Real Madrid troeft Barcelona af en betaalt 18 miljoen euro voor Ceballos

Vrijdag, 14 juli 2017 om 10:07Yanick Vos • Laatste update: 10:19

Real Madrid heeft een akkoord bereikt met Real Betis over de transfersom van Dani Ceballos. Dat hebben beide clubs vrijdagochtend via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Over de transfersom worden geen uitspraken gedaan, maar in de Spaanse media wordt gesproken over een bedrag van achttien miljoen euro. Ceballos tekent voor zes seizoenen in Madrid.

Ceballos maakte indruk tijdens het afgelopen EK Onder-21 in Polen, waar hij verkozen werd tot speler van het toernooi. Ángel Haro, voorzitter van Real Betis, gaf afgelopen maandag al aan dat de twintigjarige middenvelder op het punt stond om naar Madrid te vertrekken. “Dani heeft het aanbod om te verlengen bij Betis niet geaccepteerd”, aldus Haro eerder deze week. “Daarbij heeft Real Madrid ons verteld dat hij al een overeenstemming heeft bereikt met de club. Beide clubs zijn nu aan het praten, in enkele uren of dagen komt er nieuws.”

Ook Barcelona had een oogje op Ceballos. Goal meldde onlangs dat de Catalanen pas geïnteresseerd raakten in het talent toen hij eerder deze zomer imponereerde op het EK Onder-21. De Spaans jeugdinternational zag meer in een overstap naar Estadio Bernabéu, waar hij voor zes seizoenen tekent. De druk van Barcelona heeft er mede voor gezorgd dat Real een prominente plaats in de hoofdmacht heeft beloofd aan Ceballos.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door duke222)

Mooie versterking voor in de toekomst

Eindelijk is het dan zover. Heerlijke aankoop voor werkelijk waar een schijntje. Heel blij mee. Verlicht toch het verlies van James.

14 juli 2017 om 11:03

Ik vrees voor een gevalletje Illarramendi, zal op de bank belanden, ontwikkeling valt stil en binnen 2-3 jaar keert hij terug naar de Spaanse subtop.

14 juli 2017 om 11:22

Ik moest idd ook direct denken aan Canales en Illaramendi. Het blijft een moeilijke stap voor een jeugdinternational met relatief weinig vlieguren op het hoogste niveau

14 juli 2017 om 11:53

Ik vind dat eerlijk gezegd geen goede voorbeelden. Canales kreeg te maken met zeer zware blessures aan zijn knieën, Illarramendi had de mentaliteit gewoon niet. Had te veel heimwee, te weinig winnaarsmentaliteit, doorzettingsvermogen. Heeft het verder niet slecht gedaan.

Natuurlijk zal hij niet alles spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij voldoende minuten gaat maken.

14 juli 2017 om 12:17

Weinig vlieguren op het hoogste niveau? Hij speelt toch al 3 seizoenen bij het eerste van Betis hoor. Hij heeft al 65 wedstrijden in La Liga gespeeld (niet de volledige 90minuten natuurlijk, maar toch).

14 juli 2017 om 12:32

Twee seizoen in La Liga is toch niet zo ontzettend veel? Hij zou gerust nog een jaartje of twee kunnen rijpen om volledig klaar te zijn voor Real Madrid.
Maar goed, ik geef toe dat het voorbarig is om hem hetzelfde lot toe te schrijven als Illarramendi, maar de gelijkenissen zijn volgens mij ook niet vergezocht. Hij zal zijn (beker)wedstrijdjes vast en zeker meepikken, maar hij zal het niet makkelijk hebben om zich te knokken naar een basisplek met de huidige bezetting van het middenveld. En net daar zal maar moeten blijken of hij genoeg kwaliteiten en vechtlust heeft om verder te geraken dan Illarramendi. De betaalde prijs is in dit geval alleszins een meevaller, dus een groot risico is het absoluut niet.

14 juli 2017 om 16:23

Qua minuten heeft hij maar 49 wedstrijden in La Liga gespeeld en nu gaat hij naar de beste ploeg van dit moment. Ik denk dat de stap te groot is, zeker als je ziet hoe extreem lang het duurde voordat Isco een basisplaats had. En dan had hij nog een stuk meer wedstrijden op zijn naam staan (waaronder 8 in de Cl), was hij een stuk verder in zijn ontwikkeling en was imo sowieso een groter talent.

18 miljoen was de clausule, ik dacht te lezen dat Real 20 had overgemaakt, om de goede band te benadrukken/onderhouden.

14 juli 2017 om 10:39

15m clausule en 18 betaald om die reden

Was allang sprake van, uiteindelijk vandaag pas officieel bekend gemaakt. Real heeft de laatste jaren toch wel goede transfers gedaan, zeker met de Spaanse talenten. Hopen voor Real dat het geen Canales wordt, maar een Asensio. Zou hij het nummer 10 krijgen?

Edit : Ze hebben de verkeerde Ceballos 'getagd' bij VZ.

14 juli 2017 om 14:25

Sergio Canales is niet een goede vergelijking die heeft het puur dankzij blessureleed niet gered

14 juli 2017 om 14:36

Awel, hopelijk wordt het geen Canales.

betekent dit ook het tijdelijke verhuur van kovacic? want hij speelt al niet, en deze jongen word ook nog eens gehaald

14 juli 2017 om 11:23

Nee want kovacic gaat rouleren met modric en cabellos met kroos en llorente met casemiro zo word het.

14 juli 2017 om 11:26

En dan isco met bale. Asensio met ronaldo. En benzema met morata.

14 juli 2017 om 11:37

Ongelooflijk eigenlijk zo'n dubbele bezetting. 'Tweede' elftal is nog steeds wereldtop. Was dan ook uiteindelijk het verschil met Juve.

14 juli 2017 om 11:43

zeker? lijkt me onwaarschijnljk ... zeker omdat morata op de lijst van vertrekkende spelers staat als Perez ''zidane'' M'bappe wilt hebben.

Kroos bankt nooit. Modric voor isco klinkt logischer. Isco/ascensio voor Bale klinkt logisch. Llorente voor Casemiro klinkt logisch. Je kan maar 3x wisselen en wie van de basis spelers haal je in de 70 a 80ste minuut eruit??

Het is geen Bayern of Juventus waar de bank ook uit toppers bestaat. De bank van Real zijn talentjes en dan heeft Zidane bij deze een excuus om ze op de bank te laten zitten.

En daarom vind ik het beter dat kovacic verhuurd word zodat ie flink wat minuten zal gaan maken om over 2 jaar mogelijk de plek van Modric over te nemen.

14 juli 2017 om 11:54

Zidane wilt strijden voor alle 6 de cups en daar voor is rouleren heel belangrijk. En daarom wilt hij voor alle posities 'goede' spelers hebben. Isco heeft vorig seizoen heel vaak rechtsbuiten gespeeld en dat was uitstekend dus dat klinkt logisch. Asensio als linksbuiten dus klinkt ook logisch. En kroos banken hoort erbij. Iedereen moet rust pakken en blessures vermijden dus hoe ik zei gaat die spelers hoogstwaarschijnlijk met elkaar rouleren. En wat betreft morata is nog af te wachten. Als hij vertrekt komt sws een spits en dat is mbappe denk ik en die rouleert dan met benzema.

14 juli 2017 om 12:27

Geen Bayern of Juve? Zeg je nu echt dat de bank van die clubs sterker is dan die van Real? Dat zeggen Juve- en Bayern fans niet eens, kijk naar Sergiosimbula hierboven.

Zidane heeft geen excuus nodig om spelers op de bank te laten zitten, er is niemand die meer rouleert dan hij. Ja het zijn grotendeels talenten maar dat is met opzet zo, en Zidane geeft die jongens zat vertrouwen. Hij heeft er nooit problemen mee jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Ik vraag me af hoezeer je Madrid het afgelopen anderhalve seizoen gevolgd hebt?

Je zegt ook dat Kova nu al niet speelt, maar hij heeft in 27 wedstrijden in La Liga gespeeld dit seizoen. In totaal meer dan 2100 minuten, dat is gewoon respectabel.

Zoals Zizou al aangaf zullen Ceballos, Llorente, Kova en Asensio gaan rouleren met Modric, Case, Kroos en Isco die in de basis zullen starten op het 4-mans middenveld. Het is niet ondenkbaar dat er nog 1 middenvelder uitgeleend zal worden maar dan hebben we het over Ceballos of Llorente, niet over Kovacic.

Morata stond op de lijst om te vertrekken, echter lijkt hij zich nu erbij neer gelegd te hebben dat hij nergens heen kan nadat United Lukaku kocht. Dus heeft hij zich ertoe gezet net zo hard te blijven werken en Zidane te overtuigen. Dus ja, hij zal met Benz gaan rouleren zoals Zizou ook al zei. Mocht hij vertrekken zal er iemand anders bijkomen, Mbappe is dan de eerste optie, dus verschil maakt het niet voor de samenstelling van het team

14 juli 2017 om 16:27

En nogmaals ging mijn zorgen uit over het aantal speelminuten van Kovacic en niet over de aantal minuten die hij heeft gemaakt als invaller of basisspeler. Mijn post als je heel goed kan lezen geef ik duidelijk aan dat ik hoop dat ie veel speelminuten zal maken (basis dus) zodat hij wellicht modric zal kunnen opvolgen. Waarom zou ik niet het beste willen wensen aan de potentiele basisspelers van Real Madrid in plaats van te geven dat er heus wel gerouleerd word. Dat was niet mijn punt. Lees.

Het was een kwestie van tijd voor deze transfer afgerond zou worden. Hij trok tijdens het Europees Kampioenschap al op met zijn toekomstig ploeggenoten Vallejo, Llorente en Asensio, nu is de transfer ook definitief. Wel een eigenaardig mannetje, een jongen die last kan krijgen van het gebrek aan speeltijd. Zeer getalenteerde speler die de brede selectie van Real Madrid nog wat breder maakt.

Lekker bezig barca....

Fijn dat deze transfer is afgerond. Hopelijk kan hij dit seizoen omgaan met de speeltijd die hij krijgt. Als je het mij vraagt is Real Madrid klaar op de transfermarkt.

Heerlijk wat Zidane (real) allemaal aan het doen is. Super aankoop.
Ik heb het al vaker gezegd en dat was nog voor de versterkingen maar.. ik volg Real al zeer lang al ver voor Cr.. en ver ver daarvoor.. tijden dat Zidane nog daar speelde en daarvoor etc..
Maar imo is deze selectie de sterkste die ik ooit tot nu toe heb meegemaakt..en ze hebben mij het bewijs geleverd in de vorm van historisch 2x achter elkaar CL te winnen.
Ook zei ik ver voor Zidane kwam dat als hij er ooit zou zijn er een soort tijdperk (in positieve) vorm aan zal breken voor Real.. dit is al begonnen in mijn optiek..wederom door die 2 CL cups.. nu ook nog eens landskampioen.. en ik ga het weer zeggen..dit is nog maar het prille begin
Absurd wat Zidane nu al gepakt heeft terwijl hij er nog maar net zit.
Ik voorzie nog meer mooie jaren.. het kan zelfs zo zijn dat Real de CL 3x achter elkaar wint..want ja.. wie kan hun stoppen op het moment?
Ze hebben alle (grote) clubs van de mat gespeeld afgelopen 2 jaar ik zie er nog geen einde aankomen. Dan zijn er nog mensen die zo een lef hebben (puur om mis en afgunst) dat Real het niet verdiende :s
Zelfs een Juve waarvan men nooit bijna 2x tegen scoort daar scoort Real gewoon even 4x tegen, en dat in 1 match !
Jonge (spaanse) spelers die er bij komen.. mooi evenwichtig team qua leeftijden en alsnog lekker jong.. hebben goud met een Isco in handen etc etc..
Ik geniet!!!
let the games begin!

14 juli 2017 om 19:24

Niet overdrijven hé, vorige jaar heeft het kleine broertje van Real sowieso al de grootste clubs voor ze opgeruimt.

14 juli 2017 om 23:13

Real heeft geen kleiner broertje dat is 1... ten tweede is er niks overdreven aan, heeft dat zogenaamd kleiner broertje vervolgens iets gehaald?
En dat zelfde kleine broertje bedoel je die Real ook al in de CL finale paar jaar geleden 4-1 pakte die bedoel je?
haha... reageer gewoon niet als je niet tegen de feiten kunt.
Daarnaast sprak ik over meerdere seizoenen niet enkel 1... wil je mij komen uitleggen dat dat zelfde zogenaamd broertje Juventus wel zou aankunnen?
Wil je me uitleggen dat hun ook Bayern pak slaag zouden geven/?lol... wil je me nu ook komen uitleggen dat afgelopen cl finale de 2 finalisten juve en Real er onterecht inzaten en dat dat zogenaamd kleiner broertje er in moest zijn?
fijn weekend en succes he... of ikkan misschien bijna beter zeggen sterkte.

14 juli 2017 om 23:41

Ik wil helemaal niet zeggen wat jij nu allemaal zegt. Ik wil alleen zeggen dat jouw bewering dat ze de afgelopen twee jaar alle topclubs van de mat hebben gespeeld niet klopt. Dat hebben ze zelfs toen ze de topclubs daadwerkelijk tegen kwamen niet gedaan. Bayern hebben ze namelijk niet van de mat gespeeld aangezien ze een verlenging, man meer en twee buitenspel goals voor nodig hadden. Dat staat allemaal buiten of iemand terecht finalist is of niet. Iemand van de mat spelen is een woord dat je niet zo maar te pas en te onpas mag gebruiken.

Nog nooit zo blij geweest dat wij zijn "afgetroefd". Meer nog dan bij Danilo.

14 juli 2017 om 18:12

We zullen zien op het einde van het seizoen hoe jullie André gomes, alcacer en dergelijken, jullie al dan niet geholpen hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4259 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller274
Vinícius JúniorAanvaller273
K. BenzemaAanvaller2619
RodrygoAanvaller150
T. CourtoisKeeper300
M. DíazAanvaller121
E. HazardAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

0 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021 Bolívar 1 0 0 0
2020/2021 Real Zaragoza 16 0 4 0
2019/2020 Real Zaragoza 16 1 5 1
2018/2019 Real Zaragoza 19 1 5 0
2017/2018 Sporting Gijón 6 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren