FC Twente staakt onderhandelingen: ‘Zoveel geld hebben we niet’

Zondag, 2 juli 2017 om

Aron Sigurdarson gaat definitief niet naar FC Twente verkassen. De club uit Enschede heeft de onderhandelingen met de Noorse club Trömsö IL gestaakt, nadat het laatste bod van de Tukkers is afgewezen, zo meldt TC/Tubantia zondagmiddag.

Volgens technisch directeur Jan van Halst vragen de Noren meer dan een half miljoen euro voor hun buitenspeler. “En zoveel geld hebben we niet. Dus we gaan uitzien naar een alternatief. Jammer, we hadden hem er graag bijgehad.” De onderhandelingen worden ook bemoeilijkt doordat de coach bij de nummer voorlaatst van de Noorse competitie onlangs werd ontslagen. Sigurdarson maakte tot op heden drie doelpunten in veertien duels voor Tromsö.

Het zal nog even duren voordat de selectie van Twente op volle sterkte is, laat Van Halst desgevraagd weten. “De huurspelers die we op het oog hebben, gaan eerst voor hun kansen bij hun eigen clubs. Op het moment dat ze in kleedkamer 2 terecht komen, wordt verhuur een optie voor die spelers en hun clubs. Dat duurt dus nog even.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door jan1980)

Kijk, twente geeft eerlijk aan dat ze niet zoveel geld hebben om hem te kopen. Dan wil ik nu iedereen ook wel eens iedereen horen die normaal Twente altijd afkraakt als het om geld gaat, omdat hun eigen clubje waarschijnlijk nog in de jupiler league speelt. ON: 3 goals in 14 duels klinkt niet bijzonder, hoop dat Twente hiermee een weloverwogen besluit neemt

2 juli 2017 om 23:51

Sorry maar omdat ze nou na jaren wanbeleid 1x zeggen dat ze niet genoeg geld hebben moeten we daar allemaal lof voor over hebben. Ik vind dat Twente nog geen euro moet uitgeven aan transferkosten tot ze alles weer volledig op de rit hebben.

3 juli 2017 om 08:35

En waarom vind je dat? Logisch is het namelijk niet. Twente moet in de eredivisie blijven om voort te kunnen bestaan. Dus moet je investeren in spelers. Je kan niet alleen maar transfervrije spelers en huurspelers ophalen.
De begroting is sluitend dus kunnen ze op dit moment alle schuldeisers terugbetalen, voor zover wij weten.

Hoe denk je dat andere clubs dit in Europa doen? Veel daarvan hebben een grotere schuld dan Twente maar kopen voor vele miljoenen ook spelers.

Eerst maar de forse schuld af betalen. Feyenoord is het gelukt. Maar dit twente? Zal jaren duren op deze manier.

2 juli 2017 om 17:34

Feyenoord heeft er ook jaren overgedaan....

2 juli 2017 om 17:41

Twente is ook druk bezig met de schulden af te lossen. De probleemleningen zijn nu allemaal hergefinancierd waardoor de club prima in staat is om aan alle financiële verplichtingen te voldoen.

2 juli 2017 om 18:06

De schuld van Twente is groter en Feyenoord verkocht regelmatig speler voor miljoenen wat Twente niet gaat lukken. Ik vrees dat ze in twintig jaar tijd nog niet eens de helft hebben afgelost.

2 juli 2017 om 18:34

Twente had in 2015 een schuld van 90 miljoen, grotendeels vanwege het stadion. De schuld nu is al minder dan 32 miljoen, met een relatief lage rente.

2 juli 2017 om 18:51

Ik zal niet liegen inderdaad. Zelfde als de Twente supporters die hier jarenlang groots spraken en mijn club naar beneden haalden. Bovendien is de situatie nu wel erg nijpend want Twente heeft geen spelers die ze voor miljoenen kunnen verkopen.

2 juli 2017 om 19:43

Ben benieuwd hoe feyenoord schuldenvrij de "nieuwe" kuip zal financieren! Voor de rest veel roeptoeteren zonder enige kennis! Chapeau El Fenomeno!

2 juli 2017 om 23:16

Maar....doe je zelf niet precies hetzelfde, maar dan de andere kant op?

De situatie is minder nijpend dan vorig jaar en met het huidige beleid zullen de pieken, maar ook de dalen niet meer zo fors zijn.

3 juli 2017 om 03:39

Ik wil je niet uit je ilusie halen El Fenomeno, Feyenoord had nu ook nog in de schulden gezeten als Pim Blokland niet met vele miljoenen oe brug was gekomen. Mijn club zat in hetzelfde schuitje als Twente nu zit. Wij hadden enorm veel geluk dat er een hele rijke Rus langs kwam, anders was Vitesse er ook niet meer geweest.

3 juli 2017 om 08:07

Feyenoord verkocht meerdere groeilbriljanten uit de eigen jeugd. Of het nou fer of Wijnaldum was. Ik zie Twente niet zulke top talenten hebben om zulke forse transfersommen te incasseren. Vorig jaar waren de huurlingen veelal de beste. Misschien Druijff huren van AZ? Of iets van jong Ajax?

Wow. Een half miljoen niet hebben in plaats van niet willen betalen. Dan zit je toch wel in het rijtje degradatieclubs, terwijl ze het afgelopen seizoen prima hebben gepresteerd!

2 juli 2017 om 17:34

Doeksteling is ook bovenste plekken rechter rijtje.

2 juli 2017 om 17:37

Feyenoord kon een x aantal jaren niks natuurlijk hè. Maar die hadden nog een goeie jeugdopleiding en troffen een paar keer goed geluk met het huren van Guidetti en het aantrekken van spotgoedkope Pelle. Twente heeft niet het netwerk en de naam laat staan de jeugdopleiding. Dus ze zullen wat creatief moeten gaan werken daar.

2 juli 2017 om 17:47

Zo hebben we het afgelopen jaar zoveel geluk gehad met Unal. De club heeft zich nu ook al versterkt met een paar spelers waarvan ik hoop dat er wat doorbreken. Hoge verwachtingen van Boere mag ik niet hebben maar die heeft gisteren in de eerste oefenwedstrijd ook al leuke dingen laten zien

2 juli 2017 om 18:00

Twente heeft ook een goede jeugdopleiding. Kijk alleen nog maar eens naar de verdediging: Van der Lely, Ter Avest, Bijen (zelfs Thesker). Allemaal eigen jeugd. Ook de komende jaren komt er veel talent aan: George, Fernandes, Browning, Trotman, noem maar op. Ze trekken nu ook veel transfervrije spelers aan, wat ook veel geld scheelt. Plus de winst van verkoop spelers daarbij, zie ik ze er wel weer bovenop komen met het goede beleid van oa jan van halst

2 juli 2017 om 22:28

Vergeet Roemeratoe niet. Toch wel een jongen waar ik veel potentie in zie. Ook Trotman en George hebben de potentie om basisspeler te worden. Daarna valt er helaas wel een gat van een jaar, maar de A1 en B1 hebben wel weer een aantal hele goede spelers.

3 juli 2017 om 06:48

Ted van Leeuwen is een rare kwibus maar hij beschikt wel over een groot netwerk en dito voetbalinzicht. Daar heeft Twente de afgelopen jaren zeker van geprofiteerd, hoewel het niet altijd voor iedereen direct zichtbaar was.

2 juli 2017 om 17:42

Dat zou je zeggen ja. Echter gaan wij ons dit jaar zonder al te veel moeiteloos handhaven. Daar durf ik heel wat geld op te zetten. De selectie is, op enkele dunbezette posities na, prima in orde. Ervaring afgewisseld met talent, en er kunnen nu meerdere varianten qua spel op de mat leggen. Kwalitatief zijn we er zeker niet veel minder op geworden. Al zou natuurlijk moeten blijken of Unal zo maar vervangen kan worden qua doelpunten.

3 juli 2017 om 00:06

Ik denk ook dat het 'm daar in zit bij Twente; als je iemand hebt die makkelijk scoort dan voetbalt het een stuk makkelijker natuurlijk. En met Unal was dat een schot in de roos voor Twente vorig seizoen. Mocht Boere niets worden dan hebben we toch een probleempje lijkt me. Dan kan het wel eens in die 'jonge koppies' gaan zitten. Dan krijg je gefrustreerd en onsamenhangend voetbal waarschijnlijk.

Toch ben ik wel positief gestemd en als Twente maar in de eredivisie blijft de komende jaren dan vind ik t wel prima. Dan overleven we het waarschijnlijk wel.

2 juli 2017 om 18:47

Twente heeft dikke schulden die afgelost moeten worden, dus Van Halst heeft gelijk.

2 juli 2017 om 22:21

De club heeft natuurlijk wel veel meer restwaarde dan de degradatieclubs. Bij FC Twente is het momenteel allemaal nog relatief aan de schulden en het plan van aanpak. Het is dus niet bepaald nieuws dat FC Twente maar een beperkt budget heeft. Onnodige risico's nemen met spelers is voor de club momenteel geen optie.

3 juli 2017 om 08:08

Huurlingen waren een schot in de roos, unal was goed bezig. Benieuwd of Twente weer aardig wat gaat huren of dat zij zich richten op transfervrije spelers en die later met winst te verkopen

3 juli 2017 om 08:49

Een beetje van beide. En 1 of meerdere spelers kopen.

3 juli 2017 om 23:05

Een Guus Til huren van AZ. Of wat van Jong Ajax oppikken, bijvoorbeeld zo een Frenkie de jong. Of een Cassiera van Ajax.. met Dolberg en Huntelaar zal Cassiera weinig spelen.. die jongen kostte toch 5 miljoen euro... zal toch wel iets moeten kunnen...?

Ach, anders haalt Twente toch weer spelers bij pec op ;-)

2 juli 2017 om 18:32

En vervolgens naar Utrecht

3 juli 2017 om 00:29

Vergeet Go Ahead Eagles niet😅

2 juli 2017 om 19:21

Ryan Thomas graag

2 juli 2017 om 19:45

Of Saymak haha.

Ik vind wat Twente hier doet uitstekend. Ze geven hun grens aan en nemen dus geen onnodige risico's. Je ziet waar dat toe kan leiden al je dat wel doet, hiermee doel ik op het wanbeleid van ons.
Over de discussie dat Twente het niet kan of wil betalen, maakt mij niet uit. Ik denk wel dat ze het kunnen maar dat ze wel 2 keer nadenken voordat ze iets doen.

Goed bezig Twente. Dit is de grens en niet verder. Maar goed, 'we' kunnen dus wel al zo'n 5 ton uitgeven aan een speler. Dat is meer dan ik verwacht had. Weet iemand wat Twente totaal aan transfers zou kunnen uitgeven? En iemand nog iets gehoord over Promes en Tadic en hun transfersituatie? Of waren dat wandelgang-verhalen?

3 juli 2017 om 08:10

Is stil rond hen. Zitten beide overigens prima qua club en salaris.

3 juli 2017 om 08:57

Ik bedoelde eigenlijk Corona en Promes. Voor Tadic ontvangt Twente geen doorverkooppercentage volgens mij. Ik ben bang dat het dit jaar (weer) niets wordt met deze 2 qua verkoop. Jammer want dat kan Twente zo een paar miljoen schelen. In een heel gunstig geval zo'n 5 miljoen dacht ik.

Ik moet er wel om lach, deze situatie bij Fc. Nog niet zo heel lang geleden kon bijna alles, sterker ze zouden de top 3 wel even aftroeven met enorme salarissen en transfergelden alsof het simpele dukaten waren die je bij de AH meekrijgt bij aankoop van € 50 aan boodschappen. Plet, Breukers en een Zuid Amerikaanse doelman ze hebben een godsvermogen daar verdient.

Nu is 500.000 nog teveel,

2 juli 2017 om 22:25

Er kon niet alles, maar Munsterman en consorten forceerden het en hielden het stil waardoor het leek alsof alles kon. Deze situatie is daar het gevolg van. Dit is gewoon een goede zaak. De club weet dat ze het geld niet kunnen missen en dus haken ze af. Het plan van aanpak is er om de club zo snel mogelijk weer financieel mee te kunnen laten doen met de subtop. Dat laat zien dat dit bestuur wel snapt dat je geen geld uit kunt geven als het er niet is.

2 juli 2017 om 22:38

En jullie supporters liepen in de polonaise met Joop en Aldo mee, met de borst vooruit en het idee, we zullen eens laten zien dat we uit Enschede komen! Nu Joop van zijn voetstuk is gevallen is hij de gebeten hond en krijgt alle shit over zich heen. Kijk als supporter ook eens goed in de spiegel en toon je nederig.

2 juli 2017 om 23:08

Humberto.

Jij wist destijds natuurlijk wel dat er onder Munsterman van de financiën niets klopte. Alle twentesupporters waren blind en ook de knvb, die toch iets meer inkijk in het reilen en zeilen van de club had, was blind. Maar jij wist alles al. Toch?

Ik hoef als supporter echt niet nederig te zijn. We hebben geen grote bek en we zijn ons ervan bewust dat Twente door het oog van de naald gekropen is. Maar nederig zijn? Nee.

2 juli 2017 om 23:24

Och jee, dit is al zo vaak onderwerp van gesprek geweest, maar ik kan me niet inhouden te reageren.
Het is zo makkelijk te reageren zoals jij doet.....achteraf. Twente was bij de Knvb en (landelijke) media de modelclub van Nederland. Joop heeft met gezond beleid weer gezond gemaakt en sloeg toen door. Dat fans (met de informatie die fans ontvangen) dit hadden moeten zien is echt de grootste onzin Dus geen millimeter nederheid.

3 juli 2017 om 06:54

@ Protukker

Wat jullie je wel mogen aanrekenen is dat gerespecteerde mensen die vanuit hun werkervaring met Munsterman voor dit scenario hebben gewaarschuwd systematisch werden weggezet als azijnzeikers, ketters en 'slechte verliezers'. Een beetje 'ich habe es nicht gewusst' dit.

3 juli 2017 om 09:17

Welke mensen hebben waarvoor gewaarschuwd? En wanneer deden ze dat? Niet om je aan te vallen, maar ben gewoon benieuwd.

Het is makkelijk om nu te zeggen dat wij de polonaise achter Joop aan hebben gelopen en hem daarna hebben ook weer makkelijk hebben neergesabeld. Maar wie is daar nu ook schuldig voor dan? Munsterman en co toch?
Hoe moesten wij als fans nu weten wat er (financieel) aan de hand was binnen de club als Joop de Knvb zelfs jarenlang om de tuin heeft geleid? De knvb die toch veel meer (in)zicht heeft in een profclub.

Spelers werden voor weinig gekocht en voor veel geld weer verkocht. Kaartverkoop was enorm (wachtlijsten voor fans), sponsoren stonden in de rij, merchandise, inkomsten uit de Champions League, diverse prijzen winnen, noem maar op. Het geld stroomde binnen. Het is dan makkelijk om de boel (de fans en de buitenwacht) om de tuin te leiden.


3 juli 2017 om 09:42

falcao

Verrassend dat je reageert hierop, matties met El Fenomeno zeker en let me guess: voor Feyenoord?

Je doet net alsof 'gerespecteerde mensen' gefusilleerd zijn door Twente supporters. En wie bedoel je met gerespecteerde mensen precies?
Of gaat het dan om VZ leden? Hoop geblaat in de ruimte weer met het nodige azijn. Je roept maar weer wat en denkt precies te weten hoe de gemiddelde Twentesupporter toendertijd was en nu is. Ik ken nl. veel supporters die ook toen al kritisch op Munsterman waren. Maar ga vooral af op VZ leden en baseer daar je mening op wat betreft een complete supportersgroepering.

En die vergelijking 'wir haben es nicht gewusst' met de Tweede Wereldoorlog is ook misselijkmakend en zelfs kwetsend. Om te kotsen.

3 juli 2017 om 09:59

De eerste was Johan Plageman, die is niet voor niets vertrokken. Johan Plageman was de eerste doctorandus in het betaalde voetbal en directeur van Coberco. Ook mensen die via Wegener met hem te maken hadden of voor Wegener werkten hadden hun twijfels al vaak genoeg geuit mbt de degelijkheid van diens beleid. Munsterman is een solist en narcist die als een olifant door de porseleinkast dendert maar dit verpakt met zoetgevooisde praatjes en mooie beloftes. Dat kan kortstondig functioneren maar dan is de houdbaarheidsdatum verstreken. Dat mensen hier niet doorheen prikken zegt iets over de mensenkennis van deze verblinde supporters. Joop heeft ook maar twee armen en twee benen.

3 juli 2017 om 10:27

falcao

Wat ik al zei, er waren ook binnen Twente genoeg personen die Munstermans beleid in twijfel trokken, waaronder Plageman en Van Halst. Maar die werden absoluut niet verguisd hier in Twente, als jij dat durft te beweren gebaseerd op een aantal reacties hier op VZ zonder wekelijks in het stadion te zitten, dan rammelt je zeer belerende standpunt aan alle kanten. Het valt me op dat veel buitenstaanders beweren dat Van Halst toen hij wegging een schop na kreeg, terwijl juist Van Halst altijd populair is geweest en veel supporters ook hun vraagtekens bij zijn vertrek hebben gezet, waaronder ik.

Wat betreft de Twente supporters verder:: kun je het supporters echt kwalijk nemen dat ze Munsterman toen het goed leek te gaan niet met pek en veren de toko uitgegooid hebben? Kom even op zeg. Als het goed gaat, dan wordt er niet geklaagd, zo werkt het overal. En wat wil je nu precies horen? Moeten Twentesupporters excuses aanbieden? Moet ik mijn excuses aanbieden aan jou omdat ik Munsterman toen een held vond? Ik kan en kon niet in de keuken kijken bij Twente. Dat Munsterman een narcist is zag ik toen ook al wel, maar dat hoeft niet direct een nadeel te zijn in het bedrijfsleven. Dat Munsterman niet uitgenodigd wordt bij Wegener voor personeelsfeestjes snap ik ook, maar dat betekent niet dat hij op voorhand al ging falen.

Begrijp me niet verkeerd: ook ik moet niets meer van Munsterman hebben. Vind het een grote engnek die mijn club heeft opgebouwd en eigenhandig bijna heeft afgebroken.
Maar waar ik erg veel moeite mee heb is dat jij als buitenstaander wel even denkt te weten hoe het publiek in Twente in elkaar zit en met irritant belerende toon het Twentepubliek de les meent te moeten lezen.
En daarmee ben jij net zo'n engnek als Munsterman.

3 juli 2017 om 11:13

Falcao, Dus omdat er een aantal mensen zijn die Joop niet mochten bij andere bedrijven moesten wij, twentesupporters, Joop ook maar gelijk afschrijven? Ik had op mijn werk ook een hekel aan mijn chef en vond hem ook incapabel maar anderen weer niet. Ik ben ook niet boos of teleurgesteld in hen oid. Daarbij heeft hij Twente wel opgebouwd begin jaren 2000 met een kampioenschap als hoogtepunt en dat voor zover allemaal binnen de regels en dat onder zijn leiding. Dat hij hier op handen werd gedragen lijkt mij niet meer dan logisch. Maar jij neemt natuurlijk alle bestuursleden onder de loep binnen jouw club? En dat doet natuurlijk elke fan behalve de Twente supporter? Hou op man.

3 juli 2017 om 12:57

@humberto1

De landelijke media, overige voetbalsupporters en zelfs de Nederlandse topclubs liepen mee in die zogenaamde polonaise. Iedereen kwam pas met de kritische woorden toen alles openbaar werd. Altijd makkelijk praten achteraf.

Als de bubbel dan ineens barst, zijn er ineens mensen als jij die zeggen dat ze het allemaal wel wisten en het zagen aankomen. Feitelijk zag een enkeling het aankomen en dan krijgen de onschuldige partijen (spelers en supporters) de kritiek te verwerken.

Waarom zouden de supporters eens goed in de spiegel moeten kijken? We praten over mensen die in het weekend heel Nederland doorreizen om "hun" ploeg aan te moedigen en te supporten, niet meer en niet minder...

3 juli 2017 om 14:31

@ Twenteov

Even voor de duidelijkheid: ik kom uit Twente en zat in de jaren tachtig al in het Diekman. Dacht dat we in Twente vrij nuchter waren, maar toen ik zag hoe volwassen mensen iemand die zichzelf zo nadrukkelijk op de borst klopt en zich als een messias laat fêteren zo blind volgen ben ik hier enorm aan gaan twijfelen. En ik moet zeggen dat mijn argwaan niet onterecht gebleken is. Je hoort me niet zeggen dat Munsterman geen enkele verdienste heeft, dat gaat me te ver. Maar karakterologisch is de man een slang en daar heb ik het toevallig niet zo op.

Prima. Gewoon een grens trekken en verder kijken. We hebben al aardig wat transfervrije jongens binnen die we op den duur weer voor een x bedrag kunnen verkopen. Gewoon zorgen dat we op die manier snel de selectie rond hebben en dan hopen dat een Corona en Promes nog werden verkocht. Dan kan dat geld mooi naar de aflossing en komt er flink schot in de zaak. Er word weer een goede basis gelegd in Enschede. Nog even 2 seizoenen meehobbelen en dan kunnen we weer mee doen voor plek 4 t/m 7 en misschien een keertje hoger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller121
K. NakamuraAanvaller114
Q. MenigAanvaller50
J. DrommelKeeper140
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren