Hahn verlaat Feyenoord: ‘Hoop het beter te gaan doen dan die jongens’

Maandag, 12 juni 2017 om 14:42Robin Bruggeman • Laatste update: 15:16

De transfer van Warner Hahn naar sc Heerenveen zat er al even aan te komen, maar maandagmiddag ging de kogel definitief door de kerk. De doelman zette in Friesland zijn krabbel onder een driejarig contract en maakt zo een einde aan zijn dienstverband van drie jaar bij Feyenoord, dat naar verluidt een ‘kleine transfersom’ ontvangt.

Hahn is blij dat hij de kans krijgt bij Heerenveen: “Ik heb bij PEC Zwolle en Excelsior een fantastische tijd gehad, maar het is fijner om bij een club onder contract te staan en de mensen en de supporters goed leert kennen. Daarom telt nu alleen Heerenveen. Een paar jaar geleden had ik misschien geroepen dat Heerenveen een tussenstap was, maar ben nu totaal niet bezig met een volgende stap. Ik moet hier mijn strepen nog verdienen en wil bewijzen dat ik op eredivisieniveau langere tijd een vaste waarde kan zijn”, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club.

Hahn, die voordat hij door Feyenoord werd opgepikt zijn doorbraak beleefde bij FC Dordrecht, is niet de eerste keeper met een verleden in Rotterdam die onder de lat in Heerenveen terecht komt. Dat hij na Rob van Dijk, Erwin Mulder en Maarten de Fockert ook in Friesland belandt, is volgens hem echter toeval: “Dat ik bij Heerenveen kom is puur omdat mijn gevoel goed is en heeft niets te maken met een lijntje tussen Rotterdam en Heerenveen. En met alle respect voor de jongens die we net noemden, ik hoop wel dat ik het veel beter ga doen.”

DONE DEAL! SC Heerenveen neemt Warner Hahn over van Feyenoord. De doelman tekent voor drie jaar in Friesland! #hahn #scheerenveen #feyenoord

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op


Poll

Een goede keuze van Warner Hahn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Ik vond Mulder toch soms tegenvallen daar, Warner is een betere toekomst gegund!

12 juni 2017 om 14:54

Mulder is ook gewoon enorm matig. Heerenveen heeft een uitstekende slag geslagen met Hahn. Mocht hij daar een periode blessurevrij blijven, dan zie ik hem echt uitgroeien tot 1 van de beste keepers van de Eredivisie.

Om eerlijk te zijn: Ik zag dan liever Vermeer vertrekken en Hahn als tweede achter Jones. Ik vind Warner echt een ijzersterk keeperstalent die door pech zijn kansen mis zag gaan. Ik denk dat we hier nog spijt van gaan krijgen. Na komend seizoen kunnen zowel Vermeer als Jones weggaan.

12 juni 2017 om 14:57

Volledig mee eens, voor Vermeer hadden we niet minder geld gekregen denk ik.
Jones en Hahn was ideaal concurrentie duo geweest voor onder de lat bij Feyenoord.

12 juni 2017 om 14:59

Mee eens. Zo zonde dit. Ik had liever Vermeer zien vertrekken en Hahn de kans gegeven dit seizoen. Zit nog genoeg rek in die jongen. Ik hoop dat Feyenoord een terugkoopclausule heeft bedwongen.

12 juni 2017 om 15:12

Denk alleen niet dat er heel veel interesse was in Vermeer . Aangezien hij maar 1 wedstrijd heeft gespeeld het afgelopen jaar. We hebben ook Bijlow nog dat schijnt echt een groot talent te zijn.

12 juni 2017 om 15:14

Denk dat onze TD wel een terugkoop clausule heeft bedongen hoor

12 juni 2017 om 15:15

We zitten hoe dan ook vrij dik in onze keepers belegd. Jones en Vermeer zijn twee toppers op eredivisie niveau en Bijlow schijnt het grootste keeperstalent te zijn dat uit Varkenoord is gekomen sinds jaren.

Ik weet het niet bij Hahn, enerzijds wel een indrukwekkend postuur en dito reddingen af en toe, maar maten van mij die regelmatig gingen kijken op Woudestein vonden hem ook niet bepaald uitblinken.

12 juni 2017 om 15:30

Ik snap de gedachten, maar bij topclubs werkt het zo niet. Toen Hahn werd gehaald was er een idee over hoe hij zich zou ontwikkelen en zal het de bedoeling zijn geweest om uiteindelijk eerste keeper te worden bij Feyenoord. We hebben door zijn blessure zowel Hansson als Jones moeten halen, hij kan natuurlijk niets aan die blessure doen, maar dan snap ik Feyenoord wel dat ze hem verkopen. Uiteindelijk kan je niet op Hahn blijven wachten terwijl Bijlow er ook aankomt. Dan zitten we straks met Hahn op de leeftijd van Vermeer en laten we Bijlow gaan naar Heerenveen. Qua leeftijdsverloop is dit gewoon veel beter, Bijlow hoeft nog niet elke week op eredivisieniveau te keepen, Hahn moet dat wel en bij Feyenoord heeft hij gewoon twee betere keepers voor hem. Lullig omdat je aan een blessure niets kan doen, maar zo werkt het in de top. Als je als stand-in bent gehaald en je bent niet beschikbaar als de nood aan de man is, dan ben je als stand-in niet zo bruikbaar.

12 juni 2017 om 17:18

Dat klopt en daar gaf ik ook aan dat hij pech had. Echter probeer ik ook weer door te rekenen en denk ik dat Jones na komend seizoen zeker weggaat. Vermeer kan ook vertrekken mocht hij weer tweede viool achter Jones spelen. Bijlow is een groot talent maar lijkt me na komend seizoen nog te jong om gelijk voor de leeuwen te gooien. Hahn zou gezien zijn leeftijd, ervaring en talent ideaal zijn. Al is het logisch dat hij liever wilt denken aan zijn eigen carrière ipv nog 1 seizoen te wachten.

12 juni 2017 om 16:07

Tja, Hahn gaf zelf al aand athij eerste keeper wilde worden. en of hijnu al beter is dan een Jones en Vermeer weet ik niet. En een echt talent is hij ook al niet meer is toch ook alweer 24.

En Feyenoord heeft ook nog Bijlow die ik zelf meer talent vind hebben dan Hahn. En dan moet je als Feyenoord hem dit ook wel gunnen. Hij kan nu eindelijk zich lekker focussen op 1 club en weet waar hij aan toe is.

Wens hem ook heel veel succes daar! En verwacht ook dat ze er een hele goede aan hebben!

12 juni 2017 om 16:35

Dan koop je hem terug. Simpel. Plus Hahn heeft al een paar seizoenen rekening gehouden met "als-scenario's" bij Feyenoord en pas vorig seizoen ontstond er eentje waar hij baat bij zou kunnen hebben met de blessure van Vermeer, maar juist toen was Hahn zelf geblesseerd. Dus ja, dan ga je op een gegeven moment voor iets anders en heb je weinig trek in opnieuw een jaar op de bank. 1e doelman zijn bij Heerenveen is een goede kans voor een jongen die derde keeper zou zijn bij Feyenoord en een paar jaar geleden nog keepte bij Dordrecht in de Jupiler League. Nu kan hij bouwen aan zijn carrière en misschien komt Feyenoord dan alsnog op de deur kloppen. Maar op dit moment is er gewoon geen plek voor Hahn bij Feyenoord en Hahn moet spelen.

Al nieuws over een terugkoopclausule? Als ze hem voor een schijntje laten gaan mag dat er op z'n minst in de deal opgenomen zijn. Talentvolle keeper, helaas waren er twee beter bij Feyenoord en hebben zijn blessures ook een serieuze rol gespeeld bij het niet doorbreken. Nu eerste keus bij een subtop/middenmoot, laat maar eens zien dat het talent er nog is.

Uitstekende transfer voor Hahn en Heerenveen! Hahn heeft zich bij PEC en Excelsior al kunnen bewijzen! Hij heeft alleen de pech gehad dat hij zelf geblesseerd raakte toen Vermeer uitviel, anders had hij zomaar eerste doelman bij Feyenoord kunnen worden. Dit is echter ook een goede stap, en ik ben benieuwd hoe hij het bij Heerenveen gaat doen!

Dit is toch een best goede keeper, vooral zijn reflexen vind ik sterk. Prima stap voor hem om aan spelen toe te komen. Het zou mij niet verbazen als de NL top hem over een paar jaar weer op komt halen.

Domme zet van Feyenoord en te begrijpen van Hahn. Een jonge getalenteerde keeper die had je moeten behouden als 2e keeper. Gaat nog wel groeien deze jaren en gaat wel veel meer waard worden.

12 juni 2017 om 15:39

Volgens mij al bijna 25. Die moeten spelen en niet op de bank zitten. Hij zal met een vaste plek bij Heerenveen vast nog wel groeien, maar ik denk dat Feyenoord zich beter kan richten op Bijlow als talentvolle keeper. 5,5 jaar jonger en qua leeftijd een stuk gunstiger tov Vermeer en Jones. Hahn is te jong of te oud om als tweede keeper te fungeren. Bovendien was hij bij nood niet beschikbaar helaas, wie weet hoe het anders had gelopen.

Welkom Warner! Erg blij met dit nieuws. Dit is gewoon een erg goede aankoop meer erg veel potentie. Zeker in zijn laatste periode bij Dordrecht en bij pec Zwolle heeft hij laten zien dat hij een van de grootste talenten is. Vervolgens heeft hij niet het geluk gehad dat hij een basisplaats kon afdwingen bij Feyenoord. Dit is gewoon een keeper met zeer veel potentie die in de toekomst nog heel veel kan opleveren en die de kind seizoenen ook zeker sportief zijn waarde kan en ik verwacht zal laten zien

Prima transfer voor zowel Hahn als Heerenveen. Hahn kan zich verder ontwikkelen bij een subtopper, terwijl Heerenveen een stabiele doelman krijgt. Over een paar jaar kan hij eventueel alsnog de stap omhoog maken.

Hier doet Heerenveen toch gewoon prima zaken. Ze gaan er zeker op voorruit, want wat is die Mulder een matige keeper zeg.. Hij heeft afgelopen seizoen toch laten zien een prima keeper te zijn voor de subtop van Nederland.

12 juni 2017 om 16:01

Ik weet het niet, maar ik vond het bij Excelsior helemaal niet zo geweldig. Natuurlijk, er staat een goede keeper in de goal, maar niet het niveau van Feyenoord nog. Jones maakte bij NEC bijvoorbeeld veel meer indruk dan Hahn afgelopen half jaar. 17 wedstrijden, slechts drie keer de nul gehouden. Bij Excelsior natuurlijk niet heel verwonderlijk met 60 tegentreffers dit seizoen. Maar kijk je naar de teams onder Excelsior, Willem II (lamprou 10 x de nul), Korsmit en Delle (6 keer de nul, resp. 33 en 34 wedstrijden), Van Leer (9x de nul). Alleen vd Hart en Zwarthoed ( beide 3x de nul, 34 wedstrijden) doen het duidelijk minder. Het zegt natuurlijk niet alles, maar bevestigt wel een beetje de indruk die ik van hem kreeg tijdens de wedstrijden van Excelsior die ik live zag.

12 juni 2017 om 20:54

Daar heb je gelijk in, maar als je bij Excelsior in de goal staat weet je dat je gewoon veel werk te doen krijgt, dan is een tegengoal natuurlijk sneller gevallen dan bijvoorbeeld Feyenoord of Ajax, je krijgt feitelijk veel meer te doen. Ik denk dat hij een prima vervanger is van Mulder en zeker zijn waarde zal gaan laten zien bij Heerenveen.

Hahn wil geen tweede keeper zijn en wil ook niet meer verhuurd worden, ik kan met goed voorstellen dat hij een stap wil maken. Vermeer is gewoon nog steeds beter en Jones ook, daar kom je dan niet boven water drijven. Als talent hebben ze nog Bijlow, die meer potentie heeft dan Hahn.
Nee ik snap het wel dat hij nu vertrekt en Feyenoord heeft gewoon nog een heel talentvolle keeper achter als 3de keeper.
Heerenveen heeft nu iig een goede keeper gehaald, geen middelmaat meer als Mulder. Werd weer eens tijd dat ze eens een goede keeper gingen halen. Ik denk dat hij zich daar wel goed kan aarden en dat hij ook beter rendeert bij een stabiele situatie.

Erg jammer voor voor feyenoord. Ze hadden vermeer moeten verkopen. Hahn is in mijn ogen de toekomstige keeper van oranje. Als hij het doet als ik verwacht wordt die over 2 jaar opgehaald door een grote buitenlandse club.

Hahn is een goede doelman. Hij wordt binnenkort 25; een talent wil ik hem daarom niet meer noemen. Hij kan echter prima mee op Eredivisie-niveau. Misschien ligt er ooit nog meer in het verschiet.

Ik vond Haan een goede doelman, maar ook niet meer dan dat. Vind dat hij de afgelopen jaren toch stil heeft gestaan in zijn ontwikkeling. Afgelopen tijd bij Excelsior ook, daar stond een goede doelman, maar ook niet meer dan dat. Komt tekort voor Feyenoord naar mijn idee.

Ontzettend jammer dat Pec zich niet gemeld (en hard heeft gemaakt voor hem) heeft voor Hahn. Mickey kost pec punten.. Gemiste kans!

Ik dacht van leer of lamprou naar Heerenveen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
13.PEC Zwolle35-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper320
M. van BergenAanvaller304
H. VeermanAanvaller2814
A. van der HeideAanvaller130
M. DijkstraKeeper00
A. HarushKeeper00
J. KroesenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

19 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren