Oranjevrouwen imponeren Van Gaal: ‘Het was de Hollandse School’

Zondag, 16 juli 2017 om 23:16Gijs Freriks

Louis van Gaal was zondag aandachtig toeschouwer bij de EK-groepswedstrijd van de Nederlandse vrouwen. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal zag de dames met 1-0 winnen en constateerde dat er goed druk werd gezet en dat ‘de Hollandse School’ goed werd uitgevoerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door baardgrasmus)

Holland speelde heel goed. Zie ze nog ver komen. Toppie!

17 juli 2017 om 00:11

Holland is alleen het westen... Nederland is het hele land!

17 juli 2017 om 05:47

De vrouwen doen t. De mannen laten t afweten. In bijna alle sporten zijn vrouwen succesvoller de afgelopen jaren. Kleine Max is de enige die nog iets doet.

17 juli 2017 om 07:15

Jeetje man, onder welke steen heb jij gelegen:
Dumoulin in de Giro, Ajax in de Europa League, de Nederlandse schaatsploeg, Mollema gisteren nog in de Tour, Dorian in het surfen, het honkbalteam, Michael van Gerwen in het darten en ga zo maar door...
Mannen doen niet onder...

On: Leuk dat we weer een Nederlandse ploeg kunnen aanmoedigen, het voetbal is niet om aan te zien, maar de spanning maakt hopelijk genoeg goed

Misschien maar beter meer aandacht aan het Vrouwenelftal geven aangezien die beter presteren dan de mannen...

Moet eerlijk toegeven dat ik eerst behoorlijk sceptisch was, maar ik ben positief verrast. Leuke wedstrijd gezien waarbij Nederland de tweede helft heer en meester was. Miedema, werkte hard maar ongelukkig. Van der Sanden, als ze rendement kan koppelen aan haar dreiging is zij echt een gevaarlijke buitenspeler. Van Es speelde sterk met af en toe wat paniek hij het uitverdedigen, maar voor de rest dikke voldoende. Martens, continu dreiging, heel de tijd de ruimte in en is ook gewoon één op één ijzersterk. Maar vrouw van de wedstrijd fier bovenaan Jackie Groenen, als een schaakgrootmeester, als een regisseur op het middenveld. Majestueus strooiend met steekpasses, simpel wegdraaien en ik heb misschien drie, vier passes gezien die niet aan zijn gekomen. En alles naar voren, altijd oog hebben voor de ruimte, ik ben zeer positief verbaasd met deze openingswedstrijd.

17 juli 2017 om 00:36

Ik heb even het begin aangezien, en ben gestopt met kijken toen een aantal aannames wel zo slecht waren dat ik er gewoon om moest lachen. Prima dit voetbal, leuk en hopen dat ze ver komen, maar het was eigenlijk niet om aan te gluren

17 juli 2017 om 03:57

Als voetballiefhebber is het ook het aangluren niet waard maar je moet het wel realistisch bekijken. Het is vrouwenvoetbal en dat is gewoon een stuk minder. Ik zag de balbehandelingen ook en dat doen ze in de 4de klasse amateurs nog beter maar wat maakt het uit? Met wielrennen fietsen de mannen ook harder en met atletiek ook maar wat maakt het uit? Ze waren een stuk beter dan Noorwegen en als je niet teveel verwacht als je kijkt dan kan het ook niet tegenvallen. Als je voetbal wilt zien dan kijk je even EL Clasico terug of zo.... Ik heb genoten van de inzet en vond het best vermakelijk.

17 juli 2017 om 05:42

Het niveau kan uiteraard beter , maar de amusementswaarde is me alles meegevallen, meer van dit soort wedstrijden graag!

17 juli 2017 om 08:06

Als je bent gestopt met kijken is het misschien niet zo handig om te zeggen dat het niet om aan te gluren was. Volgens mij was de algemene opinie dat het toch wel een behoorlijk aantrekkelijke wedstrijd was, maar goed iedereen heeft recht op zijn mening. Ik zie dit persoonlijk liever dan een oefenwedstrijd zoals die nu worden gespeeld, en zelfs een oefeninterland vind ik vaak veel erger om naar te kijken, terwijl er hier veel meer beleving was. Ik zal het je sterker vertellen, ik heb me meer geërgerd aan Oranje onder Blind dan aan de vrouwen gisteren. Dat er af en toe een aanname verkeerd gaat kan ik me niet aan storen, kijk een wedstrijd op kunstgras bij de mannen en je ziet ook van alles misgaan.

17 juli 2017 om 09:17

@Baardgrasmus, je kan maar zo de commentator zijn.. Die probeerde ook het dramatische niveau te verbloemen. Dat het een aantrekkelijke wedstrijd waa dat zal, maar het niveau was heel slecht. Die kunnen niet fatsoenlijk opbouwen en zijn door de slechte bal controles geforceerd elke bal lang de hoek in te knallen.

17 juli 2017 om 10:08

Het niveau was prima, het is immers het EK, na het WK doorgaans het allerhoogste niveau (en sommige denken zelfs hoger). Vrouwenvoetbal verhoudt zich niet heel anders tov mannenvoetbal dan andere sporten. Als je het niet kan aanzien, dan moet je vooral niet kijken. Er zijn zat mensen die liever naar mannen dan naar vrouwen kijken, daar is niets mis mee.

17 juli 2017 om 13:16

Als je het Nederlands vrouwenelftal van een paar jaar geleden erbij pakt, toen stonden de tranen echt in je ogen van hoe slecht het was. Maar je moet deze westrijd ook niet beoordelen volgens mannenvoetbalmaatstaven, want dan ga je alleen maar slechte wedstrijden zien.

Prima resultaat tegen de Noren die toch lang bij de top van wereld hoorde. Frankrijk, Zweden, Engeland en Duitsland zijn de kanshebbers maar zou mooi zijn als oranje de halve finale haalt. Je ziet de groei van de Nederlandse dames en dan zal ook de media aandacht toenemen.

Alles moest deze wedstrijd van de zijkanten komen en dit leek voor Miedema niet ideaal. Volgens mij hebben we een wat dynamischere, meer 'forward' nummer 10 nodig en hebben we die op de bank zitten met Jill Roord. Echt een ster in de dop, volgend jaar Bayern München, die ondanks haar jonge leeftijd (20) FC Twente de afgelopen jaren heeft weten te dragen na het vertrek van verschillende sterspeelsters.

Het was niet allemaal even goed vandaag, maar er werd attractief en fel gespeeld en ook nog eens een resultaat betaalt. Ik heb zitten juichen en kijk uit naar donderdag!

Groenen had inderdaad een aantal goede passes in huis.

Heb op de OS gekeken en vond ze nu veel aantrekkelijker spelen . Weet alleen niet of Nederland nu zo goed was if Noorwegen zo slecht. Die Groenen is denk ik inderdaad het verschil met de OS. Wint alle duels, sluit aan, legt goed de verbinding tussen middenveld en aanval en speelt meestal naar voren. Beide buitenspelers waren ook goed en de verdedigers ook. Die Miedema valt me toch iedere keer in grote wedstrijden tegen. Werkt hard, soms zie je ook wel actie waaruit blijkt dat ze echt wel kan voetballen, maar mist volgens mij de echte scherpte van een spits; dat een kans gewoon met overtuiging in de goal geramd wordt.

Even buiten het feit dat het er een stuk onbeholer uitziet was het gewoon vol strijd en passie en alles vooruit. De mannen komen vaak ongeïnspireerd en lusteloos over. Dit was geweldig.

Ben benieuwd hoe vaak de verslaggevers nog de vergelijking gaan maken met de mannen. Eerst dacht ie dat vrouwen geen schwalbes maakten en later dat er door vouwen niet gespuugd zou worden, dat laatste overigens niet naar de tegenstander. Bij beiden kwam ie van een koude kermis thuis.

Het is gewoon leuker om naar te kijken dan het mannen elftal. Geen gezeik, niet alles door het midden en het tempo is zelfs hoger. Het is alleen een beetje jammer dat zij niet zoals bij hockey een rokje dragen.

Ik heb echt m'n best gedaan om te kijken. Maar ben nu 15 minuten afgehaakt.
Wat was dit slecht zeg. Op zaterdagmiddag een gemiddelde amateurploeg bekijken levert meer plezier op.

17 juli 2017 om 08:13

Ik ben benieuwd of die amateurploeg dan ook Galgenwaard vol krijgt en deze aantallen qua kijkcijfers kan generen. En of die amateurs zich net zo voorbeeldig in het veld gedragen, of dat ze denken dat op hun bedenkelijke niveau het wel geoorloofd is om de vrijwillige scheidsrechter af te zeiken en schwalbes te maken. Dit is het EK, dat is gewoon hoog niveau. Dat je liever naar mannen kijkt, dat is helemaal geen probleem, dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken in dit land.

17 juli 2017 om 08:58

Inderdaad is er geen (mannen) amateurploeg die de Galgenwaard vol krijgt.
Gelukkig lukt dit de Oranje dames wel. Smalen verschillen inderdaad.
En ook heb je gelijk voor wat betreft swalbes en zeiken naar de scheids. Daarin zijn de dames een voorbeeld voor de heren.
Maar je kunt toch niet ontkennen dat het niveau gosteravond erg laag was?

En ik kijk niet perse liever naar mannen. Ik kijk graag naar een hoger niveau voetbal dan wat ik gisteren zag. Als de dames een hoger niveau bereiken, kijk ik er waarschijnlijk graag naar. Nu is dat nog niet zo.

17 juli 2017 om 10:02

Ik weet niet wat je precies bedoelt met een hoger niveau, want volgens mij hebben de dames dit niveau zelden tot nooit aangetikt. Dit was echt veel beter dan de voorgaande toernooien. Fysiek hebben ze een achterstand op mannen, ze gaan echt niet ineens net zo snel rennen of worden net zo krachtig als mannen, als je dat verwacht kan je nooit meer kijken denk ik. Dit is het niveau waarop vrouwenvoetbal zich afspeelt op dit moment. Ik geloof dat het de derde clubsport onder meisjes is, dus ook op dat vlak is het gewoon een zeer grote sport in Nederland.

17 juli 2017 om 10:21

Dat het niveau nu hoger is dan voorheen is mooi. Echter is het niveau nog steeds niet hoog genoeg om mij te boeien.
Verder geen aanmerkingen op damesvoetbal. Ik kijk gewoon liever naar sport dat op een hoger niveau wordt bedreven dan wat ik gisteren zag.

17 juli 2017 om 10:36

Oké, en dat is jouw goed recht. Ik heb er weinig moeite mee, kan ook genieten van de zwemdames, van Schippers op de Olympische Spelen en zelfs de hockeyvrouwen, hoewel ik met die sporten ook niet zo veel heb. Ik heb bij die sporten ook niet de behoefte om het met mannen te vergelijken, misschien speelt dat ook mee.

Vraag me af waarom niemand Spitse noemt. Tuurlijk de steekpasses kwamen van groenen maar Spitse had de rust en speelde volgens mij geen bal in de voeten van de tegenstander

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger91
M. van DongenVerdediger90
L. BeerensteynMiddenvelder91
D. van de DonkMiddenvelder98
J. RoordMiddenvelder84
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

Nederland
401 fans
Coach, 69 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘Als ik terugdenk aan de tijd met Van Gaal, krijg ik nog steeds nachtmerries’

Rafael da Silva bewaart geen warme herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal bij Manchester United. De 31-jarige verdediger, inmiddels actief bij Istanbul Basaksehir, speelde tussen 2008 en 2015 op...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren