‘Kans dat Peter Bosz naar Dortmund vertrekt is zestig procent’

Zondag, 4 juni 2017 om 17:45Robin Bruggeman • Laatste update: 17:47

Peter Bosz won in zijn eerste seizoen bij Ajax weliswaar geen prijzen, maar kan met een tweede plaats in de Eredivisie en het behalen van de finale van de Europa League wel terugkijken op een geslaagd eerste jaar. De afgelopen dagen duiken echter steeds meer geruchten op dat het weleens bij slechts één seizoen zou kunnen blijven, aangezien Bosz het belangrijkste doelwit voor de opvolging van Thomas Tuchel bij Borussia Dortmund zou zijn.

Dortmund-volger Sebastian Kolsberger van BILD schat de kans dat Bosz naar die Borussen gaat hoger in dat dat de oefenmeester in Amsterdam blijft. Hij denkt zelf dat de kans zestig procent is dat Bosz vertrekt en verwacht snel duidelijkheid: “Vandaag (zondag, red.) wordt in Amsterdam de knoop doorgehakt”, vertelt hij in gesprek met AT5.

Dortmund zou naar verluidt bereid zijn om flink in de buidel te tasten om het nog twee seizoenen doorlopende contract van Bosz af te kopen. Kolsberger is echter van mening dat Ajax geen enorme transfersom hoeft te verwachten: “De duurste coach in de Bundesliga kostte vier miljoen”, laat hij, doelend op Markus Weinzierl die afgelopen zomer door Schalke 04 bij FC Augsburg werd weggeplukt, weten.


Poll

Denk jij dat Peter Bosz na een jaar weer gaat vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door verus)
4 juni 2017 om 17:51

@ Frtorres,

Ik wacht ook op de officiã«le mededeling dat Bosz Ajax zal verruilen voor Dortmund. Baal er echt enorm van..

Vandaag gaf ik het hier op Voetbalzone al in een andere topic aan: ik ben benieuwd hoe spelers als Ziyech, Klaassen, Sanchez, Younes, Dolberg, etc. tegenover een langer verblijf staan, nu Bosz op het punt staat om te vertrekken en ik vraag me ook af hoe Huntelaar zich nu zal voelen, want toen hij tekende zag het er allemaal zo rooskleurig uit en nu is dat beeld door het vertrek van Bosz een paar dagen later totaal, maar dan ook echt totaal anders.

Van Klaassen verwacht ik eigenlijk wel dat hij gaat vertrekken, net als Veltman. Misschien dat Klaassen mee kan met Bosz naar Dortmund? Want ik vind hem wel passen bij Dortmund en Bosz kent hem natuurlijk al van Ajax en daarbij presteren Gã¶tze en Kagawa sinds hun terugkeer beide nou ook niet erg goed en ja, ik weet dat Gã¶tze en Kagawa in vorm vele malen beter zijn als Klaassen, maar die zijn al 'n paar jaar niet meer in vorm en Klaassen past als speler ook wel bij Dortmund, vind ik.

Moet Bosz wel alleen even 'n miljoen of 30 voor Klaassen neertellen .

4 juni 2017 om 18:01

Klaassen vertrekt sowieso. Denk niet dat Ziyech en Dolberg nu opeens willen vertrekken. Hebben allebei al aangegeven te blijven als Ajax ze niet wil verkopen. Denk niet dat een vertrek van Bosz dat opeens gaat veranderen. Spelers als Younes, Veltman, Viergever, Sinkgraven, etc. hebben niet de clubs voor het uit kiezen lijkt me, dus verwacht geen grote leegloop. Traore sowieso. Klaassen ook. Dan wellicht nog Sanchez, Younes of Veltman, maar die laatste 2 zou geen complete ramp zijn net zoals Traore.

4 juni 2017 om 18:12

@ Frtorres,

Ja inderdaad, Ajax moet proberen om snel te handelen voor een opvolger voor Bosz. Dat zal voor duidelijkheid zorgen, niet alleen voor de huidige spelersgroep, maar ook voor toekomstige aankopen van deze zomer, want Ajax werd de afgelopen dagen in verband gebracht met 2 Braziliaanse linksback, Junior Tavares van Sao Paolo en Arana van Corinthians, en een van die 2 spelers moest dus blijkbaar de nieuwe linksback van Ajax worden en ik zie graag 1 van hun 2 komen, maar ik betwijfel of Ajax dat echt door zal zetten nu Bosz weg zal gaan.

Zal waarschijnlijk ook te maken hebben met het feit dat spelers als Tete en Riedewald (die eigenlijk een betere linksback als Sinkgraven is) nu opeens wel kans hebben om te blijven, want onder een nieuwe trainer zijn er dan weer nieuwe kansen voor ze om zich te bewijzen, maar op de een of andere manier heb ik toch liever 1 van die 2 Braziliaanse backs.

Ook heb ik het gevoel dat nu Bosz weg zal gaan, dat Ajax weer van die aankopen zal doen, waarbij je dan zoiets hebt van: Overmars, waar ben je mee bezig?

Net zoals in het verleden onder de Boer. Mijn gevoel zegt ook dat het weer allemaal teruggaat vallen. Baal hier echt enorm van dat Bosz weg zal gaan, kan het maar niet vaak genoeg zeggen..

4 juni 2017 om 18:45

Op basis waarvan denk je dit allemaal, je gevoel? Het is echt nergens op gebaseerd wat je zegt. Ik snap je angst, maar laten we de rol van Bosz ook niet te groot maken nu, hij was geen technisch en/of financieel directeur. Vergeet niet dat Overmars juist heeft besloten om Ziyech uiteindelijk toch wel te halen.

Ik heb nog steeds vertrouwen in het team dat er staat, met of zonder Bosz, Ajax moet echter wel snel handelen om een vervanger aan te stellen.

Bovendien moet er alsnog een linksback komen, ook als Riedewald wel weer een kans gaat krijgen. Want de volgende manager gaat Sinkgraven echt niet weer op linksback zetten.

4 juni 2017 om 17:51

Ik heb nergens nog een statement van Bosz zelf gehoord. Jij wel dus?

4 juni 2017 om 18:06

Als ik de media moet volgen is Bosz al 4x akkoord geweest met Dortmund en Ajax ook. Nu is het opeens weer 60 procent. We zullen zien, maar we moeten ook niet alles geloven wat de Telegraaf en de Bild melden, want dan hadden Ajax en Dortmund al 4x een officieel persbericht geplaatst.

4 juni 2017 om 18:20

Ja ik had verwacht dat het zo goed als zeker was en 60% is dat zeker niet. Ben er nu wel al op ingesteld en de alternatieven geven mij de meeste zorgen. Als Bosz ineens blijft moet het alsnog een goed verhaal zijn om zijn geloofwaardigheid te borgen.

4 juni 2017 om 20:25

Volgens Verweij heeft Bosz tegen de directie gezegd: "Ik wil naar Dortmund, punt" ook claimde ze in Duitsland al heel vroeg een akkoord tussen club en trainer voor wat het waard is. Mike Verweij noemde met de kans 90 tegen 10.

4 juni 2017 om 21:12

Als Bosz niet zou (willen) gaan had het verhaal allang ontkracht geweest. Ik zeg Keizer doorschuiven of Jonk terughalen.

4 juni 2017 om 18:17

@frtorres

Wat kan Ajax het schelen of 5 miljoen voor een trainer een flinke som is ? voor Ajax is 5 miljoen helemaal niks, gezien wat een gemiddelde speler oplevert. Als het voor Ajax onbespreekbaar was dan zou er niet onderhandelt kunnen worden, maar als Ajax er best over wilt onderhandelen maar eigenlijk niet wil dat hij vertrekt neem ik aan dat er hogere baricades opgeworpen worden. Tenzij er informatie is die wij als supporters missen, een gevoel wat ik heel sterk heb.

Alle berichtgeving is vanuit Duitsland afkomstig, zelfs De Telegraaf die over Ajax snel en accuraat is houd zich op de vlakte. Het lijkt erop dat de houding van Ajax vooral een inschatting van Duitse bronnen is. De vraag is of die daarmee goed zitten of niet. Dat Bosz zelf graag wilt is heel begrijpelijk, alleen de vermeende houding van Ajax absoluut niet

4 juni 2017 om 19:09

Als een coach weg wilt dan heeft een club helemaal niets in te brengen. Dat zal toch ook niet werken met een ongemotiveerde coach veder gaan.

4 juni 2017 om 20:26

De club heeft zeker wel wat in te brengen.
Denk je dat Bosz er twee jaar lang met de pet naar zou gaan gooien wanneer Ajax besluit hem nog twee jaar in Amsterdam te houden? Dan vrees ik dat het meteen zijn laatste job als trainer van een profclub is.
Persoonlijk zou ik hem nog 24 maanden Ajax onder 8 laten coachen.

4 juni 2017 om 18:55

En het is helft van wat Real Madrid aan Inter betaalde voor Mourinho

5 juni 2017 om 02:40

Misschien is dit wel het begin van het einde betreft hoge tranfsersommen betreft trainers. De voetballerij wordt toch al verpest door het grote geld en dat zal alleen maar erger worden.

Ik moet zeggen dat het opvallend stil blijft aan de kant van Ajax. Ik volg de hele soap hier op voetbalzone dus als iemand meer informatie heeft deel het maar.

4 juni 2017 om 18:02

Precies, Ajax en Dortmund blijven stil. Dus dat kan wijzen op het onderhandelen. Ik kan de laatste tijd Voetbalzone ook niet meer zo goed volgen.

4 juni 2017 om 18:06

Sowieso komt de berichtgeving eigenlijk vooral vanuit Duitsland en vanuit bronnen rondom Dortmund. Het is opmerkelijk hoe stil De Telegraaf hierover was, terwijl die normaal bij transfers en dit soort zaken altijd redelijk snel en accuraat zijn. Het feit dat Mike Verweij eigenlijk zich op de vlakte houd over wat Ajax gaat doen kan erop duiden dat de Duitse media iets te voorbarig zijn geweest in het voorspellen van de reactie van Ajax.

Laat ik dat als Ajacied ook van harte hopen, de verbazing van mijn mede supporers over berichten van 3,5 miljoen tot 5 miljoen en dat Ajax zo makkelijk mee gaat in een vertrek deel ik volkomen. Ik heb het idee dat we informatie missen, want op deze manier is het niet logisch. Ik kan me voorstellen dat het Jol scenario meespeelt, maar toch niet zo erg dat Ajax zo eenvoudig Bosz laat vertrekken ? We missen iets, daar raak ik eigenlijk steeds meer van overtuigd

4 juni 2017 om 18:07

Het blijft een lastige kwestie, in eerste plaats al omdat 'bild' de bron is. Dat is doorgaans niet de meest betrouwbare bron, wat overigens niet wegneemt dat ze nu misschien wel juist zijn. Natuurlijk Is Dortmund een mooie club en liggen de verdiensten hoger, maar toch geloofde ik zijn intentie om te bouwen aan het team. En dan vraag ik mij af, is het werkelijk alleen een geldkwestie en de club waar hij heen kan gaan of speelt er nog meer? Is er intern al meer bekend over spelers die (mogelijk) vertrekken? Als dat het geval is, dan zou ik de keuze wat meer begrijpen. Uitbreiden naar iets groters, wat realistisch gezien na dit seizoen ongetwijfeld zijn doel was/is kan natuurlijk alleen wanneer je een aantal posities en de daarbij behorende spelers kunt behouden. Nu weet ik wel dat hij aan zijn 2e seizoen zou beginnen, maar als nu al duidelijk is dat je volgend seizoen weer moet bouwen en hopen dat je het succes van afgelopen kunt evenaren is een gok. In dat geval zou ik het dus begrijpen om naar een club te gaan waar je in ieder geval de middelen hebt om spelers langer te kunnen binden en te bouwen. Nogmaals dit is een slechts speculatie en hopelijk komt er snel wat duidelijkheid.

4 juni 2017 om 18:42

Peter Bosz vertrekt, geef hem ook geen ongelijk. Mocht het hem niet lukken om kampioen te worden volgend jaar krijgt hij bij geen topploeg meer de kans. Schijnt dat Ajax met van Gaal aan het praten is.

4 juni 2017 om 18:44

Ajax twijfelt tussen Reus en Götze

De kans dat ik naar Dortmund vertek schat ik zo'n 0 procent.

4 juni 2017 om 18:07

Een wijze uitspraak van een echte voetbalkenner😉! Misschien is er nog wel een vacature bij de BILD.
Nee ik verwacht dat over enkele uren de clubs reageren met hun besluit.
Dortmund is wel de ideale club voor Bosz. Jonge jongens met veel potentie, een team dat aanvallend wil spelen en genoeg speelruimte om een mooi team te bouwen. Bovendien een geweldige tussenstap voor de echte top van het voetbal.

4 juni 2017 om 18:10

App3ltaart, kijk dat is ambitie hebben. Voor je het weet staat de absolute top voor je deur :D

Aan de ene kant begrijp ik dondersgoed dat Bosz hier goed over moet nadenken, hij al in veelvoud meer gaan verdienen, krijgt meer budget, maar...... ook veel meer druk! Tuurlijk, Dortmund is een club die je wel enigszins tijd geeft, maar ik denk dat je bij Ajax meer mogelijkheden en tijd krijgt.

Ik vind sowieso vanuit Ajax, dat er meer gedaan had moeten worden om een eventueel vertrek te voorkomen.

Ik zou het erg jammer vinden als Bosz vertrekt, maar kan het wel begrijpen!

4 juni 2017 om 22:18

Een machine die het elke ploeg in Europa lastig kan maken, behalve United in de finale of Groningen en Excelsior op het moment supreme in de competitie.

Bosz heeft gewoon een uitermate goede selectie tot zijn beschikking gehad. Heeft zelf weinig toegevoegd behalve hoog druk zetten. Heeft net zoveel fouten gemaakt als hij goede dingen heeft gedaan. Zijn fouten zijn dan ook de redenen dat het een seizoen zonder prijzen is geworden. Zeker de eerste maand was echt onvergeeflijk slecht. En uiteindelijk toen hij het op de rit kreeg, was het op beslissende momenten ook debiel matig. Lyon en Schalke uit, wat was dat? United en de competitie heb ik al genoemd.

Mijn oordeel: matige trainer. Graag weg laten gaan. Graag een Ajax man als trainer. Typisch ook dat Bosz na 1 seizoen weg gaat. Terwijl zijn hele filosofie zogenaamd pas na een langere tijd echt gaat werken.

Edit: he, de reactie waarop ik reageerde is weg!

4 juni 2017 om 18:07

Dortmund is een geweldige club met een onvoorstelbaar grote achterban! Daarnaast is Dormund Een hele grote club met talentvolle en jonge jongens die alleen maar beter gaan worden. Dit is een flinke stap omhoog voor Bosz, dus het is logisch dat hij deze kans met beide handen aangrijpt. Dat hij daarbij vier keer zoveel gaat verdienen is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Ik heb het idee dat er twee scenario's mogelijk zijn op dit moment :

1 de berichtgeving rondom Bosz is voornamelijk beredeneerd vanuit Dortmund bronnen en vanuit Bosz perspectief. De werkelijke reactie en houding van Ajax zal verschillen met wat we in de media tot nu toe horen (De Telegraaf is opvallend stil)

2 de berichtgeving rondom Bosz is correct, wat heel erg verwonderlijk genoemd mag worden. Dan ga ik ervan uit dat er meer speelt op dit moment als bekend is in de media. Dat Ajax zo eenvoudig Bosz zou laten vertrekken (voor zulke ridicuul lage bedragen) terwijl Nice wel de deur dichtgooide. Er gaan allerlei geruchten, in hoeverre die correct zijn is maar de vraag.

40 procent kans dat hij niet gaat is 39 procent meer dan waar ik gisteren rekening mee hield. Het verhaal over de afkoopsom van deze Dortmund kenner of volger vind ik totaal niet intressant. Als Ajax echt Bosz niet wil laten vertrekken dan gaat het om wel meer als 5 miljoen. Dat dit bedrag in de historie van de Bundesliga nog niet betaald is dat is niet ons probleem natuurlijk. Maar goed, we gaan het morgen of dinsdag waarschijnlijk wel horen wat het gaat worden. Het werkelijke verhaal zal dan nog enkele dagen of weken op zich laten wachten, maar meestal blijft dat ook niet geheim.

4 juni 2017 om 18:12

@adzevedo

Als Bosz gewoon blijft dan is Ajax erbij gebaat om dit gelijk naar buiten te brengen (lijkt me, denkend aan onrust binnen de selectie, toekomstige transfers, staf etc). Er worden echter vanuit Ajax geen mededelingen gedaan wat ik eigenaardig vind willen ze hem behouden.

4 juni 2017 om 18:30

@eazy-e

Over het algemeen reageert de club niet op geruchten of tijdens onderhandelingen. En als we een statement lezen dat een speler toch blijft (milik of Sneijder in het verleden) dan zijn ze een week later alsnog weg. Maar ik snap je punt, het is niet erg bevordelijk dat deze hele soap speelt.

Maar goed, misschein dat Ajax wel bereid is hem te laten gaan. Maar dan vind ik het eigenaardig, want waarom zou je Bosz niet willen behouden als hij het juist zo goed heeft gedaan ? dan moet er toch meer meespelen ?

4 juni 2017 om 18:38

@adzevedo

Het zou in Ajax zijn belang zijn om hier nu duidelijk over te communiceren. Dit zorgt enkel voor intern onrust en extern ook. Want slechts wat geruchten op het internet zijn het niet meer.

Verder heb je gelijk als ze inderdaad van Bosz afwillen dan denk ik ook dat er wel wat meer meetelt.

4 juni 2017 om 18:15

Ik kan me niet voorstellen dat die vijf miljoen Borrusia tegen houd, dus ben ik bang dit weer uit de lucht is gegrepen..

4 juni 2017 om 18:34

Er zit wel degelijk een enorm risico aan het halen van een trainer voor een hoge transfersom. Stel dat Ajax zegt dat Dortmund 10 miljoen moet betalen, dan betalen ze 4 miljoen aan salaris voor een 3 jarig contract. En na 6 maanden ontslaan ze Bosz omdat de resultaten tegenvallen. Dan mag je nog 10 miljoen salaris doorbetalen en heb je 10 miljoen betaald aan de transfersom. Dan heb je 20 miljoen voor een half jaar mislukking betaald. Een bijzonder hoge prijs vind je niet ?

4 juni 2017 om 18:50

Vroegen ze maar tien miljoen..

en voor een Duitse topclub zijn dit natuurlijk geen bedragen waar ze
bang van worden, vind je niet?

4 juni 2017 om 18:57

Wat mij betreft hadden de onderhandelingen 1 minuut afgedaan kunnen worden met het volgende antwoord : wij werken op geen enkele manier mee aan het vertrek van Peter Bosz die nog een 2 jarig contract bij ons heeft. Succes met jullie verdere zoektocht.

4 juni 2017 om 18:33

Persoonlijk denk ik dat er flink onderhandeld wordt, kans is groot dat Ajax ook al mogelijke vervangers aan het polsen is en hiervan haar keuze laat afhangen. Daarnaast heeft de Telegraaf wel bevestigd dat er gesprekken gaande zijn, alleen de vorderingen daarin is niet medegedeeld.

4 juni 2017 om 18:40

Maar daar durfde ik bij de Dortmund bronnen ook wel vanuit te gaan, als Dortmund de intentie heeft om Bosz te halen en de media daar krijgt bevestiging dat ze zich gaan melden zegt dat in principe voldoende. Maar of Ajax zich gemakkelijk opstelt, juist heel moeilijk doet (misschien laat afhangen van beschikbare verangers) daar weten we niks van.

Maar normaal gesproken komt er dan wel wat informatie naar buiten via De Telegraaf. Maar nu? Niks. Het leek allemaal vrijdag plots heel erg snel te gaan, zaterdagochtend volgde opnieuw berichten maar daarna is het stilgevallen.

4 juni 2017 om 19:09

Dat is waar. Ik verwachtte eigenlijk al gisteren meer nieuws. Uit het laatste nieuws van de Telegraaf maakte ik op dat Ajax vrij makkelijk was in de onderhandelingen en 5 miljoen voldoende zou zijn. Maar dat was ook van afgelopen vrijdag. Het valt te hopen dat er niet opeens een package deal naar buiten komt. Die kans is natuurlijk ook groot. Verder ben ik het helemaal met je eens dat Ajax resoluut nee had moeten zeggen.

4 juni 2017 om 19:30

@pf10

Waarom zou je onderhandelen? Ajax is met Bosz een traject ingegaan die ze uitgestippeld hebben afgelopen zomer.

4 juni 2017 om 19:59

@Adzevedo: Lees net een bericht dat Verweij zegt dat de kans dat Bosz weggaat 90 procent is. Die gaat weg dus.

4 juni 2017 om 20:00

@eazy-e: Ik zeg ook dat Ajax resoluut Nee had moeten zeggen

Het wast toch in een topic van gister bekent dat hij binnen 48 uur trainer van Dortmund zal zijn?.

Waarom zijn spelers tientallen miljoenen euro's "waard" en een trainer een fractie van dat?

4 juni 2017 om 18:23

Waarschijnlijk omdat als ik trainer van Barcelona was nog steeds dezelfde 11 spelers zou opstellen als Enrique

Ik schat de kans 100%. Zou het heel opmerkelijk vinden als Ajax hem nu toch nog aan zijn contract houdt, dan hadden ze al veel eerder een statement naar buiten gebracht. Zou het wel ontzettend jammer vinden, zeker omdat ik nu geen haalbare geschikte vervanger zou weten. Aan de andere kant is Bosz ook niet meer geschikt als hij graag weg wil, spelers zullen hem niet meer geloven (heeft eerder aangegeven te blijven) en de band met voornamelijk de harde kern zal er niet beter op zijn geworden.

Er gaan ook geruchten dat Ajax heeft besloten Bosz te laten gaan omdat Bosz en Krüzen ruzie zouden hebben met Bergkamp, zou niet voor het eerst zijn dat Bergkamp voor gedoe zorgt

Bosz mag opzich wel weg maar ja wat krijg je ervoor terug?
Moet wel iemand zijn dezelfde weg wil bewandelen als Bosz want dat is de juiste.
Spelers hebben we geld hebben we nu moeten we doorpakken met of zonder Bosz

Ik zei het vanochtend al eerder. Waarom niet gewoon de klus afmaken bij Ajax? Dan staan er echt wel grotere clubs voor de deur hoor. Barcelona bijvoorbeeld. Je wilt toch voor het hoogst haalbare gaan, ook als trainer? Wat als hij volgend jaar weer op straat staat, dan verlies je weer 4-5 jaar want je moet weer opnieuw beginnen.
En met die zogenaamde trein die maar 1 keer voorbij komt kan ik niet zoveel mee. Dan heb je gewoon geen vertrouwen in je eigen kunnen

Ik denk dat Ajax voor Henk Ten Cate gaat die is ook vrij nu
En anders Ron Jans.

4 juni 2017 om 18:31

Volgens mij is Ten Cate niet vrij, hij heeft net verlengd bij die club in de zandbak. Denk dat hij ook niet de trainer is waar Ajax naar op zoek moet, liever een frisse jonge trainer. Als Ron Jans het wordt zeg ik mijn seizoenkaart op, past totaal niet.

Dat is de volgende slachtoffer die ontslagen word volgend seizoen.
Respect dat hij Ajax naar de Finale loodste maar verder is het ook daarbij gebleven..

Het is nu voor iedereen beter dat hij vertrekt. Hij heeft bewezen dat hij openstaat voor elke club die in een hogere competitie speelt. Als Ajax inderdaad 5 miljoen voor hem vangt, dikke doe
Waarom een trainer houden die niet trouw is aan de club en zijn spelers

4 juni 2017 om 18:34

Helemaal met je eens, probleem blijft wel dat er gewoon geen vervanger te bedenken is. Mensen die denken dat Tuchel komt moeten echt even wakker worden uit hun droom. Misschien dat ze uiteindelijk wel met het duo Kluivert/seedorf o.i.d. aan komen zetten. Kluivert was vorig jaar eigenlijk al de trainer van de A1 geworden, als PSG hem niet had weggekaapt.

Bosz heeft met dit gedoe een zeer grote bom onder het hele volgende seizoen gelegd. Dat vind ik nog het ergste. Trainer weg, en ik ga er van uit dat nu elke gewilde speler denkt aan een transfer. Van mogelijk doorbouwen tot een compleet nieuwe basis. Dat spelers te verleiden zijn is normaal, maar trainers? Ajax staat voor een extreem moeilijke klus.

Ben benieuwd wat voor rekensom er ten grondslag ligt aan de uitkomst van die 60%

Laten we hopen op die 40 procent....

4 juni 2017 om 20:26

Verweij sprak al over 90 procent en beweerde dat Bosz zou hebben duidelijk gemaakt dat hij naar Dortmund wil.

4 juni 2017 om 22:22

Ik hoop juist op de 60. Kan niet wachten tot er weer een Ajax man voor de groep staat.

Vind ook dat de prestaties van Bosz erg worden overdreven. Had een waanzinnige selectie tot zijn beschikking, maar kreeg de aanval niet aan de praat. Verdediging stond al erg goed, daar kreeg hij nog eens Sanchez bij. Een middenveld met Klaassen en Ziyech is gewoon erg sterk en Dolberg was op momenten in vorm. Wat Bosz heeft toegevoegd is het goede hoge druk zetten. Maar verder zag ik niks bijzonders.

Ajax heeft nog steeds heel vaak dramatisch gespeeld: de eerste maanden (toen was het kampioenschap al verspeeld), Excelsior en Groningen op het moment dat het moest, Lyon en Schalke uit (puur geluk dat je nog doorgaat 2x), de finale tegen United (schaam me er nog voor) en de beker weet ik niet eens meer.

Al met al blij als Bosz weg gaat. Maar de meeste ajacieden zijn het met me oneens.

Laten we er maar a la Cruyff op reageren met elk nadeel heb zn voordeel. Ik denk dat Bosz het nog moeilijk genoeg zal hebben om Ajax volgend jaar kampioen te maken. Daarbij is hij nog lang geen toptrainer, maar kan dat wel worden. Hij valt toch af en toe door de mand bij Ajax zoals in de EL finale. Welke trainer zet Schone op Fellaini en laat hem ook nog zo lang hij speelde daar staan? Mourinho heeft zich kapot gelachen. Kostte wel de overwinning. Viel ook al op in eredivisiewedstrijden na de EL. Traore was volledig uitgeput, Youness ook. Hij had in de eredivisie met vervangers moeten spelen, tegen PSV en Excelsior. Hij gaf de verkeerde spelers rust...

Ik ben erg blij met Bosz maar iedereen slaat wel een beetje door.
Hij is/was niet de massias ofzo en het voetbal wat hij Ajax laat spelen is niet iets wat hij zelf even bedacht heeft voor aanvang van het seizoen.
Als Bosz weggaat moet je gewoon iemand zoeken die hetzelfde kan.
Ik hecht dat ook meer waarde aan de spelers dan aan de coach

Laat hem nou gewoon gaan, Bosz heeft geen binding met de club. Bosz is alleen naar Ajax gegaan voor zijn eigen carrière. Trainers zijn net spelers. Beetje zwak om bij interviews te zeggen dat hij hoopt dat iedereen blijft, omdat hij denk dat er iets moois kan ontstaan en nu zelf als eerste weg willen. Hij heeft nooit gedacht dat Ajax weer helemaal opnieuw moet beginnen. Het kan hem niks schelen.

Bosz heeft het prima gedaan, maar laten we die man ook niet groter maken dan hij is.
Ondanks dat Dortmund wellicht voor hem een verbetering is, vind ik dat hij minimaal nog een jaar bij Ajax door moet gaan.
Ik zeg niet dat ie de boel laat zakken, maar hieruit blijkt wel dat hij totaal geen binding heeft met Ajax en ik ben toch wel teleurgesteld in hem als hij na 1 jaar alweer vertrekt.
Hij had meteen een statement kunnen maken door te zeggen ik blijf nog minimaal een jaar.
Nu is hij zijn geloofwaardigheid min of meer kwijt en in de emotie zeg ik ga dan maar ook lekker naar Dortmund en laat Ajax een trainer aantrekken die niet alleen zakelijk, maar ook met z'n hart voor Ajax kiest.
Laat Marcel Keizer maar doorstromen, ook een Ajacied die weet wat er bij Ajax verwacht wordt en het Ajax spelletje goed snapt en bovendien de club erg goed kent.
Met Dennis Bergkamp en nog een grote Ajax naam naast hem zijn we Bosz snel weer vergeten.

Als ze Bosz laten gaan dan moet je al een vervanger achter de hand hebben die minstens gelijkwaardig is. Dan kom ik maar op twee namen: van Gaal en Roger Schmidt. Als dat niet zo is dan is t voor Bosz heel spijtig maar dan moet je t gewoon niet doen.

Lekker wegwezen met die kakkerlak alleen zijn eigen haggie telt hij zal er nooit een kampioenschap meemaken met Bayern als grootste concurrent bij Ajax heeft ie veel meer kans op een kampioenschap dan daar en als wat komt ie nou binnen daar heeft nog nooit wat gewonnen in zijn carrière als trainer en de jongens laten geloven bij elkaar te blijven en zelf gaat ie weg

Er gaat bij mij ineens een lichtje branden
Misschien dat Ajax eens een poging kan wagen bij Grim, hij lijkt het binnen een week tactisch al in orde te hebben bij Oranje dus tactisch geen koekenbakker. Bovendien kent hij de clubcultuur omdat hij er jarenlang heeft gespeeld. Lijkt mij ook iemand die Ajax niet zo snel in de steek zal laten.

Domme keuze van Bosz, maar mogelijk gedwongen . Vergeet niet dat Bosz in de Europa League finale heeft geblunderd en mensen als Bergkamp zullen dat intern heus wel uitgemeten hebben. Mourinho zette het middenveld vol met fysiek sterke spelers en Ajax kwam er voetballend niet doorheen, het duurde te lang.

Het antwoord op de tactiek van Mufc is het middenveld overslaan , dus alle ballen van achter uit gaan over het middenveld heen. Je laat de spits als kaatser terugzakken en de offensieve middenvelders gaan er overheen , de achterst linies zetten het mufc middenveld vast.

Zo gebeurde het ook in de kwartfinale van de europacup1 in 1971 tegen Glasgow Rangers. Na rust liet Michels Ajax van achter uit het middenveld overslaan . Je hebt 2 goede long-ball passers nodig . Binnen 20 minuten stond het destijds 3-0 en de klus was geklaard.

Bosz gaat het in Duitsland niet redden , daar komt hij nog wel achter. . Er zijn maar 2 clubs in de hele wereld waar je al in jeugd leert 4-3-3 in combinatie met pressing te spelen. Juist Ajax en Barcelona. In Duitsland lukt dit niet ben ik bang. Bosz had beter een paar jaar kunnen wachten , maar misschien komt het Ajax nu wel goed uit. Vergeet niet dat Ajax door Bosz veel geld heeft verloren op Bazoer en anderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Newcastle heeft beet met jawoord van belangrijke basiskracht Bosz

Peter Bosz dreigt Bruno Guimarães in de slotdagen van de winterse transfermarkt kwijt te raken. Olympique Lyon heeft een bod van veertig miljoen euro van Newcastle United op de middenvelder van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren