PSV haalt ‘niet de ideale schoonzoon’: ‘Wout heeft hem wel eens lesje geleerd’

Dinsdag, 20 juni 2017 om

PSV en Pachuca kwamen maandag tot een overeenkomst over een transfer van Hirving Lozano. De vleugelaanvaller bracht maandag een bliksembezoek aan Nederland voor zijn medische keuring. De Mexicaans international heeft zijn woord gegeven voor een overeenkomst tot de zomer van 2023. Zodra Lozano terugkeert van de Confederations Cup worden de handtekeningen gezet.

Hans Westerhof, tot een paar jaar geleden technisch directeur bij Pachuca en een absolute kenner van het Mexicaanse voetbal, kent Lozano naar eigen zeggen van haver tot gort. "Er is al een jaar of drie tot vier contact met PSV." Westerhof prijst het handelen van de Eindhovense club, zo laat hij in gesprek met de NOS weten. "Met de bal aan de voet is hij heel handig. En hij is heel snel en houdt van dribbelen. Net als Arjen Robben maakt hij veel goals door naar binnen te trekken en dan uit te halen. Maar dan vanaf links. Bij een klein kansje is het meteen raak."

Zoon Wout Westerhof heeft de leiding over de jeugdploeg van Pachuca, waarin Lozano jarenlang speelde. Westerhof junior had al drie of vier jaar contact met PSV-scout Danny Pronk over Lozano, die niet de makkelijkste in zijn jeugd was. "Om eerlijk te zijn hebben we vroeger ook wel probleempjes met hem gehad. Hij was niet makkelijk coachbaar en is bepaald niet de ideale schoonzoon. Wout heeft hem in een finale weleens op de bank gezet om hem een lesje te leren", herinnert Westerhof zich.

"Hij heeft echt moeten leren een teamspeler te worden, maar is tot het besef gekomen dat het anders moest. Hij heeft heel duidelijk een eigen mening en je moet van goeden huize komen om hem te overtuigen." In eerste instantie leek PSV een deal met Manchester City te maken, waarbij de Engelsen de Mexicaan zouden kopen en vervolgens in Eindhoven zouden stallen. "We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen", zo meldt technisch manager Marcel Brands op de website van PSV.

Lozano is na Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez, Andrés Guardado en Héctor Moreno de vijfde Mexicaan die voor PSV uitkomt. Laatstgenoemde is verkast naar AS Roma. Mogelijk verlaat ook Guardado de club. De middenvelder staat bij verschillende clubs op de radar.Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door nick_10)

Geweldig gedaan van PSV om deze speler binnen te halen.

20 juni 2017 om 07:32

Hoe weet jij nou al dat het geweldig is dat ze hem hebben gehaald??!

Geen overdreven goed gemiddelde vwb doelpunten/assists bij een Mexicaanse subtopper, uitgebreid gescout door vele grote clubs en geen enkele ploeg heeft pogingen gedaan hem te halen.

20 juni 2017 om 07:49

Om dat PSV in het algemeen een goede relatie heeft, met Mexicaanse spelers, hopelijk gaat hij mensen zo als jou de mond snoeren door 24 goals te maken komend seizoen.

20 juni 2017 om 09:40

@since 1913 sterke inhoudelijke reactie....not!!

Ik zeg overigens niet eens dat het geen goede aankoop zou kunnen zijn,maar refereer enkel aan wat feiten!!

20 juni 2017 om 09:45

Vind het anders een prima gemiddelde voor een speler van 21 jaar.. en zoals je al aangeeft, bij een subtopper..

20 juni 2017 om 12:25

Wat had je dan verwacht? Minimaal 50 goals en 50 assists?! In dat geval zou de Europese top achter hem aanzitten en zou PSV geen schijn van kans hebben gehad. Ik vind z'n statistieken prima voor een 21-jarige speler en de kans is groot dat hij in de Eredivisie op z'n minst dezelfde statistieken zal overleggen.neem een Dries Mertens of Dzsudzsak die hadden ook echt niet bij hun vorige clubs geweldige statistieken dat is pas bij PSV gekomen.

En toch vraag ik me af waarom celta hem niet heeft gehaald. Of united destijds. Blijkbaar was men niet zo overtuigd. Ikzelf vind hem een zeer leuke vleugel. Frivool. Daar hou ik wel van. Alleen beelden gezien op YouTube btw.

20 juni 2017 om 07:35

Hetzelfde zeiden ze over Neres, die kon ook naar bv Barcelona en andere grotere clubs dan Ajax.
We zullen het zien, ben blij dat we weer een frisse aanwas hebben voor de vleugels.

20 juni 2017 om 08:03

Hahaha neres was helemaal niet zo bekend ald dat lozano is, verder staat lozano met doelpunten en assist keurig 1 op 2 als buitenspeler bij een middenmoter, laat staan hoeveel hij stond als hij bij de de bovenste 3 teams zat

20 juni 2017 om 08:39

Dit vind ik altijd zulke non-argumenten hè.. Wesley Verhoek gaf enorm veel assists bij ADO. Haalde dat niveau bij een top 3 ploeg echter niet. Hetzelfde gold voor een Bakircioglu en kan bijvoorbeeld ook bij Lozano gebeuren.

20 juni 2017 om 09:47

@psv-dor-Liv lekker belangrijk dat Lozano bekender is dan Neres...not! Het doet juist eerder vermoeden dat hij welllicht wat minder goed is dan sommige Psvers willen doen laten geloven of hopen want hij is al veel uitgebreider gescout dan Neres en geen enkele club heeft pogingen gedaan hem te halen.

Neres is een heel ander geval; daar waren veel clubs nog in de beginfase van scouting en is Ajax 2 stappen sneller geweest met dat proces en aanbieding doen.

Feit is dat Lozano door vele clubs is gescout en geëvalueerd in afgelopen anderhalf jaar een geen enkele club heeft blijkbaar een poging gedaan tot kopen.

20 juni 2017 om 10:01

Leuk dat je het nieuws ook een beetje hebt gevolgd. De voorzitter van Pachuca heeft letterlijk gezegd dat 3 clubs concrete interesse hadden in Lozano (celta, PSV en nog een Spaanse ploeg) hier is later volgens de geruchten ook Benfica bij gekomen. Lozano had echter een voorkeur voor PSV en daarom heeft PSV hem kunnen binnen hengelen.

20 juni 2017 om 10:08

De derde Spaanse ploeg was real sociedad en Benfica zou zelfs een bod hebben uitgebracht voor Lozano, verder zou de club Chivas in Mexico hem ook dolgraag overnemen maar een binnenlandse transfer zat er niet in. Dus hoe heeft geen enkele club in 1,5 jaar een poging gedaan tot kopen?

20 juni 2017 om 10:33

@KoenPSV Hoe kom je er nu bij dat Neres naar bijvoorbeeld Barcelona of andere grote clubs kon? Daar was helemaal geen sprake van. Neres had net drie, vier potjes op het hoogste niveau van Brazilië gespeeld en werd nog totaal niet begeerd door grote clubs. Ajax wilde ze juist voor zijn door hem nu al te kopen.

20 juni 2017 om 11:09

@rombomcu en leuk dat jij mijn reactie ook even goed leest....not!

Waar zeg ik precies dat andere clubs geen interesse hadden??precies nergens.

Echter is er een verschil tussen interesse hebben en een poging doen hem te halen/bod doen! Wat ik dus al zei; geen enkele club heeft een bod gedaan!

20 juni 2017 om 11:42

Zoals ik in mijn tweede reactie ook zeg heeft Benfica gewoon een bod gedaan bij Pachuca, maar daar lees je voor het gemak overheen?

20 juni 2017 om 12:03

Benfica heeft nooit een bod gedaan. Voorzitter van Pachua heeft zelf gezegd dat PSV enige club is geweest welke een bod heeft gedaan.

20 juni 2017 om 12:28

En Dries Mertens was bij Utrecht een aardige speler en kreeg bij PSV pas echt rendement (goals/assists). Zelfde geldt voor Dzsudzsak.hopelijk lukt maakt Lozano eenzelfde soort ontwikkeling door. Vergeet niet dat hij ook nog jong is.

Lijkt me juist goed dat het niet de ideale schoonzoon is. Met alleen maar perfecte voetballers win je nooit iets, een beetje gemeen/brutaal mag het wel zijn, zeker binnen de huidige selectie. Alleen al hierom zin om deze speler te zien voetballen.

Fijn voor De Jong dat er weer een buitenspeler bij komt die niet houdt van voorzetten geven. Gaat weer een topjaar worden voor Luuk.

20 juni 2017 om 07:51

Haha ik zat net hetzelfde te denken. Je zal maar spits bij PSV zijn en weer zo'n Arjen Robben light naast je krijgen die altijd voor eigen kansen gaat.

20 juni 2017 om 08:01

de Jong kan dan ook maar beter vertrekken.......... Hopelijk ziet hij dat zelf ook in.
Ik heb liever een voetballende spits voorin. Meer dynamiek. Dat kan al beter met Locadia dan met de Jong. Is een buitenspeler alleen maar goed voor het geven van een voorzet dan. Ik zie liever afwisseling en combinaties met de voorhoede. Hoe voorspelbaar was het afgelopen seizoen wel niet? Dat hebben verdedigers nu heus wel door. Onder andere daarom had de Jong het ook zo moeilijk. Ze kennen het trucje nu wel.

20 juni 2017 om 08:02

Beetje kansloze opmerking terwijl die jongen nog geen bal in Nederland heeft aangeraakt. Is toch een prima transfer, blij dat Nederlandse clubs weer in de markt zijn voor spelers als Lozano en Neres... Makkelijk om dan alleen maar weer de zogenaamde minpunten aan te halen. Misschien zouden we juist naar zijn sterke kanten moeten kijken waardoor zo'n transfer beter belicht wordt.

20 juni 2017 om 08:06

41 doelpunten en 28 assists, deze jonge. Kan echt wel voorzetten geven... Check YouTube ook maar even, daartoe je voorzetten die naaiend strak zijn.

20 juni 2017 om 10:40

@ voetbaltjer.... Ja op YouTube kan ik ook een filmpje zetten waar ik een megaster lijkt die niks verkeerd kan doen met een bal.

20 juni 2017 om 10:46

Hoeveel wedstrijden heeft hij gespeeld? 160 ofzo? Dan pik je er 10 goede voorzetten uit en dan denkt iedereen dat hij de voorzet van een Overmars heeft. Ik laat me graag verrassen, maar aangezien iedereen het hier over youtube filmpjes heeft slaan deze reacties kant nog wal, want niemand kent hem goed genoeg.

20 juni 2017 om 08:13

Ik verbaas me toch wel over de mensen die roepen dat De Jong alleen maar rendeert wanneer hij voorzetten krijgt. Ja met zijn hoofd is hij erg goed en misschien heeft hij dat soort ballen ook wel het liefst maar ook in de combinatie vind ik hem een hele nuttige speler. Ja het oogt allemaal niet zo dynamisch maar kijk eens naar 2014/15 toen Luuk met Wijnaldum en Depay twee spelers had die de combinatie zochten en over hem heen gingen en/of bijsloten.

Edit
Bovendien kunnen voorzetten ook van backs komen zoals Willems vorig seizoen regelmatig deed

20 juni 2017 om 09:28

Vooral je edit, voorzetten komen allang niet meer exclusief vanaf de voorwaartsen, sterker nog, er zijn nauwelijks klassieke spelers met kalk aan de voeten met zo'n voorzet. De laatste bij PSV was Narsingh, daarvoor Andy van der Meijden en Dszudszak.

20 juni 2017 om 08:26

@afcavosje:

In 2014-2015 stond Depay op links, een linksbuiten die liever zelf voor z'n kans gaat. De Jong maakte er toen 20.
In 2015-2016 stond Locadia op links, een centrumspits die naar binnen trekt en niet gespecialiseerd is in voorzetten. De Jong maakte er toen 26.

20 juni 2017 om 09:36

Toch leuk om te zien, dat jij zeker weet dat Luuk blijft. Volgens de PSV watchers van o.a. het AD en VI is de kans groter dat Luuk vertrekt dan dat hij blijft. Niet tegen een monsterbod, maar wel zonder verlies. Locadia zal dan de eerste spits worden, misschien geen topspits maar wel iemand die er zonder voorzetten ook min 15 maakt.

20 juni 2017 om 10:00

Precies wat ik dacht. En ben nu wel heel benieuwd wat er met Locadia gaat gebeuren. Die zal niet nogmaals 2e viool willen spelen.

20 juni 2017 om 10:24

Haha kijk jij ooit wedstrijden van PSV? Je maakt jezelf echt compleet belachelijk! Luuk de Jong had er dit seizoen gewoon minimaal 20 in moeten knallen maar dat deed hij niet en dat lag er dus echt niet aan dat die de ballen niet kreeg. Hoe vaal hij dit seizoen makkelijke ballen er niet in kopte heb ik nog nooit eerder van hem gezien. Leuke opmerking om te scoren maar dat wordt altijd gezegd als een spits niet presteert je hebt het gezien met Matavz en nu ook weer de Jong die beide gewoon faalde door het missen van kansen. Daarnaast is de Jong niet heel veel anders gewend.

20 juni 2017 om 10:55

De Jong moet niet zeuren. Afgelopen jaar heeft hij genoeg kansen gehad maar gingen ze er gewoon niet in. Dan kun je Bale op links en Walcott op rechts zetten maar dan maakt hij ze ook niet. Hij kan best van waarde zijn in de combinatie en uit standaard situaties maar als hij weer net zo'n seizoen heeft als vorig jaar wordt het sowieso niks. Beetje makkelijk om dat op de buitenspelers af te schuiven.

20 juni 2017 om 12:37

Voorzetten misschien niet, maar wel iemand er bij die wat kan creeren en daar zal Luuk ook zeker van profiteren. Vergeet niet dat Lewandowski en Mario Gomez bijvoorbeeld bij Bayern ook altijd beter renderen als Robben speelt. Die geeft niet direct assists maar zorgt wel voor afleiding en ruimte voor andere spelers.

De Jong heeft verder afgelopen seizoen ook nog veel kansen gemist. Als hij in betere vorm was geweest en iets meer geluk had gehad dan had hij zeker de 20 goals kunnen halen. En 12 goals en 8 assists is nog niet eens zo verschrikkelijk beroerd. Zie hem zich wel revancheren komend jaar, zo niet dan staan Locadia en Lammers klaar om minuten te maken.

Hopen dat Cocu hem aan het voetballen krijgt bij PSV zoals hij dat gewend is. Bij Perreiro is dat (nog) niet gelukt. Cocu moet desnoods maar een ander systeem gaan spelen met druk naar voren i.p.v. tikkie terug en tikkie breed voetbal.

20 juni 2017 om 10:51

Bij Pereiro ligt het meer aan het systeem en zijn speelstijl. Hij is een niet overdreven snelle speler die niet aan de bal komt als je hem zo als buitenspeler gebruikt. Bij Lozano zou dat waarschijnlijk anders zijn. Hij is een snelle buitenspeler die juist wel gebruik zou kunnen maken van de ruimte die hij krijgt in het systeem van Cocu. Maar met een systeem met druk naar voren ben ik trouwens ook niet oneens hoor. Dat komt spelers als Ramselaar en Pereiro (mits je hem goed gebruikt) weer ten goede

20 juni 2017 om 11:12

Cocu moet meer gebruik maken van zijn slimheid. Ik blijf zeggen dat Cocu een matige trainer is die te laf voetbalt. Dan heb je ook een Zoet in het doel, die niet eens weet wat een counter inhoudt. Die houdt de bal zo lang mogelijk bij hem, zodat hij rustig kan spelen naar een verdediger. Kennelijk vindt Cocu dit allemaal prima.

Zit neres niet in de weg voor de ontwikkeling van kluivert of cerny?
Ik snap hier niks van. Bergwijn is 19 jaar oud speelt over het algemeen via links, maar goed wat dan nog al speelde hij op rechts. Je hebt meer dan 2 buitenspelers nodig. Minimaal 3 het lietst 4. Bergwijn, lozano, gudmunson en eventueel locadia kunnen toch afwisselen voor de li en re buiten. Locadia kan ook nog afwisselen met luuk de jong. We hebben ook nog perreiro waarvan ik verwacht dat hij of als schaudwspits komt te spelen, soort nummer 10 rol of ook nog in de spits en eventueel op de buiten positie( voor dat laatste ben ik geen voorstander). Dus heb je 6 spelers voor 4 posities. Maar jij denkt dat 6 spelers dan te veel is of zo als je eredivisie , Knvb beker, Europa L ( ga ik even vanuit) speelt. En de meeste spelen ook nog interlands. Dan hebben we ook nog sam lammers die evenuteel zijn minuten kan maken. Je hebt namelijk ook vaak blessures dus je hebt die spelers gewoon nodig.

Dus niemand zit elkaar in de weg, ik verwacht dat er genoeg speeltijd komt voor iedereen. De een meer dan de ander. Ben je daar niet te vrede over dan moet je niet bij PSV komen voetballen of je moet beter je best doen en de Concurrentie aangaan!

20 juni 2017 om 10:47

Vind jij Bergwijn goed genoeg om 34 wedstrijden beker en Europa League linksbuiten te spelen? Ik vind het een groot talent maar met alleen hem ga je niet presteren. Een goede buitenspeler was echt nodig. Bij ajax met Neres was dat minder nodig. Je had al 2 jonge talenten en dan ooknog Nouri of eventueel zelfs Ziyech die op die positie zou kunnen spelen (dat laatste zou ik niet doen want die is veel te goed op het middenveld). Ik snap wel dat je niet met 2 of 3 jeugdspelers het seizoen in wil gaan maar dan snap ik het niet dat je er een derde "jeugdspeler" bij koopt in plaats van een ervaren speler. Verder snap ik ook niet echt je punt. Je zegt eerst dat PSV Lozano niet nodig heeft en daarna zeg je dat PSV hem wel nodig heeft.

20 juni 2017 om 11:40

Ik zeg toch niet dat lozano niet nodig is?? Ik ben juist van mening dat hij wel nodig is. IK geef in mijn reactie alleen maar aan dat 6 a 7 spelers voor 4 posities nodig is en dat je met al die wedstrijden aankomend jaar genoeg speeltijd gaat krijgen als je presteert. Ook bergwijn gaat gewoon zijn minuten weer maken dit jaar.
Mijn vorige reactie is naar iemand die vind dat lozano de ontwikkeling van het grote talent bergwijn in de weg zit. Nou dat vind ik niet

Wanneer een supporter van ajax zegt dat lozano bergwijn in de weg zit dan vraag ik me af wat hij vind van neres die kluivert of cerny eventueel in de weg zit.

20 juni 2017 om 12:42

Bergwijn blijf ik altijd zo vreemd vinden. Speelde dit jaar tegen Utrecht thuis zijn beste wedstrijd (door zijn inbreng werd echt de wedstrijd open gebroken) vanaf rechts en mensen blijven maar roepen dat het een linksbuiten is. Gaf ook een paar goede voorzetten op de Jong tijdens die wedstrijd. Wat mij betreft kun je hem dan ook prima op beide vleugels posteren.

21 juni 2017 om 14:42

Ik ben het er ook mee eens dat bergwijn misschien beter vanaf rechts kan starten, maar wat afwisseling is natuurlijk nooit verkeerd. Of dat nou tijdens de wedstrijd gebeurd of af en toe keer linksbuiten allemaal prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1463 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 3 2 0 0
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

Robben: ‘Het doet me goed om al het talent bij Ajax te zien’

Arjen Robben moest in de eerste wedstrijden van het seizoen nog op de bank plaatsnemen, maar de routinier van Bayern München heeft zich inmiddels weer in de basiself van trainer Niko...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren