‘De voetbalwereld is eng: ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’

Donderdag, 6 juli 2017 om

Gianni Zuiverloon maakte in het seizoen 2004/05 onder trainer Ruud Gullit zijn debuut bij Feyenoord en won twee jaar later met Jong Oranje het EK Onder-21. De rechtsback werd in die periode een mooie toekomst voorspeld, maar hij zou uiteindelijk een carrière kennen met pieken en dalen. In dit interview vertelt Zuiverloon zíjn verhaal, over onder meer zijn huidige club Cultural Leonesa, het faken van een blessure en over ‘nepheid’ in de voetballerij.

Actuele video's

Garcia: 'Snap niet waarom Memphis werd gezien als 'luie' voetballer'

Aouar steekt loftrompet: 'Memphis Depay is een fantastische aanvoerder'

Klopp verlengt contract: 'Fijn dat er nu duidelijkheid is over mijn toekomst'


Poll

Had jij meer van de loopbaan van Gianni Zuiverloon verwacht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door edo)

Geheimpje heel de wereld is ikke ikke en de rest kan stikken,altijd zo geweest en gaat niet veranderen je kan alleen je eigen instelling bepalen en de juiste mensen om je heen verzamelen

6 juli 2017 om 10:52

Maar als iedereen aan zichzelf denkt, dan wordt er aan iedereen gedacht toch? On topic: Er komen steeds meer voetballers naar buiten die eerlijk bekennen dat ze het spelletje niet meer leuk vinden maar puur voor geld voetballen. Deze stoppen vaak toch eerder, omdat iets doen alleen voor geld op den duur gaat vervelen. Andere voetballers geven aan dat ze na het voetbal Niets meer met voetbal te maken willen hebben.

Er gaat gewoon te veel geld in om. Ik vraag me af wanneer deze bubbel barst.

6 juli 2017 om 11:13

Ik denk dat de bubbel niet gaat barsten doordat er voetballers zijn die het wereldje niet meer mooi vinden. Voor hen tien anderen.

De bubbel gaat pas barsten als de fans afhaken. Je ziet in Engeland al wat scheurtjes, waar de oorspronkelijke voetbalfans de kaartjes niet meer kunnen betalen, zich niet meer herkennen in de spelers op het veld, en liever naar het championship of lager kijken. Voorlopig wordt dat opgevangen omdat er op de wereld zo gruwelijk veel mensen zijn die graag naar de PL kijken via de televisie of het internet. Daarmee blijft die wereld voorlopig nog wel in stand.

Persoonlijk ben ik wel een eind afgehaakt, ik ging graag naar oranje, maar daar heb je steeds meer hoempapa publiek dat vooral geentertaind wil worden en de wave wil doen. Daar kan ik niks mee. Op grote toernooien zitten er steeds meer sponsoren in het stadion, in plaats van supporters. Maar het kan ook door mijn leeftijd komen (40). Er zijn in mijn plaats weer zat jongeren die voetbalfans zijn. Dus ook daar blijft het systeem voorlopig wel in stand, denk ik.

6 juli 2017 om 11:23

Wat je zegt is wel interresant. Een verplaatsing van het hoogste niveau naar de lagere niveau´s waar spelers met lagere lonen en minder commerciele belangen nogsteeds voetballen om te voetballen. Er zou eigenlijk een onderzoek moeten komen naar de bezetting in stadions of de gemiddelde lonen van de bezoekers om te kijken of daar echt een verschuiving in zit.

6 juli 2017 om 22:25

Ja, dat zou goed zijn. In de VS is het ook zo, waar veel mensen graag naar college football of college basketball kijken. Daar wordt ook nog aanvallender en aantrekkelijker gespeeld. Ik denk dat de onderzoeken al wel plaatsvinden in het voetbal, er gaat zo vreselijk veel geld om, dat ze daar goed het oog op houden. Maar die onderzoeken zijn dan commercieel vertrouwelijk, denk ik. Het publiek moet het vooral niet horen.

6 juli 2017 om 15:54

@OnlyAjax Volledig met je eens! Iedereen heeft het er steeds over dat Jantje (voorbeeld naam) enorm egoistisch is, maar in feite is het ego gehalte bij ieder mens het zelfde. Het enige punt is, is dat de een er veel handiger/slimmer mee om kan gaan dan de ander, waardoor de minder handige/slimme mensen sneller worden gezien als egoïsten en het daardoor ook meer uiten, terwijl ze eigenlijk hetzelfde egogehalte hebben als de sociaal handige mensen. Mensen zullen elkaar alleen helpen als ze vrienden of goede kennissen van elkaar zijn, omdat ze er zelf dan op termijn een goede vriendschap relatie ervoor terug krijgen. Zo gaat het helaas in deze tijd..

Tja, de voetballerij is inderdaad voor een groot deel "ikke ikke ikke". Het probleem is alleen dat spelers en trainers dat pas als probleem gaan zien als ze zelf onderaan de food-chain komen te staan. Eerst doen ze er zelf aan mee, door zoveel mogelijk geld binnen te harken, clubs in hoog tempo te wisselen omdat ze daarmee zelf beter af zijn, etc. En vanaf het moment dat hun carriere in het slop raakt, dan gaan ze dit soort dingen zeggen. Dan hebben ze wat mij betreft gewoon pech. Toon maar eens solidariteit als het met jezelf goed gaat, in plaats van vragen om solidariteit als je het zelf nodig hebt. Want met dat laatste ben je nog steeds alleen bezig met "ikke ikke ikke".

6 juli 2017 om 12:09

Solidariteit bestaat niet in het betaald voetbal, Jean Marc Bosman weet dat maar al te goed.
Cash is king dat was altijd al zo maar na het Bosman arrest is dat in combinatie met de groei van het voetbal nog veel meer toegenomen.
Fans/supporters moeten ophouden te geloven in al die prietpraat die spelers, clubs en bonden voor de camera's afdraaien. Iedereen wil gewoon maximaal cashen, klaar.
Zelf heb ik geen enkel probleem met de toename van het geld in de PL. Het wordt eerlijk verdiend en ze geven het ook weer lekker uit.
Het is uiteraard Angelsaksich dus ja winstmaximalisatie ten koste van minder bedeelden is een logisch gevolg.
Kijk gewoon lekker je wedstrijdjes en skip de interviews, scheelt een hoop tijd en ergernis.

6 juli 2017 om 15:41

Eerlijk verdient vind ik niet terecht, dat er zoveel geld in het laadje van die clubs komt is alleen omdat de tv-rechten een monopoliesituatie creëren. met andere woorden, fox bijvoorbeeld kan zoveel vragen als ze willen want dat is de enige manier om (legaal) voetbal op je scherm te krijgen. Alsof dat fox zoveel kost om uit te zenden, ze maken misbruik van de trouwe fans die zo verzot zijn op het spelletje.

Ik weet het niet zeker maar is de transfermarkt niet op hol geslagen nadat fox het overkocht?

6 juli 2017 om 22:27

Lexus, ik ben het met je eens hoor. Ik erger me er ook niet aan. Het enige dat ik zeg, is dat ik geen medelijden heb met spelers die late in hun carriere dit soort dingen gaan zeggen. Ze zijn geen haar beter en zeggen alleen maar wat ze op dat moment het beste uitkomt.

Ik zou trouwens precies hetzelfde doen. Als je zo schunnig veel geld kan verdienen, dan zou ik vrolijk meedoen aan het circus, en na 15 jaar lekker miljoenen gaan tellen in mijn geldpakhuis.

Wel typisch dat jongens zoals Drenthe, Zuiverloon en o.a. Rigters het hebben over enge mensen in de voetbalwereld maar vooral zelf geen mentaliteit hebben gehad gedurende hun carrière. Je weet nou eenmaal dat je in een wereldje zit waarin je moet presteren, anders laat iedereen je vallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cultural y Deportiva Leonesa


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dani PichínAanvaller162
DioniAanvaller157
A. KawayaAanvaller133
Julen CastañedaVerdediger140
EstellésVerdediger10
Aitor FernándezVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Cultural y Deportiva Leonesa.

Nederland
2 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren