‘Wij zijn Frankenstein en hebben het monster Arda Turan zelf gecreëerd’

Vrijdag, 9 juni 2017 om

ISTANBUL - Turkije neemt het zondagavond in Albanië op tegen Kosovo en heeft de punten hard nodig in de strijd om een ticket voor het WK in Rusland. Arda Turan zal de nationale ploeg niet bijstaan in Shkodër, want hij besloot dinsdag te stoppen als international. Aanleiding vormde een ruzie met journalist Bilal Mese, afgelopen maandagavond in een vliegtuig van Skopje naar Triëst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door msn10)

Niet alleen politiek is het daar onrust.. mooi artikel, het is bijna een thriller

8 juni 2017 om 09:44

Valt me ook duidelijk op dat het emotionele mensen zijn. De hele tijd met die melo-dramatische uitspraken; eer, familie, man, leeuw.
toch neig ik wel naar Arda's kant in dit verhaal. Hoewel het niet goed is hoe hij handelt, komt die journalist toch ook heel erg schijnheilig op mij over. Eerst heel veel schrijven, vervolgens geen uitleg kunnen geven. Dan reageert Arda heel fout en probeert hem fysiek aan te vallen maar goed hij wordt gewoon tegen gehouden. De volgende dag staat er gelijk op de voorpagina hoe lelijk arda wel niet is van binnen. Die journalist moet toch ook een baas hebben (hoofdredacteur) die zegt: jij gaat jou persoonlijke vete niet op mijn voorpagina uitvechten? In Nederland schrijft iemand dan wel eens een lelijke column maar dat is het. In deze krant staat het gelijk geschreven als feit en met sensatie foto's. Die journalist wijst vervolgens gelijk getuigen aan en gaat juridische stappen ondernemen. Dat vind ik echt zo walgelijk.

8 juni 2017 om 10:43

Weet je waar ik stilletjes aan niet meer tegenkan. Mensen die enkel alles aannemen van de media en denken dan turkije helemaal naar de knopen is op alle vlakken. Ik geef toe dat er op politiek vlak niet veel klopt maar ga niet alles over 1 kam scheren. Als je echt iets nuttigs wil zeggen raad ik je aan op enkele plaatsen te bezoeken in turkije en daar minstens paar maanden te verblijven voordat je gaat veralgemenen. Zolang je alle info via de media hoort en krijgt weet je niet wat er daadwerkelijk gebeurt. Alles word opgeblazen zoals ook dit voorval met arda. Hij doet niet meer mee klaar op naar de volgende wedstrijd.

8 juni 2017 om 13:54

@kartal:

Waaruit haal je in zijn stuk dat hij denkt dat heel Turkije naar de knoppen is?
Hij zegt politiek en dat beaam jij, en geeft dit met Arda aan.. Wat ook gewoon een zooitje en vreemd is.

Verder zegt hij niks over Turkije en iets goed of slecht is. Dus snap niet je hele betoog over alles uit de media aan nemen..... En dat je niet tegen mensen zoals hem kan..

Wat doet hij dan?

8 juni 2017 om 13:56

Klopt toch gewoon wat hij zegt dat het op politiek niveau en in het voetbal onrust is?

Het is gewoon schandalig. Het pistoolschandaal tussen Tore en Toprak, het premieschandaal tijdens het verdomme Ek en nu weer een speler die een journalist aanvliegt. Het wordt steeds gekker in ons land, ik mis die tijden van 1998-2002 toen Turkije wel degelijk wat voorstelde als voetbalnatie. Corruptie, vriendjespolitiek, inmeging van politiek. Voetbal is dood in Turkije.

8 juni 2017 om 13:25

Je hebt helemaal gelijk.

Voetbal is een reflectie van de hedendaagse Turkse maatschappij als geheel (ik ben ook een Turkse Nederlander). Maffiabazen worden als respectabele burgers vereerd, terwijl gewone burgers als vee worden behandeld en journalisten worden opgesloten. Arda doet wat hij van zijn voorbeelden ziet. Hij denkt dat hij kan maken wat hij wil en zich als een maffioos kan gedragen, omdat anderen hem dat voordoen.

8 juni 2017 om 13:55

De tijden met Hasan Sas toch? Dat vond ik (als niet-Turk) nog eens een leuke bevlogen speler om naar te kijken!

8 juni 2017 om 13:58

Natuurlijk best jammer, aangezien jullie best wat kwaliteit in de selectie hebben. Het is een beetje hetzelfde als bij de Knvb. Eerst moeten de personen die het veroorzaken weg, voordat je weer een nieuwe weg in kunt slaan. Bij de Turkse bond gaat het ook alles behalve van een leien dakje, als ik de verhalen zo lees.

8 juni 2017 om 18:56

En in de periode 1998-2002 was er geen corruptie, vriendjespolitiek, politieke inmenging in het Turkse voetbal? Enige verschil tussen die periode en de huidige is dat we qua technologie en social media lichtjaren verder zijn. Voor de rest is er niks veranderd, buiten het feit dat we toen een gouden lichting hadden die wel een grote prestatie hebben neergezet. Nu hebben we een stel prima donna's, maar daar is de Turkse media zelf verantwoordelijk voor. Zoals Hincal Uluc zegt, dit monster hebben ze zelf gecreeerd.

8 juni 2017 om 22:44

Vriendjespolitiek is er altijd geweest in Turkije, inmenging van politiek daarentegen is geheel nieuw en heeft de laatste jaren extreem ernstige vormen aangenomen. Een president die voorstelt om het woord 'arena' te verbieden, waarna tientallen clubs direct overgaan op naamverandering? Is dit normaal? Alles is in 2000 begonnen toen Feto besloot, in samenwerking met de Ak partij om net zoals alle staatsorganen ook voetbalclubs te infiltreren.
Zielloze clubs zoals Basaksehir, Osmanlispor en Kasimpasa (in mindere mate) zijn gecreã«erd en gesteund onder de huidige regering. Deze clubs worden gebouwd met het belastinggeld van de Turkse inwoner, in Nederland zou de pleuris uitbreken. Passolig is geã¯ntroduceerd onder de huidige regering, het omkoopschandaal heeft plaatsgevonden onder de huidige regering. Het is gewoon éã©n grote puinhoop. De Ak partij heeft zeker een aantal zaken goed gedaan voor Turkije, maar voetbal (sport in zijn geheel) maakt daar zeker geen onderdeel van. Ik mis die tijden dat bijna elke voetbalstadion vol zat en dat rivaliserende supporters in vrede naast elkaar konden zitten.

8 juni 2017 om 23:54

Zoals ik beneden ook al zeg, hoe vaak is de belastingschuld van GS, BJK en FB weggepoetst? En dan hebben we het over honderden miljoenen lira's. Als dat niemand dwars zit, waarom zit het iedereen dan wel dwars dat Basaksehir en Osmanli gesteund worden?

Wat zij uitgeven valt in het niet bij wat er is weggepoetst de laatste jaren. Overigens geven ze niet veel uit, zeker Osmanlispor niet. Die doen het heel goed met weinig geld. Basaksehir begint dit seizoen pas echt uit te geven, maar daartegenover presteren ze ook. 75 miljoen TL aan inkomsten dit seizoen, maar de hel barst los als ze in verband worden gebracht met Clichy. Wiens salariseisen ze overigens te veel vonden, daarom zijn de onderhandelingen gestaakt op dit moment.

Arda Turan heeft juist gehandeld!!

8 juni 2017 om 10:59

Een dergelijk iets oplossen door iemand aan te vliegen kun je niet juist handelen noemen. Zeker iemand als Turan moet toch beter weten en zich niet laten gaan op zo'n manier.
Als hij echt zo juist gehandeld had, dan was hij nu niet met pensioen en had hij veel meer steun ondervonden.

Het lijkt geen voetbalcampagne meer, maar gewoon een trailer van een actiefilm. Men moet echter niet de beschuldigende vinger alleen naar Arda wijzen, integendeel. Voor mij is de grootste boosdoener de Turkse media, die bij elke open kans proberen hun kranten te vullen met onzin over de selectiespelers om zo meer te verkopen. Als jullie denken dat de Daily Mail of The Sun erg is, hebben jullie nog nooit Fanatik of Fotomac gelezen. En die Goksel Gumusdag die Arda bekritiseert, die heeft al helemaal geen recht van spreken. Recent hebben zijn spelers Volkan Babacan en Yalcin Ayhan ook een journalist fysiek en verbaal aangevallen, maar je hoorde daar niks over in de media. Integendeel, ze kregen beiden maar 1 wedstrijd schorsing van de voetbalbond. Mijn punt is gewoon dat ik dit zo zonde vind. We hebben eindelijk een topspeler als Arda in onze selectie die speelt bij 1 van de, zo niet de grootste voetbalclub van de wereld. En alsnog lukt het ons om door middel van externe bronnen zoals de media hem te laten stoppen. Ik zeg, je hebt het goed gedaan Arda. Bevrijd jezelf van deze amateurs!

8 juni 2017 om 09:58

Alles begint niet bij de media maar bij de Turkse voetbalbond, de baas van de Turkse voetbalbond Demirören is nota bene een mediamagnaat en bezit tal van Turkse kranten. Spelers die een journalist aanvliegen krijgen 1 wedstrijd schorsing, is dit een grap? Ten eerst moet er een grote schoonmaak plaats vinden in de Turkse voetbalbond, ten tweede moet de politiek afstand nemen van het Turkse voetbal. Basaksehir, een gemeentevereninging is nu aan het onderhandelen met Elia en Clichy, hoe komen ze aan dit geld?! Het wordt gewoon van de belasting van de mensen afgepakt. Overal worden stadions gebouwd maar bijna geen enkel wordt gevuld, en al jaren lopen we met het passolig probleem. En dan heb ik het nog niet eens over de jeugdopleidingen, enige vereniging die zich in Turkije focust en bewust is van het belang van een goede jeugdopleiding is Altınordu, dat is toch schandalig?!

8 juni 2017 om 11:12

Helaas zijn wij nog lang niet af van Demiroren. Die heeft namelijk de steun van bijna alle clubs in Turkije, hoe onbegrijpelijk ik dat ook vind. Ik begrijp sowieso niet hoe een voormalig Besiktas-voorzitter tot de voorzitter van de bond kan gekozen worden. Men moet iemand kiezen die onpartijdig is, en we moeten betere scheidsrechters opleiden want wat er nu rondloopt is niet echt top. Echter moet ik je bij Basaksehir wel corrigeren. Het klopt dat zij een satellietclub zijn van Erdogan maar het is niet zo dat de staat de transfersommen of de salarissen van de spelers betaalt. Basaksehir heeft gewoon een goed bestuur en trekken regelmatig 30+'ers aan die altijd een schot in de roos blijken. Ook Bursaspor heeft trouwens een goede jeugdopleiding, maar samen met Altinordu zijn zij 2 wel de enige van Turkije inderdaad.

8 juni 2017 om 19:06

Bozkurt20,

Basaksehir heeft dit seizoen 75 miljoen TL aan inkomsten ontvangen vanwege hun prestaties in de competitie. En nu gaan ze de CL-voorrondes in, daar krijgen ze ook een paar miljoen euro voor. Ze hebben inderdaad hele goede banden met de overheid, de voorzitter dan, maar 'ze pakken belastinggeld af', dat vind ik een beetje slap. Het is niet voor het eerst dat een club buiten de traditionele top 3 voor grote namen gaat. Verschil met de rest is dat Basaksehir wel presteert en ze, op een paar namen na, niet met miljoenen smijten.

Zelfs de top 3 hebben in de laatste 15 jaar met geld gesmeten, terwijl dat eigenlijk niet mogelijk was. Het is overigens heel ironisch dat supporters van GS, BJK en FB roepen dat Basaksehir belastinggeld afpakt, hoe vaak is de belastingschuld van die clubs weggepoetst in de laatste jaren?

De Turkse media hebben fouten gemaakt, de voetbalbond heeft fouten gemaakt, de trainer en de spelers hebben fouten gemaakt. Ik wil oplossingen horen! Ik ben het beu dat een nationale elftal ongeveer 10 jaar lang buiten het voetbalveld meer word besproken dan op het veld. De tore-toprak-hakan schandaal, de premies discussie, fatih terim die spelers buiten de selectie zet en zegt dat ze zich moeten veronschuldigen aan het volk en 3 maanden later zegt dat hij de spelers nooit voor de media gooit! In de arda en deze journalist hun gevecht kan arda 100 percent gelijk hebben, maar dan ga je niet 1 jaar later hem proberen aan te vallen! Je klaagt hem aan en zorgt ervoor dat hij nooit meer iets over je kan schrijven. Arda heeft gelijk dat zijn naam onder de slijk is gebracht. Want door deze journalisten hebben de supporters hem een geldwolf genoemd omdat ze dachten dat de spelers alleen maar spelen voor het geld en hebben alleen arda uitgefloten. De journalisten en media moeten ook wel blij zijn, want hoe ze dit hebben gepresenteerd is gewoonweg schandalig. Toen het uitbrak zeiden ze dat het rond premies ging. Arda turan voor iedereen evenveel premie geld eiste omdat de 3de keeper meer premiegeld kreeg dan burak yilmaz, mehmet topal, enz. Dat ze dan 1 maand later zeggen dat ze wel weten wat er is gebeurd, maar het niet willen zeggen. Wat een bende nutteloze journalisten. Ik heb nog nooit zo een achterlijke media gezien!

In potentie heeft Turkije echt een goede, leuke ploeg.
Vind het zonde dat het er bijna nooit uitkomt door dit soort schandalen, en het al genoemde pistoolschandaal...
Hoop dat het een keer goed gaat komen met de turken, anders moeten we het toeteren door de stad na doelpunten van Turkije gaan missen tijdens de volgende toernooien

8 juni 2017 om 12:00

Welk pistoolschandaal? Heb dat gemist denk ik.

8 juni 2017 om 12:46

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=216382

8 juni 2017 om 17:23

Dat is van 2014 dus, toch al ff geleden he :D

Buiten dit hele incident denk ik dat Arda zich weer eens moet gaan bemoeien met zijn voetbalcarriere. Hij zit veelal op de bank en is daar gefrustreerd over, heb ik het idee. Ik vind hem veranderd de afgelopen 2 (?) jaar.
Zijn 'droom om met Messi te voetballen' valt hem toch wat tegen, zo lijkt het.
Probeer een transfer te maken naar een mooie club en ga weer lekker voetballen. Hij is veel te goed om op de bank te zitten.

Journalisten zijn sowieso ratten, ik kan best begrijpen dat als Arda opkomt voor een eerlijke verdeling en een journalist hem (in)direct voor geldwolf uitmaakt hij verhaal gaat halen. Het is een vrij laffe daad om te liegen achter de pen en kritisch te zijn zonder daarbij de hoofdrolspeler in het verhaal te vragen hoe het zit. Je gaat mij niet vertellen dat Arda voor niets uit zijn pan gaat in een vliegtuig.

Het is ook een beetje genesteld in de Turkse voetbalbond, er worden spelletjes gespeeld achter de rug om van anderen. Ik zeg, tijd om schoon schip te maken.

Arda moet zich concentreren op zijn clubcarriere en daar lekker van genieten, ik praat niet goed wat hij deed, maar ik snap de reden wel. Vrijheid van meningsuiting moet ook niet oneindig zijn natuurlijk

Dus wat is er dan gebeurd rondom zijn familie waar Arda nu over spreekt? Kan het niet uit het artikel halen, buiten het "claimt een familieman te zijn, toont nu zijn ware gezicht"-gedeelte.

8 juni 2017 om 14:23

Ik kan ook nergens een stuk vinden over Arda zijn familie. Arda was juist degene die als een gek liep te schreeuwen in de vliegtuig en die journalist zijn moeder ging uitschelden. Lekker voorbeeld ben je dan als aanvoerder de moeder van een 65 jarige man erbij halen. Werd al tijd dat Arda ging stoppen bij het nationale elftal.

Die voorzitter van Basaksehir is wel de laatste die hierover kan oordelen. Zijn eigen spelers vielen met zijn alle 1 cameraman aan buiten het stadion. Achteraf was hij ook aan het ouwehoere dat er niet veel aan de hand was. Spelers kregen amper een boete. Dat krijg je dus als je goede relaties hebt met de mensen die de touwtjes in handen hebben in Turkije.

Wacht wacht.. steroïden? Hoezo is hij niet geschorst?

8 juni 2017 om 15:49

Hahaha ik dacht dat ik enige was die dat las.

9 juni 2017 om 10:05

Zijn er ook steroïden die niet op de dopinglijst staan?! Klinkt als een bekentenis. Doen meer Turkse spelers dat? Heeft Oranje het niet fysiek moeten afleggen tegen Turkije in de laatste kwalificaties voor het EK 2016? Ik zie verbanden...maar nee, geen structureel dopinggebruik in de voetballerij, want er mag geen smetje komen op deze sport, daarvoor zijn de belangen te groot. Daarom komen de doellijntechnologie en videoref zo moeizaam door. Schandalen moeten wegblijven bij het voetbal en de sport moet wel manipuleerbaar zijn. Het kan natuurlijk niet dat Ierland naar een eindronde gaat ipv Frankrijk...

Ik zal hem niet missen, hij is degene die de ploeg op sleeptouw moet nemen zoals je verwacht van een vedette, maar dat hij heeft hij veel te vaak overgelaten aan anderen. Wat je nu wel kan verwachten is dat de media het aan het ontbreken van Arda zullen wijten als we straks het WK niet halen. Het excuus staat dan al klaar, maar o wee als je wat negatiefs over Terim roept. Terim is degene die Arda, en met hem nog een paar anderen, liet spelen op het EK terwijl ze niet eens 50% fit waren. Terim is degene die iedere wedstrijd met een andere opstelling speelt. En Terim is ook degene die de controle volledig kwijt is, dat blijkt wel.

Ik hoop wel dat we ooit de waarheid achter heel deze premie onzin te weten komen. Zal waarschijnlijk niet gebeuren op korte termijn, want sommige spelers die daarin betrokken waren spelen nog steeds.

Arda is een vieze onruststoker. Een topvoetballer, superster. Echter, hij denkt dst hij alles kan flikken. Turks voetbal is 1 en al kapot. Ze mogen blij zijn met hun kunstwerk!

Arda is gewoon iemand die opstaat en spreekt thats iT. Zoals hij zelf aangeeft misschien is dat fout maar in mijn ogen heb hij gelijk, praat niet over mensen de familie hou het bij de persoon zelf en ga geen domme dingen roepen. Ik ben altijd een arda fan geweest vooral zijn tijd bij atletico Madrid wat een speler die hij nu totaal niet is bij Barcelona maar goed wou dit gewoon even erbij zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
353 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. BolatKeeper
M. GünokKeeper
K. AyhanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

247 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren