Jong Duitsland wint EK Onder-21 na schitterende kopbal

Vrijdag, 30 juni 2017 om 22:30Gijs Freriks

De beloften van Duitsland hebben voor de tweede keer in de geschiedenis beslag gelegd op het EK Onder-21. De formatie van bondscoach Stefan Kuntz was vrijdagavond in Kraków met 1-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Spanje en Mitchell Weiser kroonde zich met een knappe kopbal tot de matchwinner.

De rechtsachter van Hertha BSC kopte vijf minuten voor rust op prachtige wijze raak na een voorzet van Jeremy Toljan en meer doelpunten vielen er niet in het Marshal Józef Pilsudski Stadion. De voorsprong was verdiend, want Duitsland was de bovenliggende partij in de eerste helft en had in de eerste zeven minuten al twee keer de paal geraakt. Spanje kwam amper in zijn spel en kreeg pas na een klein uur spelen een eerste serieuze kans.

Saúl Níguez deed van afstand een poging, maar doelman Julian Pollersbeck redde bekwaam en ook Dani Ceballos had het vizier niet op scherp staan. De middenvelder van Real Betis knalde na 72 minuten rakelings naast. In de tussentijd had Serge Gnabry het duel op slot kunnen gooien, maar hij stuitte op Kepa Arrizabalaga en dus bleef het bij 1-0 en kon Duitsland na afloop de champagne ontkurken.


Poll

Een terechte zege voor Duitsland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door a iniesta8)

Gewoon terecht. Leuke pot.

Sterk hoor, de saaiste finale van het seizoen spelen als United er ook 2 achter de rug heeft. In die hele wedstrijd hebben we 2 kansjes gezien. Spanje kon niks, Duitsland hoefde niks na die 1-0. Oververdiend wel, Duitsland heeft helemaal niets spectaculair laten zien vnv maar zijn nooit in de problemen gekomen, erg dominant dit toernooi. Spanje oh zo teleurstellend vanavond

30 juni 2017 om 23:00

Duitsers zijn tactisch sterker.

1 juli 2017 om 03:00

Hmm tactisch sterker? Dat betwijfel ik. De Bundesliga en La Liga zijn wel de sterkste competities ter wereld.

Manman, wat hebben die duitsers toch een partij goede voetballers. Con fed cup met een B team winnen ze ook, laat maar op. Wereld van verschil met NL zeg...

1 juli 2017 om 03:06

Chili gaat de Confed winnen

Duitsland is gevoed voor de komende 10 jaar !!!

1 juli 2017 om 00:08

Onzin, NL won 10 jaar geleden het Ek 2x en waar zijn de Drenthes, Babels enzz nu?

1 juli 2017 om 04:52

2009 won Jong Duitsland ook het EK. Neuer, Boateng, Hummels, Hã¶wedes, Özil en Khedira zijn inmiddels wereldkampioen. Anderen hebben niet zo'n grote carriere gehad. Maar toch was het een geweldige lichting.

1 juli 2017 om 04:53

En twee zijn ook nog in de eredivisie belandt (Schwaab en Ede).

Tactisch sterker de Duitsers, al vind ik wel dat de betere voetballers van Spanje zijn. Spanje heeft er totaal niet door tikken, goede verdienste van de Duitsers

Duitsland gaat een aantal mooie jaren tegemoet. Winnen nu het EK -21, staan in de finale van de Confederations cup met een B- elftal en hebben al een solide team natuurlijk op de hoofdtoernooien.

30 juni 2017 om 23:00

Nee, hun Confed Team is op 3-4 mannen na eigenlijk het U 21 team. Denk maar ook dat Sane,en Weigl niet meededen omsat ze geblesseerd zijn. Duitsland is ongelooflijk sterk momenteel.

1 juli 2017 om 00:48

Dat verklaart ws ook waarom Duitsland zo zwak voor de dag kwam op het WK U20, dat is dan ws hun C-team?

Een van de meest bijzondere dingen in het voetbal: Duitse nationale ploegen.

Zijn ze kwalitatief beter dan kun je het eigenlijk wel schudden, zijn ze niet kwalitatief beter zijn ze misschien nog gevaarlijker. Hoe de Duitsers het doen weet ik niet. Maar in het shirt van de nationale ploeg lijkt elke speler boven zichzelf uit te stijgen. We zagen het gisteravond tegen Mexico, we zien het nu weer. Spanje verslagen die zowat op elke positie een betere speler heeft.

Toch heel erg teleurgesteld in Spanje vanavond. Kansloze wedstrijd van hun kant tegen een Jong Duitsland dat hun grootste talenten naar de Confederations cup heeft gestuurd. 1 schot op goal. Leek wel of ik naar het Ajax van De Boer zat te kijken. Rustig achterin rond tikken met nog 5 minuten op de klok terwijl je een doelpunt nodig hebt. Dit beloofd veel voor het Duitse voetbal. Jong Duitsland in de Confederations cup finale en Jong Duitsland 2 wint het EK o21.

Ongelooflijk dat dit jonge elftal Europees kampioen onder 21 is geworden als men bedenkt dat enkele jonge spelers actief zijn op de confederations cup.
Jong Duitsland beleeft weer hoogdagen na de succesvolle periode in 2009. De toekomst ziet er dus verder veelbelovend uit!

Zo pijnlijk voor Spanje hoor! Altijd die Duitsers weer he…

Ik heb de finale niet gezien, maar ik denk dat bijna iedereen wel had verwacht dat Spanje dit toernooi zou gaan winnen. Ze speelde geweldig met toppers als Saul, Asensio en Ceballos. En die Duitsers waren juist niet top. Met moeite gewonnen van de Engelsen en ook eerder in de poulefase was Italië beter waardoor ze 2e werden. Heel zuur voor Spanje dit. Geweldige toernooi, maar uiteindelijk sta je met lege handen

30 juni 2017 om 22:45

Wat Spanje liet zien was totaal niet hoe ze het hele toernooi speelde. Duitsland was veel stabieler en "slimmer"

30 juni 2017 om 23:07

@ Super

Vind je? Als je met trainers ogen na de wedstrijd kijkt, dan zie je dat Spanje dezelfde speelwijze probeert te hanteren als in de vorige wedstrijden. Waarom lukte het deze keer niet? 1. De tegenstander was fysiek sterker in de duellen. Dubbele dekking voor de Spaanse dribblers. 2. De ruimtes waren door alle 10 spelers constant dichtgetimmerd. 3. Duitsland, de wil om te winnen (lukt niet altijd maar heeeel vaak).

30 juni 2017 om 23:19

123 bea 123 ik geef je daarin helemaal gelijk. Wat Spanje liet zien was totaal niet hoe ze het hele toernooi speelde, komt ook gewoon door wat jij zegt. Duitsland was veel stabieler en "slimmer" daarmee bedoel ik de 2 eerste redenen die jij opnoemt.

1 juli 2017 om 00:50

4. Jeugdteams zijn doorgaans erg wisselvallig en het team dat op de ene dag eruit ziet als een wereldelftal kan de volgende dag totaal zoekgespeeld worden.

30 juni 2017 om 22:49

Duitsland won verdiend van Engeland en Spanje...
De grootste Duitse zwakte is de kansenafwerking. Daarom waren er strafschoppen tegen Engeland.

Een erg saaie wedstrijd. Gelukkig heeft Duitsland gewonnen. Ik heb me best wel gestoord aan de Spanjaarden. Niet over het spel, maar des te meer over hun gedrag. Er zijn iets te veel Spanjaarden die denken dat ze al een wereldster zijn. Vooral tegen Italiã« viel me dat op. Op het arrogante af.
Ook Duitsland speelde geen wereldpartij, maar heeft het in de 2e helft goed dicht gehouden.
Kortom, een echte Duitse toernooi-overwinning. We spelen met 22 spelers op een voetbalveld en uiteindelijk wint Duitsland.

30 juni 2017 om 23:16

Ik heb juist geen rare Spaanse reacties gezien. Vond de Italianen veel, heel erg veel irritanter

30 juni 2017 om 23:30

Het ging er mij om dat Spanje de Italianen begonnen te vernederen. Dat je beter bent en verdiend wint, allemaal prima. Maar als je er een sport van gaat maken hoe vaak je spelers kunt passeren voordat je op doel schiet, dan verlies je mijn sympathie. Ze waren de Italianen nog nèt niet aan het uitlachen.

Vanavond de omgekeerde wereld. Het lukte allemaal niet. Dus uiten ze zich door de gaan mekkeren op elkaar, op de scheidsrechter en dan heb ik het nog niet over het portie aanstellerij en theater. Sommige kaarten waren zeker terecht hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ze komen op mij over als verwende jochies. Daar houd ik niet van. Respect begint met respect voor de tegenstander.

De openbaring van dit toernooi vond ik toch wel Dani Ceballos; veel loopvermogen, heerlijke dribbel, een lekker strakke pass en ook behoorlijk wat inzicht. Geweldige speler is dat die hopelijk alleen maar beter zal worden. Volgens AS is hij op weg naar Real Madrid om vervolgens weer uitgeleend te worden aan Betis, dat klinkt na dit toernooi als muziek in de oren. Saul en Asensio hebben vandaag hun helaas genialiteit niet kunnen laten zien door de sterke dubbele dekking van het Duitse team. Maar wat waren Deulofeu en Inaki Williams matig zeg, als Barcelona deze wedstrijd heeft bekeken wordt hij direct weer op de transferlijst geplaatst, komt op snelheid na in bijna alles te kort. Inaki heeft praktisch niets goed gedaan in zijn invalbeurt, heeft volgens mij geen enkel 1 op 1 duel gewonnen

30 juni 2017 om 22:56

Ach openbaring? Was 2 jaar geleden op het gewonnen ek -19 nog veel belangrijker en beslissender dan nu en staat ook al 2 seizoenen in de basis bij eersteklasser Betis. Wordt ook al 3 zomers op rij met Madrid in verband gebracht. Begrijpelijk dat ie minder bekend is bij een persoon die het Spaanse voetbal minder volgt maar een openbaring kun je het allerminst noemen.

Deulofeu heeft 5 minuten op niveau gespeeld in het hele toernooi. Hoeveel krediet die jongen van deze coach krijgt vind ik echt belachelijk. Speel dan met iemand als Suarez die veel beter presteert en vooral veel gretiger is. Maak Saul kapitein, die jongen heeft tenminste wat mentaliteit en uitstraling. Deulofeu was 4 wedstrijden om te huilen

30 juni 2017 om 23:13

In de eerste seizoenshelft heeft Ceballos het toch wel lastig gehad met net 3 volledige wedstrijden in de eerste 11, maar openbaring is misschien inderdaad wat verkeerd verwoord. Na de winterstop heeft hij het opgepakt en ik vond het echt heerlijk op hem als speler van (met alle respect) "maar" Betis zo dominant te zien spelen tussen spelers van Barca, Real & Atletico. Kan echt een hele grote worden & een belangrijke pion in het Spaanse hoofdelftal, aangezien hij een totaal verschillend type is dan jongens als Isco, Thiago & Saul. Ik neem aan dat Deulofeu puur vanwege zijn leeftijd/ervaring op het niveau aanvoerder was en zoveel minuten heeft gemaakt, want hij was dit toernooi (waaronder vandaag) inderdaad echt om te huilen

Niet dat Duitsland zoveel kansen had, maar ze scoorden wel. En Spanje kwam niet super gevaarlijk voor het doel. Typische Duitse degelijkheid zullen we maar zeggen.

Jerymy toljan wat een klasbak zeg future looks bright voor de duitsers

Duitsland heeft redelijk veel jonge spelers mee naar de Confederations Cup waardoor ik ervan uitging dat Spanje dit zou winnen. Had ze al 2x zien spelen en Jong Spanje zal ik eeuwig een heerlijk elftal vinden, altijd die heerlijke Spaanse talentjes... De Gea, Thiago, Canales, Muniain, Deulofeu, Morata, Isco, Saul, Óliver Torres, Asensio... altijd genieten. Vandaag helaas weinig van gezien.

1 juli 2017 om 00:45

Ik had ook Spanje getipt, omdat die zowel de Confederations Cup als het WK U20 missen, en dus al hun goede U21 spelers in 1 team konden gooien. Maar zoals het wel vaker gaat met jeugdelftallen, wisselvalligheid troef.

Gewoon eeuwenlang het Duitse voetbal, scoren en controleren. De schijnbaar betere teams controleren. Weigl, Tah en nog 7 spelers afwezig en toch EK winnaar

1 juli 2017 om 14:27

Sané!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper10
M. GinterVerdediger10
R. GosensVerdediger10
M. HummelsVerdediger10
A. RüdigerVerdediger10
E. CanMiddenvelder10
İ. GündoğanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

1 fan
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren