Jeugdinternational verlaat Ajax definitief en tekent bij Chelsea

Donderdag, 22 juni 2017 om 10:08Yanick Vos • Laatste update: 11:19

Daishawn Redan gaat spelen voor Chelsea. Dat maakte de club uit de Premier League donderdag bekend. De zestienjarige spits is afkomstig van Ajax. De Amsterdammers wilden hem graag behouden en boden zelfs een contract, maar daar had de aanvaller geen trek in, zo liet Ajax al in maart weten.

Toen in maart bekend werd dat Redan Ajax aan het einde van het seizoen zou verlaten, deed trainer Gery Vink geen beroep meer op de jonge aanvaller. Door een gebrek aan speeltijd moest hij het EK Onder 17 met Oranje aan zich voorbij laten gaan. Manchester United, RB Leipzig en Manchester City stonden in de rij voor Redan. Uiteindelijk zette hij zijn handtekening onder een contract bij Chelsea. Details over de verbintenis brengen the Blues niet naar buiten.

“Wij hebben een traject voor hem uitgestippeld en er is uitvoerig gesproken met hemzelf en zijn management”, liet hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali eerder weten op de clubwebsite. “Dat er dan op het allerlaatste moment niet thuis wordt gegeven is bijzonder spijtig, kennelijk hebben zij hun zinnen ergens anders op gezet. We hebben er alles aan gedaan om een groot talent als Daishawn voor de club te behouden maar op een gegeven moment houdt het op. Wij wensen hem het allerbeste met het vervolg van zijn carrière.”


Poll

Kijkend naar zijn sportieve toekomst had Daishawn Redan beter bij Ajax kunnen blijven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door peinke)

Succes en tot over 3 jaar bij Go Ahead Eagles!

22 juni 2017 om 10:11

Ik denk dat Vitesse eerder op hem aanspraak mag maken...

Jammer dat hij nu nog niet rijp genoeg is voor ons, want we zoeken namelijk een gemakkelijk scorende spits...

22 juni 2017 om 12:26

De cijfers van Dwight Gayle liegen er anders niet om Nufc_u2, Ãâ©ã£â©n goal per 93 minuten afgelopen seizoen (bbc, 2017). Als centrumspits maakte hij zelfs 54 goals en 13 assists in 104 wedstrijden, bovendien waren er 19 treffers beslissend (transfermarkt, 2017)). Voor het magere aantal centimeters dat hij hoog is, 177 (tablesleague, 2017), weet hij toch een flinke prestatie in een zware competitie als de Championship neer te zetten waarin 46 competitiewedstrijden gespeeld worden (efl, 2017).

Bronnen:
http://www.bbc.com/sport/football/championship/top... https://www.transfermarkt.nl/dwight-gayle/alletore... http://www.tablesleague.com/teams/newcastle1/dwigh... https://www.efl.com/clubs-and-competitions/sky-bet...

22 juni 2017 om 10:49

Ik zou het hem afraden en op sportieve gronden adviseren bij Ajax te blijven. Het is wel een beetje flauw om te doen alsof dit per definitie leidt tot een bestaan in de marge.
Genoeg voorbeelden die wel -al dan niet via een omleiding- geslaagd zijn als voetballer.

22 juni 2017 om 11:08

Bruma, Krul en Rekik? Wat nou niet echt hoogvliegers zijn in mijn ogen. Heb toch het idee dat het vaak beter gaat wanneer spelers via de eredivisie de stap omhoog maken met minimaal 50 wedstrijden in de benen op het hoogste niveau.

22 juni 2017 om 11:38

Hoogvliegers zoals El Ghazi, Bazoer, Kishna, Van Rhijn, Tete en Riedewald?
Bedoel je hen? Geen garantie dus.

Kom op zeg, het kan helpen, maar zoals ik al zei "het is niet de enige weg naar succes"

22 juni 2017 om 11:59

@Brasiliero
Je kunt beter Van Persie noemen. Dat was de enige speler die echt een groot talent was. Die heeft het ook gemaakt. De rest was en is middelmaat en hebben voor zover (zeker financieel) het beste uit hun carriere gehaald.

Bij de Belgen zie je mooiere voorbeelden dat echt talent ook na vroegtijdig vertrek alsnog tot succes lijdt. Spelers als Courtois, KdB, Hazard, Lukaku en zelfs een Kompany zijn redelijk vroeg vertrokken. Wel hadden de meesten al wel wedstrijden in de Belgische competitie in de benen.

Ook daar zie je er een paar mislukken: Januzai, Musonda en K vd Borre. Maar het lijkt erop dat bij 'echt' talent de speler er echt wel komt.

22 juni 2017 om 12:05

Bruma, Krul en Rekik en Van Persie zijn juist de uitzonderingen die de regel bevestigen. En zelfs dan geldt ook voor hen op Van Persie na dat ze het uiteindelijk gered hebben door weer een stap terug (bijv. Psv) te maken. Bij de clubs waar ze oorspronkelijk naar toe gingen zijn ze juist geflopt. Rekik en Bruma zijn pas doorgebroken bij Psv. Nou dan hadden ze net zo goed bij Feyenoord kunnen blijven. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de namen die we niet eens (meer) kennen. Van "hoogvliegers" zoals El Ghazi, Bazoer, Kishna, Van Rhijn, Tete en Riedewald kun je zeggen wat je wil maar ze zitten nog steeds bij meer dan respectabele clubs en hebben op Kishna na allemaal het Nederlands Elftal gehaald. Dat is toch lang niet gek.

22 juni 2017 om 12:13

Jouw voorbeelden voor wat betreft de Belgen kloppen niet helemaal: Behalve Hazard ging de rest niet op 14-15 jarige leeftijd weg. Bovendien ging Hazard naar Lille, een relatief kleine club die de jeugd ook echt kansen geeft. was hij naar Psg, City of Chelsea gegaan op die leeftijd dan had ik het nog moeten zien. Dit soort clubs hebben geen geduld al had Hazard het wellicht daar ook gered. Maar je hebt het hier over exceptionele talenten. Juist de niet-exceptionele talenten doen er goed aan om bij de top van de Eredivisie te blijven. Als Aldeweireld of Vertonghen op 16jarige leeftijd niet naar ajax maar naar Chelsea waren gegaan dan zaten ze nu niet waar ze zitten, want zij zijn goed maar niet echt uitzonderlijk ala Hazard of Courtois.

22 juni 2017 om 12:19

Spelen die spelers die je noemt nu in JL ofzo dan?

22 juni 2017 om 12:50

Van Persie speelde al in het eerste van Feyenoord. Kan je dus niet vergelijken met een jeugd speler.

Voor de rest is het blijven bij Ajax ook geen garantie, maar de kans op doorbraak is wel degelijk groter.

22 juni 2017 om 12:57

@diegopeladona

De spelers die je noemt als goede voorbeelden zijn wel spelers die zich op vroege leeftijd onderscheiden hadden in de Belgische competitie en die duidelijk ontgroeid waren toen ze vertrokken. Courtois kampioen, Kompany blonk uit als 17-jarige in de CL, De Bruyne speelde als een godenkind en Lukaku werd topschutter op 16-17 jarige leeftijd.

Musonda en Januzaj verlieten net Anderlecht op 16 jarige leeftijd en zeker Musonda is nog niet volledig doorgebroken. En deze jongens als mislukt af te schrijven zou ik nog niet meteen doen. Januzaj gaat overigens voor een tiental miljoen naar Sociedad volgens de geruchten dus hij doet het nog behoorlijk na zijn slecht seizoen bij Sunderland.

Van de Borre is een andere zaak. Die jongen was duidelijk de competitie ontgroeid en had ongetwijfeld een grootse carriere voor zich (kompany claimt altijd dat hij een van de meest getalenteerde voetballers was met wie hij samen gespeeld had) maar zijn foute mentaliteit heeft alles naar de knoppen geholpen. Beetje a la Drenthe.

22 juni 2017 om 16:46

@ Blieke
Ik deel jouw mening volledig. Ook in de omstandigheden die je benoemt.

Mijn enige punt is - en de monniken zijn niet gelijk - dat echt getalenteerde spelers die op jonge leeftijd naar clubs in grotere competities verkassen, het alsnog redden. Er moet idd wel een goeie kop op. Ik had echt hoge verwachtingen van Vd B.

Er wordt te vaak gesteld dat spelers niet vroegtijdig naar een topclub moeten gaan, aangezien ze bijna zeker zouden mislukken.

Het is naar mijn mening een combinatie van 3 dingen. Je moet zelf een goed eigen plan en doelstellingen hebben. Naar mijn mening hebben de Belgen een betere eigen plan dan de Nederlandse voetballers. Wanneer Mourinho Lukaku, Courtois en K d Bruine als 3e wiel in de selectie wilde opnemen weigerden zij alle 3. Zij hadden een eigen carriere plan. Dan maar via een omweg. 2) Je moet echt talent hebben. 3) Een goede kop erop.

Dan kom je er wel.

Nederlanders doen het heel anders. In de meeste gevallen zijn het Nederlandse trainers in het buitenland die de laatste jaren Nederlandse spelers aantrekken.

Enkel: Van Dijk, De Vrij, De Roon en Hoedt hebben het op eigen kracht gedaan. Van de oude garde hebben de absolute toppers het natuurlijk ook zelf gedaan.

22 juni 2017 om 16:48

@Zekerneutraal
Jouw punt klopt. Ik bedoelde alleen te zeggen dat een vertrek op jeugdige leeftijd bij echt groot talent niet hoeft te falen.

22 juni 2017 om 16:51

@RedBaron
Ik deel jouw mening niet. Geen van de spelers die op jeugdige leeftijd vertrok had het talent van Van Persie. De rest was goed, maar 13 in een dozijn spelers. Dat die niet ver zijn gekomen, betekent dat die ook niet ver zouden zijn gekomen als ze bij PSV waren gebleven. Bruma zou echt geen wereldtopper worden als die was gebleven.

22 juni 2017 om 10:50

Wanneer is Ajax voor het laatst in staat geweest een speler die de hele opleiding doorlopen heeft af te leveren bij de Europese top? Wesley Sneijder? Die is ondertussen al 33 jaar.

22 juni 2017 om 11:04

Daarentegen zien we inderdaad dat bij Chelsea het 1ste volstaat met spelers die uit de jeugd komen...
In mijn ogen is Chelsea echt 1 van de slechtste keuzes die je kan maken. Als je op je 19de (zoals iedereen) niet goed genoeg bent om bij Chelsea 1 te spelen word je verhuurd aan Nottingham forrest of als je mazzel hebt aan een eredivisie ploeg. Als je al weg wil bij Ajax (wat ik niet begrijp als je zulk talent hebt) ga dan ergens heen waar jeugd veel kansen krijgt.

22 juni 2017 om 11:05

Je kan wel elke keer aankomen met de Europese top, maar daarvoor moeten spelers ook uitzonderlijk veel talent hebben, oftewel deze talenten zijn erg zeldzaam. Daarnaast hangt het ook af van veel andere factoren zoals mentaliteit en geluk. Ajax heeft wel 1 van de beste opleidingen van Europa als het gaat om hoeveel jeugdspelers het uiteindelijk schoppen tot profvoetbal.

22 juni 2017 om 11:08

Het gaat toch ook niet enkel om 'de absolute Europese top'? Ajax levert de meeste spelers van heel Europa die profvoetbal op het hoogste nationale niveau beoefenen. Chelsea is niet in de top 20 terug te vinden hoor..

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/699596/ajax-opleiding-hofleverancier-in-europese-voetbal-ook-feyenoord-in-top-twintig.html

22 juni 2017 om 11:09

Blind vergeten? ManU is ondanks de mindere prestaties nog steeds een absolute topclub. Overigens is afleveren aan de subtop ook prima. Zoals Klaassen, Vertonghen, Alderweireld, Heitinga, De Jong, etc.

22 juni 2017 om 11:10

Mijn reactie was bedoeld als een reactie op de post van intellectueel.

22 juni 2017 om 11:10

Chelsea is juist 1 van de beste keuzes gezien de uitstekende jeugdopleiding. Waarom? Omdat spelers zich op deze manier uitstekend ontwikkelen wat je gerust met een beetje speurwerk zelf kan opzoeken.

Verder suggereer je dat de speler het alleen goed doet als hij bij zijn club in het eerste beland. Dat slaat totaal nergens op. Als talent hoef je je totaal niet te schamen als je uiteindelijk niet goed genoeg blijkt te zijn voor een top10 club. Als hij uiteindelijk basisspeler wordt bij bayer leverkusen, dan heeft hij het toch ook gemaakt? Wel in ieder geval als hij via Ajax daar beland, dus waarom geldt het via Chelsea dan anders?

22 juni 2017 om 11:32

En PSV​ en Feyenoord dan wel soms? Wij hebben tenminste Daley blind nog gehad die zich goed staande houdt bij United. Het zal wel weer afgunst zijn richting Ajax.

22 juni 2017 om 11:42

Alsof je als jeugdspeler bij Ajax zoveel kansen krijgt. Dat is alleen voor de besten weggelegd, overgrote deel van de jeugdspelers zal nooit in het eerste minuten maken.

22 juni 2017 om 11:49

Daarom vindt men het ook zo jammer, Redan werd namelijk gezien als een van de talentvolste van zijn lichting.

22 juni 2017 om 11:51

Dat klopt wel wat je zegt, alleen komen zij die niet het eerste halen bijna allemaal wel bij een andere BVO terecht en hoeven niet de maatschappij in. Kijk maar naar hen die dit jaar afgeserveerd werden en de overstap niet kunnen maken, bijna allemaal al onderdak gevonden bij een ere-/eerstedivisieclub.

22 juni 2017 om 11:58

VisWoestijn, Chelsea levert aanzienlijk minder spelers af aan het profvoetbal dan dat Ajax doet. Dat komt, zoals ik in mijn reactie al uitleg doordat jonge spelers bij slechte clubs worden gestald en daar in de vergetelheid raken. Dus dat ik zou zeggen dat een speler het alleen goed doet als ie in het 1ste beland is jouw opvatting. Wat ik echt zeg is dat spelers bij Chelsea vaak verpest worden ondanks dat ze inderdaad, zoals jij al aangeeft, een uitstekende opleiding hebben.

22 juni 2017 om 11:59

Misschien had ajax wel meer als sommige talenten niet te vroeg waren vertrokken. Ik denk oprecht dat het Nederlandse voetbal zo slecht gaat vanwege deze ontwikkeling. Zoveel talenten, weg en nooit meer wat van gehoord.

22 juni 2017 om 12:02

Moeten de slechtsten dan ook kansen krijgen?

22 juni 2017 om 12:27

In tegenstelling tot alle andere clubs die dat wel constant doen? Hoeveel Europese toppers hebben slechts 1 opleiding doorlopen voordat ze bij de Europese kwamen.

22 juni 2017 om 12:49

@ Sonnyfloyd,

En die spelers die nu al op hun 16e naar engeland gaan moeten straks wel de maatschappij in?

Wat ajax met Denen doet, doet chelsea met Nederlanders.

De groten eten altijd van de kleineren. Wij doen dat met Denen en Engelsen doen dat met ons.
Maar het zou hypocriet zijn om te zeggen dat het verstandig is van de Denen en onverstandig van de Nederlanders.

In Denemarken zullen ze misschien ook wel gezegd hebben tegen Fischer en Boilessen dat ze beter in Denemarken konden blijven. En zo gaat het altijd.

22 juni 2017 om 13:13

In Denemarken denken ze totaal niet zo, die zijn daar juist blij dat de talenten de kans krijgen zich elders door te ontwikkelen naar een hoger niveau. Die weten ook dat Eriksen, Fischer, Boilesen en nu Dolberg bij Ajax en Hojberg, Mor (heeft dan wel voor Turkije gekozen) etc zich daar niet verder door konden ontwikkelen. Ik wist dat ook nooit tot ik laatst met een paar Denen sprak waarvan een journalist was en je hoorde hoe trots ze waren dat de Deense jeugd als ze in eigen land uitblinken de kansen bij grote internationale opleidingen krijgen, die staan daar heel anders in. En daar werkt het ook beter, Boilesen, Fischer, Dolberg, Hojberg, Sisto, Jorgensen en natuurlijk Eriksen zijn een aantal spelers die gewoon A-interlands hebben gespeeld terwijl ze vroegtijdig zijn vertrokken. In Nederland zie je weinig spelers die vroegtijdig vertrekken die daadwerkelijk voor Nederland spelen (als je kijkt in percentages) tuurlijk heb je met Van Persie (al was hij al speler van een goed presterend Feyenoord) Ake, Krul en Van Aanholt uitzonderingen en spelers als Rekik en Bruma die een stap terug moeten doen om in aanmerking te komen. Denk dat je in Nederland beste tot 20-21 kan blijven en dan weg moet, tot die leeftijd kan je hier voldoende leren. In Denemarken ben je met 18/19 vaker al uitgeleerd.

22 juni 2017 om 13:14

KeeperToob,
En hoezo zou dat hypocriet zijn? Omdat al die Nederlanders in Engeland net als alle Denen hier basisplaatsen hebben in de hoogste competitie? Of komt het doordat de Nederlanders daar (kan even niemand bedenken) ook de kans krijgen om naar grotere clubs te gaan. (Zoals eriksen, dolberg). Kortom, compleet loze vergelijking die je hier maakt. Er is geen 1 Nederlander op te noemen die succes heeft in Engeland na een transfer op jonge leeftijd, dat zegt meer dan genoeg.

22 juni 2017 om 18:26

In Nederland krijgen Denen wel kansen om door te breken. Als Nedeelanders nou volop kansen zouden krijgen zou ik de gang van jeugdspelers naar Engeland alleen maar aanmoedgen. Dus je vergelijking slaat nu echt helemaal nergens op.

22 juni 2017 om 11:05

Klinkt als een mooie tussenstap naar manchester city!

22 juni 2017 om 12:24

Iets met bling-bling te maken. Allemaal korte termijn en zelfoverschatting. Tevens weinig respect voor de club die je de kansen heeft geboden!

22 juni 2017 om 14:02

Of PSV zoals Bruma, van Ginkel, Rekik etc, heeft ie intussen wel meer verdiend.

Of het beter voor zijn carriere is valt nog te bezien maar Bruma bijvoorbeeld heeft het ook weer aardig opgepakt doen hij terug in NL kwam en heeft een mooie transfer gemaakt daarna.

Er zijn meer wegen naar Rome jongens!

22 juni 2017 om 14:38

Ach, het zou hem weinig schelen als hij zo goed als financieel onafhankelijk is. Het verleden bewijst dat in vrijwel alle gevallen je nog een kans krijgt in de eredivisie.

22 juni 2017 om 15:28

Het verleden bewijst dat dat nog behoorlijk tegen valt...

23 juni 2017 om 07:29

Weer zo'n sukkel die zich gek laat maken met Engels Geld. Over 3 jr geen kans meer en op weg naar Jupiler League. Sukkel

Jammer maar voor hem ook niet top, wel meer geld waarschijnlijk maar voor speeltijd hoeft hij het voorlopig niet te doen.

22 juni 2017 om 10:38

Achja, de Ajaxopleiding is ook niet meer wat het is geweest. Afgelopen seizoen hadden enkel Klassen en Veltman een vaste basisplaats. Een "supertalent" als Nouri moet op zijn 20e nog steeds wedstrijdjes in het tweede spelen en kreeg vorig jaar nog een concurrent van 12 miljoen erbij. Andere jeugdspelers als El Ghazi, Bazoer, Kishna, Van Rhijn, Tete en Riedewald verdwijnen door de achterdeur...

Geef deze jongen groot gelijk.

22 juni 2017 om 10:54

een concurrent van 12 miljoen? Ik denk dat je op Neres doelt die vooriin speelt terwijl Nouri op het middenveld speelt.

Overigens heeft Ajax gewoon een plan met Nouri en wordt hij langzaam gebracht.

van der Beek, Nouri, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt zijn jongens die regelmatig minuten maakten bij Ajax 1.

Tete is idd doodzonde, maar de anderen, als er betere zijn in de selectie dan worden die opgesteld en als je niet de mentaliteit hebt om terug te knokken en te laten zien dat je beter bent dan is de voetbalwereld hard.

22 juni 2017 om 10:59

Donny van de Beek (27 wedstrijden in Ajax 1), Kluivert (16), de Ligt (11) en in mindere mate Nouri (9) zijn jonge jongens uit de eigen opleiding die er al wat minuten hebben opstaan in het eerste. Ik weet niet waarom jij elke keer het voorbeeld Nouri aanhaalt Intellectueel: die jongen heeft met Ziyech 1 van de beste spelers van de competitie voor zich. Ja, hij moet zich fysiek misschien nog iets meer ontwikkelen. Komend seizoen gaat Donny de rol van Klaassen overnemen, en door zijn vertrek zullen ook Nouri en Frenkie de Jong een plekje opschuiven in de rangorde en dus meer minuten gaan maken. De Ligt (17 jaar) zal wederom veel gaan spelen en ook Kluivert zal weer de nodige wedstrijden gaan spelen op z'n 18e. Ik heb jou dat voorbeeld van Nouri al meermaals aan zien halen maar de jongens die er wel staan/komen vergeet je gemakshalve. De tijden zijn niet meer zo dat er 6 eigen jongens standaard in de basis staan zoals het vroeger was, maar jij schetst voor de verandering weer een overdreven negatief beeld wat ook nergens op slaat. Er zijn nog steeds maar weinig (top)clubs waar zoveel jeugd het eerste haalt dan bij Ajax hoor.

22 juni 2017 om 10:59

@Thierryer

Ik denk dat hij met 'concurrent van 12 miljoen' verwijst naar Ziyech.

22 juni 2017 om 11:06

Inderdaad jammer dat spelers uit de eigen jeugd als El Ghazi, Kishna en vooral Bazoer niet meer in ajax 1 spelen. Gelukkig krijgen andere jeugdspelers als Dolberg, Neres, Frenkie de Jong wel de kans, net zoals in het verleden Fisher, Eriksen en Huntelaar doorbraken vanuit de jeugd.

22 juni 2017 om 11:18

Huntelaar werd gehaald van Heerenveen en kwam niet uit de jeugd.

22 juni 2017 om 11:21

Jeugdspelers als Dolberg en Neres? Effe?

22 juni 2017 om 11:36

Dolberg (en Onana) zijn beide in de jeugd opgepikt en vanuit Jong Ajax doorgestroomd, daar valt nog iets van te zeggen al vind ik het label 'eigen jeugd' wat overdreven. Neres daarentegen is, ondanks het feit dat hij nog jeugdig is, gewoon gehaald voor het eerste. Geen idee hoe ie daar bij komt dus haha.

22 juni 2017 om 11:45

Doorstromen? Ze hebben 1 seizoen in Jong Ajax gespeeld. Op die manier heeft elke club een geweldig jeugdbeleid.

22 juni 2017 om 11:52

Ik zeg toch niet dat dat een geweldig jeugdbeleid is, ik zeg zelf dat het label 'eigen jeugd' daar helemaal niet bij past. Echter, doorstromen van Jong naar 1 is het wel, of je nou 1 of 3 jaar in Jong hebt gezeten, wat is daar zo raar aan?

22 juni 2017 om 12:04

Vergeet vertonghen niet he

22 juni 2017 om 12:38

Als je goed genoeg bent, haal je et eerste elftal, ben je dat niet of vind je geld op korte termijn belangrijker dan neem je dit soort beslissingen. Iets met instelling te maken? Vaak zijn et de jongens met een niet Nederlandse achtergrond, waar een andere cultuur heerst. Tevens vaak met invloed van familie; die ook achter de beslissing staan. Geld maakt nou eenmaal blind, en bij de een meer als de ander. En als de opleiding van Ajax niet meer is wat et geweest was, zou er geen 130 miljoen op de bankrekening staan door de verkoop van voornamelijk eigen talenten. Chelsea is een handelshuis, waar je als jonge jongen niet veel beter wordt, en komende jaren nonstop wordt verhuurd totdat je eindigt in bv et oostblok of de Serie C. Erg jammer dat dit soort jongens daar nog steeds intrappen en hun carriere ermee verpesten. Maar goed wel meteen financieel onafhankelijk en dat telt in deze wereld nou eenmaal voor veel van die jongens zwaarder en geef ze eens ongelijk.

22 juni 2017 om 13:13

@kaiserkiez

Verder generaliseer je iedereen die een niet Nederlandse afkomst heeft. Geld heeft verder helemaal niks te maken met een cultuur.
Laten we verder ook gewoon eerlijk zijn. Chelsea is een grotere club en koopt dus enorm veel jeugdspelers in, wat dus nou precies de traditionele top 3 van Nederland ook doet bij de kleinere clubs in Nederland dus beetje hypocriet om te roepen dat ze allemaal slechter worden bij Chelsea. De echt grote talenten(lees: mix van voetbalvaardigheden maar ook vooral mentaal) zullen doorstromen naar het eerste, dit gebeurd tevens ook bij clubs als Ajax. Hoe vaak ik al wel niet een verhaal heb gehoord dat er ineens een speler bij Cambuur of een Willem 2 in de jeugd heeft gespeeld van Ajax of PSV of Feyenoord. Die worden er ook allemaal uitgegooid bij die 3.

22 juni 2017 om 13:59

Maar wanneer ze op hun 20e alles spelen is het ook niet goed want 'ze moeten rustig gebracht worden'

22 juni 2017 om 18:30

Jeugdspelers spelen niet bij Chelsea niet in het eerste. Al 10 jaar niet. Geef me 2 voorbeelden van de laatste jaren.. Die zijn er niet. Sterker nog ze kopen soms zelfs terug (Matic) en in de toekomst zelfs misschien Lukaku... Wat een grap.

Waarom doen die gasten het toch steeds.... Horen we nooit meer wat van

22 juni 2017 om 10:19

Het is altijd gemakkelijk om ervan uit te gaan dat zo'n overstap onverstandig is, maar sommige jeugdvoetballers komen gewoon uit een armer gezin (ik zeg niet dat dit het geval is bij Redan). Dan is zo'n overstap ineens veel logischer. Ook gezien de familie druk.

22 juni 2017 om 10:44

@ajaxpogba

ff persoonlijke vraag, heb je tijdens de eerste goal van United tegen Ajax gehuild of gescholden????

Maar je hebt helemaal gelijk. Geld is gewoon een zeer belangrijke factor. Want nu doen we moeilijk omdat het naar andere club gaat, maar als hij had gezegd ja sorry ik heb niet zoveel tijd voor voetbal omdat ik mijn studie geneeskunde graag wil afronden? Was het dan nog een domme keuze???

22 juni 2017 om 10:56

Je hebt gelijk, mensen zijn gevoelig voor de knaken ipv de beste ontwikkeling van een talent. Het is jammer dat er door de familie niet gekeken wordt naar de hoeveelheid talenten die er jaarlijks doorstromen bij Chelsea.

22 juni 2017 om 14:31

ja maar kijk nou is naar bijvoorbeeld dilrosun. ajax had hem een contract aangeboden maar die heeft de familie geweigerd doordat zijn zusje een levensbedreigende ziekte heeft en gewoon altijd zorg nodig heeft.manchester was wel bereid dit te betalen ajax niet.welke keuze had jij zelf dan gemaakt?bij ajax blijven en hopen dat je zusje blijft leven of toch naar city en vechten voor die misschien wel kleinere kans maar garanties dat er voor je zusje gezorgt word?

22 juni 2017 om 18:04

@ninjakai
Haha goede vraag, ik laten we het erop houden dat ik er niet blij mee was.

En ja precies dan was de ophef een stuk minder erg geweest. Overigens was het zowel een verstandige als een onverstandige keuze geweest.

22 juni 2017 om 10:23

Spelers als bruma en van aanholt zijn nog redelijk ergens beland. Ake en fosu mensah lukt het ook nog redelijk. Voor hetzelfde geld brak hij nooit door bij ajax en speeld hij zijn hele carriere Jup.. Zivkovic kon ook naar Manchester city toen hij nog bij groningen speelde. Als hij daar zou mislukken zouden veel clubs hem nog willen. Toen koos hij om bij Groningen te blijven later naar Ajax te gaan. We weten wat het resultaat daarvan is...

22 juni 2017 om 10:38

Het is gewoon eten en gegeten worden, Ajax doet in die zin hetzelfde met jongens als Dolberg, Onana en in het verleden met Eriksen en Fischer. Ze zullen ook wel moeten om het niveau van de opleiding op pijl te houden. Ik heb er ook niet zoveel moeite mee, het is graag of heel niet, zit ook een stukje mentaliteit bij. Jongens als de Ligt, van de Beek, Kluivert, Nouri hebben ongetwijfeld een extra drang om te laten zien dat je er via Ajax ook kan komen.

22 juni 2017 om 11:01

Precies dat. En als je genoeg talent en doorzettingsvermogen hebt kom je er vanzelf. Zie spelers als Asensio (ging op jonge leeftijd naar Real), Matic (werd eerst verkocht en later weer teruggekocht) of ozcayup (die naar de jeugd van Arsenal ging. En nu een van de keyspelers van Besiktas is). Maar vaak zit het ook in de mentaliteit.

22 juni 2017 om 10:27

Niet zo negatief. Als je een topper bent, kun je je bewijzen. Genoeg voorbeelden bij Chelsea die zijn doorgebroken en ergens zijn beland.

22 juni 2017 om 10:36

Maar nog veel meer die dat niet zijn.
De jongens die ergens anders zijn belandt, zijn vaak juist niet doorgebroken bij Chelsea zelf, als ze echt doorgebroken zouden zijn komen ze ook nog in de basis.
Paar wedstrijdjes beker zegt geen reet als ze vervolgens weer naar een veel mindere club vertrekken.
Noem een paar talenten die bij een Nederlandse club zijn weggeplukt en vervolgens basis speler zijn geworden bij Chelsea.

22 juni 2017 om 10:39

Tuurlijk, er zijn altijd spelers die via omwegen alsnog het eerste halen, Ake, Matic, Traore etc. Maar het is gewoon niet goed om je te laten verhuren en constant van omgeving te veranderen, een ander spelsysteem te moeten wennen een andere omgeving. Ik kan me niet voorstellen dat het bevorderlijk is voor je persoonlijke ontwikkeling om nu naar Chelsea te verhuizen terwijl je bij Ajax zit. Maar het zal vooral een centenkwestie zijn.

22 juni 2017 om 10:47

Gattuso3, de meeste talenten breken niet door. Zoveel plek is er niet in het profvoetbal, dus wat dat betreft doet Chelsea het niet per definitie slechter dan dat Ajax doet bijvoorbeeld. Ik vind het altijd maar een beetje hypocriet dat we dit roepen in Nederland, terwijl wij in Nederland weer andere landen of kleinere clubs in Nederland leegtrekken.

22 juni 2017 om 10:50

Chelsea???

Die club zou ik als ik als talent de keuze had uit meerdere grote clubs nooit naar toe gaan.
Je kan wel genoeg voorbeelden hebben, maar ik heb een voorbeeld van waarom juist niet.
Kevin de Bruyne, ophalen, stallen, verkopen om hem uiteindelijk te zien schitteren bij een andere club in dezelfde competitie.

Pffttt dat zou mij voldoende voorbeeld zijn om het juist niet te doen. Zelfs al ben ik een wereldtalent dan nog is de kans super minimaal.

22 juni 2017 om 10:56

Maar je vergeet 1 belangrijk ding,als een talent goed genoeg is krijgt hij de kans bij Ajax.Bij die Engelse clubs ben je gewoon puur handelswaar.Ze kopen daar liever iemand voor 50 miljoen

22 juni 2017 om 10:58

Ake, heeft geen basisplek en Traore werd steeds verhuurd en mocht alleen de voorbereiding meedoen.

Matic is het wel gelukt en is goud waard voor Chelsea.

22 juni 2017 om 10:59

Het beste voorbeeld is dan Courtois, Lukaku of Matic, maar dan moet je wel mentaal heel sterk zijn.

Het betekend dat je vaak uitgeleend wordt, uiteindelijk verkocht en dan hopen dat ze je terugkopen.

22 juni 2017 om 11:00

@juicher

Ja dat snap ik, maar neem aan dat je zelf ook wel snapt dat de kans dat je bij Ajax doorbreekt vele malen groter is dan dat je bij Chelsea doorbreekt.
Als je bij Ajax in het eerste speelt zijn er genoeg clubs die interesse tonen.
Als ik kijk naar de spelers die vanuit de jeugd opleiding van Chelsea zijn gekomen en waar die nu spelen is dat geen hele denderende lijst ofzo.
Mensen doen net of het jeugd elftal van Chelsea zoveel beter is, maat in werkelijkheid zijn de Engelse jeugdteams helemaal niet zo bijzonder goed.

Het punt doorbreken haal ik ook aan omdat weetjeniet zegt dat er genoeg spelers zijn die zijn doorgebroken bij Chelsea zelf.
Nou dat zijn er niet bar veel.

22 juni 2017 om 12:04

@juicher;
Als beste opleidingsclub ter wereld zijnde, zou ajax geen talenten van elders hoeven halen als er geen spelers uit de jeugd al vroeg weg zouden gaan voor het geld

Plus het zou ajax een hoop geld opleveren. Gratis jeugdspelers of telkens vele euro's voor jeugdspelers moeten betalen + minder grote aankopen nodig.

Daarnaast komen veel buitenlandse jeugdspelers naar ajax met een sportief plan. Ajax als volgende stap in hun carriere.

De jongens die bij ajax weggaan naar bv chelsea hebben dollartekentjes in de ogen en vaak ook een gebrekkige mentaliteit. Die gaan voor het snelle geld en niet voor hun carriere.
Als sommigen er desondanks toch nog een carriere aan overhouden is dat voor hen mooi meegenomen.

22 juni 2017 om 10:36

Zo'n slap gelul dat je consequent in dit soort topics tegenkomt en iedereen elkaar maar nazegd. Bij Chelsea breken de talenten weliswaar niet vaak in het eerste door maar ze komen wel altijd ergens terecht. In veel opzichten heeft dat traject ook een boel voordelen ten opzichte van het traject bij Ajax. Bij Chelsea train en speel je in sterkere jeugdteams en wanneer het moment daar is wordt je uitgeleend aan de perfecte club voor jou. Daar zijn ze tegenwoordig heel goed in en op dat vlak hebben ze ook een heel netwerk uitgebouwd. Na enkele jaren op leenbasis ergens is het beslissen of ze met je verder willen en ze in jou een speler voor het eerste zien of doorverkopen aan een mooie club zodat ze op je verdienen.

Van de spelers die in de u17 bij Chelsea aan de slag gaan slagen er tegenwoordig meer jongens in het profvoetbal dan van hun leeftijdgenoten in de jeugdcategorie van Ajax of een ander Nederlands team...

Het enige jammere is dat echt de grootste talenten een minder persoonlijke begeleiding krijgen en vaak minder snel of gewoon niet hun volle potentieel waarmaken dan bij Ajax het geval zou zijn. Maar voor alle categorieen daar onder is dit vaak de slimste stap.

22 juni 2017 om 10:40

Toch zijn er weinig jongens die uit Nederland zijn weggehaald, die nu bij een club van een hoger niveau als bijvoorbeeld Ajax spelen

22 juni 2017 om 10:59

Bruma, Rekik, Aké, Fosu-Mensah, Mink Peeters (nog jeugd maar wel duidelijk een betere club), Donyell Malen (is in zijn eerste seizoen van Arsenal -19 naar O23 gegaan.. Zijn talent zal binnen enkele jaren wel zichtbaar zijn, bij Arsenal of een andere PL club), Xavi Simons (die gaat een geweldige carriere tegemoet).

22 juni 2017 om 10:59

Sterkere jeugd teams?
Volens mij doet de Ajaxjeugd het internationaal niet slecht....

Gewoon kiezen voor geld. Niks mis mee, alleen zonde van je carrière. Mooi avontuur meegemaakt en lekker geld verdiend. Op je 26e ergens rond de middenmoot in Italië voetballen.
Het zijn nagenoeg allemaal dezelfde types die zo vroeg weg gaan. Een type als Klaassen zie je niet snel gaan. Jammer dat de talenten hem niet als voorbeeld nemen.

22 juni 2017 om 11:03

@johannes79,

Chelsea heeft 2x de Uefa Youth League gewonnen. Internationaal doet hun jeugd het dan dus ook niet slecht.

22 juni 2017 om 11:03

Bruma speelt degradatie voetbal.
Rekik word in heel Frankrijk uitgelachen.
Fosu-mensah houd de bank warm.
Peeters moet er eerst nog komen.
Malen idem dito.
Ake is via duizend omwegen 1 van de weinige die nu bij Chelsea zit, heeft daarvoor natuurlijk wel eerst bij het prachtige Vitesse gezeten wat echt van een hoger niveau is dan waar ie vandaan komt.

22 juni 2017 om 11:06

Dat iedereen elkaar na praat moet ik je gelijk in geven maar hoe kom je erbij dat hij in sterkere jeugdteams speelt? Volgens mij wint Ajax veelal van Engelse topclubs op toernooien dus veel zal het niveau niet schelen.

Tevens brengt Ajax wereldwijd veruit de meeste profspelers voort, gevolgd door Dynamo Zabreb als ik het goed heb. Volgens mij roep je zomaar wat zonder de feiten te kennen. En dan nog een groen balkje krijgen ook.

22 juni 2017 om 11:06

En op je 26ste middenmotor italie voetballen is toch niks mis mee? Zoals ik al eerder zei. Iedereen gaat er van uit dat die spelers alla fifa 18 doorbreken bij ajax, supergoed spelen en de wereldtop bereiken. Maar hoeveel jeugdspelers van ajax spelen nu daadwerkelijk nog wereldtop niveau? Verder is een kleinere stap niet altijd de juiste. Zie Andersen, zie Scammacca, zie Zivkovic, zie Fischer. Dit waren allemaal grote talenten terwijl Fischer nu gelinkt wordt aan Vitesse. Zivkovic ergens in Belgie speelt. Tel daarbij het avontuur, de aantrekkingskracht van een topploeg en het geld bij op.. Ik kan het goed begrijpen.

22 juni 2017 om 11:15

@boesz ze brengen de meeste spelers voort. Maar hiervan zitten weinig in de top 5 sterkste competities. Bij Real komen er dan de helft minder uit de jeugd maar daarvan speelt 80-90% wel in de top 5 competities.

22 juni 2017 om 11:25

Ja, de top20 leveranciers van de top5 competities zijn ook allemaal teams uit Spanje, Engeland, Frankrijk, Duitsland of Italië. Gek he dat die meer spelers opleiden die in die landen blijven spelen. Dat ook niet allemaal Messi's en Ronaldo's die uit de opleiding rollen. Ook gewoon de jongens die bij Ingolstadt, Crystal Palace, Palermo en Angers spelen, spelen in een top-5 competitie he.

22 juni 2017 om 11:26

Edit: 19 van de 20 teams komen uit een top-5 land. River Plate (Arg) is de enige van erbuiten.

22 juni 2017 om 11:36

En dat is toch niet heel verkeerd? Bij Crystal palace spelen. Andersen mislukte bij Ajax. Die speelt nu bij Grasshopper in Zwitserland. Kijk eens waar een groot deel van de jeugdspelers van Real zijn beland. Negredo, Soldado, Adan.. Zijn prima geeindigt. Je slechts een Enkeling (Garcia Garcia) die eindigt bij een ploeg die niveau jup speelt.

22 juni 2017 om 11:43

Geldt dat ook niet voor jeugdspelers die wij uit het buitenland hier naar toe halen? Hoeveel buitenlandse jongens lopen er hier die het toch niet redden. Grote talenten als Andersen en Gustafson hadden dan toch ook beter eerst in hun eigen land kunnen rijpen.

22 juni 2017 om 11:43

Ake bij vitesse?? Was een mooie droom of niet dan

22 juni 2017 om 11:45

Nee nee, dat is zeker niet verkeerd. Maar ik bedoel het is logisch dat bijv. Spaanse en Engelanse topclubs (zeker een grootmacht als Real) in die lijstjes hoog staan want ook de Spaanse en Engelse jongens die de echte top net niet halen maar wel in eigen land blijven spelen tellen mee in die top-5 competitie lijstjes. Overigens is Chelsea ook niet in die top 20 te vinden, want betekend dat zij <17 spelers hebben opgeleid in top 5 competities (gedeelde nummers 20 hebben er 18).

22 juni 2017 om 11:48

Kun je beter net als Denswil bij Ajax blijven, die speelt nu lekker in de Belgische competitie. Doen Bruma en Rekik hem niet na.

22 juni 2017 om 11:56

Ja zo kun je alle gevallen zwart-wit gaan vergelijken maar daar schiet je niks mee op want er zit ook verschil in talent en mentaliteit uiteraard. Maar inderdaad, Bruma heeft geluk dat ie niet een jaartje in de 2. Bundesliga kan vertoeven haha!

22 juni 2017 om 12:11

@kohaku denswil speelde welliswaar een laar wedstrijden in ajax 1 maar was meer bezig met ploppen en kijken waar hij sneller geld kon binnenharken. Hij kom gewoon bij ajax blijven maar hij wilde zelf weg

22 juni 2017 om 12:23

@sanderkoevoets,

Dat is wellicht niet heel gek, maar als de talenten van Nederlandse clubs zo verschrikkelijk goed zijn dan komen ze toch ook in die top 5 competities terecht? River Plate heeft 20 van hun jeugdtalenten in de Europese top 5 competities lopen. Die jongens zijn opgevallen terwijl ze een halve wereld verder spelen. Nederlandse clubs zitten 1 a 2 uur vliegen verder, maar komen bij lange na niet aan dat aantal. Dat zegt toch ook wel wat.

Het grappige is dat je nu enigszins minderwaardig doet omdat veel spelers bij clubs als Palace en dergelijke spelen. Die jongens spelen wel in 1 van de koningsklassen van de sport, voor volgepropte stadions en met een geweldig salaris. Als supporter is voetballen bij jouw favoriete club voor jou wellicht de beste optie, maar daar kunnen anderen heel anders naar kijken.

Je kan als autocoureur bijvoorbeeld lekker bij een goed team in de Formule 3 meedoen om de titel. Je kan echter ook bij een mindere ploeg in de Formule 1 rijden. Waar kies je voor?

Tegelijkertijd doen mensen hier trots dat Ajax de meest productieve opleider van Europa is, terwijl het gros van de spelers die tellen dus in de marge spelen in de Eredivisie of nog kleinere Europese competities.

Het is zeker niet gek dat die topclubs uit grote competities dus veel meer jeugdproducten in de top 5 competities hebben. Maar het feit is dus wel dat je via hun wel eenvoudiger in die competities terecht komt. Dan is de route via zo'n club toch blijkbaar niet zo slecht?

Overigens komt er voor Engelse clubs de kanttekening bij dat veel jeugdproducten naar de Championship gaan. Dat is toch een competitie waar meer mensen op de tribune zitten dan in de Eredivisie en waar het gemiddelde salaris ook veel hoger ligt dan in de Eredivisie. Sportief en financieel gezien beter te noemen dan de meeste competities die tot de top 31 behoren. Aangezien voetbal in essentie werk is, dan zit je daar toch alsnog veel beter dan het gros van die getelde 'top 31 division players'.

22 juni 2017 om 12:42

Ho ho, ik doe verre van minderwaardig (althans, zo is het absoluut niet bedoeld)! Wat ik alleen bedoel te zeggen is dat er genoeg spelers uit landen buiten de top-5 waar ook grote opleidingsploegen zitten (denk aan Ajax, Dinamo Zagreb, Rode Ster, Porto, etc) die net niet de kwaliteiten hebben voor de echte top een carriere in eigen land bij een (sub)topper verkiezen boven een carriere bij laagvliegers in de top-5 landen. Mede daardoor zie je eerder genoemde opleidingsclubs kelderen op die lijstjes als je alleen top-5 competities in beschouwing neemt.

22 juni 2017 om 15:38

Nee denswil en bijvoorbeeld een kishna zijn weggepest onder de boer. Ook andersen kreeg weinig kansen doordat de boer meer van fysiek hield. Een hele hoop van die jongens die het bij ajax niet haalden onder de boer zouden onder een andere trainer meer kansen hebben gehad...

22 juni 2017 om 19:54

Al je voorbeelden zijn aannames voor de toekomst of al gebleken flops.

22 juni 2017 om 10:40

@ Jeffreymassing,

Ik denk dat je het iets anders moet lezen.
Hij had nu volgens mij geen contract. Hij kan bij Ajax een contract tekenen en bij andere clubs.
Stel je ontvangt bij Ajax 3000 euro per maand en bij Chelsea 4500. Dan is de keuze simpel lijkt me.
Daarnaast heb ik liever chelsea op mijn CV staan. Dan gaan er toch andere deuren open, ook al slaag je daar niet.

22 juni 2017 om 11:47

Dan kies je voor de korte termijn en kijk je niet naar de toekomst naar mijn idee. Dat is met name wat je veel ziet bij allochtone Nederlanders en dat is niet rascistisch bedoeld maar gewoon een feit helaas.

22 juni 2017 om 15:42

Je weet dat je in het buitenland meer respect krijft als je een jeugdproduct van ajax bent dan wanneer je een jeugdproduct van chelsea bent?

22 juni 2017 om 15:47

@ afcasander?
Op basis van wat? Ik snap dat je voor ajax bent, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Als jij het net niet redt bij Chelsea mag je aannemen dat er meer clubs op je handtekening wachten.

22 juni 2017 om 11:25

Zoals real8madrid hierboven al perfect uitlegt: jeugdspelers die op jonge leeftijd naar Chelsea gaan komen en niet slagen komen vaak nog gewoon bij Europese subtoppers of iets lager dan dat uit wat helemaal niet verkeerd is. Een Bruma heeft het bijvoorbeeld ook niet gehaald maar speelt nu toch bij Wolfsburg. Hetzelfde kan gezegd worden over Van Aanholt; hij speelt nu in de Premier League.

En wie zegt dat als deze spelers bij een Ajax of Feyenoord blijven dat zij het wel redden? Neem bijvoorbeeld een Geoffrey Castillion. Hij werd gezien als een enorm talent en werd zelfs die nieuwe Kluivert genoemd. Hij heeft ook aanbiedingen gekregen om te spelen bij clubs als Arsenal, maar die wees hij af; en waar zit hij nu? In Rekjavik, Ijsland. Of wat dacht je van Jody Lukoki? Bulgarije. John Goossens? Amerika. Jeffrey Sarpong? Griekenland.

Het hangt eigenlijk gewoon veelal af van talent. Spelers met genoeg talent zullen sowieso wel ergens slagen, ook al gaan ze op jonge leeftijd naar een Engelse topclub. Zij zullen dan misschien niet voor Chelsea, Arsenal of Manchester United spelen, maar er zijn dan nog altijd clubs als Wolfsburg, Sunderland en Espanyol waar zij het wel kunnen redden.

22 juni 2017 om 15:43

Je weet dat iedereen binnen ajax wist dat castillion het voornamelijk van zijn fysieke kracht moest hebben in de jeugd en dat dat hem op ging breken bij het seniorenvoetbal?

Zo jammer dit, als ik de kenners moet geloven was dit 1 van de grote talenten die er aan zaten te komen. Erg zonde dat zo'n jongen naar een club als Chelsea vertrekt, waar al zat grote talenten kapot zijn gemaakt.

22 juni 2017 om 10:43

@ Rovabe35,

en bij ajax niet? Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht.
Als hij het bij Chelsea niet redt heeft hij keuze uit tientalle clubs die nog steeds veel meer betalen als dat ze bij Ajax doen.

22 juni 2017 om 11:02

Ik ga vaker naar jeugdwedstrijden van Feyenoord. Heb deze jongen een paar keer zien spelen, zoals ik hem in die handvol wedstrijden zag. Was ik super onder de indruk, vind het een heel groot talent!

22 juni 2017 om 12:22

Voetballend twijfel ik ook niet aan hem maar voor degene die hem als persoon beetje kennen is de grootste valkuil zijn gedrag. Houd heel erg van uitgaan, heeft zich laatst nog een tatoeage laten zetten en zit toch wel 2-3x per week lachgas te doen (hiervoor hoef je hem niet te kennen, dit toont hij ook gewoon via SnapChat) en post foto's met stapels geld samen met zijn 1-jarige zusje. Voetballend is die jongen geweldig, herinner me nog dat hij voor Oranje o16 een hattrick erin trapte terwijl hij toen zelf nog o15 was. Heeft beste goalscoring ratio van de Nederlandse jeugdelftallen in tijden en doet dat terwijl hij is doorgeschoven en liep laatste 7 wedstrijden bij Ajax o17 in de voorjaarsreeks (dus beste 6 van najaarsreeks 2016) 10 doelpunten en minimaal 2 assist in 7 wedstrijden, terwijl hij een jaar jonger was. Had met 15 zijn eerst hattrick in de o19 al en was de beoogde spits voor de o19 geweest komend seizoen (zoals jullie dat met Zirkzee nu gaan doen).

Jammer dat hij gaat. De kans dat hij doorbreekt bij chelsea is zo klein. Daar horen wij niks meer van.

Helaas deze jongen is erg talentvol. Het is pijnlijk om straks zowel deze jongen en Donyel Malen te zien doorbreken bij een andere club. Maarja Ajax doet andersom precies hetzelfde. (Dolberg, Frenkie de Jong, Onana etc.)

22 juni 2017 om 10:24

Onana had zelf geen kans bij Barcelona, terwijl qua opleiding Dolberg en Frenkie de Jong duidelijk een stap omhoog maken. Chelsea's opleiding is niet echt een sportieve vooruitgang, wel een financiele.

22 juni 2017 om 10:55

Maar de opleiding van Chelsea is ook geen sportieve achteruitgang. Als je naar de jeugd toernooien kijkt dan zie je dat Chelsea altijd goed meedoet. Alleen de kans om door te breken bij het eerste is moeilijker. Maar vaak komen de echte talenten dan wel ergens anders in Engeland aan de bak.

Het is zonde dat hij Ajax verlaat maar hij had zijn keuze al gemaakt en dat was met name voor het geld.

22 juni 2017 om 11:01

De opleiding van Chelsea heeft echter wel al 2x de Uefa Youth League gewonnen, de Champions League voor de jeugd teams.

Leg ik de Youth teams van Ajax en Chelsea van 14/15 naast elkaar dan ziet het er bij Chelsea toch zeker niet minder uit dan bij Ajax.

Christensen heeft 2 jaar uitstekend gespeeld in de Bundesliga en komt nu terug bij Chelsea.
Boga en Musonda hebben vlieguren in de Primera Division gemaakt.
Palmer en Brown hebben bij Huddersfield verdienstelijk gespeeld en promotie naar de Premier League afgedwongen.
Abraham werd 2de op de topscorerslijst in de Championship, terwijl hij bij een degradatiekandidaat speelde en gaat nu naar de Premier League.
Solanke heeft dit jaar weinig gespeeld omdat hij weigerde zijn contract te verlengen en gaat nu naar Liverpool.
Loftus-Cheek zit bij de selectie van Chelsea maar heeft dit seizoen wel erg weinig gespeeld.
Solanke stond samen met Tomori en Clarke-Salter in het basisteam van Engeland U20 dat net het WK heeft gewonnen.

Bij Ajax had je Riedewald, die bankzitter is.
Nouri en van de Beek die dit seizoen hier en daar wat speeltijd bij Ajax 1 kregen.
Cerny die er niet aan te pas komt.
Muric die op huurbasis zo'n 180 minuten Serie A heeft gespeeld.
2 spelers zitten al zonder club.
De rest is of al gedumpt of hebben weinig zicht op een doorbraak en zullen waarschijnlijk binnen nu en 2 jaar gedumpt worden.

Dus tja. Buiten dat het financieel waarschijnlijk een vooruitgang is, blijken de Chelsea jongelingen ook sportief toch wat meer te overleggen. Vergeet daarbij ook niet dat de Championship een competitie is waar wekelijks 20k mensen op de tribune zitten en het gemiddelde salaris veel hoger ligt dan in de Eredivisie.

22 juni 2017 om 11:59

Wel 2x UEFA youth league gewonnen dus nivo is zeker niet minder

22 juni 2017 om 12:18

@AjaxCunian

Qua Onana zit je fout. Barca zag hem als toekomstige keeper bij het 1e. Maar Onana was in een jeugd toernooi erg onder de indruk vanher niveau van de ajax jeugd en wist/leerde dat je bij Ajax sneller stappen kan maken, terwijl bij barca het maar de vraag is of en wanneer je een kans gaat krijgen als keeper.

Onana koos er dus zelf voor om baar Ajax te gaan, waar de jeugdopleiding qua niveau redelijk gelijk is, maar waar een speler als Onana veel eerder kan doorbreken en kansen kan krijgen om zich te laten zien.

Veel mensen vergeten daarnaast dat het essentieel is om te kunnen laten zien wat je kan. Sta je tot je 25e nog in het tweede van barca heb je nooit de kans gekregen te laten zien wat e in je mars hebt.

Opleiding van chelsea is idd een stapje naar beneden vanaf ajax. Geld is daar uiteraard wel veel hoger. Deze jongen heeft blijkbaar goed naar Bogarde gekeken vroeger.

Ik ben toch altijd benieuwd wat voor salarissen Chelsea of City aan dit soort talenten betaalt om ze weg te trekken bij Ajax/feyenoord.

22 juni 2017 om 10:17

Ik ben ook benieuwd naar een aantal (jonge) spelers die Chelsea heeft gecontracteerd... zijn er te veel? Dan is het aan FIFA.

Bv het selectie bij de profclubs vanaf jeugd onder 17 de verplichte contract geven en maximaal 18 spelers in de selectie bij de jeugd onder 17 t/m 19.

Voetbal is voetbal dus voetbal is geen transfer. Het is dus aan FIFA. Ook moet de transfermarkt worden gekort bv:

Juni tot en met juli, klaar.

Weer een groot talent verdwijnt... Paar jaartjes jeugd en via Ajax naar een grotere club had hij verstandiger aan gedaan. Iemand enig idee hoe het met Donyell Malen is afgelopen?

22 juni 2017 om 10:22

Met Donyell gaat het goed volgensmij. Hij voetbalt in ieder geval bij een hogere leeftijdscategorie bij Arsenal. Die gaat er zeker wel komen, aangezien de spitspositie Arsenal's slechtst bezette plek is.

22 juni 2017 om 10:37

Nee hoor, Arsenal gaat gewoon een nieuwe spits halen, of meerdere.

22 juni 2017 om 10:57

Klopt Malen doet het zeker goed speelt regelmatig voor U23 van Arsenal en staat er naar mijn weten heel goed voor. Kans is groot dat een concurrent naar Celtic vertrekt dus ik zou denken dat hij binnen 2 jaar misschien zijn debuut gaat maken in het eerste. Heeft namelijk ook al een paar keer mee getraind met het eerste

II-Capitano
Malen is 18 vind je gek dat Arsenal dan een nieuwe spits haalt of meerdere

22 juni 2017 om 12:25

Malen is inmiddels geen spits meer, die jongen staat bij Arsenal op de flank te spelen in de o23 terwijl hij officieel nog o18 mag spelen. Traint veelvuldig mee met het eerste en ik sluit een verhuur binnen 2 jaar niet uit, komt zeker in aanmerking voor een debuut bij Arsenal komende 2 jaar maar een basisplaats zit er voorlopig nog niet in.

22 juni 2017 om 14:43

Off: Wolterx, jij volgt echt enorm veel jeugd voetbal, right? Ik vind het altijd mooi om te lezen hoe veel je van de Ajax jeugd weet (en dan niet alleen de o19 maar ook de jongere jeugdelftallen) maar het viel me op dat je ook bij Feyenoord en andere Nederlandse clubs, en nu blijkbaar dus ook enigszins bij Arsenal, bovengemiddeld goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen van die jonkies!

22 juni 2017 om 16:18

Arsenal vooral door Malen en Trae Coyle die ik leuk vind om te zien spelen, hou de ontwikkeling van vertrokken jeugdspelers beetje in de gaten ( muv spelers die weg moesten bij Ajax zoals de jongens die nu in Italië spelen)

Domme keuze, Huntelaar en Dolberg spelen geen jaren meer bij Ajax. Cassierra moet het nog maar laten zien. Maar goed, geld maakt veel goed blijkbaar.

22 juni 2017 om 10:28

Geld, Londen, status idd ja.

22 juni 2017 om 20:39

Nou ja, ik kom geregeld in Londen en ik moet zeggen dat ik Amsterdam een stuk mooier, leuker en gezelliger vind. Ik woon zelf overigens in Antwerpen, dus dat is niet m'n chauvinisme dat het woord nam

22 juni 2017 om 10:48

@ Jaapvan Haafte,

wat een domme reactie.
Jij bent vast iemand die al 20 jaar bij dezelfde werkgever zit en niet weg te kopen valt.
Kom op zeg. Zowel financieel als sportief is dit voor die jongen een kans.
Hij speelt voor een grotere club, kan zich meten met betere spelers en leeft in een prachtige stad.
Mocht hij het daar niet redden zijn en tal van clubs die hem graag in willen lijven voor een salaris dat ajax niet betaald.
Even je bril afzetten en gewoon naar de wereld reëel kijken en dan afvragen wat je zelf zou doen.

22 juni 2017 om 10:59

Sierhuis staat nog voor hem ook al is die jonger daarnaast weten we ook niet hoe zijn relatie was met de trainers. Bergwijn is juist om die reden weg gegaan bij Ajax

22 juni 2017 om 12:47

Sierhuis, serieus? Die scoort vaak, maar verder behoorlijk beperkt, die moet ook eerst nog maar laten zien dat hij een soort KJH kan worden. Als je al niet het vertrouwen hebt dat je de strijd met Sierhuis aan kunt moet je helemaal niet naar een club gaan waar precies 0 speler uit de jeugd doorstromen

22 juni 2017 om 14:45

'Die scoort vaak'. Ah, laat dat nou juist de bedoeling zijn! Ik denk dat Sierhuis zich volgend jaar of het jaar erop echt nog wel bij Ajax 1 mag melden.

Jammer dat spelers met talent al op deze leeftijd naar een verhuurfabriek gaan. Gaat vaak ten koste van carriere. Zal wel om het geld gaan en de meesten komen later bij kleinere clubs terecht wat ook veel inkomen scheelt. Of is het een vorm van karakter?

Ze leren het ook nooit. Domme keuze!
Wordt weer alle jaren uitgeleend. Gaat van hot naar her door Europa. Kansloze missie

Het talent zelf en (vooral) zijn omgeving gaan voor de korte termijn.
Dat betekent nu cashen met de hoop op meer - al is die kans via de weg
van de geleidelijkheid vaak beter en op termijn winstgevender, gezien
het lot van zijn voorgangers. Een heel enkele keer leidt een stap als die
van Redan wel tot succes. Al is de filosofie van vooral de Engelse clubs
dat tussen al die jeugdige aankopen er misschien net de nieuwe Messi,
Ronaldo, Zlatan of welke andere vergelijkbare grootheid tussen zit.
Maar voor de spelers zelf is naast beloften op een geweldige toekomst
vaak het lot uitzichtloze verhuur en op termijn richting competities onder
de top - b.v. dan weer de Eredivisie;-). Natuurlijk wil de Uefa er niet te
veel naar kijken, maar op den duur is deze handelswijze funest voor de
vele opleidingsclubs. Al snap ik ook best dat b,v. supporters van clubs
onder de top van de Eredivisie het ook niet fijn vinden als een van hun
talenten worden gekaapt door b.v. Ajax, Feijenoord of Psv. Wel is er dan
de garantie van doorontwikkeling van de speler zelf.

22 juni 2017 om 10:52

@ pinko,

en welke speler van ajax is nu een wereldtopper geworden dan? Ik kan me vergissen maar zie al jaren geen Nederlands talent die is doorgebroken bij ajax bij een finale van de CL bijvoorbeeld.

22 juni 2017 om 12:25

Blind, eriksen, vertongen, alderweireld om even een paar van de huidige generatie te noemen.

Klaassen heeft nu net de stap gezet naar een grote club dus die kan over 1 a 2 jaar aan dat rijtje worden toegevoegd.

22 juni 2017 om 12:31

Garantie heb en krijg je nergens. Wel is het zo dat talentvolle spelers
die zich een paar jaar doorontwikkelen (b.v. Klaassen) op termijn een
mooie transfer kunnen maken. Geldt voor meerdere spelers uit de
Eredivisie, al hebben we nu even geen megatalenten als Robben,
Sneijder of van Persie zo je wilt, maar dat gaat vaak in een golfbeweging
en is niet staatsgebonden. Maar inderdaad, de laatste jaren hebben we
geen wereldtoppers afgeleverd. Wel staat dat los van de handel in zeer
jonge spelers, voornamelijk geïnitieerd vanuit Engeland, vooral omdat
in de PL geld genoeg is om deze handelswijze te bekostigen.

22 juni 2017 om 12:31

hankey,

Dus van al die top talenten van Ajax die vroegtijdig naar het buitenland vertrokken, heeft niemand in de CL finale gespeelt.

Dan hadden ze beter bij Ajax kunnen blijven, speel je in ieder geval EL finale met je 17de jaar.

22 juni 2017 om 12:42

@ Iseldiroed,

eigen jeugd. Geen gekochte jeugd.
En blind gaat nu pas CL spelen omdat ze de EL hebben gewonnen.
Klaassen moet zich nog bewijzen in een andere competitie.
Geen appels met peren vergelijken.

22 juni 2017 om 12:45

@ pinko,

die garantie heeft hij inderdaad nooit. Ook bij Ajax niet. Dan is het toch een logische keuze dat hij kiest voor de enige zekerheid op dit moment en dat is een veel hoger salaris?
Ik snap wel dat wij (incl. ikzelf) niet leuk vinden, maar het niet begrijpen is heel iets anders.

22 juni 2017 om 12:47

@ leeuw087,

Nee van alle jeugdspelers die zich eerst als vaste waarde in ajax 1 heeft gespeeld, zie ik nu niemand bij een topclub spelen.
Dus ik kan me goed voorstellen dat die jongens dan voor meer inkomen kiezen. Garanties krijg je niet maar met een contract krijg je wel meer geld.
Vergeet niet dat dit gewoon werk is.
De gemiddelde Nederlander stapt voor een paar euro naar de concurrent, dus ik snap niet dat men dit niet begrijpt.

Al deze jongens zijn al op hun 14e met de hele familie bezig om poen binnen te schrapen. Laat gaan, waarschijnlijk een mooi salaris, zaakwaarnemer heeft verdient, familie ook nog wat functies, dus, wat wil je nog meer. Helaas is de carriere nu al volledig mislukt. Wat jammer dat dit soort gasten geen goede loopbaanbegeleiders hebben!

22 juni 2017 om 11:31

Hoe kom je er nou bij dat de carriere nu al mislukt is?
Wat een rare conclusie?
Jeugdspelers die het bij Ajax niet redden, komen bij clubs als Zwolle terecht.
Jeugdspelers die het bij Chelsea niet redden komen bij clubs als Bournemouth/middlesbrough terecht.. Lijkt me leuker om voor 40.000 man te spelen dan voor 12.000 man en ook leuker om 20.000 per week te verdienen ipv 3000 per week..
Niet elke speler is in staat om de Gouden bal of schoen te winnen he?
Weet je hoeveel spelers er in de Engelse Championship genoeg verdienen om bijvoorbeeld nooit naar een club als Ajax of PSV te gaan.
Sommige spelers weten nou eenmaal dat ze geen CL winnaars zullen zijn en nemen genoegen met een carriere bij bijvoorbeeld Leeds, maar wel jezelf miljonair speelt.

23 juni 2017 om 09:41

Financieel heb je gelijk, sportief waarschijnlijk niet!

Groot gelijk als talenten van NEC naar Ajax fey of PSV gaat staat iedereen te juichen en nu niet wat een bullshit allemaal , goed gedaan kerel !

22 juni 2017 om 12:29

Nec -> top nl
= vooruitgang en grotere kans op betere carriere en betere opleiding

Top nl -> chelsea
= zelfde of lager niveau opleiding
Geen kansen. Veel uitleenbeurten
Grote talenten blijven nog prof. Maar wel uiteindelijk 1a 2 niveaus lager dan als ze voor hun carriere hadden gekozen.
Zie ook de bouy's en de velzen's

Oh ja la Decima, noem jij Wolfsburg fatsoenlijk? Die zijn bijna gedegradeerd! Het is niet meer dan een middel matige club.

22 juni 2017 om 12:29

Van Ajax naar Wolsburg is in alles behalve misschien salaris een stap achteruit.

Bij chelsea doorbreken is moeilijker dan bij Ajax hoor, als chelsea je koopt nadat je bij Ajax bent doorgebroken is de kans ook groot dat je daar op de bank zit, als ik sommige reacties lees komt het op mij over dat het nivo tussen Ajax en chelsea hetzelfde is terwijl daar toch groot verschil inzit

Als je zo'n slechte mentaliteit hebt ga je het idd later moeilijk krijgen. Dan beter nu zoveel mogelijk geld binnenharken.

Ik snap dat het lastig blijven is als je een tas geld voorgehouden krijgt. Maar het is toch ook niet zo die die jongens miljoenen gaan verdienen? Laten ze eens drie ton per jaar gaan verdienen. Een contract krijgen van vijf jaar. Dan zit je op 1.5 miljoen. Daar redt de familie het to z 'n 30ste wel mee, maar dan is het wel klaar toch? Als ze zuinig zijn.

Chelsea staat nou eenmaal bekend voor hun fantastische jeugdopleiding. De ene na de andere talent speelt in het eerste....tja, deze jongen kiest de makkelijke weg en zal veel geld verdienen. Prima, zijn keus, maar ik ga er van uit dat qua voetbal hij veel beter bij Ajax had kunnen blijven. Jammer.

Peeters, Mensah, Malen, Dilrosun, Adekanye, Barazite, Bouy, Van Velzen, Brouwer, John, Ake, Kongolo, Rekik, Bruma, Van Aanholt, Hoesen, Ebecilio, ........... wie van deze spelers hebben uiteindelijk de top / basis bereikt bij de clubs waarheen zij vertrokken??

Aantal jongens is nog te jong om nu al conclusies te trekken, maar ik bespeur een trend.

Wellicht vergeet ik nog rij namen.

22 juni 2017 om 14:14

Daar zitten dus al 6 internationals tussen. Geen verkeerd gemiddelde.

Je kan het ook omdraaien. Hoeveel van de duizenden talenten die in Nederland zijn gebleven spelen nu bij een club van dezelfde statuur als waar de namen die jij noemt heen zijn gegaan?

22 juni 2017 om 16:23

Dat omdraaien zou nergens op slaan, zou pas ergens op slaan als we een gelijk aantal toptalenten uit het buitenland vergelijken met het hier vertrokken aantal en kijken hoeveel er daarvan A-international zijn geworden. Simpelweg omdat de weggekochtte jeugd bij de bovenste 1% van de talenten in Nederland hoort. Ook zitten er geen 6 internationals in dat lijstje, Kongolo is het broertje van dus neem aan dat je die per ongeluk hebt meegeteld terwijl TFM enkel in de voorselectie zat daarnaast heb je 4 verdedigers die wel hun debuut hebben gemaakt. Best typisch dat we nogsteeds wachten op de eerste aanvallend ingestelde speler die voor zijn debuut is vertrokken en het heeft gemaakt.

22 juni 2017 om 22:30

Welke zes?

Chelsea is toch echt in mijn ogen een van de laatste clubs waar je op jonge leeftijd heen moet gaan. De komende jaren lekker verhuurd worden. Het is maar net wat je wilt. Ik wil niet meteen zeggen dat via de Eredivisie top een rozekleurigere toekomst te wachten staat. Maar kies op z'n minst een club die nog enigzins waarde hecht aan z'n jeugd. Je wilt toch een prof voetballer worden ipv een verhuurslaaf!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder40
R. LukakuAanvaller43
T. WernerAanvaller40
H. ZiyechMiddenvelder20
SaúlMiddenvelder10
E. MendyKeeper40
Marcos AlonsoVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren