Barcelona B kan promotie nauwelijks meer ontgaan na voetbalshow

Zondag, 18 juni 2017 om 20:19Demen Bulbul • Laatste update: 20:25

Barcelona B staat voor promotie naar het tweede niveau in Spanje. Het tweede elftal van de Catalaanse grootmacht won het eerste duel met Racing Santander in de finale van de play-offs zondagavond met ruime cijfers en hoopt volgende week voor eigen publiek de laatste stap te zetten richting de Segunda División: 1-4.

Het elftal van Gerard López kende een valse start toen Abdón Prats na veertien minuten spelen de score opende namens de thuisploeg, maar stelde nog in de eerste helft orde op zaken. Marc Cardona zorgde er met een dubbelslag voor dat Barcelona met een voorsprong de rust inging, waarna een rode kaart van doelpuntenmaker Prats vlak na de onderbreking de ploeg al helemaal in de kaart speelde.

Barcelona liep in het restant van de wedstrijd dankzij twee treffers van Dani Romera uiteindelijk uit naar een riante overwinning, waardoor de ploeg zich zo goed als zeker mag gaan opmaken voor promomotie naar de tweede afdeling in Spanje. De laatste keer dat het talententeam van Barça actief was in de Segunda División, was in het seizoen 2014/15.


Poll

Denk je dat Barcelona B promotie uiteindelijk zal veiligstellen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door guaporta)

Oei nu zakt Racing Santander wel heel ver weg.... Zonde vond het altijd wel een mooie club

18 juni 2017 om 20:30

Santander speelde dit afgelopen seizoen al in de Segunda Division B.
De play offs zijn tussen clubs uit de verschillende regionale afdelingen van de Segunda B. Uit de Segunda Division degraderen vier clubs rechtstreeks. Vier clubs uit de Segunda B nemen die plaatsen in voor volgend seizoen

18 juni 2017 om 20:33

Inderdaad heel erg jammer... Promotie naar de Segunda division(waar hebben we het over) zit er nu voor 99% niet in. Terwijl het naar mijn mening een van de mooiste clubs van Spanje is

Jong Ajax speelt in de Jupier League waardoor de stap naar Ajax 1 wat makkelijker is voor de jonkies. Maar maakt dit bij Barcelona B wel uit als ze op het tweede niveau van Spanje spelen? De overstap naar het 1e van Barca is toch veeel te groot vergeleken het tweede niveau in Spanje? Correct me if I am wrong.

18 juni 2017 om 20:30

Wel het hoogst mogelijke niveau waar de jeugd op kan acteren. Maar idd, het niveau verschil blijft heel groot, daarom stroomt er de afgelopen jaren ook bijna niets door naar het eerst.

18 juni 2017 om 20:37

Ik vind het ook heel vreemd dat ze hun eigen jeugdspelers ook zo makkelijk van de hand doen. Gisteren weer Mboula verkocht. die voor een schijntje naar Monaco is gegaan. Eerder zagen we het al met Sandro Ramirez en ook Munir. Het lijkt wel of ze Barca geen vertrouwen meer hebben in La Masia.

18 juni 2017 om 20:42

La Masia is ook behoorlijk overgewaardeerd.

18 juni 2017 om 22:37

Nou nee, een hoger niveau maakt echt wel uit. Zo kunnen jongens ook gewoon blijven bij Barca ipv uitgeleend te worden, ook maakt dit de keuze van talenten makkelijker omdat ze zo hoog mogelijk willen spelen.

Denk dat zelfs de meest optimistische volger van La Masia niet zo'n resultaat had verwacht. Racing Santander is zeker geen makkelijke tegenstander en Barcelona B speelt dit seizoen alles behalve fris, sprankelend en aanvallend voetbal. Deze 1-4 overwinning komt voor mij dus als donderslag bij heldere hemel, maar ben er niet minder blij om.

Promotie van het tweede elftal naar de Segunda Division (tweede niveau) is cruciaal en hopelijk ook aanleiding om een grote schoonmaak binnen het huidige elftal te houden. Het is namelijk beschamend hoe weinig eigen talent er dit seizoen in de ploeg van Gerard Lopez speelde. Neem Fali bijvoorbeeld, een houterige en lompe middenvelder die alles is wat je niet in een middenvelder uit La Masia wil zien. Techniekloos, lomp, traag en vooral ontzettend makkelijk uit zijn spel te halen. Hoop van harte dat de club op korte termijn afscheid neemt van dit soort spelers.

Nu kan de club jongens als Jose Suarez, Marc Cururella, Santiago Bueno, Sergi Palencia, (zelfs) Gerard Gumbau), Carles Alena en Marc Cardona perspectief bieden. Nu kunnen talentvolle spelers in Juvenil A weer op een hoger niveau getest worden zonder onder extreme druk te staan. Jammer genoeg is Jordi Mboula al vertrokken, maar hopelijk kunnen andere talenten wel behouden blijven voor de club. Dit is echt geweldig nieuws! Hoewel ik nog steeds denk dat de doorstroom vanuit de jeugd beperkt zal blijven is dit in ieder geval een stap in de juiste richting, hopelijk heeft Valverde deze wedstrijd ook gezien en jongens als Palencia, Cucurella, Alena en Cardona uit zien blinken.

18 juni 2017 om 21:14

Gefeliciteerd kameraad, tot zover! Zeer belangrijk voor de club en voor de ontwikkeling voor de spelers die jij noemt. Fali is ook inderdaad een verschrikking om naar te kijken, maar hij is dit seizoen o zo belangrijk geweest. Hopelijk wordt onder anderen Fali bedankt voor de bewezen diensten en wordt de selectie weer gevuld met eigen jeugdspelers. Ik denk dat Palencia, Alena, Cucurella, Lopez, Cardona en Romera de onervarenheid kunnen opvangen met hun kwaliteiten en gaat Barca B een mooi seizoen tegemoet. Met hopelijk als eindresultaat volgend jaar een vaste plek bij het eerste elftal voor Alena en Palencia.

18 juni 2017 om 21:58

Begrijp dat dergelijke ervaren spelers belangrijk zijn geweest dit seizoen, maar het doet alsnog pijn aan mijn ogen om een beperkte voetballer als Fali in het shirt van Barcelona te zien. Net als een paar anderen in dit elftal overigens. Ben erg benieuwd hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien, kan me goed voorstellen dat de club wil investeren in jong talent. Als ik dan (volgens mij was het gisteravond) de opstelling van Barcelona B voor me zie volgend seizoen zijn er nog een boel vraagtekens. Wat denk jij ervan?

Jose Suarez
Palencia
Marlon
?
Cucurella
Alena
Gumbau
?
?
Cardona
Perea
18 juni 2017 om 23:57

Voor de verdediging zou ik verder gaan met het duo Marlon en Borja Lopez. Borja vond ik dit seizoen verschillende wedstrijden sterk spelen en meen me te herinneren dat hij ook een paar goals uit corners heeft gescoord met het hoofd. Hiermee bezit hij ook een unieke kwaliteit die Barcelona in zijn geheel mist.

Voor het middenveld zou ik het ook echt niet weten. Dit seizoen hebben vele spelers de overgebleven positie op het middenveld naast Alena en Gumbau gevuld, maar niemand is doorgebroken of heeft geïmponeerd. Hier zou ik toch een talentvolle speler voor halen, indien deze niet gevuld kan worden vanuit Juvenil A.

Voor de positie in de aanval is het eeuwig zonde dat Mboula vertrokken is, want dit was zijn positie geweest voor het komende seizoen. Nu wordt deze gevuld door Alfaro, maar deze speler voldoet niet naar mijn mening en vond hem vaak als een blind paard spelen (zoals Tello toentertijd). Wel heeft Barca B een basis met Alfaro en kan deze als concurrent iemand krijgen vanuit Juvenil A.

Al met al is er zeker een goede kern voor volgend seizoen en vast en zeker valt er iemand in het voorseizoen positief op vanuit de Juvenil A, die meteen mee kan met Barca B. Vorig seizoen wisten wij ook nog niet van de ontwikkeling van Cucurella af die hij afgelopen maanden heeft doorgemaakt. ik ben vol vertrouwen en ben blij dat de nieuwe Puyol, en toekomstig publiekslieveling, Sergi Palencia en Carles Alena in staat worden gesteld om hun verder te gaan ontwikkelen in de Segunda Division A.

19 juni 2017 om 10:51

Verwacht trouwens ook wel de nodige versterkingen komende zomer. En dan niet jongens van het niveau Fali en (met alle respect, vond hem namelijk goed spelen) Perea, maar echt jonge toptalenten die het team naar een hoger niveau kunnen tillen. Het type aankoop Alen Halilovic bijvoorbeeld, die op korte termijn doorgeschoven kan worden naar het eerste elftal.

Verder hoop ik dat de grote talenten uit Juvenil A vaak speeltijd krijgen bij Barcelona B. Dat is namelijk de manier om hen te behouden voor de club en perspectief op het eerste elftal te bieden.

19 juni 2017 om 11:58

Precies, nu Barca B bereikt heeft wat het moest bereiken kunnen ze weer gaan beginnen met oogsten. Barca B moest promoveren en dit kon niet met de spelersgroep van toentertijd. Nu gaan we waarschijnlijk promoveren naar de divisie waar Barca B wilt horen en moet het weer gaan doen waar Barca B voor bedoeld is: spelers beter maken en oogsten voor het eerste elftal. Wel is, voor mij persoonlijk, Perea de uitzondering op de regel. Hij heeft heerlijke individuele acties, kan goed indraaiend a la Nolito op doel schieten en scoren en kan zeer goed mee in het positiespel. Naast Palencia geniet ik vaak nog het meeste vam hem, dus hoop dat hij volgend seizoen nog lekker mee gaat ballen met Barca B. Verder ben ik ook benieuwd naar de progressie van de keeper Puig. Was ooit de nieuwe Victor Valdes en een keeper uit de eigen jeugd vind ik altijd geweldig. Mis ook de tijd met Valdes en Puyol. Hoop dat Puig en Palencia de voorspellingen kunnen waarmaken.

18 juni 2017 om 21:15

Hoe gaat het met de talentvolle Aziatische spelers die bij Barca spelen? Zitten die nog een team onder Barca B?

18 juni 2017 om 21:52

Vooralsnog wel, al heeft Seung Woo Lee volgens mij in zijn contract geregeld dat hij volgend seizoen automatisch gepromoveerd wordt naar Barcelona B. Paik is officieel al speler van Barcelona B, maar speelt nog niet al te veel. Misschien dat dat komend seizoen verandert!

18 juni 2017 om 22:54

Haal je nu niet 2 spelers door elkaar? Twee Koreanen - Paik (Barça b) en lee (Juvenil a) waarbij de laatste inderdaad nu op 1 juli 2017 naar barca b gaat? Iets dat ze niet wilden doen voor Mboula

19 juni 2017 om 10:41

Begon zelf ook al te twijfelen aangezien Paik in mijn geheugen nog (gewoon) onderdeel is van Juvenil A, maar volgens transfermarkt.com is hij al wel gepromoveerd naar Barcelona B. Weet dat Lee contractueel gezien automatisch gepromoveerd wordt, maar kan me gezien het beperkte middenveld goed voorstellen dat ook Paik gepromoveerd wordt (of dat dat al is gebeurd).

18 juni 2017 om 22:38

Hoop dat ik volgend seizoen naar Cadiz Barça kan gaan, maar ze staan nu met 1-0 achter tegen Tenerife, dus ben bang dat het Cádiz Barça B wordt. Ook leuk. 😂😉Maar van harte gefeliciteerd met dit resultaat

19 juni 2017 om 10:47

Moet eerlijk zeggen dat ik de wedstrijden (en zelfs de play-offs) op het tweede niveau niet meer volg sinds Barcelona B gedegradeerd is. Heb dus niet echt een voorkeur voor wie er promoveert, behalve natuurlijk het al gepromoveerde Girona. Volgens mij heeft Cádiz gisteren met 1-0 gewonnen van Tenerife en dus het resultaat rechtgetrokken. Weet niet precies wat er nu gaat gebeuren aangezien er geen strafschoppen zijn genomen.

Zelf wil ik nog altijd een keer de wedstrijd Athletic Bilbao tegen Barcelona meepakken in dat geweldige nieuwe stadion in Bilbao.

19 juni 2017 om 12:27

Volgens bronnen komt aankomend seizoen de finale Copa del Rey in het nieuwe San Mames. Dus indien Athletic de Bilbao zelf de finale niet haalt, dan mag je er op hopen dat Barcelona deze wel haalt en die kant opgaan. Of natuurlijk gewoon naar de competitiewedstrijd. Ik pak zelf in ieder geval altijd de bekerfinales van Barcelona sinds 2009.

19 juni 2017 om 12:50

Nee Cádiz heeft gisteren met 1-0 verloren, thuis had Cádiz met 1-0 gewonnen, in de verlenging niet gescoord dus omdat Tenerife in de competitie hoger is geëindigd gaan die nu met Getafe uitmaken wie er promoveert. Voor mij wordt het dus weer 2e Liga volgen, ach heeft ook zijn charme

19 juni 2017 om 13:38

Wist helemaal niet dat de play-offs zo geregeld waren! Jammer Wandering, was leuk geweest als Cádiz was gepromoveerd!

Jammer dat de finales van de Copa altijd gespeeld worden in een periode waarin ik het normaal gezien erg druk heb, dus dat zit er meestal niet in. Probeer altijd tussendoor tijd vrij te maken om een keer een wedstrijd mee te pakken. Maar Bilbao staat nog op mijn verlanglijstje!

Jammer hoor, Santander is echt een geweldige club met hondstrouwe supporters. tijdje terug nog gered vanwege het faillissement. hopelijk kunnen ze zich nog oprichten maar het zal lastig worden na de 1-4 nederlaag.

Wat een geweldig resultaat voor Gerard Lopez en consorten. Na de 1-0 en de sfeer in het stadion van Racing Santander had ik er geen moment rekening gehouden dat het nog 1-4 zou worden. Met goed spel en het nodige geluk, zoals de rode kaart en gemiste penalty van Racing, heeft Barca B een zeer grote stap gezet richting promotie. Met deze promotie wordt La Masia sterk geholpen door Palencia, Alena en Cucurella als grootste talenten een nieuwe stap te kunnen geven in hun ontwikkeling naar het eerste elftal. Ben zeer blij met dit resultaat en dit is naast het winnen van de Copa del Rey het hoogtepunt van het jaar voor FC Barcelona. Het is nog niet gespeeld, want Barcelona B ontbrak het nie aan geluk, maar met meer concentratie en geen fouten, zoals Marlon Santos maakte met de penalty, mag het niet meer fout gaan. Deze zomer is geslaagd voor mij als Barca B promoveerd en Bellerin gehaald wordt. Tot zover ziet het er goed uit in Catalonie.

Lee Seung-Woo is wel degelijk talentvol hoop dat die bij een andere club de kans krijgt

Yes,

Hopelijk krabbelt La Masia nu weer een beetje op. Veel mensen denken dat het niks is maar voor talenten is een hoger niveau wel cruciaal en kunnen spelers nu echt goed getest worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona B


62 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Nils MortimerAanvaller71
Ángel RodadoAanvaller73
Peque PoloAanvaller40
Iñaki PeñaKeeper40
L. CarevićKeeper10
Arnau TenasKeeper30
Álex BaldéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona B.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Mallorca 6 0 0 0
2020/2021 Real Mallorca 31 10 4 0
2019/2020 Real Mallorca 20 0 1 0
2018/2019 Real Mallorca 35 6 2 1
2017/2018 Real Mallorca 37 12 9 1

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren