Update: Sporting presenteert voormalig Feyenoord-doelwit Ristovski

Maandag, 7 augustus 2017 om 20:08Dominic Mostert • Laatste update: 20:15

Feyenoord heeft het oog laten vallen op Stefan Ristovski. De 25-jarige rechtsback van de Kroatische kampioen HNK Rijeka, die formeel onder contract staat bij Spezia, is volgens SportCom 'dicht bij' een transfer naar Rotterdam. Technisch directeur Martin van Geel zou bereid zijn om 3,5 tot 4 miljoen euro te betalen; dat bedrag kan via sportieve bonussen nog verder oplopen.

Ristovski speelt sinds 2015 op huurbasis voor Rijeka en heeft altijd een basisplaats gehad. De vleugelverdediger, in het verleden actief voor onder meer Crotone, Bari en Parma, was het afgelopen seizoen een sterkhouder in het eerste kampioensjaar van Rijeka. Mogelijk ziet Feyenoord de 31-voudig international van Macedonië als opvolger van Rick Karsdorp.

In mei zouden scouts van Feyenoord tot tweemaal toe in Kroatië zijn geweest om Ristovski in de gaten te houden. Op 30 juni keert Ristovski op papier terug bij Spezia, al is het onduidelijk of daar toekomst voor hem is. Een jaar geleden werd de Macedoniër nog in verband gebracht met Ajax. Destijds waren ook Lazio, Sassuolo en VfL Wolfsburg naar verluidt in de race.

Update 7 augustus 20.08 uur - Sporting presenteert vermeend Feyenoord-doelwit Ristovski
Sporting Portugal is met Stefan Ristovski aan de haal gegaan. De rechtsback wordt een seizoen gehuurd van HNK Rijeka, met optie tot koop. Dat maakt de Portugese topclub bekend via de officiële kanalen. Volgens Portugese media gaat het om een verplichte koopoptie van 2,25 miljoen euro. Eerder deze zomer schreef SportCom dat Feyenoord 3,5 tot 4 miljoen euro voor hem wilde betalen, maar de club strikte Kevin Diks voor de rechtsbackpositie. Een jaar geleden werd Ristovski nog gelinkt aan onder meer Ajax.


Poll

Is Stefan Ristovski een versterking voor Feyenoord, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door rbn_)

Ik vind Nieuwkoop al goed genoeg. Zelfs beter voor de champions league aangezien hij al een betere verdediger is dan Karsdorp imo. Daarnaast heb ik dan liever een Dumfries als back up komt ook uit Rotterdam en zit veel rek in. Alsof deze nou zoveel beter zal dan wat we al hebben.

5 juni 2017 om 17:40

Dumfries is nog lang niet klaar voor de top. Hij kan wel rennen en opkomen maar verdedigend heeft hij veel te veel overtredingen nodig en is het een bron van onrust.

5 juni 2017 om 17:44

Nieuwkoop komt gewoon tekort. Dat het bij Karsdorp geweldig is uitgepakt is schitterend, maar wel een uitzondering. Nieuwkoop is gewoon minder goed.

5 juni 2017 om 17:49

he nieuwkoop tekort? Op basis waarvan vind je dat? Ik vind het verdedigend echt een verademing en zijn aanvallende kwaliteiten komt nog wel met de tijd. Daarnaast is hij fysiek genoeg, speelt vooruit, goeie lengte en zowel een goede trap met links als recht. Ik zie dus echt niet in waar hij tekort op kan komen. Ja hij is jong en onervaren maar ik zie het wel zonnig in met hem in de basis.

5 juni 2017 om 17:52

Je verhaal is goed onderbouwd. Lang over nagedacht neem ik aan?!

5 juni 2017 om 17:57

Lol als je dat zegt volg je feyenoord blijkbaar niet. (de hele wedstrijden ten minste niet) Hij speelde heel erg goed, wat hij tot nu toe op die positie aan minuten heeft mogen spelen.

5 juni 2017 om 18:05

Dat is wel heel kort door de bocht. Wat we tot heden hebben kunnen zien van Nieuwkoop is niet anders dan goed. Op de momenten dat hij er moest staan heeft hij zijn plicht gedaan en zit er voldoende potentie in de jongen. Gun hem een paar seizoenen net als Karsdorp en zie ik hen beiden strijden voor de rechtbank positie bij oranje. Wat betreft een dure aankoop voor de deze positie zie ik geen meerwaarde in. Koop liever Haps voor de LB.

5 juni 2017 om 18:09

Het is beide kort door de bocht, laat het hem eerst maar voor langere tijd zien en dadelijk in grote wedstrijden en Europese, voordat we het al over het Nederlands elftal gaan hebben.

5 juni 2017 om 18:30

Ik vond hem tegen Ajax niet goed en zeker niet zo goed als Karsdorp. In andere wedstrijden vulde hij het gewoon aardig in, maar er is geen enkele reden om nu aan te nemen dat hij het beter gaat doen dan Karsdorp. Karsdorp heeft afgelopen seizoen een uitstekend niveau aangetikt en zichzelf in de kijker gespeeld bij clubs uit de Europese subtop of zelfs top. Nieuwkoop heeft dat niveau in de wedstrijden tot nu toe echt nog niet gehaald, laat staan dat je ervan uit kan gaan dat hij dat niveau een heel seizoen lang kan brengen..

5 juni 2017 om 19:08

Hij speelde tegen Ajax op het middenveld...
Sorry hoor maar de mensen die Feyenoord echt volgen hebben vertrouwen in Nieuwkoop, hij ving Karsdorp perfect op, het verschil was bijna niet te merken.
Denk dat je wat wedstrijden van Nieuwkoop moet terug kijken want het klopt totaal niet met de werkelijkheid.

5 juni 2017 om 19:12

Voorlopig lijkt Feyenoord er anders ook geen vertrouwen in te hebben..

5 juni 2017 om 19:24

Tegen Ajax speelde hij niet eens als RB... zeg dan niets.

5 juni 2017 om 19:33

''voorlopig lijkt Feyenoord er anders ook geen vertrouwen in te hebben..''

Waar baseer je dat op?

5 juni 2017 om 19:35

Op basis van een gerucht, juist ja...

5 juni 2017 om 19:35

Volgens mij zeg ik dat ik hem niet zo goed vond als Karsdorp, niet dat hij op dezelfde positie speelde. En, als we toch zo gaan beginnen, Nieuwkoop speelde een halve wedstrijd als rechtsback. Kortom, hij speelde wel rechtsback.

5 juni 2017 om 19:37

Dat baseer ik op bovenstaand bericht. Als Feyenoord bijna 4 miljoen zou neerleggen voor een rechtsback, lijkt mij dat een teken aan de wand voor de ambities die Nieuwkoop eventueel op die positie heeft.

5 juni 2017 om 19:49

Hij heeft aanvallend ook best potentie. Kan me bv een mooie actie en assist op Jorgensen herinneren.

5 juni 2017 om 19:51

Avey, daarom zei ik ook 'lijkt' ja.. Als je over kleine dingen moeilijk wil doen, doe het dan goed...

5 juni 2017 om 20:35

Als, lijkt, allemaal speculatie en daar trek jij een conclusie uit (feyenoord lijkt er geen vertrouwen in te hebben).
Je gebruikt berichten uit de wandelgangen om je punt sterker te maken (feyenoord heeft er ook geen vertrouwen in) moet je niet doen, staat dom.

5 juni 2017 om 20:43

@ De Toekomst

Ik denk dat deze gerucht alleen waarheid zal worden mocht Karsdorp vertrekken. Dat heeft niks met de situatie van Nieuwkoop te maken. Deze speler & Nieuwkoop zullen dan gaan strijden voor de rechtsbackpositie.

5 juni 2017 om 22:10

Want elke gerucht van een doelwit is waar....

6 juni 2017 om 07:40

Als Feyenoord 4 miljoen neerlegt voor een RB hebben ze geen vertrouwen in Nieuwkoop? Onzin. Kan ook een teken zijn dat Karsdorp vertrekt en dat Feyenoord nu echt goede aanwinsten kan halen. Vergroot alleen maar de concurrentie. Verder, als ze geen vertrouwen in hem hebben, waarom speelde hij dan in de kampioenswedstrijd ten koste van Karsdorp? Hem beoordelen op 1 wedstrijd tegen Ajax is ook raar..

5 juni 2017 om 17:51

Niuewkoop is leuk voor de eredivisie, maar je speelt straks CL en Feyenoord moet de lat weer iets hoger leggen. Met Nieuwkoop kun je in de CL niet aankomen. Feyenoord moet verder ook niet teveel in de eredivisie zoeken, namen als Amrabat en Trouppie zijn geen versterkingen. Ik zou bovendien Kongolo weer centraal zetten en op zoek gaan naar een complete linksback. Feyenoord moet weer meer scouten en spelers halen uit het buitenland.

5 juni 2017 om 18:08

Zonder ervaring op te doen wordt je nooit ervaren

Vaag verhaal. Zou er dan sprake zijn van een transfer van Karsdorp? Indien dat zo is, lijkt mij gezien de recente verlenging alleen tegen de hoofdprijs, waardoor investeringen als deze gedaan moeten worden. Verder geen idee of deze jongen een toegevoegde waarde is en bijvoorbeeld beter dan Nieuwkoop zou zijn. Prioriteit ligt echter toch bij een linksback en linksbuiten mag ik hopen.

5 juni 2017 om 17:59

Helemaal mee eens, men spreekt over het halen van CL waardige spelers op elke positie maar hoe volwassen en realistisch ben je dan? Berghuis doet tekort, Nieuwkoop is CL onwaardig, bottegin en Heijden CL onwaardig, we zoeken nog vervanging voor een linksbuiten(Elia weg) en links back (nelom onwaardig, kongole blessure gevoelig en liever centraal). Mensen wees toch eens realistisch!

5 juni 2017 om 18:10

Idd het opportunisme slaat af en toe volledig door.

5 juni 2017 om 18:16

Wie spreekt daarover? Een aantal mensen hier op een forum. Je haalt geen CL waardige spelers naar NL. Je kan het geluk hebben met een gunstige loting of spelers die boven zich zelf uitstijgen. Of het geluk hebben dat een aangetrokken speler het goed doet in de CL. Ik ken geen ervaren spelers die gehaald zijn die CL waardig waren toen ze gehaald werden.

5 juni 2017 om 19:27

Alsof Ajax een CL waardig elftal had dit seizoen... we moeten eens ophouden te denken dat je alleen maar de CL/EL in kunt als je een paar over-the-hill grote namen in je selectie hebt rondlopen. Remember tijdperk Makaay/Hofland/De Cler? Lekker voor miljoenen binnenhalen en dan gokken op overwinteren?

5 juni 2017 om 20:08

Dat is echt onzin, stop gewoon eens met het voortdurend omlaag halen van de Eredivisie. Het begint echt irritant te worden, alsof we een amateurcompetitie hebben van het niveau Andorra ofzo. Stop er gewoon een keer mee. Ajax haalt Sanchez, is CL waardig. PSV haalde Moreno, Guardado, van Ginkel huur, allemaal CL waardig. Twente toen ze nog goed waren haalde die Amerikaanse verdediger. Je wilt zo'n jongen bij voorbaat al neerhalen, maar wie weet is hij en Feyenoord gewoon een ideale match. En ja dan is hij gewoon CL waardig. Bovendien hadden jullie nog Kuyt en Elia gehaald, die waren ook zeker nog CL waardig. Gewoon minder naar die azijnpissende media en mensen zoals Derksen luisteren en probeer gewoon eens positief op zaken neer te kijken. Altijd die negativteit, echt nergens voor nodig

Hebben we toch niet nodig.... Bart Nieuwkoop is een prima vervanger laten we aub onze blik werpen naar de voorhoeden en een linksback

5 juni 2017 om 19:43

Amen. Is sowieso een onzinbericht dit hoor. Vraag me af waarom VZ dit soort onzin maar blijft plassen.

5 juni 2017 om 19:43

Plassen moet natuurlijk plaatsen zijn.

Zonde van het geld lijkt mij.

Ik heb nooit ergens gelezen dat Ajax interesse in deze speler had dus waarom wordt hij aangeduidt als voormalig Ajax doelwit?

Ik ken de speler niet maar een 25 jarige die in Kroatie speelt, dan vraag ik me wel af waar is het misgegaan en wat zijn de redenen dat hij nooit opgepikt is door een Europese club?

5 juni 2017 om 18:45

inderdaad. VZ neemt dit klakkeloos over van een bijzonder slecht geïnformeerde bron en zet het groot op de site. Als jij nou ergens even neerpleurt dat het stadion wordt geruild voor Messi wordt het ook zo overgenomen. Jammer dat VZ dit soort dingen nooit even natrekt en even de diepte induikt.
De speler ken ik niet maar lijkt mij raar dat je een vervanger gaat halen als je al een goede speler op de back hebt staan. Als dit geen kapitaalvernietiging is...lijkt mij ook sterk dat ze nu opeens met miljoenen gaan smijten omdat er wat geld op de bank zit (letterlijk en figuurlijk). Ze zullen nog steeds gewoon heel voorzichtig zijn.

Ken deze speler niet dus kan niet beoordelen in hoeverre hij een versterking is. Ik vind het wel positief dat Feyenoord tenminste in het buitenland kijkt voor versterkingen en niet enkel in de eredivisie.

5 juni 2017 om 19:45

Dat laatste is deels waar, alleen moet je jezelf dan afvragen voor welke positie je versterking gaat halen. Neem aan dat een linksback en een linksbuiten een veel hogere prioriteit heeft.

Feyenoord heeft met Karsdorp een prima rechtsback en met nieuwkoop in potentie een nog betere rechtsback.
Lijkt mij dat er dan toch nog steeds belangstelling is voor Karsdorp en mocht hij inderdaad vertrekken zal er rechtsback bij moeten komen.

Dit zou toch kapitaalvernietiging zijn? Je hebt met Nieuwkoop een prima vervanger voor Karsdorp al klaarstaan! Wellicht is hij aanvallend iets minder "aanwezig" dan Karsdorp, maar hij is zeker een betere verdediger dan Karsdorp die er toch vaak een beetje onrustig uitziet. Liever investeren we in een speler die er voor kan zorgen dat we volgend jaar weer om de titel meedoen. Om te denken dat Feyenoord nu kan investeren die je naar de 2e ronde CL helpen is een beetje voorbarig denk ik.

Zal best een goede vleugelback zijn, maar ik zie liever iemand komen voor de linkerkant. Kongolo gaat weg en Nelom opstellen kan echt niet meer. Ik neem aan dat dit een gerucht blijft.

Misschien kan hij ook als Links Back uit de voeten? Anders denk ik dat Feyenoord niks aan hem heeft aangezien Karsdorp basis is en Nieuwkoop een super 2e man. Feyenoords best bezette positie is rechtsback (na DM)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto9164
3.Benfica7448
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Ruben AmorimMiddenvelder
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

0 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren