‘Zelfs jongens van mijn leeftijd konden niet doen wat Nouri deed’

Vrijdag, 14 juli 2017 om 14:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:58

Voetballend Nederland kan nog steeds niet geloven dat Abdelhak Nouri afgelopen zaterdag ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Ouasim Bouy, die het afgelopen seizoen uitkwam voor PEC Zwolle, raakte in de jeugdopleiding van Ajax bevriend met Nouri. De 24-jarige Amsterdammer reageert aangeslagen op het tragische nieuws over de Ajacied.

"Zo'n puur talent van het kaliber Nouri heb ik in de jeugd van Ajax nog nooit gezien", zegt Bouy in gesprek met de NOS. De vier jaar oudere Bouy heeft in zijn tijd als jeugdspeler van Ajax veel wedstrijden gezien van de middenvelder. "Dan zag je hem op elf- of twaalfjarige leeftijd al dingen doen die leeftijdgenoten niet konden. Zelfs jongens van mijn leeftijd niet. Hij wist altijd wat hij moest doen met de bal. Bij hem was er nooit sprake van geluk."

"Hij was een speler waarbij iedereen zag dat hij ver voorloopt op de rest. Het is een jongen met klasse. Hij is heel respectvol, heel beleefd. Hij heeft een gave van God gekregen", vertelt de nu clubloze Bouy. Op Instagram sprak de middenvelder de hoop uit dat alles goed komt met Nouri: "Sterkte broertje.. In sha Allah komt alles goed. Elk gebed dus voor jou. Allah y shafik."

Mooi gebaar van Roda JC Kerkrade! #staystrongappie #ajax #nouri

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el


Nouri is terug in Nederland. Hij is aangekomen in een Amsterdams ziekenhuis, zo heeft Ajax vrijdagmiddag aan de NOS bekendgemaakt. Welk ziekenhuis het is, wil de club niet zeggen. Nouri lag sinds afgelopen zaterdag in een ziekenhuis in Innsbruck.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Laat ik vooropstellen dat het heel ernstig is wat er met Nouri is gebeurd. Dat wens ik niemand toe en het is mooi gebaar dat iedereen daar bij stilstaat, (ook vooral blijven doen). Echter, begint het nu misselijkmakende vormen aan te nemen waarbij het eerder naar een mediacircus dreigt te vormen dan dat echt om Nouri zelf draait. Heel erg goed dat er bij stil wordt gestaan, alleen krijg ik sterk de indruk dat bedrijven, partijen en derden dit vooral doen door zelf in de schijnwerpers te staan. Iedereen vind het heel erg en extra steun is ook op zijn plaats. Maar wel oprecht gemeend. Niet om er zelf beter van te worden of extra sympathie te wekken. Vooral dat laatste neigt het sterk toe.

Vz doet daar ook (deels) aan mee door mee te liften op het succes (van nieuwswaarde) rondom zijn persoon uit te melken dan dat het daadwerkelijk iets vernieuwend toegevoegd

14 juli 2017 om 15:28

Man dat gejank begint ook wel misselijkmakende vormen te nemen (net zoals die reactie hieronder van Majaros).

Het is toch gewoon voetbalnieuws als voetballers erop reageren?
En vind jij al die mensen die erover twitteren (bijv Suarez) ook puur doen voor sympathie te kweken?

Ik weet zeker dat degene waar artikels van worden gemaakt het allemaal stuk voor stuk menen. Dat jij dan zo over denkt zegt meer over jou.

En daarnaast las ook ergers dat familieleden er niet herinnerd aan willen worden etc.
Nou als ik familielid was van Nouri en ik zag al die berichten dan zou dat wel echt voor mij wat betekenen hoor (positief).
En het is niet alsof ze plots weer aan herinnerd worden als ze zoiets lezen, ze zitten er nota bene midden in.

14 juli 2017 om 16:06

Ik vindt het artikel geen nieuwswaarde bevatten als het al enkele dagen is uitgelicht en nu verder wordt uitgemolken. Dat is wat ik zeg. Iedereen vindt het (terecht) erg. Maar het is onzinnig om elke keer een update te plaatsen over de tweets van voetballers en specialisten over de situatie van Nouri die al drie dagen bekend is. Prima dat de spelers dat doen maar om dit telkens om te dopen tot nieuwsbericht is geen nieuws.

Dat Vz haar lezers tevreden moeten houden en clicks moet binnen halen is begrijpelijk maar op deze wijze is het een vervelende manier van profiteren en zieltjes winnen.

'Ik weet zeker dat degene waar artikels van worden gemaakt het allemaal stuk voor stuk menen. Dat jij dan zo over denkt zegt meer over jou'

Ah, fijn direct op de man spelen en met twee benen inkomen. Ik acht je sowieso kansloos als je iedereen op zijn blauwe ogen gelooft dat iedereen het meent. Maargoed dat is geen kwestie van deze discussie, dat is meer onkunde vanuit jouw persoon.

Hoe jij je zou voelen is in deze onbelangrijk en onzinnig. Iedereen verwerkt dergelijke situatie op zijn eigen manier. Voor de Fam. is het al een horror verhaal maar stel je voor dat je telkens opnieuw herinnerd wordt aan dat ene moment, al die filmpjes op het internet, een nachtmerrie die telkens opnieuw wordt beleeft, door iedereen wordt aangehaald in het nieuws, dat de situatie verslechterd en niet beter wordt, dat elke voetballer of specialist en zielloze in de wereld zijn zegje gedaan heeft je er aan onder door gaat. Om dan te spreken over dat al die berichten positief kunnen zijn, laat wel zien dat je helemaal niet weet waarover het gaat.

Onder teveel schrijven verstaan wij: 15 keer zelfde tekst plaatsen in een nieuw jasje gestoken. Dat is nieuws creeren, precies datgene wat Vz doet. En actualiteit is tegenwoordig de belangrijkste noemer om nieuws te plaatsen...? Ben ik even blij dat jij geen journalist bent.

Maargoed is ook niet erg. Mensen zoals jij bekoren dergelijk nieuwsberichten en daar doen ze het voor

Groet,

14 juli 2017 om 16:38

Het is toch gewoon een ander persoon die geinterviewd is. Dan kan je net zo goed heel deze website offline halen, want dan wordt alle uitgemolken.

Leuk dat je mij eerst beticht van op de man spelen en daarna precies hetzelfde doet.

Je doet net alsof we al jaren verder zijn en dat er plotseling weer artikelen verschijnen over Nouri. Ja dan kan ik me voorstellen dat ze eraan herinnerd worden. Ze zitten er notabene midden in man, alsof een artikel ze plotseling helemaal emotioneel maakt omdat ze eraan "terugdenken".

Ik heb het nu over de berichten zoals deze, thulani serero , bosz etc. Dat is toch mooi en voor mij persoonlijk wel artikelwaardig, ja voor mij persoonlijk ja. Ik moet dat toch even erbij vermelden, want blijkbaar mag ik die niet hebben en jij wel.

Gelukkig ben ik geen journalist nee en jij ook niet. Anders was jouw bedrijf snel failliet gegaan.

Maar goed, ga jij lekker zuur doen en gefeliciteerd met je duimpjes omhoog, want daar deed je het toch voor?

Groet.

14 juli 2017 om 16:51

Wieniet: Wat jij doet is ook met twee benen gestrekt inkomen.

Je kunt er van vinden wat je wilt, er zijn genoeg mensen die elk artikel over Nouri met liefde verslinden. Niet als sensatie maar om te verwerken.
Daar ga je met deze best botte reactie geheel aan voorbij door de oprechtheid van deze en gene in twijfel te trekken.

Heb je genoeg Nouri gehad? Lees het dan niet en laat mensen verder in hun waarde door hun proces niet te verstoren met dit soort berichten.

Dat zeg ik overigens niet om je af te zeiken maar omdat ik net als jij was. Iets te analytisch voor het moment.

14 juli 2017 om 16:55

Dan lees je het niet. Niemand is je huis binnen komen stormen om je te dwingen. Ga vooral over tot de orde van dag zou ik zeggen en laat dit dan lekker voor wat het is.

14 juli 2017 om 17:07

Jij leest wat jezelf wilt lezen. Ik spreek over meerdere partijen die deze trend voortzetten. Niet perse definitie dit artikel. En die trend is heel goedzichtbaar.

“het is toch gewoon een ander persoon die geinterviewd is. Dan kan je net zo goed heel deze website offline halen, want dan wordt alle uitgemolken.”

Nee dat is het dus niet. Denk jij dat Suarez gevraagd wordt naar de situatie van Nouri? Nee. Dus het is geen interview. Het is een tweet die de wereld wordt in geslingerd en opgepakt wordt door voetbalwebsites zoals Vz. Bureau journalistiek. Nieuws dat telkens opnieuw wordt rondgepompt en elke keer een nieuwe draai krijgt op basis van een veroudernieuws berichten. Niets meer, niets minder. Daar is niks mis mee want ik lees VZ dagelijks en ik vind het meer dan prima website. Echter, vind ik het nu stemmakerij en daar houdt ik persoonlijk niet zo van.

Ik neem de situatie waar zoals ik dat zie. Daar is niks zuurs aan. De enigste die hier eigenlijk heel zuur over doet, dat ben je zelf. Maak wat van je weekend want het enigste wat je straks urineert is azijn.

Mvg,

14 juli 2017 om 20:26

Ik vind dat je hier echt een denkfout maakt en clickbaits verwart met nieuws met een grote impact, zoals dit. Temeer het laatste en meest dramatische nieuws nog geen 24 uur oud was. (Al zag elke realist dat wel aankomen, denk ik)

Dit is echt iets heel anders dan veertig berichten rondpompen over de aanstelling van Keizer of het vertrek van Bosz.
Over een week is alles anders, als er dan nog tien berichten per dag verschijnen is je beschouwing meer op zijn plaats dan nu terwijl alles nog zo vers is.

14 juli 2017 om 20:44

Als je inderdaad filmpjes van hem bekijkt, potverdikkeme wat kon die jongen ballen zeg. Die assist bij Oranje O-19 op Sam Lammers, genieten! #staystrongappie

14 juli 2017 om 16:11

Zoals ik hieronderook aangeef, lijkt me dit een heel lastig dilemma. Aan de ene kant hebben mensen de behoefte om alles wat er over dit onderwerp gezegd wordt te lezen en erop te reageren en aan de andere kant valt er ook voor terughoudendheid veel te zeggen. VZ is nu eenmaal een media waar berichten van andere bronnen gebundeld worden en dus zal je altijd zien dat over sommige onderwerpen veel artikelen komen en je denkt 'wat minder kan ook wel. Maar andere kant hebben sommige mensen de behoefte om alles te lezen en te volgen en vindt de een het fijn om te lezen wat David Endt over Nouri schrijft en vindt de ander juist de reactie van een neuroloog weer interessant. Ik zou zeggen laat iedereen op zijn eigen manier met dit onderwerp omgaan en als jij niet alles wil lezen dan is er niemand die je verplicht om elk artikel over Nouri te lezen. Maar gun een ander ook de mogelijkheid om elk artikel aan te grijpen om zijn zegje te doen of zijn steun te betuigen.

14 juli 2017 om 16:19

Helemaal mee eens. Uiteindelijk weten we ook nog steeds niet welk herstel mogelijk is. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hij is nog niet overleden!! Al die filmpjes van zijn nog jonge carriere gaan te ver. Zo zou iedere Nederlander moeten denken. Tuurlijk is het goed om er bij stil te staan maar KOM OP. Hij is nog gewoon onder ons!!

14 juli 2017 om 17:28

Kijken of je nog zo reageert als het dichtbij in je eigen omgeving zou zijn

14 juli 2017 om 17:48

Ja waarom niet? Waarom bij de pakken neer gaan zitten en de hoop opgeven. Zolang hij nog niet uit zijn kuntsmatige narcoze is ontwaakt wil ik geen dingen aannemen. Betrft dicht bij mij in de omgeving. Die zouden niet de overdreven media aandracht krijgen zoals Nouri. Dus dat kan ik helemaal niet vergelijken.

14 juli 2017 om 16:53

Niemand dwingt je hier te komen of te lezen. Ik wil het wel lezen namelijk dus ga lekker wat anders doen als je het zo misselijkmakend vind.

14 juli 2017 om 17:24

Laat ik voorop stellen dat ik het belangrijk vind dat iedereen hier zijn of haar hart over mag luchten en dat als dit jouw mening is dit gewoon jouw goed recht is. Dat gezegd hebbende was het helaas een kwestie van tijd en weer typisch Nederlands als je het mij vraagt voordat er iemand iets zou gaan zoeken om over te zeuren in deze situatie. Er is iets vreselijks gebeurd dat blijkbaar massaal mensen raakt en dat ze massaal met elkaar willen verwerken. Op een manier die we in ons nuchtere, koude kikkerlandje helaas maar weinig zien. So what dat er een paar partijen zijn die daar van willen profiteren? Dat is echt een open deur intrappen en door het te benoemen doe je die kant van het verhaal nou ook niet plotseling verdwijnen. Dat is een kant die je vooral maar niet te veel aandacht moet besteden, want dat doet inderdaad afbreuk aan wat er gebeurd is. Dat doe je nu zelf wel. Het enige dat je ermee bereikt is dat je jezelf totaal onnodig en op een naar mijn mening totaal niet passend moment neerzet als een ontzettende zuurpruim. Laat het gaan en focus je op het feit dat het overgrote deel van de mensen dat hier zo mee bezig is dat wel vanuit een oprechte motivatie doet.

14 juli 2017 om 17:26

Weet je waar ik zo slecht tegen kan? Types als wieniet die na elke gebeurtenis staan te trappelen om hun geweldige 'nuchtere' en 'relativerende' kijk op de wereld te delen. Want he, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg toch?

Rot toch aub even een eind op. Laat mensen even hun verdriet verwerken. De een doet het door constant berichten te lezen op VZ de ander zoekt tweets op van andere spelers en ga zo maar door. Dit helpt bij het verwerkingsproces omdat je daadwerkelijk ziet wat voor geweldig persoon het is, onze Nouri.

Het is pas 48 uur geleden dat officieel bekend werd dat nouri niet meer de nouri zal zijn die wij allemaal kennen. Daarvoor hadden de meesten, mede door eerdere positieve berichten, nog enigzins hoop op een goede afloop. Heel logisch dat er vanuit alle kanten van de wereld nieuwsberichten komen op een Voetbalsite, met steunbetuigingen etc.

Als je hier niet tegenkan en er direct een verdienmodel aan wil plakken want oh wat is voetbalzone slecht zeg, kan je lekker naar een buitenlandse voetbalsite met je nuchtere en relativerende kijk op de wereld. Alsof er daadwerkelijk mensen bij voetbalzone achter hun computer zit en op dit moment denkt HE, weer een bericht over nouri, laten we dit doen, goed voor de clickbait!

Wat een walgelijke gedachtegang. Laat mensen rouwen, geef mensen de ruimte, veel mensen halen steun uit berichten en andere steunbetuigingen.

14 juli 2017 om 17:27

Dat er veel mensen er bij stil staan en op hun eigen manier dat doen via (social) media is alleen maar mooi. Verplaatst je eens in de familie en vriendenkring van Nouri. In zo'n situatie zou ik het prachtig vinden dat er zoveel mensen, bekenden en onbekenden hun steun uitspreken van een naaste. Uit die verzameling van steunbetuigingen kunnen ze kracht uithalen om deze moeilijke periode door te komen

Nouri krijgt nog meer aandacht dan Cruijff toen hij kwam te overlijden. En dat voor een mannetje dat niet eens is doorgebroken.

Nu graag weer over tot de orde van de dag.

14 juli 2017 om 15:31

Daarom juist, Cruijff had een behoorlijk respectabele leeftijd bereikt en zijn talent tentoon kunnen stellen, Nouri was een jonge gast die zijn hele leven nog voor zich had/heeft. Ik hoop op dat laatste.

14 juli 2017 om 15:35

Dat is makkelijk redeneren, maar Nouri is een jongen van 20 jaar die aan het begin van zijn nog prille voetbalcarrière staat. Johan Cruijff was al gepensioneerd en vele van ons hebben hem niet eens zien spelen. Het was niet zomaar een mannetje, maar een mannetje met een goed hart en iemand die dicht bij huis zat voor velen. Nouri zijn omstandigheden zijn ook anders dan die van Cruijff.

Je mag best vinden dat het teveel aandacht krijgt, maar ik vind wel dat je een beetje bekrompen reageert met "nu graag weer over tot de orde van de dag". Dit nieuws is net 1 a 2 dagen oud, have some respect.

14 juli 2017 om 17:32

Wat is voor jou orde van de dag. Zou je ook zo reageren als het iemand zou zijn die je goed kent. Zo ja dan vraag ik me af wat persoon jij bent.

Helemaal niemand wordt verplicht om artikels over Nouri te lezen.
Even een quote van hierboven: "echter, begint het nu misselijkmakende vormen aan te nemen waarbij het eerder naar een mediacircus dreigt te vormen dan dat echt om Nouri zelf draait. Heel erg goed dat er bij stil wordt gestaan, alleen krijg ik sterk de indruk dat bedrijven, partijen en derden dit vooral doen door zelf in de schijnwerpers te staan."

Je leest het bericht nu toch ook, je reageert er zelfs op waardoor je net zo goed bijdraagt aan "het circus".
Er is een hele makkelijke oplossing hiervoor: ga wat anders lezen, doei.

Ik vind de berichtgeving zoals verwacht na een dergelijke gebeurtenis en als fan van Nouri blijf ik het interessant vinden.

14 juli 2017 om 16:10

Tja, de afweging maken wat er wel en niet als artikel moet komen lijkt me in dit geval een hele lastige. Dit is helaas een onderwerp waar veel mensen een zegje over doen en waarvan veel in het nieuws komt en aangezien VZ een medium is dat nieuws uit verschillende bronnen verzamelt en publiceert komt er dus ook heel veel op je af. Het is dus niet zo dat VZ het onderwerp uitmelkt en aanzwengelt maar het aantal artikelen is een gevolg van wat dit trieste voorval te weeg heeft gebracht. Er zal neem ik aan niets tussen zitten dat niet ook op andere manieren in het nieuws is gekomen, simpelweg omdat VZ zo niet werkt.

Zijn het veel artikelen? Jazeker en je hoeft ook echt niet alles te lezen lijkt me maar de een vindt het interessant om te zien wat een neuroloog zegt, de ander juist weer hoe de rest van de voetbalwereld reageert en zo heeft iedereen andere behoeftes. VZ probeert daar in te voorzien en wat voor de een op uitmelken lijkt vindt een ander weer prettig omdat hij op een pagina meerdere inzichten over hetzelfde onderwerp krijgt. Net zoals de een het nieuws kijkt en dan genoeg heeft en de ander de hele avond naar eenvandaag, nieuwsuur en andere achtergrond programma's kijkt wanneer er iets groots in de wereld gebeurt.

En even heel cru gezegd: je hoeft inderdaad niet alles te lezen en je hoeft niet op alles te klikken maar vele anderen hebben die behoefte als het om dit onderwerp gaat wel. En dat er dan niet altijd wat nieuws te lezen is vinden ze niet belangrijk omdat dit een onderwerp is dat ze raakt.

er zijn heel veel mensen die niet begrijpen waarom de fans van Ajax zo aan Nouri hangen/hingen.
ik persoonlijk vind het niet erg dat er veel aandacht voor is en met mij denk ik alle Ajacieden. Voor Ajacieden was Nouri het voorbeeld van een echte Ajax jongen. Opgegroeid in Amsterdam met de daarbij behorende mentaliteit, gogme en humor. Vanaf zijn zevende in de opleiding, hij kende bijna iedereen binnen de club en was ook nog eens met zijn houding, uitstraling en grappen dan ook geliefd bij iedereen.
Als Ajax volgers hadden wij inderdaad veel verwachtingen van zijn voetbaltalenten.
Het enige wat hem tegenzat was zijn fysiek en de hoeveelheid middenvelders bij Ajax.

Nouri was de belichaming van het Cruijff-concept en de Ajax-menaliteit en ook nog eens een rasechte Amsterdammer, mooier kon het voor mij niet.

Wel onder andere omstandigheden maar met de zelfde symptomen als prins Friso in het zelfde ziekenhuis en misschien wel behandeld door de zelfde artsen. Hoe luguber kan het lot zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.Feyenoord3520
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

105 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Ajax 9 0 0 0
2016/2017 Jong Ajax 26 10 4 0
2015/2016 Jong Ajax 17 1 1 0
2014/2015 Jong Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: Familie Nouri eist tot 100 miljoen euro van Ajax

Johan Derksen komt vrijdagavond in Veronica Inside met nieuwe informatie over het geschil tussen de familie van Abdelhak Nouri en Ajax. De analist stelt op basis van 'goede bronnen' dat er...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren