‘Natuurlijk ben ik gefrustreerd, FC Twente is iets wat ik echt wilde’

Dinsdag, 4 juli 2017 om

Aron Sigurdarson baalt dat de onderhandelingen tussen Trömsö IL en FC Twente over een transfer zijn gestaakt. De Noorse club vroeg ongeveer een half miljoen van de Tukkers, maar technisch directeur Jan van Halst weigerde zoveel neer te leggen voor de buitenspeler. Sigurdarson steekt zijn frustratie niet onder stoelen of banken en heeft weinig begrip voor zijn huidige werkgever.

"Toen ik een half seizoen op de bank zat vorig jaar, heb ik daar ook niet over gezeurd”, begint de 23-jarige IJslands international zijn relaas tegenover iTromso. “Alleen maar keihard getraind. Ik heb mijn best voor de club gedaan. Ik begrijp dat ze zoveel mogelijk voor mij willen hebben, maar ik hoop dat de deal met Twente er toch komt. Ik heb alles gedaan voor de club en verdien deze kans.”

De twee clubs hebben al enkele weken aan onderhandelingen achter de rug toen Van Halst onlangs kenbaar maakte dat een overgang er waarschijnlijk niet inzit. De transfersom was het grote struikelblok volgens de oud-middenvelder van onder meer Ajax, FC Twente en FC Utrecht. “Zoveel geld hebben we niet. Dus we gaan uitzien naar een alternatief. Jammer, we hadden hem er graag bij gehad.”

Sigurdarson hoopt dat de twee clubs de moeizame onderhandelingen vergeten en snel weer om de tafel gaan zitten. "Het lijkt erop dat de transfer niet doorgaat, maar ik hoop dat dit niet het einde is", aldus de aanvaller. “Natuurlijk ben ik hier gefrustreerd over, dit is iets wat ik echt wilde. Sinds ik hier kwam heb ik meerdere malen gezegd dat ik in grote competities wil spelen. Ik heb het gevoel dat ik deze kans verdien."


Poll

Denk jij dat Aron Sigurdarson alsnog naar FC Twente komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door holala)

Misschien wel een goede opvolger van Linssen bij Groningen.

4 juli 2017 om 17:28

Ik zou liever zekhnini willen zien als die haalbaar is. Deze jongen vind ik niet echt heel bijzonder al helemaal qua statistieken

4 juli 2017 om 17:49

Zekhnini is vooral een jongen die bekend werd door het spel Football Manager. Zijn statistieken zijn alles behalve indrukwekkend.

4 juli 2017 om 17:56

Ik geef toe zekhnini's statistieken zijn ook niet goed maar ik vind het wel een leuke speler om naar te kijken

4 juli 2017 om 17:58

Als Twente een half miljoen al niet kan ophoesten zie ik Groningen dat ook niet zo snel doen voor een speler. Die moeten het toch juist veel meer hebben van transfervrije buitenkansjes die zichzelf bewijzen en met een leuke winst worden doorverkocht?

4 juli 2017 om 18:01

Het is natuurlijk wel zo dat Groningen in tegenstelling tot FC Twente niet blut is.

5 juli 2017 om 19:40

Blut of niet, 1 miljoen voor een club als Groningen blijft vrij veel geld en zou ik zelf wel goed over nadenken of het slim is om zo'n bedrag in 1 speler te investeren.

Tja, FC Twente zal geen 500.000,- gaan betalen en Tromso zit nu met een ontevreden speler. Dat mag je na deze uitspraken toch wel concluderen. Ik denk dat Tromso uiteindelijk wel overstag gaat en hem naar FC Twente laat vertrekken voor minder. 500.000,- is wel erg veel voor een 23-jarige speler met matig tot redelijke statistieken in de Noorse competitie dat niet te boek staat als een goede competitie.

4 juli 2017 om 18:40

Dat ontevreden zijn zal best een item zijn, maar na 3 weken snapt ook hij dat hij gewoon goed voetbal moet laten zien wil hij ooit een goede transfer krijgen. Dus ja hij zal een paar weken sagarijnig zijn maar daarna gewoon zijn werk zo goed mogelijk doen

4 juli 2017 om 19:21

Dat hangt natuurlijk ook samen met de vraagprijs van de club. 500.000,- voor deze speler is te veel geld en dat gaat geen enkele club voor deze jongen betalen op dit moment. In zo'n geval denk ik dat de speler meer druk uit kan oefenen op de club, dan andersom.

Verder zou het ook geen ramp zijn als Tromso vast blijft houden aan de vraagprijs. Dit soort spelers zijn altijd een risico en in het verleden was Scandinavie ook niet altijd succesvol bij de scouting van FC Twente. Zowel Borven als Kusk waren grote talenten, maar lieten in Enschede werkelijk niets zien. Deze Sigurdarson zal zich nog meer moeten bewijzen, aangezien zijn statistieken niet meer dan matig zijn.

4 juli 2017 om 19:33

Ik vind het wel een riskante transfer. Een jongen van 23 jaar met niet zo'n geweldige statistieken. Kan zeker een topaankoop worden maar ik geef als voorbeeld Boysen. Die kwam vorig seizoen voor zo'n 300.000 euro over uit denemarken volgensmij. Was daar een uitstekende speler, maar kwam zwaar te kort voor de Eredivisie. Zeker in de situatie waarin Twente zit zou ik er goed over nadenken.

4 juli 2017 om 20:25

ach ja,

@sirius,
Halvar Thoresen kwam ook op de fiets en werd een topper bij Fc Twente

6 juli 2017 om 11:00

En ging met de sportwagen naar PSV waar hij de vedette werd

Halvar Thoresen, één van de beste buitenspelers die Twente ooit heeft gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller121
K. NakamuraAanvaller114
Q. MenigAanvaller50
J. DrommelKeeper140
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren