Update: PSV geeft Willems de ruimte om transfer af te ronden

Zondag, 16 juli 2017 om 13:05Dominic Mostert • Laatste update: 15:00

Jetro Willems staat mogelijk voor een vertrek bij PSV. De linksback ontbrak zondagochtend op de training en dat heeft volgens enkele Duitse media te maken met een naderende overstap naar SC Freiburg. Willems zou zondag al worden verwacht bij de Bundesligist en maandag moet de medische keuring plaatsvinden. PSV wil de geruchten niet bevestigen of ontkennen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Zaterdag trainde Willems nog wel mee bij PSV. maar stond hij niet in het beoogde basiselftal. Het is nog maar de vraag of de vleugelverdediger zondag in actie komt in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco. Freiburg is bezig met een verjongingskuur en versterkte zich deze transferperiode al met Bartosz Kapustka en Philipp Lienhart, die worden gehuurd van respectievelijk Leicester City en Real Madrid. In dat plaatje zou ook Willems passen.

De 23-jarige linkspoot zou bij de nummer zeven van het afgelopen Bundesliga-seizoen de concurrentie moeten aangaan met Christian Günter. Die speelde vorig seizoen in 31 competitieduels bij Freiburg. Willems zou zelfs Sevilla hebben afgezegd om aan de slag te kunnen bij Freiburg. De vleugelverdediger maakte in 2011 de overstap van Sparta Rotterdam naar PSV en kwam sindsdien tot 144 competitieduels. Zijn contract loopt nog een jaar door.

Update 16 juli 13.05 uur - PSV geeft Willems de ruimte om transfer af te ronden
Jetro Willems heeft het trainingskamp van PSV verlaten, zo meldt de Eindhovense club via de officiële kanalen. De verdediger heeft 'de ruimte gekregen om een transfer af te ronden'. Op verzoek van de betrokken partijen worden verdere details nog niet gedeeld tot de deal is afgerond.


Poll

SC Freiburg is een mooie club voor Jetro Willems


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door sander79)

Nou Jetro hier heb je je overstap naar het buitenland! Succes

Vraag me af of Jethro niet gehoopt had op een wat grotere club dan Freiburg. Mooie club hoor maar doen over het algemeen niet mee om de prijzen natuurlijk. Als de interesse van Sevilla serieus was dan had ik daarvoor gekozen. Denk dat hij qua speelstijl ook beter uit de voeten kan in Spanje.

16 juli 2017 om 11:43

Duitse clubs spelen vaak 5-3-2 systeem ideaal voor Willems als linker speler aan de flank.
Volgens mij zijn er ook PSV fans die hem op de fiets wel weg wil brengen.
Ze zeggen wel dat Ajaxieden arrogant zijn maar deze speler is een overtreffende trap van arrogant.
Helaas is zijn talent als 18 jarige niet door ontwikkeld, was in begin de nieuwe Marcello. Oorzaak: blessure's en/of mentaliteit.

16 juli 2017 om 12:04

Och, Duitsland en Spanje zijn beide prachtige competities. En dan heb je in Duitsland een wat evenwichtigere competitie. In Spanje is het vooral de grote 2/3, en dan volgt de rest op grote afstand.
Alleen is Freiburg wel een erg kleine club voor Duitse begrippen. De kans op degradatie is daar toch redelijk aanwezig. Wel een mooie stad. Een andere omgeving is voor Willems wel goed denk ik. En als hij het goed doet kan hij wellicht nog een stap hogerop maken.
Succes Willems!

Denk niet dat dit direct een club is die Willems in gedachten heeft, maarja veel keus heeft hij ook niet (meer). 2 jaar geleden een groot talent maar vooral afgelopen seizoen toch te weinig laten zien. Misschien dat een nieuwe omgeving hem goed zal doen.

Sevilla zeg je niet af voor Freiburg dus dat geloof ik niet. Sowieso, Freiburg, dat is sportief een stap terug terwijl een Willems in vorm een stap voorwaarts had moeten maken.

16 juli 2017 om 11:44

Waarom niet? Misschien wil hij vooral aan spelen toekomen en acht hij die kans groter bij Freiburg.

16 juli 2017 om 12:18

Dan is de kans op speelminuten bij PSV groter dan bij Freiburg.

16 juli 2017 om 12:24

Maar hij wil iets nieuws en Bundesliga is toch ook gewoon een prachtige competitie.

16 juli 2017 om 12:54

Willems is al zo'n 2 seizoenen niet meer 'in vorm' toch?

Goed dat hij naar Freiburg gaat ipv een middenmoter van de PL of iets dergelijks. Behalve de ene seizoen waar hij strooide met voorzetten, was het niet veel. Toch heeft hij een redelijke potentie. Ik gun hem een goede carrière.

16 juli 2017 om 11:43

Waarom is een middenmoter PL beter dan de nummer 7 van het afgelopen jaar in de Bundesliga. Volgens hebben de resultaten van de Engelse clubs in Europa van de afgelopen jaren wel laten zien dat de Engelse competitie echt niet de beste competitie is.

Edit: bovendien speelt Freiburg nog voorronde Europa League ook.

Dit is voor mijn gevoel een stap schuin achteruit, terwijl hij ook met clubs in verband is/wordt gebracht die ik wel als stap omhoog zie.

Desondanks is de Bundesliga een leuke competitie, en gun ik Jetro natuurlijk het beste. Ik ben benieuwd hoe PSV dit op gaat vangen.

16 juli 2017 om 12:28

Qua club ranking zeker, competitie zeker stappen vooruit. Nieuwe uitdaging, betere salaris en qua cultuurverschillen weinig, dus hoeft Willems weinig aan te passen.

16 juli 2017 om 13:05

Denk je echt dat Freiburg veel meer betaalt dan PSV? Ik durf dat best in twijfel te trekken eigenlijk.

Dat de competitie veel beter is staat natuurlijk buiten kijf. Ik vind de Bundesliga altijd zeer vermakelijk qua voetbal en ambiance, zelfs al domineert Bayern bovenin

16 juli 2017 om 13:10

Hij zal niet tich miljoen gaan verdienen nee, maar ik denk ook niet dat hij genoegen zal nemen met een par ton meer salaris dan nu.

16 juli 2017 om 13:37

Ik denk zeker dat Freiburg meer uitbetaalt dan PSV. Of dat heel veel meer is is nog wel een vraag. Dus ja, een betere salaris.

Had toch verwacht toen Willens twee seizoenen terug zo enorm goed speelde dat hij de clubs voor het uitkiezen had. Jaartje te lang gebleven, de vorm niet meer terug gevonden en je eindigt bij Freiburg. Vast niet het carrièreplan als dat wat hij op voorhand voor zichzelf had opgesteld. Ben benieuwd wat PSV eraan overhoudt!

16 juli 2017 om 11:41

Heeft natuurlijk vooral pech gehad mer blessures, heeft van de laatste twee seizoen wel ongeveer een heel jaar gemist door blessures. Volgens mij was de vraagprijs van PSV 7/8 miljoen, maar hoeveel te krijgen is natuurlijk de vraag.

16 juli 2017 om 13:48

Twee jaar geleden kon hij geen transfer maken vanwege zijn blessure.

Prima club en daarbij zo ongeveer het maximaal haalbare als Willems voor een basisplaats wil gaan. Bij de Sevilla's enz van deze wereld zie ik hem niet zo snel een basisplaats veroveren.

Mooie stap voor Jetro! Misschien niet de meest aansprekende club, maar wel een mooie competitie en ze zijn afgelopen seizoen gewoon 7de geworden.
Ik denk dat een nieuwe omgeving hem goed zal doen, hij heeft denk ik nieuwe prikkels nodig ok zichzelf verder te ontwikkelen.
Hij is nog steeds maar 23, als hij het bij Freiburg goed doet kan hij altijd later nog een stap naar een grotere club zetten.

Hij wou zo graag een stap vooruit maken en nu maakt hij er een terug. Was dan na Sevilla gegaan. Maar ben blij dat we van deze jongen afzijn. Mist de echte wil om door te breken en was afgelopen jaar erg ongemotiveerd.

16 juli 2017 om 12:59

Bij Sevilla geen kans op basisplaats, nu wel...

Mooie tussenstap lijkt me. Kan Willems mooi aan het hogere niveau wennen. Freiburg speelt overigens (Kwalificatie) Europa League dit seizoen. Dus zo'n slechte stap als de meeste mensen hier zeggen is het niet.

Veel mensen zeggen dat Freiburg een stap terug is maar ik ben het daar niet mee eens. Freiburg is een stabiele subtopper in naar mijn mening de sterkste competitie van Europa. Willems is nog een jonge voetballer, dit is dus een goed tussenstap. Als hij 1 of 2 sterke jaren draait staan de Duitse topclubs voor hem in de rij. Hypocriet is het ook he, als hij voor een grotere club had gekozen zouden mensen zeggen dat hij zou banken en dat hij alleen maar voor het geld gegaan was.

Heb je een keer een speler die niet voor het grote geld gaat (Qatar Rusland etc) en een verstandige en mooie tussenstap maakt, levert het weer commentaar op. Het is ook nooit goed voor Nederlanders hé?

Mooie club voor Willems. Je speelt daar gegarandeerd en tegen betere aanvallers. Daar een seizoen weer je oude niveau oppikken en je kan zo naar een Schalke Gladbach oid. Daarnaast lees ik dat PSV er circa acht miljoen voor krijgt. Prima bedrag

16 juli 2017 om 12:32

Acht miljoen is de vraagprijs, kan me niet voorstellen dat dit ook daadwerkelijk betaald wordt. En anders inclusief bonussen. Denk dat het vaste bedrag ongeveer 5/6 miljoen is.

16 juli 2017 om 12:43

In de Duitse media wordt 8 miljoen genoemd hoor. Zou een mooi bedrag zijn!

16 juli 2017 om 12:49

8 mil zou ik ook niet zo gek vinden voor een basiskracht die ook nog eens international is en het Ek -17 heeft gewonnen.

16 juli 2017 om 13:42

Oh echt? Had minder verwacht voor een linksback met een 1 jarig contract. Bovendien ook niet geweldig gespeeld afgelopen seizoen. Maar 8 miljoen zou inderdaad een heel mooi bedrag zijn.

Freiburg? Blijf dan lekker bij PSV.. maar goed, hij heeft zijn wens waar gemaakt door een stap richting het buitenland te maken. Succes!

Mooie tussenstap voor Willems, na zijn blessure vondt ik zn spel maar magertjes. Meer zat er qua clubs niet echt in en als in de basis wil starten is Freiburg een betere optie dan Sevilla denk ik.

Zoals Gaudi al zegt: dit is toch een prima move? Laat Jetro bij Freiburg maar knallen dan kan hij alsnog wel een mooie stap maken. Waarom bij Sevilla in de vergetelheid raken en de fout maken die velen voor hem gemaakt hebben door te denken dat de grootste club altijd de beste keus is?

Lijkt me een goede, verstandige keuze. Veel meer kans op vaste plek in het elftal, zal waarschijnlijk ook wel wat meer vertrouwen krijgen daar en de rust om z'n draai te vinden. Als hem dat daar lukt, kan hij na pak em beet 2 seizoenen alsnog naar een grotere Europese club. Voor PSV is het ook goed, kunnen ze werken met een nieuwe, gemotiveerde speler (Brenet als Arias blijft, of anders wellicht uit de jeugd of nieuwe speler).

Sevilla afzeggen voor Freiburg... Das een logische keuze. Kan dit bericht niet serieus nemen.

Voor Duitsland kiezen en dan ook nog een club waarvan ik verwacht dat die behoorlijk moeten knokken om buiten gevaar te blijven. Ik heb vaak gehoord dat in Duitsland de fysieke lat behoorlijk hoog ligt. Spelers trainen en trainen maar om de kilometers naar voren en achteren te kunnen maken.

Dit klinkt allemaal niet in het straatje van Willems vind ik. Die oogt wat lui en lijkt zijn krachten vooral te sparen voor die actie of steekpass. Ik denk dat het volledig mislukt met m.
Maar als hij echt ook echt de stap kan maken in Duitsland, dan krijgen we een goeie Willems terug voor Oranje.

Het zal best dat ie naar het buitenland wel, moet ie zelf weten natuurlijk. Maar naar Freiburg??? Dat moet je toch ook niet willen.

Vreemde zet! Eerst roepen liever vandaag dan morgen nog weg bij PSV en dan naar Freiburg gaan.Ga je er niet op vooruit.

Hoewel het vaak niet zo overkomt is dit vgm een hele intiligente jongen. Dit wordt ook weer bevestigd door deze keuze voor Freiburg. Dacht in de eerste instantie dat het een te kleine club was voor hem, maar garantie voor speeltijd in middenmoot van een grote competitie is altijd mooi meegenomen. Nu moet hij wel opletten dat hij niet, net als bijv Pieters, te lang in die middenmoot blijft hangen. Als hij de juiste stappen maakt speelt hij vgm op z'n 28e bij de Europese subtop (Atletico, Dortmund, Spurs, etc etc.)

16 juli 2017 om 14:00

Atletico subtop?

Sevilla sla ik hoger aan dan Freiburg, maar geen idee welk licht Willems heeft gezien om naar deze club te gaan. Ik vind het een degradatie ten opzichte van Psv, die echter wel symbool staat voor zijn ontwikkeling. Willems werd achteraf gezien te vroeg de hemel ingeprezen en is na het voorlaatste seizoen een beetje te veel gaan geloven dat hij absolute top is. Toen sloeg hij Monaco nog af, nu zou hij er zelf naartoe bellen om te vragen of-ie nog mag komen. Bij PSV staat hij gewoon stil, zonder dat hij uitgeleerd is, want puur verdedigen is nog steeds zijn zwakte. Ik ben er niet rouwig om dat hij gaat, hopelijk strijkt PSV een miljoen of acht op en kan Brands Haps bellen...

Nu hoop ik overigens echt heeeel erg dat PSV niet met Haps als vervanger aan komt zetten.

Mooi, Brenet op Lb en Dumfries snel binnenhengelen.

Als je Freiburg kiest boven Sevilla ben je niet helemaal lekker, of hij moet veel meer gaan verdienen bij Freiburg...zelfs dan zou ik kiezen voor Sevilla. Ik geloof dus helemaal niets hiervan. Hoe dan ook, veel succes Jetro!

Hoop dat Freiburg hem aan het voetballen krijgt, dan kan Willems nog een mooie carrière maken; talent genoeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

181 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren