Update: Pienaar zit na halfjaar weer zonder club na ontbinden contract

Woensdag, 3 januari 2018 om 15:40

Steven Pienaar zinspeelt op een terugkeer naar Nederland. De middenvelder is aan het eind van de maand transfervrij, nadat hij een seizoen doorbracht bij Sunderland. Pienaar merkt dat hij de Premier League niet meer kan bijbenen. De Eredivisie is daarentegen wel een geschikte competitie, stelt de Zuid-Afrikaan in gesprek met TimesLive.

"De sleet is erop gaan zitten in de afgelopen twee jaar", erkent Pienaar, die in de Premier League ook speelde voor Everton en Tottenham Hotspur. "Dat heeft te maken met mijn lichaam en met het type speler dat ik ben. Ik heb veel moeten doorstaan. Maar het is op zichzelf al een prestatie om tien jaar lang op dit niveau te spelen. Ik ben trots dat ik dat heb gedaan. Fysiek was het moeilijk, maar ik heb tegen mezelf gezegd dat ik het zou doen en dat deed ik."

Pienaar is inmiddels 35 jaar. Hij zegt dat zijn lichaam veel klappen te verwerken heeft gekregen in de Premier League. "Het tempo in Engeland ligt natuurlijk hoger dan in andere landen. Ik wil mezelf niet voor de gek houden en nog een jaar blijven", geeft de voormalig Ajax-middenvelder aan. "Ik ga het misschien een jaar proberen in Nederland. Het tempo is daar lager en het voetbal is tactischer. Maar langer in Engeland blijven? Geen schijn van kans."

Update 5 juli 14.23 uur - Voormalig Ajacied Steven Pienaar verlaat Europese velden
Steven Pienaar keert terug naar zijn geboorteland Zuid-Afrika. De middenvelder verliet het gedegradeerde Sunderland onlangs met een aflopend contract en heeft zich verbonden aan landskampioen Bidvest Wits. Voor Pienaar betekent zijn rentree de eerste keer dat hij in de Zuid-Afrikaanse competitie speelt sinds hij in 2001 Ajax Cape Town inruilde voor Ajax. De 35-jarige voormalig international kwam verder nog uit voor Borussia Dortmund, Everton en Tottenham Hotspur.

Update 3 januari 14.40 uur – Pienaar zit na halfjaar weer zonder club na ontbinden contract
Het contract van Steven Pienaar bij het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits is ontbonden. Volgens trainer Gavin Hunt heeft het vertrek van de ex-Ajacied onder meer met de slechte resultaten te maken. "Door onze positie op de ranglijst moeten we bepaalde dingen wijzigen in onze selectie", citeert IOL. Bidvest Wits nam de routinier afgelopen zomer over van Sunderland. De club was toen net kampioen geworden, maar dit seizoen is de club hekkensluiter.


Poll

Steven Pienaar is geschikt voor...


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ik denk dat Pienaar voor alle eredivisieclubs een meerwaarde kan zijn, alleen de vraag is in welke mate en welke rol. Heerenveen en Twente lijken mij goeie clubs voor hem.

17 juni 2017 om 11:58

Ik denk niet dat FC Twente hem kan betalen. Ik denk dat hij wel minstens twee miljoen euro verdient en als hij al in zou willen leveren, zou dat toch nog steeds minimaal 500.000,- per jaar zijn. Dat is wel erg veel geld en dat gaat FC Twente niet meer aan een speler betalen en al zeker niet voor een 35-jarige speler. Heerenveen denk ik ook niet.

17 juni 2017 om 12:06

Hij is wel transfervrij Sirius. Ik kan niet in de kas van Twente kijken, maar dat scheelt natuurlijk ook een slok op een borrel.

17 juni 2017 om 12:11

FC Twente is net van een aantal dure salarissen af (marsman, Stevens, Eghan, Ebecilio). FC Twente gaat geen 500.000,- per jaar betalen voor een 35-jarige speler die geen restwaarde meer heeft. Bovendien heeft Van Halst al aangegeven niet meer dat soort salarissen te willen betalen.

17 juni 2017 om 12:35

Sterker nog ik denk dat hij bij Feijenoord niet zal misstaan. Het middenveld is nu te licht in de breedte.

17 juni 2017 om 14:38

Maar dan moet je je als club wel afvragen hoeveel die ervaring waard is. Om minstens 500-700k te betalen voor ervaring, is in mijn ogen een te hoog bedrag, vooral voor Nederlandse clubs. Hij is inmiddels 35 jaar en speelt nu al 3 seizoenen best weinig. Je mag je afvragen in hoeverre hij uberhaupt nog een aanwinst is en of hij nog wel fit genoeg is. Ik heb het persoonlijk nooit een bijzondere speler gevonden.

17 juni 2017 om 14:45

hoe kom jij erbij dat hij 500 k wil gaan verdienen ik denk dat hij voor 350k per jaar echt wel bij feyenoord wil ballen. champl spelen en hij lijkt me heel goed voor de jonkies. maar ik zie hem eerder bij vitesse

17 juni 2017 om 15:06

Deze jongen is een ajaxcied dus die gaat wss niet naar Feyenoord schat ik zo in

17 juni 2017 om 21:14

Reken maar eens na. Hij zal ongetwijfeld minimaal 2 miljoen euro verdienen in Engeland. Als je dan maximaal 75% wil inleveren (en dan houd ik het heel erg hoog aan), kom je alsnog op 500k. Waarom zou Pienaar voor nog minder gaan voetballen en waarom zou een Nederlandse club uberhaupt nog zoveel salaris gaan betalen voor een 35-jarige speler? Dat is gewoon weggegooid geld. Feyenoord is echt niet meer zo dom om geld op die manier weg te gooien.

3 januari 2018 om 17:19

Wat dacht je van 350k verdienen bij een club of helemaal niks verdienen bij geen club?

Ik denk dat hij voor de top-3 inmiddels te kort komt, maar voor elke andere club denk ik een waardevolle toevoeging met zijn ervaring!

de vraag is welke club wil hem hebben , 35 jaar en tegen welk salaris? lager dan subtop zal ie wel niet willen wellicht iets voor AZ of Vitesse, Utrecht zit al overvol op het middenveld en werkt liever met jonger talent.

Zou een erg goede versterking zijn voor Twente, alleen ben ik bang dat hij dan (te) veel salaris moet inleveren, in Engeland ligt het salaris over het algemeen veel hoger....

17 juni 2017 om 13:27

Maar in Engeland komt hij waarschijnlijk niet meer aan de bak, dus veel keuze zal hij op zijn leeftijd nou ook weer niet hebben.

Zou erg goed bij een club als Twente passen. Overigens is dat alleen gebasseeerd op mijn gevoel

Dat hier de tempo lager ligt en het spel wat tactischer is vergeleken met Engeland geloof ik wel, maar het spel is hier ook niet stil blijven staan en het breivoetbal is hier ook uitgekotst dus ik denk dat Pienaar zich hier op verkijkt Voor de subtop komt hij hier ook tekort en dat is voor iemand die 35 is ook geen schande, maar zou hem wel graag weer zien op de Nederlandse velden.

17 juni 2017 om 13:00

Hier vergeet je toch echt iets. Meneer Kuyt kon het op zijn 35e ook nog steeds hier en is zelfs landskampioen geworden. Pienaar stond ook altijd bekend om zijn harde werken, dus waarom zou hij dat niet kunnen? Stond deze man ook niet regelmatig rechtsback? Ik zeg haal maar op Ajax. Meerdere posities inzetbaar, karrevracht ervaring en nog steeds een goede voetballer plus Ajax DNA

17 juni 2017 om 14:34

Twaalf wedstrijden voor Sunderland gespeelt, gaf zelf al aan dat hij het die twaalf wedstrijden al niet aan kon fysiek.

Ajax speelt momenteel een stijl van voetbal waarbij er heel veel bewogen moet worden, gaat hem dus helaas niet worden.

Mogelijk wat voor Feijenoord.

17 juni 2017 om 15:23

We hebben nog geen idee hoe Keizer met deze selectie wil spelen, hoe weet je dat hij het Bosz voetbal gaat voortzetten?

17 juni 2017 om 15:57

"ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan.”

Aldus Keizer zelf.

17 juni 2017 om 16:05

Het spel is er hier in ieder geval niet beter op geworden. En waarom denk je dat Pienaar "breivoetbal" speelt?

17 juni 2017 om 21:18

Ik denk omdat je van een 35-jarige speler van het type Pienaar die zelf al aangeeft dat de Premier League een aanslag op zijn lichaam was niet kunt verwachten dat hij nog de longen uit het lijf rent. Dan is hij dus alleen nuttig in de passing en de mentaliteit.

Ik zou als ik het bestuur van FC Utrecht was eens een lijntje uitgooien. Er is kans dat er nog meer Middenvelders vertrekken, en om dan een ervaren middenvelder met veel europese ervaring erbij te hebben die ook de talentvolle jonkies kan helpen zou wel fijn zijn. Het salaris is misschien een probleem, maar wie weet wat je kan regelen.

3 januari 2018 om 17:19

Waarom zou je een 35-jarige nog terughalen naar Nederland. Die man is een veteraan! Hebben ze Emanuelson en Braafheid niet al voor die ervaringsrol? Bovendien zijn Labyad, Ayoub en Willem Jansen toch ook niet van gisteren? Geld investeren in Pienaar (salaris) zou ik verspilde moeite vinden en vooral een verspilde plek in de selectie. Beter speurt FC Utrecht de velden af voor een buitenkansje: Maher zou ik een uitstekende aankoop vinden voor die club. Middenveld met Ayoub, Labyad en Maher zou smullen zijn!

3 januari 2018 om 17:39

Sinds wanneer is Maher een buitenkansje? Die gast heeft heel lang geleden een aantal goede wedstrijden achter elkaar gespeeld. Bij AZ was hij erg goed,maar dat is nog langer geleden...ik denk dus dat je doelt op het niveau dat hij ooit heeft gehad? Dat Labyad de draait weer heeft opgepakt, hoeft niet te zeggen dat dit ook voor Maher gaat gelden. Vergeet ook niet dat Ten Hag is vetrokken.

3 januari 2018 om 23:54

Maher is een buitenkansje sinds zijn contract komend seizoen afloopt. De kunst van het herkennen van een goede voetballer zit hem niet in het moment van de dag, maar verdient wat meer verdieping lijkt me. En dat jij het vertrek van Ten Hag als gevaar ziet waarom Labyad ineens minder zou kunnen renderen is precies waarom Maher ook mislukt is bij Psv.

Bij AZ speelde Maher op tien en had hij een vrije rol terwijl hij zich gedekt wist door box-to-box spelers als Elm en Henriksen. PSV kocht hem voor flink wat geld maar kon die omstandigheden niet bieden omdat Cocu zijn team met de punt naar achteren liet spelen. Zodoende moest de creatieve Maher ineens een werkende teamspeler worden die in de teamdiscipline moest spelen. Geen wonder dat dat niet ging werken.

Niettemin heeft Maher het voetballen echt niet verleerd en de houding die hij bij PSV aan de dag legt ondanks zijn teleurstellende situatie geeft weer dat die jongen op en top prof is. Ik weet zeker dat elke subtopper die Maher in zijn kracht zet zoals waar hij bij AZ in floreerde, goud in handen heeft. Dat Labyad de draai weer heeft opgepakt wil inderdaad niet zeggen dat dat voor Maher ook gaat gelden. Maar het wil evenmin zeggen dat dit voor Maher ook niet ook zou kunnen gelden. Kortom: ondanks de overeenkomsten in loopbaansituaties heeft de situatie Labyad er helemaal niets mee te maken.

Utrecht, Heerenveen of Groningen misschien? Hij zal wel een riant salaris willen ontvangen, maar geeft zelf wel aan om terug naar Nederland te willen verkassen. Lijkt me geweldig om hem terug in de Eredivisie te zien.

Genoeg voorbeelden die dachten aan afbouw in de Eredivisie maar ze van een koude kermis thuis kwamen uiteindelijk. Pienaar moet het niveau niet gaan onderschatten. Voor Ajax en PSV is hij helemaal niet van toegevoegde waarde en voor Feyenoord misschien ook niet. Als hij genoegen neemt met de salarissen bij AZ of Utrecht, dan zou hij het misschien gaan redden. Vergeet ook niet dat hij te blessuregevoelig is.

Mooi dat zo'n grote Zuid-Afrikaanse voetballer kiest voor een terugkeer naar zijn land.

5 juli 2017 om 14:58

Dat vind ik niet. Daardoor ga ik hem niet meer zien namelijk. Ik was vroeger groot fan van hem en heb hem daarna altijd nog gevolgd. Nu houd dat op omdat ik niet de zuid-afrikaanse league gaat kijken.

Als een eredivisie-club hem had gehaald had ik dat geweldig gevonden. heel jammer.

Van zijn kant snap ik het natuurlijk wel.

Jammer

wat fantastisch dat een zuid-afrikaanse speler van het formaat Pienaar terugkeert naar het land van herkomst! kon zeker nog in de subtop Eredivisie mee en anders in een andere rol van toegevoegde waarde zijn voor menig team.

zelf een keer naar een wedstrijd van de Wits geweest, stadion heeft ongeveer dezelfde capaciteit als een gemiddelde club uit de hoofdklasse terwijl het niveau daar ook ongeveer hoofd/topklasse is. meeste Zuid-Afrikaanse voetballers hebben vaak een fantastisch fysiek en ook een redelijke techniek alleen daar houd het dan ook wel op. Velen snappen het spelletje niet echt en zijn dus tactisch niet sterk wat terug te zien is in de techniek, want er komen dan meestal veel overbodige trucjes bij die wel leuk zijn maar nou niet erg functioneel zijn.

al hoewel de capaciteit aardig klein is, is de ambiance fantastisch! supporters van beide clubs zitten naast elkaar, worden 90 minuten liedjes gezongen & gedanst en een kaartje kan je gewoon aan de deur kopen voor 40 Rand wat nu ongeveer 4/5 Euro is

Toch enigszins verrassend dat zelfs in Zuid Afrika met alle respect zijn contract hebben ontbonden. Had zelf ingeschat (en was daar te zien aan de comments hier niet de enige in) dat hij toch van waarde kon zijn voor een subtopper of een topper zou zijn voor alles daar onder. Maar blijkbaar is de koek toch wel op nu.

3 januari 2018 om 17:05

Het geld is eerder op, als ik dit artikel goed begrijp.

4 januari 2018 om 11:25

Geld ook, maar de sportieve prestaties vallen schijnbaar ook flink tegen en dan lijkt het er toch op dat Pienaar ook sportief niet meer kan brengen wat ze ervan hadden verwacht of gehoopt.

Pienaar en Sneijder op het middenveld bij FC Utrecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sunderland

Stand
Actuele wedstrijden

Zuid-Afrika
12 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
AC Milan is in gesprek met de vertegenwoordiging van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren