‘Van Wolfswinkel vertrekt na één seizoen Vitesse naar CL-deelnemer’

Woensdag, 14 juni 2017 om 12:32Robin Bruggeman • Laatste update: 15:41

Ricky van Wolfswinkel streek vorig jaar zomer na teleurstellende jaren bij Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis neer bij Vitesse om zich opnieuw in de kijker te spelen en lijkt daar met twintig doelpunten in de Eredivisie na één seizoen al in geslaagd. Het Zwitserse Telebasel meldt namelijk dat de spits woensdag een driejarig contract tekent bij FC Basel.

Bij de kampioen van Zwitserland, dat naar verluidt vijf miljoen euro overmaakt naar Vitesse, is Van Wolfswinkel volgend seizoen verzekerd van Champions League-deelname. In Basel wordt hij de opvolger van voormalige FC Twente-spits Marc Janko, die naar Sparta Praag vertrekt. RotBlau lijkt daarnaast ook afscheid te nemen van de van AS Roma gehuurd Seydou Doumbia.

De Arnhemmers maken met de verwachte transfersom een mooie winst op Van Wolfswinkel, die een jaar geleden voor zes ton opgepikt werd bij Norwich. In zijn enige seizoen na zijn rentree bij Vitesse, hij debuteerde er negen jaar geleden ook in het profvoetbal, leidde hij de club met twee doelpunten in de finale van de KNVB Beker naar de eerste prijs in het 125-jarig bestaan.


Poll

Vind jij FC Basel een geschikte club voor Ricky van Wolfswinkel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door dickos)
14 juni 2017 om 13:02

Misschien kunnen ze Samuel Armenteros bij Heracles ophalen? Jammer dat Ricky gaat, maar CL met Basel klinkt prima.

14 juni 2017 om 13:14

Zou voor beide partijen een goede zet zijn. Armenteros heeft al wel laten zien niet te kunnen slagen bij de Nederlandse en Belgische top, dus is Vitesse een mooie kans voor hem om te laten zien dat Heracles niet zijn plafond is.

Veel vertrouwen na een goed seizoen, en een debuut + goal bij Zweden. Is er een prijs bekend wat Heracles voor hem zou willen hebben?

Ik gun het die jonge wel. 5 miljoen is een mooi bedrag voor hem.
Hoop voor hem dat hij het kan waarmaken bij basel.

14 juni 2017 om 12:54

Vooral als je bedenkt dat hij vorig jaar voor 6 ton gekocht is een mooie winst voor vitesse

Denk dat dit toch een ideale club is voor Ricky, heeft het toch al laten afweten bij clubs in Portugal Engeland en Frankrijk. Het is gewoon een prima spits voor de wat mindere competities in Europa.

14 juni 2017 om 12:40

Laten we eerst kijken wat het wordt. Ia toch bij vrijwel alle buitenlandse cclubs geflopt. Ik vind hem zwaar overschat.

14 juni 2017 om 12:44

Heeft t bij Sporting gewoon prima gedaan

14 juni 2017 om 12:53

Vanaf de penaltystip ja. De helft van zijn doelpunten kwamen vanaf de stip

14 juni 2017 om 12:55

Ook die moet je scoren zijn genoeg spelers die de druk niet aankunnen. Ik vind het altyd makellijk praten over penaltys ga er zelf maar is staan voor zoveel 1000 man

14 juni 2017 om 12:56

Die tellen ook gewoon als doelpunt.

14 juni 2017 om 13:07

Tja, dan is Lacazette ook niet zo goed als men doet voorkomen. Die heeft dit seizoen ook iets van 10-12 van zijn goals vanaf de stop gescoord.

14 juni 2017 om 14:20

Dat klopt, ze moeten er in, maar geen een club zou een speler kopen waarvan ze weten dat ze alleen vanaf de stip kunnen scoren

14 juni 2017 om 14:21

Is dat het enige wat hij gescoord heeft dan?

14 juni 2017 om 12:44

Bij Sporting was hij prima hoor. 28 goals in 2 seizoenen is toch echt niet slecht.

14 juni 2017 om 12:45

In Portugal deed die het bij Sporting CP anders meer dan prima!

14 juni 2017 om 12:45

In Portugal heeft hij het helemaal niet slecht gedaan. Juist daar door een mooie transfer gemaakt. Bij Norwich, St. Etienne en Betis was niet al te best. Dus ben benieuwd mocht hij de stap maken.

14 juni 2017 om 12:48

Portugal toch wel goed gedaan hoor 90 duels 46 gescoord...

14 juni 2017 om 13:05

Zo hoog is het niveau van de Portugese competitie niet zonder de topclubs. Als je hier in Nederland kunt scoren, moet je het in Portugal dus ook zeker wel kunnen. Van Wolfswinkel is naar mijn mening gewoon een leuke spits voor Eredivisie-begrippen, maar meer ook niet.

14 juni 2017 om 13:02

zo slecht had hij het niet gedaan in Portugal.. paar keer uitgeroepen tot speler van de maand. Alleen hadden ze toen dacht ik een geld probleem en moest hij daarom weg..

Zonde dat ie niet in Nederland blijft

Had hem graag erbij gehouden! Had ook wel verwacht dat hij nog 1 jaartje zou blijven.. erg jammer dit! Ricky heeft ons wel de beker bezorgt en er wordt een winst van 4.4 mil op hem gemaakt, dus in dat opzicht prima.. maar had gewoon moeten blijven! Benieuwd wie Vitesse wilt als vervanger.. Haal Bony maar terug voor een jaartje 👌

14 juni 2017 om 13:05

Nee we moeten stoppen met huren. Dat is korte termijn-denken en alleen goed bij nood-situaties.

Nu we wat centen te besteden hebben, moeten we een mooi groeibriljant kopen. In Frankrijk lopen nog heel wat pareltjes rond.
Voor de linksbuiten-positie hoop ik op de komst van Fischer/ Boetius/ Cerny

14 juni 2017 om 13:13

aan de andere kant: als door dat korte termijn denken flink wat cash in de EL gepakt kan worden...

14 juni 2017 om 13:17

Ben het met je eens NUFC, maar voor Bony wil ik graag een uitzondering maken

14 juni 2017 om 13:27

Daarmee heb je een punt ! Eerlijk is eerlijk

Had hem toch graag (nog is) bij Feyenoord gezien wellicht komt het er nog is van.

Mooie en logische stap, maar wel balen. Zo zie je ook meer weer hoeveel het woord van een voetballer waard is als dit zegt dat hij blijft. Maar goed, het is hem gegund, voor een mooi bedrag ook. Nu op zoek naar een goede vervanger!

14 juni 2017 om 17:50

Hij heeft aangegeven dat het hem mooi leek om met Vitesse Europa in te gaan. Volgens mij heeft hij nooit gezegd dat hij zeker zou blijven. Ondanks dat de Zwitserse competitie mij totaal niet aanspreekt is zijn keuze niet gek. Die jongen moet aan zijn gezin denken en wil zich financieel onafhankelijk spelen lijkt mij. Ook speelt hij nu Champions League. Ik vind niet dat dit getuigt van een gebrek aan loyaliteit, zoals jij min of meer suggereert.

15 juni 2017 om 16:59

,,natuurlijk. Ik wil Europa in en het liefste met Vitesse'', zei Van Wolfswinkel, die helemaal geen interesse heeft in een nieuw buitenlands avontuur. ,,ik heb hier voor een aantal jaar getekend om iets moois neer te zetten. Dit is een geweldige eerste stap, maar Vitesse is nog niet klaar.'' (bron: Ad).

Ik snap wat je bedoelt, en wellicht is mijn bericht ook wat ongelukkig geformuleerd. Ik vind zijn keuze ook absoluut niet gek: het lijkt me eerder de perfecte stap voor hem. Het is ook niet zo dat ik het hem kwalijk neem o.i.d., maar ik vind het altijd wel grappig om te zien hoe uitspraken sneller dan het licht herzien worden zodra er een zak Euro's over de toonbank wordt geschoven (wat ook begrijpelijk is, daar niet van). Van loyaliteit onder spelers ga ik ook totaal niet meer uit, alleen wellicht van Kashia.

15 juni 2017 om 20:55

Daar heb je ook helemaal gelijk in. Ik heb ook niks met de meeste voetballers. Kashia vind ik ook een prachtvent. Die man komt zo oprecht over en die bevlogenheid zie je nog zelden. Bovendien kent hij zijn beperkingen en hij weet dat hij nergens anders zo geliefd zal zijn als in Arnhem. Fantastische aanvoerder en ik ben blij dat hij na al die jaren de Cup omhoog mocht houden.

Echt balen voor Vitesse en het Nederlandse voetbal. Met Van Wolfswinkel had Vitesse echt veel meer kans gemaakt om Europees te presteren. Nu is het afwachten hoe dit opgevangen gaat worden.

14 juni 2017 om 13:25

Misschien dat Ajax Cassierra een jaartje wil verhuren? Zou niet verkeerd zijn voor zijn ontwikkeling. Nu met Dolberg en Huntelaar lijkt me niet dat hij op minuten hoeft te rekenen bij Ajax 1 dit jaar.

14 juni 2017 om 13:36

Zou ik zeker voorstander van zijn. Cassierra zou daar denk veel van kunnen leren. Betwijfel echter wel of het hem gaar worden.

14 juni 2017 om 15:23

Wat moet Vitesse daar nou weer mee,....

14 juni 2017 om 16:07

Wat moet Vitesse met die speler. Verhuur hem maar aan een amateur

Heel jammer maar wel begrijpelijk. Zowel voor Vitesse als RvW snap ik het. Vitesse vangt 10x zoveel als wat hij vorig jaar gekost heeft. Daarnaast heeft hij Vitesse al wat Miljoentjes bezorgd door persoonlijk de beker te verzorgen. Nu kan hij naar se CL. Win-win. Nu als Vitessr zijnde Armenteros ophalen, Fischer vastleggrb (zijn in gesprek) en een goede rechtsback. Schijnt Ramin Rezean te worden. Als onverhoopt Vako nog vertrekt, een goedr 10 halen ej je bent sterker dan vorig jaar. Heb je een ploeg wat goed voor se dag kan komen. Room-Rezean-werff-Kashia-Buttner-Nakamba-Serero-Bruns-Rachica-Armenteros-Fischer. Denk top👌

14 juni 2017 om 12:45

Nkamba zal ook nog wel vertrekken.

14 juni 2017 om 12:50

Dan heb je met Serero een uitstekende vervanger. Serero-Bruns-Vako ook niet slecht.

14 juni 2017 om 12:55

Nee met serero prima vervanger idd! En nu Ricky weggaat gelukkig iemand met ervaring terug gehaald. Maar denk zelf dat serero is gekomen zodat ze nkamba kunnen verkopen..

14 juni 2017 om 12:53

Denk eerder dat Serero mede met oog op een vertrek van Nakamba gehaald is.
Met Nakamba en Serero op het middenveld heb je 2 balafpakkers die voetballend weinig brengen. Die ga je lijkt me niet beiden tegelijk opstellen, tenzij je keihard op de counter gaat spelen tegen betere tegenstanders wellicht.

14 juni 2017 om 13:41

Leuk team voor de NL competitie wat je opsomt. Maar voor de EL had Ricky echt wel veel kunnen betekenen. Maar ja, hij heeft nu meer opgeleverd dan wat Vitesse zal kunnen ophalen in de EL, dus een verstandige keuze.

Een teleurstellende periode bij sporting deed het daar toch prima?

En weer wordt de e.d. een procentje of wat zwakker.
Voor de directe concurrentie van bijvoorbeeld Vitesse interessant, maar in het geheel schieten we er niets mee op.
Ook bij Ajax en PSV wordt er flink getrokken aan de selectie.
Als liefhebber had ik graag gezien dat de NL clubs wat sterker aan het komende Europese verhaal gingen beginnen, komend seizoen, maar ik heb er een hard hoofd in.
Er moet toch een manier te vinden zijn om een structurele leegloop te voorkomen?
Wie vindt het ei van Columbus uit in deze?

14 juni 2017 om 14:00

Ik denk helaas dat het ei van Columbus pas komt als er vanuit de Uefa/fifa strengere reglementen komen op het gebied van jeugdcontracten, maximale salarissen, maximale transfersommen, homegrown spelers en dergelijke zaken.

volgens mij niet eerder is er een oplossing voor het Nederlandse voetbal en moeten we het doen met af en toe een succes zoals Ajax afgelopen seizoen

Ik had er nog niets van meegekregen dat die interesse er was totdat iemand vanmorgen dit al postte...

Heel jammer, want de gemakkelijk scorende Ricky ga je echt wel missen. Zhang kan dit niet alleen opvangen, er zal een goede spits bij moeten komen. Voor Armenteros zullen ze wel net te laat zijn, want de interesse in hem neemt ook steeds meer toe.

Wel een mooie transferbedrag voor Vitesse, maar sportief een aderlating. Een rechtsback (een Iranier schijnt te komen), een linksbuiten (zou het Fischer worden...) en een extra spits zijn nu de targets !

14 juni 2017 om 12:56

Wellicht dan toch volle bak proberen Abraham bij Chelsea op te pikken. Echt een afmaker in de 16 en met zijn lengte (iets van 1.90) door de lucht ook wat beter te bereiken dan Ricky.

Dat zie ik liever gebeuren dan dat ze nu direct te gehaast te veel betalen voor een mindere aanvaller. Dan heb ik liever dat ze Abraham huren en de tijd nemen om echt een pareltje te vinden.

Vitesse heeft de afgelopen jaren aangetoond met weinig geld toch aardig in te kopen. Hopelijk kunnen ze met iets meer geld nog iets moois uit de hoge hoed toveren.

14 juni 2017 om 13:02

Ze schijnen al in gesprek te zijn met Armenteros en voor de rest is Rafael van der Vaart gespot op Papendal vandaag. Ik zou het niks vinden, maar z'n vriendin is zwanger en komt uit Arnhem.

14 juni 2017 om 13:17

Hahah dat zou een stunt zijn. Rafael kiest nu al enkele jaren clubs uit op basis van sociale redenen. Eerst Betis voor zijn opa, Denemarken voor zijn vriendin en nu zou dat dan eventueel Vitesse zijn voor zijn vriendin.. Wellicht was teruggaan naar Hamburg ook wel voor Sylvie's loopbaan... Dat clubs zich hiervoor laten lenen..

14 juni 2017 om 13:47

Van de vaart bij vitesse zou geweldige stunt zijn juist. Heeft in zijn kleine teen meer voetballend vermogen als foor en bruns bij elkaar. En natuurlijk een betere techniek als Ronaldo 😅 zonder gekheid. Voetballend en qua ervaring zou hij vitesse naar hoger plan tillen. Nkamba en serero erachter zetten die alle gaten die hij laat vallen kunnen opvangen. Voetballen kan die wel, rennen niet meer dus dat dan vooral niet meer verwachten van hem

14 juni 2017 om 13:55

Ik heb toch juist het idee dat Vitesse nu kansen heeft om mooie stappen te zetten naar een structureel hoger niveau voor de komende jaren.

Ze hebben juist wat centen om aan transfers uit te geven en dan moet je de centen naar mijn mening niet verkwisten aan spelers als van der Vaart.

Dat geld moet gaan naar relatief jonge spelers waarbij je een goede kans hebt dat je ze met enkele jaren nog voor meer centen kwijt kan. Spelers met groeipotentie. Van der Vaart heeft in geen tijden meer een volle wedstrijd gespeeld en zal vast nog veel te veel salaris verlangen. Nakamba was gratis en Rashica koste 3 ton. Dan zie ik liever dat ze voor het geld dat ze aan van der Vaart kwijt zijn pogen wederom van zulke groeibriljanten aan te trekken.

14 juni 2017 om 14:26

Exact Sammerens

We moeten slim zijn door een relatief onbekende speler met kwaliteiten naar Vitesse te halen. Kijk eens in de Franse divisie ! Haller was een perfect voorbeeld, zoiets moet bij ons toch ook mogelijk zijn. Het Franse voetbal barst van de talenten en atleten.

In ieder geval geen volgevreten vedette a la Van der Vaart.

Bony, Kashia, Nakamba, Rashica zijn uitstekende voorbeelden !

14 juni 2017 om 14:43

Je hebt bij Troyes nog een aardige spits rondlopen. 23 jaar, contract voor een jaar, en heeft aardig wat gescoord in de Ligue 2. Kan een versterking zijn! Voor de rest worden Lars Veldwijk (huur) genoemd en Luc Castaignos. Veldwijk zou ik niks vinden en Castaignos zou ook wel huur zijn. Vitesse schijnt dus aan het praten te zijn met Armenteros en daar moeten ze wel voor gaan, vind ik. Bijna anderhalf jaar jonger, sinds gisteren international, en ik mijn ogen niet (veel) minder dan RvW. Betaal je 1,5-2 miljoen en hou je dus op de spitsenwisseling zo'n 3 miljoen over!

15 juni 2017 om 01:56

Veldwijk hahah dan kan je beter met 10 man op t veld gaan staan. Mag toch hopen dat ze bij vitesse iets hoger inzetten als veldwijk en castagnios

Sjone jonge wat balen zeg!! En dat voor maar vijf miljoen euro.... Ik snap niet dat ze hem zo goedkoop laten gaan na een jaar. Hier had je minimaal 10 miljoen voor moeten krijgen... Naja geld maakt mij niet gelukkig, als ze maar een goede vervanger halen(bony!!!!) Succes Ricky, pak Ramos aan in de champions league!!!

14 juni 2017 om 13:11

Er was een gelimiteerde transfersom afgesproken bij zijn komst, dat was onderdeel van de deal om in Arnhem te komen voetballen. Uiteindelijk maak je 4,4 winst. Besteed daar 2 mil aan Armenteros aan en je bent niet veel zwakker geworden en houdt nog 2,4 miljoen over.

Slecht nieuws - onze beste voetballer! Daarnaast ook een fijne fatsoenlijke speler, die maar blijft werken en sleuren tijdens de wedstrijd (met een middenveld zonder power (afgelopen seizoen Foor en Baker)). Nu hopen op een goede vervanger / we hebben geen andere spits!

14 juni 2017 om 13:22

Nou, Zhang is er ook nog. Maar dit is slecht nieuws na het goede nieuws omtrent Rashica en de Zuid-Afrikaanse Ajacied die nu gekeurd wordt.

Wel heel erg benieuwd wie ze daarvoor terug gaan halen. Weet ook niet of alles geinvesteerd mag worden. Zou me niet verbazen als ze die van Heerenveen gaan halen als back-up (met die oer Hollandse boerennaam ).

trouwens, Vako moet je echt behouden. Snap niet dat die verhuurd werd.

14 juni 2017 om 13:29

Hebben een budget van 8 miljoen, zonder de verkochte spelers. Ze kunnen aardig investeren dus.

14 juni 2017 om 13:34

Bedoel je dan Reza Ghoochannejhad of die gast met die lastige naam uit Volendam

On: Natuurlijk snap ik wie je bedoeld. Mij lijkt Reza inderdaad geen slechte keuze. Hij is misschien wel een beetje aan de oude kant. Als ze nu willen presteren in de EL zou ik de aankoop snappen maar als ze naar de toekomst kijken zou ik die jonge Chinees een kans geven of ergens anders een spits met restwaarde vandaan toveren.

5 miljoen is dan ook een mooi bedrag voor Ricky, het is dan wel een gemis voor de Eredivisie. Had hem nog graag nog wat langer op de Nederlandse velden gezien.

Mooie transfer voor hem, sympathieke jongen. Misschien Armenteros als vervanger een optie?

Deze stap had ik niet verwacht. Ik had hem eerlijk gezegd wel naar PSV (bij afscheid Luuk de Jong) of Feyenoord (bij een onverwachts vertrek Jorgensen) zien gaan.
Basel is een leuke club, maar de Zwitserse competitie is niet heel boeiend. Het is Basel en dan een hele tijd niets...

14 juni 2017 om 13:57

Tja, dan kan hij aardig verdienen, kampioen worden en CL spelen. Niet vervelend toch?

14 juni 2017 om 14:27

Haha, ik zeg ook niet dat het vervelend is, maar ik vind het wel een verrassende stap.

Mooie stap voor hem! Richting z'n schoonvader Van wat ik heb gehoord zal Armenteros zijn vervanger worden.

Gaat het even sportief niet lekker? Ga dan terug naar Nederland. Knap je loopbaan op met een goed seizoen zodat je daarna weer kunt cashen in Turkije of waar dan ook. Top dit. Bedankt Babel, Elia, Ricky voor niks. Club liefde? haha

14 juni 2017 om 18:09

Vreemde opmerking wat betreft Van Wolfswinkel. Dit scenario is al bij zijn komst besproken. Een supergemotiveerde speler halen die eerst succesvol is bij Vitesse en daarmee een buitenlandse transfer afdwingt. Uiteraard hadden we hem iets langer gehouden, maar 'bedankt voor niks' is compleet misplaatst. Eerste prijs in 125 jaar, dikke opbrengst voor de club met deze transfer en behalen Europa League. Ik ben hem als Vitessenaar zeer dankbaar.

Slimme zet. bagger competitie, schiet er daar 30 in en je kan (nog meer) cashen bij een grote(re) club in de grote(re) competities of een zandhap land. Niks mis mee. Er moeten mondjes gevoerd worden, ook na zijn loopbaan als voetballer.

Een vraagje, heeft Norwich een doorverkoop percentage bedongen? Ik vind het te mooi voor Vitesse die winst. Ik bedoel maar Norwich laat zomaar een aankoop van 10 miljoen voor 6 ton weggaan. Dat lijkt mij toch een flink verlies.

Jammer voor Vitesse, maar op zich logisch dat hij deze stap maakt. Hij had een gelimiteerde afkoopsom en is destijds teruggekomen om hierna weer een stap te maken. Ik lees hier de naam Armenteros als eventuele vervanger. Als dit echt zou gebeuren zou dit in mijn ogen geen verzwakking zijn. Armenteros vind ik in bijna alle facetten een betere speler.

Vraag mij af of dit wel de juiste stap voor hem is?? Natuurlijk ze spelen voorronde CL en daarna altijd nog EL als ze de voorronde van de CL niet doorkomen.

Maar die competitie in Zwitserland is toch niet veel beter als hier in Nederland?
Als je al met 17 punten voorsprong kampioen wordt dan is er niet echt tegenstand in je competitie!
Vandaar mijn twijfel of dit wel de juiste stap voor hem is. Natuurlijk hij speelt sowieso altijd EL en hij zal er financieel ook wel op vooruit gaan maar dan nog?!

Hij heeft wel een leuke carriere. Ziet alles in Europa en heeft gewoon bij prachtige clubs gespeeld. Prima club voor hem dat basel. Weer een titel erbij schrijf dat maar op. Of het moet raar lopen

Ricky heeft ons in Arnhem e.o. veel vreugde bezorgd, dus ik ben hem zeer dankbaar. Deze stap is hem gegund. Als je er objectief naar kijkt is het ook gewoon een prima deal voor alle partijen. Het is natuurlijk wel jammer dat er weer een eigen jeugdspeler vertrekt. Ik denk hoe dan ook dat Vitesse bij de start van het seizoen een prima selectie heeft staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper190
D. DoekhiVerdediger181
M. WittekVerdediger180
O. DarfalouAanvaller186
L. OpendaAanvaller186
R. BazoerMiddenvelder172
O. TannaneAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

60 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren