‘De enige die ik écht in staat acht Bosz te vervangen bij Ajax is Ron Jans’

Dinsdag, 6 juni 2017 om

Ron Jans is volgens Ronald Waterreus de enige trainer die Peter Bosz kan vervangen bij Ajax. Laatstgenoemde heeft de Amsterdamse club al na één seizoen verlaten en werd dinsdag gepresenteerd bij Borussia Dortmund. Volgens Waterreus doet technisch directeur Marc Overmars er verstandig aan om aan te kloppen naar Jans, die sinds zijn vertrek bij PEC Zwolle zonder club zit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Ronald Waterreus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door robinson7268)

Zegt Ronald dit in een dronken bui vanaf zijn vakantieadres? Jans past totaal niet bij Ajax en Ajax niet bij Jans. Ik vind hem eerder bij PSV passen, al vind ik Jans helemaal geen type voor een topclub. Niet iedereen is geschikt voor de top.

6 juni 2017 om 21:49

Waar baseer jij dat op dan? Mening is leuk. Argumenten leuker

6 juni 2017 om 21:53

Als je tussen de regels door leest en je het argument waar je naar zoekt. Jans is m.i. een provinciaal en Ajax is geen gemoedelijke provincie club. Dat is verder geen verwijt, maar ik denk niet dat dit matcht.

6 juni 2017 om 22:12

De meeste spelers en trainers zijn provinciaaltjes, als we zo gaan redeneren kunnen we beter ons alleen met amateurvoetbal bezig houden.

6 juni 2017 om 22:27

Bosz is ook "provinciaal" wat dat dan ook moet betekenen.

6 juni 2017 om 22:42

Bosz straalt toch wel wat meer uit. Bosz lijkt veel strenger, arroganter en heeft eerst ook voor Feyenoord gewerkt. Ron Jans lijkt me ook niet echt geschikt om met omhoog gevallen jogens te werken. Nee Ron Jans is een uitstekende trainer voor alle clubs buiten de top 3.

6 juni 2017 om 23:26

Klopt kaassie, de meeste trainers en spelers halen de top ook niet. Jans is in mijn ogen te correct en te open en eerlijk voor een positie bij een 'arrogante' club als Ajax.

Asroma8: Wellicht het verkeerde woord omdat het nogal denigrerend over kan komen. Wat ik bedoel is dat het karakter van Jans niet in mijn ogen niet overeen komt met de cultuur van bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord.

6 juni 2017 om 21:50

Jans is die vriendelijke oom die hard kan zijn als het nodig is. Die leraar duits waar de les heel gezellig is maar als het de spuigaten lijkt uit te lopen kan hij hard maar rechtvaardig zijn. Hij zou de ideale Jong-Oranje bondscoach zijn. Wat Ajax betreft, daar heb je een bepaald draagvlak bij de achterban nodig. Bosz had dat vanwege zijn filosofie. Jans heeft dat niet, hij is te normaal voor Ajax. Maar jou statement dat hij niet in de top zou kunnen werken daar ben ik het absoluut niet mee eens.

6 juni 2017 om 22:02

Ik twijfel daaraan. Ik denk dat hij te gewoon is voor de top. En als het al zo zou zijn dan bij PSV, niet bij Ajax of Feyenoord.

6 juni 2017 om 22:37

Louis van Gaal kwam uit het niets en dat werkte wel.

6 juni 2017 om 23:46

Vergeet niet dat Waterreus PSV'er is. Hij hoopt dat Ajax er in trapt om de titelkansen van PSV te vergroten

7 juni 2017 om 01:42

Hoezo past Jan's niet jij Ajax. Momenteel veel jonge spelers, proberen zsm aanval te zoeken en de ervaren speler rust laten bewaren. Komt aardig overeen met het huidige spel. Hoop dan ook dat Jans het niet wordt

7 juni 2017 om 02:51

Ik ben het volledig met Juicher eens, Ron Jans levert elke keer wel een goede dienst voor de club waar hij traint. Dat hij veel levenservaring heb en veel kennis geloof ik graag. Als Ajax op de weg van afgelopen seizoen wil verder borduren dan moet Ajax een trainer hebben die al enige ervaring heb opgedaan op Europees niveau. Hiermee bedoel ik niet persee Champions League niveau. Dat Peter zover kwam en daar geloof ik echt in, is dat hij de filosofie van Cruijff graag nastreefde, daarbij komt ook hij heeft voordat hij bij Ajax kwam wel al even in het buitenland mogen proeven. Hij paste zijn tactieken toe die Cruijff voornamelijk bij Barça liet doorvoeren. Ook al is het niveau van Barça velemalen hoger.

Voordat Peter bij Ajax kwam kon je al merken dat het een trainer is met internationale invloeden, Ron daarin tegen is veel meer nationaal daar is niks verkeerds aan. Want Ron denkt meer om de club in zijn totaliteit (dus denk ook aan de supporters, en de omgeving van de club) vergeleken met Peter die alleen zijn visie volgt, en enkel in goed overleg naar zijn assistent luistert.

Hoe we het ook willen zien AZ is de provincie club van Noord-Holland en Ajax toevallig daar ook gelegen is de club van nationale grote.

Ik wou er ook nog aan toevoegen, de voetbal wereld is keihard, en een club die Nederland moet vertegenwoordigen op Europees niveau. Heeft een trainer nodig die durft te spelen met de Amsterdamsche bluf!! Als ik Ron Jans zie of hoor, dan hoor ik een warme vader die graag voor z'n kinderen zorgt.
Streep Ron Jans maar weg voor de functie van de hoofdtrainer van Ajax!

Het "overleven van de slangenkuil" zou niet als doorslaggevende kwaliteit van de nieuwe coach gezien moeten worden. Ajax zou moeten streven naar her vernietigen van die kuil.

6 juni 2017 om 22:27

Hou nou op dan ga je Waterreus ook nog serieus nemen. Lekker laten kletsen

Haha hou op hoor. Ron Jans die niet verder is gekomen dan de subtop. En die moet de grootste club van Nederland naar de titel sturen?

6 juni 2017 om 21:45

Dat was Bosz voor ajax toch ook nog niet?

6 juni 2017 om 21:49

Daarom. Fdb ook niet. Danny blind ook niet.

6 juni 2017 om 21:52

En het is hem ook niet gelukt . Nee zonder dollen, prima kerel die jans, maar moet lekker clubs als az, h'veen en pec trainen. Acht hem geen trainer voor Ajax. Leuke vent die goed met zijn spelers kan om gaan (zo lijkt het althans), maar Ajax moet niet naar een lieve oom zoeken denk ik.

*trollololol* De enige move die het gelubde duo Sar en Overmars nog kunnen maken om het voetbal nog verder af te breken is het verwezenlijken van Waterreus' wens; ik zie ze het nog doen ook.

Waarom heb ik de naam van Gabriel García de la Torre nog niet gehoord? Opgeleid bij Barca volgens de Cruijff filosofie (samen met Xavi Hernandez) en nu trainer bij Barcelona!

Ik zou er zeker even een praatje meemaken. Nu blijkt dat de assistenten toch hartstikke belangrijk zijn, is het mooi meegenomen dat Spijkerman zeer ervaren is.

6 juni 2017 om 22:22

Ik zie liever Oscar García, de huidige coach van RB Salzburg komen

6 juni 2017 om 22:48

Kijk die Spaanse coaches zijn allemaal leuk of andere buitenlandse namen. Maar ik denk dat Ajax liever gewoon iemand heeft die Nederlands spreekt en iets weet van hoe Ajax in elkaar zit. Communicatie is natuurlijk erg belangrijk zeker als je met jonge jongens werkt. Ook kan het belangrijk zijn dat een trainer meerdere jaren blijft en meedenkt over de toekomst van de club en dat heb je toch wat minder met een niet Ajax man. Ik zou gewoon voor de Boer gaan oke het voetbal was minder maar hij had ook geen spelers als Traore, Ziyech en Sanchez waardoor het hele niveau toch wat stijgt.

Man man man wat is die kwaliteit van die analisten toch lachwekkend. Ron Jans??? Misschien dat ik ook maar een podium moet krijgen om wat te lullen.

Hij had eerder ook een baan bij een topclub in de vorm van Standard Luik en ondanks dat hij een matige spelersgroep had, kon hij mentaal ook niet overweg met de druk die een baan bij een topclub met zich meebrengt. Daarnaast kwam hij bij PEC weleens aan met de meest onlogische opstellingen aan wat soms zelfs nog punten kost, waar je bij PEC nog weg kan komen, maar bij Ajax op gepakt wordt. Ik geloof niet dat Jans zin heeft om een avontuur aan te gaan met Ajax, zeker na zo'n moeizaam jaar met PEC Zwolle.

Denk niet dat Rom Jans het aan kan om een topclub te trainer.

Ik hoop dat Ajax vol voor Hyballa gaat. Ik vind dat hij een trainer is die wel bij dit Ajax past en hij is denk ik ook een trainer die in staat moet zijn mooi voetbal te spelen met dit Ajax.

7 juni 2017 om 00:51

Dirk, ik vond het ontslag van Hyballa belachelijk! Maar hoezo zie je hem als een Ajax trainer?

De visie van Ron Jans komt aardig overeen met die van Ajax. Ron wil (wanneer mogelijk) zijn teams aantrekkelijk en aanvallend voetbal laten spelen. In de documentaire op Fox sports zag je ook dat hij ook een andere kant heeft i.p.v. alleeb maar die lieve oom op verjaardagen. Toch is Ron (denk ik) te licht voor Ajax en de gok zou te groot zijn. (Al had ik het graag een keer willen zien). Ron heeft het in België geprobeerd en is met beide benen op de grond gezet. Een leuke trainer voor de sub- top maar zal niet hoog op het lijstje van Ajax staan...

haha laat me niet lachen, totaal niet geschikt voor Ajax Ron Jans..
Hoor nogal wat vreemde namen naar voren komen.
M. Keizer en Stam ook niet geschikt!!! Stam is natuurlijk een bekende speler geweest, maar vind dat gewoon geen trainer voor Ajax.
Haal nou een grote naam of een trainer waar tegenop word gekeken.
Haal gewoon iemand die een Ajax verleden heeft, dat is van groot belang!

Ik neem ook het bestuur kwalijk wat er nu met Bosz is gebeurt. Vroeg of laat had Bosz problemen gekregen. je heb als trainer bij Ajax een AJAX-verleden nodig om je te redden. dit is geen gemakkelijke club om te trainen, je krijgt nogal wat met aantal mensen te maken die het veel beter weten. Daar moet je mee weten om te gaan en dat kon de Boer als de beste.
Ik ben ook vanaf het begin geen voorstander van Bosz geweest. dat ie de laatste drie maanden het elftal op de rails had en beter ging presteren was eigenlijk te laat.

Haal een coach met Amsterdamse bluf en een goede veldtrainer, dat moet toch te vinden zijn.
maak seedorf coach en er een goede veldtrainer naast

7 juni 2017 om 01:20

Welk Ajax-verleden had Van Gaal toen hij Ajax naar grote hoogtes leidde?

Ron Jans zou een uitstekende trainer zijn voor Ajax. Net zoals Bosz. Jammer dat de 'fluwelen Revolutie' meer om de poppetjes gaat dan om de visie. Als iemand als Bosz eruit wordt gewerkt, dan zal Jans al helemaal ten onder gaan temidden van de 'mannetjes' bij Ajax. Ajax zou blij mogen zijn met een trainer als Jans, maar in de huidige bestuurscultuur is een dergelijke trainer bij Ajax onmogelijk.

Laat jans het maar op topniveau bij waterreus zijn psv gaan proberen, of straks als opvolger van GvB bij feyenoord. Leuk die levenservaring van Jans, maar in wat qua voetbalspel is hij geschikt voor ajax? Bosz was ook niet ervaren op topniveau, maar bij Heracles en Vitesse kon je aan zijn spelintenties zien dat het bij Ajax zou passen (of het succesvol is, is een tweede, maar dat weet je achteraf pas). Als ik kijk naar groningen en zwolle onder Jans, zie ik qua spel nou niet echt aanknopingspunten om voort te borderen op wat Bosz achter laat. Of ze moeten ervoor kiezen weer de andere kant op te gaan. Zal wel de wens van Waterreus zijn, en zie het de lui bij Ajax eigenlijk ook wel doen...

Ron Jans is een prima trainer en in mijn ogen ook goed genoeg om een Nederlandse topclub te leiden. Maar ergens zegt mij iets dat een match tussen Ajax en Jans niet gaat werken, waar ik denk dat Ron Jans bij PSV of Feyenoord op zich wel zou kunnen werken.

Maar die clubcultuur van Ajax in combinatie met Ron Jans dat lijkt me gedoemd te mislukken, Jans is niet iemand waarvan ik denk dat hij goed kan functioneren in een omgeving, waarbij er al aan de stoelpoten van je stoel gezaagd wordt, voordat je er op gaat zitten om je contract te tekenen.

6 juni 2017 om 22:49

De top van Belgie was voor Jans al te veel... heeft niks met Ajax (of Psv of Feyenoord) te maken.

Ron Jans is gewoon een te 'lieve sociale' man denk ik voor de top wat misschien juist wel zijn kracht is te excelleren met clubs net daaronder. Type Fred Rutten...

Reus nemen we niet zo serieus. Jans en Ajax zie ik totaal niet werken. Leuk dat ie Ajax een keer verslagen heeft in de beker maar dat is eenmalig. Bosz had nog een eigen aanvallende stijl, was bij Vitesse ook duidelijk. Mis ik bij Jans.

Ten Hag naar Ajax
Jans naar Utrecht...

Ten Hag past met een eigen visie wel in de lijn van Bosz... als dat niet werkt, moeten Bergkamp en consorten het schip maar verlaten. (al is het dan extra jammer van het vertrek van Bosz maar het zij zo)

Jans lijkt me dan de perfecte coach voor Fc Utrecht.

Pfff... wat een onzin zeg! Alsof Ajax zo'n hete stoel is! Nota bene Frank de Boer kon het ondanks nu; ervaring als hoofdtrainer op dat moment. Bovendien, Jans is een prima coach, maar echt geen bijzondere. Die heeft zijn materiaal doorgaans laten spelen zoals dat het beste was voor de verzameling voetballers die hij tot zijn beschikking had. Fris en waar mogelijk aanvallend, maar ook niet met een stijl die uitgesproken 'ron Jans' is. Ron Jans vind ik trouwens veel te weinig charisma hebben om het uithangbord van Ajax te zijn - meer een aardige oom op een feestje - en zijn teleurstellende periode in Heerenveen en zijn houding destijds rechtvaardigt de vraag of hij wel met druk en tegenslag kan omgaan die hij in Amsterdam zal treffen.

Naar mijn idee is Ten Hag een betere keuze. Een botte boer weliswaar, waar wel eentje met een persoonlijkheid en bovenal een heldere voetbalvisie die terug te lezen is in FC Utrecht. Zijn stijl van voetballen vind ik goed bij Ajax passen. Mocht Ten Hag het niet worden, dan hoop ik dat Ajax de gelegenheid neemt om Jaap Stam een kans te geven.

Waterreus denkt hier gewoon PSV een pleziertje mee te doen want dit is eem fout idee. Ik denk dat iedereen Jans enorm respecteert, maar zijn kracht is het bij de provincie clubs te doen, zo'n man is het ook. Het klimaat van Ajax wat niet onvriendelijk maar toch harder is past niet bij hem. Deze man zou nog Wel Bij PSV passen, maar met Ajax zou t geen goed huwelijk worden.

Geen Ron Jans aub, na een jaar zonder prijzen maar wel ontzettend goed voetbal (topwedstrijden ED en EL thuis in de Arena). Moet je gewoon verder op dezelfde voet gaan, ik zelf zie graag Roger Schmidt aangesteld worden. Beetje van dezelfde pressiestijl als Peter Bosz, Veltman strik eromheen en meesturen naar Dortmund en Tete gewoon weer op de rechterkant, zou een linksback erbij halen en mocht er niemand vertrekken, hoeft er ook niets bij, vertrekt Klaassen kan je het overwegen of Nouri, de Jong misschien een aankoop (hoop nog op Sneijder of N.de Jong die het voorbeeld van Klaas-Jan opvolgen)

Jans is denk ik niet goed genoeg voor Ajax. Als het slecht loopt motiveert hij zijn spelers niet en de wissels zijn altijd hetzelfde.

Ik vind Jans een uitstekende trainer en geschikt voor elke club. Het is alleen jammer dat hij wordt aanbevolen door Ronald Waterreus. Die wordt door niemand serieus genomen.

Altijd dat arrogante gedoe bij die Ajax Ron Jans hoeft zich niet meer te bewijzen. Dat heeft die al jaren gedaan. Hij heeft bewezen met clubs als Groningen Zwolle en ook Herenveen dat het een prima trainer is . Dus lach maar maar Ron is goed genoeg voor Ajax...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

Nederland
65 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Manchester United is Jadon Sancho niet vergeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren