Update: ‘Oude bekende van Manchester City verkast toch niet naar NAC’

Zondag, 2 juli 2017 om 23:12Dominic Mostert • Laatste update: 23:18

NAC Breda heeft zich zaterdag verzekerd van de komst van drie Manchester City-talenten. Thierry Ambrose, Paolo Fernandes en Pablo Mari worden een seizoen lang gehuurd, maakt de promovendus bekend via de officiële kanalen. De spelers sluiten maandag aan bij de selectie van hun nieuwe club.

NAC werkt al langer samen met Manchester City en haalde daardoor al spelers als James Horsfield, Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Thomas Agyepong en Manu Garcia naar Breda. Ditmaal gaat het om een achttienjarige Franse aanvaller (Ambrose), een twintigjarige Spaanse aanvallende middenvelder (Fernandes) en een 23-jarige Spaanse verdediger (Mari). Laatstgenoemde speelde al voor clubs als Real Mallorca, Gimnàstic de Tarragona en het afgelopen seizoen voor promovendus Girona. Ambrose en Fernandes komen over van de Elite Development Squad (EDS), de reserves van City.

Technisch directeur Hans Smulders van NAC spreekt van drie 'zeer getalenteerde spelers' die in het plaatje passen dat NAC voor het seizoen heeft geschetst. "Voor Thierry en Paolo geldt dat zij wekelijks uitblinkers zijn bij het EDS van Manchester City en Pablo is al meer ervaren en heeft al flink wat wedstrijden gespeeld in Spanje. Voor alle drie geldt dat zij met hun specifieke kwaliteiten een substantiële bijdrage kunnen leveren aan ons elftal. We zijn daarom ook zeer verheugd dat ze komend seizoen voor NAC spelen."

Update 2 juli 20.17 uur - ‘NAC huurt oude bekende opnieuw van Manchester City’
James Horsfield speelde de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis bij NAC Breda en de Engelsman lijkt ook de kans te krijgen om het in de Eredivisie te laten zien. BN/De Stem weet namelijk te melden dat de promovendus de middenvelder voor het aankomende seizoen opnieuw huurt van the Citizens. Horsfield zou zich maandag al op het trainingsveld melden.

Update 2 juli 23.12 uur - ‘Oude bekende van Manchester City verkast toch niet naar NAC Breda’
James Horsfield meldt zich komende week tóch niet in Breda. BN/De Stem trekt de ‘voorbarige’ berichtgeving in. Het dagblad stelde eerder op de zondagavond dat de middenvelder komend seizoen bij de Eredivisionist speelt, maar NAC heeft laten weten dat Horsfield vanaf maandag weer aan de slag gaat bij Manchester City. De Engelsman heeft daarnaast een bericht op zijn Instagram-pagina over een terugkeer naar Nederland inmiddels verwijderd.


Poll

Denk je dat NAC Breda een Eredivisiewaardig elftal samenstelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door -nec-)

Ambrose, wat een talent. Benieuwd hoe ze het gaan doen bij NAC. Tijd voor Europees voetbal!

Ik ken alleen Ambrose. En dat is een behoorlijk getalenteerde spits. Die eventueel ook op de vleugels kan. Denk dat NAC hier veel plezier aan gaat beleven

Groot nadeel van dit soort samenwerkingen is dat je elk jaar opnieuw moet beginnen en tevens veelal spelers moet inpassen die ten koste gaan van je "eigen" jeugd en ook nog eens niks opleveren.

24 juni 2017 om 16:04

Ze kosten Nac (nagenoeg) niets. Zo loopt een promovendus heel weinig financieel risico op. "Niks opleveren", dat kan niemand voorspellen. Voor hetzelfde geld trapt die spits er 15 in, weet jij veel...

24 juni 2017 om 16:11

Qua geld leveren ze niks op alleen voor City, City wordt rijker en NAC wordt steeds afhankelijker van dit soort constructies. Je kan beter eigen jeugd neerzetten of zelf spelers proberen te halen. Het risico is groter maar je behoud wel de optie om als vlub vooruit te komen.

24 juni 2017 om 16:16

Is ook niet helemaal waar, als een van de spelers die city bij NAC heeft gestald doorbreken bij t eerst krijgt NAC hier een vergoeding voor, ook als ze door city worden verkocht gaat er een deel van de opbrengst naar NAC. Verder helpt city NAC met het verbeteren van de faciliteiten en de scouting.

24 juni 2017 om 16:20

Van wie komt die vergoeding bij het doorbreken? Van City? Volgens mij geldt de jeugdopleidingvergoeding alleen voor de club waar hij onder contract staat.

Als City helpt met de scouting en faciliteiten heb je natuurlijk wel een punt dat dat goed is voor de club.

24 juni 2017 om 16:24

Welke eigen jeugd?
Dat wordt steeds moeilijker gemaakt door Ajax en PSV die de beste spelers uit de A en B jeugd haalt en zo blijft er weinig over voor de club zelf. Vorig jaar zijn de twee beste vertrokken naar PSV en dit jaar weer. Ik weet dat dit bij alle ploegen gebeurt buiten de top 3.
De Top 3 heeft weer last van dat de beste spelers worden weggehaald door Europese topclubs en die stationeren de spelers weer bij ander teams en zo is het Balletje weer rond.

Verder is er een deal met MC dat als de spelers worden verkocht er een percentage naar NAC gaat als opleidings- vergoeding.

24 juni 2017 om 16:44

NAC krijgt een ontwikkelingsvergoeding van city zelf inderdaad voor spelers die ze bij NAC stallen

24 juni 2017 om 17:39

Schijnt 1 of andere constructie te zijn waarbij NAC een van eventuele verkoop krijgt.

24 juni 2017 om 16:17

NAC kan zelf aangeven wat voor soort spelers ze willen, dus ze kiezen zo dat de eigen jeugd ook kan doorgroeien. Daarnaast krijgt NAC een klein percentage van een eventuele transfer in de toekomst. Voor de huidige financiële situatie van NAC is dit een prima deal, maar als de samenwerkingsovereenkomst over 4 jaar is afgelopen hoop ik dat we onze eigen broek weer kunnen ophouden. Twente wilde Ambrose ook hebben dus Hopen dat dit een tweede Ünal wordt.

24 juni 2017 om 21:23

Hoho is een goede speler maar Fc Twente heeft nooit om deze speler gevraagd bij City hoor , en ondanks dat het een goede speler is hoor maar er is nooit om de diensten voor komend seizoen gevraagd !!! Maar dat het een goede is is een fijt . Twente wou zoveel mogelijk spelers halen die eigendom van Twente zelf zijn en dat is tot nu toe redelijk gelukt !!! Verder is er sprake dat Man United eventueel het Turkse talent Undral of zo bij Twente wil stallen . En er komen nog vleugelspelers bij en middenvelder. En hoop dat ze het goed doen bij NAC want bij Twente deed alleen Unal het heel goed en ook de zgn top talenten als Celina , Yebowah , vielen daar jammer genoeg behoorlijk tegen . Verder mooi dat NAC terug is op het hoogste niveau want vind dat ze daar thuis horen .

24 juni 2017 om 17:25

Als vz dan ook is een keer het nieuws plaatst waarin vermeld wordt dat 3 jeugdspelers overgeheveld worden naar de selectie. Dan zou het duidelijker zijn hoe de verhoudingen eruit zien. Dan hebben we het nog niet over de spelers die vorig jaar al de stap hebben gemaakt naar het 1e (en inmiddels het contract verlengd hebben)

24 juni 2017 om 17:56

Voordeel is dat ze met drie goede spelers van City meer kans hebben om zich veilig te spelen. Nac wil niet weer een niveau lager gaan spelen. Dan begin je pas echt weer opnieuw.

24 juni 2017 om 19:36

Tja als je nou toch is naar teams in het rechterrijtje kijkt zie je dan zo veel spelers waar clubs een transfersom voor willen betalen. Willem 2 bijvoorbeeld heeft in 5 jaar tijd alleen geld ontvangen voor Wuytens, Misidjan en Lumu. 9 van de 10 spelers die vertrekken gaan transfervrij.

Ambrose is een groot talent lekker bezig Nac!

Helaas de nieuwe werkelijkheid. Engelse clubs kopen dozijnen aan jonge spelers, stallen ze door heel Europa en verkoopt ze voor meer. City wordt steeds rijker terwijl de kleinere clubs minder zullen verdienen en nog afhankelijker worden van deze constructies. Het Financial Fair Play plan heeft zichzelf in de voet geschoten.

Enige optie die ik nog zie om dit tegen te gaan is een maximaal aantal spelers van boven de 18 of 21 die een club onder contract mag hebben dus Fifa mocht je meelezen stuur me een persoonlijk bericht en ik leg het wel even uit.

On: spelers ken ik niet dus over de kwaliteiten geen mening. Eerlijk gezegd wil ik ze ook biet kennen en hoop ik dat ze in de kelder van het betaalde voetbal terecht komen.

24 juni 2017 om 17:52

Nounou, de spelers kunnen er ook niets aan doen. Het is inderdaad jammer dat clubs afhankelijk worden maar hoeveel andere mogelijkheden zijn er voor mogelijke degradatiekandidaat NAC. Eigen jeugd gaat allemaal weg naar Ajax, Feyenoord of PSV. Een zeer talentvolle spits, aanvallende middenvelder en boomlange centrale verdediger zijn dan toch wel welkom lijkt me. Ben het verder wel eens met dat bijna engelse clubs maar talenten inkopen en zo hopen op een mogelijke parel en dat dit zomaar kan. Komt ook niet ten goede bij de talenten zelf.

24 juni 2017 om 18:27

Behoorlijk zuur om te hopen dat ze falen in het voetbal omdat jij moeite hebt met rijke voetbalclubs. Eerlijk gezegd.

24 juni 2017 om 20:25

Niets persoonlijk, hoop dat ze wel gelukkig worden in hun leven. Hoop alleen dat er genoeg falen zodat er in de toekomst een generatie komt die nee durft te zeggen. Of zoals gezegd dat de bijvoorbeeld de Fifa aangeeft maximaal 50 spelers tussen de 16 en 21 onder contract.

ambrose is een geweldig talent en hopelijk gaat hij het goed doen bij Nac.

24 juni 2017 om 21:25

Hoop ik ook maar dat was Celina ook , ik hoop echt dat het er uit komt meen ik oprecht. Maar is altijd afwachten succes in ieder geval

Zee blij met Ambrose en dat Twente voor één keer niet de strijd om een dergelijke speler wint!

24 juni 2017 om 17:44

Fc Twente heeft zelf vijf nieuwe spelers aangetrokken, tot nu toe.
Misschien dat hierdoor de behoefte aan huurspelers minder noodzakelijk is.

24 juni 2017 om 21:27

Volgens mij wouden jullie Boere ook hebben hoor !!!! Dus beetje kinderachtig reactie , of bedoel je dat Twente Boere voor jullie neus weg kocht ???

24 juni 2017 om 22:24

Waar heb je het over en wat moet ik met deze insinuatie? Wat of wie is je bron aangaande Boere?

25 juni 2017 om 00:57

Boere is een beperkte speler en wij " willen" hem niet. Ambrose stond wel degelijk op de radar van Twente en mnr Van Halst had een dusdanig goed contact met City dat de samenwerking echt wel goed zou blijven ondanks Nac.
Ons-fct Twente is niet geliefd onder de Nac fans iets met knvb en meten met twee maten !! Ik houd persoonlijk ook niet van Twente en vind de afhandeling van zaken afgelopen jaren een vorm van klasse justitie derhalve gun ik die club weinig maar wel Boere

25 juni 2017 om 12:02

Voor jullie neus weggekocht.....

Net alsof nac de laatste 7 jaar een transfersom heeft betaald!!

Nac had boere in de winter bijna gehaald, maar kreeg geen €300.000, bij elkaar voor de transfersom!

Die Engelsen kopen zich suf en de rest mag ze huren en "beter" maken. Als club moet je dit gewoonweg moet willen. Zie Twente met Unal. Daag Twente en City is 14 miljoen rijker door hem te verkopen.

Je wordt er als club echt niet beter van. Ga zelf eens goed opleiden ipv. huren in Engeland.

24 juni 2017 om 17:50

Dat klopt inderdaad, nu is het wel zo, dat een club als bijvoorbeeld Twente dit weet, op het moment dat er gehuurd wordt.
Het blijft een pure korte termijn oplossing.
Met Unal heeft m.c. goede zaken gedaan achteraf.
Maar ik ben er van overtuigd dat dit het geval is, van èèn op de tien.

24 juni 2017 om 18:26

Je doet alsof het alleen maar voordelig is voor de verhurende club, maat groot voordeel voor de hurende club is dat ze geen financiele risico's hoeven te nemen met langdurige contracten.

25 juni 2017 om 12:06

Zelf goed opleiden??

Als je een talent hebt wat het goed doet, komt psv, feyenoord of ajax langs.... dag talent.... dag maanden investeringen, dag geld!

Nac wordt er weldegelijk beter van %transferkosten & bij halen van city 1, ook %voor nac!
+ scoutingreporten worden gedeelt met nac + city betaald elk seizoen voor update van het trainingsaccomodatie....

Wel,leuk om te lezen dat nac drie spelers huurt van Manchester city.
Wij als Vitesse worden ieder jaar bekritiseerd op het feit dat we jonge spelers van Chelsea hebben.
Dit jaar drie nathan, baker en Miazga .

24 juni 2017 om 18:58

Ach dat is toch ook allemaal over. We waren trendsetter in die constructie en dan is men nogal kritisch en afwachtend. Uiteindelijk is met o.a Kalas, Matic, Rajkovic, Van Aanholt, Baker, Traore, Atsu, Kakuta en Piazon wel gebleken dat je er qua spelersmateriaal beter van wordt.

25 juni 2017 om 13:37

Helemaal fijn voelt het toch niet, zo'n directe lijn met Manchester City. Het voelt toch alsof je niet helemaal meer onafhankelijk bent, ook al beweren ze dat NAC altijd het laatste woord heeft in wie ze mogen vragen en wie ze mogen opstellen.

Maar goed, als Vitesse trendsetter is, dan hoop ik dat wij binnenkort ook een bekerfinale spelen!

Nog ff dan kunnen ze de naam veranderen in Breda city. Allemaal leuk en aardig hoor maar ik vind dat persoonlijk helemaal niks elk jaar zoveel spelers huren van een bepaalde club.

Wat lees ik toch een hoop ongefundeerde berichten. Uiteraard heeft iedereen recht op een mening. Maar Nac heeft hiermee drie fantastische spelers in de gelederen. Daarbij heeft Nac nog niets uitgegeven voor nieuwe spelers en denk ik dat er nog enkele spelers bijkomen die ze gaan kopen.
Het huren is geen probleem kijk naar Twente die dankzij twee huurlingen een goed seizoen gedraaid hebben.
Ambrose is erg snel en sterk. Die middenvelder is uitgeroepen tot speler van het jaar dus die zal echt wel kunnen ballen.
Nac heeft tevens vier jeugdspelers toegevoegd en ik zie Boymans nog tekenen en een verdediger. Al met al komt goed

25 juni 2017 om 09:00

Het bootje gaat ook in Breda weer aanleggen of te wel degradatiekandidaat nr 1 staat vast.

Wat mensen vergeten is dat nac per jaar 4 tot 6 spelers krijgt van man. city
Daarbovenop zijn er 8 man bezig met nac, geven ze nac geld voor update trainingsaccomodatie... daarnaast wordt het scoutingsapparaat ook mede gebruikt door nac!

Geen eigen jeugd hoor ik een aantal zeggen....
El alouchi, grad damen, bodi brusselers, meijers, sprangers&de dit jaar toegevoegde snepvangers, marijnissen, klomp &vliet.....

Das bijna 1/3e van de selectie bestaande uit eigen opgeleide jeugd!!

Even een vraag: Volgens de regels van de Knvb mag je toch maar maximaal 3 spelers huren van dezelfde club? Daar werd Vitesse toen voor op de vingers getikt, terwijl NAC nu ook al over dat limiet heen zit.

OT: NAC is druk bezig om een talentvol elftal te bouwen en te vechten voor zijn plaats in de Eredivisie. Die Horsfield is wel een goede speler voor NAC en dat heeft hij vorig seizoen bewezen.

2 juli 2017 om 20:30

Nee dat wilde Carlos Aalbers invoeren, is niks van gekomen uiteindelijk.

2 juli 2017 om 20:37

Oke, want ik dacht dat het wel zo was maar bedankt iig .
Je mag binnen de eredivisie/jl maximaal 5 spelers van dezelfde club huren, tenminste dat las ik ergens.

2 juli 2017 om 20:44

Volgens mij heeft Vitesse er wel eens 6 gehad hoor... kan het mis hebben...

2 juli 2017 om 21:16

Begrijp ik, maar ik heb het over Eredivisieclubs onderling

3 juli 2017 om 00:36

Je hebt het inderdaad mis. 5 was de max en toen speelden er 2 niet.

Geloof dat er toen indd wel commentaar op was. Lekker laten gaan. Voor nac is dit een ideale manier van samenwerken.

Gaat NAC zelf ook nog wat spelers halen of willen ze afhankelijk blijven van Manchester City? Zou het als supporter namelijk maar niks vinden met al die huurlingen.

2 juli 2017 om 21:15

Tussenstand: Sprangers, Bertrams, Koch, Vloet en 4 jeugdspelers. Tot nog toe 4 huurlingen van MC. Horsefield is niet bevestigd door echte journalistiek.

2 juli 2017 om 21:27

Op Koch na natuurlijk geen spelers die eredivisiewaardig zijn. Dus de echte eigen versterkingen zijn vooralsnog niet gekomen.

3 juli 2017 om 17:34

Dat is natuurlijk jouw eigen waarheid en niet de kern van je eerdere vraag. Het is bovendien pas 3 juli.

3 juli 2017 om 23:55

waarom is het uberhaupt belangrijk dat het niet de kern van de vraag is. feit blijft dat dus de huurlingen gaan spelen boven de eigen jongens omdat ze zelf niet de spelers kunnen halen die voldoen aan de Eredivisie. dat is slechts wat ik wil aangeven. daarom zou ik het maar niks vinden met al die huurlingen.

Horsefield komt (nog) niet. Traint morgen gewoon met City mee. Onze clubwatcher heeft aandacht nodig en baseerde zijn komst op een instagram foto van Horsefield.

Toch zou NAC eigenlijk moeten proberen een Schaken, of Maduro te halen. Dan hebben ze een speler met eredivisie ervaring en die de jonge spelers beetje kan sturen, begeleiden. Is nu wel talentvol, maar erg jong en ervaren

3 juli 2017 om 12:58

Je kan alleen jonge spelers bij de hand nemen, als je het ook in het veld laat zien en onbetwist basisspeler bent. Ik heb mijn twijfels of Maduro en Schaken dat kunnen.

Liever gretige, jonge spelers met een jonge-honden-drive om te willen doorbreken, dan spelers die denken 'op ervaring' een wedstrijd te kunnen uitspelen.
En als je ervaring al een noodzakelijke eigenschap vindt, dan moet die in de as van het veld staan, vanwege het goed kunnen coachen. Een buitenspeler als Schaken valt voor mij dan al af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
12.Telstar16-7
13.NAC Breda151
15.Jong PSV14-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder122
O. VelanasMiddenvelder121
P. KestensAanvaller121
N. OlijKeeper120
R. SeuntjensAanvaller128
B. van SchuppenMiddenvelder102
D. MaloneMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

België
0 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren