‘Mesut Özil van Championship’ transfereert voor negen miljoen euro

Zondag, 25 juni 2017 om 11:12Gijs Freriks

Watford en Derby County hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Will Hughes, zo communiceren de clubs via de officiële kanalen. De 22-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract op Vicarage Road en neemt na zes jaar afscheid van Derby.

Hughes voegde zich op zijn zestiende bij the Rams en kwam er tot 189 wedstrijden en daarin scoorde hij twaalf keer. Hij werd in het verleden nog nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Liverpool en analyticus Jamie Redknapp omschreef de Engelsman vorig jaar nog als de Mesut Özil van de Championship’.

De BBC meldt dat Watford omgerekend ruim 9,1 miljoen euro betaalt voor de diensten van Hughes, maar Sky Sports gaat uit van een transfersom van 5,1 miljoen euro die door variabelen nog kan oplopen. Hughes is na Tom Cleverley en Jorge Segura de derde zomeraanwinst voor het team van manager Marco Silva.


Poll

Een goede aanwinst voor Watford?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door magnificent)

Als zo'n speler maar 5 miljoen is waarom loopt Feyenoord dan zo te slapen? Ga je je vol focussen of de Nl'se markt terwijl deze speler al zeer veel ervaring heeft en nog potentie! Zou eerder aan hem 5 miljoen uitbesteden dan aan Amrabath!

Was altijd mijn eerste aankopen op spellen als Fifa etc.

25 juni 2017 om 11:35

Je hebt natuurlijk ook een stukje aantrekkelijkheid en salarisruimte nodig. Ja Feyenoord heeft misschien histoisch meer gepresteerd maar deze jongen ziet natuurlijk watford als een opstapplankje naar de Premier League. Verder kan watford zo 2-3 miljoen salaris betalen terwijl feyenoord een max heeft va 900 000?

Nederlandse cubs moeten zich richten op landen als Polen, kroatie, Colombia, Mexico, Brazilie en daar de talentjes opkopen

25 juni 2017 om 11:54

Je hebt natuurlijk gelijk over het salaris maar via tekengelden etc. Kan de deal ook iets aantrekkelijker maken. En ik denk dat juist Feyenoord dit jaar meer een opstapplank is naar de top ivm de CL.

25 juni 2017 om 11:38

Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het feit dat zelfs clubs in de onderste regionen van de Premier League (en ook op het 2de niveau) meer salaris kunnen betalen als de top 3, Ajax, PSV en Feyenoord, uit Nederland.

25 juni 2017 om 13:04

Omdat zijn salaris waarschijnlijk ook 5 miljoen is?

Omdat hij liever Premier League speelt dan Eredivisie + (waarschijnlijk) 6 Champions League-wedstrijden.

Omdat hij nu in een topcompetitie in zijn eigen land zijn kunsten kan laten zien, terwijl de meeste spelers van Feyenoord normaliter hard moeten werken om juist naar clubs als Watford te gaan.

Feyenoord zit niet te slapen, Will Hughes is gewoon erg onrealistisch voor hun, dus het "mislopen" van Hughes hoort niet tegen de club te worden gebruikt.

25 juni 2017 om 14:02

Feyenoord had toch prima even kunnen navragen? En een aankoop is er meestal om je team beter te maken, dus moeten we af van spelers die alles op alles moeten zetten voor een transfer naar Watford.

Enige punt dat bij Feyenoord minder is het salaris.

25 juni 2017 om 14:26

Je weet niet of ze dat hebben gedaan en Feyenoord hoeft niet na te vragen bij elke speler waar jij geen fan van bent. Het is geen FIFA.

De opmerking van dat je afmoet van spelers die azen op transfers naar Engelse middenmotors als Watford is ook een domme, want dat zijn je beste spelers nu. El Ahmadi kwam van een degradatiekandidaat en is speler van het jaar. Dit is het niveau. Een speler met het profiel van Will Hughes gaat nooit naar een club als Feyenoord en jij bent ze haast serieus aan het veroordelen dat Feyenoord hem niet heeft gehaald.

Even rekening houden met in welke wereld je opereert.

25 juni 2017 om 13:05

Omdat jij Amrabat altijd koopt in een computerspelletje, wat werkelijk helemaal niets te maken heeft met echt voetbal, moet Feyenoord 5 miljoen uittrekken? Dat is net zo'n 'sterke' reden als dat je hem koopt omdat hij dezelfde geboortedag heeft als jouw vriendin

Hoe dan ook, Feyenoord kan zich geen spelers van 5 miljoen permiteren, want anders had Sofian zijn handtekening al lang en breed gezet en was Feyenoord waarschijnlijk ook nog in onderhandeling geweest met Benfica over Ola John.

25 juni 2017 om 14:05

Met het waarschijnlijke vertrek van Karsdorp en Elia (welliswaar maar een paar ton) kan Feyenoord echt wel 5 miljoen uitgeven. Ook nu er extra geld uit de CL komt. En ik doel hier natuurlijk op Hughes, die ik een groter talent vind dan Amrabat. En heb hem ook zien spelen en niet alleen van spellen als Fifa

25 juni 2017 om 15:36

@fcbdutch, Buiten het feit dat Feyenoord nog niets verdient heeft, want Karsdorp is niet verkocht en zelfs meer uitgegeven heeft aan de transfer van Boetius dan er aan transfergeld binnen is gekomen, werkt het boekhoudtechnisch in de praktijk heel anders dan jij het in je hoofd hebt.

Feyenoord moet structureel CL spelen en struktureel spelers voor veel geld verkopen alvorens ze dergelijke bedragen kunnen uitgeven, omdat de begroting eerst struktureel omhoog moet. Het geld wat binnenkomt, komt namelijk in een keer op de balans, terwijl de transfersom van een nieuwe speler verspreid wordt over de balans. Dat geldt ook voor de salariskosten. Transfersommen zijn sowieso bruto, daar gaan nog diverse kosten vanaf, zoals percentages voor zaakwaarnemers en de speler zelf die contractueel zijn bedongen, en als laatste belastingen.

Over Hughes, spelers die veel aan spelen toekomen in de Championship dromen van de BPL en gaan niet naar de Eredivisie. En dat is nog buiten het feit dat clubs als Aston Villa hogere transfersommen en salarissen kunnen betalen dan Feyenoord.

26 juni 2017 om 09:01

Alhoewel hughes bij football manager toch echt een degelijke aankoop is

5-9 miljoen voor een talent als Hughes is uitstekend zaken doen. Zijn er toch nog Engelse clubs die hun knikker gebruiken voor ze je doodgooien met zakken geld

25 juni 2017 om 22:05

Holding is daar ook een leuk voorbeeld van weinig geld en doet het tot nu toe goed. Ben benieuwd wat deze man gaat doen voor watford hoop op goede dingen.

Hier ben ik niet zo heel blij mee. Will is een uitstekend talent dat naar een stabiele club in de PL had moeten gaan. Watford zie ik mee strijden om degradatie dit seizoen. Ik had hem liever bij een West Brom, Bournemouth of een Southampton gezien. Want hij heeft kwaliteit genoeg!

25 juni 2017 om 12:07

Watford is een stabiele club en heeft niet de malaise van een sunderland of zo. Watford doet niks onder voor de ploegen die jij net noemt(muv Southampton). Ze gingen ook als een speer tot wat interne problemen met de italiaanse trainer waren. Met spelers als Berahimi, Deeney. cleverly. amrabat, kaboul hebben ze ook gewoon een sterke selectie.

25 juni 2017 om 12:58

Mwah, iemand met zijn profiel heeft niets te zoeken bij een team gecoacht door Tony Pulis, West Brom was een slechtere move geweest dan Watford.

Bournemouth had gekund, maar die hebben best wel wat goede middenvelders, waaronder Lewis Cook. Southampton had ook gekund, maar goed, het is Watford, denk dat er wel wat mogelijk is voor hem. Watford heeft ook aardig wat technische spelers en een team dat wel moet leren om constanter te zijn, want het verschil in niveau is te groot in beide seizoenshelften. Denk dat er wel wat mogelijk is voor Hughes, hij heeft een reputatie, maar moet zich ook gewoon bewijzen op dit niveau en misschien is het dan ook goed dat hij een club heeft dat bereid is hem veel speeltijd te geven. Misschien is Watford die club, gaan we vanzelf zien.

Logisch dat de stabiele PL-clubs hem niet hebben genomen. Staat toch al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling bij Derby. Hopelijk kan hij bij Watford zijn belofte inlossen.

Wat een goede aankoop van Watford! Zeker een van de beteren de afgelopen jaren in de championship. Alleen is hij wel een beetje blessuregevoelig. Ik ben echt benieuwd of hij wel bij Watford zal passen. Imo zou hij beter tot zijn recht zijn bij een club als Southampton, Bournemouth. Een club die 442 - 433 aanval speelt,

We zullen t zien. Maar goed gehandeld van Watford.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Watford00
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. ElliotKeeper
B. FosterKeeper
D. AgyakwaVerdediger
M. BarrettVerdediger
C. CathcartVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Watford.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren