El Haddadi wijst ‘onzeker’ avontuur af en biedt Ajax nieuwe hoop

Zondag, 2 juli 2017 om 10:20Dominic Mostert • Laatste update: 11:11

Munir El Haddadi gaat niet aan de slag bij Zenit Sint-Petersburg. De aanvaller heeft de toenadering van de Russische club afgewimpeld en meldt zich op 12 juli bij de selectie van Barcelona voor de voorbereiding op komend seizoen. Volgens Sport vertrekt El Haddadi alleen als hij een 'stabiel' project krijgt voorgeschoteld van een nieuwe club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je Munir El Haddadi haalbaar is voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door radioillegaal)

Ik vind dit een goede speler en zou als ajax een bod van 15 miljoen overwegen.

'Ajax is financieel niet in staat om de vraagprijs te voldoen'? Er staat toch ruim 100 miljoen op de bank en Klaassen is net verkocht voor 30? Dat je weigert 20 miljoen neer te tellen voor deze speler, dat snap ik heel goed. Vind ik hem overigens ook niet waard.

2 juli 2017 om 10:45

Er is idd een verschil kunnen en willen.

HIj wordt het waard als je geen goede alternatieven achter de hand hebt en dat is niet het geval volgens mij.

2 juli 2017 om 11:03

Op basis van de jaarlijkse begroting kan Ajax zulke uitgaves niet verrichten. Daarnaast wil ajax dit ook niet vanwege de grote salaris/prijsverschillen in de selectie en beleid.

2 juli 2017 om 11:07

Als het toch zo simpel was als lagere school rekenen....

Boekhouden werkt toch net iets anders. Ontvangen transfersommen komen in een keer op de balans, die som die voor Klaassen is ontvangen komt over vorig seizoen op de balans. Sowieso zijn dat bruto bedragen en moet je maar zien wat er uiteindelijk als winst overblijft. Afschrijvingen op uitgegeven transfersommen worden verspreid over de contractduur. De winst en opgepot geld kan een club overigens ook niet struktureel uitgeven om de begroting van komende jaren sluitend te maken; als je begroting niet sluitend is, kan je licentie ingenomen worden en je kan uitgesloten worden van deelname aan Europese competities. Je kan als club dus niet onbedachtzaam met geld gaan smijten, ook niet als het lijkt dat je veel geld hebt. Ik heb heel veel kritiek op hem gehad, want ik vond dat hij te hard saneerde, maar gelukkig is Overmars een betere boekhouder dan jij. Gekkigheid natuurlijk, hoewel Overmars een verstandige zakenman is, is het feitelijk de RvC die dit soort aankopen tegenhoudt.

Overigens wordt het Eigen Vermogen vaak verward met cash geld, maar dat klopt niet. Eigen vermogen is in Jip en Janneke taal bezittingen minus schulden. Het Eigen vermogen van Ajax is ruim 100 miljoen, maar cash haalt Ajax de 100 miljoen niet. Overigens staan zelf opgeleide spelers en afgeschreven spelers niet op de balans, dus Ajax is ook als je de naam niet meeneemt veel meer waard dan het EV.

Ik zou deze aankoop overigens toejuichen, maar dan zal Barcelona Ajax moeten matsen.

edit: oops, woordje komen was ik vergeten

2 juli 2017 om 11:54

Heldere uitleg. Economie was niet mijn sterkste vak, laat staan Handelsrecht met afschijvingen op balansen etc. .

2 juli 2017 om 14:37

Toch klopt zijn opmerking wel. Ajax kan het wel betalen, echter zou dat een onverantwoord groot risico zijn, ze gaan het dus niet betalen. Echter een soort huurkoop zou het risico verkleinen. Ze kunnen beoordelen hoe hij het doet, of er uit komt wat erin zit en dan tot koop overgaan.

2 juli 2017 om 11:11

Het kan natuurlijk wel. Er staat een mooi bedrag op de bank maar 20 miljoen blijft een enorm bedrag. Een paar missers en je bedrag smelt weg. In deze vind ik het ook niet waard. Ajax stijgt wel met de bedragen die ze willen betalen , maar helaas stijgt de prijs voor spelers net zo hard.

Het zou een mooie vervanging zijn mocht Younes toch naar Duitsland vertrekken. Kan deze jongrn ook op rechts?

2 juli 2017 om 10:46

Hij speelt juist vooral vanaf rechts. Verder een pure linkspoot. Eigenlijk net als Younes altijd naar binnen draaiend en niet echt een man van de voorzet. Wel een goede dribbelaar met overzicht. Met spitsen als Dolberg en Huntelaar zou ik toch liever voor een buitenspeler gaan die graag een voorzet geeft. Goede dribbelaars hebben we met Younes, Kluivert, Neres en Cerny wel genoeg...

2 juli 2017 om 10:47

Hij is veelzijdig en kan op elk positie in de aanval uit de voeten, maar hij heeft in zijn carriere de meeste wedstrijden vanaf rechts gespeeld. Maar laat deze droom vliegen, 20 miljoen gaat een Nederlandse club niet betalen. En zeker niet voor een talent..

2 juli 2017 om 11:14

Ik vind het nog niet zo gel idee. Youness is vrij gewild in ee BL man zijn optreden tegen Schalke en nu hij zelfs international is. Zouden ze die niet voor 15 miljoen kunnen slijten aan een BL club? Dan 5 miljoen bijleggen en heb ik toch liever deze speler . Miaar waarschijnlijk is dan nog het salaris een probleem.

Ajax leidt zelf spelers op in Amsterdam. We moeten geen spelers opleiden voor de grootmachten. Ajax wil toch aansluiting vinden? Dan moet Dolberg niet weg voor een grappige 20 miljoen. Moeten we af van dat huren en opleiden van spelers voor grootmachten..

Kijk naar Traore. Heeft slechts in een beperkt deel van het seizoen echt wat toegevoegd. Heeft hier een jaar lang van een opleiding kunnen genieten terwijl hij andere jeugdspelers in de weg liep. En nu heeft Chelsea er dik aan verdiend met de transfer en komt Ajax van de koude kermis thuis. Een jaar investeren, weinig sportief toevoegen, eigen spelers worden niet meer waard en de grootmachten nog weer sterker.

Het heeft ze dan niet veel gekost, maar daar is alles mee gezegd. En kijk eens naar al die mislukte huurspelers van hiervoor. Slechts enkele maken hun belofte waar en na een jaar zijn ze altijd vertrokken.

Ik zeg; Tenzij Barca Ajax betaald en/of tenzij Ajax meedingt in een eventuele transfer in de zin van "opleidingsvergoeding" en/of optie tot koop .. moeten ze af van dat huren. En met hun alle andere Nederlandse clubs.

2 juli 2017 om 10:36

Wow je hele verhaal slaat nergens op. Ajax kan 1. Munir kopen en 2. Dolberg wordt helemaal niet voor 20 miljoen verkocht.

2 juli 2017 om 10:46

3. Traore stond onder contract bij Chelsea, niet City

2 juli 2017 om 11:59

4. Traore kostte Ajax 2 miljoen. Vrij prijzig voor een huurspeler.

2 juli 2017 om 10:39

Man city?

2 juli 2017 om 10:50

4. Er staat toch ook dat ze hem willen huren met optie tot koop? Je hele verhaal gaat dus nergens meer over.

2 juli 2017 om 11:09

Ja dat bedoelde ik ook in mijn post. Na de 1ste 3 regels gelezen te hebben wist je al dat hij de tekstniet eens gelezen had.

2 juli 2017 om 11:16

5. Opleidingsvergoeding? Dat zijn tegenwoordig peanuts. Je hebt er dus relatief geen zak aan.

"ajax is financieel echter niet in staat om aan de vraagprijs te voldoen "

Denk je dat echt? Ze hebben vorig voor bijna het zelfde bedrag nog Nerez gehaald..

2 juli 2017 om 10:34

Die kostte geen 20 miljoen hoor..

2 juli 2017 om 10:37

Tussen 12-14 miljoen en 20 miljoen zit toch echt nog een aardig verschil, dat Ajax het bedrag neer kan leggen weet iedereen maar gaan ze logischerwijs niet doen.

2 juli 2017 om 11:04

Dan heeft hij toch gelijk dat voetbalzone neerzet niet klopt

2 juli 2017 om 11:16

Inderdaad is het dan meer niet willen dan niet kunnen.

Dit siert die jongen en zijn omgeving wel. Buiten dat ik denk dat hij gewoon onhaalbaar is voor Ajax (en ajax eigenlijk alleen iets zou moeten overwegen als Younes vertrekt, Kluivert moeten we niet te veel in de weg zitten) lijkt het dus wel goed te zitten tussen de oren bij deze jongen. Hij had heel makkelijk geld op kunnen halen in Rusland bij een grote club, hij houdt echter te veel van het spelletje en wil gewoon voetballen en zijn carriã¨re sportief gezien nieuw leven in blazen. Top!

2 juli 2017 om 11:27

Dat onhaalbaar zijn riep iedereen ook over Bojan, dus waarom niet, als deze jongen daar een sportieve uitdaging uit kan en wil halen, is er met Barcelona vanwege de goede contacten vast wel iets te regelen.

2 juli 2017 om 17:28

Het onhaalbaar punt gaat uiteraard over een definitieve transfer. Een huurperiode met optie tot koop (realistische optie tot koop) of een directe aankoop zie ik echter niet gebeuren.

2 juli 2017 om 13:01

Nou sorry hoor, maar deze jongen zijn komst juich ik toe ondanks Justin. We moeten kwaliteit halen. Deze jongen voldoet eraan. Indd alleen als younes vertrekt.

Ik vrees dat hij niet haalbaar is voor Ajax, maar hij zou zeker van toegevoegde waarde zijn.
Ik ken zijn salaris niet maar eventueel dat Barcelona instemt met 1 jaar verhuren waarin Ajax zijn salaris betaalt en daarna een transfersom van 12 á 14 miljoen.
Denk dat Ajax het eventueel slim kan spelen, aangezien Barcelona Sanches op de voet volgt en Ajax eventueel kleine toezeggingen kan doen op dat vlak.

Als Barcelona slim is laten ze El Haddadi naar Ajax gaan voor 10 - 15 mil en dan volgend jaar wanneer/als ze terug komen voor sanchez, 30 - 40 mil bieden.

2 juli 2017 om 12:57

Ja dag. Gewoon 50 miljoen leggen voor Sanchez en geen cent minder.

Moet Ajax niet doen alleen kopen indien het echt een meer waarde heeft. Een speler huren gaat de jeugd in weg staan met Traore al voorbeeld

2 juli 2017 om 10:51

Daarom, zoals in de tekst staat, wil Ajax huren met optie tot koop...

Younes verkopen en El Haddadi in lijven voor een huur periode met als optie tot koop. Ik snap best dat Ajax haar eigen spelers wilt opleiden want dat past binnen haar eigen strategie maar als je Europees gezien iets wilt bereiken en opnieuw mee willen doen in de CL dan moet je toch echt een extra stap maken en af en toe uitzonderingen maken, en naar mijn mening zal El Haddadi extra waarde toevoegen aan de team. Vergeleken met Cuenca en Bojan is el Haddadi op papier ver boven ze en zeker de investering waard.

2 juli 2017 om 12:46

Bojan gold toen die net doorbrak als een mega talent een doelpunten maker pur sang met een grote dosis techniek

2 juli 2017 om 12:59

Maar heeft het amper waargemaakt buiten barca. Deze speler slaagt ook buiten zijn vertrouwde omgeving. De ED zal een speeltuin voor deze jongen zijn. Bojan was overigens geen vleugel, maar een spits. Hierdoor had hij het logischerwijs moeilijk in Mokum vanaf de vleugels.

2 juli 2017 om 13:18

Bij AS Roma en AC Milan had hij het ook niet waargemaakt en dat was lang voordat hij bij Ajax kwam. Hij werd wel een beetje gehyped omdat hij uit Barcelona kwam en met andere sterspelers in de team zat maar verder dan dat niet heel denderend.

Dolberg, Huntelaar, Kluivert,Nerez en El Hadaddi met een Younes en Cerny erbij betekend in mijn ogen gewoon een kampioenschap. Zou een droomaanval zijn, overmars gas erop.

Ajax moet gewoon slim handelen. Of een terugkoop clausule erin zodat ze hem voor de helft kunnen halen. Of huren met optie en dan hopen dat Barca volgend seizoen terug komt voor Sanchez of Dolberg. Dan kom je er ook wel uit.

Ik zou deze aankoop zeker toejuichen. Ook het idee om hem eerst te huren met een optie tot koop, lijkt mij een goed idee. Alleen denk ik wel dat Barcelona hun vraagprijs dan omlaag zal moeten halen en dat Ajax vanaf het moment dat ze el Haddadi huren, al een vaste bedrag moeten afspreken, want stel dat el Haddadi naar Ajax gaat en goed presteert, dan zal het bedrag alleen maar omhoog gaan als je geen vaste bedrag hebt afgesproken.

Ik hoop sowieso al op de komst van een extra vleugelaanvaller, want van Younes is het niet zeker of hij zal blijven en als hij daadwerkelijk vertrekt, dan zou ik sowieso proberen om een vleugelaanvaller te halen (misschien el Haddadi dus), maar ik zou ook overwegen om naar nog een extra optie te kijken, want ik verwacht dat je niet een heel seizoen kan rekenen op Kluivert, Cerny en Neres, ondanks dat ik het in hun alle drie erg zie zitten, maar dan kan er mooi gerouleerd worden op de flanken tussen Younes (die ik vanaf rechts zou laten spelen), Kluivert, Cerny, Neres en el Haddadi en alle 5 zullen ze meer dan genoeg wedstrijden meepikken.

Ook hoop ik dat Tete en Riedewald (gaf zelf aan dat hij wel zou willen blijven) gewoon blijven en hun basisplaatsen terugkrijgen, terwijl Veltman wel verkocht mag worden van mij. Misschien zou ik dan nog naar een extra linksback kijken als stand-in/concurrent van Riedewald, maar dit is hoe ik de vaste basiself van Ajax aankomend seizoen het liefst zie (zie opstelling).

Frenkie de Jong (op de plek van Klaassen) en van de Beek (op de plek van Schöne) zou ik gewoon basisplaatsen geven, want hun zijn (net als Nouri) toe aan basisplaatsen in het eerste van Ajax en Nouri zou ik ook gewoon veel speelminuten geven en ik sluit niet uit dat Ziyech na het aankomende seizoen een stap wilt maken, dus dan zou ik Nouri klaarstomen als vervanger van Ziyech.

Onana
Tete
Sánchez
Viergever
Riedewald
F.de Jong
vd.Beek
Ziyech
Younes
Dolberg
el Haddadi
2 juli 2017 om 13:02

Optie tot koop ís al incl een vastgestelt bedrag waarvoor een speler gekocht mag worden.

Miss Nederland is weg bij haar vriend en biedt mij nieuwe hoop... Zo iets?

Dit lijkt me ondanks dat hij niet naar Rusland wil redelijk kansloos. Doe het wel naar een ploeg in Spanje die net wat minder goed als Barca is en wat hij wel kan spelen.

Barcelona moet op zijn minst 18 miljoen kunnen ontvangen is mijn mening voor dit tallent.
Het beste verhuren ze hem 1 seizoen of wanneer ze Deulofeu alsnog proberen te verkopen met winst dan kunnen ze Munir ook houden.
Dan is er nog ook verhuren met optie tot koop waar Barcelona ook dan nog minimaal 15 miljoen voor moet krijgen. Als hij nu verkocht wordt voor maar 14 miljoen moet barca een terugkoopoptie toevoegen van bijvoorbeeld 28 miljoen

Huren met optie tot koop lijkt mij een goed idee. Kun je nog altijd beslissen of je hem het bedrag waart vind.

Alle namen die beginnen met de letters EL moet je gewoon sowieso nooit halen. 't lijkt heel wat maar 't is geen reet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

33 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren