Ibrahimovic belde met landgenoot van AZ: ‘We hebben uren gesproken’

Maandag, 12 juni 2017 om 14:21Chris Meijer

Muamer Tankovic werd geboren in Zweden, maar zijn ouders zijn Bosnisch. Om die reden zou de aanvaller van AZ ook voor de nationale ploeg van Bosnië uit kunnen komen en Edin Dzeko probeerde hem over te halen om voor dat land te kiezen. Voorlopig heeft Tankovic echter gekozen voor een interlandcarrière met Zweden.

In die keuze heeft Zlatan Ibrahimovic met een telefoontje een rol gespeeld. “Ik was echt geschokt toen hij belde. Eigenlijk dacht ik dat het Zlatan helemaal niet was. Er is iemand op Facebook die hem perfect na kan doen, ik dacht dat hij me belde. Maar het was echt Zlatan. We hebben lang gesproken, uren als ik het me goed herinner. Over van alles, de toekomst en dat soort dingen”, zegt Tankovic in gesprek met Lundh.

Tankovic speelde al één interland voor Zweden. In de vriendschappelijke interland tegen Turkije, in 2014, kwam hij als invaller in het veld. Daardoor kan hij momenteel nog voor Bosnië kiezen. “Ik weet niet hoe lang ik op de Zweedse ploeg zou wachten, dat hangt van mijn prestaties bij mijn club af. Als ik goed speel, kan ik snel international worden”, stelt de aanvaller. “Ik heb vanaf mijn zestiende voor de Zweedse elftallen gespeeld, dus de keuze is niet moeilijk. Maar als Bosnië langskomt, ga je er toch over nadenken.”

Dzeko probeerde Tankovic in 2014 over te halen om voor Bosnië te kiezen. “Hij beloofde niet direct het paradijs, want er is niemand in de wereld die dat kan beloven. Bosnië ging toen voor het eerst op het WK spelen. Ik kan me niet alle details uit dat gesprek meer herinneren, maar we hadden een goed gesprek. We spraken af in een hotel in Manchester en hadden het over de toekomst. Een paar dagen later belde Zlatan en met hem besprak ik hetzelfde.”


Poll

Voor welk land zou jij kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door m.pjanic)

tankovic zegt dat niemand het paradijs kan beloven maar hij kreeg een telefoontje van god #zlatan

Hoop dat nac niet ligt te slapen! En hem of huurt of overneemt goeie speler komt alleen niet goed uit de verf bij az

12 juni 2017 om 17:33

Hij komt prima uit de verf bij AZ, enkel staat hij er nooit in omdat JvdB zn lievelingetjes er in heeft staan! Als Tankovic elke week speelt denk ik zelfs dat hij onze beste speler is.

Alsof hij ooit zal doorbreken als international. Veel te licht voor de top.

12 juni 2017 om 14:44

Hij is wel een leuke speler. Als hij weggaat bij AZ en ergens wekelijks kan spelen dan kan hij zo international worden. Hij heeft zeker de potentie om een interland of 30 te spelen voor 1 van die landen. Want het zijn natuurlijk ook geen toplanden.

12 juni 2017 om 14:49

Niet elke Zweedse speler is zo top als Zlatan, Armeteros is ook geselecteerd, waarom zal hij dan geen kans kunnen krijgen?.

12 juni 2017 om 15:10

Zelfs Younes bij nota bene Duitsland is geselecteerd, weliswaar met een D-Team maar toch.

12 juni 2017 om 15:11

Alsof Zweden top is.

12 juni 2017 om 18:35

Zien jullie hem wel eens live spelen?? Hij heeft in al die jaren AZ nog steeds geen vaste basisplaats en als hij speelt ondermaats als hij wel speelt. Goede wedstrijden zijn op 1 hand te tellen. En ik lees hier iets over Younes. Die id toch echt stukken beter dus snap de vergelijking niet.

12 juni 2017 om 19:57

Dan raad ik je aan het niveau verschil tussen Zweden en Duitsland eens te bestuderen.

12 juni 2017 om 20:22

Gelukkig hoef je niet top te zijn om uit te kunnen komen voor Bosnie of Zweden. En dat zijn allebei landen die prima in staat zijn om zich te plaatsen voor een EK of WK.

Kan hem eerlijk gezegd niet peilen. Hij heeft beetje de speelstijl van een Dusan Tadic goede techniek, alleen zijn houding in het veld is zeer wisselvallig, oogt vaak lui en egocentrisch. Denk dat het goed is voor hem om hem een jaartje uit te lenen aan een andere Eredivisie club, ik schat zijn kans komend seizoen om een basisplaats te veroveren minimaal.

12 juni 2017 om 17:38

Ik snap hem wel, van den Brom steekt ook geen moeite in hem, waarom zou je dat andersom wel doen? Natuurlijk, dat is niet helemaal de instelling, maar zo werkt het wel bij voetballers. Ik weet zeker als er een coach is die hem vertrouwen geeft, hij best wat terug wilt doen. En zo niet, geef je hem een vrije rol. Ik ben echt fan van Tankovic, het is gewoon zonde wanneer je zo'n speler hebt, er geen gebruik van maakt. Ik zie hem niet graag vertrekken, maar als John blijft dan moet hij wel weg. Het is zonde om hem op de bank te zien. Liever verkopen we Dos Santos, verhuren we Garcia en kopen we er een linksbuiten bij voor de concurrentiestrijd met Tanko.

12 juni 2017 om 18:02

Er zijn genoeg kansen geweest dat hij zich in de kijker kon spelen , ik snap bij deze Brom wel om hem af en toe te wisselen en andere spelers de kans te geven. Ik heb mij soms echt zitten opvreten als ik hem zielloos over het veld zag sjokken en geen meter meer of minder wou lopen. Dan kan je wel zeggen de trainer had hem erin moeten laten maar als hij compleet verzaakt en niet in het systeem past ga je toch denken doe ik er wel goed aan om hem op te stellen.

Een voetbalspeler moet zijn kansen pakken en elke minuut wanneer hij in de basis staat laten zien waarom hij de onbetwistbare basisspeler is. Niet één wedstrijd de sterspeler uithangen en daarna 3 wedstrijden op een rij er geen k*t van bakken.

12 juni 2017 om 19:12

Ik vind dus dat een speler als hij wat meer tijd moet krijgen, omdat hij het vooral van zijn techniek moet hebben. Om dan goed uit de verf te komen moet je echt vetrouwen hebben, anders lukken je acties niet. Maar wanneer je na twee mindere wedstrijden direct gepasseerd wordt, kom je nooit lekker in je ritme en is je vertouwen weer gedaald. Ik ben het met je eens dat hij soms wel eens over het veld heeft gewandeld, maar ik vind dat hij daarin de afgelopen twee seizoenen erg is gegroeid. Feit is dat John hem gewoon niet mag en liever zn maatje Dabney in de basis ziet. Hoe verklaar je anders dat Tankovic na zo'n reeks wedstrijden (zo als tegen Zenit) opeens uit de basis wordt geknikkerd? Vorig seizoen gebeurde hetzelfde na vijf goede wedstrijden. Van den Brom houdt te erg vast aan zn spelers en durft anderen geen serieuze kans te geven. Het is de slechste coach die we in jaren hebben gehad. Alles gaat op geluk.

12 juni 2017 om 20:50

Ik vind hem niet lui en egozentrisch. Het probleem is meer hij probiert altijd mooie acties die te vaak mislukken. Hij gaat nooit voor een simpele actie. Doelpunten en assists van Tanko zijn altijd leuk om te kijken maar gewoon te zeltsam.

12 juni 2017 om 21:12

Maar naarmate je meer speelt gaat ook meer lukken, zie vorig jaar met Janssen, die scoorde in het begin ook niet maar later schoot hij alles er in. Het is even wachten, maar je ziet wel dat Tankovic het kan.

12 juni 2017 om 22:00

Ik ben met je eens maar vind vd Brom niet een trainer is die het beste uit hem kan halen (uit Bel Hassani trouwens ook niet)

13 juni 2017 om 11:34

Nee daarom moet vd Brom ook zo snel mogelijk vertrekken bij ons. Hij kost AZ alleen maar geld!

Het lijkt mij werkelijk verschrikkelijk om de keuze te moeten maken. Het land waar je eigenlijk al heel je leven woont, opgegroeid bent en al je vrienden wonen, of het land waar jij en heel je familie vandaan komt. Ga je voor het sportieve en wordt je gehaat of voor de eer en respect terwijl de kans op succes (misschien) kleiner is.

Wat ben ik blij dat ik die keuze niet hoef te maken, hoe je het ook wendt of keert je stelt altijd iemand teleur.

12 juni 2017 om 16:39

Ik vind het alleen raar dat bijna iedereen Zweden kiest want ons team (ik ben Bosnisch dus ons) vind ik beter alleen heeft zweden het geluk gehad met zZlatan en ze spelen nu ook niet top maar dat kwam oa door de vorm van NL de laatste tijd

12 juni 2017 om 16:44

En een grotenporsie geluk deze kwalificatie. Doelpunt onterecht afgekeurd tegen Nederland en dan die blunder van lloris.

12 juni 2017 om 16:48

Klopt, ik schat Zweden nu Ibrahimovic gestopt is ook niet hoger in dan Bosnië.
Maar ik had het met mijn reactie eigenlijk in het algemeen over spelers die de beslissing moeten nemen tussen 2 landen.

12 juni 2017 om 17:18

Ik bedoel dat in dat momemt meer mensen voor Zweden zouden kiezen. ben je Bodnisch?

12 juni 2017 om 18:53

Ik heb ze zien voetballen tegen Frankrijk maar hier doe je Zweden zwaar te kort mee. Ze kwamen enkele keren gevaarlijk voor de goal. Ik vind Zweden juist sterker zonder Zlatan. Onvoorspelbaarder. Hoop dat wanneer Nederland tegen Zweden moet spelen en het er nog toe doet dat ze minder zijn dan tegen Frankrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. OlsenKeeper
L. AugustinssonVerdediger
P. BengtssonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

6 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren