‘Braziliaan bevestigt op pokeravond transfer naar Barcelona’

Donderdag, 22 juni 2017 om

Barcelona gaat zich naar alle waarschijnlijkheid versterken met Lucas Rafael Araújo Lima, beter bekend als Lucas Lima. Globo Esporte meldt dat de aanvallende middenvelder woensdag tijdens een pokerwedstrijd met onder anderen Neymar heeft bevestigd dat hij aan het einde van het kalenderjaar de overstap maakt van Santos naar het Camp Nou.

De 26-jarige Lucas Lima kon zijn contract bij Santos met vier seizoenen verlengen, tegenover een maandsalaris van bijna 360.000 euro, maar ging daar niet op in. Ook clubs als Fenerbahçe en Everton grepen mis en eerder toonden ploegen als Crystal Palace, AC Milan, Napoli, Real Madrid, FC Porto, Zenit Sint-Petersburg en Hebei China Fortune al belangstelling.

Lucas Lima, veertienvoudig international van Brazilië, begon zijn carrière bij Internacional en na een huurperiode bij Sport Recife kwam hij in de winter van 2014 bij Santos terecht. De linkspoot heeft nog maar een contract tot 2018 en als hij naar Barcelona gaat, dan hoeft de club uit Catalonië dus geen transfersom te betalen.


Poll

Zou Lucas Lima een geschikte aanwinst voor Barcelona zijn, denk je?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door guaporta)

Veel spelers ondermaatst gekocht de laatste paar jaren Digne Mathieu Alcacer Turan Gomes Cillesen

22 juni 2017 om 18:40

Digne is uiteindelijk wel een goede aankoop gebleken. Moest concurreren met Alba en dat is hem goed gelukt. De anderen die je hebt opgenoemd zijn inderdaad niet het niveau dat Barca nastreeft.

22 juni 2017 om 18:45

Had toch liever Grimaldo gezien, doet niet onder voor Digne.

22 juni 2017 om 18:57

Klopt, daarnaast is Grimaldo zelf opgeleid bij Barca, dat is dus ook een voordeel. La Masia word wel verpest op het moment. Veel talenten hebben moeten vertrekken voor duurdere onnodige spelers. Grimaldo (naar Benfica) en Ayoub Abou (naar FC Porto) waren enorme talenten en zijn uiteindelijk weggegooit. Dat gebeurde laatst nog met Sandro en gaat nog gebeuren bij Munir (die trouwens zijn voetbalnationaliteit zou hebben laten veranderen. Omdat ie maar een paar minuten speelde voor Spanje en daarna nooit meer werd opgeroepen ging hij met de Marokkaanse bond naar de FIFA, die zouden het verzoekt geaccepteerd hebben). Herinner je je nog Dongou en Adama? Die zijn ook verdwenen uit het niets. Samper? Ik zie Barcelona de afgrond ingaan als Messi stopt...

22 juni 2017 om 19:05

Ja zeker.

Adama met zijn snelheid nooit een kans gehad onder Lucho terwijl die Gerard Gumbeau wel eens werd opgesteld. Samper vrees ik hetzelfde als bij Sandro en waarschijnlijk ook Munir. Alena hou ik mijn hart vast. We hebben prima talenten maar ze worden gewoon al verkocht voordat we ze een kans geven.

22 juni 2017 om 18:56

Een Turan en Cillessen zijn geen slechte opties voor de bank hoor. Niemand had verwacht dat ze zo goed zijn als Neuer en Zidane in hun beste wedstrijden.

22 juni 2017 om 20:09

Turan was een veel betere aankoop dan Cillesen. Arda liet het zien bij Atletico Madrid. Hij speelde hele goed wedstrijden en was hun beste man. Ze wilde alleen Atletico Madrid verzwakken. Iedereen kon inzien dat Arda totaal niet middenvelder centraal speelt. Dan moet hij te veel rennen. Op de flanken moet hij gebruikt worden. Daar had Arda ook zijn beste wedstrijden voor Barcelona.

22 juni 2017 om 20:15

Cillesen is tweede keeper en is een goeie stand-in. Digne moet concurreren met Alba dus dat is niet makkelijk. Turan was geen verkeerde zet maar spijtig genoeg pakt het niet uit zoals gewenst. Over Mathieu en Gomes heb je gelijk, twee spelers daar niet passen. De ene wil maar kan niet, de andere kan maar wil niet.

Ken hem niet, kan iemand mij vertellen wat voor soort speler is? Is al 26 en heb nog nooit van hem gehoord dus weet niet of hij van het juiste niveau is wat Barca moet nastreven.

22 juni 2017 om 19:21

Controlerende middenvelder en is voor de bank een prima speler voor Barca en is ook nog gratis.

22 juni 2017 om 19:46

Toch niet wat barca nastreeft? Komt alleen maar vanwege neymar, anders kan ik me echt niet voorstellen dat je hem zou halen namelijk.

22 juni 2017 om 22:10

Hij komt voor de bank, en aangezien de bank van Barca onder niveau is vind ik dit wel een goede transfer. Ik had wel verwacht dat hij zou vertrekken maar niet naar Barca.. ben toch wel benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Ik ken deze speler niet, maar als hij gratis overkomt is er lijkt mij sowieso niet zo'n groot risico. Snap de transfer verder alleen niet zo, breedte is op het middenveld geen probleem, kwaliteit wel. En hij zal die kwaliteit niet hebben op dit moment anders was hij wel wat bekender. We zullen zien

23 juni 2017 om 00:23

Het risico zit hem ten eerste in het flinke salaris dat hij betaald zou krijgen. 4,2 miljoen geloof ik. En ten tweede omdat Barça dan weer zijn eigen jeugd opzij zet terwijl die misschien net zo goed zijn als deze jongen. Al ken ik deze speler eerlijk gezegd ook niet dus ik kan het niet beoordelen.

Wow! Zo'n speler transfervrij kunnen halen is altijd goed. Niet voor niets 14-voudig Braziliaans international. Als Lucas Lima niet zou slagen kan je 'm altijd weer verkopen met winst, echter denk ik (misschien in tegenstelling tot vele andere?) dat deze jongen zeker wel kan slagen!

22 juni 2017 om 18:39

Interlands willen niet zoveel zeggen. Kijk maar naar Heiko, die heeft er ook een aantal op zijn naam staan

22 juni 2017 om 18:58

Heiko is al 34 en deze jongen 26. Heiko is aan het aftakelen en deze jongen staat aan het begin van zijn beste 4/5 jaar.

22 juni 2017 om 18:59

Deze jongen heeft al een paar keer op het punt gestaan naar een Europese topclub te vertrekken.. Bij mijn weten Heiko Westermann niet.

22 juni 2017 om 19:07

Hsv was in de tijd van Heiko niet misselijk hoor.

22 juni 2017 om 19:37

Wil alleen zeggen dat je je niet blind moet staren op iemand z'n interlands

Al 26 en nog niet doorgebroken in Europa. Dus niet echt een type speler dat meteen een basisplaats opeist, en van talentvolle toekomstprojecten heeft Barcelona er in de eigen jeugd al meer dan genoeg. Bovendien heeft Barcelona met Iniesta, Busquets, Rakitic, Gomes, Denis Suarez, Rafinha en eventueel Arda, Mascherano en Sergi Roberto al een overvol middenveld. Mag toch echt hopen dat dit niet een gevalletje Douglas 2.0 wordt...

Ken hem niet. Dus ga ook geen oordeel over zijn kwaliteiten geven, maar dit komt toch wel verrassend. We hebben genoeg breedte op het middenveld de kwantiteit is goed alleen de kwaliteit wat minder. Had meer gehoopt op een wat meer gevestigde naam (misschien komt het nog) en hoop ook niet dat dit de ontwikkeling van Alena, Suarez etc in de weg staat.

Goh, wat leuk voor hem! Lucas Lima stond in het verleden altijd te boek als groot talent. Heeft echter wel veelal voor het geld gekozen en is mentaal niet de sterkste. Althans, enkele jaren terug niet. Misschien is de 'knop omgegaan' en gaat het hem lukken om alsnog in Europa een mooie carrière te moet te gaan. Barca is een stap te hoog, althans, als basismateriaal. Voor de breedte wel een prima 'aankoop'.

22 juni 2017 om 19:29

Onzinaankoop duss. Zo'n breedte aankoop gaat ten koste van het talent uit La Masia.

22 juni 2017 om 19:44

Valt wel mee, er breekt echt geen talent meer door uit La Masia, dat is nu echt al heel lang het geval. La Masia leidt spelers op voor andere clubs die eventueel later terug gehaald kunnen worden zoals Pique en Fabregas.

Mannen met baarden slagen altijd bij Barca

Maar dit is niet de toptransfer waar de fans op zitten te wachten vermoed ik.

22 juni 2017 om 18:58

Arda heeft misschien wel de ziekste baard maar slaagde helaas niet...

22 juni 2017 om 20:11

Omdat Barca hem misbruikte op de middenveld en de eetlust van Arda.

ken deze speler niet maar als barcelona in hem iets ziet dan moet hij van goede kwaliteiten hebben. of alleen maar dat hij goed met neymar overweg kan.

ik ken deze speler alleen bij naam maar is volgens mij toch een heel behoorlijk
spelertje dus ja als je hem transfervrij binnen kan halen waarom niet

maar dat is pas in Januari 2018
we moeten nu ons eerst maar eens richten op deze transferperiode
waarin hopelijk de juiste versterkingen komen

Leuk voor in de breedte, maar verwacht niet dat hij Rakitic, Iniesta of Busquets uit de basis speelt. Wel een creatieve speler met een goede trap dus denk wel dat hij aan z'n wedstrijden komt. Hij stond nooit echt te boek als mega ambitieus, en dat blijkt nu ook wel een klein beetje. Kon bij kleinere clubs in Europa een veel belangrijkere rol gaan spelen. Hoop wel dat Rafinha nu echt kiest voor een andere club, die moet zich ergens anders gaan doorontwikkelen.

22 juni 2017 om 19:30

Schijnt (gelukkig) niet waar te zijn, al moeten we natuurlijk niets uitsluiten als het gaat om de bizarre taferelen met het aantrekken van Braziliaanse spelers onder dit bestuur. Douglas werd bijvoorbeeld verkozen boven Marco Asensio en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Wel heeft Barcelona naar alle waarschijnlijkheid Vitinho van Palmeiras aangetrokken op huurbasis met optie tot koop. Kan je me iets meer vertellen over die jongen? Ken hem namelijk niet.

22 juni 2017 om 20:21

19 en de typische Barça-middenvelder grootte van 1m73. Zou naar barca b gaan in een soortgelijke constructie als Marlon

22 juni 2017 om 20:33

Ja, dat heb ik met wat Google-werk en een paar Youtube-filmpjes ook kunnen achterhalen.

Waar ik alleen benieuwd naar was, is wat zijn achtergrond is en hoe er in het Braziliaanse voetbal naar hem gekeken wordt. In de compilaties die ik van hem heb gezien lijkt hij vrije trappenspecialist (al weet ik natuurlijk niet hoe vaak hij een vrije trap heeft genomen), maar komt ook vaak vanaf de vleugels wanneer hij aanvalt. Maar goed, ik heb hem nooit een hele wedstrijd zien spelen en kan dus ook niet een eerlijk oordeel vellen. Dus daarom vroeg ik het ook even.

Deze geruchten spelen al een paar dagen en zijn breed overgenomen door de internationale media, maar de originele bron van informatie is een doorgaans niet erg betrouwbare journalist van Globo Esporte. Doorgaans zeer betrouwbare journalist Rafael Hernandez heeft deze link al onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat er geen kern van waarheid in zit. De link met Barcelona is overigens makkelijk gemaakt aangezien de vader van Neymar (degene met de dollartekens in de ogen) de zaakwaarnemer van deze Lucas Lima is. Schijnbaar hebben ze vorige week een afspraak met de directie van Santos gehad om te bepalen of ze deze zomer de overstap naar Europa zouden maken.

Overigens zou dit een ontzettend domme transfer zijn aangezien het middenveld al overvol is en er waarschijnlijk verkocht moet worden om een absolute wereldtopper binnen te halen. Marco Verratti is de droomkandidaat, Lucas Lima is ver van dat niveau verwijderd.

Overigens heeft Barcelona wel degelijk een Braziliaanse middenvelder gehaald, maar in dat geval gaat het om de jonge Vitinho van Palmeiras. Die gaat Barcelona B op huurbasis (1,5 miljoen euro plus een optie tot koop van 15 miljoen euro) versterken.

22 juni 2017 om 19:47

Veratti is geen kandidaat, Barcelona heeft helemaal geen astronomisch bod uitgebracht bij PSG en PSG heeft allang laten weten dat Veratti ook helemaal niet te koop is. PSG probeert zich te versterken met de grootste talenten, zie hun bod op Mbappé. Dan laat je Veratti, een van hun beste spelers, niet gaan naar een CL concurrent. Het doel van PSG is namelijk het winnen van de CL.

22 juni 2017 om 20:06

Ten eerste weet ik niet waar je de stelligheid vandaan haalt om dit soort dingen te beweren, ben dan wel erg benieuwd naar je bronnen van informatie. Marco Verratti heeft een transferverzoek ingediend en wil vertrekken uit Parijs, dat wordt (min of meer) bevestigd door oud-directeur Patrick Kluivert en door meerdere betrouwbare bronnen in zowel Frankrijk als Catalonie. Verder geeft betrouwbare journalist Gerard Romero aan dat Barcelona een bod van zeventig miljoen euro heeft geplaatst bij de Fransen. Dan kan je heel stellig beweren dat Verratti geen kandidaat is, maar aan alle kanten wordt bevestigd dat hij wel degelijk serieus in beeld is.

Verder ben ik benieuwd waarom je een losse bron van het doorgaans niet betrouwbare goal.com heilig gelooft om je standpunt te versterken (het bod van 135 miljoen op Mbappe), maar totaal geen oog hebt voor de doorgaans betrouwbare bronnen van informatie die een transfer van Verratti als een mogelijkheid zien. Hoe noemen ze dat nou? Selectief geheugen, Oost-Indisch doof?

22 juni 2017 om 20:20

Speedy is altijd anti-barca dus laat je niet opnaaien. Maar bij de transfer (Lucas van santos) weet ik niet of het niet klopt. Ongeloofwaardig is het wel want stel me ook vragen over het waarom. Maar feit is dat die zn contract niet verlengd heeft en op 1 januari 2018 al n vrije speler is wat ook wil zeggen dat hij op 1 juli 2017 met iedereen rond tafel mag om n contract te tekenen dat ingaat 1 januari. Da's dus binnen een dikke week al en als hij zelf zegt dat hij naar barca gaat, dat neymar die ook aanwezig was, dit niet tegenspreekt en ook zn ploegmaats bij brazilie dit beamen dan heb je toch wel heel veel rook.. en stel even dat het waar is, wie moet er dan uit de ploeg? Je hebt nu al 10 middenvelders en dus meer dan genoeg voor de breedte

22 juni 2017 om 21:28

Rafael Hernandez betrouwbaar noemen, of zelfs een journalist noemen gaat mij wel ver. Zo ontzettend negatief en heeft het vaker mis dan goed, claimt altijd een "bron binnen de club te hebben"; maar je merkt er niets van.

22 juni 2017 om 21:37

Haha, je moet altijd een beetje door zijn negatieve geneuzel heen lezen. Maar mijn ervaring is wanneer hij heel stellig een bepaald nieuws naar buiten brengt, dat hij het bijna altijd bij het juiste eind heeft. Vaak zie je dat hij zijn eigen mening verpakt in nieuwsberichten die hij naar buiten brengt, maar daar prik je vaak wel doorheen. In dit geval kwam hij wel heel stellig naar buiten dat deze geruchten niet klopten en meestal heeft hij dan wel gelijk.

Hmm ik ken deze speler niet. Maar zou jammer zijn als dit waar is. We hebben al zoveel middenvelders. Ik heb liever dat ze een jeugdspeler als Alena kansen geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

1 fan
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Danny Rose heeft zich bij Barcelona aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren