Wolverhampton breekt clubrecord voor wonderkind FC Porto

Zaterdag, 8 juli 2017 om

Wolverhampton Wanderers heeft gestunt met het aantrekken van Portugees international Rúben Neves. De twintigjarige aanvallende middenvelder heeft een vijfjarig contract getekend bij de club uit de Championship. Over de hoogte van de transfersom doen the Wolves geen uitspraken, maar de club meldt wel dat het om een clubrecord gaat. Naar verluidt ontvangt FC Porto twintig miljoen euro voor Neves.

Neves sluit zo snel mogelijk aan bij de selectie van Wolverhampton en gaat mee op trainingskamp naar Oostenrijk. “Ik kijk er enorm naar uit om voor deze club te spelen”, zegt Neves op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. “Dit is een ontzettend grote club en ik hoop dat ik een bijdragen kan leveren aan het bereiken van de doelstellingen. Ik heb altijd al in Engeland willen spelen.”

DONE DEAL! Wolverhampton Wanderers heeft het clubrecord gebroken om Rúben Neves los te weken bij FC Porto! Naar verluidt tellen de Engelsen twintig miljoen euro neer voor de middenvelder. #wolves #neves #fcporto #championship

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

De aanvallende middenvelder gaat in Engeland opnieuw samenwerken met manager Nuno Espírito Santo. De coach van Wolverhampton kent Neves nog vanuit zijn tijd bij Porto. “Ruben is een uitstekende speler die veel kan toevoegen aan onze selectie. Ik ken hem goed, heb vorig jaar nog met hem gewerkt”, aldus de trainer. “Als een speler in een Champions League-wedstrijd aanvoerder is van een een grote ploeg als Porto, dan betekent dat veel. Hij wilde hier graag komen voetballen, dit is een mooie uitdaging voor hem.”

Neves werd opgeleid door FC Porto, de club waar hij sinds zijn achtste jaar speelde. In het seizoen 2012/13 werd hij uitgeleend aan Padroense. Op zeventienjarige leeftijd maakte Neves zijn debuut voor de Portugese topclub. Hij begon als basisspeler tegen CS Maritimo (2-0) en werd de jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis van Porto in de competitie. Vijf dagen later werd hij de jongste Portugese speler die speelde in de Champions League. Als achttienjarige kwam hij in actie tegen Maccabi tel Aviv.


Poll

Rúben Neves is te goed voor een club uit de Championship


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Vraag me af waarom hij naar een club gaat die in de Championship speelt. Het is nou niet zo dat Wolves een club is waarvan je 100% zeker kunt zeggen dat ze gaan promoveren en dat hij volgens seizoen PL gaat spelen. Als je Porto verlaat ga dan naar een topclub of een subtopper.

8 juli 2017 om 11:29

Misschien had ie wel niet door dat championship iets anders is dan premier league. Snap er niks van deze gast kan beter.

9 juli 2017 om 12:00

Ik denk dat Porto spelers moet verkopen ivm Fair Play. Net als Roma gaan er dan belangrijke spelers weg. Dit is zonde en Jorge Mendes heeft veel macht..

Heb me de recente periode wat ingelezen over deze transfer en het is opvallend om te zien hoeveel macht Jorge Mendes bij deze club heeft. Hij is dan ook de grote man achter deze deal, wist ook de club zover te krijgen om Nuno als coach aan te stellen, een trainer die letterlijk zowat overal gefaald is.

Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken, maar het is een belachelijke deal als je er over nadenkt. Ruben Neves, die afgelopen seizoen ook met Nuno te maken had bij Porto en door diezelfde Nuno constant naar de bank werd verwezen, is fysiek niet heel sterk en nu gaat hij naar een competitie waar juist dat fysiek een enorme rol speelt. Had deze jongen graag ergens in Italie of Spanje gezien, dat had hem veel beter gepast.

8 juli 2017 om 10:50

Dat is niet alleen bij deze club helaas. Ook Valencia is zo goed als van Jorge mendes, in Portugal heeft hij Rio Ave, en in Frankrijk veel macht bij AS Monaco. Een échte zakenman

Tja weer een wonderkind......daar zijn er tegenwoordig meer van dan middelmatige voetballers,
Lijkt me niet als je zo een talent bent dat men over een Wonder spreekt, je naar Wolfhamton vertrekt en er geen betere opties zijn

8 juli 2017 om 11:16

Dat maakt deze deal ook raar want in mijn ogen vind ik het echt een super talent(wonderkind). Snap deze transfer van zijn kant dan ook totaal niet.

20mil door een championship team. Gwn omdat het kan!

8 juli 2017 om 10:31

In Nederland lopen we nog een beetje achter hoe we over transferbedragen denken. 5 miljoen voor Tete word hier gezien als een goede deal.

8 juli 2017 om 10:55

5 miljoen voor een bankzitter met een eenjarig contract is toch geen onaardige deal?

8 juli 2017 om 13:49

international van Oranje met ervaring in de CL en EL. Dan is 5 miljoen een snotbedrag. Een willekeurige Braziliaanse back onder de 25 jaar kost ook al meer dan 7 miljoen tegenwoordig.

Rars stap voor Neves. Had denk ik ook wel in de Premier League aan de slag gekund. Staat toch nog steeds te boek als een groot talent, en misschien wel de jongste aanvoerder van Porto. Voor Wolves uiteraard een goede aanwinst.

Rars stap voor Neves. Had denk ik ook wel in de Premier League aan de slag gekund. Staat toch nog steeds te boek als een groot talent, en misschien wel de jongste aanvoerder van Porto. Voor Wolves uiteraard een goede aanwinst.

Toch wel een aparte transfer. Vond die van Cavaleiro toen al een opvallend maar deze transfer al helemaal.

Misschien juist wel goed voor zo'n jongen om een tussenstap te maken. Laat hem nou maar eerst eens goed spelen in de Championship, dan kan hij altijd nog naar de PL mocht hij het goed doen. Minuten maken is het belangrijkst en dat gaat hij zeker doen bij een club als deze.

Ik zei het pas nog hier op VZ dat deze transfer eraan zat te komen. Echt absurd als je erover nadenkt en geeft nog beter dan vele andere transfers de hele gekte weer. Een groot talent dat de grote competities afwijst voor een club uit het Championship. Niet normaal ook hoeveel macht die Mendes (zaakwaarnemer) daar eigenlijk heeft.

8 juli 2017 om 10:44

Klopt ja! Ik kon het nauwelijks geloven toen je het zei, maar helemaal gelijk had je. Zou mooi zijn als hij verzuipt in het kick&rush, dan kan hij opgepikt worden door een Nederlandse ploeg

Geweldig nieuws ben hier heel blij mee! Wolves kan met Ruben Neves erbij en met nog een paar andere goede aankopen een goede kans maken op promotie verwacht ik. Zou geweldig zijn als Aston Villa en Wolves promoveren en dan nog een Leeds, Middlesbrough, Sunderland en Derby als derde club. Ben heel blij, kijk nu al uit naar volgend seizoen!

Van topclub in Portugal naar een 2e divisie club in Engeland snap deze transfer niet helemaal🤔

8 juli 2017 om 10:38

Redelijk te verklaren met het trickle down effect. BPL is enorm populair en trekt veel kijkers - > sponsors en geld. Het tweede niveau plukt hier dus ook de vruchten van. De Engelse jeugd teams doen het fantastisch en het 2e niveau trekt 20 miljoen uit voor spelers - zit het Engelse voetbal dan eindelijk in de lift? Of praten we over een bubbel?

8 juli 2017 om 10:43

Wolves is een club in opmars, en met veel potentie. Ze hebben de historie, stadion en faciliteiten al, en ik zie ze zeker in maximaal drie jaar de Premier League halen, hopelijk dit jaar al😉. Sowieso wordt de Championship hier in Nederland onderschat. Kijk is wat voor namen daar in spelen. Clubs als Aston Villa, Nottingham forest, Ipswich zijn voormalige Europacup winnaars en clubs als Leeds, Wolves, Derby County, Sheffield Wednesday, Sheffield United, Bolton, Birmingham en Sunderland etc meervoudig landskampioenen of Meervoudig Fa cup winnaars. Daarnaast hebben het merendeel een Stadion van 25.000 + en wordt er veel meer betaald dan in de Eredivisie (gemiddeld)

8 juli 2017 om 10:58

Een club in opmars? Je verzint het ook ter plekke

2011/2012: 20e in de Premier League (degradatie)
2012/2013: 23e in de Championship (degradatie)
2013/2014: 1e in League One (promotie)
2014/2015: 7e in de Championship
2015/2016: 14e in de Championship
2016/2017: 15e in de Championship

De enige reden dat ze nu Ruben Neves kunnen contracteren is de invloed van zaakwaarnemer Jorge Mendes bij die club (is bevriend met eigenaren en stippelt zelfs een deel van het transferbeleid uit).

8 juli 2017 om 11:07

Het Championship wordt wellicht onderschat in de zin dat er grote clubs spelen met een grote historie in de vorige eeuw, maar inmiddels al jaren bungelen tussen de niveaus en niet aan kunnen haken. Maar het niveau hoeven we niet te onderschatten, hoe "groot" de competitie ook is. Zó veel stelt dat ook niet voor. En al die clubs hebben de potentie, het geld en de stadions mee om Premier League te spelen. Maar er zijn maar weinig clubs daar die echt een goed beleid voeren. Wolves heeft nu ook alles maar te danken aan de Chinese eigenaren en hun band met Jorge Mendes.

8 juli 2017 om 12:22

En als ze dit seizoen promoveren zou je het waarschijnlijk wel een club in opmars vinden? Het barst hier van de mensen die amper wat weten van Engels voetbal en denken dat Crystal Palace groter is dan een Wolves. Whaha

8 juli 2017 om 13:39

Persoonlijk vind ik het Championship de mooiste competitie om naar te kijken. En inderdaad zoals je al zegt, met heel veel roemruchte clubs.

8 juli 2017 om 13:45

Inderdaad. Gelukkig vanaf dit seizoen worden alle wedstrijden van alle clubs uit de Football League gestreamd voor mensen buiten Engeland. Kan eindelijk elke wedstrijd van Aston Villa, Wolves, Blackburn, Coventry, Bradford etc bekijken😀

8 juli 2017 om 14:08

"en als ze dit seizoen promoveren zou je het waarschijnlijk wel een club in opmars vinden?"
Ja en weet je waarom? Dan zijn ze daadwerkelijk in opmars. En dus niet wanneer ze tegen degradatie strijden in de Championship. Zoals vorig seizoen.

Die zien we nooit meer terug! Vrees dat hij het fysiek aflegd in die competitie en over een paar jaar speelt hij lekker bij Braga zijn wedstrijdjes

Zal wel niet een hele geweldige voetballer zijn. Ken hem niet maar anders was hij wel na een grotere club gegaan. Dit is meer een flinke stap terug.

Ik maak me erg zorgen om de toekomst van Porto, waar de club jarenlang een baken van rust was met een goeie scouting en sterke aankopen en vol met talentvolle spelers is het nu een komen en gaan van trainers die steeds hun eigen spelers meenemen.

Sinds het vertrek van Ferreira in 2010 zijn er al 9 trainers versleten, het begon eigenlijk met Foncesca die er totaal niet geschikt voor was, daarna kwam Lopetegui en die maakte er helemaal een potje van, waar er eerst talentvolle spelers werden gehaald uit Zuid-Amerika aan de hand van het uitgebreide scoutingsnetwerk kwamen er nu 3de rangs Spanjaarden mee zoals Angel, Mercano, Bueno, Adrian, Fernandez en Campana.

Casillas wil ik hier niet onder scharen maar ook die heeft niet gebracht wat er van hem verwacht werd, heel de scouting en een consistent beleid lijken over boord te zijn gegooid de laatste jaren.
Er is nu voor 70 miljoen euro verkocht en het ligt in de lijn der verwachting dat Pereira ook wel gaat vertrekken na zijn sterke seizoen bij Nice. Dan word er nog getrokken aan Brahimi en Danilo. Laatsgenoemde zal zijn contract moeten verlengen anders kan je bijna niks verdienen aan hem volgend jaar zomer.

Dan is Oliver gekocht van Atletico voor 20 miljoen maar ik hoop wel dat er meer spelers gaan komen, vooral talentvolle spelers zoals het altijd is gegaan.
Zet die scouting aan het werk weer eens.

Ruben, de jongste aanvoerder ooit, heeft het laatste seizoen stilgestaan in zijn ontwikkeling maar is pas 20, de welbekende dip. Een enorm groot talent maar die het vooral voetballend moet oplossen, denk niet dat hij geschikt is voor het werkvoetbal van de Championship. Zijn intercepties zijn subliem verdedigend en een fantastische pass en overzicht. Hij heeft alles om het echt te gaan maken en ik hoop dat het hem echt gaat lukken.

8 juli 2017 om 13:47

Dat is niet helemaal hun eigen schuld, Porto heeft nou eenmaal erg veel last van het verbod op 3rd party ownership. Ze presteren mede door die constructies al jarenlang ver boven vergelijkbare clubs. Ze moeten langzaamaan die te grote jas uittrekken, hun salarishuis is bv totaal buitenproportioneel met hun inkomsten, en ze moeten nu minimaal elk jaar 40m netto (!) binnenhengelen aan transfers om zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Gecontroleerd inkrimpen is niet makkelijk, en de supporters zijn ook een categorie betere spelers gewend dan dat Porto nu kan betalen, dat is ook wennen.

Van Porto naar The Wolves, wat is er aan de hand hier? Zaakwaarnemer die zijn zakken vult? Kan toch niet waar zijn dat zo´n talentvolle speler naar zo´n club gaat! De voetballerij is total crazy geworden.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wolverhampton W.

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dominic IorfaVerdediger420
James HenryMiddenvelder397
Danny BatthVerdediger382
Conor CoadyMiddenvelder370
Carl IkemeKeeper340
Matt DohertyVerdediger342
Kevin McDonaldMiddenvelder333
Voor de complete selectie: Clubpagina Wolverhampton W..

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren