Huesca-coach deelt eigen speler kopstoot uit: ‘Hij moet respect hebben’

Zondag, 18 juni 2017 om

Juan Antonio Anquela is het gesprek van de dag in voetbalminnend Spanje. In de tweede halve finale van de play-offs om promotie naar LaLiga tegen Getafe (3-0 verlies) deelde de oefenmeester van Huesca nota bene zijn eigen speler David López een lichte kopstoot uit. De beelden van het incident gingen onmiddellijk viraal.

López, die in het heenduel (2-2) op de bank zat, werd in de 59e minuut naar de kant gehaald. Dat zinde de middenvelder absoluut niet en dat liet hij Anquela ook duidelijk weten. De oefenmeester was daar echter niet van gediend, zette zijn hoofd tegen dat van López en duwde hem richting de reservebank.

"Voetballers denken dat ze alles kunnen maken en zeggen wat ze willen", zo vertelde Anquela na afloop. "Hij was boos op mij en ik was boos op hem. Dat is de normale gang van zaken binnen een voetbalteam. Het was niet de eerste keer en het zal niet de laatste keer zijn. Ik heb verder niks te zeggen. Het lijkt wel alsof de trainers altijd hun mond dicht moeten houden en de voetballers kunnen doen en laten wat ze willen. Hij moet respect hebben." Getafe speelt in de finale tegen Cádiz of Tenerife.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door alexdelpiero10)

Hij heeft helemaal gelijk. Los van de kopstoot heeft hij 100% gelijk. Iedereen denkt maar te kunnen doen en laten wat die wilt zelfs wanneer onrespectvol gedrag het resultaat ervan is.

18 juni 2017 om 09:19

Met alle respect, maar dit was nog niet eens een beetje een kopstoot. Dat is gewoon haantjes gedrag zo hoofd tegen elkaar aan gaan staan duwen. Trainer heeft hier bovendien 100% gelijk, want die speler misdraagt zich gewoon na die wissel. Moet je voor de gein eens een filmpje opzoeken op YouTube dat heet: Mido vs Shehata. Ja Mido van Ajax. Die wordt dus door de bondscoach (van Egypte) gewisseld op de ACN. Alleen was onze Mido daar niet mee eens.

18 juni 2017 om 10:02

Dit is inderdaad geen kopstoot. De coach maakt zich instinctief groter en buigt zijn hoofd over de speler heen om zijn dominante rol te tonen. Haantjesgedrag inderdaad. Het hoort niet, zulke openlijke uitingen worden in onze westerse cultuur niet zo gewaardeerd.

Ik begrijp echter dat zo'n coach op een bepaald moment ontploft door een speler met een autoriteitsprobleem, die denkt dat hij belangrijker is dan het team en zijn baas publiekelijk in zijn gezag ondermijnt. Wie weet is zijn ondermijnende gedrag al een tijdje aan de gang en heeft het zijn weerslag op de groep

Ik zou als clubleiding vooral de speler dit incident aanrekenen en hem duidelijk maken dat hij zijn plaats moet kennen, en verder de coach een cursusje zelfbeheersing aanbieden om te leren er meer in figuurlijk zin boven het gedrag van de speler te staan.

18 juni 2017 om 10:04

Nee, daar heb je gelijk in; dit was geen kopstoot. Maar er zijn zat mensen die dit al erg vinden. Daarom gaf ik dat aan; ik heb geen zin in discussies die gaan of het wel of geen kopstoot is. Het ging mij meer om de reden achter het opstootje. Dat van Mido is al wel een tijdje terug haha.

18 juni 2017 om 16:10

Ja maar dat is wel eerste waar ik aan denk bij deze gedragingen. Wat ging die vent toch over de schreef (Mido). Kun je je gewoon voorstellen dat Robben op het EN gewisseld wordt en voor de hele wereld gewoon totaal uitflipt op Advocaat? Zo erg dat ie gewoon door twee man tegengehouden moet worden. Bij zulke mensen zie je altijd dat ze niet in dienst van het elftal kunnen fungeren. Ze verwachten dat het andersom is. Mido is in de eerste plaats ook niet blij als Egypte scoort. Dan zie je het besef komen van: kan ik gewoon echt niet maken om niet te vieren met me ploeggenoten.

Dat had die van Luxemburg ook moeten doen bij die zogenaamde nieuwe Messi van ze

Goedendag, dat is toch geen kopstoot... wat een ophef om niets. Spelers moeten inderdaad maar eens wat meer respect tonen naar hun trainers, zie ook die snotaap van Luxemburg een paar weken geleden. Natuurlijk heeft die trainer een voorbeeldfunctie, maar ik snap zijn reactie wel.

Beide ontslaan! Van beide kanten worden groten foute gemaakt

18 juni 2017 om 09:35

Beide ontslaan ook, beetje kort door de bocht vind je niet?

18 juni 2017 om 10:11

Ontslaan nog wel? Want het zijn net mensen, mensen die foutjes maken.

Ja want met terug schreeuwen dwing je echt respect af. Haantjes gedrag van 2 kleuters die beide geen enkel respect verdienen. Grappig dat zo'n trainer denkt een beetje de interessante man uit te hangen door over respect te beginnen,terwijl hij zichzelf net tegenover de hele wereld voor lul heeft gezet en aan iedereen heeft laten zien dat ie respect absoluut niet verdient.

18 juni 2017 om 11:04

Ik weet niet of je zelf in ooit een leidinggevende functie heb gehad, maar ik heb het gevoel van niet. Er zijn ondergeschikte werknemers, die zich kunnen gedragen als peuterpubers en zo structureel het bloed onder de nagels vandaan halen met irritant ongewenst gedrag.

Deze speler López profileert zich hier als een vaatje dynamiet en lijkt de coach van alles toe te wensen, schopt en passant tegen een voorwerp wat in zijn weg staat en draait zich vol venijn en agressie abrupt om wanneer de coach hem erop aan spreekt. Wil je een duidelijker voorbeeld van gebrek aan respect vertonen dan dit?

De speler heeft schijnbaar last van een autoriteitsprobleem en schroomt de verbale confrontatie niet, terwijl zijn lichaamstaal tegen het aangaan van een fysieke confontatie aanzit.

Je hebt makkelijk lullen als je niet in de schoenen van de coach staat zo vanachter je toetsenbord. Zijn reactie is wat ongecontroleerd, maar er zijn ook grenzen aan acceptatie en toelaatbaarheid. Het gaat ook om het gezag van de man naar de selectie toe. Eén zo'n persoon kan een hele groep beïnvloeden.

Uiteraard is aanspreken en op z'n plaats zetten in de kleedkamer of op kantoor een betere reactie, maar misschien is dat het stadium allang gepasseerd en bijft de speler een notoire stoorzender.

De coach reageert publiekelijk, dat is niet gewenst, maar vinden dat hij zichzelf voor lul zet en geen respect verdient, is jouw mening. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen, die begrip voor zijn reactie op de agressieve actie kunnen opbrengen. Ook al is het niet zo gebruikelijk.

Zoveel over de grens ging de coach nou ook weer niet, van een kopstoot was geen sprake. Leidinggevenden zijn soms net mensen, zoals AlexDelPiero10 hierboven ook al aangaf.

18 juni 2017 om 16:12

Perfect verwoord! 👍De trainer is de kapitein van het schip. Als hij dit over zich heen laat gaan, zullen andere spelers ook hun respect voor hem verliezen.

Spelers moeten eens beseffen dat de trainer de baas is en niet zulk gedrag vertonen je zag het laatst ook bij de wedstrijd ned-luxemburg de speler van luxemburg liet zich ook even van zijn slechte kant zien toen hij werd gewisseld , spelers moeten hun grote mond houden en voetballen daar worden ze voor betaald en als je het niet eens bent met een wissel moet je beter je best doen en zorgen dat je niet wordt gewisseld , geen trainer haalt een speler er uit die de sterren van de hemel speelt hoor .

18 juni 2017 om 11:11

Behalve Advocaat misschien. 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Huesca


1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Eugeni ValderramaMiddenvelder223
S. OkazakiAanvaller214
Cristo GonzálezAanvaller152
LuisinhoVerdediger170
Dani RabaAanvaller133
Javier GalánVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Huesca.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Huesca.

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Everton en Internazionale naderen een akkoord over Matias Vecino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren