‘De kans is aanwezig dat het tot 1 september onrustig zal blijven’

Maandag, 3 juli 2017 om

FC Groningen is inmiddels ook aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen, maar de selectie is voorlopig nog niet rond. Trainer Ernest Faber ziet Bryan Linssen en Simon Tibbling hoogstwaarschijnlijk nog vertrekken en verwacht dat het tot 1 september onrustig kan blijven met transferperikelen.

“De kans is aanwezig dat het tot 1 september, als het transferwindow sluit, onrustig zal blijven. Het gaat erom dat we zoveel mogelijk energie steken in degenen die er wel zijn”, stelt Faber in gesprek met het Dagblad van het Noorden. De oefenmeester is onder de indruk van aanwinst Ritsu Doan. “Je ziet meteen dat het een goede voetballer is. Heel knap dat je tijdens je eerste training al zo weet mee te voetballen.”

“Het is een voetbalintelligente jongen, hij heeft bepaalde zaken snel in de gaten. Ik verwacht dat hij onze speelwijze gauw onder de knie zal hebben. Daar heb je in principe geen tolk bij nodig”, vervolgt de oefenmeester van de Groningers, die Linssen hoogstwaarschijnlijk naar Vitesse ziet vertrekken. “In feite is het vertrek van Linssen logisch. We moeten er niet panisch over doen, we hebben er toch niet veel invloed op.”


Poll

Vind jij dat de tranferwindow eerder afgelopen moet zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door sam)

Bij elke Nederlandse club zal het tot 1 september onrustig blijven. We zijn een land voor spelers opleiden en normaal gesproken niet eindstation voor spelers.

Tja daarom hoopt menig Groninger dat hier ook op wordt ingespeelt. Het scoutingsbeleid is drama en de laatste keer dat er een jeugddspeler succesvol werd doorgeschoven kan ik me niet eens herrinderen... Zie het voorbeeld qua keepers. Als Padt straks opeens wel vertrekt eindigt Groningen met een Kostas Lamprou omdat alle andere mogelijke keepers al een nieuwe club hebben. Verder is de selectie zo mager dat een blessuregolf ons gewoon 3 plekken kan kosten. Seizoen in, seizoen uit hebben we zoveel mazzel gehad door in de laatate speelrondes alles te winnen maar dit gaan een keer mis. Tel hierbij het onrealistisch verwachtingspatroon van de Groningers op en ziet het verval van de ploeg.

3 juli 2017 om 12:49

"eindigen met een kostas lamprou" is echt niet zo'n straf hoor

3 juli 2017 om 12:53

Dat kan je je niet herinneren? Juninho Bacuna speelt al tijden in de basis en ook Hans Hateboer is pas dit jaar verkocht aan Atalanta. Zo erg als jij het stelt, is het niet

3 juli 2017 om 13:58

Van Padt naar Lamprou is toxch, zeker qua hoge ballen een grote verandering. Helemaal aangezien groningen in de lucht erg zwak is. Klopt natuurlijk. Qua jeugd. Dom van me. Toch is de jeugd van ons niet meer wat het geweest is. Qua transfers lopen we toch echter een utrecht, heerenveen en twente aan.

3 juli 2017 om 13:51

Groningen zit nu qua inkomsten in het groepje Utrecht, Heerenveen, Twente, en kan dus min of meer een kwalitatief vergelijkbare selectie neerzetten. En dat zie je aan de resultaten ook wel af, soms bovenaan tov die vier, soms onderaan maar het is allemaal redelijk stabiel. Natuurlijk kan Groningen wel eens een klote jaar draaien, maar op de langere duur drijven ze echt wel boven.

3 juli 2017 om 13:59

Vind je selectie van groningen gelijkwaardig aan die van de bovengenoemde clubs?

3 juli 2017 om 16:17

Groningen zit toch juist lager qua inkomen?

3 juli 2017 om 21:17

Welke selectie? De transferperiode duurt nog 2 maanden. Tibbeling nog weg en daarvoor een goede balafpakker halen. Ik ziet het wel zitten.

3 juli 2017 om 21:19

Heerenveen vergelijkbaar. Utrecht zit lager dan Groningen. Vitesse en Twente zitten echt wel aanzienlijk hoger dan Groningen.

Wanneer houdt deze idiote situatie eens op! Begin dan op 1 september met onze competitie maar ga dan niet zo nodig op 12 augustus al beginnen. Competitie vervalsing. We hebben de mond vol van kunstgras, maar dit is nog erger en we vinden het blijkbaar goed omdat het om geld gaat! Als het niet kan, regel dan dat de interne transfers na de 1e wedstrijden in de eredivisie niet meer mogelijk is. Dan hou je het tenminste in de eigen competitie fair. Verder hebben ze blijkbaar schijt aan Jan publiek, want het gebeurt maar al te vaak dat de beste speler(s) van je clubje nog in augustus vertrekt terwijl ze al voor je club gespeeld hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder61
A. MatusiwaMiddenvelder60
D. van KaamMiddenvelder60
M. El HankouriAanvaller60
P. JoostenAanvaller60
S. PadtKeeper60
J. LarsenAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren