Everton-aanvaller klimt uit diep dal: ‘Er is hulp beschikbaar, praat erover’

Maandag, 10 juli 2017 om

Er gloort licht aan het einde van de tunnel voor Aaron Lennon. De dertigjarige aanvaller van Everton werd twee maanden geleden in verwarde toestand opgenomen in het ziekenhuis, maar hij is aan de beterende hand en heeft inmiddels zelfs zijn rentree al gemaakt op het trainingsveld van the Toffees. Lennon kijkt maandagavond in een emotionele brief op social media terug op een bewogen periode.

"Het is goed om terug te zijn na een moeilijke periode. Ik heb een goede eerste trainingsweek achter de rug en kan niet wachten om deze lijn door te trekken", schrijft de pijlsnelle buitenspeler. Lennon richt zich vervolgens tot de medici die zijn behandeling voor hun rekening namen en de overige patiënten die hem vergezelden. "Ik wil hen bedanken. Verder is de steun die ik heb ontvangen van de club Everton, Tottenham Hotspur (zijn ex-werkgever, red.), hun supporters en het voetbalpubliek in het algemeen fantastisch geweest."

"Het is voor mij belangrijk om te benadrukken dat er hulp beschikbaar is", vervolgt de 21-voudig Engels international. "Iedereen die zich ongewoon voelt, zou hulp moeten zoeken, want het is belangrijk en goed om erover te praten." Lennon kwam de afgelopen voetbaljaargang slechts elfmaal in actie voor Everton in de Premier League. Eerder speelde hij gedurende zijn carrière voor Leeds United en Tottenham Hotspur.Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door ledenis)

Goed dat hij het zegt. Meestal is het toch een stoere mannenwereld waar je je gevoelens wegstopt.

10 juli 2017 om 23:51

Die stoere mannensport was 10/15 jaar geleden zo. Tegenwoordig valt het allemaal helaas wel mee. Wat je op het veld ziet. En buiten het veld ziet de helft eruit alsof ze een verkleedpartijtje aan het houden zijn.

11 juli 2017 om 07:03

Beetje kort door de bocht deze reactie. "Stoere mannenwereld" slaat in dit geval op een wereld waarin het belangrijk is de pretentie op te houden. Vroeger was deze pretentie inderdaad meer klassiek mannelijk. Maar nog steeds is het in de voetbalwereld belangrijk om een pretentie op te houden, al slaat deze nu, kijkende naar de manier waarop voetballers zich presenteren, meer op 'onaantastbaarheid'. Maar in deze 'onaantastbaarheid' is er net zo weinig ruimte om zwaktes te tonen als toen de pretentie nog meer klassiek mannelijk was. De voetbalwereld is dus, ondanks dat ze minder 'mannelijk' is, nog steeds een plek waar geen ruimte is voor gevoelens van zwakte en twijfel.

"Verwarde toestand" Wat is er precies met hem gebeurd? Ik moet gelijk aan drugs denken maar het staat er natuurlijk niet.. Iemand die het weet?

10 juli 2017 om 23:35

Is redelijk veel over geschreven in de pers afgelopen april, iets met een depressie en/of stress.

10 juli 2017 om 23:40

Dat is me dan ontgaan. Hoop voor hem, Koeman en Everton dat hij er bovenop komt. Hij was echt een snelle flitser!

10 juli 2017 om 23:40

Er zijn nogal veel manieren om een geestelijk probleem op te lopen . Hoeft echt niet drugsgerelateerd te zijn. Kan iedereen gebeuren.

Lennon alweer 30 jaar... Ik hoop dat hij snel terugkomt, hij kan de rechterflank goed bestrijden met z'n snelheid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Actuele wedstrijden

14 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
Clubs uit het Midden-Oosten hebben bij ADO Den Haag geïnformeerd naar Abdenasser El Khayati. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren