‘Barcelona meldt zich in Londen met Rafinha als ruilmiddel’

Maandag, 19 juni 2017 om

Barcelona gaat ver voor de diensten van Héctor Bellerin. Naast een transfersom zijn de Catalanen bereid Rafinha van de hand te doen en te ruilen voor de rechtsback van Arsenal, zo meldt de Daily Mirror. De Engelsen willen de verdediger niet kwijt en hebben een uitstekende onderhandelingspositie, daar de Spanjaard vorig jaar zijn contract nog verlengde tot de zomer van 2022.

Bellerin zelf lijkt wel oren te hebben naar een overgang naar los Azulgrana. Het gerucht gaat dat de 22-jarige international van Spanje al een huis heeft gekocht aan de kust van Catalonië. Arsenal is minder happig op een vertrek van de Spanjaard, aangezien hij goed presteert bij the Gunners.

Ook Rafinha staat open voor een vertrek bij zijn club. De 24-jarige Braziliaan komt weinig aan spelen toe in Camp Nou. Slechts veertien maal maakte de middenvelder minuten in LaLiga. Rafinha zou met de transfer naar Londen hopen meer speeltijd bij de nationale ploeg van Brazilië.Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door rutgervan oost)

Kwestie van tijd...bellerin gaat forceren.

19 juni 2017 om 15:52

And here we go again! Bellerin heeft nog een contract tot 2022! Respecteren

19 juni 2017 om 15:57

Als alle drie de partijen de wil hebben om zaken met elkaar te doen dan lijkt dat mij een vorm van wederzijdse respect.

19 juni 2017 om 16:10

Arsenal hoeft niet te verkopen want ze zijn financieel super gezond en bellerin heeft een contract tot 2022 dus ze kunnen de hoofdprijs vragen. Misschien moet barcelona proberen om een rechtsback op te leiden... wat is er met hun jeugdopleiding gebeurd?

19 juni 2017 om 16:49

Die rechtsback hebben ze ook zelf opgeleid, alleen speelt hij nu voor Arsenal 😂😉

19 juni 2017 om 17:37

Correctie hij was een rechtsbuiten bij Barca. Arsenal heeft hem gevormd tot een rechtsback

20 juni 2017 om 06:26

Correctie; dit is niet waar. Hij speelde al enige wedstrijden als rechtsback bij Barcelona. Dit is een fabel die menig gooner aangrijpt, maar dus niet waar is.

20 juni 2017 om 06:26

Correctie; dit is niet waar. Hij speelde al enige wedstrijden als rechtsback bij Barcelona. Dit is een fabel die menig gooner aangrijpt, maar dus niet waar is.

19 juni 2017 om 15:58

Maar Arsenal beslist uiteindelijk en als die hem per se willen behouden dan blijft bellerin oom

19 juni 2017 om 16:19

Mogelijk vertrekt hij wel, als hij echt wil, dan gaat hij. Je wilt niet met een ontevreden speler achterblijven. Maar dan zullen de Catalanen wel eens met geld over de brug mogen komen want Arsenal is niet geã¯nteresseerd in een Rafinha. In fifa carriã¨re op Playstation werkt dat misschien maar de Cule's geloven toch niet werkelijk Arsenal geã¯nteresseerd is in nog meer B-materiaal?

Maar goed, ik geloof toch niet echt wat de daily star schrijft. Meer wandelgangen materiaal.

19 juni 2017 om 16:50

Arsenal is altijd geïnteresseerd in B materiaal, anders hadden ze er niet zoveel van 😂😉

19 juni 2017 om 17:35

Zeer leuke grapjes allemaal maar Bellerin speelde rechtsbuiten bij Barcelona - hebben ze dus niet zelf als rechtsback opgeleid en we zullen het zien of ze deze zomer voor A of B materiaal gaan.

19 juni 2017 om 17:25

Daily Mirror... niemand gaat wat forceren.

Als Arsenal zijnde gewoon 40 miljoen en Rafinha vragen, als je geluk hebt gaat die het net zo goed doen als Thiago bij Bayern, en van die 40 miljoen zal ik dan snel aurier halen als ik Arsenal was voor, Juve dat doet.

20 juni 2017 om 07:36

Rafinha is echt wel een stuk minder dan thiago. En als je als speler kan kiezen tussen juve en arsenal is de keuze snel gemaakt natuurlijk.

Een ruildeal tussen Bellerin en Rafinha plus geld zou ik toejuichen. Rafinha is een goede voetballer maar ik vind hem net tekort komen voor het spel van FCB. Hier komt bij dat hij zijn sponsor verliest in de vorm van Luis Enrique en Barca over voldoende middenvelders beschikt. En vooral als Verratti erbij komt! Verrassend is wel dat Rafinha wordt genoemd ipv Arda. Laatstgenoemde wordt al een hele tijd gelinkt met Arsenal. Mogelijk dat Arsenal interesse heeft getoond in Rafinha?!

'ook Rafinha staat open voor een vertrek bij zijn club. De 24-jarige Braziliaan komt weinig aan spelen toe in Camp Nou. Slechts veertien maal maakte de rechtsback minuten in Laliga. Rafinha zou met de transfer naar Londen hopen meer speeltijd bij de nationale ploeg van Brazilië.'

Rafinha een rechtsback? Heb ik iets gemist? Hij is om te beginnen linksbenig dus dat zou me verbazen

En hij heeft 18 wedstrijden in La Liga gespeeld dit seizoen en daarin zesmaal gescoord, zijn beste seizoen eigenlijk haha. Ik zou hem houden en wat meer kansen geven.

20 juni 2017 om 07:37

Ja lekker stukje weer dit haha.

Waarom nou Rafinha? Je zit nog met een aantal behoorlijk dure spelers die geen toegevoegde waarde meer hebben (nu of binnen een paar jaar), waaronder Arda Turan. Een speler waar Arsenal interesse voor heeft getoond en blijkbaar dus ook nog op waarde schat. Betrek hem dan in de deal en niet een speler die nog waarde heeft voor de ploeg. Rafinha is door zijn multifunctionaliteit echt waardevol voor Valverde en heeft zelfs zijn bereidheid om (mits nodig) als linksback te gaan spelen. Laat deze jongen toch het traject van Sergi Roberto bewandelen en hem op welke positie dan ook speelminuten te geven. Misschien niet als linksback, maar hij kan op iedere positie op het middenveld uit de voeten en zelfs als vleugelaanvaller. Deze jongen gaan we echt missen als hij weg is.

Betrek dan Lucas Digne, Andre Gomes of Arda Turan in de deal. Dat zijn spelers die Arsenal beter maken en voor ons geen grote waarde hebben (of hen kunnen vervangen door jeugdspelers op korte termijn). Hoewel ik Hector Bellerin op waarde schat denk ik dat het zeer onverstandig is om Rafinha daarvoor op te offeren. Geef dan Sergi Palencia maar de kans.

19 juni 2017 om 16:11

Sergi Palencia? Is dat soms eigen jeugd? Nee, daar werkt barcelona totaal niet meer mee... dat is verleden tijd

19 juni 2017 om 16:16

@Zizoulogy. Pique, Alba, Iniesta, Messi, Sergi Roberto, Rafinha en Busquets. Noem er maar een paar op. En dan nog een Alena en Palencia die ik verwacht om over 1/2 seizoenen aan te sluiten bij het eerste. Nee, of je loopt te stoken of je zegt maar wat.

19 juni 2017 om 16:36

Ik neem aan dat hij bedoelt de laatste jaren, degene die jij opnoemt lopen al een tijd mee en zijn niet de jongste meer.
De laatste jaren is Barca slecht met jeugd omgegaan, je kan er niet altijd veel aan doen als talenten willen vertrekken, maar ze krijgen niet meer de kans zoals een aantal jaar terug.
Alena heeft amper gespeeld en Palencia volgens mij niks. De laatste jaren haalt Barca liever dure spelers ipv eigen spelers de kans te geven, beste voorbeeld Paco die er nu rondloopt ipv Munir/sandro.

19 juni 2017 om 16:38

Vidal, Arda, Digne, Matthieu, Alcacer, Andre Gomes ik noem er maar een paar op. Stuk voor stuk miskopen.. wil je mij vertellen dat er niets beter in de jeugd rondloopt dan de bovengenoemde spelers? Want dat is wat ik er uit kan halen oftewel : barcelona werkt niet meer met jeugd, die hebben 1 keer een hele goede lichting gehad en thatsit. Dat is niet iets om je voor te schamen maar het is wel zo. Tel daar bij op dat iedere club nu 100+ miljoen voor zn spelers vraagt en het niet makkelijk meer is om echte versterkingen te kopen.

19 juni 2017 om 16:47

@capitano / dankjewel voor de toevoeging.. dat is precies wat ik bedoelde!

19 juni 2017 om 22:38

En hoe lang geleden zijn al die spelers doorgebroken? De jongste daarvan is nu 24, terwijl Iniesta 33 is, Messi en Pique rond de 30, en Alba en Busquets rond de 28, die spelen allemaal al een redelijke tijd in het eerste. De laatste pakweg 8 jaar zijn enkel Roberto en Rafinha doorgestroomd en zijn nu nog bij het eerste, zo heel goed vind ik dat niet. Ter vergelijking: In die tijd zijn bij Real Nacho, Carvajal, Vazquez en Morata doorgestroomd, en bij Atleti Lucas, Thomas, Saul en Koke. Je kan dus met recht stellen dat zowel Real als Atletico een betere doorstroming heeft uit de jeugd.

19 juni 2017 om 22:43

Stravven je noemt nu 4 spelers van real... dan zijn ook de laatste 4 de afgelopen 20 jaar

19 juni 2017 om 22:58

Als je dezelfde criteria hanteert die je blijkbaar bij Real en Atletico hanteert mag je Denis Suarez ook daarbij rekenen. Verder vergeet je voor het gemak (en om je argument te bewijzen) even jongens als Sandro Ramirez, Munir, Montoya en Jordi Masip. Die spelen dan wel niet meer bij de club of hebben hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Carvajal, Morata, Saul of Koke (die overigens al veel eerder is doorgestroomd naar het eerste), maar zijn wel doorgestroomd.

De doorstroom vanuit La Masia mag dan wel een van mijn grootste kritiekpunten op Luis Enrique, maar dit is ook een vertekend beeld wat je schetst.

19 juni 2017 om 23:21

Vroeg of laat breken er weer spelers door van La Masia. Het kan niet altijd prijs zijn natuurlijk. Soms moet je kopen, en soms moet je eigenkweek laten spelen.

20 juni 2017 om 01:29

Komt Denis Suarez niet van City? Of heb ik dat nou fout?

En ik heb het niet voor niets over spelers die nu in het eerste staan, anders had Theo Hernandes er ook nog bij gemoeten, net zoals Jese, Chersyev, Llorente, Pacheco, Baston en Oliver Torres. Die neem jij voor het gemak even niet mee.

20 juni 2017 om 09:41

Denis Suarez komt inderdaad van Manchester City en uit de jeugdopleiding van Celta. Maar daar gaat het toch niet bij doorstroom? Als je overigens dat wel als criterium gebruikt mag je Alvaro Morata weghalen uit je lijst, die komt uit de jeugd van Atletico. Maar je punt begrijp ik wel (en heb je ook gelijk in), de doorstroom van jeugdspelers is in de laatste jaren echt tegengevallen. Al komt dat in mijn optiek niet door de doorstroom, maar door het feit dat degenen die doorstromen niet de tijd krijgen om zich te ontwikkelen in het eerste elftal. Talent is er namelijk genoeg.

19 juni 2017 om 16:13

Precies! Met Rafinha en Sergi Roberto hebben we spelers die de ideale 12e man zijn en die met zijn 2en bijna alle posities kunnen overnemen over het gehele veld, behalve keeper en centrumverdiger. Rafinha is een uitermate waardevolle speler en heeft vorig jaar ook zijn scorend vermogen laten zien. Nee, dit is geen optie. Arda Turan is al langere tijd in beeld en verwacht ook wel dat Turan voor 25/30 miljoen zal vertrekken richting Arsenal en hierdoor Barcelona weer wat minder hoeft te betalen voor Bellerin. Off: Mattieu schijnt akkoord te zijn met Sporting Lissabon, dus van dat probleem is Barca ook is bijna af.

19 juni 2017 om 16:17

Voetbalzone is echt slordig soms hij is een cm met een mooie linker. Ik kwam hem nog in de h&m tegen is barca, hele rustige gozer. Arsenal laat Bellerin niet gaan heeft nog contract en Wenger gaat geen vervanger kunnen halen.

19 juni 2017 om 16:42

Weet je toevallig ook hoeveel we kunnen vangen voor Mathieu? Of is het weer zo'n deal waarbij hij transfervrij mag vertrekken? Moet toch nog wel vijf miljoen euro aan te verdienen zijn denk ik. Al is het natuurlijk belangrijk dat dit soort overbodige spelers zo snel mogelijk van de loonlijst komen. Prima club trouwens voor Mathieu!

19 juni 2017 om 17:26

Helaas inderdaad weer transfervrij om zo ruimte te maken binnen het salarisbudget. Clubs weten van welke spelers Barcelona af wilt, dus Robert Fernandez heeft daarin een moeilijke uitgangspositie en is als de dood dat Mathieu een jaartje a la Winston Bogarde een lekker leventje gaat leiden op de bank en de tribune aankomend seizoen. Al met al, weg is weg en als het transfervrij is dan is het maar zo. Ik heb vorig seizoen in ieder geval genoeg gezien van hem, maar zal hem nog altijd dankbaar blijven voor de goals tegen Real Madrid en Celta de Vigo die uiteindelijk zeer belangrijk waren.

19 juni 2017 om 22:40

Matthieu heeft een geschatte waarde van zo'n 3 miljoen. Tel daar leeftijd en het feit dat Barcelona van hem afwil bij op en je komt tot de conclusie dat hij ongeveer gratis weg zal gaan. En hetzelfde zal waarschijnlijk gebeuren met Vermaelen, Douglas, Tello en Munir.

19 juni 2017 om 22:46

Wat betreft Vermaelen (al denk ik dat je daar nog vijf miljoen van een Engelse club voor kan vangen), Douglas en Tello ben ik het met je eens. Maar een talent als Munir laat Barcelona echt niet gratis de deur uitlopen, die gaat minimaal tien miljoen euro opleveren. Denk dat je hem een stuk lager inschat dan dat hij waard is. Was basisspeler en (bijna) topscorer bij Valencia, die kan zelfs voor dit incapabele management meer opleveren dan een gratis vertrek.

19 juni 2017 om 23:24

Ja Mathieu zou vandaag al geland zijn in Lissabon voor zn medische keuring. Als die ok is wordt het contract deze week nog getekend. Diverse media in Portugal berichten allemaal hetzelfde. Zou fantastisch nieuws zijn 😃 Hopelijk is hij daar niet gewoon met vakantie 😂😂😂

19 juni 2017 om 16:16

Grotendeels met je eens.

Echter zie ik niet in wat die onderste 3 die jij opnoemt nou echt bijdragen aan Arsenal.

Als middenvelder komt Arda Turan in mijn ogen gewoonweg te kort. Tevens is die als buitenspeler niet explosief genoeg in mij ogen.

André Gomes is in mijn ogen geen aanwinst voor Arsenal op het middenveld. Zie veel liever dat Wilshere een kans krijgt. Tevens is André Gomes zo traag als maar wat (zowel qua snelheid als handelen) en tevens is Digne echt helemaal niet interessant. Immers heeft Arsenal al Kolasinac (die ik hoger inschat dan Digne op het moment) en daarnaast ook nog Monreal en Gibbs..

19 juni 2017 om 16:19

Ja precies, arda is niet geschikt voor Arsenal/bpl. Ze hebben een explosieve snelle buitenspeler nodig.

19 juni 2017 om 16:21

@GLENN. Guaporta benoemt die 3 spelers, omdat deze 3 namen in de spaanse media rondcirculeren om mogelijk te vertekken deze zomer en vooral Turan wordt zeer veel gelinkt aan Arsenal de laatste tijd. Mogelijk leeft hij daar toch op, want het is en blijft een klasse speler alleen past hij gewoon niet bij Barcelona op dit moment. In het 4-2-3-1 systeem van Wenger mogelijk en hopelijk wel. We zullen zien. Ik verwacht een zeer spetterende transferzomer, zeker wanneer CR7 echt vertrekt en zo de gehele transfersneeuwbal gaat rollen.

19 juni 2017 om 16:25

Sanchez Xhaka en Kolasinac (naar het schijnt, maar Digne is echt niks) zijn inderdaad een stuk beter. Al is de vraag natuurlijk of Sanchez blijft, maar zelfs al vertrekt hij dan heb je wel betere alternatieven dan een 30-jarige Arda Turan.

19 juni 2017 om 16:25

@LaMasia. Mits iedereen fit is en bij ons blijft dan kan arda lekker banken bij Arsenal. Sánchez ozil cazorla mits fit zijn gewoon beter.

19 juni 2017 om 16:48

Denk dat jullie Arda Turan te snel afschrijven, dat is wanneer hij als linksbuiten mag spelen nog altijd een uitstekende speler. Hij mag dan wel niet explosief zijn (niet in de zin van snelheid althans, hij wil wel nog wel eens een schoen naar de scheidsrechter gooien), maar denk dat hij voor Arsenal een fijne speler kan zijn. Als je overigens een snelle buitenspeler wil hebben, dan heeft Barcelona ook nog Tello in de aanbieding. Lekker met de oogkleppen op rennen langs de zijlijn, past wat dat betreft wel in de Premier League.

Verder ben ik benieuwd hoe ver Barcelona wil gaan voor Hector Bellerin. Veertig miljoen euro voor een speler die zo'n slecht seizoen heeft gedraaid (en dat wordt volgens mij nu snel vergeten) is natuurlijk krankzinnig. Maar goed, als je kwaliteit binnen wil halen moet je in deze markt nu eenmaal krankzinnige bedragen betalen. Denk dat Arsenal grotere zorgen heeft wat betreft vertrekkende spelers met Mesut Ozil en Alexis Sanchez. Hector Bellerin lijkt me relatief makkelijker te vervangen.

19 juni 2017 om 18:37

40 miljoen? Als hij gaat zal het pas zijn vanaf een bedrag rond de 50 - 60 miljoen.

19 juni 2017 om 18:46

Daar geloof ik dus helemaal niets van. Schrik overigens van het feit hoe makkelijk mensen hier met bedragen strooien. Zullen we anders meteen 75 miljoen euro voor Kasper Dolberg rechtvaardigen? Want in zijn geval kan je dezelfde argumenten aandragen om zulke krankzinnige bedragen te roepen.

19 juni 2017 om 22:43

Guaporta, laten we realistisch zijn: Een 22-jarige speler met een contract wat nog dik 5 jaar doorloopt die zich heeft bewezen in de top van de Premier League gaat niet voor 40 miljoen weg, zeker niet als de club hem wil behouden en niet in financiële problemen verkeert. Die 40 miljoen is het bedrag wat Arsenal heeft betaald voor Mustafi.

19 juni 2017 om 23:05

Daar gaan we dan. Kasper Dolberg heeft nog een vierjarig contract, heeft zich bewezen in de Europa League door op beslissende momenten te scoren, is als 19-jarig talent al een van de beste spelers in de Eredivisie en speelt bij een club die financieel niet afhankelijk is van zijn verkoop. Sterker nog, Ajax hoeft helemaal niet te verkopen. Zullen we dan ook maar even een transfersom van 75 miljoen euro voor Dolberg recht proberen te praten?

Hou op zeg, we hebben het hier over een speler die zelfs zijn basisplaats verloor in de slotfase van dit seizoen door ontzettend slechte prestaties. Hij speelt voor een club die geen Champions League-voetbal speelt, heeft geen uitzicht op het winnen van de grootste prijzen, is niet eens volwaardig international van de Spaanse nationale ploeg! Veertig miljoen euro voor een vleugelback is al krankzinnig, laat staan na het seizoen wat Bellerin heeft gehad.

20 juni 2017 om 01:30

Dan is het toch heel simpel: Dan haal je hem niet. Als Barcelona niet aan de vraagprijs van Arsenal wil voldoen dan gaat het echt niet gebeuren hoor.

20 juni 2017 om 01:37

Je kan Dolberg toch niet vergelijken met Bellerin.

20 juni 2017 om 09:47

Daar gaat het toch helemaal niet om? De vraagprijs van Arsenal is niet eens bekend, tenminste niet door betrouwbare bronnen. Tuttosport meldde 37 miljoen euro, maar daar hecht ik niet al te veel waarde aan. Het gaat erom dat de transfersom van veertig miljoen euro al krankzinnig is, laat staan een nog hogere transfersom.

Armo9, het spijt me zeer. Maar dit is gewoon een domme opmerking. Ik vergelijk de speler Dolberg niet met Bellerin, maar draag enkel dezelfde argumenten aan als in de zaak Bellerin worden gemaakt om de ridiculiteit van de argumentatie aan te tonen. Dat heeft niets met de speler Dolberg te maken, had precies hetzelfde kunnen doen voor Davinson Sanchez of welke andere speler dan ook.

19 juni 2017 om 16:16

Digne en gomes maken Arsenal echt niet beter. Die 2 zijn echt niet bijzonder goed lol. Arda zou wel wat kunnen toevoegen alleen is ook al op leeftijd en heeft weinig gespeeld. Ik zie liever dat Arsenal voor een andere speler gaat van een andere club en dat bellerin gewoon blijft.

19 juni 2017 om 16:51

Dan onderschat je de kwaliteiten van die twee spelers. Lucas Digne is voor Barcelona een uitstekende back-up en heeft in de afgelopen twee jaar laten zien van een hoog niveau te zijn. Maar Arsenal heeft natuurlijk Kolasinac en Monreal al, dus Digne is niet echt nodig op dit moment. Ook Andre Gomes is een uitstekende speler, maar er lijkt mentaal iets mis te zijn waardoor zijn talent er niet helemaal uit komt bij Barcelona. Een nieuwe omgeving zou hem kunnen inspireren tot grotere hoogten. Bij Valencia was hij een uitstekende speler, vergeet dat niet. Denk dat jullie blij mogen zijn met een speler van dat niveau (al is dat middenveld natuurlijk wel behoorlijk vol).

19 juni 2017 om 17:42

Ik ben as roma fan en heb digne zelf heel vaak gezien. Was nooit geweldig, verre van zelfs. Arsenal heeft al 3 links backs en digne is zeker niet beter dan die 3.

19 juni 2017 om 21:17

Vorig jaar liepen alle barcelona fans nog te dansen en te feesten dat Andre Gomes naar barcelona kwam en niet naar Madrid ging en een jaartje later willen ze hem weer weghebben. Vreemd verschijnsel

20 juni 2017 om 00:11

Dit is weer een onnodige sneer naar barcelona fans, aangezien er ook niks van klopt. Zoek is het bericht op waarin verteld wordt dat andre gomes naar Barcelona ging. Bijna iedere fan vond deze transfer erg onnodig.

19 juni 2017 om 18:20

Deze reactie is natuurlijk kul. Allereerst wil ik iedereen op de linksback zien behalve Rafinha want die heeft niets wat een linksback moet bezitten. Ik begrijp ook niet waarom jij denkt dat Rafinha voor Valverde erg waardevol zou moeten zijn. Door zijn multifunctionaliteit? Hij mist kwaliteit en voor zijn positie hebben we Rakitic en mogelijk/hopelijk op korte termijn Verratti. Kortom geen plek voor kleine vriend Rafinha.

Ik heb het al eerder geschreven: we hebben kwaliteitspelers nodig en daarom Bellerin of Semedo en absoluut geen Palencia. Hij zou een wissel rechtsback kunnen zijn maar daar hebben we Vidal al voor!!!

19 juni 2017 om 18:44

Ten eerste waren zijn uitspraken over de linksbackpositie enkel een voorbeeld, maar ik denk wel degelijk dat zijn multifunctionaliteit een argument is om hem te behouden voor de club. Daarnaast zie ik hem niet als concurrent voor de positie van Rakitic of wellicht Verratti, maar voor de positie van Iniesta. We zagen afgelopen seizoen al dat Iniesta niet meer in staat is om iedere week drie wedstrijden te spelen en dus heb je een waardige stand-in nodig. Als je besluit Verratti aan te trekken (waar ik volledig achter sta), heb je dus spelers nodig die in de mindere wedstrijden als linkshalf kunnen spelen. Rafinha en Denis Suarez lijken me daar uitstekende opties voor. Die begrijpen wat er van hen verwacht wordt, zijn ingespeeld op hun teamgenoten en zijn bereid om geduldig te wachten op hun kans. Probeer maar eens een middenvelder aan te trekken die in principe op de bank komt te zitten, dan krijg je hetzelfde verhaal als met die beruchte vierde aanvaller. Gabriel Jesus wees ons af, Ousmane Dembele koos voor Dortmund, zelfs Vietto en Gameiro wezen Barcelona af. Natuurlijk is de situatie wel iets anders aangezien je het hier hebt over een speler die op termijn Iniesta zou moeten vervangen, maar dan nog zal je met dezelfde zaken te maken krijgen als je op termijn weer een middenvelder moet aantrekken. Daarom zou ik liever Andre Gomes laten gaan en Rafinha blijven gebruiken als een wisselspeler (in ieder geval tot Carles Alena klaar is voor de definitieve overstap naar het eerste elftal).

Verder ben ik het met je eens dat we een rechtsback van wereldklasse nodig hebben. Maar stel nou eens dat beide heren niet haalbaar zijn. Wil je dan een gok gaan nemen zoals we met Digne, Gomes en Paco hebben gedaan en dus weer een jeugdspeler passeren ten faveure van een aankoop? Nee, dan kies ik liever voor Palencia. En daar verschillen we van mening in en hebben we ook al meerdere keren bediscussieerd.

19 juni 2017 om 21:50

Laatste punt verschillen we naar mijn inziens niet van mening. Ik ben voorstander van eigen jeugd en om die ook een kans te geven. Echter moeten deze spelers wel capabel zijn om minimaal mee te kunnen komen. Ik denk persoonlijk dat wij over dat laatste punt van mening verschillen. Waar jij een speler uit La Masia snel 1e elftal waardig vindt ben ik wat kritischer. Bartra had meer wedstrijden achtereen moeten krijgen maar een Gumbau en nog een hele stel komen of kwamen simpelweg tekort.

Barca beschikte jarenlang over een top 'basis' elftal maar daar is verandering in gekomen. Het vertrek van basisspelers als Alves, Xavi, Puyol en zelfs Pedro is kwalitatief niet goed opgevangen. Barca liet na om Thiago Silva en nog een stel te strikken door moeilijk te doen over een prijsverschil van 5 miljoen euro.

Barca teert al jaren op de kwaliteiten van Messi. De laatste Clasico was daar het perfect voorbeeld van waar de rest ondermaats presteerde en hij voor 3 punten zorgde. Ik ben een groot voorstander om meer bekers binnen te halen door Messi meer te ondersteunen met nogmaals kwaliteit voetballers!

19 juni 2017 om 22:41

We moeten wel bedenken dat jongens als Xavi en Iniesta hun hoge niveau bereikt hebben omdat ze de tijd hebben gekregen om zich te ontwikkelen bij de club. Ik geloof niet dat jongens als Sergi Samper minder talentvol zijn, maar die krijgen gewoon niet meer de tijd om zich in de groep te ontwikkelen. Je ziet het aan Sergi Roberto wat het verschil kan zijn. Was geen extreem getalenteerde speler, kwam zelfs handelingssnelheid tekort en was dit seizoen gewoon basisspeler. Het ligt niet aan ruw talent, dat produceert La Masia namelijk nog wel. Het ligt aan het feit dat die jongens niet de tijd en rust krijgen om zich te ontwikkelen in het elftal. Ben ervan overtuigd dat Munir dit seizoen echt goed had kunnen presteren als de club Paco Alcacer niet had gekocht.

Denk niet dat ik heel soepel ben ik de beoordeling of een talent waardig is voor het eerste elftal. Er zijn er maar een paar per elftal in La Masia, uitgezonderd laatbloeiers natuurlijk. Van Grimaldo, Palencia, Alena, Samper, Sandro en Munir had ik verwacht dat ze waardige spelers voor het eerste elftal zouden zijn. Bij niet iedereen komt dat uit, zo dacht ik bijvoorbeeld ook dat Muniesa een geweldige verdediger zou worden en dat komt er dan toch niet uit. Tjsa, misschien ben ik wat optimistischer daarin dan jij.

Denk dat we daarom de laatste tijd steeds meer overeenkomen qua mening. We hebben een basiself van wereldklasse nodig en daar zijn versterkingen als Bellerin en Verratti voor nodig op dit moment. Ik denk alleen dat we de bank met gemak kunnen vullen met jongens uit La Masia.

19 juni 2017 om 23:11

Sergi palencia is nog niet klaar voor Barca 1 vond Sergi roberto het niet slecht doen of ruil bellerin voor Alex Vidal want dat ks ook gewoon een prima speler hoor.

19 juni 2017 om 23:17

Zeker nu Barcelona B (zo goed als) gepromoveerd is lijkt het me sowieso verstandig om nog een seizoen in het tweede elftal te blijven spelen. Maar de gedachtegang was meer dat je beter voor een jeugdspeler kan kiezen (en hem de tijd kan geven) dan voor een breedteaankoop.

Er moet ruimte gemaakt worden op het overvolle middenveld. Rafinha of Andre Gomes moet in mijn optiek vertrekken. Rafinha komt uit eigen jeugd maar ik denk dat het plafond van Gomes hoger ligt (en hij is voor veel geld aangetrokken pas 1 jaar geleden). Als Barcelona Rafinha verliest (het liefst verhuurd of op zijn minst een terugkoop optie bedingen) en Arda, Mathieu en Vermaelen ook nog kan verkopen heb je een mooie selectie over met iets meer speelminuten voor elke speler. Bellerin op rechts is een goede oplossing voor de komende jaren en bewandeld dan een vergelijkbaar pad als Jordi Alba en Piqué (terugkomen bij Barca). Hij heeft het Barcelona wel moeilijk gemaakt door zijn contract te verlengen...

Persoonlijk had ik liever gehad dat Gomes was verkocht/verhuurd, Rafinha ook verhuurd, Alcacer verhuurd/verkocht (en dan Munir El Haddadi als 4e optie voorin houden, man uit eigen jeugd met veel talent en op alle posities voorin inzetbaar) en dus de 3 oudere spelers Arda, Mathieu en Vermaelen ook verkopen. Dan is er meer ruimte op het middenveld/op de flanken voorin zodat zowel Sergi Roberto (op het middenveld niet als rechtsback, hoewel hij dat ook erg goed deed) als Denis Suarez meer minuten kunnen maken.

Ter Stegen en Cillesen, Vidal en Bellerin, Rakitic en Denis Suarez, Iniesta en Sergi Roberto kunnen elkaar dan mooi pushen/afwisselen voor een basisplaats en er zijn genoeg minuten over voor iedereen. Dan kan je na komend seizoen de balans opmaken: Munir El Haddadi of Paco Alcacer, Gomes of Suarez of Rafinha of Roberto of Rakitic (als Iniesta stopt kan je er zelfs 3 houden).

Ter Stegen
Bellerin
Pique
Umtiti
Alba
Raktic
Busquets
Iniesta
Messias
Suarez
Neymar
19 juni 2017 om 17:02

Grotendeels met je eens. Had alleen een andere keuze gemaakt met betrekking tot Rafinha en Andre Gomes, geloof namelijk niet dat Andre Gomes in het shirt van Barcelona een hoger plafond heeft dan Rafinha. Er lijkt iets niet helemaal lekker te zitten op mentaal vlak bij Gomes en geloof dat juist dat aspect bepalend is in dit geval. Rafinha heeft minder loopvermogen dan de Portugees, maar maakt dat goed door een uitstekende techniek en spelinzicht. Zie dus liever dat Rafinha behouden wordt en Gomes aan een nieuwe club wordt geholpen.

Verder heb je nog geen andere transfers opgenomen in je opstelling. Robert Fernandez lijkt serieus bezig te zijn met Marco Verratti. Barcelona is bereid om een krankzinnige transfersom te betalen en heeft de speler ook al overtuigd van het project. Nu alleen de Fransen nog en dat lijkt me het lastigste geval. Als ze het op een rustige en respectvolle manier aanpakken (wat ik niet verwacht van zowel Barcelona als Verratti) denk ik dat hij haalbaar is. Maar gaat Barcelona gekke capriolen uithalen of Verratti een transfer forceren denk ik dat je te maken krijgt met de Qatarese trots van de eigenaar. Verder verwacht ik een terugkeer van Gerard Deulofeu (12 miljoen euro terugkoopoptie) en dat Barcelona volgende zomer alles op alles gaat zetten om Ousmane Dembele binnen te halen.

Dan kom je tot de volgende basiself. Dan heb je Cillessen, Aleix Vidal, Mascherano, Marlon Santos, Lucas Digne, Sergi Roberto, Sergi Samper, Ivan Rakitic, Rafinha, Denis Suarez, Gerard Deulofeu, Munir en Paco Alcacer als reserves of wisselspelers. De keuze tussen Paco Alcacer en Munir kan Valverde dan in de loop van het voorseizoen maken.

Ter Stegen
Bellerin*
Pique
Umtiti
Jordi Alba
Verratti*
Busquets
Iniesta
Messi
Suarez
Neymar
19 juni 2017 om 17:25

Als Verratti komt is het overvolle middenveld helemaal niet meer tevreden te houden. Bovendien vind ik dat ook een klap in het gezicht van de huidige en toekomstige talenten over hoeveel speeltijd de eigen jeugd krijgt. Mensen als Busquets, Pedro en zelfs onze Messias hebben tijd nodig gehad om te ontwikkelen tot de sterren die ze nu zijn, dat kost gewoon tijd en dat geeft het moderne Barcelona zijn talenten amper. Daarom dat veel talenten hun heil ook elders zoeken helaas, maar geef ze groot gelijk. Hoop persoonlijk dus dat het van Verratti geld in andere zaken (verlengen van een paar contracten en wat extra schuldenlast afdragen) wordt gestoken, en eventueel richting Bellerin (zie hem persoonlijk liever komen dan Verratti, maar denk dat het voor Barcelona interessanter is om een Italiaan toe te voegen aan de selectie qua marketing). Deulofeu terughalen is zeker niet slecht, maar heb persoonlijk meer vertrouwen in El Haddadi (vind Deulofeu beperkter) en als ze samen moeten strijden voor de speelminuten achter de tridente komt dat de ontwikkeling van beide niet ten goede.

Al met al hoop ik op de volgende transferzomer:
Inkomend (terugkomend): Bellerin (om de fans toch een nieuwe ster te geven, en hij gaat Pique en Alba dan achterna) en Munir El Haddadi (eventueel met Deulofeu.

Uitgaand: Arda, Vermaelen, Mathieu, Tello en Douglas.

19 juni 2017 om 18:32

Ben ik met je eens. Jongens als Xavi en Iniesta hadden ook de tijd nodig om zich te ontwikkelen, die tijd moet je de talenten van deze generatie ook geven. Neem Sergi Samper, daar straalt de kwaliteit vanaf. Maar die weet nog weinig indruk te maken in La Liga en lijkt nu al snel af te worden geschreven. Daarom pleit ik ook voor de toepassing van de regel; geen breedteaankopen meer. De plaats op de bank kan ook worden ingenomen door een jeugdspeler. Dus geen Paco Alcacer, maar gewoon Munir een kans geven. En als je dan een serieuze versterking nodig hebt, dan alleen voor het allerbeste gaan (en niet genoegen nemen met je derde of vierde keus, dan kan je namelijk beter een jeugdspeler gebruiken of doorgaan in de huidige vorm). In dit geval dus de transferperiode ingaan met Bellerin, Verratti en Dembele als doelwitten, maar als een van die jongens niet haalbaar is gewoon kiezen voor je eigen jeugd. Sergi Palencia, Sergi Samper en Munir of Deulofeu. Denk dat dat een mooie balans is tussen aankopen en eigen jeugd. We hebben namelijk in het verleden kunnen zien dat de aankopen die gedaan worden niet aan het niveau kunnen voldoen en jeugdspeler vaak achteraf het beste antwoord bleken.

In mijn ogen heeft het middenveld echt iemand nodig die het spel controleert en denk niet dat we dat kunnen vinden in het huidige selectie. Als je het middenveld controleert ga je snel ook weer profiteren van die fenomenale voorhoede. Marco Verratti is voor mij dus de ideale optie. Hector Bellerin is een mogelijkheid, maar als hij niet haalbaar is denk ik dat het geen schande is om volgend seizoen te beginnen met Sergi Roberto, Aleix Vidal en Sergi Palencia als rechtsbacks. Is Ousmane Dembele niet haalbaar? Dan is het geen schande om het seizoen te beginnen met Paco en Munir als back-ups (en misschien Deulofeu erbij).

Je hebt gelijk dat er ruimte gemaakt moet worden op het middenveld als Verratti erbij komt. Dat wordt inderdaad lastig. Zou zelf voor een vertrek van Andre Gomes gaan, maar dan ben je er nog steeds niet. Carles Alena kan (door de aanstaande promotie) nog wel een seizoen in het tweede elftal spelen en voor bekerduels bij het eerste komen, maar dan zal er nog iemand moeten vertrekken.

@paaschkaal, helemaal met je eens. Behalve het feit dat ik Rafinha graag zou willen behouden. Geweldige speler om in je selectie te hebben en kan samen met Sergi Roberto genoeg speelminuten maken in het seizoen. Zeker nu Iniesta richting het einde van zijn carrière gaat, dan zie genoeg kansen op speelminuten voor Rafinha en Sergi Roberto.

Verder hoeft de transfer van Veratti voor mij ook niet. Voor mij is het Thiago of niemand. Enigste alternatief voor mij is om Cesc Fabregas terug te halen voor de tussenpauze tussen Iniesta naar Alena bijvoorbeeld. Lukt de transfer van Thiago niet, dan maar uit eigen club spelers halen of promoveren en zie graag komend seizoen het middenveld Iniesta-Busi-Sergi Roberto beginnen. Met Rafinha, Rakitic, Andre Gomes en Samper als vervangers heb je genoeg kwaliteit. De prioriteit ligt nu nog bij de verdediging (rechtsback) en aanval (4e en 5 man achter 'el Tridente'.

Volgend seizoen komt het middenveld aan de beurt met het mogelijk vervangen van Iniesta en bij opnieuw niet presteren: Denis Suarez en Andre Gomes. Hierbij voorzie ik toch ook echt de komst van Thiago, omdat hij dan zijn WK 2018 gespeeld heeft en een nieuwe uitdaging aan kan gaan.

Liever een jaar wachten op opnieuw een verloren zoon, dan Veratti. Maar ik ben bang dat mijn wens hierbij niet gaat uitkomen helaas...

19 juni 2017 om 17:44

Helemaal mee eens, zie zelf ook liever Thiago. Fabregas zou denk ik teveel voeten in aarde hebben en zie ik niet snel gebeuren.

Bellerin zou net als Verratti te kennen hebben gegeven dat hij naar barca wil. Dat zal de prijs wel drukken. Maar Bellerin wil geen gedoe aan zn hoofd terwijl hij met Spanje (jeugd) een eindronde speelt deze zomer. En Barça moet sowieso wachten tot 1 juli omdat dan het nieuwe boekjaar begint en er dan pas veel uitgegeven kan worden. Ik begrijp Arsenal dat ze een speler in ruil willen en Rafinha zou te kennen hebben gegeven dat hij meer wil spelen (basis). Aangezien Barça te kennen heeft gegeven dat hij voor 30m weg mag maar dat er geen enkele ploeg is die dit wil betalen aangezien hij momenteel geblesseerd is is n ruildeal met Arsenal zo gek nog niet. Kan Barça zeggen dat ze 30m hebben gekregen voor Rafinha en Arsenal dat ze 50 m hebben gekregen voor Bellerin.

Als je de geruchten mag geloven zijn ruildeals aan de orde van de dag, maar in werkelijkheid zijn dat soort deals zo zeldzaam dat je er gerust vanuit mag gaan dat een gerucht complete onzin is als het een ruildeal betreft.

Zou City niet beter voor een goeie RB gaan? Guardi is toch ook Barça? Reden genoeg dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona2416
2.Sevilla2310
4.Alavés235
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

24 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Real Madrid hoopt Christian Eriksen met een bod van 45 miljoen euro los te kunnen weken bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren