Update: Directeur bevestigt onderhandelingen met FC Groningen

Zaterdag, 8 juli 2017 om 22:24Dominic Mostert • Laatste update: 22:23

Lars Veldwijk krijgt mogelijk de kans om terug te keren naar de Eredivisie. Technisch manager Ron Jans en trainer Ernest Faber zijn namens FC Groningen naar het Noorse Alesund gevlogen en het is aannemelijk dat ze daar een gesprek voeren met Veldwijk, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Lars Veldwijk is een goede spits voor FC Groningen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door groenekat)

was bij pec geen slechte spits, maar wordt hier niet echt vrolijk van. je hebt van weert al en die is naar mijn mening wel beter. dan zou ik liever voor die spits uit irak gaan. jonger, betere statistieken en misschien een gokje waard

edit: had niet door dat veldwijk nog maar 25 is, dacht eind 20 dus dat jonger kan wel weg

6 juli 2017 om 14:44

Denk alleen een gokje dat Groningen zich niet zo snel kan veroorloven. Alleen op basis van wat statistieken in een totaal andere competitie.... Maar je wordt dus niet vrolijk van een speler die je niet slecht vond, maar je zou gokken op het onbekende.... Gelukkig voor Groningen ben jij geen beleidsbepaler.

6 juli 2017 om 14:47

een marcus berg, tim matavz, luis suarez, erik nevland, dusan tadic waren ook allemaal gokjes? sommige falen en sommige niet.

nee veldwijk vondt ik bij pec niet slecht, alleen hebben wij genoeg spitsen gehad van dit kaliber die gewoon totaal falen. veldwijk is bekend dat hij geen harde werker is. wanneer je geen harde werker bent is de kans om te falen bij fc groningen gewoon een stuk groter. overigens is veldwijk ook veel afhankelijk van de zijkanten en hebben wij gewoon niet de buitenspelers die dat kunnen bedienen.

6 juli 2017 om 16:21

Dat waren allemaal prima spelers. Maar ik heb het idee dat deze speler meer gehypet wordt van buitenaf dan dat zijn komst intern breed wordt gesteund. Daarom lijkt mij de gok groter. Daarnaast was de financiele positie van Groningen toen wat rooskleuriger dan nu.

6 juli 2017 om 16:30

Inderdaad, dat waren allemaal prima spelers. Maar we hadden natuurlijk niet van te voren kunnen denken dat een Berg/matavz de ene naar de andere er in knalt in de Euroborg. Ook heb je gelijk qua de financiën.

Wat ik bedoel te zeggen is dat we vaak van zulke transfers hebben gemaakt de laatste jaren waarbij we denken: Dat is een goede aankoop en ze daarna totaal door de mand vallen (hoesen,rusnak, Maduro, (linssen 1e ander halfjaar) om er maar een paar te noemen

6 juli 2017 om 17:03

In het geval van matavz ben ik het met je eens. Maar Berg was wel een redelijk zekerheidje ten tijde van zen komst. Schoot alles aan flarden in Zweden en kwam voor rond de 3 miljoen over dacht ik. Helaas kost een dergelijke speler nu het driedubbele en dus niet meer haalbaar voor Groningen.

Uitstekende spits voor Groningen! Enige waar Veldwijk eens aan moet werken is wat langer te blijven bij een club en eens echt een aantal seizoenen knallen. Hij wisselt vaker van club dan van onderbroek.

vond het bij Zwolle altijd wel een prima spits. Sterk aan de bal en kan een goal maken.

Ben zelf een fan van Veldwijk, dus zal een goede optie zijn. Had stiekem een beetje gehoopt dat hij naar ADO gaat als opvolger van Havenaar.

Komt er nog een spits bij of maar 1? Tenslotte is Groningen met Linssen al iemand kwijt en Veldwijk in dit geval wordt als opvolger van Mahi genoemd.

6 juli 2017 om 14:56

Veldwijk wordt niet de opvolger van Mahi, meer de opvolger van Linssen

Veldwijk is toch een spits en niet een buitenspeler? Als er geen vervangers worden gehaald voor Linssen en Mahi, gaat het er toch sterk op lijken dat Groningen 442 gaat spelen. Vind ik persoonlijk helemaal geen slecht idee, in het verleden hebben ze daar goede resultaten mee gehaald.
Wat er nu allemaal staat is gewoon net niet en dan heb je spelers als Tibbling die zich niet goed voelen en spitsen die de hele tijd geblesseerd zijn. Hoop toch echt dat Groningen een goed team kan opzetten voor aanvang van de competitie, want als zometeen ook nog Mahi en Tibbling ook weggaan zijn er weinig spelers waarvoor je naar het stadion komt.
Blijf me toch steeds afvragen waar al het geld is gebleven, want ze hebben over de jaren behoorlijk wat ontvangen en dat zeker niet allemaal in spelers geïnvesteerd.

6 juli 2017 om 16:20

Groningen speelde al 442 en Mahi en Linssen waren de twee aanvallers in dat systeem. Als er net als in de winter 4 miljoen voor Mahi geboden wordt is hij weg. Tibbling heeft na een sterke start niets meer laten zien, hij is geen speler waar je voor naar het stadion komt. Haalt juist alle snelheid uit aanvallen.

Elke jaar hetzelfde gezeik..

''daarna is de portemonnee leeg''

Lijkt me erg sterk? Vorig jaar aantal spelers verkocht waar je ruim 3/4 miljoen mee gepakt hebt.

Dit jaar: Linssen 950.000 + Tibbling (zeer waarschijnlijk) 1,5 miljoen = 2,5 mil

Ter wierik (transfervrij) + doan (gehuurd) + (warmerdam) max 500.0000 + begois 0 = 500.000?

Houd je volgens mij - de aankomende transfer nog ruim een paar miljoen over?

Rare redenering van onze directeur hans Nijland

Want met dit elftal ga je namelijk echt niet bij de eerste 8 eindigen..

Op een aantal plekken echt veel en veel te zwak... Koop Gewoon Versterkingen!

6 juli 2017 om 15:34

Het is natuurlijk niet zo dat een Ter Wierik hier gratis komt binnenlopen, hij krijgt natuurlijk een bonus tekengeld mee. Ook is er gewoon veel geld verloren op transfers de laatste jaren. Kijk naar een Maduro die hier gewoon groot verdiener was, kijk naar een hoesen/rusnak die ook gewoon groot verdieners zijn/waren. Voeg er dan aan toe dat een Doan huren ook niet gratis is natuurlijk. Daar betaal je ook wat voor ook al is dat zijn salaris.

6 juli 2017 om 16:01

Dat is geen argument?

Linssen, mahi, maduro, tibbling etc hadden ook allemaal salaris, tekengeld etc.

Daar ga je misschien iets op achteruit maar niet veel.

Als groningen weer mee wil doen om europees voetbal moeten ze echt nog een creatieve aanvaller + middenvelder halen. En een ijzersterke verdediger.

Ook als ze europees voetbal halen verdienen ze dat zo weer terug..

Is nog veel meer uit te halen. Meer kwaliteit zorgt ook weer voor meer supporters, sponsoring etc toch?

6 juli 2017 om 16:32

Het is niet zo dat wanneer FC Groningen een speler voor een miljoen verkoopt het die miljoen weer kan investeren. Ook is het tegenwoordig moeilijk om kwaliteit spelers te kopen omdat ze liever naar de 2e divisie van Duitsland of Engeland gaan. Wij als FC Groningen kunnen gewoon niet op tegen het grote geld van het buitenland. Dus zo makkelijk is het niet om een Creatieve aanvaller en middenvelder te halen

6 juli 2017 om 15:36

Minder televisiegeld, minder seizoenskaarten verkocht, vorig jaar al minder toeschouwers + een structureel tekort op de begroting die elk jaar wordt gedicht met eigen vermogen (lees transferinkomsten)

Daarbij, al zou Groningen nog 5 milj hebben liggen, dan nog zou Nijland nooit het achterste van zijn tong laten zien.

6 juli 2017 om 16:03

Wellicht dat Nijland een leugentje om eigen bewustzijn gebruikt heeft en Linssen voor minder verkocht is?

6 juli 2017 om 16:48

Een leugentje om eigen bewustzijn?

On: denk dat Veldwijk wel een mooie versterking kan zijn voor Groningen, hij is toch wel goed voor 10 doelpunten als hij in goeden doen is.

Ik heb nooit begrepen dat Az hem niet heeft proberen binnen te halen. Hij is in ieder geval een klasse beter dat die twee die ze nu rond hebben lopen.

Veldwijk staat nog steeds in de belangstelling van Vitesse, maar dan als vervanger van zhang...

Dit is dus de snelle, creatieve aanvaller waar ze naar op zoek zijn? Geen beleid is ook een beleid.

6 juli 2017 om 17:07

Je moet het ijzer smeden als het heet is zeggen ze toch? Misschien kwam hij ineens beschikbaar en met het waarschijnlijke vertrek van mahi op komst is dit een prima vervanger. Uiteindelijk met je met dat geld nog een buitenspeler halen. Van weert is vrij snel dus die kan prima naast veldwijk lijkt me. Komt allemaal wel goed. Dat ze geen beleid hebben is te makkelijk roepend vanaf ze zijlijn.

7 juli 2017 om 17:12

Groningen heeft niet vaak snelle spitsen gehad hoor. Matavz, Berg, Nevland, Suarez, Texeira waren allemaal geen spelers die bekend stonden om hun snelheid, maar om hun klinische afmaken. Veldwijk past prima in dat rijtje. Met die Iraanse spits heb je geen idee wat je in huis haalt.
Ik hoop op Veldwijk en nog een buitenspeler met een goede voorzet. Veldwijk en Van Weert mogen het uitvechten. Of misschien samen in een 4-4-2.

Geruchten blijven altijd nu wordt er weer iemand anders aan Groningen gelinkt door Grieks media. Zolang Groningen geen nieuwe spits heeft blijven er toch geruchten komen. Van mij hoeft veldwijk ook niet meer te komen, het is graag of niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
S. PadtKeeper350
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Zuid-Afrika
8 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren