Hoogma verlaat Heracles voor nummer vier van Bundesliga

Dinsdag, 13 juni 2017 om

Justin Hoogma heeft Heracles Almelo verlaten voor het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. De negentienjarige verdediger is dinsdag gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever. Hij tekende een contract tot de zomer van 2021 bij de nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Hoogma wordt bij Hoffenheim gezien als de opvolger van Niklas Süle, die voor twintig miljoen euro de overstap heeft gemaakt naar Bayern München.

Hoogma werd opgeleid door FC Twente en brak door bij Heracles Almelo, waar hij het afgelopen seizoen geen minuut miste in de Eredivisie. Hoffenheim bekeek de aankoop vorig seizoen uitvoerig. Volgens Voetbal International werd de negentienjarige verdediger liefst vijftien keer bekeken door in totaal zeven verschillende scouts van Hoffenheim.

“Ik heb de laatste tijd op tv veel duels van Hoffenheim gezien en de manier waarop Julian Nagelsmann (trainer, red.) tegen voetbal aankijkt, spreek me zeer aan”, laat Hoogma weten. “Geen lange ballen en het vervolgens aan laten komen op duelkracht, maar verzorgd voetbal van achteruit waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de verdedigers. In gesprekken met Nagelsmann en zijn assistent Alfred Schreuder werd dat later nog eens bevestigd.”

“Heracles Almelo verliest hiermee een talentvolle jonge speler. Maar wij gunnen Justin deze belangrijke stap in zijn carrière", reageert voorzitter Jan Smit op de clubwebsite van Heracles. Het contract van Hoogma in Almelo liep door tot medio 2019. Het is onbekend welk bedrag Hoffenheim overmaakt naar de Eredivisionist.

DONE DEAL! TSG 1899 Hoffenheim heeft zich versterkt met Justin Hoogma. De verdediger komt over van Heracles Almelo en tekent tot 2021! #hoffenheim #heracles #hoogma #almelo #transfer

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) onGerelateerd

39 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Zonde zag hem graag naar feyenoord komen

13 juni 2017 om 09:33

Als hij echt als opvolger voor Sule gehaald gaat worden dan is dit juist een prettige ontwikkeling voor het Nl'se voetbal. Bij Feyenoord zou hij waarschijnlijk back-up worden van Kongolo/vd Heijden. Nu kan hij zich ontwikkelen in een competitie met een hogere weerstand.

Het lijkt er wel op dat de focus van de jeugd de laatste jaren op verdedigers gelegen heeft. Waar het bijna altijd onze zwakste linie was. Zijn nu bijna al onze "high Potentials" verdedigers. Gaat dringen worden centraal. (de Vrij, van Dijk, Bruma als 25 jarigen) (kongolo, Aké, Riedewald, "van Beek" als 21/22 jarigen) en daarachter (De Ligt, van Drongelen, Floranus, Hoogma, als 17/18/19 jarigen)

13 juni 2017 om 09:34

En dan vergeet ik voor het gemak even Hoedt,

13 juni 2017 om 09:43

Bruma mag je weglaten. Geen geweldige topper ofzo

13 juni 2017 om 10:18

En juist de aanval die jaren lang top was stokt nu in de ontwikkeling. Mooie golf beweging

13 juni 2017 om 10:23

Wel gewoon volwaardig international als hij fit is.

Jorisdijk, misschien zelfs nog Fosu-Mensah, Riedewald en Veltman ook nog welke ook centraal kunnen spelen. Ook Denswil doet het niet verkeerd in Belgie.
Blind en Martins Indi (st Juste en Lukassen wellicht op termijn) komen ook nog in aanmerking voor een plekje centraal. Idd erg druk op de CV posities.

13 juni 2017 om 10:25

gloryunited

Vind het eerlijk gezegd geen mooie golfbeweging. Met een absolute wereldtop aanval met o.a. Sneijder en Robben kun je een WK-finale halen, ook als je een matige verdediging hebt bestaande uit oa Heitinga Mathijsen en Vdwiel. Je gaat nooit van z'n leven een WK-finale halen met een heel goede verdediging en spelers als Depay Janssen en Promes voorin.

13 juni 2017 om 10:42

@sambazzz:
Wel een EK-finale winnen . Zie Griekenland in 2004. De verdediging stond toen als een huis.

13 juni 2017 om 10:58

Dan had feyenoord maar serieus actie moeten ondernemen

Jammer, had dit wel iets voor Feyenoord gevonden. Ook een iets logischere stap. Van de ED naar de Bundesliga in zo'n korte tijd, dat is nogal wat.

13 juni 2017 om 09:29

Nou hield hij zich erg knap staande. Een jaartje nog bij Heracles zal niet verkeerd zijn geweest, maar wat goed is komt snel. Ik hoop dat ze toch echt wel minimaal 4 miljoen hebben overgehouden aan hem, alles onder de 3 is een koopje.

13 juni 2017 om 10:46

Ik denk dat de transfersom zo richting de twee miljoen euro gaat. Helaas zit Heracles niet in een hele sterke onderhandelingspositie als dit soort clubs aankloppen. De club is een stabiele middenmoter en speelt niet mee om de prijzen. Het feit dat Hoogma net 1 jaar op het hoogste niveau heeft gespeeld, helpt ook niet mee in het opkrikken van de transfersom.

Maargoed, voor de Heracles-supporters hoop ik maar dat Heracles op zijn strepen is gaan staan en niet zomaar het eerste bod heeft geaccepteerd. Talent heeft deze Hoogma zeker wel en 3-4 miljoen is niet eens heel onrealistisch, aangezien Hoffenheim Sule heeft verkocht voor 21 miljoen euro en Hoogma een jong talent is. Bovendien is de huidige markt er ook wel naar.

13 juni 2017 om 11:29

ik hoorde dat hij voor 3,5 miljoen was verkocht. Kan evt nog oplopen dmv bonussen

13 juni 2017 om 11:29

Op verschillende sites staat een bedrag van gemiddeld 3,5 miljoen (afhankelijk van de bonussen).

Maar dat Heracles geen sterke onderhandelingspositie heeft in deze is me een klein raadseltje. Hij tekende vorig seizoen bij voor 3 seizoenen bij en is de jongste speler ooit welke alles heeft gespeeld. Er waren wel meer kapers op de kust, dus dat lijkt me wel voordelig bij onderhandelingen. Als vervolgens Hoffenheim 15! keer op de tribunes zit om em te bekijken, sja, dan is ie vertrokken idd maar dan is het ook geen paniekaankoop en heb je best een sterke positie bij onderhandelen, tenminste, dat zou ik zeggen .

13 juni 2017 om 09:29

Wat ik er van gehoord heb is dat Feyenoord echt een belachelijk bod heeft neergelegd en dat Justin zelf daar ook echt van schrok, heeft toen besloten om naar Hoffenheim te gaan, waar die wel gewaardeerd werd!

13 juni 2017 om 09:51

En waar werd hij niet gewaardeerd dan? Het feit dat Feyenoord met een belachelijk laag bod kwam heeft ook te maken met het feit dst wij hem niet perse direct nodig hadden en meer voor de toekomst zouden halen en dat je natuurlijk laag moet beginnen.

13 juni 2017 om 10:16

Maar als Feyenoord hem niet perse direct nodig heeft is dat toch ook een extra goede reden om voor Hoffenheim te kiezen? De inspanningen die een club levert om je binnen te halen zijn vaak wel een goede indicatie voor je kansen op speeltijd.

Ben wel erg benieuwd naar zijn ontwikkeling. Ik vind dat zijn vader hier in NL nog weleens ondergewaardeerd werd, want hij heeft echt een prachtcarriere opgebouwd in Duitsland. Als Justin dat kan nadoen, zien we hem ongetwijfeld terug in oranje over een paar jaar.

13 juni 2017 om 10:25

Wat kan hem het bod voor de club schelen? Als Feyenoord hem zelf een vorstelijk salaris aanbood, dan ging ie ook gewoon.

13 juni 2017 om 13:20

Als de club Feyenoord een bod op hem doet, wat zo laag is. Dat weetje als speler toch ook wel genoeg? hoe graag wil je iemand hebben? niet graag dus, nja dat kan. Ik denk dat ze er over enkele jaren spijt van hebben. Hij is nu al niet veel minder als v/d heijden.

13 juni 2017 om 09:32

Feyenoord heeft hem niet per se nodig centraal hebben ze v.d Heijden, Kongolo, Botteghin en ook de terugkerende van Beek hopelijk, dan heb je gewoon beide posities dubbel bezet.

Daarnaast zijn de flanken voorin en de linksback positie prioriteit voor Feyenoord, de selectie is niet al dermate breed dat je dit soort aankopen voor de toekomst en / of de breedte kan doen.

Elke week een van de betere spelers van Heracles.
Op die leeftijd zo'n seizoen spelen is echt fantastisch.
Zou me niet verbazen als we deze jongen binnenkort in Oranje terug gaan zien.

Weer een speler die voor veel geld vertrekt uit Almelo. Er zit wat in het water....;-)

Zal mooi zijn als ook hij zich kan gaan ontwikkelen bij een Hoffenheim tot misschien een potentieel topverdediger, heb je als Oranje straks echt een luxe met nu al een van Dijk, Hoedt, de Vrij, Indi en Bruma en hopelijk ontwikkelen Kongolo en de Ligt zich nog dermate dat je straks een luxe probleem hebt centraal achterin als ook Hoogma zich er bij kan voegen.

Hoffenheim speelt met 3 centrale mensen achterin, toch iets heel anders als gewoon met 4, zal waarschijnlijk dus wel wennen worden en zal waarschijnlijk met Schar (als die fit is) en Bicakcic moet gaan concurreren voor die derde plek achterin als er verder niks bij gaat komen.

13 juni 2017 om 09:39

En dan vergeet je nog St. Juste, Ake, Tete, Riedewald, Van Beek.. Er zitten nog zat mogelijkheden achter met potentie.

13 juni 2017 om 09:49

Volgens mij heeft hij het over centrale verdedigers. En bij van Beek is het natuurlijk heel erg afwachten, ik vond hem voor zij blessure als heen geweldenaar en zo'n langdurige blessure is het maar de vraag wat voor niveau hij weer kan halen.

Heeft prima gepresteerd voor zijn leeftijd. Als hij door blijft ontwikkelen en langzaam richting de top gaat qua clubs is het ook nog een potentiële speler voor Oranje op den duur. Succes Justin! Het is je gegund.

Jammer voor de eredivisie. Hoogma is een goed talent en ik had hem graag nog wat langer in Nederland gezien, hetzij bij Heracles, hetzij bij een grotere Nederlandse club. De stap van Heracles naar Hoffenheim lijkt mij ook behoorlijk groot.

Er staat bij dat Hoogma wordt gezien als de opvolger van Süle. Dat lijkt me sterk, aangezien Süle een van de betere verdedigers was van afgelopen seizoen in de BL. Ik verwacht niet dat Hoogma direct een basisplaats zal krijgen bij de nr. 4 van de BL, maar wie weet heb ik het mis.

Goed dat spelers van dit soort Nederlandse clubs op de radar staan bij clubs als Atalanta, Hoffenheim etc. Dan vangen zij ook eindelijk wat geld voor hun spelers. Voor hoeveel zijn Gosens en Hoogma vertrokken, iemand info?

13 juni 2017 om 10:26

Gosens heeft met 1 jarig contract €900.000 opgeleverd en transfersom van Hoogma ligt rond de 3 miljoen + 5 ton aan bonus bij plaatsing champions league.

Schitterende transfer natuurlijk voor die jongen, ik denk dat iedere jonge voetballer hier wel van droomt om zo'n stap te zetten in zijn nog jonge carriere.

Wel vraag ik mij af of hij veel zicht heeft op speeltijd? Natuurlijk zal hij zich gaan ontwikkelen omdat hij acteert op een hoger niveau en traint met betere voetballers om hem heen.

Zonde dat ie uit de Eredivisie vertrekt. Zou voor de Nederlandse top ook een betaalbare aanwinst kunnen zijn aangezien zowel Ajax, Feyenoord als PSV nog wel een linksback/lcv bij de selectie kunnen hebben.

Hinken op dubbele gedachten, jammer dat ie vertrekt, maar mooi te zien dat er weer een Heracles speler hogerop gaat.

De grotere clubs krijgen de smaak te pakken om spelers bij ons weg te halen. Hopelijk zet dit verschijnsel zich voort (en doen de spelers het bij hun club goed), want dan kan je uiteindelijk ook meer vragen voor een speler.

13 juni 2017 om 15:14

En toch denk ik dat de ondergrond waarop Heracles speelt ook van invloed is op de transfersom. Voor een club blijft het een gok wanneer een speler ieder jaar driekwart van de wedstrijden alleen op kunstgras speelt.

Van Eredivise middenmoot naar misvhien wel groepsfase Champions Leuague!! Hoffenheim speelt als ik me niet vergis voorronde CL Prima stap voor deze jongen. Ik denk dat je als jongeling beter een club als Hoffenheim als stap hoger kan kiezen dan bijvoorbeeld een Depay naar ManUtd, waar je eigenlijk gelijk moet presteren in de top

Voor deze speler(s) is een stap hogerop goed voor hun carrière en financiele situatie.
Alleen hoop ik dat een club als Heracles dit weet op te vangen voor komend seizoen.
Want Hoogma is niet de enige selectiespeler die vertrekt.
Tel daarbij de gestopte jongens ook nog, dan moet je creatief zijn met oplossingen.
Tot nu toe zijn ze daar de afgelopen seizoenen redelijk in geslaagd.

Een Hoogma weet wel hoe hij zijn mannetje moet staan in de Bundesliga.

Ff corrigeren Voetbalzone Hoogma werd opgeleid in de gezamenlijke jeugdopleiding van Heracles en Twente

Voor wat ik heb meegekregen een transfersom van 3,5 miljoen (waarbij Twente aanspraak maakt op 25%).
Mooie transfer, maar hopelijk niet te vroeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

TSG Hoffenheim

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Gregor KobelKeeper00
Stefan PoschVerdediger00
Justin HoogmaVerdediger00
Ermin BicakcicVerdediger00
Jeremy ToljanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina TSG Hoffenheim.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 januari
Richairo Zivkovic gaat opnieuw van werkgever veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren