Hazard investeert in Amerikaanse club: ‘Droom gaat in vervulling’

Maandag, 26 juni 2017 om 23:15Yanick Vos • Laatste update: 06:51

Eden Hazard wordt mede-eigenaar van een nieuwe voetbalclub in de Verenigde Staten. De Belgisch international van Chelsea gaat samen met Demba Ba, Yohan Cabaye, Moussa Sow en enkele lokale investeerders geld pompen in een team in San Diego. De club heeft nog geen naam en zal in het voorjaar van 2018 voor het eerst in competitie aantreden.

De ploeg komt te spelen in de North American Soccer League (NASL), een competitie onder het niveau van de Major League Soccer (MLS). “San Diego is een mooie plek en de liefde en de passie die de mensen hier voor voetbal hebben, maakten dat dit een makkelijke keuze was voor ons”, wordt de Chelsea-speler geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Mijn vrienden en ik zijn vereerd om deze droom in vervulling te laten gaan. We kunnen niet wachten om van start te gaan en enkele wedstrijden te winnen", aldus Hazard. Demba Ba sluit zich aan bij de woorden van de 26-jarige Belg. "Deze stad heeft mij heel veel plezier en energie bezorgd", zegt de spits. "We proberen ervoor te zorgen dat de volgende Amerikaanse sterspeler bij de top van de wereld behoort."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door az_haarlem)

Nog geen naam, maar wel in 2018 starten? Klinkt onduidelijk. Praktisch gezien is het geen slecht idee. Demba Ba en Cabaye zijn inmiddels als 30 en zullen dit zien als de ideale optie om hun carriã¨re af te bouwen. Ik denk ook dat ze goede plannen hebben voor de jeugd.

San Diego, wat een fantastische stad en omgeving om te leven! Als de mannen bij wijze van spreken nog een waterdrager nodig hebben, meld ik mij graag aan tegen een geringe vergoeding zoals huisvesting en acceptabel salaris

NASL en USL is hetzelfde niveau met als grote verschil dat er in de NASL maar 8 teams zitten op dit moment en in de USL liefst 30 teams. Ook de reserves van veel MLS teams zitten in de USL.

Drogba is daarom ook mede-eigenaar geworden van een USL club. Maar ik denk dat Hazard en co ook bewust voor NASL hebben gekozen omdat ze klein willen beginnen en daarom nog niet heel de VS kris kras door kunnen reizen. Vandaar ook dat ze nog geen naam hebben.

26 juni 2017 om 23:53

Bewust hebben gekozen...

Denk je echt? Of is het meer wat mensen om hen heen aanraden en dat zij de keuze bewust maken met betrekking tot wat verstandig is?

Laten we even leuke namen bedenken! Mijn idee: San Diego Soldiers

27 juni 2017 om 00:15

Het word deze: S(an) D(iego) Chicanos! 👌😀

27 juni 2017 om 00:23

San Diego Football Club
hoop dat ze een keer niet-Amerikaans doen. Ik heb echt een pesthekel aan de term 'soccer'.

27 juni 2017 om 00:33

jibrill
Het stikt van de voetbalclubs in de V.s. die FC voor of achter de rest van hun naam hebben. Dat zijn er veel meer dan dat er clubs zijn met SC (soccer club).
FC Dallas, NYC FC, Seattle Sounders FC, Atlanta United FC, en nog veel meer..

27 juni 2017 om 08:46

Zou een mooie sneer zijn naar de Los Angeles Chargers, het "football" team dat San Diego met haar trouwe fans heeft verlaten voor een groter stadion in Los Angeles

27 juni 2017 om 12:16

Tsja ... "footbal" is in Amerika nou eenmaal een andere (veel grotere) sport dan "soccer"

27 juni 2017 om 08:09

Soldiers? Als je een zaalvoetbaltoernooi organiseert en iedereen mag zich aanmelden zal je die naam vaker zien maar voor een prof club in wording, nee hoor te agressief.

27 juni 2017 om 08:22

De vorige club was de San Diego Sockers dus laten we voor een keer hopen dat traditie het niet halt.

De volgende top speler is er al. Pulisic is echt een wereld talent, nu al de allerbeste voetballer die Amerika heeft gekend.

27 juni 2017 om 02:17

Nog niet, maar het zal niet lang meer duren.

27 juni 2017 om 23:26

Nee ik zie we wat je bedoeld, maar nu al heeft hij meer techniek en intelligentie dan spelers als Donnovan, Jones, en Dempsey. Ook hoort Howard hier eigenlijk oook bij, maar Pulisic gaat een hele hele grote worden.

Meest verrotte land van de westerse beschaving. Dat je daar heen gaat is al belachelijk, er steun en geld in pompen is ronduit verwerpelijk.

27 juni 2017 om 09:21

Hoewel er het één en ander valt aan te merken op de Verenigde Staten, is er geen land waar ik de mensen zo aardig heb ervaren als daar, zowel zakelijk als privé. Bovendien is het een prachtig land om vakantie te vieren. Ieder zijn voorkeur, maar we moeten niet doen alsof Europa geen problemen heeft.

27 juni 2017 om 23:27

Nee dat moeten we zeker niet doen. Ik woon in Amerika en heb genoeg fouts te zeggen over dit land, maar het is echt niet het meest verotte.

Ja Hazard komt uit België, sterker uit Wallonie, daar is het leven inderdaad slechter dan in groten delen van de VS. Amerika bestaat uit Cowboys, heeft de doodstraf, wordt er op grote schaal gediscrimineerd, heeft het grootste propaganda kanaal van de wereld en heeft een president die in staat is om de wereld in een wereldoorlog te storten, puur omdat hij regeert vanuit zijn onderbuik.

De doorsnee Amerikaan is niet die uit LA of NY maar uit Kansas of Kentucky....de doorsnee Amerikaan bestaat verder niet maar wat ze gemeen hebben is dat ze aardig lijken maar een dag later dezelfde vragen stellen....wat een interesse...maar als je ze de volgende dag niet tegenkomt snap ik je heel goed ;-)

Ben het met 1 ding eens; de natuur is er wonderschoon, maar of Hazard daar nou voor gaat?

27 juni 2017 om 12:19

Je vergeet dan ook te melden dat die "doorsnee" Amerikaan deze president verkozen hebben😉

Amerika is qua voetbal erg upcomming, dus als "inverstering" vindt ik het zo slecht nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

766 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 14 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 14 3 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Het Noorse wonderkind dat stage liep bij Ajax, PSV, Liverpool en Bayern

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren