‘Welke andere partij stopt in deze tijd twintig miljoen euro in een club?’

Vrijdag, 7 juli 2017 om 08:24Daniel Cabot Kerkdijk

ADO Den Haag kan zonder financiële problemen aan het nieuwe seizoen beginnen, zo meldt De Telegraaf. Het dagblad schrijft vrijdag dat de Haagse club een storting heeft ontvangen van 3,9 miljoen euro van grootaandeelhouder United Vansen. Daarmee konden Donny Gorter, Lex Immers en Bas Kuipers worden ingelijfd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik weet er nog wel 1.. De Vrienden van Feyenoord .

7 juli 2017 om 08:31

Hebben die dat in 2016 of 2017 gedaan dan?

7 juli 2017 om 08:45

Hij bedoelt uiteraard een 'modale' club! En dat is ADO uiteraard. Feyenoord is een instituut en met het legioen achter zich, kun je rustig stellen dat 20 miljoen met de bekende 'twee vingers in de neus' kan worden opgehaald.

Kunnen ze van dat geld ook niet direct een normaal veld aanleggen.

Ik snap niet dat ADO zichzelf niet staande kan houden. Ze hebben elk jaar geld nodig? Dat slaat nergens op. Ze moeten toch zelf een sluitende begroting kunnen presenteren? De storting is wel goed, maar zo wordt het voor UV een duur verhaal.

7 juli 2017 om 09:27

Ja en nee. Soms moet je juist investeren om binnen enkele jaren je schuld weg te werken. Mocht je doen wat jij zegt. Kun je bepaalde spelers niet kopen of behouden. En dan zak je vaak veel verder weg denk aan degradatie. Het verlies wat je daar dan mee lijdt is vaak niet te overzien. Ze zullen echt wel een plan hebben om binnen enkele jaren weer zwarte cijfers te boeken. En in de tussen tijd krijgen ze hulp van UV.

7 juli 2017 om 09:59

Maar geloof me dat een Chinees bedrijf niet zomaar geld investeert in een Nederlandse middenmoter vanwege een gun-factor. Dat bedrijf zal ook een wederdienst willen zien en tot nu toe is het niet duidelijk wat dat zal gaan zijn. Waar ik me vooral zorgen om maak is het volgende:

Toen Vitesse werd overgenomen was het dan wel dubieus en mensen twijfelden, maar er werd direct gepraat over een modern jeugdcomplex en het bouwen van een fundament. Ook de samenwerking met Chelsea is best nuttig. Dat is ook gebeurd en daar plukt de club wel de vruchten van, ongeacht dat het allemaal verre van vlekkeloos verliep met onder andere Jordania en het vullen van het stadion.

Bij ADO daarentegen hoor ik alleen het verhogen van de begroting en het bedelen bij United Vansen om geld om versterkingen te halen. Ik hoor niets over renovatie, innovatie en een plan om de club weer een structuur te geven. Daarom denk ik ook dat heel veel mensen erg betwijfelen of de club nog wel weer zwarte cijfers zal boeken zonder investeerder.

7 juli 2017 om 10:06

Elke keer als UV geld stort, heeft ADO weer even geld om spelers van te kopen... Maar er lijkt zo voor de buitenwereld geen geweldige visie achter te zitten om de begroting structureel omhoog te krijgen..

Bij bijv vitesse komen ze ook niet in de buurt van een sluitende begroting, maar is iig nog geinvesteerd in een mooi trainingscomplex (voor de jeugd). Bij Utrecht is de begroting zonder verkopen van spelers nog niet sluitend, maar is er ook geinvesteerd in trainingscomplex, jeugdafdeling en worden nu de transfers weer door de club zelf gefinancierd.

Als je nu alleen maar spelers aantrekt van het geld om uberhaupt tot een redelijk gevulde selectie te komen, ben ik benieuwd wat er op termijn met ado staat te gebeuren. Zoals Sirius terecht aangeeft ,VU zal dit ook niet doen vanuit filantropisch oogpunt

Leuk dat ADO nu wat aan United Vansen heeft, maar om nou 3,9 miljoen euro uit te trekken voor Immers, Gorter en Kuipers is nou ook niet bepaald goed sportief beleid. Immers is een jongen van de club en mag dan een aanwinst zijn, maar hij zal ook best wat kosten qua salaris. Gorter is denk ik niet duur, maar dat vind ik gewoon een matige speler waarmee je de subtop niet gaat halen. Kuipers ken ik niet heel goed, dus daar kan ik (nog) niet over oordelen.

Toch blijft het zorgwekkend dat de club afhankelijk is van geld van United Vansen. Als je zelf geen winst kunt boeken, gaat zoiets uiteindelijk toch een keer mis. Dan kan je wel allemaal constructies bedenken om de begroting op te schroeven, maar als daar geen stabiel fundament voor is en je hebt een investeerder nodig om dat soort plannen uit te voeren, loop je als club een gigantisch risico.

7 juli 2017 om 10:59

Dat is zo en het is geen structurele oplossing, maar je zal toch ergens moeten beginnen, en dat is met een beetje stabiliteit. Zonder rust in de tent komen er ook geen sponsors.

7 juli 2017 om 11:42

Ik vind het vooral erg voor de supporters die geen idee hebben wat er nou precies speelt bij de club. In hoeverre kun je spreken van stabiliteit als de club onrealistische handelingen doet (opschroeven van de begroting) en het halen van te dure spelers (immers)? Bovendien denk ik dat er al wel sponsoren af hebben gehaakt.

Ik snap dat ze de club buiten de degradatiezone willen houden, maar om dan gelijk naar de subtop te kijken terwijl alles binnen de club een chaos is, is wel heel erg onrealistisch. De situaties zijn niet echt vergelijkbaar, maar iedereen heeft kunnen zien bij FC Twente hoe makkelijk je schulden opbouwt als je onrealistische plannen hebt. Ik had niet verwacht dat een club al zo snel een dergelijke fout zou maken.

Mooi nieuws, nu zullen ze wel een aantal spelers gaan halen die echt wat toevoegen straks.

7 juli 2017 om 11:46

Maar die spelers kosten de club ook veel salaris voor ADO-begrippen. Ik mag hopen dat de club daar wel mee oppast. Ik denk nog steeds dat United Vansen bijbedoelingen heeft en mocht dat het geval zijn, komen we dit seizoen denk ik te weten wat dat precies is. Voor de achterban en de club zelf hoop ik dat ADO weer stabiel wordt, maar dat zal wel een lastige klus gaan worden, denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo16-18
15.RKC Waalwijk14-14
16.Willem II10-16
17.ADO Den Haag10-25
18.FC Emmen5-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KramerAanvaller164
B. Ould-ChikhAanvaller120
L. KoopmansKeeper170
H. WentgesKeeper00
R. ZwinkelsKeeper00
J. AmofaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

3 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren