FC Utrecht versterkt zich met ‘Deense reus’: ‘Een neusje voor de goal’

Dinsdag, 6 juni 2017 om 15:10Robin Bruggeman • Laatste update: 15:17

FC Utrecht heeft na de komst van Cyriel Dessers dinsdagmiddag opnieuw een aanvaller gepresenteerd. Simon Makienok komt van het Italiaanse Palermo naar de Domstad en zal daar samen met de van NAC Breda overgenomen aanvaller het vertrek van Sebastién Haller en Richairo Zivkovic op moeten gaan vangen.

Utrecht omschrijft de spits op de officiële kanalen als een ‘Deense reus’: “Wij zijn zeer content met de komst van Makienok. Hij is een balvaste en sterke spits die als aanspeelpunt niet over het hoofd te zien is. Hij heeft bovendien tijdens zijn loopbaan meerdere keren bewezen een neus voor de goal te hebben”, vertelt trainer Erik ten Hag over de 2.01 meter lange aanvaller.

Palermo, dat in totaal slechts vier keer een beroep op hem deed, verhuurde Makienok vorig seizoen aan Preston North End, terwijl hij het jaar daarvoor op tijdelijke basis bij Charlton Athletic speelde. De zesvoudig Deens international beleefde zijn beste periode bij Bröndby, waar hij in 74 wedstrijd 35 keer wist te scoren. Makienok heeft voor drie jaar getekend in Utrecht.

OFFICIEEL! FC Utrecht heeft een nieuwe spits! Simon Makienok komt over van Palermo en tekent voor drie jaar in de Domstad. [Via @fc_utrecht] #makienok #fcutrecht #palermo #eredivisie

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op


Poll

Een goede aanwinst voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door sammerens)

Nog nooit van hem gehoord.. Mijn fout of gewoon een onbekende speler?

6 juni 2017 om 15:37

Ik ken hem alleen als een van de grootste spelers in de wereld. 207cm lang is deze man, ik denk dat lamprou het lastig gaat krijgen tegen deze man.

6 juni 2017 om 15:41

Lamprou zal miss zo'n krukje mee mogen nemen dan

6 juni 2017 om 15:53

de enigste speler waar hij het niet moeilijk tegen zal hebben in de lucht is dries mertens dus dat zegt niet zo veel

Volgens Wiki is hij 2.01 meter. Daarnaast in de Deense competitie goed gedaan en liep daar bijna 1 op 2. Moet in de Eredivisie ook wel kunnen dan lijkt mij.

Edit: zie nu dat zijn lengte ook in het artikel staat. Denk dat ik er in eerste instantie overheen gelezen heb.

6 juni 2017 om 15:19

Daarentegen heeft hij bij Palermo maar 52 minuten in de Serie A gemaakt en is hij vervolgens 2 seizoenen op rij uitgeleend naar de Championship (charlton en daarna Preston). In de Championship heeft hij welgeteld 8 goals in 61 wedstrijden gemaakt.

Afgelopen seizoen kwam hij in 25 wedstrijden voor Preston maar tot 774 minuten speeltijd.

Dan kan je jezelf toch afvragen in hoeverre deze man een versterking is.

6 juni 2017 om 15:24

Mwah, hoe men presteert in de Championship neem ik meestal met een korrel zout. Neem bijvoorbeeld Lars Veldwijk; hij speelde ook niks klaar voor Nottingham Forrest terwijl hij daarna voor PEC Zwolle wel erg waardevol was. Ik denk dat deze reus ook heus wel zijn waarde gaat hebben voor Utrecht aangezien ze nu weer een fysiek goede spits hebben zoals Haller dat ook was.

6 juni 2017 om 18:22

Statistieken zeggen niet altijd wat. Had Haller lukte goede statistieken voor hij naar Utrecht kwam. Het is een gok. Deze Deen kan best aardig voetballen. En in Denemarken deed hij het niet slecht.

7 juni 2017 om 09:25

Dat lijkt me een beetje een zinloze vergelijking. Haller was net 20 toen hij kwam en begon dus net aan zijn carriere. Met hem haalde je een jong talent.

Makienok is 26 en dus een heel andere aankoop dan Haller. Totaal niet vergelijkbaar. En zoals gezegd heeft hij de afgelopen jaren dus relatief weinig gepresteerd.

Bij de Deense Reus had ik de stiekeme hoop op de Lord... Het is voor spitsen hier een Wahala om eens lekker op los te scoren. Kijk de afgelopen jaren maar naar de spitsen die topscorer zijn geworden

Eerst Dessers, van der Streek en Troupée die verlengt, en nu Makienok ook nog erbij. Ik denk oprecht dat Utrecht komend seizoen bij de eerste drie zou kunnen eindigen.

6 juni 2017 om 15:18

Ik denk het niet. Wie van de top-3 moet er dan genadeloos door de grond zakken? Bij Feyenoord zie ik het niet gebeuren. Ajax wellicht doordat Bosz vertrokken is en er geen adequate vervanger wordt aangetrokken of PSV die nu 3/4 van hun basis elf gaat zien vertrekken. Dan nog was het gat tussen de nummer 3 en 4 dit jaar 14 punten. Nee Utrecht zal weer voor play-off voetbal gaan volgend seizoen.

6 juni 2017 om 15:27

Is inderdaad ook afhankelijk van de transfers die nog gaan plaatsvinden bij de topdrie, maar ik zie Ajax niet vasthouden aan alle talenten die ze nu hebben, ik betwijfel of Feyenoord het kunststukje van afgelopen seizoen kan herhalen, en PSV heeft me afgelopen seizoen niet overtuigd en gaat zoals je zelf aangeeft misschien wat sterkhouders kwijtraken. Met misschien wel de twee beste spelers uit de JL van afgelopen seizoen en een spits die in Denemarken een beter gemiddelde had dan Jorgensen heb je in mijn ogen drie prima aankopen binnengehaald. Als Utrecht de lijn van afgelopen seizoen voortzet denk ik in ieder geval dat ze het gat met de topdrie zeker een stuk minder groot kunnen maken, en eventueel zelfs helemaal kunnen dichten.

6 juni 2017 om 15:36

Het gat naar de top 3 dichten.... dat is een droom die heel veel fans van de subtoppers hebben. Helaas denk ik dat het nooit (structueel) gaat gebeuren, als zou het de competitie nog aantrekkelijker maken. We mogen daarnaast niet vergeten dat er ook nog spelers bij utrecht kunnen vertrekken. Denkende aan Ayoub, Amrabat en Barazite (geen contract meer, maar ook geen nieuwe club op dit moment)

6 juni 2017 om 15:46

Toffeekoempel dan nog moet de top 3 gwn boven Utrecht eindigen, dit is zijn geen aankopen die door de top 3 als versterkingen worden gezien. Utrecht draait hopelijk weer een goed seizoen, hebben een leuke ploeg die goed kunnen voetballen, wel afhankelijk van wie de nog vertrekken. Utrecht heeft iig leuke spelers met groeipotentie binnen gehaald iig.

6 juni 2017 om 17:18

Denk toch dat je hier wat nuchterder tegen aan moet kijken. Was Utrecht in de eerste 6 wedstrijden net zo scherp als die 28 die erna kwamen, hadden we dit seizoen al in de top 3 gestaan. Maakt mij ni niet zoveel uit welke spelers er gaan vertrekken, zolang ten Hag maar blijft. Die krijgt het sowieso wel op de rit. En aangezien de transfers nu al binnen zijn, en direct aan de voorbereiding meedoen zie ik het zonnig in dit seizoen. Al reken ik me zeker nog niet rijk.

6 juni 2017 om 17:49

Nadeel is wel dat de voorbereiding dit seizoen wel erg vroeg start voor Utrecht. Eens kijken of ten Hag het voor elkaar krijgt om tot het einde die spanning op de groep te houden

6 juni 2017 om 15:39

Zie het niet gebeuren. Feyenoord, Ajax en PSV hebben een betere ploeg. Daarnaast moet je maar afwachten hoe dit uit gaat pakken, deze jongen heeft bij Palermo nauwelijks gespeeld.. Is niet vanzelfsprekend dat het een topspits is

6 juni 2017 om 17:19

Maar dus ook niet vanzelfsprekend dat het een waardeloze spits is.

6 juni 2017 om 15:41

Ok...dus omdat Utrecht een spits haalt die nog niet eens heeft gespeeld in de eredivisie, en een onbekende en laatste 2jr bijna niet spelende en scorende Deense spits gaan ze nu opeens een aanval doen op de top 3...lijkt me eerder een verzwakking dat Haller er volgend jaar niet meer is...

6 juni 2017 om 17:22

De dingen die jij opnoemt waardoor het een slechte aankoop zou zijn, dit dingen had Haller ook allemaal tegen zich. Alleen was hij niet Deens maar Frans.

Lijkt me een gokje dit. Bij Bondby natuurlijk goed gemiddelde, maar bij Palermo niet aan de bak gekomen en ook in Engeland niet veel gescoord.

Ik hoop dat Makienok de positie van Haller kan overnemen in dit elftal en dat dit niet een nieuwe Skoubo wordt.. Die kwam toen over uit Spanje maar heeft nooit wat kunnen laten zien bij Fc Utrecht. Zijn gemiddelde in Denemarken was wel beter dan Skoubo, maar mij moet hij nog zien te overtuigen eerst. Heb meer vertrouwen in Dessers.

Goed gescout door Utrecht. Makienok past perfect in het twee spitsen systeem dat Utrecht speelt, het is een lang sterk aanspeelpunt die de nodige duels wint. Met daaromheen een wat creativere speler zoals Kerk of Dessers, kan ten Hag redelijk voortborduren op de stijgende lijn die is ingezet. Daarnaast in Denemarken bewezen dat hij ook zeker zijn doelpuntjes meepikt, soortgelijke statistieken als Jorgensen. In Engeland veel korte invalbeurten gehad, dat geeft ook een vertekend beeld van zijn statistieken in Engeland. Voor Makienok is dit ook een perfecte stap om zich weer in de kijker te spelen!

Makienok was nog niet zo heel lang geleden nog in beeld bij Twente, was toen met de vraagprijs van 3 miljoen te duur en vertrok naar Palermo. Komt uit de koker van Bleuming die nu voor Utrecht werkt.

Na Pelle hoopte ik dat Feyenoord voor Makienok zou gaan. Volgens mij waren er destijds ook geruchten maar uiteindelijk koos ie voor Palermo. Hij heeft het daar niet waargemaakt maar gezien zijn kwaliteiten en de speelstijl van Ten Hag zou het zomaar een succes kunnen worden ala Jorgensen.

Hij is fysiek sterk, ontzettend lang en dat maakt het al gauw voor de verdedigers lastig om zulke gasten te verdedigen. Respect voor het aankoopbeleid van FC Utrecht. Is dit allemaal door Ten Hag? Of bemoeit iemand anders zich hiermee?

6 juni 2017 om 15:41

Volgens mij is ten hag wel zowel de coach als technisch manager. Maar lijkt me dat er natuurlijk ook andere bij betrokken zijn...

6 juni 2017 om 17:03

Ik denk dat deze van scout Bleuming komt. Hij was voorheen scout van Twente en had Makienok daar ook al in het vizier. Zijn cijfers in Denemarken waren zeer goed. Ben benieuwd wat hij nu nog zou kunnen.

Trots op me club! Hoe vele vreesde voor een leeggekocht utrecht is het tegendeel al bewezen haller en zivko zijn vervangen en vd streek is zelfs extra erbij we zyn echt goed bezig alles klopt ook binnen de club de jeugd stroomt door we houden talenten binnenboord (zoals troupee) en de club is na dit jaar uit de rode cijfers alleen maar mooi nieuws! Ook fijn dat v.seumeren heeft aangegeven wat hem betreft de club nooit te verkopen echt blij met zo man die handeld uit liefde voor de club ipv zn portumenee. De toekomst ziet er echt goed uit heb nu al zin in volgend seizoen

en dat is aanwinst nummer 3 alweer! word de 4e aanwinst dan toch eindelijk een grote sterke centrale verdediger? die kan utrecht wel gebruiken, vooral voor in europa... en voor in de breedte aangezien er op Leeuwin na niet een echte pure verdediger in de selectie zit (janssen en vd maarel zijn vooral gemaakte cv's)

misschien letschert huren van sassuolo (mits hij weer op tijd fit is)? of vd hoorn huren van swansea? of dat Martel nog een talentvolle verdediger in frankrijk kan vinden? of Jan Wuytens of Dave Bulthuis (in duitsland omgeturnd tot cv) transfervrij terug halen... of iemand anders nog suggesties? :D

6 juni 2017 om 16:30

Die Durmic van NEC lijkt mij ook wel wat voor Utreg. Ik las dat deze spits betere cijfers dan Jorgensen had in Denemarken?!

7 juni 2017 om 00:06

klopt.. terwijl jorgensen bij de absolute topclub fc kopenhagen speelde en makienok bij de subtopper brondby...

6 juni 2017 om 19:50

Wuytens en Bulthuis lijken mij niet echt directe versterkingen voor cv. Van de Hoorn twijfel ik over en Letschert zou zo ze oude plek kunnen innemen. Echter denk en hoop ik dat Utrecht niet gaat huren dus dan vallen de laatste twee ook af. Dumic, zoals hieronder word genoemd lijkt me wel bruikbaar voor Utrecht. Maar waar gaat Janssen dan heen? Die zet je zomaar niet op de bank. Hij zou misschien naar cvm kunnen aangezien Brama en Strieder (nog) niet fit zijn. Ik zou van Drongelen ook een goede optie vinden maar die is denk niet haalbaar.

7 juni 2017 om 00:03

ik denk dat van drongelen alleen haalbaar is als ajax, feyenoord en psv lopen te slapen of het gewoon niet aan durven.. zoals des tijds met Mertens en Strootman...

Bulthuis heeft het in Duitsland goed gedaan en was op een gegeven moment vaste basisklant, maar mag uiteindelijk toch alsnog transfervrij vertrekken...

Dumic zou inderdaad een optie zijn... Jansen kan op meerdere plaatsen terecht en het kan opzich geen kwaad in een lang seizoen die al in juli gaat beginnen een extra verdediger van basis kwaliteit te hebben.

afgelopen seizoen hadden we ook zivkovic en kerk die elkaar niet veel ontliepen en het zelfde gold voor barazite en labyad en als ze allebei weer fit zijn: brama en strieder...

utrecht kende de laatste 2 seizoenen weinig zwakke plekken, maar als ze die dan toch een keer lieten zien waren die vrijwel altijd centraal achterin en vaak nota bene in de lucht waar utrecht verdedigers vroeger altijd zo sterk in waren...

dus ik hoop toch echt op een fysiek sterke cv voor komend seizoen nog!

Ten Hag zal wel een mooi plannetje hebben bedacht zoals hij voor zo goed als alle aankopen heeft, ik heb er vertrouwen in!

Eerst zien, dan geloven. In elk geval kunnen Jensen en Makienok elkaar als Denen scherp houden.
Nu nog wat lengte in de verdediging en ze kunnen in de voorbereiding.

Hij lijkt wel een beetje op die Nederlandse acteur uit de Adams Family. 2.01m en met al die tattoos, dat maakt wel indruk. Hoop niet voor een kleine Lucas Bijker dat hij hem moet dekken. Ben benieuwd, de nieuwe Jan Koller of een flop met de techniek van een trekker.

Makienok, dat is lang terug. Paar jaar terug best hoog aangeschreven. Zal fysiek veel te sterk zijn voor de eredivisie, erg gunstig toch. Kan er zomaar meer scoren dan haller die aardig tegenviel qua goals dit jaar

Zijn CV ziet er niet veelbelovend uit! Gelukkig, dan blijven ze nu tenminste met hun tengels van onze Armenteros af! Die heeft in éã©n seizoen meer gescoord dan deze Deen in drie seizoenen

Ik heb toch wel het idee dat dit een goede zet is. Statistieken zegt natuurlijk helemaal niets, kijk naar Haller, die zat op de bank bij Auxerre. Daarnaast heeft hij het goed gedaan in Denemarken bij een aanvallend Brøndby. Voor de rest heeft hij alleen bij degradatie kandidaten gespeeld. Ik denk dat hij bij een goedlopend Utrecht er wel 15 inschiet. Daarnaast is t fysieke Engeland en Italië totaal niet te vergelijken met de Nederlandse competitie. Verder vind ik het eigenlijk wel prettig om zon boomlange erbij te hebben!

Kijk dit is scouten op je tactiek. Je kan zo hetzelfde spelletje blijven spelen en de jongens Die blijven zijn op elkaar ingespeeld. Die ten Hag verricht er goed werk daar in Utrecht. Ik zeg opvolger Cocu in Eindhoven na volgend jaar!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
12.PEC Zwolle20-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller173
M. MahiAanvaller134
M. SyllaAanvaller100
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

1 fan
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren