‘Je mag niet eerlijk zijn bij de KNVB, het is een jungle daar in Zeist’

Dinsdag, 20 juni 2017 om 22:13Robin Bruggeman • Laatste update: 21:54

Hans van Breukelen en de KNVB bleek geen goede combinatie. Na ruim een jaar als technisch manager gefungeerd te hebben, meldde de oud-keeper dinsdagmiddag op te stappen bij de voetbalbond. Willy van de Kerkhof, voormalig teamgenoot van Van Breukelen bij het Nederlands elftal, keek niet raar op van het aanstaande vertrek.

“Nee, integendeel. Ik had verwacht dat hij veel eerder op zou stappen. Ik denk dat het Hans zijn ding niet is”, zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. “Je mag namelijk niet eerlijk zijn bij de KNVB. Het is een jungle daar in Zeist, iedereen doet maar wat. Dat heb je de laatste maanden gemerkt. En dat is niets voor Hans. Het is een juiste beslissing om op te stappen, op tijd.”

Van de Kerkhof stelt dat het al een puinhoop was bij de voetbalbond en dat Van Breukelen, die per 1 augustus zijn functie neerlegt, dat niet meer kon rechtzetten. “En daar heeft hij zijn conclusies uit getrokken. Het is gewoon heel moeilijk om te werken bij de KNVB. Ik ken het instituut sinds 1970. Hans heeft het gewoon goed gedaan om te stoppen.”


Poll

Ben jij het eens met Willy van de Kerkhof?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door jaakke)

Ja want Hans is 100% eerlijk geweest

20 juni 2017 om 22:22

Waar het een dikke troep is moet iemand komen die het kan opruimen. Hansie kon het niet.

21 juni 2017 om 00:08

Hans is incapabel gebleken. Goede keeper geweest, maar als bestuurder totaal ongeschikt, dat heeft hij nu iedereen kunnen bewijzen. Goed voor het Nederlands voetbal dat hij stopt. En die onzin van vd Kerkhof zullen we maar niet te serieus nemen.
Het mislukken van van Breukelen is ondanks de puinhoop bij de knvb geheel aan hem zelf te wijten.

Mmmm weet echt niet alles wat daar gebeurt maar als je de verhalen leest van de afgelopen jaren kan ik toch niet anders concluderen dat hij zelf ook niet helemaal eerlijk is geweest Of hij zou moeten liegen van de KNVB

21 juni 2017 om 13:17

Inderdaad lastig in te schatten... Zelf heeft Van Breukelen heel wat gelogen, maar we weten niet wat de motivatie daarachter is. Bedrijven kunnen enge plekken zijn vooral als regels worden verbogen

Want Hans was inderdaad zo eerlijk met bijv. Ten Cate.

21 juni 2017 om 03:35

Laten we blij zijn dat hans zo met ten cate is omgegaan. Ten Cate heeft de uitstraling van een grote boef. Zoiets zou dan het uithangbord van oranje moeten zijn. Hans bedankt voor je handelen. In deze situatie is de juiste bondscoach aangesteld. Advocaat is de beste man voor de korte termijn.

Ik denk dat iedereen er vanuit mag gaan dat deze man zich 100% gegeven heeft om de bal bij de KNVB, op een goede manier, aan het rollen te krijgen. Of zijn keuzes hier dan goed of slecht in zijn geweest.. iemand zo veroordelen is te makkelijk en naar mijn smaak oneerlijk. Niemand van ons is er bij geweest

20 juni 2017 om 23:04

Daarom moeten we open vergaderingen eissen!!

20 juni 2017 om 23:20

Tedson90. Groot gelijk. Mensen oordelen veel te makkelijk. Er zijn genoeg mensen wie 100% inzet tonen, maar totaal geen drive in een bepaalde functie hebben. Dat zou eigenlijk wel al in het sollicitatiegesprek duidelijk moeten zijn dat hij niet geschikt zou zijn, maar de KNVB heeft een foute keuze gemaakt door hem aan te stellen. Dat kan gebeuren.

Als je de waarheid niet mag vertellen bij de KNVB dan lijkt Van Breukelen daar, met zijn gedraai rond de aanstelling van de bondscoach, juist uitstekend op zijn plaats. Hij is echter totaal incapabel gebleken en, net zoals hij als keeper was, pakte hij op de verkeerde momenten de hoofdrol.

Beetje vriendjespolitiek hier. Het zal vast al een puinhoop zijn geweest maar die can Breukelen heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt mede door liegen en bedriegen. Dus die je mag niet eerlijk zijn gaat niet echt op voor hem.

Van de Kerkhof hoeft van Breukelen niet in bescherming te nemen.
Die paste daar namelijk perfect tussen, al zit de ergste nu bij de dames...
De rotzooi die van Oostveen tot nu toe heeft achtergelaten, is in geen
jaren te herstellen. En hij krijgt daar ook nog dik voor betaald...
Hopelijk ontkomt ook hij niet aan die grote bezem....

Is het niet een idee dat de besprekingen van de Knvb open zouden moeten zijn zoals in de kamer? Kan saai zijn voor menig mens, maar voor geinteresseerden en liefhebbers is het wel zo eerlijk om te weten wat er nou speelt daar in die kamertjes in zeist.

Eerlijk is eerlijk, we willen allemaal het beste voor NL, maar momenteel is er 0 vertrouwen in de gehele Knvb en de aanstelling van wegloper Advocaat.

Meestal trap ik er bij berichten over PSV nog wel eens in: een headline aanklikken en er dan achterkomen dat het volkomen onnodig was omdat het de mening van de gebroeders van de Kerkhof vanachter de geraniums betrof. Maar wordt Willy nu ook al gevraagd om zijn kijk op zaken rondom de Knvb? Of überhaupt niet-PSV-gerelateerde items? Haha zo kun je je als bezoeker niet meer weren! Een mijnenveld is het hier! ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren