Ernstige en blijvende hersenschade bij Abdelhak Nouri

Donderdag, 13 juli 2017 om 12:50Robin Bruggeman • Laatste update: 13:04

Ajax heeft donderdagochtend droevig nieuws ontvangen over de situatie van Abdelhak Nouri. De dokters in het ziekenhuis van Innsbruck, waar de middenvelder verblijft sinds hij zaterdag tijdens een oefenduel met Werder Bremen in elkaar zakte, hebben ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. De club laat in een verklaring weten dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is.

Nouri liep deze schade hoogstwaarschijnlijk op vanwege een gebrek aan zuurstoftoevoer naar de hersenen nadat hij als het gevolg van hartritmestoornissen onderuit ging. De middenvelder werd vervolgens geruime tijd gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nouri werd de afgelopen dagen in een kunstmatig coma gehouden, waardoor nu pas duidelijk is geworden welke schade er precies ontstaan is.

Ajax meldt verder dat Nouri wel is vrijgegeven voor medisch vervoer, waardoor hij waarschijnlijk op korte termijn naar Amsterdam zal worden gebracht. Algemeen directeur Edwin van der Sar is aangedaan door het nieuws: “Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario.”

“Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd”, laat hij weten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

455 reacties (laatste reactie door bliek)
13 juli 2017 om 13:19

Precies... O Nee... Hoe moet je als mens reageren hierop? Dit gun je niemand, die jongen kan waarschijnlijk niet eens meer normaal lopen of praten.. Het is verschrikkelijk dat hij nooit zijn talent kan laten zien aan alle voetbalfans, maar ik hoop nu maar op 1 ding.. Dat die jongen die pas 20 jaar is straks normaal kan lopen en kan praten.. Woorden schieten te kort om dit te kunnen beschrijven. Ik als Ajacied vindt dat ik deze uitspraak kan maken dus bij deze: Namens alle Ajacieden dank voor het medeleven met ons Ajacied. Nouri. Dank daarvoor.

13 juli 2017 om 13:24

Snap dat je het goed bedoeld hoor..

Maar dit heeft niks met medeleven met een Ajacied te maken en het steunen van een Ajacied. Maar alles met een sympathiek mannetje van pas 20 jaar.

Dit gun je niemand en zeker zo jong niet.

13 juli 2017 om 13:27

Tranen in mn ogen man. Had niet verwacht dat dit me zo zou raken. Als je die vlogs ook kijkt, het is zo'n sympathieke gozer. Zo blij met alles wat ie krijgt. Hoop dat ie wakker wordt en gewoon weer een redelijk normaal leven krijgt.

13 juli 2017 om 13:29

Ik vindt het mooi dat mensen meeleven die ook van een andere club zijn. Iedereen hoort dit erg te vinden zo niet ben je gewoon niet goed. Maar dat ik hier reacties lees van mensen van allemaal verschillende clubs vindt ik mooi om te lezen. Die mensen die voor een andere club staan hadden ook ervoor kunnen kiezen om de reactie's niet te plaatsen, ze plaatsen ze wel en dat waardeer ik gewoon enorm.

Ik wens Nouri het beste toe.

13 juli 2017 om 13:39

@dareto zlatan:

Ja het is wel mooi om te zien dat het zo leeft onder iedereen.

Maa denk dat het vooral ook bij veel schrikken is! Het is toch een soort van reality check. Zo is iemand 1 van de grootste voetbal talenten van Nederland en zo mag je nog hopen dat je ooit nog een goed leven hebt.

20 jaar en ineens kan het over zijn. Dan is voetbal inderdaad een bijzaak en mooi dat iedereen toch vooral een jong sympathiek ventje ziet!

13 juli 2017 om 13:50

Maar ze plaatsen ze dus niet uit beleefdheid, van kijk mij ik ben voor een andere club maar ik post uit beleefdheid een medelevenberichtje. Ze plaatsen hem omdat ze oprecht medeleven. De hele discussie van ajax of andere clubs is zinloos. Iedereen hier vind dit erg. We hoeven elkaar niet op te hemelen dat we elkaar sterkte wensen ook al zijn we fan van andere clubs. Het is zo niet belangrijk dat we het daar niet eens over hoeven te hebben

13 juli 2017 om 14:07

Ajax is Nouri.

Nouri was 100% fit,en nu dus DIT !
Feitelijk heeft het totaal geen nut om nog enig zinnig woord te zeggen,we blijven zitten met vragen hoe dit uberhaupt kon gebeuren. 3 Medespelers wisten dat Nouri slecht sliep,waarom trokken zij niet aan de bel ? Wat was het effect van die afkoeling in het water ?...hoe kan dit allemaal zo plots gebeuren ?
Niemand schijnt nog te beseffen welke impact dit drama zal hebben op de hele organisatie.pffff.

13 juli 2017 om 14:14

Sorry hoor, maar dit hoort niet alleen voor Ajacieden te gelden. Iedereen leeft met Nouri mee! Ik als mens leef met hem mee! Het kan mij niks schelen voor welke club iemand speelt. Als mens vind ik dit vreselijk!

13 juli 2017 om 14:48

Dat is mosterd na de maaltijden en veranderd het niets aan de situatie. Ontopic. Uiterst spijtig om te horen dat zijn gezondheid erstig blijvende schade heeft opgelopen. Hoop dat hij enigszins zijn leven weer positief kan inrichten.

13 juli 2017 om 15:21

Slecht slapen is toch niet echt een voorteken voor een hartaanval of hartritmestoornis. Dit gebeurt vaker, en is vrijwel nooit van te voren te voorspellen, zeker niet met mensen van zijn leeftijd. Het is gewoon ontzettend triest, maar er valt in deze situatie niemand iets te verwijten.

Het is zo pijnlijk dat je die jongen ziet opgroeien, die jongen is zo toegankelijk, zo vriendelijk, iedereen gunt het hem, iedereen ziet ook dat hij (in tegenstelling tot veel anderen die onterecht ook zo werden gecategoriseerd) daadwerkelijk een talent van de buitencategorie is. Iedereen droomde al van Nouri die de top van de wereld verovert, en voordat hij de kans kreeg is het voorbij.

Sterkte iedereen.

13 juli 2017 om 15:50

Waarom trokken zij niet aan de bel? ..... Sommige mensen

13 juli 2017 om 16:10

Snap je heel goed @daretozlatan maar hoe voetbal door vele mensen als een koude kille sport word beschreven laat na zulke dingen zien dat dat echt niet zo is bij ons was dat ook met het overlijden van dito dat wesley sneijder (toen nog ajacied) een bloemetje kwam brengen dat zyn de dingen die deze sport zo mooi maakt op het veld is het rivaliteit(op een gezonde manier) en daar buiten respect en medeleven. Denk dat elke voetbalfan(elk mens uiteraard ook) het erg vind voor nouri en hem veel meer had gegunt dan hoe het nu is afgelopen. Ik hoop dat deze jongen nog een waardig leven krijg en er nog goed uitkomt. Maar vraag me toch wel af hoe een liefhebber en voetbaldier als nouri zonder voetbal zou kunnen. Al is dat uiteraard momenteel niet het belangerijkste. heelveel sterkte voor nouri&ajax!

13 juli 2017 om 18:20

#staystrongappie broeder je bent zo talentvol en had een mooie toekomst. Ik las zonet een stuk van zijn broer op her AD en hoop echt op een wonder!

Broer van Nouri in het AD:

"De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat god bepaalt", vervolgt Abderrahim. In het huis van de familie is het een komen en gaan van vrienden en familie die binnen in een kring bidden voor Abdelhak. Vanochtend kwam ook Ajax-teamgenoot Donny van de Beek langs, vanmiddag gevolgd door Ajacied Hakim Ziyech. 

"Dat leert dit ons ook, dat het door god wordt bepaald. Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken", zegt Abderrahim

13 juli 2017 om 14:25

Wat een verschrikkelijk bericht! Bah, wat erg, zo jong. Dit is niet te bevatten.
Had deze jongen zo graag zien schitteren.

De nieuwe Rob de Wit, ook zo'n topper met een veel te korte carrière.

13 juli 2017 om 15:57

Moest ook aan Robbie denken... hoop dat Nouri qua herstel wat meer geluk heeft maar heb eigenlijk geen flauw idee of dat mogelijk is..

13 juli 2017 om 16:17

Praktisch niet. Hopelijk kan hij praten en heeft hij nog wat andere lichaamsfuncties. Maar met hersenletsel is herstel praktisch uitgesloten.

13 juli 2017 om 15:01

BLIJVEN VECHTEN APPIE!!!! XXX Heel amsterdam huilt mee vandaag...

13 juli 2017 om 16:25

Heel Amsterdam? Zeg maar gerust heel Nederland.

13 juli 2017 om 16:23

Echt te triest dit bericht Sterkte aan alles en iedereen en in het bijzonder de mensen in zijn naaste omgeving Wel wil ik even iets kwijt omdat dit nml niet het eerste ongeval is in de voetballerij,ook al is er nu niets meer aan te doen maar jongens die op dit platform sporten met zulke intensiteit is het raar als ik dan zeg dat het heel raar is dat bij medische keuringen/onderzoeken zwaktes bij het hart of ruisjes of wat dan ook niet waargenomen worden. Ik zou zeggen dat er al iets verscholen zit al die tijd en mischien een goed punt voor andere in de toekomst. Staybsyrong

Slecht nieuws dit.. Sterkte Nouri!

verdomme. Sterkte aan de familie.

13 juli 2017 om 14:19

Vreselijk idd en je bent allemaal zo machteloos. Na al die hoopvolle berichten in de laatste dagen hoopte ik zo dat hij nog zou kunnen voetballen, want hij was de reden dat ik een periode vaker naar wedstrijden van Jong Ajax keek dan van Ajax 1. Maar nu is het vooral hopen dat hij nog gewoon een waardig leven kan lijden.

Ik hoop dat er in de eerste volgende wedstrijd(en) een mooi eerbetoon komt van de supporters, zoals eerder gebeurde bij Cruijff. Nouri en zijn familie kunnen alle steun gebruiken en de familie heeft zelf al aangegeven dat de steunbetuigingen ze erg veel kracht geven, dus laten we ze nog maar eens laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Wauw heftig! Ik hoop echt dat er toch nog herstel mogelijk is. Sterkte Nouri!!

13 juli 2017 om 13:08

Was het maar zo, kansen zijn nihil oftewel nul.

13 juli 2017 om 17:37

"als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen." Dit vertelde de broer van Nouri aan het AD. Herstel zou dus niets meer inhouden dan dat hij in leven blijft.

Echt heftig allemaal.. En dat na al die hoopvolle berichten van de afgelopen dagen

Dit is verschrikkelijk nieuws heel veel sterkte voor de familie.

Slecht nieuws dit.. Sterkte Nouri!

En nog zo jong.. heel veel sterkte aan de familie van Nouri.

Verdomme dit is denk ik einde carrière Nouri

13 juli 2017 om 13:10

Dat is iets wat zeker is, het enige waar het triest genoeg nog om gaat is of Nouri ooit nog wakker wordt vrees ik.

13 juli 2017 om 13:31

Nouri is kunstmatig in coma gehouden en zal deze week worden ontwaakt. De vraag is eerder hoe hij wakker wordt en wat de consequenties zijn voor zijn leven. Meestal betekent dit een verlamming van een lichaamshelft en zwaar geheugenverlies.

Dieptriest, laten we koesteren dat hij leeft!

13 juli 2017 om 13:39

Ik denk eigenlijk meer aan het Prins Friso verhaal als ik dit bericht en het voortraject hiervan interpreteer, hoe triest ook.

13 juli 2017 om 13:43

@de.theking:
Klinkt hard hoor, maar ikd enk dat je liever niet koestert dat je nog leeft.

ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. De club laat in een verklaring weten dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is.

En dan vooral:
herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil

Datz ou inhouden dat je de rest van je leven eenkasplantje ben als een Schumacher. Of op zijn minst dat hij niks meer voor zich zelf kan. En dat is niet echt een leven te noemen.

Had dit totaal niet meer verwacht, heel hevig!

13 juli 2017 om 13:46

Feycoev.. Ik hoop het niet.. Ik hoop dat hij straks toch nog op een manier betrokken kan blijven bij Ajax.. Al is het maar als uithangbord van de jeugdopleiding. Hij straalde altijd zoveel oprechtheid, liefde voor het voetbal en onbevangenheid uit..

Dit gun je niemand maar zeker zulke sympathieke mensen niet..

Ik hoop dat hij straks iig nog kan praten, zelfstandig bewegen, etc..

13 juli 2017 om 14:52

Inderdaad maar die hebben ze bijna een jaar in coma gelaten. Hoop dat Nouri gewoon weer wakker wordt.

13 juli 2017 om 14:53

Ik hoop dat hij iig nog kan meemaken wat er voor hem wordt gevoeld en dat hij zijn standbeeld nog kan zien.

13 juli 2017 om 15:56

Precies dit dit is gewoon niet te bevatten dat zo iets gebeurt en een jongen met zoveel talent meteen einde carrière is. Ik hoop zo dat die nog normaal kan praten en denken ik zal in ieder geval altijd van deze jongen houden

13 juli 2017 om 13:22

Ben vooral bang einde normaal leven Nouri. Wat helemaal vreselijk is voor dat mannetje en de familie.

Denk dat hij er voor zou tekenen dat het alleen einde cariere is.

Had dit niet meer verwacht na al de positieve berichten.. pfff hevig zeg 20 jaar.....

13 juli 2017 om 13:51

Met dergelijke hersenschade kan hij waarschijnlijk niet eens praten. Laat staan ieta meer dan alleen voor hem uit kijken ofzo. Als ie al wakker wordt

13 juli 2017 om 13:54

@rolo:
Daar ben ik ook bang voor ja.
Gevalletje prins Friso ben ik bang, en dan kan je het niet echt een leven noem.

Hoe hevig dat ook is.

13 juli 2017 om 14:34

Rolo: hoe weet jij dat nou man? 'Met dergelijke hersenschade'. Het is allemaal helemaal ruk, maar wellicht betekend de schade dat z'n rechter voet sleept (ik noem maar wat). Je moet hier, en in reacties hieronder, niet zo hoog van de toren blazen met al je doemscenario's. Daar erger ik mij in ieder geval knap aan!

13 juli 2017 om 14:41

@Ellow-ouwe:

Doe eens rustig man! Het is toch niet dat hij hem dat toewenst!

Dit is gewoon de realiteit helaas. Zijn zat recente voorbeelden waar dit het geval was.

"herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil "

Cruciale is dan leidend, en dan is het echt niet dat je voet sleept. Niemand gunt hem dit alles behalve!

13 juli 2017 om 14:58

Naar mijn mening hebben te veel mensen het hier over 'een gevalletje Friso', iets wat wij aan de hand van deze berichtgeving helemaal niet kunnen weten... Dat jullie dat er van maken stoort mij omdat het a) niet gefundeerd is, en b) dat het dit toch al trieste nieuws nóg triester maakt. Blijvende hersenschade kan zoveel betekenen. Het is sowieso ruk, maar hoeft niet te betekenen dat Nouri de rest van z'n leven een kasplantje zal zijn. Ik denk niet dat ze ooit hebben gezegd dat Friso een kleine kans op herstel heeft, iets wat ze bij Nouri nog wel aangeven.l (al is het nihil). Uiteraard weet ik dat niemand hem dit gunt! Kan er echter niets aan doen dat ik mij stoor aan dit soort ongefundeerde en van het ergste uitgaande uitspraken ...

13 juli 2017 om 14:58

Naar mijn mening hebben te veel mensen het hier over 'een gevalletje Friso', iets wat wij aan de hand van deze berichtgeving helemaal niet kunnen weten... Dat jullie dat er van maken stoort mij omdat het a) niet gefundeerd is, en b) dat het dit toch al trieste nieuws nóg triester maakt. Blijvende hersenschade kan zoveel betekenen. Het is sowieso ruk, maar hoeft niet te betekenen dat Nouri de rest van z'n leven een kasplantje zal zijn. Ik denk niet dat ze ooit hebben gezegd dat Friso een kleine kans op herstel heeft, iets wat ze bij Nouri nog wel aangeven.l (al is het nihil). Uiteraard weet ik dat niemand hem dit gunt! Kan er echter niets aan doen dat ik mij stoor aan dit soort ongefundeerde en van het ergste uitgaande uitspraken ...

13 juli 2017 om 15:40

Ellow ouwe, je moet niet je emotie afreageren op anderen omdat zij het nieuws brengen dat je niet wilt horen. We willen het allemaal nket horen, maar als je een klein beetje verdiept in de materie van de hersenen, en de gebeurtenissen op het veld volgt, zijn hun aannames volkomen logisch, helaas zijn het gewoon meer dan aannames. We willen allemaal optimistisch zijn, maar dit js helaas te slecht nieuws. Er is in het persbericht ook niks dat een sprankje van hoop overlaat, een mogelijkheid tot herstel. Dat kun je zelf toch ook lezen? Het komt op mij erg over dat je de werkelijkheid niet wilt omarmen en iedereen die je aan die werkelijkheid doet herinneren de kop probeert in te drukken. Een logische reactie, dat wel.

13 juli 2017 om 16:16

Iedereen gaat nou eenmaal anders om met zijn of haar emoties. Ook ik heb gezien het uitgebrachte persbericht weinig hoop op een voor hem eerbiedig bestaan. Maar anderzijds heeft geen van ons op dit moment genoeg informatie om conclusies te trekken. Ik hoop dat we Appie ooit nog terug zien in de Johan Cruijff arena, dit zal naar alle waarschijnlijkheid niet op het veld zijn maar dan maar als supporter op de tribune met het voor hem zo vertrouwde en geliefde rood witte ajax shirt om de schouders. Dit zou mij, alle mede Ajacieden en voetbal liefhebbers iets van troost bieden na dit hartverscheurende nieuws.

hoop doet leven

Na alle positieve berichten had ik hoop dat hij zou terugkeren op het veld. Nu hoop ik dat ik hij überhaupt een normaal leven kan hebben. Verschrikkelijk nieuws.

#staystrongappie

13 juli 2017 om 12:56

Had dezelfde hoop! Dit gun je niemand.

13 juli 2017 om 12:59

Inderdaad, het klonk allemaal zo hoopvol.

13 juli 2017 om 13:07

Die kans is heel erg klein. Echt verschrikkelijk dit...

13 juli 2017 om 13:09

@ False9,

Inderdaad, dit is echt verschrikkelijk nieuws. Ook ik had na de positieve berichten echt wel hoop dat het weer goed zou komen met Nouri en dat hij terug zou keren op het veld, maar dit raakt mij toch echt wel diep.

Nouri leek dit seizoen aan zijn grote doorbraak te gaan werken en ik zag in hem de toekomstige opvolger van Ziyech, van wie ik niet uitsluit dat hij volgend jaar zomer een stap zou willen maken en ik had gehoopt dat Nouri dit seizoen dan klaargestoomd zou worden als vervanger van Ziyech, maar dan lees je dit..

Nu zal hij ook niet meer terugkeren op het veld. Balen, echt balen is dit. Zo'n geweldige voetballer in potentie en nu dit. Waarom moet precies dit Nouri overkomen, enorm geliefd bij de Ajax-fans en ik had ook echt enorm veel vertrouwen in Nouri.

Toen Nouri de dag dat hij in de bekerwedstrijd tegen Willem ll zijn debuut maakte (en meteen scoorde), toen werd hij een hele dag gevolgd door Ajax tv en zijn vloggende broer. Dat was echt schitterend om te zien: z'n ouders en broer die enorm trots op hem waren, iedereen in de wijk die hem succes toe wenste, het publiek dat tijdens de wedstrijd 'wij willen Nouri zien' zongen en het moment dat hij scoorde, het Ajax publiek helemaal gek werd, inclusief de broer van Nouri.

Nouri, eeuwig zonde wat er is gebeurd, maar hij blijft een held!

13 juli 2017 om 13:57

Wat een prachtig verhaal, hier en daar zijn qat traantje gevallen. Echt zo triest ditt.

13 juli 2017 om 13:16

Dit is echt verschrikkelijk! Wat erg voor Nouri! En ik denk dat iedere Ajacied het met me eens is dat ongeacht de eventuele prijzen dit seizoen, het gewoon een rampseizoen blijft. Het verlies (op het veld) van zo'n geweldige voetballer is niet goed te maken met prijzen of prestaties. :-(

Slecht nieuws dit.. Sterkte Nouri!

Jemig, dit wens je niemand toe. Heel veel sterkte aan Nouri en familie/vrienden

Ah nee toch. Dit is zo ontzettend triest! Ik had hier geen rekening mee gehouden.. hoop dat hij nog wel een enigszins normaal leven kan leiden. Qua carrière lijkt het over

Jezus mina.... wat een ongelooflijk nieuws. Heel erg treurig dit. Een groot talent gaat ( waarschijnlijk) verloren. Dit is voor de voetbal wereld bedroevend nieuws!

Zeer zeer droevig nieuws.

Wauw heftig! Ik hoop echt dat er toch nog herstel mogelijk is. Sterkte Nouri!!

Dit is echt een tegenvaller na al het positieve nieuws tot nu toe....

Wat een ontiegelijk triest nieuws. Dan heeft de bloedsomloop toch te lang stil gelegen. Alle sterkte voor Nouri en familie!

13 juli 2017 om 13:57

Ja dat zie jem met dit nieuws had je misschien liever gehad dat ze hem nuet terug hadden gehaald. Zoals bij schumacher zal er weinig tot niets meer van hem over zijn

Een dieptepunt in ons voetballandje. Aan alle familie en andere betrokkenen. Sterkte!

Verdomme dit is denk ik einde carrière Nouri

13 juli 2017 om 13:55

Maak daar maar einde leven van...

13 juli 2017 om 16:27

Dit is wel heel erg op de zaken vooruit lopen Stormrage. Laten we het beetje hoop koesteren.

Sterkte aan alle betrokkenen, familie en supporters van het voetbal! Verschrikkelijk

Oeeiii. Groot talent, en het houd zo op, verschrikkelijk..... geen woorden voor. Sterkte aan de familie en na bestaande.

13 juli 2017 om 21:46

Zeer groot talent en geweldige mooie speler, maar ook een geweldig persoon. Bescheiden, altijd vrolijk en enorm liefhebber van de sport. Hij was de reden dat ik regelmatig wedstrijden van Jong Ajax keek.

Maar dit gaat nog veel verder dan het verlies van een geweldige voetballer. Het is een verlies van een mooi mens. En dat is niet te verkroppen.

Cruijff in 2016, Nouri in 2017, verschrikkelijk. Voetbal hoeft van mij even niet meer.

Woorden schieten gewoon te kort.

Werkelijk onvoorstelbaar.. hoe zomaar je leven op stelten kan staan, veel sterkte aan Nouri, zijn familie en naasten! #staystrongappie

Slecht nieuws dit.. veel sterkte Nouri!!

Dus toch wat een absolute drama.. erg veel sterkte aan zijn familie.. hopelijk kan hij nog een beetje een leven hebben..

Wow... Hier raak ik echt in shock van, dacht dat juist was uitgewezen dat alles in orde was? Kippenvel over m'n hele lijf, wat bizar dit... Veel te jong..

13 juli 2017 om 13:10

Zijn hart was inderdaad niks mis mee, met zijn brein konden ze niet uitwijzen omdat hij in slaap werd gehouden. Dit is dus de uitslag...

Jemig, dit wens je niemand toe. Heel veel sterkte aan Nouri en familie/vrienden

Verschrikkelijk nieuws. Wow!!!!

13 juli 2017 om 13:19

Woorden schieten tekort, 20 jaar zijn familie was ook al bang voor hersenen schade.

Dit is heel slecht nieuws, Appie en familie heel veel sterkte de komende tijd.

Hoop dat Appie nog een goed stuk kan herstellen.

13 juli 2017 om 14:00

Niet normaal man. Ben er gewoon zwaar van ontdaan. Iedereen mocht die gozer graag. Een zware dreun voor Club fans selectie en vooral zijn familie en vrienden natuurlijk. Als er wonderen bestaan...

Neeeeeeee .... Dit is het allerlaatste wat ik verwacht had na al dat goede nieuws. Het heeft mn dag verpest ... #PrayForNouri

man!
I hope u get well soon homie!

Bah bah bah wat een rotnieuws. Ik betwijfel of hij ooit nog kan voetballen op niveau. Vreselijk

13 juli 2017 om 13:11

Je betwijfeld of hij nog kan voetballen op niveau? Nou, die twijfel kun je wel wegnemen hoor...

13 juli 2017 om 13:28

Ik betwijfel of hoe ooit nog normaal kan leven.

Zoals ik het nu lees vrees ik zelfs op kasplantje en rest vanzijn leven verzorgt worden.. (zie een Schumacher)

Pfff heel hevig zeg 20 jaar....

Zeer zeer droevig nieuws.

Nouri,

Knaap, jongen, man, voetbalgod, Amsterdammer, lieveling van velen van ons.

Wat is dit verschrikkelijk om te lezen zeg. Wat doet dit veel pijn. Ergens is het een wonder dat je nog in leven bent, maar tegelijkertijd hadden we allemaal gehoopt dat het zoveel beter zou aflopen dan dit.

Nouri, Ajax en voetballend Nederland is er voor je.

Nouri, we steunen je en denken aan je.

Nouri en familie, heel veel succes en sterkte.

Dit doet pijn.

13 juli 2017 om 13:01

Altijd al fan van deze jongen geweest. Heb eerlijk gezegd niets met Ajax, maar speciaal voor deze jongen ging ik de ajax teams volgen waar hij in speelde. Vanaf het moment dat hij getipt werd als groot talent, volgde ik deze vent en wat was het altijd genieten. Verschrikkelijk nieuws dit en nu maar hopen dat hij wel normaal weer zijn leven kan oppakken.

13 juli 2017 om 13:19

Als je niet weet waar je het over hebt, schrijf dan niets. "wel normaal weer normaal zijn leven kan oppakken" terwijl er staat "hebben ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. De club laat in een verklaring weten dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is". Schrijf dan niets. Echt verschrikkelijk nieuws dit.

13 juli 2017 om 13:38

Ik begrijp xigerawrr wel en jouw reactie is zwaar overtrokken.

En ja ik weet waar ik het over heb, want mijn eigen moeder heeft anderhalfjaar geleden een zware herseninfarct gehad. En ondanks dat ze halfblind is, het korte termijn geheugen op emotioneel vlak na totaal beschadigd is en enige moeite heeft met haar moteriek. Maar stapje voor stapje gaat het steeds beter en weet ze zich steeds beter te redden zonder hulp en kan ze al halve dagen alleen zijn/blijven. Een normaal leven zit er niet meer in, maar wel een menswaardig leven en dat zal xigerawrr absoluut bedoelen.

Nogmaals heel veel sterkte Nouri en familie

13 juli 2017 om 15:33

Bedankt 4fredondo dit is precies wat ik bedoel. Dat hij een menswaardig leven kan opbouwen waarin hij niet hele dagen aan bed gekluisterd is en wel dingen kan ondernemen. Verschrikkelijk moet dit zijn voor hem. Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee waarom zo een reactie als die van Peter Isaias nodig is. Volgens mij zeg ik niets raars of een beledigend iets en gun ik hem al het geluk van de wereld toe?

13 juli 2017 om 13:28

Amen,

Nouri en familie, heel veel sterkte.

Och wat verschrikkelijk nieuws voor hem en zijn familie. Heel veel sterkte toegewenst.

heel slecht nieuws dit, ik wens de familie, vrienden van en Appie zelf natuurlijk veel stekte! hou je sterk jongen.

Wow..... Ben je toch even stil van.. Een paar dagen geleden leek alles nog goed en nu dan ineens dit.....

#staystrongappie

Een dieptepunt in ons voetballandje. Aan alle familie en andere betrokkenen. Sterkte!

Verdikkeme weer een speLet die een ernstige afwijking over houd na een reanimate. Hoe nu Ajax

NEE!!! ... Man .... tranen... Alssie nu maar weer erboven op komt.. Droom waarmaken wordt m nooit meer... #StayStrongAppie

waar ik al bang voor was en rekening mee hield...lange stiltes en lange coma was al een teken dat het niet goed ging. Jammer ..zo jong en dan dit..

Sterkte aan alle betrokkenen, familie en supporters van het voetbal! Verschrikkelijk

Echt enorm sneu voor die jongen... Wat een klap! Ik vind dit echt heel erg voor hemzelf en zijn familie!

Heel heftig..... had dit niet zien aankomen zo erg

Dus toch wat een absolute drama.. erg veel sterkte aan zijn familie.. hopelijk kan hij nog een beetje een leven hebben..

Neeeeeeee .... Dit is het allerlaatste wat ik verwacht had na al dat goede nieuws. Het heeft mn dag verpest ... #PrayForNouri

Ah nee toch. Dit is zo ontzettend triest! Ik had hier geen rekening mee gehouden.. hoop dat hij nog wel een enigszins normaal leven kan leiden. Qua carrière lijkt het over

Zeer zeer droevig nieuws.

Bah bah bah wat een rotnieuws. Ik betwijfel of hij ooit nog kan voetballen op niveau. Vreselijk

13 juli 2017 om 13:21

Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer, wat betekent dat hij voor de rest van zijn leven (zwaar) hulpbehoevend is.

13 juli 2017 om 14:44

En dat maak jij op uit deze tekst?

Sterkte aan alle betrokkenen, familie en supporters van het voetbal! Verschrikkelijk

man!
I hope u get well soon homie!

NEE!!! ... Man .... tranen... Alssie nu maar weer erboven op komt.. Droom waarmaken wordt m nooit meer... #StayStrongAppie

Sterkte aan alle betrokkenen, familie en supporters van het voetbal! Verschrikkelijk

Dus toch wat een absolute drama.. erg veel sterkte aan zijn familie.. hopelijk kan hij nog een beetje een leven hebben..

Heel heftig..... had dit niet zien aankomen zo erg

Wat een verschrikkelijk nieuws!

Vreselijk nieuws. Ben er kapot van

Holy crap einde carriã¨re... wat erg!!!

Einde carriere dus 😭😭😭

Wat een verschrikkelijk nieuws!

Slecht nieuws.. veel sterkte Nouri!

Ontzettemd triest nieuws. Hopelijk kan hij zoveel mogelijk herstellen

pff dit komt hard aan, het belangrijkste is dat hij nog leeft, maar dit is wel keiharde nieuws voor een jongen die leeft voor voetbal. Heel veel sterkte appie.

Wat ongelofelijk verdrietig zeg... Is de dat hij ooit weer zal voetballen nu definitief verloren?

13 juli 2017 om 13:12

Ik denk dat gewoon leven al niet meer mogelijk is. Er word gesproken over grote delen van zijn hersens. Dat beloofd heel weinig goeds voor zijn toekomst.

Jezus.. had misschien verwacht dat zn voetbalcarriere over zou zijn door zn hartproblemen maar had dit niet zien aankomen. Verschrikkelijk voor hem en zijn familie.. Sterkte

De vrees bewaarheid Zeer droevig nieuws. Veel kracht voor hem en zijn familie en voor hen die hetzelfde lot hebben ondergaan.

poeh, wat een vervelend nieuws. Ik hoop dat het goed komt. Al is het maar dat ie gewoon door het leven kan gaan. Succe's en beterschap, Nouri!

Dit doet mij echt veel pijn om te lezen... Maar die pijn is verre van vergelijkbaar bij de pijn die zijn familie moet verdragen, en uiteraard de topper Appie zelf... Ontzettend veel sterkte Appie en familie! Stay strong!

Hij leefde voor voetbal en dan krijg je dit.... ongelooflijk.

Oh oh oh wat een verschrikkelijk nieuws dit... Stay strong Appie

Wat een vervelend nieuws. Net na al de berichtgeving dat het allemaal mee viel. Kansloze media. Veel sterkte naar hem en zijn familie. Stay strong.

13 juli 2017 om 12:59

Dat werd ook door Ajax naarbuiten gebracht

13 juli 2017 om 13:36

@1908c.f.

De media berichtte gewoon wat Ajax aan persberichten naar buiten bracht, niks verkeerd aan.

Het was alleen verkeerde optimisme iets waar ik al bang voor was, uit zo'n situatie kom je zelden zonder gevolgen.

Ik hoop alleen dat men goed gaat onderzoeken hoe dit heeft kunnen voorvallen. Want of bij Ajax hebben bepaalde tests gefaald wat dan verbeterd moet worden of Nouri heeft iets fysieks wat niet goed zichtbaar is (zeldzame aandoening mogelijk).

13 juli 2017 om 13:37

Kansloze media? Iedereen leeft met die jongen mee, iedereen hoopt snel wat over hem te horen. De eerste berichten zijn gewoon van de situatie hoe die is, ik denk dat iedereen met een medische achtergrond snapt dat het nog niets zegt over het uiteindelijk herstel. Alleen bij positieve berichten denken wij aan Nouri die over het veld rent, terwijl de doktoren net iemand van de dood hebben gered. Die tests zijn niet om de spanning op te bouwen, het menselijk lichaam is heel complex en als er ergens een radartje uitvalt kan je zomaar verloren zijn, je hebt tijd nodig om dat te zien. En zelfs nu weten we nog helemaal niet hoe hij eruit komt uiteindelijk, geen dokter waagt zich aan zo'n voorspelling nu.

Sterkte voor Nouri en zijn familie! Het lange reanimeren leek al niet goed; helaas heeft het daadwerkelijk tot ernstige gevolgen geleid. Hopen dat hij er alsnog goed door kan functioneren in de samenleving.

Zo dat is rot nieuws. Kan het niet anders zeggen

Wat een vreselijk nieuws voor deze jongen en zijn familie! Ik hoop dat de schade meevalt en dat deze jongen nog een 'normaal' leven kan gaan leiden. Heel veel sterkte met deze moeilijke tijden!#appiestaystrong

Triest en droevig nieuws. Dit gun je niemand.

Dit had ook niemand verwacht na de relatief positieve berichten van de afgelopen dagen. Vreselijk voor hem en iedereen die hem lief hebt. Daarnaast ook zonde voor het Nederlandse voetbal, maar dat is natuurlijk een bijzaak in deze.

soort van herhaling van wat met rob de wit is gebeurd vroeger bij ajax.erg sneu voor die jongen,wens hem het allerbeste en hoop dat hij op wonderbaarlijke wijze nog hersteld. stay strong appie er is meer dan voetbal in het leven! hoop dat ajax toch iets voor hem regelt zodat hij niet ze leven lang in de problemen komt.

13 juli 2017 om 15:12

Zeker, dacht ook gelijk aan Robbie. Een hersenbloeding BAM einde. Hij had nog een beetje een carrière gehad bij FC Utrecht, Ajax en oranje. Van de week nog even de documentaire van hem zitten kijken. Weet nog dat ik zijn acties vroeger probeerde na te doen.

Beide ook een super groot talent dat er niet uit mocht komen. Twee grootheden die niet groot mochten worden. Sneu.

Nu zijn er ook weer kleine kinderen die graag Nouri wilde zijn op de voetbalveldtje. Zijn acties proberen te doen en hopen dat hij ging schitteren op de velden. Dat is nu helaas met een harde klap teneinde gekomen. Wat een trieste dat voor het voetbal en de familie van Nouri.

Wat een vreselijk nieuws voor deze jongen en zijn familie! Ik hoop dat de schade meevalt en dat deze jongen nog een 'normaal' leven kan gaan leiden. Heel veel sterkte met deze moeilijke tijden!#appiestaystrong

Triest en droevig nieuws. Dit gun je niemand.

Net wanneer hij voor de doorbraak staat in het 1e van Ajax... Dit is echt klote!

neeeeeee!!!!!!!Kippenvel gieren mij door mijn lichaam....Zo erg dit!!!!

neeeeeee!!!!!!!Kippenvel gieren mij door mijn lichaam....Zo erg dit!!!!

Zo'n groot talent en het houd zo op, verschrikkelijk..... geen woorden voor, sterkte aan de familie en na bestaande ❤️

Wat een vreselijk nieuws, hopelijk kan hij nog enigszins een normaal leven lijden... Geen woorden voor deze situatie... Heel veel sterkte voor de familie, vrienden en kennissen toegewenst

Voetbal is niet zo belangrijk meer. Appie stay strong en ga genieten van het leven dat je gaat leiden nu. Ajax, zorg ervoor dat deze jongen aan de club verbonden zo ver het nog kan!

Helaas krijgen alle mensen die zeiden dat hij hier wel ff uit zou komen ongelijk. Wat is dit ontzettend sneu voor hem en alle betrokkenen. Heel veel sterkte voor hun de komende tijd..

Oh nee toch.. Kom op Nouri!

Ben natuurlijk geen medicus.. maar ik was al bang voor iets heftigs. De tijd dat hij in coma verbleef duurde mij te lang.

Wat een slecht nieuws voor hem. Sterkte !

13 juli 2017 om 13:35

Dat in coma houden is eigenlijkjuist gunstig. (herstelje beter)

Het reanimeren duurde te lang, daar op het veld hebben zijn hersenen te lang geen bloed gehad.
Dan ishet hopen dat ze herstellen in een kunstmatige coma, maar helaas krijgen we nu dit bericht... heel triest

Wat een rot nieuws!! Wat ontzettend droevig

Heel vervelend om te horen. Ik was hier al bang voor . Ik wens nouri en zijn familie veel sterkte met zijn herstel de komende jaren en hopelijk kan hij dan nog een zelfstandig leven opbouwen.

Erg verdrietig bericht dit. Sterkte aan de familie en vrienden. Hoop dat hij zo goed mogelijk kan herstellen voor zover het mogelijk is

Vreselijk, ik was er al bang voor, bah wat een ellende dit zeg. Hopelijk weet hij met deze beperkingen toch nog een 'goed leven' te leiden, wat dat ook moge betekenen. Verdomme, wat een ellende dit.

Erg verdrietig bericht dit. Sterkte aan de familie en vrienden. Hoop dat hij zo goed mogelijk kan herstellen voor zover het mogelijk is

Erg verdrietig bericht dit. Sterkte aan de familie en vrienden. Hoop dat hij zo goed mogelijk kan herstellen voor zover het mogelijk is

Vreselijk dit. Ben er oprecht kapot van.

Omg, wat een triest nieuws zeg. Heel veel sterkte aan de familie van Nouri en al zijn vrienden.

We wisten dat de mogelijkheid bestond dat dit zou gebeuren, maar dit is wel een harde klap zeg!

Wat een triest einde zo. Ik weet niet of hij blijft leven als hij niet in slaap wordt gehouden? Ik kan mij voorstellen dat als je niets meer kan, je leven ook weinig zin heeft gekregen.

Sterkte aan iedereen die hem een warm hart toedraagt! Zo een sympathieke jongen, en dat zoiets overkomen zeg...pff.

Voetbal is niet zo belangrijk meer. Appie stay strong en ga genieten van het leven dat je gaat leiden nu. Ajax, zorg ervoor dat deze jongen aan de club verbonden zo ver het nog kan!

Zeer triest en verdrietig nieuws.....als ik dit zo lees dan vrees ik dat hij hersendood is....
Mn 2e gedacht is woede....zijn er fouten gemaakt? Hoelang heeft hij geen zuurstof gehad? Kon dat niet sneller. Ook dat dinsdag is gecommuniceerd dat de tests positief waren...had dan niks gezegd!

Heel veel sterkte voor de familie, Ajax en eigenlijk elke voetballiefhebber. Dieptepunt.

13 juli 2017 om 13:11

@genieterrnis het wel terecht om boos te zijn op mensen die er alles aan doen om hem te redden?
Ik vind niet terecht dat je boos op de hulpverleners kan worden.

Ik denk dat je vanuit een zware emotie praat nu.

Laten we hopen dat hij uiteindelijk weer terug kan keren en toch gezond kan worden. Er word nog nergens aangegeven dat dat niet mogelijk is. Het is verschrikkelijk wat er met hem gebeurd is.

Probeer het wel te relativeren.

13 juli 2017 om 13:20

@bliek:
Laten we het hopen, er wordt gesproken over cruciale hersenfuncties welke waarbij de kans op herstel nihil is. Weinig hoop dus.

En tuurlijk reageer ik nu met emotie, maar uiteindelijk zal ook onderzoek gegaan moeten worden naar de aanpak van hulpverleners, maar natuurlijk ook naar het gebruikte materiaal. Ik mag bijvoorbeeld hopen dat ze een defibrillator hebben gebruikt om het hart weer op gang te brengen.

13 juli 2017 om 13:30

Ik weet niet wat de hulpverleners verkeerd hebben gedaan en of er reden is om zoiets te onderzoeken. Ik zie er het nut niet zo van in. Want hetzelfde zou je kunnen zeggen over Ajax, hoe hebben ze dit kunnen missen? Moet dat dan ook onderzocht worden om met een vinger te kunnen wijzen? Er zijn hier alleen maar verliezers, Nouri voorop, en daar zal een onderzoek weinig aan veranderen.

Ik zit ook nog in de emotie, maar ik ben behoorlijk ontdaan over je suggestie dat de hulpverleners uiteindelijk ook onderzocht moeten worden. Die mensen hebben een jarenlange opleiding gevolgd en geven hun ziel en zaligheid om mensen beter te maken en te redden. En voordat zij er zijn zijn er ook clubartsen aanwezig he, tenminste ik denk dat bij Ajax ook een gediplomeerd dokter op de bank zit, zoals dat bij Feyenoord ook zo is.

Je wekt nu de suggestie dat de hersenschade bij Nouri te wijten valt aan de hulpverleners, die suggestie vind ik erg voorbarig en misplaatst. Op dit moment hebben die hulpverleners zijn leven gered. Natuurlijk is de uitkomst heel naar, maar je kan er vanuit gaan dat Nouri dood was geweest als hem dit alleen in het bos of op zijn kamer was overkomen. Ik hoop dat je dat niet uit het oog verliest.

13 juli 2017 om 14:55

Ook hier, het hart klopt gewoon. Dus het handelen was goed, niets mis mee. Er is schade nadat het hart normaal klopt. Niet toe te rekenen.

13 juli 2017 om 16:49

Grappig dat ik hierboven wordt aangevallen/bekritiseerd.....maar waar was de AED tijdens zijn 20 minuten revalidatie? Geloof best dat de mensen daar hun best doen natuurlijk, maar in dit geval tellen alle seconden. Laatst een onderzoek dat zo'n apparaat levens redt en dat elke minuut zonder zuurstof de overlevingskans 10% afneemt.

13 juli 2017 om 17:10

Kijk de beelden dan nog maar eens want de ambulance broeder heeft die toch echt bij zich....

13 juli 2017 om 13:34

Wat een onzin om boos te worden op de hulpverleners, 1 van de dingen die ik nooit zal snappen. Die mensen doen er alles aan om je te helpen, dat ze niet gelijk een defribilator op hem gooien en zuurstof heeft natuurlijk er ook mee te maken dat ze eerst alles moeten nalopen + de tijd die het heeft gekost om door te hebben wat er gebeurd etc. daar gaan zo minuten overheen en elke seconde telt als het om je hersenen gaat....

13 juli 2017 om 14:19

Snap dat wel hoor. Je zou je dierbare maar moeten verliezen omdat de hulpverlener, in dit geval een arts, niet goed weet te handelen. Het is niet moeilijk om te zien dat iemand niet ademd. Er is dan maar één ding wat je moet en kan doen en dat is reanimeren. Naar wat ik gezien heb is er heel lang niet gereanimeerd. Als de arts het allemaal niet aankon had hij ook een simpele aed kunnen aansluiten. Deze had hem precies verteld wat hij moest doen. Dan was nouri er nog geweest. De medischestaf wordt goed betaalt en daar mag je ook van verwachten dat ze hun werk goed doen. Het is niet dat het vrijwilligers zijn die hun best doen. Dit zijn goed opgeleide professionals. Daar mag je best wat van verwachten/eisen.

13 juli 2017 om 14:20

Snap dat wel hoor. Je zou je dierbare maar moeten verliezen omdat de hulpverlener, in dit geval een arts, niet goed weet te handelen. Het is niet moeilijk om te zien dat iemand niet ademd. Er is dan maar één ding wat je moet en kan doen en dat is reanimeren. Naar wat ik gezien heb is er heel lang niet gereanimeerd. Als de arts het allemaal niet aankon had hij ook een simpele aed kunnen aansluiten. Deze had hem precies verteld wat hij moest doen. Dan was nouri er nog geweest. De medischestaf wordt goed betaalt en daar mag je ook van verwachten dat ze hun werk goed doen. Het is niet dat het vrijwilligers zijn die hun best doen. Dit zijn goed opgeleide professionals. Daar mag je best wat van verwachten/eisen.

13 juli 2017 om 14:27

Juist, dan was die gered. Geloof je ook in de kerstman!? Aed'tje aanlsuiten en hoppa zo goed als nieuw? Zo'n elektrische schok kan ook keihard tegenwerken als het toch niet nodig bleek.

De beste stuurlui staan aan wal meer zeg ik niet meer hierover.

13 juli 2017 om 14:36

Absurd hoe lichtzinnig er hier even over wordt gesproken cococola. En trouwens, bedoel je de arts van Ajax? Want die moet dat toch ook kunnen? Of die van Werder?

13 juli 2017 om 14:48

Je kan het de medische staf niet toerekenen gezien het geen lichte complicatie betreft die vervolgens door een fout van een deskundige leidt tot dood of ernstige schade. Dit kan wel wanneer jij je arm breekt en je ten gevolge van nalatigheid van een arts komt te overlijden. In deze zaak totaal niet het geval. Daarnaast was er al een hartritmestoornis, ongeacht het reanimeren of niet. Een snelle reanimatie is hier bedoeld om het hart op ritme te krijgen, dit betekent dus niet dat er dan geen blijvende schade zal blijven. Ook al zou je direct binnen 0,1 seconde reanimeren, dan alsnog kan dit een gevolg zijn, gezien het hart en hersenen op elkaar van invloed zijn. Problemen aan het hart kunnen andere psychische en fysieke schade meebrengen ongeact reanimatie. Een hartritmestoornis kan onopgemerkt zijn voor een periode zonder dat je het door hebt. Nouri kan dus zijn ingezakt, terwijl zijn (te snel of te langzaam) hart klopte, en dat daarna de hulpverleners erachter kwamen dat er iets ergs aan de hand was. Sowieso geen aansprakelijlheid voor de medische staf en zwaar terecht, belachelijk dat men dat durft te roepen. Dit is een geval van het hebben van pech en is het zielig voor Nouri? Of course, maar dat is een gedeelte van het leven, kan gewoon keihard zijn soms. Ik vind het zielig, maar dat vind ik voor iedereen die hieraan lijdt, niet specifiek Nouri.

13 juli 2017 om 14:55

Cocacola Als je het hele voorval hebt gezien dan weet je ook dat die op het moment van op de grond gaan liggen nog ademde. Heel ongepast om dit op de hulpverleners af te schuiven

13 juli 2017 om 15:20

Jij bent cardioloog of niet cocala? Hoe weet jij nu wat er precies san de hand was en wat de hulpverleners ter plaatste precies hebben gedaan?

13 juli 2017 om 15:38

Een AED werkt en zal alleen werken als er geen ritme is. Het geen wat hij doet is zijn hart resetten en opnieuw proberen op te starten. een AED geeft zelf aan of hij de schok moet geven of niet.

Vind het zeer ongepast om de medische die hun stinkende best doen om deze jongen te redden de schuld te geven. Aan de ene kant heeft hij geluk dat het op het veld gebeurd gebeurd in de stad had hij er niet meer geweest.

En dit maar net over hoe je van geluk kan spreken natuurlijk. Als hij hier als kasplantje uitkomt is het dan een geluk geweest.

Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is en laten we hopen voor deze jongen dat hij het dagelijks leven weer op kan gaan pakken na een revalidatie. En wijzen naar bepaalde personen lijkt me in deze zeer ongepast..

13 juli 2017 om 16:52

Beste stuurlui staan aan wal? Verdiep je eens in wat je moet doen bij een hart aanval en hoe je moet reanimeren....iedereen die het filmpje kan zien ziet dat dat pas nu 20 minuten gebeurd.....we kunnen allemaal wel ogen sluiten....maar neem aan dat je dit in de toekomst wilt voorkomen.

13 juli 2017 om 16:54

tsja....welkom in de echte wereld....2 weken geleden zijn zwemmeesters voor de rechter bestraft omdat een kind verdronken was. Doen ze het expres? nee, natuurlijk niet. Maar voorschriften / procedures waar medici voor geleerd hebben moeten natuurlijk wel toegepast worden.

13 juli 2017 om 19:00

Ja, maar genieterr, hier zijn zaken toch anders. Niet elke sterven is te voorkomen, maar wanneer dat in een zwembad gebeurt onder toezicht van badmeesters wordt dat vaak wel als voorkoombaar gezien. Die mensen zijn ervoor opgeleid en het is in zekere zin hun verantwoordelijkheid. Maar artsen krijgen mensen op hun behandeltafel die soms niet meer te redden zijn, of waarbij beslissingen moeten worden genomen die risicovol zijn. Die beslissingen nemen ze naar eer en geweten en baseren ze op hun ervaring en kennis. Zijn het altijd de juiste beslissingen? Misschien niet, maar als ze weloverwogen zijn genomen met een goede onderbouwing dan zijn ze wel te verdedigen.
Jij speculeert nu over iets waar wij allemaal nog geen kijk op hebben, maar je gaat al wel uit van schuld. Wat we nu weten is dat die medici op het veld in eerste instantie wel het leven van Nouri hebben gered, zonder hen was hij zeker dood geweest. En over het reanimeren, het lijkt me toch dat iemand dat wel kan op de bank bij Ajax, daar zit toch ook een dokter? En een fysio kan het ook vermoed ik, zeker als hij in dienst is bij een grote voetbalclub. En Werder heeft er dan ook nog twee. Het is misplaatst om nu te speculeren over schuld, misschien zouden de protocollen beter kunnen, en als er inderdaad niemand aanwezig was die kon reanimeren, dan zal daar wat aan worden gedaan. Maar bedenk ook dat het enorm ingrijpend is voor medici als zoiets gebeurt. Dan geeft het geen pas om hier vanuit de heup en losse pols een beetje te speculeren wie we dit in de schoenen kunnen schuiven. Er gaan heel veel mensen dood zonder dat er iemand schuld aan heeft hoor.

13 juli 2017 om 19:33

Het is allemaal niet zo moeilijk hoor jongens. Niet ademen=geen zuurstof naar hersenen=hersenletsel. Niet ademen, wel reanimeren= wel zuurstof naar de hersenen=geen hersenletsel.

Zijn hart werkt weer goed maar zn hersenen zijn dood. 1+1 is nog altijd 2 jongens. Als hij meteen was gereanimeerd, had die arme jongen geen hersenletsel.

En juist bij hartritmestoornissen is de aed ideaal.

"Zodra kamerfibrilleren ontstaat, staat de bloedsomloop stil en ontstaat een hartstilstand. Je hersenen krijgen geen bloed meer, en je raakt na 10 seconden bewusteloos. Snelle reanimatie en het aansluiten van een AED kan dan je leven redden"


13 juli 2017 om 23:00

Er is niet gezegd dat zijn leven dan gered zou zijn.
Is een pure aanname en hoop. De aed kan leven redden.
Wat je niet kan beoordelen op het filmpje wanneer zijn hart gestopt is. Ga eens nakijken hoeveel mensen er echt gered worden dmv aed en reanimatie. Dat is helemaal niet zo hoog.

Het zijn allemaal aannames en als als. Het is mij te simpel en zwaar onterecht om de schuld bij de hulpverleners te leggen.

13 juli 2017 om 15:18

Dinsdag werd er ook ngo gecommuniceerd dat er geen volledig en goed onderzoek kon worden gedaan maar de hersenfuncties zolang hij in slaap was. Ik vind de communicatie vanuit Ajax helder, zij hebben altijd gezegd dat voorzichtigheid nog geboden was.

Pff ik kan er gewoon om huilen. Vind het echt zo zielig voor die jongen. Je gunt het natuurlijk echt helemaal niemand! Maar deze jongen had zo veel vrolijkheid zoveel lachen altijd zo vriendelijk met iedereen. Ik vraag me af wat en hoe zwaar die beschadigingen zijn en wat de gevolgen zijn voor hem. Wat een klap weer om de dag mee te beginnen..

Arme Appie en Familie, wat ongelooflijk triest.
Zeer droevig, pijnlijk, klote etc.

Iedereen veel sterkte en Appie blijft een strijder.
Ajax zou hem een contract voor het leven mogen geven.

Appie is Ajax en hij was de beste.

Abdelhak Nouri forever stay strong

Sprakeloos... je weet gewoon niet goed wat je hier op moet zeggen.

Ben er ook kapot van. Was echt een heerlijke speler en met een prachtig persoonlijkheid.

Triest nieuws zeg, hopelijk kan hij straks normaal functioneren in dagelijks leven, voetbal komt dan op de 2de plaats.

Wow wat erg, en mensen die hier vragen of die uberhaupt nog kan voetballen? Je kan beter hopen dat die hier normaal functionerend uit kan komen dan mag je al blij zijn...

Dit is echt een tegenvaller na al het positieve nieuws tot nu toe....

Heel vervelend nieuws, maar het is helaas wel het gene wat we hadden kunnen verwachten ondanks de eerste positieve berichten. Ik hoop dat we nog beter nieuws krijgen, dat hij bv nog kan praten, lopen etc. Ik hoop dat hij in staat is om een gelukkig leven te leiden. Ik wens iedereen die hem een warm hart toedraagt heel veel sterkte

Hoewel het niet eens het belangrijkste is betekend dit waarschijnlijk het einde van de voetbalcarriere van Nouri. Wat een ongelooflijk triest nieuws. Voor Nouri, zijn familie, vrienden en alles en iedereen wat hem een warm hart toe draagt.

Ik hoop vanuit het diepste van mijn hart dat er ook nog ergens positief nieuws naar buiten komt. Laat hem een meevaller krijgen. Voetballen en Ajax staat niet voorop, zijn gezondheid wel. En als Appie straks weer aan de betere hand is dan weet ik zeker dat z'n cluppie een mooie plek voor hem heeft waar hij alsnog iets kan doen wat hij graag zou willen.

Godver wat komt dit binnen zeg! Er zijn honderden mensen per dag met hartritmestoornissen of een hartaanval maar dat is allemaal ver van je bed. Als je dan op TV zo iemand in elkaar zit storten, de aangeslagen mensen er omheen ziet en het verhaal wat volgt dan raakt je dat toch behoorlijk.

Maar Nouri krijgen ze er niet onder! Het blijft een dapp're strijder!!! Kom op gozer!!!!

13 juli 2017 om 13:07

Ik hoop met je mee! Maar als ik het bericht doorlees dan denk ik dat we blij mogen zijn als hij nog op een redelijk niveau kan functioneren. Bepaalde hersendelen die te weinig zuurstof gehad hebben zijn in principe afgestorven en dit is helaas onomkeerbaar. Het is even afwachten in welk deel dit het geval is, dan pas valt er wat te zeggen over de kwaliteit van leven dat hij mogelijk kan hebben. Ik krijg er in elk geval kippenvel van. Zo jong en vrolijk en dan dit..

13 juli 2017 om 13:12

Precies. En hoewel je het 100 keer per dag kan lezen komt het wel heel erg dicht bij. Die jongen sport nagenoeg elke dag. Eet gezond, leeft gezond. Een week voor het gebeurde nog medisch nagekeken en niks te zien aan z'n hart. Nadat het gebeurde nog meerdere keren z'n hart gecontroleerd en niks te zien. En toch, tijdens een oefenwedstrijd notabene, kan je zomaar zonder aanleiding in elkaar zakken.

Ik ben er bang voor maar man wat hoop ik dat ze nog 100 scans of weet ik het allemaal bij hem uitvoeren en dat er toch positief nieuws over hem naar buiten komt!

13 juli 2017 om 13:17

Ik werk in het AMC op de Intensive Care als verpleegkundige en als je dit trieste bericht zo leest kan je bijna niet concluderen dat hij heel zwaar getroffen is. Natuurlijk moeten we daar niet over gaan speculeren, maar zoals jij aangeeft ligt het vooral aan welk gedeelte van zijn hersenen is getroffen, afhankelijk daarvan zal duidelijk moeten worden of hij bijvoorbeeld niet meer of minder goed kan praten en nog zelfstandig mobiel zal zijn.

Zwaar aangeslagen na dit bericht, lieve Nouri heel veel sterkte en mogen wij allen hopen op een godswonder!

13 juli 2017 om 13:12

Ik vrees eerlijk gezegd dat het nog wel wat erger is dan dat jij hier schetst. Echt triest nieuws

Dit verschrikkelijke nieuws had ik echt niet verwacht. En dan is ineens je onbezorgde leven als voetballer voorbij en moet je kei-
en keihard gaan knokken voor wat er nu overblijft. Wat een ongenadig harde klap voor Appie, zijn familie en Ajax. Ik kan iedereen alleen maar heel veel sterkte, kracht en wijsheid wensen in de vreselijk moeilijke tijd die nu gaat komen.

Zo jong. Zon groot talent. Zon aardige gast van het leven beroofd. Dit komt echt hard aan. Ik vind dit zo erg. Wat een tegenslag. Wanneer je de wereld voor je voeten hebt maar de grond wegzakt. Wat een drama. Ik ben echt totaal in shock.

Dit is echt bizar. Wens Nouri en familie, vrienden en Ajax sterkte met dit bericht. Hoop dat Nouri in ieder geval nog een ''normaal'' leven kan leiden / de tijd zal het leren. Nouri en familie : Stay S T R O N G.!!!!

erg triest voor die jongen,
voetbal is nu van geen belang, hopelijk kan hij nog wel gewoon normaal functioneren na zijn revalidatie

Verschikkelijk nieuws om aan te horen. Alle hoop nu dat hij wel normaal kan functioneren.

Niet te geloven dit...... Wat doet dit pijn zeg. Als Ajax supporter, als voetballiefhebber en als mens..

Vrienden, familie en alle betrokkenen ontzettend veel sterkte!

Dit is toch wel een klap voor die jongen en iedereen die hem volgt. Zeker na al die positieve berichten de laatste tijd. Hopen dat het nog een soort van goed komt! Het is nu maar afwachten en het beste ervan maken vrees ik.

Dit is toch wel een klap voor die jongen en iedereen die hem volgt. Zeker na al die positieve berichten de laatste tijd. Hopen dat het nog een soort van goed komt! Het is nu maar afwachten en het beste ervan maken vrees ik.

Hoor net op de radio dat een groot deel van zijn hersenen schade heb opgelopen.
Hij zal dus niet meer kunnen voetballen en/of lopen..

Ik denk dat je blij mag zijn als die nog normaal kan communiceren...
Erg treurig dit... Sterkte..

Dit is toch wel een klap voor die jongen en iedereen die hem volgt. Zeker na al die positieve berichten de laatste tijd. Hopen dat het nog een soort van goed komt! Het is nu maar afwachten en het beste ervan maken vrees ik.

Vreselijk nieuws dit, had nog hoop op een goede afloop. Bah, Nouri sterkte met het herstel en familie vrienden ook sterkste gewenst.

Pffff. Vreselijk nieuws dit! Wat een goeie jongen vol talent en ambitie en dan overkomt dit hem. Hopelijk kan hij wel normaal functioneren. Heel veel sterkte aan zijn familie en voetbal familie.

Pffff. Vreselijk nieuws dit! Wat een goeie jongen vol talent en ambitie en dan overkomt dit hem. Hopelijk kan hij wel normaal functioneren. Heel veel sterkte aan zijn familie en voetbal familie.

Pffff. Vreselijk nieuws dit! Wat een goeie jongen vol talent en ambitie en dan overkomt dit hem. Hopelijk kan hij wel normaal functioneren. Heel veel sterkte aan zijn familie en voetbal familie.

Aai dit is heel erg slecht nieuws. Blijf sterk man! Hopen dat hij zijn normale leven wel kan oppakken #staystrongappie

Nee, Appie... Zo realiseer ik mezelf we weer dat er veel ergere dingen zijn dan een kapotte accu of een kapotte auto. Ik ben zo een fan van deze jongen, hij heeft zoveel talent. En dan ineens is alles over, hoe erg moet dit zijn voor hem de jongen die niks liever doet dan voetballen. Ik hoop dat je nog voor een deel hersteld strijder! #prayforAppie❤️

13 juli 2017 om 13:07

Wel*

Wat een vreselijk nieuws zeg! Na de afgelopen dagen wat semi-positieve updates komt dit toch wel een beetje onverwachts voor me. Arme jongen! En wat verschrikkelijk voor zn familie!

Hier schrik ik erg van. Hopelijk kan Abdelhak andere talenten gebruiken dan voetbal. Dat zal best moeilijk zijn als je droom uiteenspat. Heel veel sterkte, Appie!!!

Moge Allah, hem genezen en hem het beste geven in leven. en wel beter geven in hiernamaals. Moge Allah hem de paradijs doen betreden..

Na de laatste berichten krijg je de hoop dat het allemaal weer goed kwam, zo jong en talentvol. Ik wil Abdelhak en zijn geliefden veel sterkte en kracht toewensen.

Stay Strong Appie!!!

wat een rotnieuws. Ik wens zijn familie, vrienden en natuurlijk de spelers en staff veel sterkte toe.

Pffffff....

Ik las op Ad.nl dat een "groot deel" van zijn hersenen niet meer functioneert. Dan zou het wel eens richting hersendood of een leven als kasplantje kunnen gaan, vrees ik... Het is hoe dan ook ernstig, maar laten we hopen dat het in elk geval niet zo ernstig is...

Hoewel ik dit nieuws niet wilde horen, zag ik het helaas wel aan aankomen. Het zinde mij al helemaal niets dat Nouri zo lang gereanimeerd en zolang in een kunstmatige slaap gehouden werd. Dat kon gewoon geen goed nieuws betekenen. Heb het helaas in eigen privé kring meegemaakt en dat is ook niet goed afgelopen.

Sterkte Nouri en alle mensen eromheen. Ik hoop dat hij nog enigszins een fatsoenlijk leven kan leiden en geen kasplantje wordt.

Sprakeloos.. We steunen je Appie! Na al dat positieve nieuws.. #StayStrongAppie

Slecht nieuws.. veel sterkte nouri

Opvallend hoeveel berichten gaan over het gemis voor de voetbalwereld en zijn verloren carrière, dat is wel zijn laatste zorg. Gemis voor zijn familie en zijn gesteldheid zijn toch veel belangrijker dan voetbal.

Allah, hem genezen en hem het beste geven in leven. en wel beter geven in hiernamaals. Moge Allah hem de paradijs doen betreden..

Wat een verschrikkelijk nieuws.
Ik was er eerlijk gezegd al bang voor
Ik vond vanaf het begin al dat men nieuws omtrent zijn gezondheid enorm positief naar buiten bracht (wellicht om gemoederen te sussen), maar als je in "slaap "wordt gehouden , nou ja ik ben geen arts natuurlijk maar doordat men het daarover had zag ik dit al een beetje aankomen al hoop je natuurlijk anders..
Geen woorden hiervoor... sterkte aan zijn fam , ajax vrienden fans etc...

Wauw, wat een verschrikkelijk nieuws. De korte updates die we hebben gehad indiceerden toch wel dat het de goede kant op leek te gaan en dan dit. Dit komt echt als een klap binnen. Zo zie je maar hoe het leven kan gaan. Nu is het hopen dat hij er zo goed mogelijk bovenop komt. Sterkte Appie!

Vreselijk dit, ben hier echt even stil van. Zo enorm pijnlijk, aan de ene kant natuurlijk fantastisch dat hij nog leeft. Maar dit gaat voor hem een hele zware tijd worden. Herstellen (indien mogelijk) en zijn grote passie en hetgeen waar hij zijn hele leven al zo hard voor werk voor je ogen zien verdampen. Dit is oprecht een gitzwarte dag voor het Nederlandse voetbal.

Ik zit gewoon met tranen in mijn ogen door dit nieuws. Ook al wist ik dat er een kans was dat hij schade zou hebben, toch komt dit als een mokerslag aan. Ik wens hem en zijn familie heel veel kracht en sterkte toe!

pffff wat verschikkelijk. sterkte aan iedereen.

misschien een domme vraag, maar hoe is het mogelijk dat iemand hartritmestoornissen krijgt/heeft terwijl die 2 -3 weken geleden gewoon medisch getest is??

Kan je het dan al niet meteen zien op een scan?
Ik heb te weinig medische kennis, maar snap hier echt werkelijk waar niks van.

13 juli 2017 om 13:19

Tsja, dat is nu net de grap: zo'n stoornis doet zich niet continu voor, en op het moment dat zijn hart normaal functioneert valt er niets aan te merken. Hij zal er misschien heel sporadisch wat last van gehad hebben, waarschijnlijk zelfs zonder het zelf op te merken. En dan ineens op een zaterdagmiddag gaat het mis. Zo droevig.

13 juli 2017 om 13:20

Zo test is natuurlijk niet voor niets, om dit soort dingen tijdig op te sporen. Maar je kunt nog zo goed testen als je wilt, sommige dingen zijn of niet op te sporen, of het is zo dat er in principe niks mis is met zijn hart en hij hier eenmalig last van had. Ik bedoel, het lichaam is een prachtig systeem, maar er kan soms gewoon wat mis gaan gebaseerd op toeval en omstandigheden. Een test is nooit 100 procent nauwkeurig.

13 juli 2017 om 13:28

Heren dank voor de info.

ging mij meer erom of je op zo een test niet een afwijking kunt zien of iets wat zou duiden op een hartritmestoornis.

13 juli 2017 om 13:44

Vaak kan het wel, soms kan het niet. Sterker nog, soms toont een test (bv voor koeienziekte) aan dat een koe een ziekte heeft, terwijl die die in feite niet heeft. Eeen test of die nou positief of negatief test, nooit helemaal nauwkeurig.

Wat een vreselijk slecht nieuws dit. Appie en familie Nouri heel veel sterkte. 😘 We zullen je missen jongen.

Van de week zag ik op Facebook een vlot langskomen van Eiting (denk ik ) en de Ligt, daar viel me op hoe vrolijk ventje Appie is/was. Was stiekem ondanks dat ie bij de rivaal speelt altijd wel een beetje fan van hem en genoot in de Jupiler League van hem. Dat het allemaal zo lang duurde voor er nieuws kwam deed mij al het ergste vermoeden. Helaas blijkt het dan echt zo te zijn. Allereerst heel veel sterkte voor de familie en naasten om hem heen en ook aan alle Ajacieden die erbij waren. Dat vergeet je nooit meer. Voor de tv is toch anders dan wanneer je er bij bent. Daarnaast balen dat op deze manier een groot talent verloren gaat waarschijnlijk. Maar het belangrijkste is dat Appie zo goed als kan hersteld en dat voetbal nu bijzaak is. Appie, ik wens je het beste en hoop dat je zo goed als mogelijk hersteld en een relatief normaal leven kan leiden.

Sterkte jongens,verschrikkelijk.

Ik zit gewoon met tranen in mijn ogen door dit nieuws. Ook al wist ik dat er een kans was dat hij schade zou hebben, toch komt dit als een mokerslag aan. Ik wens hem en zijn familie heel veel kracht en sterkte toe!

Van de week zag ik op Facebook een vlog langskomen van Eiting (denk ik ) en de Ligt, daar viel me op hoe vrolijk ventje Appie is/was. Was stiekem ondanks dat ie bij de rivaal speelt altijd wel een beetje fan van hem en genoot in de Jupiler League van hem. Dat het allemaal zo lang duurde voor er nieuws kwam deed mij al het ergste vermoeden. Helaas blijkt het dan echt zo te zijn.

Allereerst heel veel sterkte voor de familie en naasten om hem heen en ook aan alle Ajacieden die erbij waren. Dat vergeet je nooit meer. Voor de tv is toch anders dan wanneer je er bij bent.

Daarnaast balen dat op deze manier een groot talent verloren gaat waarschijnlijk.

Maar het belangrijkste is dat Appie zo goed als kan hersteld en dat voetbal nu bijzaak is. Appie, ik wens je het beste en hoop dat je zo goed als mogelijk hersteld en een relatief normaal leven kan leiden.

Ik had er ook niet echt veel vertrouwen meer in. Als je zo lang in kunstmatige slaap wordt gehouden, dan weet je wel hoe laat het is. Maar ik geloof in mirakels, dus we zullen zien wat de komende maanden zullen brengen. Het belangrijkste nu is voor hem om bij familie te zijn, en de draad weer oppikken in zijn leven.

Wat een vreselijk nieuws dit voor de familie en ook voor ajax.
Ik wens zijn familie en iedereen die een warm te draagt heel veel sterkte de komende dagen

Sterkte aan alle supporters van Ajax en uiteraard zijn familie.. Dit komt echt keihard aan. Ongeloof heerst.

Pff wat een vreselijk nieuws dit zeg, na gisteren had ik nog een beetje hoop op goed nieuws maar het mag niet zo zijn. Voetballen zit er helaas niet meer in, maar wat hoop ik dat hij nog wel enigszins kan herstellen. Alle Sterkte voor de familie!

Dit is echt by far het slechtst denkbare nieuws... Ik vrees dat we echt rekening moeten houden met het scenario van Nouri als kasplantje. Dat sommige mensen hier überhaupt nog denken dat hij ooit nog op een voetbalveld zal staan... We weten natuurlijk niet welke hersendelen de meeste schade opgelopen hebben, dus laten we maar hopen dat het ergens nog meevalt - wat dat in dit geval dan ook nog zou kunnen betekenen.

Het lijkt me wel logisch als Ajax rugnummer 34 vanaf nu niet meer uitgeeft. Die is voor altijd van Appie.

Elke wedstrijd van hem gekeken vond het zo leuke voetballer om naar te kijken en waar ik altijd op heb gehoopt om hem in het eerste te zien spelen is gwn voorbij. Ik hoop voor hem dat die ergens een andere baan kan krijgen en veel sterkte voor de familie en vrienden

Verdomme zeg, wat een onrecht. Hopelijk krijgt Nouri de kans om zijn strijdlust op het veld ook te laten zien in een revalidatietraject, opdat hij deze tragedie zo goed mogelijk (of in ieder geval enigszins) teboven kan komen.

ontzettend droevig nieuws zeg. Zijn voetbalcarriere eindigt veel te vroeg door zoiets noodlottigs. Heel veel sterke voor nouri, mensen die van hem houden en aan alle ajaxcieden. Hoop dat hij nog een menswaardig bestaan kan lijden na zijn ontwaken.

Een talent die helaas nooit een ster heeft mogen worden op het voetbalveld! Voor Ajax maar één taak! Haal titel 34 binnen voor onze nummer 34!!

Erg triest. Vanuit Rotterdam sterkte Nouri en iedereen om hem heen.

Verschrikkelijk nieuws zeg... Ik volg die jongen al vanaf de C-junioren en dan eindigt het zo... Zou mooi zijn als Ajax voor de 34e keer kampion wordt in het teken van nummer 34 Appie Nouri!

Zou het dan wel zijn hart geweest zijn... of was de hartstilstand een gevolg van iets anders??? Zo triest dit... zo ongelofelijk triest... Nouri... de doorbraak waar iedere Ajacied op zat te wachten... Mijn gedachte gaan meteen naar Robbie de Wit... Familie van Nouri, heel veel sterkte toegewenst...

Wat een droevig en heftig nieuws, Dit wens je niemand toe.

Als je dit hoort denk je meteen aan een situatie zoals bij Schumacher of prins Friso destijds, en ik hoop van ganzer harte dat zijn situatie een stuk beter is,

Ik wens hemzelf en zijn familie en vrienden veel sterkte toe in deze zeer zware tijden, en hoop echt dat hij verder zal herstellen dan nu voor mogelijk wordt gehouden, zodat hij toch nog enigzins een normaal leven zou kunnen leiden.

13 juli 2017 om 13:31

Klopt die situaties komen ook in mij op. Echter mag je wel verwachten dat bij een sport wedstrijd materiaal aanwezig is om iemand met een hartaanval te behandelen en snel naar een ziekenhuis kan brengen. Midden in een ski gebied is dat wat lastiger.

Pfff, wat een rot nieuws. Hopelijk kan die nog wel een redelijk normaal leven leiden en dat die nog in ieder geval kan lopen. Had gerekend op beter nieuws....

Echt vreselijk dit, hij is zo'n groot talent.

Pfffffffffffffffff

De voetballer in mij huilt, de mens in mij kan geen woorden uitbrengen.
Hopelijk komt Nouri er minstens zo ''goed'' uit als Rob de Wit..

Gelukkig heeft hij het eerste van Ajax behaald, en mogen spelen. Jammer dat we niet nog zo veel meer gaan zien.. Ik kom echt woorden te kort en weet totaal niet wat te zeggen..

13 juli 2017 om 14:00

Rob de Wit had een hersenbloeding.
Ik verwacht dat de toekomst er voor Nouri nog veel beroerder uitziet !

#damn

ik ben op vakantie en dit nieuws raakt mij enorm als voetballiefhebber. Ik wens hem heel veel sterkte en hoop nog op een wonder.

Ik wens hem, zijn familie en dierbaren veel sterkte. Moge God hen bijstaan. Hrftig nieuws die ik niet zag aankomen.

Onbegrijpelijk. Wat een inktzwarte dag. Wens Appie en zijn familie sterkte en bid voor een klein wonder....

Jeetje wat een naar bericht. En net nadat de eerste geluiden redelijk positief waren. Een leuk joch en een echt Ajax-mannetje. Heel veel steun voor de familie, Ajax en natuurlijk Appie zelf.

13 juli 2017 om 13:33

Die eerste geluiden hadden misschien niet naar buiten moeten worden gebracht in dit geval. Ze waren positief, maar dat is een heel relatief begrip, er was iemand bijna dood en die is voor de poorten weggesleept zogezegd. De voetbalwereld is opportunistisch, en men denkt na de eerste berichten voorzichtig aan een rentree, en dan komt dit hard binnen. Aan de andere kant keek ik de laatste dagen steeds vaker op mijn telefoon om te kijken of er al wat bekend is, je snakt naar nieuws, maar het biedt weinig zekerheid of houvast wat het uiteindelijk betekent.

Wat is dit verschrikkelijk nieuws, heb er dan ook geen woorden voor..

Kom op Nouri, strijder, blijf sterk!

Verschrikkelijk nieuws, diep triest, zo jong nog aan het begin van zijn leven. Geen woorden voor...

Alles is al gezegd. Stay strong Appie.

Als ik sommige media lees, dan is de toestand van zijn hersenen dichterbij hersendood dan levendig. Dat is heftig! En verdrietig, want dat gun je deze jongen en niemand zijn familie niet.

13 juli 2017 om 13:31

Het is ook een groot deel van de hersenen wat niet meer werkt. Echt heel klote dit

Wat een vreselijk nieuws Vanaf het moment dat hij gereanimeerd werd maakte ik me al zorgen, want hoe langer ze reanimeren, hoe minder zuurstof de hersenen krijgen.
Zijn voetbal carriere lijkt me voorbij, maar de exacte schade moeten ze nog onderzoeken. Kan hij nooit meer lopen? Of is hij nu verstandelijk beperkt? Allemaal dingen die nog niet bekend zijn. Heel veel sterkte voor Nouri en familie.

Verschrikkelijk nieuws voor hem en z'n familie, voetbal zit er niet meer in maar hopelijk weet hij te herstellen en z'n nog jonge leven voort te zetten.

Sprakeloos, verdrietig..... Wat een drama voor die arme, lieve jongen en zijn familie... Wat een vreselijk nieuws!!

Dit geloof je toch niet! In de kracht van zn leven en ineens is het over 😞. Man man man, kan het niet geloven.. Hoe dan ook, dit overschaduwt de rest van het seizoen ongeacht wat de resultaten ook mogen worden. Een verlies voor de voetbalwereld, Appie zet 'm op jongen!!!!

Moet gewoon janken nu. Why why why. Heb te doen met hem. Herstel topper. Love!

Je gunt dit niemand maar als 1 persoon dit echt niet verdient had is hij het wel. Hij is zo'n speler waarvan je van iedereen hoort wat voor leuke jongen het is en hij was alleen maar met voetbal bezig. Dat is zijn lust en leven en Ajax is zijn club. Een jongen van de stad en een kind van de club.. Eindelijk zou zijn droom uitkomen en dan dit. Het seizoen is nog niet eens begonnen maar voelt nu al als onbelangrijk en eerlijk is eerlijk hoe belangrijk is voetbal nou echt als je dit hoort. Eerst maar zo goed als mogelijk herstellen en dan kijken waar de club en supporters hem en zijn familie kunnen helpen.

Woorden schieten tekort hoe erg dit aankomt. Ongelofelijk wat triest is dit zeg.
Zo'n vrolijke open gozer met het hart op de juist plek. Dit verdiend niemand, maar zeker Appie niet. Wat een wereldgozer.

Laten we met zijn allen bidden dat hij ooit weer een enigszins normaal leven kan leiden. Appie stay strong gap!

Gast, ik kreeg spontaan tranen toen ik dit artikel las en ik ben iemand die echt nooit huilt normaliter. Blijvende hersenschade dus (ernstig) gehandicapt voor de rest van zijn leven. Wat kan je hierop zeggen. Ik weet het even niet meer... Pfff..... :-(

Ik weet dat de relatie tussen FC Utrecht (mijn cluppie) en Ajax niet zo goed is, echter is dit natuurlijk een gigantisch verlies. Brengt mij ook akelig dichtbij terug in de tijd naar het overlijden van David Di Tommaso, wat ook verschrikkelijk was.

Namens de stad en club Utrecht sterkte aan de directe betrokkenen en aan alle Ajax-supporters. In tijden als deze is rivaliteit totaal niet belangrijk meer. Net als Wesley Sneijder die als Ajacied toen een bos-bloemen kwam brengen zal ik mijn respect tonen.

Laten we hopen en met zijn allen bidden dat er nog verbetering komt in de situatie van Nouri.
#staystrongnouri

Zo triest dit nieuws. Sterkte aan Appie en zijn naasten.

Geen woorden voor, dit is echt heel erg. Hopelijk doet Ajax iets voor hem en zijn familie.

Wat een verschrikkelijk nieuws!
Het slechtst mogelijke scenario wordt helaas waarheid. Krijg het er ijskoud van!

Woorden schieten hier verder tekort. Heel veel sterkte voor zijn familie, vrienden en niet te vergeten zijn Ajax collega's die dit drama aan de lijve hebben meegemaakt en nu een maatje zullen moeten gaan missen.

Pfff wat heftig.. Zo jong met zoveel mooie vooruitzichten...het enige wat ik nu hoop is dat de kwaliteit van z'n leven zo hoog mogelijk mag worden en dat hij ondanks de zwarte wolken van nu geluk mag vinden (ook voor familie en vrienden)

Verschrikkelijk nieuws. Ik wens iedereen, familie, vrienden, kennissen, ajaxieden, voetballiefhebbers alle sterkte en kracht komende periode. Ik hoop dat er een godswonder plaats zal vinden. You'll never walk alone Ajax, Nouri, En familie.

Woorden schieten te kort..
.. ik ga je missen Appie!!
Heel veel sterkte voor iedereen.

Heel veel sterkte Nouri en fam

En nog zo jong.. heel veel sterkte aan de familie van Nouri. Ik blijf hopen op een redelijk herstel!!

Van een van de allergrootste talenten naar hopen op een vorm van menswaardig leven...
Heel heftig! Veel sterkte Nouri! Alle naasten heel veel sterkte!

Geen woorden sterkte nouri Je bent en blijft een ajacied voor leven

Waarom nou dit kut nieuws

Die jongen was altijd zo blij en bleef altijd met beide beentjes op de grond.

Eeen jongen met een groot hart waar alleen al vele mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Stay strong Appie. Hopen op een normaal leven

Wel echt ongelooflijk triest nieuws dit. Optimisme heerste wel na de eerste berichten en dan is dit bericht natuurlijk een mokerslag. Ik hoop dat hij nog een (relatief) normaal leven kan lijden en dat de schade aan zijn hersenen nog enigszins meevalt. Ik wens alle betrokkenen in ieder geval heel veel sterkte en dan met name Abdelhak Nouri zelf en zijn familie.

Appie,

Het leven is niet eerlijk... zelfs voor een ras optimist als jij blijkt dus.
Altijd wel bespraakt, beleefd en positief. Mede door jou attitude en visie hebben de buitenlandse maar vooral Marokaanse jongens een positiever beeld gekregen in deze boze wereld in mijn ogen. Waarvoor mijn dank ( en ja, ik ben zelf niet van Nederlandse origine voor de zeikerds) Nooit geen grote mond niets - altijd netjes voor vrienden en familie en de pers.

Ik kan weinig voor je betekenen en doen behalve net zoals jij Optimistisch blijven.
Het weinige wat ik kan doen is op zn minst voor de komende jaren met trots Nouri op mijn godenzonen shirt laten drukken. En deze draag ik met Trots.

Nouri - I won't never forget!

Dit is zo erg, ik ben gewoon sprakeloos.
Ik woon in Amerika, word wakker en pak mijn mobiel en dan lees je dit, de tranen springen me al weer inmijn ogen, tweede keer in 5 dagen.
Jeetje zeg, Appie, een jongen waar zelfs Feyenoorders en Psvers hem konden appreciëren, zo beschaaf, zo schattig, zo'n lieve en grappige jongen.
Je wilt niet dat iemand anders het heeft, maar die jongen heeft gewoon nooit iets fouts gedaan. Hij heeft GVD net nog de gouden stier gewonnen en ik had zo'n zin om hem te zien schijnen in de Johan Cruijf Arena.
Ik heb 2 jaar gewerkt in een kamp voor kinderen met autisme, down, en andere intellectueel en fysieke stoornissen, en daar waren ook mensen bij die een zelfde soort lot als Appie zijn ondergaan, ik kan het niet geloven, het doet zo veel pijn.
Ik denk dat wij uiteindelijk het heel jammer vinden dat we hem nooit zullen zien voetballen, maar ik kan me niet eens voorstellen hoe zijn moeder naar die uitslagen heeft moeten zitten luisteren.
Appie, we staan altijd achter je en ik ben dolblij dat ik je heb mogen zien voetballen, waar vele spelers met andere dingen bezig zijn op deze leeftijd zorgde jij ervoor dat met jouw'n liefde voor de bal wij fans van jou gingen houden, en dat doen we nog steeds.
Ik heb er weinig vertrouwen in, maar ik hoop heel erg hard dat je nog een somewhat normaal leven zou kunnen leiden, maar vrees nu echt voor het ergste.
Jeetje mina, onze Appie.
#prayforappie #staystrongappie

Een groot talent gaat verloren, ik heb gelukkig nog afgelopen seizoen je talent mogen bewonderen hier in stadion De Koel.appie ik wens je heel veel beterschap toe!

Wow echt heel heftig nieuws dit!! Moet toegeven dat ik goede hoop op een goed herstel had!
Of in ieder geval op een redelijk normaal leven, maar dit slaat echt keihard in zeg...
Echt verschrikkelijk, laten we hopen dat hij nog enigszins goed uit zijn coma komt, maar dit voorspelt weinig goeds.

Wat een klap voor familie, vrienden, Ajax en de voetbalwereld.
Heel veel sterkte toegewenst!!! En laten we hopen op een voor hem zo maximaal mogelijk positief herstel.

Hoe meer ik erover lees hoe meer ik eigenlijk twijfel of hij ooit nog 'wakker wordt'. Ik moet denken aan Friso, ik weet niet in hoeverre de situaties vergelijkbaar zijn medisch gezien, maar als er zo'n groot en cruciaal deel niet meer functioneert dan twijfel ik of je ooit zonder machines kan overleven. Voor zover je dan nog echt over leven kan spreken. Heel veel sterkte aan Ajax en iedereen die zich er bij betrokken voelt.

Ik was toch wel een beetje optimistisch na de laatste berichten.

Maar achteraf gezien met het langere reanimeren, het in slaap houden in het ziekenhuis zegt ook wel wat natuurlijk.

Echt verschrikkelijk dit, niemand wens je dit toe maar al helemaal op zoon leeftijd.
Altijd op het hoogste niveau gesport, hele wedstrijden gespeeld elke week op en top trainen.
En dan gebeurt zoiets tijdens een tiental minuten in een oefenpotje.

Alle betrokkenen, familie en vrienden heel veel sterkte.

Jezus.... Hoe krom ook, maar dit had ik juist na alle berichten de laatste dagen over hem, niet verwacht.

Wat een ellendig, kloterig steen op m'n maag gevoel...

Je kunt zeggen: waarom juist hij? Maar uiteindelijk is dit voor elk jong iemand iets verschrikkelijks.....

Drama.

Wat een verschrikkelijk nieuws voor deze jonge gast in bloei van zijn leven. Einde carrière is al triest, maar grotere zorg is kwalitateit van zijn leven verder. Ik wens al zijn familie en vrienden en Ajax fans alle sterkte toe. Voetbal en rivaliteit is totaal niet relevant. Stay Strong Appie!

Wat een verschrikkelijk nieuws voor deze jonge gast in bloei van zijn leven. Einde carrière is al triest, maar grotere zorg is kwalitateit van zijn leven verder. Ik wens al zijn familie en vrienden en Ajax fans alle sterkte toe. Voetbal en rivaliteit is totaal niet relevant. Stay Strong Appie!

Ongeloof, pure ongeloof, kippenvel over me hele lichaam, zo nu en dan een traan, een leeg gevoel van binnen. Ik had zoveel hoop op een goede afloop, telkens weer opnieuw op me telefoon kijken of er een nieuwe update over je was, een goede update, de laatste paar updates waren hoopvol maar na deze update.... het ergste wat gebeuren kon is gebeurd maar ik heb nog steeds hoop want dit kan gewoon niet waar zijn, niet nu al.... Appie, stay strong❤️❤️❤️

Deze doet pijn.. Al jaren lang hoorde ik van een groot talent wat eraan zat te komen en ik begon jouw carriere te volgen, en eigenlijk heb je geen seconde teleurgesteld. Maar met die mooie voetballer kwam ook een mooie persoonlijkheid, een mooi karakter, bescheiden maar toch ambitieus. Na alle positieve berichten hoopte ik dat alles nog goed ging komen, hoopte ik dat er vandaag naar buiten ging komen, Nouri binnen een paar maanden weer op het veld, maar dit is echt verschrikkelijk.. Je bent het type voetballer dat, als ik nu zou opgroeien, ik op straat zou schreeuwen "ik ben Nouri!!" Wat zal ik die speler missen, en spijtig genoeg voordat je ooit je potentieel bereikt hebt.. Ik heb de afgelopen dagen ookal ben ik niet gelovig gebid in de hoop dat je als voetballer terug kon komen, nu ga ik voor je bidden dat we naast de geweldige voetballer, niet ook de geweldige persoonlijkheid kwijt raken.

#staystrongappie

En dat te bedenken dat wij als supporters het er nu al moeilijk mee hebben... laat staan wat de familie en naaste vrienden nu voelen... bah wat is dit verschrikkelijk om te horen.. ik had nog enige goede hoop na het bericht van eerder deze week maar dat allemaal is nu totaal weg. hoop echt dat hij uberhaupt nog een beetje normaal kan leven na dit alles #staystrongappie

Dit had ik niet verwacht na het nieuws van de afgelopen dagen. Ontzettend kut. Zowel op menselijk als op sportief gebied. Sterkte dappere strijder!

Verschrikkelijk...

Mooie woorden van Van der Sar. Alle sterkte voor Nouri en de mensen om hem heen.

Amsterdam huilt.
En ik ook.

We zullen zijn debuut nooit vergeten....
Youtube watch?v=dyvmku8srao

Schone nog bedankt, dat ie hem mocht nemen....

Wat een droevig nieuws😔 had een mooie toekomst voor zich liggen! Hopelijk gebeurt er een wonder. Veel sterkte gewenst aan iedereen binne zijn directe omgeving!

Jeetje, dit soort gebeurtenissen zetten je weer met beide benen op de grond. Dan besef ik me weer dat ik zo veel mogelijk liefde moet geven aan familieleden en vrienden. Heel veel sterkte aan Nouri, zijn familie en vrienden.❤

Het voelt echt alsof dit een vriend van mij is overkomen, ik vindt dit zo erg... ik herinner me nog tegen lyon, toen ie op het parkeerdek stond en hij ons nog even opzweepte en wij hem nog harder toezongen; 'NOURI, NOURI, NOURI' a het doet zoveel pijn om te weten dat dit nooit meer gaat gebeuren.. ik wens appie en zijn famillie ontzettend veel sterkte, ik hoop dat er een wonder geschied en dat hij er weer enigzins bovenop komt, voetbal is niet meer belangrijk.

Wat is dit verschrikkelijk en oneerlijk!!!! Dood en doodziek ervan. Het is een cliché maar dit toont maar weer eens aan waarom je moet genieten van het leven.

Nee toch?11 Maar helaas blijkt het toch waar te zijn. Nouri zal niet meer de Appie van voorheen zijn. Een enorm groot gemis, ten eerste voor Nouri zelf, ten tweede voor zijn familie, ten derde voor de supporters van Ajax, ten vierde voor alle andere Ajacieden en ten vijfde voor voetbalminnend Nederland. Nooit zullen wij nog kunnen genieten van zijn geniale handelingen, in het veld en ook daar buiten.

Nouri heel veel sterkte en Geef Nooit OP! Ik blijf voor jouw herstel bidden.

Kippevel. Wat een verschrikkelijk en triest nieuws.
In de bloei van zijn leven en carrière en binnen een seconde is alles over.

Je hoopt op positief nieuws en de voortekenen waren positief.....
Bizar en geen woorden voor.

Machteloos gevoel Sterkte Nouri en naasten!!!

Het zegt genoeg hoe populair deze jongens is binnen heel ajax en de supporters, ik kan geen speler opnoemen die zo populair was zonder echt doorgebroken te zijn in het 1e, ik hoop dat hij een normaal menswaardig leven kan geen leiden nog nu met zijn beperkingen die hij wss zal hebben nu. Zo zie je maar, geniet van het leven en voetbal is maar een bijzaak

Ik kan niks uitbrengen,mijn gedachten is bij Nouri voetbal is nu voor mij even bijzaak.

Wat verschrikkelijk heel veel sterkte aan de familie vrienden en de club, 20 jaar zijn carriere begint nu eigenlijk pas.

Heel Veel Sterkte!!!!
#staystrongappie

Dit is gewoon een klap voor het Nederlandse voetbal. Deze jongen heeft zoveel talent.

Buiten voetbal is familie en gezondheid belangrijker! Sterkte Nouri.

Groetjes van een Feyenoord supporter.

Tjongejonge zeg... wat verschrikkelijk. Voetbal is bijzaak nu, maar wat heb ik genoten van deze klein man in zijn korte carriã¨re, met als toppunt de goal tegen Willem 2. Wat had ik graag meer van jou gezien, dat zit er denkik niet meer in.

Ik hoop dat Nouri nog enigzins kan herstellen en een normaal leven kan krijgen, hou vol supernouri, onze baas uit amsterdam!!!

Verdorie wat een rot nieuws. Zo'n prachtig getalenteerde voetballer. De voetbalwereld is een waanzinnig groot talent armer, maar dat is allemaal relatief bij het verdriet van familie en naasten. Hun wens ik zo ontzettend veel kracht en sterkte toe komende maanden.

Verdorie wat een rot nieuws. Zo'n prachtig getalenteerde voetballer. De voetbalwereld is een waanzinnig groot talent armer, maar dat is allemaal relatief bij het verdriet van familie en naasten. Hun wens ik zo ontzettend veel kracht en sterkte toe komende maanden.

Dammm deze komt binnen als een mokerslag. Dit gun je helemaal niemand. Allen die het nodig hebben sterkte

Dit doet echt pijn! Wat een drama😔😣

Stay strong appie!! Of mogen we je noemen "ons gappie
Vechten voor je herstel pik !! Ajax dat ben jij en Jij bent ajax!!
De toekomst staat voor jou en jij bent het voorbeeld voor onze toekomst
De amsterdamse brani , bluf en inzet dat ben jij !! Een standbeeld dat hoort op de toekomst voor jou!!
Dappere appie de 34e titel wordt voor jou en het Ajax nummer 34 blijft jou euwig trouw!!
Aan het eind van het jaar "dappere strijders fier en koen , een roep die geldt dat is je ware !!! WIJ Worden Voor JOU Kampioen #staystrongappiestrijder

Mijn hart huilt ❌❌❌ #StayStrongAppie

Vreselijk nieuws, een tragedie. Het is nu alleen maar te hopen dat Appie ondanks de schade nog iets van een normaal leven kan krijgen. Wie weet hoe groot het blijvend letsel is? Tja, een moment een genadig talent en een ander moment zijn al zijn voetbaldromen voorbij. Het leven kan echt ineens zo veranderen...

Verschrikkelijk, verschrikkelijk, verschrikkelijk!!! Ik denk zelf dat er geen hartritme stoornissen in het spel zijn geweest. Daar val je alleen maar flauw van. En dan hoef je ook niet gereanimeerd te worden. Mijn inziens heeft Nouri op het veld al een herseninfarct gehad. Dat hij daarna 2 uur op het veld heeft gelegen is een zeer kwalijke zaak. Dat moet onderzocht worden. Maar ik besef dat Nouri daar nu niets aan heeft. Maar toch...

13 juli 2017 om 15:09

Reanimeren om het hart op ritme te krijgen, niet enkel om een hart te laten kloppen.

Kippenvel krijg van deze bericht. Hopelijk valt het mee en kan hij door met zijn leven. Stay strong appie!!

Geen woorden voor wat je hierop moet zeggen. Sterkte aan de familie en aan Nouri zelf. Hoop dat jij en je familie ooit nog een normaal leven kunnen leiden al zal het nooit meer zijn zoals het geweest was.

Deprimerend dit. Jong talent die je best lang volgt op het punt om door te breken en uitgerekend hem overkomt dit. Dan leef je net even wat meer mee dan bij anderen. Het moet dan ook nog eens zoveel erger zijn voor zijn familie. Zoals ik al zei, heel deprimerend.

Damn.... Voor zover ik heb begrepen werkt een groot en cruciaal gedeelte van zijn hersenen niet meer. Als hij ooit bij kennis komt zal hij dus geestelijk zwaar gehandicapt zijn. Verschrikkelijk

Ik huil, Ajax huilt en iedereen die Nouri lief heeft huilt. Deze jongen was niet anders dan anders jongens, hij hield echt van het spelletje. Maar wat Nouri wel anders maakte is dat hij zich voor de volle procent inzette voor datgene waar hij van hield: voetbal. In een klap was al het harde werken van de afgelopen dertien jaar voor niets geweest.... Of toch niet? Hij is een voorbeeld voor ons allen, hij liet ons zien hoeveel talent hij had en hij liet zien hoe mooi het voetbal is. Nu is het speculeren hoe goed hij was geworden. Wat is de wereld toch oneerlijk en hard tegenover zo'n liefdevolle en tedere speler.

Appie, i never forget you.

Hij moet sterk blijven en hopelijk door een wonder kan hij nog voetballen...

Als dat niet het geval is... hoop ik dat Ajax een mooi gebaar voor hem en zijn ouders heeft door een miljoen te geven. Ja geven. Natuurlijk is dit een zacht middel voor de wonden en meeste van het geld zal ook gebruikt worden voor medisch onderzoek.

Als hij prof word had hij het bedrag ge10x voudigd. Val me niet aan het is alvast vooruit denken voor als het niet gaat jongens... Ik hoop het beste voor hem ik wil hem ook heel graag een mooie carriere zien maken. (L)

verdomme zeg. Wat een nare kutzooi is dit.

Dit gun je natuurlijk niemand en al helemaal niet zo'n fijn ventje als Appie. Ik hoop dat hij in de komende jaren toch nog iets van zijn hersencapaciteit kan herwinnen, zodat hij in ieder geval nog een beetje door het leven kan gaan zonder de rest van zijn leven aan zijn bed te zijn gekluisterd.

Als Ajax zijnde zou ik het erg mooi vinden als ze het contract van Nouri voor onbepaalde tijd zouden verlengen, al is het maar om zijn familie te ondersteunen. Geld heeft de club genoeg, hiermee zou je in ieder geval de statement maken dat je 100% achter hem en zijn familie staat als club.

Geen woorden voor....

Vreselijk nieuws dit.. einde carrière lijkt me duidelijk. Ik hoop voor Appie dat ie nog een zo goed mogelijk leven kan leiden. Ik ga nog niet denken over alle doemscenario's maar het ziet er heel slecht uit.

Appie: voor jou ging ik regelmatig naar JO-19; voor jou ging ik elke 14 dagen naar Jong Ajax; voor jou zou ik straks elke14 dagen naar de Arena gaan, want je was in alles Ajax.

En nu.....en er is geen waarom.

.

Dit kan niet, dit mag niet. Waarom moet dit nou zo zijn? Dit is zo veel erger dan ik dacht. Noem mij naïef maar ik had toch een kleine hoop dat hij nog een redelijk normaal leven zou kunnen lijden, niet eens (top)sport, maar dat is al teveel gevraagd.

Ik heb moeite de juiste woorden hiervoor te vinden. Dit is vreselijk... Ik wil iedereen betrokken het allerbeste wensen, vooral de naaste familie.

Dit is niet te beschrijven...slechts denkbare scenario is uitgekomen. Ik heb me in 20 jaar nog nooit zo slecht gevoeld als Ajax fan. Afschuwelijk...

Dit slaat toch wel in als een bom na de gematigd positieve berichtgeving van de afgelopen dagen. Had al wel rekening gehouden dat zo'n hartritmestoornis het voor Nouri wellicht einde topsport carrière betekent, maar dit nieuws komt nog harder aan. Onherstelbaar hersenletsel op zo'n jonge leeftijd.

Dat het einde topsport carriere is, is al een ding. Maar dat hij waarschijnlijk nooit meer zelfstandig en zorgeloos zijn leven kan gaan leiden maakt het alleen maar erger. Ik hoop van harte dat er een medisch wonder komt, en dat Nouri weer er boven op komt, al is het maar dat beetje waardoor hij zelfstandig zijn leven kan gaan leiden.

Echt verschrikkelijk dit, ik hoop zo erg dat er nog een herstel mogelijk is om normaal te kunnen leven. Dit wens je niemand toe, ik wens ook zoveel sterkte aan zijn familie en vrienden.

Met geen pen te beschrijven dit nieuws. Als een keiharde Feijenoord supporter heb ik laatst gehuild toen we kampioen werden. Dat waren tranen van opluchting. Nu huil ik weer, ja, voor een ondeugend kereltje van 20 jaar van 'onze' grootste vijand. Maar deze tranen doen zo'n ontzettend veel pijn, puur als Feijenoord supporter en als vader. IK wens oprecht alle mensen die betrokken zijn bij Ajax ( heel lang geleden dat ik dit woord schreef ) en bij Appie ontzettend veel sterkte en kracht toe. Laten we onze handen gezamenlijk samen vouwen, in welke God of Allah we ook geloven en bidden dat dit ventje nog op een normale manier kan functioneren in de toekomst. Ik ga er van uit dat de leiding van de club ook dit ventje zal steunen tot in lengte van jaren.

Op een moment als dit moeten we voor onszelf nagaan wat we elkaar verwensen met de meest verschrikkelijke ziektes, hier zijn geen woorden voor.

Appie, rechtstreeks vanuit het hart van een Feijenoord supporter:

You never walk alone.

Sterkte kereltje, ik vouw mijn handen voor je.

13 juli 2017 om 15:25

Mooi geschreven, kan er niets anders van maken..

13 juli 2017 om 15:52

Respect

Heb dit nieuws met tranende ogen moeten lezen. Zo'n spontaan en aardig kereltje. Geboren en getogen in Amsterdam en vanaf zijn 7e een jongen van de club. Het had zo mooi kunnen zijn. Ik had echt op een wonder gehoopt. En dan doel ik niet eens op een vervolg van zijn voetbalcarrière, maar hem gewoon weer eens te zien rondlopen met een glimlach. Dit wonder gaat er hoogstwaarschijnlijk nooit komen. Echt verschrikkelijk en oneerlijk.

Wat kan de wereld toch hard zijn! Niet normaal. Et gaat je goed Appie, als er iemand een modelprof en een groot voorbeeld was voor anderen was/ben jij dat wel. Ik wens jou, je familie en alle betrokkenen, als mede alle voetbalfans heel veel sterkte! Ikzelf kan et maar moeilijk bevatten dat zo n goede gozer met zoveel talent dit overkomt. Dit voelt echt als onrecht en doet veel pijn. Nogmaals sterkte en ik hoop dat je er toch nog zo goed als mogelijk bovenop komt. Als Adammers onder elkaar; kom er snel weer bovenop ouwe!

Verschrikkelijk!
Nouri is een jongen met 2 fantastische talenten; 1 heerlijk kunnen voetballen en 2 een ontzettend nuchtere, normale, heerlijke jongen zijn. Over talent 1 gaan we dromen maar ik hoop zo mega erg dat je talent 2 nog op een normale manier kan uitoefenen.

Verschrikkelijk nieuws. Iedereen had de hoop dat t weer goed zou komen.wens iedereen die hem kent (familie vriendens enz) sterkte toe.

Heel triest. Sterkte aan zn familie, vrienden, Ajax en zn fans.

Wens de familie van Nouri veel sterkte toe. Nieuws waar je gemoedstoestand echt een knauw van krijgt.

Verschrikkelijk nieuws dit. Kortgeleden is mijn vader aan een soortgelijk ongeval overleden (hartaanval, succesvol gereanimeerd, maar blijvend hersenschade en geen kans meer op herstel).
Onzin om het op de hulpverleners af te schuiven, want het menselijk brein kan max 3 minuten zonder zuurstof en daarna ontstaat al hersenschade. En de vraag is of na het reanimeren de hart ook dusdanig goed functioneert dat de hersenen voldoende zuurstof krijgen.
Volgens mij zijn de uiterste 2 scenario's momentee;

1 Nouri wordt helaas niet meer wakker en dan is het de stekker eruit. Of de familie besluit om de torenhoge kosten op zich te nemen en hem op die manier in leven te houden, maar dat is vrij nutteloos.

2 De hersenschade heeft zich beperkt tot het motorisch gedeelte en Nouri kan wel zien, denken, praten, maar zal moeite hebben met - of niet kunnen lopen oid. Dat lijkt me dan juist een zeer gunstig scenario.

Zelf vrees ik voor het eerste, want om de hersenfuncties te kunnen peilen moeten ze hem uit de kunstmatige coma halen en kijken of en hoe hij wakker wordt. Ik denk dat als Nouri bij bewustzijn was geweest en bepaalde delen schade hadden opgelopen ze dit (in dit geval) enigszins gunstige nieuws wel naar buiten hadden gebracht. Als ik het artikel zo lees en vooral het stukje ernstige hersenschade ben ik bang dat die jongen aan zijn natuurlijke lot overgelaten zal moeten worden.

Nouri, mijn voetbalhart heb je al veroverd! Sterkte en mogen de voetbalgoden hun werk doen!

Das slecht nieuws zeg. Dit had ik niet verwacht na al de kleine positieve berichten de afgelopen dagen. Heel, heel kl*te. Voor deze jongen, zijn familie en vrienden en voor voetbal in het algemeen. Ik hoop echt het allerbeste voor m.

Sterkte, vanuit Eindhoven.

Bij het lezen van dit bericht liepen de rillingen over mijn lijf en stonden de tranen in mijn ogen.

Verschrikkelijk nieuws is dit. Ik hoop dat hij toch nog een betrekkelijk goed leven kan leiden. Heb een brok in mn keel. Sterkte Abdelhak. .En niet te vergeten sterkte familie en vrienden.

Verschrikellijk nieuws. Denk dat nouri niet alleen by ajax geliefd was ma door vele andere fans ook een sympatieke jongen altijd vrolijk en het talent druipte er vanaf. Wat een zwarte bladzijde is dit in de geschiedenis van nouri ajax en het nederlanderse voetbal zeg.

Man man man... Wat moet ik hier over schrijven het is gewoon heftig en zwaar maar ook diep triest. Ik heb met mijn 8 maanden een hersenweefselontsteking ook wel gezegd een cereberale parese. Ik heb daardoor ook een hersenbeschadiging gehad en weet ik wat het stuk kan maken. Dit is vreselijk en ik ben hier door zwaar ontdaan ik ben heel erg benieuwd hoe hij er uit gaat komen. Mijn Iq is 30\50 kochnetief 70\80 Emotioneel sterk! En ik wil even zeggen dat het een rare gedachte is dat supporters van andere clubs dan Ajax dit niet erg vinden. Sterkte aan iedereen om hem heen en ook sterkte aan de andere supporters verenigingen eerst die vrouw van ADO nu Nouri ik ben hier kapot van.

pffff... ik weet ff niet zo goed wat ik moet zeggen

Ik als Feyenoorder vind dit zo jammer van zo'n talentvolle jongen. Bah, is maar paar maand ouder dan mij. Zal er niet aan moeten denken als iemand op die leeftijd dat al moet overkomen. Überhaupt niet. Triest.

Nee... ongelofelijk wat een ramp zeg... ben er even stil van...

Mijn hart huilt....alles sterkte voor iedereen die hem lief is! 🙏

Vreselijk nieuw nieuws, hij blijkt hersendood te zijn kan nooit meer lopen, zien of ruiken. Jezus wat is dit een klap voor alles en iedereen, heel erg veel sterkte voor de familie Nouri en wat zal dit zwaar zijn van HET talent naar ajax naar niet eens normaal meer kunnen leven. Kijk dat het op het veld niet meer zou worden dat was al duidelijk maar dat een 20 jarige topsporter niet normaal meer kan leven is verschrikkelijk

Ik heb vandaag een beetje moeite m’n hoofd erbij te houden op het werk. Ik zie steeds dat beeld voor me van Nouri die naar de grond gaat. Op dat moment zag het er allemaal nog niet zo heel dramatisch uit. Gewoon een jonge jongen die lekker een potje aan het voetballen is, die zich niet zo lekker voelt en daarom maar even gaat liggen. Even dan gaan de ogen dicht. En nu is het nog maar de vraag of die ooit nog open gaan en zo ja, in hoeverre hij zich nog bewust zal zijn van wat hij dan ziet. Heel, heel erg triest...

Verschrikkelijk nieuws, gedachten gaan uit naar familie, vrienden en de club Ajax. Op dit soort momenten realiseer je je weer hoe onbelangrijk voetbal eigenlijk is.. of welke sport dan ook...

Brr... krijg hier kippenvel van. Paar dagen geleden leek het nog goed te gaan en hoopte ik dat hij nog aan voetbal toe zou komen en nu hoop ik dat hij nog kan genieten van zijn leven. Wat kan het leven snel veranderen.... Sterkte aan Ajax, vrienden/familie van Nouri en alle voetballiefhebbers!

Alles en iedereen die van voetbal houdt hield zijn adem in deze week. Het jochie dat vorig seizoen de jupiler league naar zijn hand zette, HET talent van ajax, het spelertje waarvan iedereen wist dat het een hele grote zou worden, die was in elkaar gezakt tijdens een oefenpartijtje. Op het moment dat hij echt zou gaan doorbreken, viel voor hem en iedere ajacied alles in duigen. Ik heb hier geen woorden voor... ik zal voor je bidden, en wens jou en iedereen die dichtbij deze jongen staat alle kracht van de wereld toe. Stay strong appie!!❤

Ik zag net een vaag bericht over dat hij hersendood is en nooit meer zal kunnen lopen, ruiken, voelen en zien. Ik hoop met heel mijn hart dat dit niet waar is. Kan ik dit bericht serieus nemen of is dit niet mogelijk?

13 juli 2017 om 17:13

Laten we hopen van ni k geloof er ni in

13 juli 2017 om 17:15

Is in theorie wel mogelijk. Uiteraard ligt het er aan welk gebied van de hersenen is aa getast.

Rillingen lopen over mijn rug. Ik had zelf goede hoop en dan dit nieuws.. Woorden schieten mij tekort, ik kom niet verder dan nee knikken, ik heb zelf een zoon van 20, een leeftijd waaraan je aan de vooravond staat om je dromen te verwezenlijken, Dat hij daar nu de kans niet voor lijkt te krijgen, is in en in triest, sterkte aan iedereen die met hem meeleeft.

Ik heb zojuist meegekregen dat doktors hebben gezegd dat Nouri niet meer kan lopen, ruiken en zien. Ik hoop echt dat dit niet waar is #STAYSTRONGAPPIE

Helaas had ik hier al een vermoeden van. Werk zelf met mensen met hersenletsel en die hebben ook een soortgelijke situatie meegemaakt. Blijft erg verdrietig! Gun hem en zijn familie veel sterkte. YNWA.

De broer van Abdelhak Nouri, Abderrahim, heeft tegenover het Algemeen Dagblad meer tekst en uitleg gegeven over de situatie van de middenvelder van Ajax. Ondanks de slechte berichten blijft de familie bidden en hopen voor zijn herstel. 'De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar', vertelt de broer van Nouri. 'De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt', klinkt Abderrahim dramatisch, maar toch ook hoopvol.

13 juli 2017 om 17:37

Ik las hetzelfde bericht. Mijn 'foute' gedachte is dat ze beter niet meer hadden kunnen reanimeren. De levenskwaliteit is zo goed als nul als een semi-vegatatief persoon.

13 juli 2017 om 17:39

Ik ben bang dat je het met semi nog rooskleurig schetst.. het voelt alsof er een familie lid is overleden en dat terwijl Ik "alleen" maar een fan ben van deze jongen..

'zijn toestand is stabiel' was onlangs nog te lezen, waaruit veel mensen inclusief ikzelf de conclusie trekken dat het beter gaat, maar blijvend kritiek is natuurlijk ook stabiel. Hier had ik geen rekening mee gehouden, wat is dit sneu zeg. Arme jongen. Hoop dat het geen kasplantje wordt en hij met zijn hersenletsel toch nog een redelijk gelukkig leven tegemoet gaat. Niettemin doodzonde dat we nooit zullen weten hoever Nouri gekomen zou zijn, ik had me echt verheugd op zijn doorbrak dit seizoen en hoopte dat hij nu Ziyech voor Marokko koos de opvolger van Sneijder in Oranje zou worden...

13 juli 2017 om 21:42

Klopt ja, dat is inderdaad misleidend. Maar ja, stabiel zegt hooguit dat er niet direct levensgevaar aanwezig is. Zegt verder helemaal niks over de ernst van de situatie in dit geval. Hoe pijn het ook doet, de kans dat hij überhaupt ooit nog wakker is zeer klein. Als hij wakker wordt dan zal hij, zoals zijn broer ook al aangaf, niet meer kunnen denken, eten, lopen en praten. Moet je dan nog wakker willen worden?

Alle sterkte voor Nouri zijn familie en zijn naaste. Heb er maar een woord voor. Verschrikkelijk. 😞❤️😞❤️

Vanuit mijn medische achtergrond was dit helaas al te voorspellen afgelopen zaterdag. Ik was toevallig aan het kijken met een groep vrienden waaronder enkele ook met een medische achtergrond en wisten al na enkele minuten dat herstel heel moeilijk ging worden. Maar na 10 minuten wisten wij dit slechte nieuws al. Het is vreselijk en zo erg voor familie en betrokkenen. Laten we hopen dat Appie met de beste medische zorg en begeleiding straks hopelijk weer een beetje normaal kan leven en daar dan het beste van kan maken en natuurlijk een mooie baan bij Ajax!

2 dagen geleden was ik zo opgelucht dat er geen schade aan zijn hart was . Nu zou ik bijna wensen dat het zijn hart was in plaats van zijn hersenen . Ik ken meerdere mensen uit mijn omgeving die een hersenbloeding hebben gehad , met sommigen is het nog redelijk goed gekomen . Weet niet of dit uberhaupt te vergelijken is met Nouri zijn situatie. Ik wens hem in ieder geval het allerbeste .

13 juli 2017 om 21:38

Hangt allemaal af van de ernst van de bloeding, of ze er op tijd bij waren etc. Over het algemeen gaan mensen hier of dood aan (meestal in de slaap) of herstellen redelijk goed, met goed herstellen bedoel ik dan dat ze in elk geval nog een bepaalde kwaliteit van leven kunnen ervaren. Aan de andere kant zijn er ook zat mensen die een hartstilstand hebben gehad en hier deels of volledig van herstellen. Verder in het geval van Appie heeft zich zo'n beetje het slechts mogelijk scenario voorgedaan. Ik hoop, maar ik weet ook dat het bijna tegen beter weten in is. Ik denk dat de kans dat hij ooit nog wakker wordt zeer maar dan ook zeer klein is.

Was het maar waar Dat we die 33 kampioen schalen kunnen inleveren Voor deze jongen van maar 20 jaar Voor een volledige herstel En weer genieten van jou op het veld. Wat heeft al die schalen voor zin Voor één leven lever ik die 33 graag in. Voor jou met rugnummer 34 weer op het veld Want voor Ajax en Amsterdam ben jij voor altijd onze held. Stay strong Appie

Nummer 34 moet door ajax net als nummer 14 niet meer worden gedragen uit respect voor nouri en zijn familie.

Alles is vandaag in mij gebroken, na dit vreselijk bericht

Net tijdens het hardlopen kon ik maar aan een ding denken. 17 km lang lopen en denken aan Nouri. 17 km lang lopen met kippenvel. 17 km lang denken aan waarom het mij zo raakt, ik ken hem immers alleen maar van beelden. 17 km lang denken aan hoe zijn familie, vrienden en collega's zich wel niet moeten voelen. Maar ook 17 km lang denken waarom Marokkanen en Nederlanders ineens een kunnen zijn, waarom alle voetbalsupporters ineens een kunnen zijn. Waarom een klote opmerking van iemand op een forum nu wel keihard wordt aangepakt door derest. Maar helaas ook bedenken dat dit over drie weken weer over is, alle Marokkanen door vele weer over een kam worden geschoren en de eerste supporters elkaar alweer alle ziektes hebben toegewenst en mogelijk zelfs elkaar alweer de hersens hebben ingeslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

106 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren