker. Ik weet niet hoor, maar malta is echt een mini landje itt Nederland

Hoe dan 1,2 miljoen? Snap daar niet zo ve van, Ayoub is in mijn ogen minimaal 5 miljoen waard.

18 juli 2017 om 12:54

1.2 miljoen is een mooie prijs gezien de omstandigheden. Ayoub heeft een medische achtergrond ( toen hij doorbrak zijn er bij een medische test hartproblemen geconstateerd.) En heeft nog maar een 1 jarig contract, daarnaast is hij een jongen van de club die je ook op een begeven moment een mooie stap gunt.

18 juli 2017 om 13:04

1,2 mil is niet wat er gevraagd wordt, maar wel wat er gespeculeerd wordt je moet niet alles serieus nemen wat ze vertellen. Zal waarschijnlijk voor 3 mil give or take een paar ton verkocht worden. Zou wel wat zijn als je je eigen waarde op jaarbasis gaat verdienen??

18 juli 2017 om 13:49

Ik weet niet hoe jij bent geinformeerd, maar 1.2 miljoen zal het wel worden. In ieder geval niet veel meer (max 1.3 miljoen).
Ayoub heeft Utrecht veel gegeven en is altijd in dienst van de club blijven spelen in plaats van zichzelf.
Heeft nooit een transfer geprobeerd afgedwongen, ondanks de toenmalige interesse vanuit PSV bijvoorbeeld.
Het mooie is dat Utrecht en Ayoub een soort 'gentlemans agreement' hebben en hem deze transfer gunnen zoals Rob hierboven la aangeeft.

18 juli 2017 om 13:43

Echt geen 5 miljoen waard, zwaar overschatte speler met weinig rendement

6 miljoen voor haps en 1,2 mil voor ayoub... doe mij maar 5 ayoubs dan

18 juli 2017 om 12:58

Met 5 Ayoubs in het veld wordt geen enkele coach blij anders hoor haha. Prima voetballer, maar daar moet je er geen 5 van in je elftal hebben lopen .

18 juli 2017 om 13:24

Zet jij Ayoub maar op linksback dan...

18 juli 2017 om 21:22

Je snapt dat hij het metaforische bedoelt he die 5 Ayoubs. 5x bedrag Ayoub is 1x bedrag haps

18 juli 2017 om 22:19

Je snapt toch wel dat ze schaars zijn he die goede linksbacks. Bovendien zijn die twee posities onvergelijkbaar

Wat een rampseuzoen gaat dit worden zeg 😣

Als we aankomend seizoen in de top 12 eindigen ben ik echt heel blij. Maar voorspel echt een heel lastig seizoen met een 13e plaats

18 juli 2017 om 13:44

Selecties van andere clubs buiten de top-3 al gezien op dit moment dan?

18 juli 2017 om 13:49

Ja en die lijken mij een heel stuk sterker. De wedstrijd van afgelopen donderdag zei mij genoeg. En in de oefenwedstrijd wordt amper gescoord. Donderdag met heel weinig vertrouwen richting Waalwijk 😑

Als Utrecht maar 1.2 miljoen vraagt voor Ayoub is hij binnen een paar dagen weg denk ik.

Echt wat zie ik op tegen aankomend seizoen dat het slechter word aankom3nd seizoen is niet heel verassend maar de club beloofde om zoveel mogelijk bij elkaar te houden en door te pakken. Vervolgens verkoop je heel je as en haal je mensen op die al jaren niet hebben gespeeld: ould chick, David,Emanuelson Of mensen die zich alleen hebben bewezen in d ejupiler leuage: dessers, Veerman en vd streek Oja en dan heb je die lange slungel van een makienok ook nog. Het enige lichtpuntje is dumic

18 juli 2017 om 13:59

Zelf ben ik ook voor Utrecht, maar ik snap je pessimisme niet? Ja, er zijn belangrijke mensen vertrokken maar dit wisten ze al van te voren.
Als Utrecht zijnde kan je dan geen vervangers halen van het kaliber Propper bijvoorbeeld.

Daarnaast regelt ten Hag zelf de transfers, dus hij koopt echt gericht in op welke posities hij iemand nodig denkt te hebben en wie in zijn systeem gaat passen.
Daarom geloof ik meer in dit systeem dan in bijvoorbeeld het systeem van Psv, waar Brands de transfers regelt (ook met eventueel oog op winst e.d.). Ten Hag heeft een ander doel, namelijk presteren.

Daarnaast zijn er elk seizoen wel sterkhouders die vertrekken. Kijk vorig seizoen, toen we de laatste speeldag vijfde werden.. Toen gingen Ramselaar en Letschert weg, maar werden hier geen vervangers voor gehaald.
Amrabat kwam erbij op het middenveld en Janssen werd fulltime geposteerd in de verdediging.
En toch hebben we vorig seizoen overtroffen.

Ik geloof zeker in een plek 4. Zou alleen fijn zijn als je de eerste 4 wedstrijden (ado, Willem II, Groningen en Roda) minimaal 10 tot 12 punten haalt. Vorig seizoen was de start slecht. Misschien nu met de voorrondes EL, raken ze meer op elkaar ingespeeld al vroeg voor de start van de competitie..

18 juli 2017 om 14:47

Ik denk dat je met plek 4 wel erg optimistisch bent isco. Ik schat AZ, Heerenveen en Vitesse momenteel hoger in als ik zag hoe Utrecht op Malta speelde...

18 juli 2017 om 14:59

Ik snap dat je zo denkt en ik was ook niet geheel tevreden over de wedstrijd tegen Malta, maar FC Valetta werd door verschillende analisten en zelfs een oud-speler van het niveau NAC en Excelsior genoemd.
Uit kan je dan, zeker in deze beginfase met een korte voorbereiding en vakantie, een bloedeloze 0-0 spelen.
Het is mogelijk.

Heerenveen heeft bijvoorbeeld uit bij NEC 2-2 gespeeld en Vitesse thuis met 0-2 verloren van FC Oleksandria(degradatiekandidaat in Oekraine). Zijn ook niet echt wedstrijden om over naar huis te schrijven. Ja het is vriendschappelijk, maar probeer meer aan te geven dat het op dit moment niet te voorspellen is.

Vorig seizoen stonden we na 5 wedstrijden 15de. Om maar even aan te geven dat het afhankelijk is van hoe belangrijk het is als je goed in vorm bent.
Dat Utrecht nu nog niet in vorm is, is logisch. Dat zijn de meeste ploegen nog niet. Maar de competitie begint dan ook pas 11 augustus..

18 juli 2017 om 20:40

Dat was in de voorbereiding (1,5 week) op 't nieuwe seizoen. Je kan hier nog helemaal geen conclusies aan verbinden. Utrecht zal vermoedelijk wel een beetje pas op de plaats moeten maken, hopen dat ze snel ingespeeld raken!

18 juli 2017 om 14:01

De club heeft helemaal niets beloofd! En ik weet niet hoe jij de as ziet? Maar volgens mij is daar alleen Haller van verkocht, en Barazite(wissel) transfervrij vertrokken! Ayoub en Amrabat zijn geen spelers uit de as! De rest wat vertokken is waren allemaal 2e of zelfs 3e keus!

18 juli 2017 om 15:32

Utrecht heeft als één van de weinige Eredivisie-clubs zijn selectie al redelijk compleet. Voor elke vertrokken speler is een redelijke vervanger binnengehaald. Niet elke speler heeft een 'bewezen track-record', maar doorgroei-potentie hebben ze bijna allemaal wel.
Daarnaast heeft Utrecht met Ten Hag een van de betere en innovatievere trainers van de Eredivisie. Of dat genoeg is voor plaats 4 zal moeten blijken, maar als ik Utrecht-supporter was, zou ik zeker niet negatief zijn over hoe Utrecht er op dit moment voor staat.

Och... dat zou wel enorm spijtig zijn! Leuke strijdvaardige voetballer en altijd sympathiek voor de camera. Jammer als hij in Turkije buiten beeld gaat voetballen.

Zoveel negatieve berichten en waarom...? Jensen - Troupee, Dumic, Leeuwin, Braafheid - Emanuelsson, Klaiber, Janssen, vd Streek - Makienok, Dessers Zo slecht is dat niet alleen een 4e plek zal het niet worden nee. Gewoon meespelen om europees voetbal en je talenten zichzelf laten ontwikkelen. Er staat een prima groep wat mij betreft die donderdag allereerst van Valetta moeten winnen waar men weer vertrouwen uit zal putten. Een bank met Vd Maarel, Hardeveld, Strieder, Veerman (komt nog wel de komende week), Kerk, Venema, Marsman is ook niet slecht. Het komt best goed.

18 juli 2017 om 15:29

Vergeet je Labyad en Brama niet...?

18 juli 2017 om 15:49

Labyad helemaal vergeten ja. Brama zal het kind van de rekening worden als Jansen naar mid schuift. Vd Meer en Ould Chikh heb je ook nog overigens als bankzitters

18 juli 2017 om 16:56

Jansen schuift sowieso niet naar mid

18 juli 2017 om 18:36

De berichten zijn negatief omdat Utrecht nu veel zwakker is dan vorig jaar. Met een vertrek van Ayoub lever je gewoon teveel creativiteit in, met Veerman ga je dat niet terug halen. Dat is weer een speler die nog niets heeft laten zien op dit niveau.

Trouwens, Marsman behoort tot de slechte spelers die Utrecht de afgelopen jaren heeft aangetrokken. Ik had liever gezien dat ze een jeugdige keeper hadden aangetrokken dan deze grabbelaar. Onbegrijpelijke keuze.

Wtff 1.2 miljoen maar. Waarom haalt niemand uit de eredivisie top deze speler. Indd haps voor zoveel gelf gekocht terwijl ayoub echt een goede speler is met een goede mentaliteit.

Heel jammer dat hij weggaat. Al is het natuurlijk wel te begrijpen als je een salaris van 8 ton kan verdienen. Echter, gaat Utrecht met deze verkoop er erg op achter uit. Ayoub en Barazite waren toch de spelers die door middel van hun creativiteit hele mooie dingen konden creëren. Het sterke Utrecht middenveld van vorig jaar zal met een vertrek van Ayoub compleet verdwijnen. Veerman van Volendam wordt weliswaar gezien als een talent, maar is niet de speler die op korte termijn het verschil zal laten zien. Ik zie liever een speler die op dit niveau een en al heeft laten zien.

Jammer dat hij voor turkije kiest zou echt niet mistaan bij feyenoord of subtop duitsland

Zonde! Zou eerst in Nederland naar een topclub moeten gaan. Daar ging ik wel vanuit.

Jammer dat zo een speler niet ook opgepikt wordt door een top 3 club, meer dan goed genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie

38 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Mino Raiola heeft woensdag een ontmoeting gehad met AC Milan om over een rentree van Zlatan Ibrahimovic te praten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren