‘Mourinho vraagt Woodward aan te kloppen bij Spurs met 68 miljoen’

Dinsdag, 11 juli 2017 om

José Mourinho is na het aantrekken van Victor Lindelöf en Romelu Lukaku nog niet klaar op de transfermarkt. De manager wil dat Manchester United geld vrijmaakt voor het aantrekken van Engels international Eric Dier. Mourinho wil dat vice-voorzitter Ed Woodward een ‘onweerstaanbaar’ bod neerlegt bij Tottenham Hotspur. De Daily Mirror schrijft over een bod van 68 miljoen euro.

Mourinho dringt al de gehele transferperiode bij Woodward aan op belangrijke versterkingen, na de teleurstellende zesde plaats in de Premier League vorig seizoen. The Red Devils grepen eerder al naast Antoine Griezmann, maar haalde maandag Romelu Lukaku definitief binnen voor ruim 85 miljoen euro. Mourinho wil doorpakken en denkt aan een verdedigende middenvelder, ondanks dat Michael Carrick reeds zijn contract tot de zomer van 2018 verlengde.

Het zal niet eenvoudig worden voor Manchester United om Dier los te weken bij Tottenham. De Spurs lieten eerder al weten niet mee te willen werken aan een vertrek en alle aanbiedingen naar de prullenbak te verwijzen. Mourinho legt zich er niet bij neer en heeft Woodward opdracht gegeven om Dier naar Old Trafford te halen. Dier staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Manchester United. In september vorig jaar verlengde hij zijn contract nog met vijf jaar.Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door sammerens)

Kan me ook niet voorstellen dat Dier Spurs wil verlaten. Tottenham is momenteel sportief verder dan United en door de inkomsten in de PL en het aankomende nieuwe stadion, zijn de verschillen in financiele mogelijkheden steeds kleiner.

11 juli 2017 om 09:21

Dat gaat niet gebeuren. Manchester United is mijlenver verwijderd van bijna elke club op aarde op financieel gebied. Real Madrid komt in de buurt. Sportief ben ik het met je eens. Maar denk dat als we over 5 jaar weer de balans op gaan maken dat Tottenham weer onder Man U komt te staan.

11 juli 2017 om 09:24

Als je echt denkt dat de financiële mogelijkheden gelijk zijn wil ik je vragen nog eens te denken. Tottenham komt by far niet in de buurt van de financiele mogelijkheden van united. Dat ze op sportief gebied verder zijn is dan weer een ander verhaal.

12 juli 2017 om 07:12

By far is mss overdreven aangezien Spurs volgend jaar een nieuw stadion heeft met 63000 plaatsen..wat weer giga veel inkomsten opleverd

11 juli 2017 om 09:27

@lw88:
Maar United blijft nog steeds de grootste club binnen Engeland. En zelfs 1 va de grootste van de wereld.

En zelf met het nieuwe stadion komt Spurs kw ainkomstenniet bij United in de buurt. Vooral kwa reclame inkomsten en dergelijke.

Nu zou ik ook niet begrijpen dat je Dier gaat halen voor zo'n bedrag maar dat heb ik met welmeer bedragen die je tegenwoordig hoort. Maar op die positie heeft United niet eens echt iets nodig. Ze hebben er al zat opties, da kan je beter voor een andere posities iets halen.

11 juli 2017 om 09:45

@Capis Juist op die positie hebben ze iemand nodig! Carrick is de enige echte verdedigende middenvelder in de selectie. Tenzij Mourinho blind en Fosu mensah overweegt, maar daar gaan we maar even niet vanuit. Neemt niet weg dat ik 68m voor dier ook onbegrijpelijk zou vinden trouwens. Maar er moet daar iemand komen.

11 juli 2017 om 10:07

2dante:
Naja je geeft het zelf al aan, Blind kan daar ook Fosu en zelfs Fellani. al gebruikt hij hem meer als kapstok voorin. Maar met Lukaku er bij nu zal dat niet meer nodig zijn. Dan zie ik liever een creatieve middenvelder komen. Ala Coutinho of James zeg maar.

Want Blind word nu achterin weer minder nodig, met het aantrekken van Lindelof.

11 juli 2017 om 10:17

@capis Het gaat niet alleen om poppetjes, ook om kwaliteit. Fosu mensah heeft afgelopen seizoen geloof ik 20 minuten in de pl gekregen. Blind heeft onder Mourinho nooit als cvm gespeeld. En fellaini kan dat zeker niet, ook al is hij groot. Er moet daar gewoon een topper komen. Maar ja, dat moest vorig jaar ook al ..

Ala coutinho of james hebben ze al redelijk met mata/mkhytaryan. Al zou ik zelf james heel graag bij United zien, het is niet echt een probleemplek voor ze.

11 juli 2017 om 10:36

Tuurlijk is United qua historie en dergelijke groter. Ik zeg dan ook dat sportief er nu geen reden is om over te stappen. Ik zeg ook dat Tottenham naar dat niveau kan groeien.

De ploeg maakt de laatste jaren giga stappen qua inkomsten en budgetten en staat nu al in de top 10 van meest vermogende clubs ter wereld met een clubwaarde van 1 miljard.

Verschil met United is nog flink, maar door de enorme stappen kan Tottenham nog verder stijgen op die lijst.

11 juli 2017 om 11:28

@capis,

Blind zou echt een grote verrassing zijn. Heeft daar onder Mourinho nimmer gespeeld en nergens is er een indicatie geweest dat Mourinho hem voor die positie zou overwegen. Toen afgelopen seizoen Pogba enkele keren gewisseld werd kwam niet Blind er in, die toen wel op de bank zat, maar juist Fosu-Mensah.

Tenzij Mourinho ineens een enorm vertrouwen in Fosu-Mensah heeft, moet er gewoon een (verdedigende) middenvelder bij. De spoeling is gewoon veel te dun en dat heeft ons afgelopen seizoen op het einde ook opgebroken. Enkele blessures en het feit dat Pogba en Herrera echt alles moesten spelen was op een gegeven moment niet meer op te vangen.

11 juli 2017 om 09:27

Volgens jouw redenatie is RB Leipzig gelijk aan Borussia Dortmund en Medipol Basaksehir aan Galatasaray etc? Begrijp me niet verkeerd ik vind Spurs een mooie club (met 100x meer geschiedenis dan RBL en Basaksehir) maar ik probeer alleen aan te geven dat een korte periode van dezelfde financiële mogelijkheden clubs nog niet op gelijke hoogte brengt. United is en blijft (een van de) grootste club(s) ter wereld, ik kan me dus wél voirstelling als Dier naar Manchester zou willen.

11 juli 2017 om 10:30

Nou er is wel een verschil aan clubs die een uitschieter hebben, en een Tottenham, dat al een jaar of 10 nu structureel in de top 5 a 6 van Engeland speelt.

Qua historie is United dé grootste club van Engeland en marketing technisch de grootste ter wereld. Maar ik zie geen reden waarom Tottenham niet naar zo'n niveau toe kan groeien.

En daarmee bedoel ik structureel mee doen om de titel en binnen de top 5 van inkomsten te komen ter wereld.

Sportief gezien is er nu geen enkele reden om te verkassen. Tottenham presteert beter en heeft een selectie die beter in balans is dan die van United.

11 juli 2017 om 11:35

Als speler zou ik meer kijken naar hoeveel prijzen ik zou kunnen winnen in plaats van hoe groot de club is. United mag wel groot zijn, maar heel geweldig gaat het de afgelopen jaren niet ondanks het smijten met geld

11 juli 2017 om 13:14

Laat me niet lachen, Tottenham heeft de afgelopen 10 jaar 1 prijs gepakt! Dat ze de afgelopen 2 seizoenen leuk meedoen aan de top vd premier league betekent dat ze united voorbij zijn?! Ik ben benieuwd welk team dat CL of EL speelt(en de kwartfinales haalt) het eerst kampioen gaat worden... vorig seizoen Chelsea en daarvoor leicester die beide geen Europese wedstrijden moesten afwerken heeft weldegelijk invloed op de eindklassering in de PL.

Dat wordt zo onderhand ook wel een monsterlijk team. Ben zelf voor Chelski maar Manu stond toch altijd bekend als de club met de meest doorbrekende spelers vanuit de jeugd . vooral engelsen dan , zeer spijtig om die toneelspeler mourinho die club om zeep te laten helpen

11 juli 2017 om 09:23

Hoezo helpt Mourinho het om zeep? Toen SAF er werkte zijn er inderdaad een stuk of 5 spelers doorgebroken uit de jeugd ja maar Mou kan toch niet allemaal jeugdspelers opstellen in een elftal wat al sinds het vertrek van Sir Alex al voor geen meter draait? Eerst een goed elftal bouwen en dan jeugd weer laten komen. En Mourinho helpt niks omzeep 3 prijzen in zn 1e seizoen? Meer dan die schot en loewie bij elkaar in 4 jaar..

11 juli 2017 om 09:24

United stond er ooit om bekend. Het is een beetje gecultiveerd eigenlijk doordat ferguson ooit startte met de nevilles, beckham, giggs en scholes. Die gasten bleven erg lang in dienst van de club. De verdere spoeling bleef erg dun, ook al langere tijd onder ferguson. Ik denk dat het niet mogelijk is als topclub in de pl je te permitteren jeugdspelers in te passen

11 juli 2017 om 09:31

@nlpadding:
Ja hoor het is weer de schuld van Mourinho... Het is toch het bestuur dat spelers haalt. En al doen ze dat, er is geen club in de absolute top die dat niet doet! anders haal je het ook niet meer. 2/3 top talenten in je team is goed, maar de rest moest echt directe kwaliteit zijn.

Heeft niks met Mourinho te maken, des te meer met jou afgunst naar hem. Want er is geen 1 team in de top 10 va de wereld met zo 5/5 talenten uit eigen jeugd in de basis.

11 juli 2017 om 09:36

Tsja, maar die jeugdspelers moeten wel het niveau hebben, ze hebben nu Rashford, Pogba en Lingard uit eigen jeugd rondlopen en die kunnen het niveau wel aan, maar of United nou zoveel beter was geweest met daarnaast nog Welbeck, Blackett en Cleverly in de selectie?

11 juli 2017 om 09:42

Chelsea koopt toch ook alleen maar en City daar komt nooit jeugd door maar wel overal jeugd weg halen voor de handel om weer toptransfers te kunnen bekostigen .
en de door jou genoemde toneelspeler heeft in zijn periodes bij Chelsea toch ook alleen maar gedaan aan kopen kopen kopen , dus doe niet zo hypocriet aub

Is 68 miljoen voor Dier niet heel veel? Tuurlijk is die homegrown en een goede speler maar voor 68 miljoen kan je toch wel wat beters halen?.

11 juli 2017 om 09:21

Ze lijken ook Matic te overwegen.

11 juli 2017 om 11:37

Het is gewoon veel te veel, als een speler Engels is lijkt er vaak wel het dubbele betaald te worden.

11 juli 2017 om 13:30

Dier is behalve homegrown en jong ook een erg goede speler. Hoop dat hij bij Spurs blijft. Mocht hij vertrekken dan moet je eigenlijk 2 vervangers halen: een centrumverdediger en een controlerende middenvelder, want Dier speelt gedurende het seizoen veel op beide posities.

11 juli 2017 om 14:24

Ik ontken ook niet dat dier niet goed is. Maar ik vond 68 miljoen gewoon wel heel veel.

11 juli 2017 om 14:31

Het is ook veel, maar je moet wel zoveel bieden als je een belangrijke speler van een concurrent wilt aantrekken. Als hij bijvoorbeeld naar het buitenland zou gaan zou ik een transfersom van 42 miljoen euro verwachten (ik heb een formule opgesteld voor de waarde van spelers )

toch een van de grootste Engelse talenten. Samen met Delle twee pareltjes op het middenveld van de Spurs. Alleen al omdat ze beiden Engels / homegrown zijn, zou ik ze als Spurs zijnde niet laten gaan.

Haha ik zie Levy geen spelers verkopen aan concurrenten. Die man is een zeer zeer zeer stugge onderhandelaar.

11 juli 2017 om 14:00

Idd hij zou het niet zomaar doen maar dit is wel een fantastisch bedrag voor Dier. Verder is Dier groot United supporter

Kan iemand mij vertellen wat men in Dier ziet?
Engels international, maar vind het nou niet echt een speler die zich in de kijker heeft gespeeld en dan ook nog 68 mil. willen neerleggen..
Kunnen ze beter voor linksback positie Rose halen.

11 juli 2017 om 09:23

Ze hebben nu vier linksbacks en na het vertrek van Schweinsteiger en Schneiderlin nog maar 1 verdedigende middenvelder, van 35 jaar oud.

Gelijk verkopen die gast. Speelde vorig seizoen, buiten een paar wedstrijden om, heel matig. Zelden zo veel onrust gezien. Strik erom en Haal de Ligt of Sanchez voor dat geld.

11 juli 2017 om 10:06

Dier speelt op het middenveld en jij stelt voor een centrale verdediger terug te halen?

11 juli 2017 om 11:38

Hij heeft ook centraal achterin gespeeld?

11 juli 2017 om 12:43

Als Alderweireld en Vertonghen gewoon fit zijn dan speelt hij gewoon op het middenveld. Dat hij het afgelopen seizoen ook veel centraal achterin heeft gespeeld is puur omdat Alderweireld en Vertonghen relatief veel geblesseerd zijn geweest.

11 juli 2017 om 16:05

Dier speelde vorig seizoen vaker centraal achterin dan op het middenveld. En wanneer hij op het middenveld speelde was het vaak nog onrustiger. Ver onder het niveau van bijvoorbeeld Wanyama of Dembélé.

11 juli 2017 om 16:19

Klopt, zoals gezegd puur door blessures van de Belgische vrienden centraal achterin. Het seizoen er voor bijvoorbeeld kan je duidelijk zien dat ze hem toch gewoon bovenal als CVM zien.

11 juli 2017 om 12:55

Voor 68m mag je een vd 2 wel hebben en anders mogen ze lekker ver weg blijven en volgend seizoen terug komen haha

Tottenham gaat hier toch nooit mee akkoord die willen minimaal 100m of meer let maar op.

Nou, laat Tottenham maar lekker stug onderhandelen. Dier is aardige voetballer, maar meer niet. Buiten dat United sowieso altijd te veel moet betalen is dat in dit geval al helemaal zo.

Als je dan leest dat Fabinho voor 45 miljoen naar Atletico gaat, dan gaan ze wel heel erg de mist in als ze 70 voor Dier gaan betalen.

Hij maakt Manchester United ook niet direct beter. Een Delli Ali of Eriksen dan weer wel maar die kunnen ze vergeten. Ik vind nog altijd dat ze een echte spelmaker missen, iemand die met creatieve en mes scherpe passes strooit maar ook kan scoren ala Sneijder De Bruyne, Ik vind Mkitaryan goed maar is niet echt gepolijst genoeg (nog). Mata komt er een beetje in de buurt en is een goede professional, maar is geen speciale speler vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

2 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
Barcelona houdt de ontwikkeling van Nicolas Pépé scherp in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren