Klaassen wacht riant salaris na miljoenentransfer naar Everton

Vrijdag, 16 juni 2017 om

Davy Klaassen heeft zijn grote internationale transfer na vier volle seizoenen bij Ajax. De middenvelder ondertekende donderdag een contract voor vijf jaar met Everton, dat een bedrag van 27 miljoen euro overmaakt naar Amsterdam. Een forse som geld voor Ajax, maar de Oranje-international zelf mag ook zeker niet klagen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door limboroy)

nice!!! en als die het goed doet wordt zijn contract na een jaar opgebroken en gaat die 6 verdienen. Ik heb er al het vertrouwen in dat het goed gaat komen met Klaassen.

16 juni 2017 om 08:32

Ik heb ook een idee dat het met Klaasen wel goed gaat komen. Is een harde werker en daar houden ze in Engeland wel van, die ook nog is regelmatig scoort.

16 juni 2017 om 09:24

Vrees wel dat hij fysiek tekort komt voor het Engelse voetbal, maar daar zal vast aan gewerkt gaan worden in de sportschool.

16 juni 2017 om 10:14

Zeiden ze van wijnaldum ook.

16 juni 2017 om 09:41

Kwestie van afwachten maar heb ook goede hoop. Voetballers die het van hard werken moeten hebben zieke minder vaak een terugval krijgen.
Overigens mooi voorbeeld van slimme carriã¨re planning. Hij had na 2 jaar Ajax best ergens kunnen spelen voor 2 miljoen per jaar maar dan is het de vraag of je veel speelt (toen nog geen gearriveerde speler). Nu na 4 jaar relatief laag bedrag een dik contract voor 4 jaar en als basisspeler gehaald. Slim...!

Het is hem gegund!! Succes daar.

Prachtig voorbeeld van een geleidelijke weg, lang gebleven, veel gespeeld, international geworden, prijzen gepakt kortom zich ontwikkeld. Ook bij Ajax al lekker verdiend maar nu de jackpot binnen halen en de club via de voordeur verlaten! Quasim Bouy en Raiola, zo kan het ook, financieel is hij hem nu ook voorbij. Gaat je goed Davy!

Heeft ie goed voor elkaar in de wetenschap dat bijvoorbeeld Eriksen ongeveer hetzelfde verdiend bij Tottenham, goed onderhandeld!

Mooi tussenstap voor Davy! Als hij het fysiek allemaal aan kan in de PL, dan verwacht ik nog dat hij binnen 2 jaar een nog beter transfer maakt!

16 juni 2017 om 08:36

Echt een top transfer voor Davy. Everton speelt het voetbal wat hij kan en Engelsen waarderen het altijd als er inzit wordt getoond, iets waar Davy geen gebrek aan heeft. Heb er zin in!

Veel te veel voor zo een jongen. Heeft te weinig techniek en was volgens mij nog niet eens klaar voor de volgende stap. Het is een harde werker en dat is ook de enige wat ik zosnel kan bedenken.Die jongen moet koeman bedanken, ik denk niet dat iemand hem anders had gehaald voor dezelfde bedragen.

16 juni 2017 om 08:39

Hier doe je Klaassen wel te kort als je het mij vraagt. Klaassen is geen rasvoetballer zoals Eriksen dat is bijvoorbeeld. Maar heeft wel de gave om altijd op de goede plek te staan. En voegt gewoon veel toe aan een aanval aangezien hij het spel prima leest en dus ook snel weet waar de bal terecht kan komen.

16 juni 2017 om 08:49

Hoe bedoel je mag blij zijn? Deze man heeft de afgelopen jaren geknokt bij Ajax, vrijwel elk jaar Champions League of Europa League gespeeld iets wat Everton in de afgelopen jaren niet aan heeft meegedaan! Dus deze man zal wel veel kunnen betekenen bij Everton!

16 juni 2017 om 08:54

@kartal1: Het is het bedrag per definitie waard, want Everton is bereid om het bedrag te betalen. Er waren daarnaast veel andere clubs geïnteresseerd (en natuurlijk weet ik niet hoeveel zij zouden betalen). Hij is niet alleen een harde werker, ook een tactisch zeer sterke speler die gewoon erg veel scoort. Je doet 'm echt veel te kort. Mij bekruipt het gevoel van jaloezie wel een beetje als ik je reactie lees. Ik vind het fijn voor Klaassen dat hij een mooie stap maakt. Hij is de Eredivisie ontgroeid en van onschatbare waarde voor Ajax geweest!

16 juni 2017 om 09:01

@kartal1

Goh, toen die jongen als tiener zwaar geblesseerd raakte, regelde Cruijff himself, dat hij naar Barcelona kon komen om door een bevriende specialist geholpen te worden, zodat hij zo snel mogelijk weer bij de selectie kon aansluiten. Cruijff was groot bewonderaar van de voetballende kwaliteiten van Davy, zal deze man er slecht kijk op hebben gehad?

Net als Ronald Koeman er geen kijk op heeft? Klaassen was waarschijnlijk gewilder in Europa dan jij je voor kan stellen. Dat bepaalde ook mede de prijs die Everton betaalde. Dat maakt het bedrag ook marktconform voor een speler van zijn kwaliteiten.

Dat jij enkel kan bedenken dat het enige is wat hij kan enkel hard werken is, ligt meer aan jouw inzicht. Klaassen is net iets meer dan dat. Een leider, goaltjesdief, een aanjager met spelinzicht en gogme, een box-to-box speler, een jongen die in één voetbeweging een aangespeelde bal naar de de vrije man weet te plaatsen en bovendien een mooi karakter en teamspeler.

Ook was hij aanvoerder van de jonge honden van het Ajax die het afgelopen seizoen in Europa indruk maakte. Davy Klaassen was echt de sturende kracht op het veld en het verlengstuk van de trainer.

16 juni 2017 om 09:38

@kartal

''heeft te weinig techniek ''
''niet klaar voor een volgende stap''
''het is een harde werker en dat is ook de enige wat ik zo snel kan bedenken''

Met deze uitspraken schieten veel mensen in de lach, waaronder ik. Kijk voor de verandering is minder door een gekleurde bril en meer naar wedstrijden van Ajax voor je met een slecht onderbouwde reactie aan komt zetten. Ik denk dat ze er bij Ajax en Koeman zelf een betere kijk op hebben.

De groene duimpjes krijg je dan ook van mensen die er een even slechte kijk op hebben als jij, met een te diepe afgunst, lachwekkend.

16 juni 2017 om 15:14

Nou de reacties van mensen die hem wel goed genoeg vinden zijn toevallig allemaal ajaxcieden. Ik daarin tegen ben gewoon een neutrale staander hierin. Ik heb minstens 10 wedstrijden van ajax gezien en ik blijf bij mijn standpunt. Zoveel miljoenen voor deze jonge, zonde vind ik het. Nogmaals ik denk dat hij koeman en de naam ajax moet bedanken voor zijn transfer. Als ie het haalt bij everton dan zal dat ook zijn plafond zijn of terug naar ajax. Ik heb helemaal.geen afgunst hoor maar deze speler vind i gewoon niet goed genoeg

16 juni 2017 om 20:42

Klaassen zal over een aantal jaar bij Arsenal, Manchester, of misschien zelfs Atletico spelen. Hij heeft het in zich om uit te groeien naar een nog grotere speler dan dat hij nu is.

16 juni 2017 om 09:41

Tuurlijk joh en Koeman mag zo maar even bijna 30 miljoen uitgeven aan alleen maar een harde werker je hebt er goed kijk op zie ik , deze harde werker heeft meer techniek dan je denkt en is gewoon een hele goede middenvelder die altijd tussen de 10 en 15 goals maakt als middenvelder maar goed hij is volgens jou een harde werker dan zal koeman het wel verkeerd zien , ga aub fietsen man en reageer iets zinniger .

16 juni 2017 om 10:08

Helemaal mee Eens! We zullen nog wel zien of hij het gaat maken.

16 juni 2017 om 10:19

Misgunners. Als je geen fan van Klaassen bent, wees dan in ieder geval blij dat hij de kans krijgt om zich te verbeteren in de Premier League. Dat zal voor het Nederlands elftal ook voordelen hebben. Misgunners.

16 juni 2017 om 11:28

Ik gun het hem van harte, en ik hoop het voor het Nederlands elftal, maar ik denk gewoon dat hij niet gaat slagen

16 juni 2017 om 10:20

Nog even de mening van Cruijff over Davy Klaassen opgezocht. Hieronder passages uit een artikel van VI van 27-10-2014:

'Wat Johan Cruijff betreft, is de rol van Davy Klaassen cruciaal voor Ajax. De legendarische nummer veertien ziet in de middenvelder van de Amsterdammers iemand die over de voor zijn positie vereiste kwaliteiten beschikt.'

'Cruijff meent dat er een bepaald pakket aan kwaliteiten vereist is om centraal op het middenveld te kunnen spelen.

"Voor deze positie moet je positioneel sterk zijn, in staat om de balsnelheid te controleren en daarnaast de techniek hebben om met deze balsnelheid om te gaan.
Xavi, Toni Kroos en Davy Klaassen kunnen dat. Bij alle drie is de aanname perfect en ze kunnen zowel met links als rechts uitstekend passen. Let maar op, zodra Klaassen bij Ajax vanuit de positie speelt, dan wordt de balsnelheid meteen verhoogd. Bovendien lijdt hij zelden of nooit balverlies."

Aldus Johan Cruijff.

16 juni 2017 om 20:39

hij was de beste middenvelder van de eredivisie e laatste 2 seizoenen, stak er met kop en schouders boven uit

Mooie transfer voor Klaassen. Ik hoop dat hij als voorbeeld wordt gezien voor de jongere voetballers in NL hoe je je loopbaan het beste kunt uitstippelen.
Eerst ervoor zorgen dat je een vaste waarde wordt, dan een dragende speler worden en pas dan naar het buitenland.
Denk niet dat veel spelers hem dit nog na zullen doen. Hoop dat hij slaagt.

Wel een aderlating voor Ajax. Hij was de motor van Ajax.

16 juni 2017 om 09:41

Een aderlating vind ik het niet. Iedereen verwachtte deze transfer al, en het is hem van harte gegund. Daarnaast staan er een hoop jongens klaar om zichzelf te bewijzen.

16 juni 2017 om 13:47

De jonkies die tot nu toe als invaller speelden, speelde in een goed draaiend elftal. Zonder Klaassen zullen de jonkies wel zwaarder hebben om zich te bewijzen.

Jammer hoor dat onze eredivisie toppers voortaan super blij zijn met niks zeggende clubs zoals Everton. Die nooit maar dan ook bijna nooit voor de prijzen speelt. Conclusie onze competitie is echt zo drastisch veranderd. Vroeger konden onze Eredivisie toppers kiezen uit de top, nu dus clubs als Everton die niet eens in de buurt komen van de prijzen die Ajax,psv of Feyenoord hebben gewonnen.

Maar Davy held uiteraard wens ik je alle succes.

16 juni 2017 om 09:52

Niet alles draait maar om direct om de titel mee te kunnen spelen. De Premier League is gewoon een veel hoger en groter podium dan de Eredivisie.

Max Verstappen had ook beter gewoon in de Formule 3 kunnen blijven rijden. Had hij jaarlijks die titel binnen kunnen tikken, maar toch is hij naar Torro Rosso gegaan. Daar had hij 0 kans op de titel maar kan je wel aantonen dat je mee kan in de koningsklasse van jouw sport. Doe je het daar goed, dan komt de top alsnog voor je.

De tijden zijn veranderd en met de globalisering en bijbehorende commercialisering zijn de competities uit grotere gewoon weggelopen bij die van kleine landen. Daar hebben we nu eenmaal mee te maken. Buiten dat is Klaassen een prima voetballer, maar natuurlijk geen wereldspeler. Het feit dat hij pas op zijn 24ste vertrekt geeft dat eigenlijk ook wel aan. Dan kan je wel roepen dat het verstandige planning is, maar als je echt een wereldtalent ben dan ben je de Eredivisie al gewoon eerder ontgroeit. Dat speelt zeker ook mee.

16 juni 2017 om 10:21

"nu dus clubs als Everton die niet eens in de buurt komen van de prijzen die Ajax,psv of Feyenoord hebben gewonnen.” Dus prijzen van vroeger moeten nu nog steeds van belang zijn bij de kwaliteiten van een elftal? Iets met "in het verleden behaalde resultaten"...

Zonde dat die weg gaat eigenlijk. Wat heb je te klagen als je bij Ajax al 1 miljoen per jaar verdient. Daar kan menig mens alleen van dromen. Als we onze sterke spelers blijven verkopen aan buitenlandse clubs komen we als nederland nooit hogerop

Mooie transfer voor een mooi bedrag. Denk wel dat Ajax de titel en CL voetbal komend seizoen kan vergeten tenzij er een goede (ervaren) vervanger gehaald wordt. Ik weet dat er een paar talenten klaar staan om hem te vervangen, maar die zijn nog lang niet zo goed als Klaasen. Los van het feit dat hij veel scoort, heeft hij bij Ajax ook veel belangrijke doelpunten gescoord. Al die lastige wedstrijden die Ajax heeft gespeeld scoorde hij vaak in de 70e minuut of zo de belangrijke 1-0. Die kwaliteit heeft hij en zie ik niet direct bij de andere middenvelders van Ajax. Daarnaast trok hij als aanvoerder ook nog eens de kar en dat kun je nog niet verwachten van die jonkies die er aan komen.

Getalenteerde voetballers van Nederland in de categorie 21 jaar en jonger letten jullie op! Ipv snel op je 19-20e ergens 2 miljoen per jaar verdienen en vervolgens banken en nooit meer zoveel verdienen of zoals Klaassen tot je 24e max een miljoen en dan (waarschijnlijk) als basisspeler gehaald worden en al beginnen met 4 miljoen voor 5 jaar minimaal....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

322 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 4 0 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Manschot krijgt schuld van Ajax-blessure na ‘onbezonnen acties’ Vloet

Ajax won zondagmiddag met gemak van Heracles Almelo (5-0), maar kwam niet zonder kleerscheuren uit het duel in de Johan Cruijff ArenA. Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad vielen geblesseerd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren